Új hozzászólás Aktív témák

• Bohus

aktív tag

Az asztali környezet választáshoz én is megosztom röviden a véleményemet. Anno a gépem beépített hangkártyája miatt kötöttem ki a Mint-nél, pár népszerűbb distro-t (Ubuntu, Suse...) próbáltam előtte, a hangrendszer egyiknél sem működött normálisan. Már csak azt kellett eldöntenem, melyik asztali környezetet használjam. Azóta ilyen-olyan gépeken, hosszabb-rövidebb időre kipróbáltam mind a négy alap változatot.

Ha nincs igény mindenféle csili-vili funkcióra, csak alap elvárások jelentkeznek, akkor bármelyiket választhatjuk. Ki kell próbálni majd eldönteni, hogy melyik tetszik a leginkább (avagy melyiknél tudjuk leginkább tolerálni a nemtetszésünket, mert hiányossága mindegyiknek van). Teszik a dolgukat, pár praktikum - mint az ablak szélre húzásával félképernyőre átméretezés - mindegyikbe be van építve.
    Ha PC-ben korlátozott a memória mennyisége (~<1gB) akkor a KDE-t nem javaslom, ennek a legnagyobb a memóriaigénye.
    Ha viszont van igény az eyecandy-re és plusz funkciókra, akkor épp a KDE a befutó.

Bár - jelenleg - a Cinnamon a zászlóshajó, nem látom igazán mi indokolja a dominanciáját, már ami az elterjedtségét illeti. Egyesek firtatták az előzőekben a környezetbe integrált fájlkezelőket, ezekről nem tudok mit mondani, a DOS Navigator óta csak natívan kétpaneles fájlkezelőt használok.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés