Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sziasztok,

Lenne néhány kérdésem, gugliztam, de nem jártam eredménnyel. Bár kezdő vagyok, szóval lehet benéztem valamit. Laptopról beszélünk, dual boot rendszer, hogyan lehet ezeket a beállításokat megváltoztatni?

1. Képernyő fényerő: amikor elindul a rendszer a fényerő maximumon van, hiába veszem kisebbre a laptopon, a következő indulásnál megint maximumon van.

2. Ugyanez a helyzet a hangerővel is, az nincs a maximumon, de közel 80-90%-on áll, ami elég hangos.

3. A Software Managerben ha kiválasztok egy program kategóriát, akkor kevés programot jelenít meg, míg keresővel megtalálom, amit szeretnék. Például a 0 A.D. játékot nem dobja ki a Real Time Strategy alatt, ott összesen 6 játékot jelenít csak meg. Ha viszont rákeresek, megtalálja, fel is telepítettem. Mivel nem tudom milyen programok elérhetők a rendszer alatt, szeretnék böngészni, de nem látok mindent. Van erre valami beállítás, hogy több elemet jelenítsen meg a listában?

4. Tetszenek az asztalon megjeleníthető dolgok, de az Applets és Desklets alatt nem találok például olyan appokat, amik a rendszerről jelenítenének meg adatokat a desktopon (mint a widgetek). Találtam olyat, hogy Screenlets, de amikor feltelepül a program(?), akkor a lista üres és itt meg is állt a tudományom.

5. A Tálca(?) méretét meg tudom változtatni, de picit amorf, viszont jó lenne ha kicsit nagyobb lenne az értesítési terület, mert a kijelző 14" de 1600x900 a felbontása.

6. Driver Manager alatt nem látok semmit, nincs lista. Kellene itt látnom valamit? Minden funkció működik a laptopon, nincsen rá panaszom. De azt gondoltam itt látom a használatban lévő eszközöket és a hozzájuk tartozó meghajtóprogramokat. Ezek automatikusan frissülnek az Update alatt?

Bocsi a fél magyar-angolért, angolul használom a rendszert, de nem vagyok benne biztos, hogy mindent tükörben fordítanak magyarra. :)

Segítséget előre is köszi. :R

1. Ha appletet adsz a panelhez akkor az valószínűleg megoldja a fényerő problémádat. (a letölthető appletek között van a Brightness, telepíted aztán hozzáadod a panelhez)

2. A hangerőt meg kéne jegyeznie a rendszernek, hogy miért nem teszi fogalmam sincs.

3. A Software Manager olyan amilyen, meg kell barátkoznod vele. Egyéni igények esetén egyébként is magadnak kell utánajárnod melyik program a legjobb.

4. Vannak, csak nem az alapértelmezettek között, ugyanaz mint az első pont, megnézed a letölthető appletek, deskletek listáját (második tab), kijelölöd ami tetszik, telepíted és hozzáadod a panelhez vagy az asztalhoz.

5. A Cinnamon most jutott el odáig, hogy az ikonok normális méretben jelennek meg az értesítési területen, eddig ami nem rendszerkomponens volt az kilógott alul, szóval erre valószínűleg nincs egyszerű megoldás.

6. Gondolom Intel IGP van a laposban, ahhoz nincs zárt meghajtó, így nincs választási lehetőség sem.

Új hozzászólás Aktív témák