- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
egyébként lehet találgatni, hogy mikor döglik be a telefonközpont annál a cégnél, ahol hetek óta rágom a főnök fülét, hogy cseréljük már le, mert ócska. aki azt találgatta, hogy kevesebb, mint 24 órával a hatósági ellenőrzés előtt, az kap hangszórót.
-
-
Syl
nagyúr
>de melyik terminalban?
Háá mittomén. Ami benne van az OS-ben
Értek hozzá -
F34R
nagyúr
de melyik terminalban? a font nevere vagyok kivancsi.
(#5190) Sonja
Nekem is megvan, de akkor mar el is arulom egy uttal. A truetype fontok nekem annyira nem jonnek be, pedig ezekbol van nagyobb olvashatobb valtozat, viszont a bitmap-ek kicsit de elesek, sokkal sharp-abb az egesz.
Sokaig csak azokat hasznaltam azonban mostmar kicsinek talalom es nem tudom ugy olvasni mint regen.proggy, terminus, artwiz fontokbol majdnem mindegyiket, tamsyn, gohufont, fixed.
truetype-bol : droid sans mono, dejavu sans, anonymus pro, inconsolata, liberation mono, source code pro.
Egyeszeruen mindegyikben volt valami ami megfelelt egy jo ideig utanna valamiert megutnam, vagy mar nem volt alkalmas.
A legutolso hasznalt az a Ubuntu Mono derivative volt.
-
Sonja
nagyúr
-
F34R
nagyúr
Nah linux vaganyok ki milyen fontot hasznal terminalban?
Jo lenne ha mindenki nyilatkozna, meg bambano is.
Hogy miert a valaszt megkapjatok utanna.
-
BoB
veterán
OTP-nél. Ahogy írtam, cirka 2 hónapja.
Szerk.: meg is van, most is lehet ilyet kérni.
Itt találod milyet kérhetsz: https://www.otpbank.hu/portal/hu/BetetiKartya
Az enyém mastercard standard, paypass nélkül.
-
-
Apollyon
Korrektor
A héten kaptam új bankkártyát, mert lejárt a régi. Na most ez az új kártya paypassos, amivel kapcsolatban sok aggodalmam van, és egyébként sem kértem hogy ilyen legyen, ami még jobban elgondolkodtató.
-
Rimuru
veterán
Nem kene ennek a nevebe, tema osszefoglaloba, tudnivalokba, vagy valahol jelezni hogy unix/linux scriptekrol van szo, es nem batchrol vagy powershellrol?
-
bambano
titán
válasz
lionhearted #5177 üzenetére
lehet, hogy nem voltam világos, de egyszerre két problémával küzdök:
1. a strukturált adatot nem jól alakítja át latexre
2. az adat egy része nem strukturált.az első miatt morgok, azt megcsinálhatták volna rendesen. a másodikat intézem egy szeneslapáttal...
-
-
Sonja
nagyúr
válasz
_Dumber_ #5172 üzenetére
Persze, tudom miben más az IMAP, de épp ezt írom, hogy ebben én semmi "jobbságot" (de szép szó) nem látok a magam részéről. Nekem elég, ha a gépen van meg. Oké, ilyenkor jól jön, ha máshol is megvan, de '97 óta most fordult elő velem először. Csak a gépemen levelezek máshol nem, ergo felesleges a sziknronizáció. Félre ne érts, elhiszem, hogy jobb/újabb, mint a POP3, de nekem elég az is.
-
bambano
titán
válasz
lionhearted #5174 üzenetére
azt várnám, hogy ettől függetlenül lehetne egy rendes konvertert is írni.
-
válasz
bambano #5170 üzenetére
Akkor mit vársz? Felültettek a szopórollerre.
Ha egységes a formázás, akkor a formázási elementek alapján még van esélyed új struktúrát létrehozni, és akkor onnan kiölheted a szám.szám.szám.ot (bízva abban, hogy semmi sem kezdődik számmal..)
De erre automatikust ne keress... magadnak kell rá scriptet írni, azt hiszem. -
_Dumber_
őstag
A pop3 csak letölti a kiszolgálóról a gépedre és utánna a gépeden teljesen függetlenül bármit csinálhatsz vele, nincs kihatással a kiszolgálóra.
AZ IMAP viszont egy teljes szinkronizáció.
Ha a gépeden áthelyezed a törölt mappába, akkor a kiszolgálón is átteszi.. ha a kiszolgálón visszarakod akkor a gépen is visszarakja.. Ha a telefonodon áthelyezed, akkor a kiszolgálón és a gépened is áthelyeződik.
Régebben az volt a gondja, hogy csak online működött.. de most már a thunderbird (és szerintem másik is) képes a gépeden is tárolni az üzeneteket, így offline is elérhetőek maradnak a levelek. (tulajdonképpen ha tárolsz a gépeden egy másolatot akkor olyan mint egy szinkronizált pop3)
-
bambano
titán
válasz
lionhearted #5165 üzenetére
azt látom ezzel a konkrét doksival kapcsolatban, hogy esélytelen a dolog, mivel nem stílussal formázták.
és nem lehet eldönteni, hogy egy sor elején álló 2.1.2.3 számsor az most egy új alfejezet címe, vagy a folyó szövegben egy hivatkozás a másik alfejezetre.kontár munka még windowsos szemmel nézve is.
-
Sonja
nagyúr
Nem tudja véletlenül valaki, hogy ha Gmail-ből már letöltöttem egy levelet POP3-on keresztül, és töröltem a Thunderbirdben, akkor hogy lehetne mégegyszer letölteni ezt a levelet?
Web-en belépve ott van még a kukában, de hiába helyeztem át a Bejövő mappába, és jelöltem meg olvasatlannak, nem tölti le a Thunderbird.
Nagyon fontos lenne, mivel egy számla bizonylat van a mellékletben!
-
válasz
bambano #5164 üzenetére
Ugyan nem konkrétan erre jó, de egy gondolkodtató:
Ha kimented HTML-be (főleg a szűrtbe), akkor kaphatsz eggyel közelebbi struktúrát. Címsorok kapnak <hX> tagot, a body meg <p class=MsoBodyText> -et...spanokat lehet dobni a rákba.
Annyira nem ismerem közelről a LaTeX-et, de ebből talán egyszerűbb lenne. Csak egy ötlet.UPDATE: LO-ból mentve nincs MsoBodyText, ofc... de a <hX>-et, a <p>-t, az <ol>/<li> akármit könnyen szét tudsz választani, akkor is.
-
bambano
titán
pl:
- se windowsom, se wordöm
- nem tudom, van-e linuxon is futtatható eszköz/program, amivel tudnám diffelni a docot.
- a doc egy minta, amit utána módosítani kell.nem titok, ászf-ről van szó. a kábelszövetség össze szokott állítani egy minta ászf-et, amit utána a szolgáltatók testreszabnak. tehát minimum cserélni kell az adott szolgáltató adatait tartalmazó oldalt, meg egy csomó más helyi sajátosságot akkor is, ha egyébkét a normaszövegtől nem térsz el. de mivel egy ászf-et írnak az egész országra, egyszerűen tarthatatlan, hogy ami jó egy upc méretű cégnek, pláne mobil szolgáltatónak, az jó legyen a kicsiknek is. pl. nálunk nincs akciós készülék részletre, így a határozott idejű vagy hűséges szerződések kezelése indokolatlan.
tehát amikor ászf-et írsz, két lehetőséged van:
1. fogod a mintaászf-et, és azt átfaragod sajátnak
2. fogod a saját előző ászf-edet, és kideríted, hogy a minta ászf mit változott az előző minta ászf-hez képest és a változásokat átvezeted a saját ászf-eden.ez nem is lenne gond, ha nem kellene mostanában évi 3-4-5 alkalommal új ászf-et faragni, mert túl gyorsan változik a jogi környezet. tovább kavarja a helyzetet, hogy a szolgáltatók zöménél legalább két ászf van, mert kábeltv-t meg internetet szinte mindenki szolgáltat abban a társaságban, amit én ismerek. a két ászf-ben a jogi hablaty nagyjából azonos, de az internetes több, mert kellenek hozzá pluszban az internetes specialitások.
na ezt az egész katyvaszt tök frankón lehetne kezelni, ha svn-ben lenne az egész és latex forrásban. meglenne a törzsszöveg törzsszövege külön latexben, meglenne a ktv-internet törzsszöveg különbsége latexben, plusz a helyi sajátosságok megint latexben. és akkor lehetne diffelni meg patchelni az ászf-et.
egyszer átírtam latexre az ászf-et, szép lett meg minden, csak jött pár hét múlva a következő és megint a következő és így tovább. úgyhogy vagy tudsz valami jó algoritmust az egészre, vagy rátolod egy szerencsétlenre a melót, hogy szívjon vele más
szerk: most ilyenekről nem beszéltem, hogy a wordben faragott ászf minta küllemre, tipográfiára egy szemétdomb. merugye a word az kompatibilis, csak ő nem tud róla. meg olyanokról se, hogy a fejezetcím az egy kézzel begépelt sorszám + fejezetcím bolddal kihúzva. idáig terjed az átlag jogász szövegszerkesztési ismerete.
-
bambano
titán
oké, de formázás és formázás között van különbség.
tehát ha a stílusban beállított formázás alapján alakítja át, az jó, ha meg a kinézet alapján, az nem.találtam egy libreoffice beépülőt, az például felismeri a formázás jelentős részét, csak pont annyira idióta, hogy használhatatlan legyen. pl. felismeri, hogy címsor2, de olyan sectiont rak a latex fájlba, amibe beleteszi a word által automatikusan generált sorszámot is. olyan, mintha direkt lennének hülyék.
-
N0zer0
senior tag
válasz
bambano #5160 üzenetére
Szerintem ilyet nem fogsz találni. Csak amatőr és kísérleti szarok vannak, kb. semmire sem jók, és csak formázás alapján dolgoznak. Értem mit akarsz, hogy a wordös stíluslap alapján alakítsa ki a LaTeX-es struktúrát. Esetleg Wordön belül regexpes cserét meg lehetne próbálni, hogy LaTeX tagekkel látod el a stílushoz tartozó szöveget keresés-cserével, majd kimásolod plain textként.
-
bambano
titán
mindig meg szoktam kérdezni, mikor nagyobb mennyiségű cuccot kell buherálnom, hogy tudtok-e jól működő word doc->latex forrás konvertert?
amit én tudok, az messze van a jól működőtől. minimális elvárás lenne, hogy kontextus szerint működjön, ne formázás szerint. tehát a cím az legyen chapter vagy section, a felsorolás item, és ne boldface meg hasonló kiemelések.
tia
-
-
BoB
veterán
válasz
Apollyon #5154 üzenetére
Wikipedia szerint vörös macskamedve, vagy kis panda. Nekem az előbbi jobban tetszik
-
Apollyon
Korrektor
válasz
lionhearted #5155 üzenetére
Nem foglalkoztam vele sosem, nekem amúgy is jégmenyétem van
De ez kb olyan misunderstanding mint a GB vs GiB
-
-
Apollyon
Korrektor
Hmm most olvasom hogy a firefox valójában nem tűzróka, hanem vörös panda.
-
Apollyon
Korrektor
Igen, a Mintnek van egy kapitánya. Szerintem ha valaki beküldene más disztróval kapcsolatos cikket jó minőségben, akkor simán megjelenne. Van olyan nap amikor nem is raknak ki híreket, vagy csak ilyen limonádé az egész.
bambano: Tippre azt mondanám hogy "ismerős arctól" szívesebben fogadnak el anyagot.
-
-
-
Rimuru
veterán
-
bambano
titán
nem az a kérdés, hányszor használod, az pont annyira magánügyed, minthogy hányszor ereszted el a békegalambot és hogy túrod-e az orrod
sokat blogolsz róla
ismerni akarod a legelterjedtebb rendszert? akkor miért egy kevesebb, mint 20%-os marginális rendszerrel foglalkozol? -
Rimuru
veterán
válasz
bambano #5132 üzenetére
Jaj de haklisak vagyunk. Mintha annyira sokat hasznalnam, eddig haromszor inditottam el, amibol ketto az utobbi par napban volt.
Nem art(hat) ha "ismerjuk" a legelterjedtebb rendszert.
+Syl: Az ilyen az meg hulyeseg, en inkabb csak roviditeni szoktam. Max neha csuszik be valami mikor olyan (rossz) kedvem van.
-
-
F34R
nagyúr
válasz
lionhearted #5130 üzenetére
Van de minden reboot-nal elveszik es ujra kell generalni.
Ezt is megnezheted: [link]
-
-
Rimuru
veterán
válasz
lionhearted #5130 üzenetére
Gondoltam ra hogy megnezem en is, de marad a winx.
dm-crypt eleg univerzalis, igaz block device encryption, de minden megoldhato.
#justwinxthings
pacman - erdekes joszag, most meg sok mindenre nem hasznalhatopoweroff - egyszer nem kapcsolt ki, lelotte a kijelzot mintha S1 (POS) modba kerult volna, cmd poweroff -s megoldotta
hdd - win8 szintjen szereti enni
deffender - nem kapcsolhato ki, o is szereti a hdd-t.
login screen - registry mokolas nelkul nem lehet eltuntetni ezt a csunya hero hatterkepet
update - a korabban emlitett firssites masodjara sikerult neki
touchpad - erzesre jobb mint win7/8 eseten, two finger mouse3 meg mindig nincs
-
Először is köszi az utánajárást, és a választ.
[link]
A másik threadben jeleztem, hogy ezt láttam, itt kimaradt. De ezzel közelebb vagyok a célhoz? Ez session keyring, Now generate and add a new key into your keyring: this step should be repeated every time you flush your keychain (reboot) , nekem valami olyan keyring kell, ami automatikusan oldódik a grafikus bejelentkezővel. (vagy a nevemben inudló processek, igazából ez talán mindegy is, random semmi nem indul el a nevemben, a tudtom nélkül.)
[link] eszerint van user-spec keyring, de semmi tapasztalatom a témában.De így belegondolva, ha valaki hozzáfér a rendszerhez (mivel pl az nincs letitkosítva..), akkor egy rc.local, vagy bármivel adhat ki olyan parancsot, hogy a titkosításom a semmivé legyen.
Akkor ez annyira még sem jó irány, mint gondoltam.
-
spammer
veterán
Én nem használok offlineimapet, de itt egy elég hosszú írás: The Homely Mutt / Steve Losh
-
F34R
nagyúr
Nah nagy mutterek, tud nekem valaki segiten szep igenyes konfig megcsinalasaban?
kell offlineimap ugye meg a mutt meg az smtp de innen tovabb kuka vagyok
mailoo-hoz meg openmailbozhoz kellene. valamelyiknel a tanusitvannyal is baszakodott.
-
F34R
nagyúr
Macit
bar azt ketlem hogy felmenne
Ilyet nekem egyszer produkalt, valamelyik update ami nem birt telepulni visszadopta az egesz WU-t. Fasza fos szar
(#5123) Iscariah
Ah nem pont ez az hogy Modern UI-val megakartak valtani a vilagot, ami meg tableten meg telefonon elmegy (mar akinek) azt itt is megvettek kilora. Nekem nem tetszik, nem is hasznalnam. Azonban vannak olyanok akkik az innovacio reszet nezik (huha) DX12, egyseges felulet minden platformon, tobb virtual desktop [linuxon ez mar miota van istenem.....] stb stb.... Jah igen visszakaptuk a start menu-t live tile-kkal, nah most bumm, tesztreszabhatosag, meg egyeniseg az nulla. Nah majd a 10.1.
Utolos windows? lehet mar csak a build szamok valtoznak alatta, vagy csak a 10-es utanni szam valtozik. es elmennek 10.1.1.1.1.1.1..1.1.1.1.111..1.11.1.11.. ig -
Apollyon
Korrektor
"Elkezdi frissiteni, ujraindul, telepiti, ujraindul, frisstitesek visszavonasa."
Nem tudok mást elképzelni minthogy frankón direkt szívatják a világot a redmondiak. Szinte semmit se fejlesztenek csak az UI-t, és még az is ezer éve ugyanaz.
Komoly, hogy 2015 van, a windóz meg még mindig a kilencvenes éveket járja. -
Rimuru
veterán
Winx, pont ugyan olyan dolog tortent mint win 8.1 update 1 eseten. Elkezdi frissiteni, ujraindul, telepiti, ujraindul, frisstitesek visszavonasa.
Pedig meg csak most inditottam el azota hogy felraktam, nvidia driver kivetelevel teljesen szusz.
Na mit rakjak fel a helyere? -
F34R
nagyúr
válasz
lionhearted #5112 üzenetére
Kell egy kernel forditanod. A file systems-nel ext4 alatt be kell allitanod az ext4 encrpyt-t, vagy
cd /usr/src/linux-4.1.x
sudo vim .config
es CONFIG_EXT4_FS_ENCRYPTION=y
leforgatod es kernel feloli oldalrol megvan a dolog.Majd jon egy e2fsprogs legfrissebb en gitbol forgattam egyet magamnak a lenyeg az 1.43 verzioszam.
e2fsck -V
johet a tobbi resz:
head -c 16 /dev/random | xxd -p
(ide general egy szamsort)sudo e4crypt add_key -S 0x(generalt szamsor)
megadod a passwd-t.majd
sudo keyctl show
logon nal ext4:az itt levo szamot masolod.majd e4crypt set_policy szamsor
EEESSS nem mukodik
-
-
-
F34R
nagyúr
válasz
lionhearted #5112 üzenetére
Legyen?? Ha van ra igeny megcsinalom
-
Valakinek van tapasztalata az ext4 belső titkosításával (kernel 4.1+)?
Érdekelne, hogyan lehetne megoldani okosan egy home PC-n, hogy a login auth feloldja a saját homeját mindenkinek. -
spammer
veterán
Jó tudni, hogy a urxvt/Xresources esetén külön-külön is lehet színsémát, hátteret, meg minden szart definiálni bármilyen terminálos alkalmazáshoz.
-
Apollyon
Korrektor
Nekem már egyáltalán nem fér bele az alkohol.
(#5101) ubyegon2: Szerintem is kiemelkedően jó, viszont arra céloztam, hogy amellett hogy nem ez a fő profilja, de néha elég látványos. Egyébként igen, nagyon sok jó gondolat van benne. Ilyen téren amúgy a House MD. volt még ami nagyon bejött, és az egyetlen sorozat, amin elkezdtem gondolkozni hogy újranézem majd.
X-aktákat leszámítva, az nálam a #1. Amúgy jövőre lesz moziban.)
-
-
törölt tag
válasz
lionhearted #5097 üzenetére
Jellemzően ingyenes operációs rendszer használó vagyok.
Ha van ingyen win akkor az fut dual bootban, ha nincs akkor valami *buntu...
Az első alkalommal volt egy durva szívás, visszább írtam róla, de amúgy rá lehet kattanni ha adottak a körülmények.... -
Rimuru
veterán
válasz
lionhearted #5097 üzenetére
Nem szabad engedni az automatikus frissitest, akkor nem jon le (ezert mar winx-ben ki se lehet kapcsolni).
-
Syl
nagyúr
válasz
lionhearted #5100 üzenetére
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Már elérhető a Hell is Us legújabb demója
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hobby elektronika
- Nintendo Switch 2
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Robotporszívók
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Thermaltake Toughpower SFX Platinum 1000W
- Gigabyte B650M Aorus Elite AX ICE + 3 év garancia
- Sony DSC-HX300 digitális fényképező + 3 extra akksi + 8GB memóriakártya + Hama Star 700 állvány
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- Apple iPhone 12 / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 100% akku
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3102
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1000GB 1 év garancia!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Satechi 200w USB-C 6-port PD GAN - UK / Számla / Garancia /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest