Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
szept 06 14:51:33 izmene-HP-EliteBook-8560w systemd-udevd[487]: Process '/usr/bin/nvidia-smi' failed with exit code 9.
szept 06 14:51:33 izmene-HP-EliteBook-8560w systemd-udevd[487]: Process '/sbin/modprobe nvidia-modeset' failed with exit code 1.
szept 06 14:51:33 izmene-HP-EliteBook-8560w systemd-udevd[487]: Process '/sbin/modprobe nvidia-drm' failed with exit code 1.
szept 06 14:51:33 izmene-HP-EliteBook-8560w systemd-udevd[487]: Process '/sbin/modprobe nvidia-uvm' failed with exit code 1.Ezeket írja a
journalctl | grep -i udevd, a másik parancs pörög azóta is.
Köszi az első parancssort, ez már hasznosabb, ezek szerint valóban az nvidia driverrel is van gond.
No de ha ezt is elhárítom, pár nap múlva jön majd megint valami....marad a 18.3, nincs mese.
A linkjeid is ezt erősítik bennem. Ezeket is köszi!
Ha nálam lenne a gép, nem foglalkoznék vele, de tök laikusokkal nem akarok kitolni. Még a Winhez se értenek....
Épp a 390-es driver van fenn, de ha leszedem, újratelepítem, ugyanúgy előjöhet később a bug.
lefuttattam ezt a parancsot, de a gond itt is az, hogy meddig lesz jó minden:
sudo mv /lib/udev/rules.d/71-nvidia.rules ~ -
Cifu
félisten
-
válasz
Shyciii
üzenetére
Láttam ezt a bug jelentést, de volt ahol a bluetooth-ra írták az okot és meg is szűnt azt kiiktatva.
Mivel holnap délután már visszakerül a gép baráti családhoz, így nem kísérletezem vele, mert a használók valóban csak használni tudják majd a Linux Mint-et, nem tudnak mit kezdeni egy ilyen hibával. Köszi, hogy felhívtad a figyelmem, ezek szerint valóban a 18.04 alap a gond, jobb lesz erre a 16.04 alapú Mint.
No, ezt a linket nem is láttam, köszi! Fél éves bug és még mindig nincs javítva!?

Többi gépen még nem jött elő, se a desktopon, se a HP 8470p és 8570p-n, egyikben sincs külön VGA, talán ez is jó lehet azoknál.
-
-
Segítsetek nekem ebben a systemd-udevd gondban!
HP 8560w-n Mint Cinnamon 19 van és pár napja előjött ez a
systemd-udevdCPU 100%-on pörgés gond, kilőttem a Bluetooth-t, meg is szűnt. Ma újra szóltak, hogy lelassult a gép, erre ott pörgeti asystemd-udevda procit 100%-on újra, de a BT inaktív.
Érdemes vacakolni a Mint 19-cel vagy rakjam fel a 18.3-at? A HP 8570p-n nem volt ilyen gond, abban szerencsére nincs külön VGA, a 8560w-ben nVidia Quadro 1000M 2GB van, lehet annak köze ehhez? Életemben nem találkoztam még ezzel asystemd-udevd-del.udevadm monitor-t nem tudom megnézni, mert folyamatosan pörög a szöveg, de az nvidia szót látom a szövegben így is.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Bittorrent topik
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Egyéves Gemini AI Pro a Google-től a magyar egyetemistáknak is
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Calman Home for LG licenc (PGenerator támogatással) ÚJ ára 66.000 Ft.
- Star Wars The Old Republic Collector's Edition
- Árváltozás+játék!The Witcher 2 Assassins of Kings Collector's Edition
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Árváltozás+játék DVD: Borderlands 2 Ultimate Loot Chest Limited Edition
- AiOOO! HP EliteOne 800 G3 23.8" FHD Érintőkijelző i5-7500 16GB 512GB 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-i7 I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- 145 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6900XT OCF 16GB Zalman Z1 PLUS CM 1200W
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

CPT.Pirk