- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem szivesen szólok bele, de a sata adta sebesség az annyira lényeges kb., mint az, hogy milyen a cimke alapszine az SSD-n. (hacsak nem gigás fájlok rendszeres másolása a fő cél) Az acess time-ra mondanám, hogy elég durván különbözik a HDD-től.
szerintemInnen érdemes a válogatást kezdeni. Az 5 éves garisokat figyelgetném.
Vagy Kapitány kínai csodája 5 rugóért! -
bambano
titán
linux haladó topicban épp boncolgatjuk emvyt meg a gépét, kapja tőlem a szokásost, alig ütöm le az entert, elszáll az egész kóceráj.
nana, jobb lesz ezt a ráolvasást befejezni, mert morc leszek!

-
cami][us
őstag
Ennyi vót.
-
Rimuru
veterán
HDD caddy berendelve, mar csak az a kerdes hogy SSD is kinabol jojjon, vagy kerul ra annyi plusz a hataron (ha megfogjak) hogy ne erje meg.

-
bambano
titán
csaláááás!!!
hozza az asszony az ebédet, két rendes nagy szelet hús, ahogy illik, mellette egy kis krumpli. teljesen normális ebéd. majd megemelem a szelet húst, és krumpli van alatta! csalááás!

-
spammer
veterán
Most, hogy kijött a Warcraft film trailere (ami alapján el is ment a kedvem a filmtől), nekiugrottam a Warcraft 1-nek. De ez az irányítás... és a buta AI... Nem tudom, végig fogom-e nyomni, de kicsit retrózok vele.

-
Apollyon
Korrektor
válasz
lionhearted
üzenetére
V-ről szúrtam be a videót, így ezért írtam vele kapcsolatban. De tudom ki az a Fawkes.)
(#5565) bambano: szokásos sztori, a nyitó komment dettó fergeteges.
-
bambano
titán
röhögtetek már ezen, ahogy a windózerek sirdogálnak, hogy a linux nem windows?
vagy dühöngtetek már, hogy mekkora ökörségeket írnak benne? -
-
Vladi
nagyúr
válasz
Apollyon
üzenetére
1. a mr robotban nem sikerült az ecorpot ledönteni. Az utolsó utáni jelenet alapján valószínűleg dróton rángatták az idealistákat. Megint. Sokszor láttuk már a történelemben.
2. evil korpot ledönteni globális probléma - értsd lehet, hogy hónapokig élsz majd kenyérenésvízen - nem lehet.
3. pont ezért én ilyen jóságra nem számítok.már öreg vagyok ahhoz, hogy higgyek a forradalomban, meg a hirtelen mindent megváltoztató jóban. Ilyen nincs. Csak kemény munka és sok évtizedes alakítása van a rendszernek.
-
Apollyon
Korrektor
Nincsenek lázálmaim, de azért bennem van a remény hogy ezen a napon egyszer történik valami jóság. [link]
-
Apollyon
Korrektor
Egy kis winflém.
Felraktam ugye múltkor egy win7-et, android flesselés céljából. Csak 1-2 drivert tettem fel a winre, meg a pár megás flashelő programot. Mivel hamar meglettem vele, no akkor feltoltam már egy játékot is.
Eléggé meglepődtem amikor szembekerültem a szabad hely méretével. 100 gigás partira tettem, ebből ugye 20-at foglal a dóze. Mass Effect2 16Gb, de kerekítsünk, legyen inkább 20. Még egy dotnet is kellett, az nem tudom mennyi, de jelenleg 11GB hely maradt a partin.
Se frissítések, se vírusirtó, semmi sincs feltéve. Na jó, első indításkor felrakta magának TP videodrivereket, de az sem foglalhat 40-50 gigát.
Arra tippelek, hogy amikor már nem kellett a net, egyből kihúztam azt félbeszakadhatott a dóze10 letöltés, aztán amikor újból netet kapott, elkezdte újból. Na mindegy, igazából nem zavar, mert a játékom elindul a többi nem érdekel. Annak viszont kellemetlen lehet aki napi szinten használja ezt asz.. os-t
-
Igen régen hallottam valami filmben, de lehet az is, hogy regényben olvastam (Rejtő vagy hasonló).
A jelentése, hogy a harcos a rendelkezésére álló tűzkész állapotba hozott lőfegyverével célzott lövést/lövéseket (rövid ill. hosszú sorozat) ad le a kijelölt célpontra, annak harckész állapotában jelentős mértékű állapot romlást előidézve. (vannak egyéb célú lőtézések is, pásztázó, taktikai célú, etc.)
Ezt így hirtelen, röviden csak saját szavaimmal írtam, meg aztán kb 20 éve olvastam utoljára az akkor épp aktuális harcszabályzat I. kötetét. sorry!

-
-
cami][us
őstag
-
cami][us
őstag
-
spammer
veterán
Kipróbáltam virtuálban a Q4OS-t, egész tetszetős ez a Trinity desktop, jó kis retro feeling, akár W95-szerű kinézetet is be lehet állítani. De a "modern" felülete is egész visszafogott, látszik, hogy jó régi KDE-t gyúrtak. 768 MB RAM-ot adtam neki, abból 220-250 között eszegetett az alap felülettel.
-
spammer
veterán
winusb-vel sikerült a W7, mondjuk a végén a grub installnál vagy 10 percig malmozott. Közben guglival megtaláltam, hogy elvileg valami bug a scriptben, de azt megnyitva nem úgy tűnt. No de végül is sikerült neki felszenvedni, bootolt is, halleluja. Fel persze már nem telepítettem, nekem nem kell.
Majd talán kipróbálom az ms-sys módszert is, bár remélhetőleg mostanában nem lesz szükségem win telepítőre (azaz nem talál meg senki, hogy rakjak fel neki windowst). -
cami][us
őstag
-
F34R
nagyúr
nem tudom nekem dd-vel sosem ment rendesen (talan egyszer sikerult az elso probalkozasok kozt.) Legutobb ugy teglasitottam a pendriveom
most meg ugy csinaltam hogy rackben van a 3,5" merevlemez megformazva harom fele ntfs-re. elso particio a telepito, masodik meghagyva a rendszernek, a harmadikon volt a gta. -
F34R
nagyúr
válasz
spammer
üzenetére
en gparted-el ntfs-re formaztam meg. es msdos nem pedig gpt volt.
nalam ugy nezett ki letoltod az iso-t MSDN-rol
atnevezed valami egyszerure pl win7.isomajd sudo winusb --install /path/letoltott_iso_helye/win7.iso /dev/sdc1 vagy akarmi masik lemez ami neked a sorban kovetkezik. es particio nem az egesz lemez.
-
spammer
veterán
"Csak elotte jol kell particionalnod a meghajtot."
Hogy jól? Mert anno nekem nem sikerült bootolhatót csinálnom, igaz, én dd-vel lőttem rá az ISO-t. De megpróbálkozok majd újra, mert néha napján ismerősnek kellhet egy Windows telepítés. A legnagyobb örömömre tegnap is egy W7-es laptopot karbantartottam, igaz sok meló nem volt vele, de a "program nem válaszol" ablakot látni mindig egy élmény.
-
Apollyon
Korrektor
Nekem 5 napig vagy meddig tartott amíg felraktam a rendszert egy fullos KDE-vel, meg Firefoxszal. Persze forgatással együtt. Szerintem is fun volt
Amúgy fullra belakni az egészet egy vagy két hétig tartott. Nos ez debiannal mondjuk megvan kb 1-2 órán belül.---
Apropó windóz. Kellemesen csalódtam, de igazából a linuxban, újfent
Ugyanis sikerült terminálból felpakolni pendrivera egy win7 telepítőt, amiről frankón gyorsan feltelepült a dóze, ahhoz képest hogy USB 2.0, meg 5400-es winyó. A win persze magában egy hulladék, de kivételesen most legalább nem volt kínszenvedés feltenni.Ezzel kapcsolatban még: tegnap este volt egy baráti találkozó, nagyjából fele lányok-fiúk vagyunk, és meglepődve tapasztaltam, hogy ők is mennyire kifogásolják az ms adatlopási üzletpolitikáját (keylogger meg barátai). Már egyáltalán az, hogy felhozták ezt a témát maguktól. Holott amúgy IRL nem szoktam foglalkozni a dologgal, csak a hírtopikokban boldogítom az ms fanokat
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Na mindegy, szóval kellemesen csalódtam hogy a téma iránt egyébként nem érdeklődő barátaim (ahhoz képest) mégis mennyire tisztában vannak a dolgokkal. Szóval bízhatunk benne hogy legalább nálunk nem lesz fent a win10, ami már fél siker. -
-
bambano
titán
alig két órát volt fent a régi notebookomon az ubuntu, és rögtön tetszik egy adam sandler film, amit unaloműzésből kezdtem nézni...
segítségre van szükségem

-
bambano
titán
válasz
bambano
üzenetére
eddig bírtam

az tény, el kell ismerni, hogy elég impresszív fejlődésen ment keresztül az ubuntu, és az a grafikus shell, ami most van benne, szinte már-már használható. az jó, hogy gyorsbillentyűvel is kezelhető rendesen, ebben a debianos gnome3 le van maradva.az is tetszett, hogy elég elvadult mennyiségű cucc van benne, pl. netbeans-t lehet telepíteni szoftverközpontból.
viszont a nevére még mindig rászolgál, akárhova nyúltam benne, a végén csak kiderült, hogy bugos, mint atom... volt, amit én, mint feketeöves kőagyú debianfan képes voltam kijavítani kézzel, de volt, amit én sem. ugyanezeket egy kezdő júzer, aki a w10-ét dobta éppen sutba, nem fogja tudni megfaragni.
meg kell említenem, hogy a vas, amin próbáltam, eléggé jól támogatott, szóval ilyen bajaim nemhogy ezzel, de a debiannal se voltak rajta évek óta.
-
bambano
titán
gondoltam, meglámolom az új buguntut...
első képernyő telepítési feltételek:
"a számítógép csatlakozik az elektromos hálózatra"
wow, ez már enélkül is képes települni, csak kicsit lassabban? -
bambano
titán
kész, vinnyogva röhögök...
a hibabejelentő üzenetrögzítője időnként egész szórakoztató tud lenni. most fenyegettek meg, hogy ha nem oldjuk meg a problémáját, tovább fognak folyamodni! -
bambano
titán
rámesett egy windowsos kettőskönyvelési program... lehet találgatni, mennyi idő alatt találtam meg benne az első nullpointer dereference-t meg az első sigsegv-t.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép állapotban Lenovo ThinkPad T14s Gen 4 i5-1335u/16 GB/256 SSD/FHD+/IPS/Garancia 2027
- AKCIÓ! ASUS H310M i5 8500 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1060 6GB Zalman T3 Plus CoolerMaster 500W
- HP EliteOne 800 G4 All-in-One i5-8500 16GB 512GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- DEKO DKHG03 Hőlégfúvó
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Persze úgy hogy ne legyen súlyosan negatívv gazdasági következménye.