- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rimuru
veterán
Valaki unatkozhatott, [link].
-
bambano
titán
[link] jesszus...
-
BoB
veterán
-
Rimuru
veterán
Amazonon csak az egyes van, az ingyenes pedig nem tud ics-t importálni. Legalább arra jó volt hogy létrehozott egy naptárat amit már az AOSP calendar app is lát így legalább eseményt tudok felvinni. Viszont az importnak örülnék a legjobban, de nem találok semmi értelmes megoldást rá...
-
Rimuru
veterán
Tényleg nincs normális naptár alkalmazás androidra?
Egyedül AOSP lenne, de az is accountot kér esemény felvételénél...
-
kispx
addikt
-
whbear
senior tag
Köszi a válaszokat. A journalctl -b -1 megmutatta, hogy valami service baja volt, nem tudom mi ez, valami wpa_supplicant.service de pirossal írta. Megnéztem és a státusza running volt, de csináltam egy enable-t is és akkor létrehozta a symlinket. Ezután újraindítottam és már nem problémázott és le is áll szépen, valamint a boot idő is kevesebb lett.
-
Rimuru
veterán
Linux csodái, tegnap este felkeltem sleepből a gépet, valami meghalt és húzta magával az egész X szervert.
Nem találtam meg a bűnöst, logban már lényegében csak azt látom hogy X nem tud mit kezdeni magával...
-
válasz
lionhearted #4181 üzenetére
Na, meg is oldódott, át dd-ztem a rendszert, már arról is fut. Mondjuk az UEFI-vé alakítást szopás volt.
Minden leírás azt írta, hogy elég egy EFI partíció, és akkor majd a Boot-repair csoda megoldja...aha, meg a nagy túrót. A telepítő már vígan rakta volna fel EFI-sen, de ez a trágya nem látta. Aztán egy szikra jött, hogy tegyek rá EFI fájlokat, átmásoltam másik gépről, és máris felismerte a kis huncut. 2 órám ment rá. -
Apollyon
Korrektor
Nem azért váltottam mert drága, mert igazából ha már megvan egy "többmagos" gép, harminc pár ezerből lehet venni olyan vga-t, amivel szinte minden AAA játékot elfuttat.
Inkább azzal volt a problémám hogy beszippant, elveszi az időmet, és pl. a gitározás meg az alvás látta kárát
Mondjuk pl UT99-cel még mindig el tudok lenni, de 15 év után azért már mégsem okoz akkora függőséget .DAmúgy meg gépcserekor kb 3 ezer kredittel csökkent a villanyszámla, ami azért ha csak a gépezést nézzük nem gyenge.
-
F34R
nagyúr
válasz
lionhearted #4179 üzenetére
LZO? Annyira nem mondanam gyorsnak, VM is lesz futtatva rola ? En maradnek az ext4-nel, aztan majd valthatsz meg ha ugy lesz egy vesztesegmentes converterrel mint ext > btrfs eseteben is.
-
-
F34R
nagyúr
válasz
lionhearted #4177 üzenetére
Amugy milyen SSD-d van es mire hasznalod?, mert az meg mindig nem derult ki.
Btrfs-t csak ssd_spread es compress=no kapcsoloval.Esetleg meg nilfs, de o meg a btrfs is csinal snapshotot, nekem nincs ra szuksegem de masnak jol johet.
-
Az a baj, hogy ez lehet, hogy inkább ilyen célra van, ahol a Samu be tudja tune-olni ezt az FS-t, és akkor penge lesz, de ha én nem tudom idehaza, akkor meg...
Mondjuk, tényleg aggasztó kicsit a nem stable.. : (Akkor úgy tűnik ext4 lesz továbbra is a barátom. A btrfs a tömörítés miatt szóba jöhetne még. Szerintetek?
-
F34R
nagyúr
válasz
lionhearted #4165 üzenetére
Abban fenyeben, hogy experimental es meg egy stable release sem volt belole, maximum pendrive-ra vagy SD kartyara raknak fel. Ha nagyon copni akarsz akkor persze nem beszelunk le rola.
-
-
-
camillus
tag
Linux barokk Az idézet sem pite.
Amúgy Makulu lxde/xfce hibrid.
-
BoB
veterán
válasz
lionhearted #4165 üzenetére
Ha azt akarod használni akkor ne régi kernellel tedd.
Látható hogy lehagyta az ext4-et, de csak a 4-től.
Valamint 4.1-es kernellel érkezik több javítás és fejlesztés.
Szerintem használd, aztán majd beszámolsz róla mennyire stabil
-
Ez az F2FS vajon elég stabil napi használatra? Épp vettem egy SSD-t, de még tanakodom holnapig a fájlrendszerén...
-
kispx
addikt
Ardour ‑ Az egyik legjobb zeneszerkesztő Linuxra
Használta már valaki? Vagy a Qtractor és az LMMS programot? -
Apollyon
Korrektor
Jólvan
Amúgy pont azért adtam el az asztalit, hogy nagyon ne tudjak már játszani.. Mondjuk az UT fanatism ugyanúgy megmaradt és a '99-et ugyanúgy csapatom, és már elgondolkodtam hogy UT4 miatt összedobok majd egy gépet. Meg 1-2 év múlva jön az új Mass Effect is, ajjaj
A GTA-t meg mindig inkább a sztorik meg a poénok miatt játszottam, azért kíváncsi leszek a San Andreast übereli-e majd V, mert eddig az volt a legnagyobb fun a szériából.
-
Rimuru
veterán
Letakarítottam Androidról a google cuccokat (pontosabban most nem raktam fel), hát megtáltosodott az egész. Nem tudom mit csinálhattak a googlenál hogy ennyire megfogta, de ég és föld a különbség. Ha ezt tudom nem rakom fel Lollipopra és lehet maradtam is volna annál, de így visszatértem 4.4.4-re.
-
-
Vladi
nagyúr
Najóvagytokmá!
Mutatok majd sreent, hogy mi történik.
Egyébként én gépemen is ua cent7 van, azon meg jól meg tudta csinálni. -
-
Vladi
nagyúr
Ezt adjátok össze:
Asszony gépe, centos 7. Rajta abevjava. Csinálja a bevallásokat sorban a családtagoknak.
- első kész, kinyomtat, minden ok
- második kész kinyomtat, minden ok
- harmadik: kinyomtat: ocsmány. wtfnézem legyűröm pdf-be hát az egészet betette az a4 bal alsó sarkába a6-os méretben.
De ezt miért?
-
Apollyon
Korrektor
Nagyon nagy hype-ja van most a GTA V-nek. Talán 10 év múlva lesz olyan notebookom amin majd elindul .D Ahogy a mostani tendenciát nézem valszeg már nem TP lesz :/
-
tvamos
nagyúr
válasz
lionhearted #4144 üzenetére
Jol johet a virtualizaciohoz... gondolnam...
-
-
Vladi
nagyúr
válasz
lionhearted #4139 üzenetére
Hát ez az, hogy ilyen ideális helyzet nincs. Hogyha nincs, akkor az egyébként matematikailag jól leírt modell a valóságban pontatlan. Tehát módosítani kell.
Szerintem ennél a pontnál kezdődnek a problémák.
-
bambano
titán
az jutott eszembe, a tűzfalban az smtp szabályt szegő csomagokat tarpitelni kellene, nem csak simán eldobni...
-
válasz
bambano #4140 üzenetére
Nem veszik egyenesnek, csak így rajzolják, de pont annyira helytelen lenne bármilyen más vonal. Annyi biztos, hogy szigorúan monotonok. Ez az "elméleti" útmutató...
A gyakorlatban, amire gondolom egyikőnk se nagyon járt, pedig valószínűleg megkapják a két aranyos kis fv-t.
-
bambano
titán
"hogy marpedig ez most teljesen pontosan minden esetben egy egyenes...": mindenki tudja, hogy nem egyenes. ezért érthetetlen, hogy a tananyag tárgyalása közben meg egyenesnek veszik.
ráadásul azt is tudja mindenki, hogy nem is (görbe)vonal, hanem pontsorozat, mert diszkrét függvény (pi darab autót senki sem vesz, még akkor sem, ha le tudnák gyártani...)
