- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
0xmilan #9031 üzenetére
Először erre gondoltam én is, hogy csak a 4. generációs Core-i-ben lévő GPU-kra és az annál újabbakra vonatkozik, nekem meg 2-3. generációs Core i gépeim vannak, így én is Xorg driverrel használtam egy ideig. Csak aztán derül ki az egyik már írt phoronixos linken, hogy a 4. generáció nem a CPU-ra vontakozik, hanem a GPU-ra, és gyakorlatilag azt jelenti, hogy minden G965/GMA3000-es és ennél újabb Intel GPU-nál már a modesetting drivert ajánlják használatra. Persze ezzel lesz tearing, mert magának a drivernek nincs Xorg-os TearFree kapcsolója (annak ellenére, hogy a vsyncet támogatja), de erre való a kompozitor. Ez lehet Xorg-os felület mellett futó kompozitor, de lehet Wayland-protokollt használó felület, ami meg önmagában kompozitorként is működik, és nem igényli más kompozitor feltételét.
A Comptont azért szoktam ajánlani, mert kicsi, nincs függősége, nem barmol bele a rendszerbe, könnyű vele beállításokat próbálgatni egyszerűen terminálból. Elindítod a kinézett paraméterekkel, és teszteled a futó grafikus felületed. Ha nem jó, kilövöd Ctrl+C-vel terminálban, és indítod az új paraméterekkel, amíg meg nem találod a jó megoldást. Ha nálad azt írja, hogy már fut más kompozitor, akkor neked nincs is szükséged Comptonra, ha van tearing, akkor a futó kompozitor beállításait kell megkeresni, és ott vsyncet állítani. Nagyobb asztali környezetekben általában van saját kompozitor, Compton csak oda kell, ahol nincs (ezek szerint a Cinmanó is ilyen, meg a kisebb WM-ek).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Mini PC
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Futás, futópályák
- Második verzió: DeepCool LE360 V2 processzorhűtő
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 89% akku
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! HP Zbook 15 G5 - i7-8750H I 32GB I 512SSD I Nvidia P2000 4GB I FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest