Hirdetés

2024. május 20., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux Mint

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

A Linux Mint bemutatása

A Linux Mint egy modern számítógépes operációs rendszer, ami a legtöbb x86 és x64 architektúrájú rendszeren képes futni és betölteni ugyanazt a szerepet, mint a Windows, Mac OS X. Képes együttműködni más operációs rendszerekkel így alkalmazható „dual-boot” vagy „multi-boot” környezetben.

Alapjaiban az Ubuntu Linux operációs rendszerre épül, annak csomagjaival kompatibilis, de saját fejlesztésű asztali kezelőfelülettel, programokkal és rendszereszközeivel sikerült az egyik legnépszerűbb disztribúcióvá válnia.
Másik ágon fut a Linux Mint Debian, LMDE 4 kiadása, mely Debian alapú, az Ubuntu csomagokkal nem kompatibilis és minimális gyakorlottsági szint szükséges a telepítéséhez ill. a használatához.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7095) ubyegon2 válasza movax (#7094) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Értékelem a segítőkészséged és a kedvességed, igazi linuxos közösségi hozzáállás

Ahogy mondod, ez az igazi Linuxos hozzáállás, én ha másik disztróval kapcsolatos kritikát fogalmazok meg, ugyanúgy reagálnak az adott topik disztrófanjai! :)

Annyit azért, tisztázzunk, hogy ha te segítséget kérsz, akkor tapasztalhatod a segítőkészséget! Te viszont csak a kritikádat akartad itt megjeleníteni a Mint honlapjával kapcsolatban, ami azért elég nyilvánvalóan nem a topik kompetenciája. ;) Írj a fejlesztőknek/honlap üzemeltetőknek ha nem tetszik, amit ott látsz.

Csak összevetésként tettem fel pár honlapot, hogy azokban mennyivel nehezebb esetenként az épp aktuális verziót megtalálni. A te olvasatodban gyakorlatilag ezek a Linux disztró honlapok nem ajánlják a saját fejlesztésüket! Szerintem, ha úgyis újságíró vagy, írj az összes weblap üzemeltetőjének! :DD

Itt van például a legelterjedtebb Ubuntu, no itt nézd meg bátran a kezdőlapot, nem hogy nem az öszes DE-s disztró nincs felsorolva, hanem egyetlen darabot sem találsz! A többi honlap esetén is pórul járna az a bizonyos Pistike, mert gyakorlatilag nem találna szinte letölthető Linuxot. Igaz ez a Pistike az, aki azért a warezolt game törését pillanatok alatt megtalálná Win alatt!

Írhatsz az Ubuntu topikba is!

Amúgy én úgy az 5.x-es RedHat-től kezdve meg szoktam találni a disztrókat, most valaki másnak ajánlottam, hogy szedje le az oldalról az XFCE-s Mintet és nem találta, mivel jó mélyen el van rejtve.

Így is kell, nagyon rendes vagy! Mi is megadunk linket, ha valaki abban kér segítséget, hogy mit tegyen fel vagy hol talál meg valamit! A te esetedben nem erről volt szó, gondolom így ,hogy leírtam már te is így látod a saját hozzászólásodat. ;)

Ezzel aztán a te rutinodat és segítőkészségedet elismerve és a Mint honlapját jól leejnyebejnyézve meg is beszéltük ezt a dolgot.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux Mint
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.