-
-
válasz
lionhearted #4135 üzenetére
Így lenne jobb, (P2-P3)*(Q1-Q2)/2
-
tvamos
nagyúr
válasz
bambano #4125 üzenetére
Gondolom nem kell ebben a Marshall keresztben ugy hinni, mint a szent haromsagban, hogy marpedig ez most teljesen pontosan minden esetben egy egyenes... csak az altalanos trendekre utal. Ertem ez alatt, hogy ingyen, vagy nagyon alacsony aron ugysem fog senki egy darab termeket sem eloallitani. Persze, a kis kinai lop a gyarbol, es feltesz egy-ket darabot az e-bay-re, licitre, de az nem valos termeles, meg azert a Koenigsegg-et sem tudjak olyan dragan adni, hogy ne legyen olyan hulye, aki csak vesz azert belole...
-
bambano
titán
válasz
lionhearted #4133 üzenetére
ehh, mára elég ennyi a közgázból. meg holnapra is.
-
-
tvamos
nagyúr
válasz
lionhearted #4133 üzenetére
Es ha behelyettesitjuk, hogy q=cu, akkor az jon ki, hogy cup... no, erre iszok is egy cseszenyi beherovkat. Mar' van elvezeti erteke szamomra... egeszsegetekre!
-
Kutya legyek, ha értem...
Van egy ilyen csodaszép ábra. Mutatja, hogy y árért y mennyiség fog fogyni demand oldalon, és x mennyiség melett z egységköltség lesz supply oldalon.
Ha szabad, tiszta, szabályozatlan, etc (ideális, mert ezt tényleg szeretik a közgazdászok, csak nincs) piac van, akkor ugye a kettő metszéspontja a legjobb, itt maximum a Q*P. Azt is hozzá kell tenni, hogy ezen a ponton épp 0 profit lesz. (Ugye a bejövő pénz is Q*P, és a költségek is ugyanazon Q*P nagyságúak)
És akkor itt jön a csavar, jön a zsivány állambácsi, és ráteszi az adót. Ekkor a supply az adó mértékével növekszik (az is mindegy, h milyen formában, lesz egy új supply fv, ami tartalmazza az adó mértékét), és ekkor ugye új metszéspont jön létre, ahol szintén lesz egy maximum Q2*P2.
Innen meg lehet már mindent mondani, ami a linkelt ábrán van. Az állambácsi bejövő adója (P2-P1)*Q2, ilyenkor már nem 0 a profit, tehát van plusz bevétel is (ez az eredeti supply görbe és Q2 metszéspontja, azaz P3) (P2-P3)*Q2 lenne eredetileg, de ugye ebből lejön az adó, szóval (P2*Q2-P3*Q2) - (P2*Q2 - P1*Q2)=(P1-P3)*Q2. Illetve lesz a DWC, ami P1*Q1-P2*Q2, és ez bontható fel (Q1-Q2)*P2 - (Q1-Q2)*P3 -ra.Viszont, ha bambano szemszögét nézem..nála pl egy ilyen egyenes f(x)=x supply görbe esetén a görbe alatti terület (akár háromszöget vessszük, akár az integrált) x=2 esetén 2 marad, az én elképzelésemben viszont 4 az itteni valódi értéke. Az egyik elképzelés ezek közül nyilván nem jó.
Persze, elég régen láttam ilyesmit, lehet én is megfeledkeztem valamiről azóta.
-
bambano
titán
válasz
lionhearted #4130 üzenetére
akkor átfogalmazom: az a terület sem nem téglalap, sem nem háromszög.
-
Vladi
nagyúr
válasz
bambano #4129 üzenetére
Matematikailag helyesen érvelsz. A közgazdaságban sokszor nem pontos a matematika. Itt sem. Szerintem ez azért van, mert egy nagyjából pontos modellt húznak rá a valóságra. De ez mindig csak nagyjából lesz pontos. Ezért látsz matematikai szemmel hibákat a közgazdaságban.
-
-
bambano
titán
válasz
lionhearted #4128 üzenetére
nem én gondolkodom területben, hanem a közgazdászok. nem arról van a vita, hogy terület vagy mi, hanem arról, hogy az a terület milyen alakú és lehet-e a háromszög területére tanult képlettel számolni.
Pontokat lehet tekinteni, csak annak nincs közgazdasági értelme.
-
-
bambano
titán
válasz
lionhearted #4126 üzenetére
nem.
a probléma abból adódik, hogy ha véletlenül előállna az a gyakorlatilag teljesen lehetetlen helyzet, hogy a keresleti görbe és a kínálati görbe is egyenes, akkor helyes lenne háromszögnek tekinteni az általuk és az új ár egyenese által bezárt területet.de egyik sem egyenes. tehát a kettő által bezárt területet csak úgy tudod számolni, hogy integrálod mindkettőt és kivonod egymásból.
-
-
bambano
titán
nekem úgy oktatták a holtteher költséget (dead weight cost), hogy felrajzolták a marshall keresztet két szigorúan egyenes vonallal, és azt mondták, hogy amikor állami beavatkozás van a szabad piacba, akkor a piactisztító ártól balra mozdul el a piaci ár. ott húztak egy függőleges vonalat, és akkor ott lett egy síkidom, aminek a területe a holtteher költség. persze lehet, hogy nem teljesen pontosan emlékszem már, régen volt
na az a síkidom az ottan nemhogy nem háromszög, de nem is síkidom. a dwc-t tisztességesebb lenne a kínálati függvény adott szakaszon értelmezett határozott integráljából kivonva a keresleti függvény ugyanazon szakaszon értelmezett határozott integrálját. hoppá, egyik függvény sem integrálható...
szerk: az már eszembe sem jutott, hogy mint a fenti ábrán is látszik, ezek P(Q) diagramot használnak a hivatalos Q(P) diagram helyett...
-
spammer
veterán
Nem tudtam összehozni a tetves rtorrent colort sehogy, hiába peccseltem meg fordítottam újra forrásból, ezért bosszúból felraktam inkább a zsh-t.
-
bambano
titán
na képzeld, írnék egyet, le is vizsgáznék (bár van pár terület a közgazdaságtanban, amit én másképp gondolok), és kapnék egy diplomát. és akkor közgazdászok közé keverednék
(#4117) bob.zxr: írtam én már annyi saját anyagot, hogy ha tényleg össze kellene csapnom egy közgázon értelmezhető diplomamunkát, meglenne két nap alatt... főleg, ha figyelembe veszem, hogy mi a szint mostanában...
-
bambano
titán
Kaptam egy levelet a Corvinus gazdálkodástudományi karáról, hogy milyen feltételekkel mehetek záróvizsgázni.
Kissé árnyalja a képet, hogy soha nem voltam ezen kar hallgatója.kupleráj van ott is?
-
-
bambano
titán
ahhh, mi történt az előbb... olyan spamet kaptam, amiben volt minimális ráció! nem is emlékszem ilyenre, hosszú évek óta. az is lehet, az első volt...
-
tvamos
nagyúr
En meg ma tanultam a kollegamtol egy uj command-ot: time
Nagyon jo! Es hasznalni is merem.
Hetvegen kitanulom, hogy kell logolni a kimenetet. -
Vladi
nagyúr
Fúúú asszony gépén végleg megadta magát a w7. A csupasz os 30 gigát zabált fel.
Úgy döntöttünk megy oda is centos 7. Drukkoljatok. -
Apollyon
Korrektor
válasz
camillus #4100 üzenetére
Ezt a disztrót nagyon szerettem, amíg az egyik fejlesztő forma le nem lépett nyaralni Indiába még tavaly, aztán amíg járta a világot, addig nem volt se frissítés, se bugfix, se semmi, úgy egy jó 1-2 hónapig. Mindez egy (half-)rolling disztrónál.
Alapjáraton amúgy jó lenne, de az ilyenek miatt részemről felejtős.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, szép állapot
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest