Új hozzászólás Aktív témák

• Efeszi

csendes tag

Tanácsot szeretnék kérni, mint kezdő Mint használó, sok Windows-os beidegződéssel!

- Amikor csomagot teszek fel a Szoftverkezelővel (pl. skype, openarena, bármi) akkor feltelepíti gond nélkül, de sejtelmem sincs hova. Van erre valami szabály, vagy hol lehet megtalálni a programok könyvtárát? (Readme-t elolvasni, játékhoz pályát másolni, stb.)

- Teljes képernyőn futtatva próbáltam játszani, de a program fagyott, s nem tudtam bezárni az alkalmazást. Lehet itt Feladatkezelőt előcsalni, vagy taszkot váltani, mint Windows esetén ALT+TAB? Egyáltalán a Cinnamon kezel ilyen módon több futó programot, ami között enged váltani?

- Eszközkezelő alternatíva van? Tehát meg tudom nézni gond van-e a hardverekkel? Az lspci parancsot próbáltam, de nem volt túl átlátható...

- Nvidia driver modernebb kártyához. Hallottam, hogy van nyílt, meg zárt, milyent ajánlotok? Egyáltalán hol lehet drivert cserélni, frissíteni? Volt egy illesztőprogram kezelő, vagy hasonló nevű alkalmazás, de azt mondta nincs fent semmi... talán külső drivereket keresett?

- Wine az akkor megy, ha van fent Windows is, vagy anélkül lehet megpróbálni Windows-os programot telepíteni, majd futtatni?

Elnézést, ha valami butaságot írtam, próbáltam válaszokat keresni a neten, amire találtam, azt le se írtam, de már belefáradtam kissé a kutatásba...

Új hozzászólás Aktív témák