Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
growler
üzenetére
Ja, ami most pingvinnek álcázza magát. Egyik avatar sem tetszik, amikor még kérhettem egyéni orcát, akkor nem tettem. Ez a pingvin tetszik egyedül, anno Tg társamnak nem akartam ezzel bekavarni, de most már mindketten elég ritkán jelenünk meg, így nem zavaró.
Pingvines topikokban meg még stílusos is. -
válasz
growler
üzenetére
A Toshiba Satellite-en nekem is ugyanúgy sérülékenynek jelzi az első két tételt 4.15-ös kernellel.
A 4.4.0-113.136~retpoline2 is fenn van már itt ppa:canonical-kernel-team/spectre amúgy, próbáld ki.
Candidate kernels for CVE-2017-5715 and CVE-2017-5753.Meló befejeztével én is kipróbálom, most desktopon nincs értelme, mert AMD APU-s.
-
Frawly
veterán
válasz
growler
üzenetére
Melyik SM checkerrel nézed? A speed47-félével? Hányas verzió?
A 4.15-nek Spectre2 és Meltdown ellen foltozva kéne lennie Retpoline-nal és (K)TPI-vel. Spectre1 ellen csak a 4.16-ban lesz patch, addig meg még az emberek többsége sebezhető marad.
Én is felpasszintottam Arch stagingből a 4.15-öt, nálam ezt írja:
Spectre and Meltdown mitigation detection tool v0.33+
Checking for vulnerabilities on current system
Kernel is Linux 4.15.0-1-ARCH #1 SMP Mon Jan 29 04:41:41 UTC 2018 x86_64
CPU is Intel(R) Core(TM) i7-2620M CPU @ 2.70GHz
Hardware check
* Hardware support (CPU microcode) for mitigation techniques
* Indirect Branch Restricted Speculation (IBRS)
* SPEC_CTRL MSR is available: NO
* CPU indicates IBRS capability: NO
* Indirect Branch Prediction Barrier (IBPB)
* PRED_CMD MSR is available: NO
* CPU indicates IBPB capability: NO
* Single Thread Indirect Branch Predictors (STIBP)
* SPEC_CTRL MSR is available: NO
* CPU indicates STIBP capability: NO
* Enhanced IBRS (IBRS_ALL)
* CPU indicates ARCH_CAPABILITIES MSR availability: NO
* ARCH_CAPABILITIES MSR advertises IBRS_ALL capability: NO
* CPU explicitly indicates not being vulnerable to Meltdown (RDCL_NO): NO
* CPU microcode is known to cause stability problems: NO
* CPU vulnerability to the three speculative execution attacks variants
* Vulnerable to Variant 1: YES
* Vulnerable to Variant 2: YES
* Vulnerable to Variant 3: YES
CVE-2017-5753 [bounds check bypass] aka 'Spectre Variant 1'
* Checking count of LFENCE opcodes in kernel: NO
> STATUS: VULNERABLE (only 61 opcodes found, should be >= 70, heuristic to be improved when official patches become available)
CVE-2017-5715 [branch target injection] aka 'Spectre Variant 2'
* Mitigation 1
* Kernel is compiled with IBRS/IBPB support: NO
* Currently enabled features
* IBRS enabled for Kernel space: NO
* IBRS enabled for User space: NO
* IBPB enabled: NO
* Mitigation 2
* Kernel compiled with retpoline option: YES
* Kernel compiled with a retpoline-aware compiler: YES (kernel reports full retpoline compilation)
* Retpoline enabled: YES
> STATUS: NOT VULNERABLE (retpoline mitigates the vulnerability)
CVE-2017-5754 [rogue data cache load] aka 'Meltdown' aka 'Variant 3'
* Kernel supports Page Table Isolation (PTI): YES
* PTI enabled and active: YES
* Running as a Xen PV DomU: NO
> STATUS: NOT VULNERABLE (PTI mitigates the vulnerability) -
-
-
törölt tag
-
válasz
growler
üzenetére
Köszi,kipróbáltam de többet sose, mert ez a gép nem tud aludni, azaz tud de ha elaltatom akkor nem tudom felébreszteni.
Semmilyen usb eszközre nem reagál, lehet ez bios probláma, de még nem találtam beállítást erre.
A gép power gombjára reagál, látom hogy indul, a háttérvinyó felpörög, csak éppen kép nincs. Monitor kikapcsolva marad és ebből csak power gomb hosszú nyomással kikapcsolás, majd reboot segít.
vagy videodriver gond, vagy ez a hardver ilyen.
Hozzáteszem ez nem Mint hiba, a w10 alatt altatásra ugyanez a tünet.
Megoldás szerintem nincs. Mivel ez egy mini pc, ezért nem is kell altatni, de a monitor_off parancs továbbra is érdekelne Mint alatt (win alatt a startmenübe ott van ez az opció) -
Norby86
őstag
válasz
growler
üzenetére
Nem hiszem hogy a naplózás okozná.
Ezt onnan tudom hogy előtte ext2-es fájlrendszerrel is próbáltam hátha az a baja, és ott is csak 916 GB-ot mutatott, pedig úgy tudom ext2-ben nincs naplózás még. Szerintem úgy hagyom, mert lehet hetek eltelnének mire meglenne a hiba és a topikot sem akarom ezzel tele szemetelni. Pedig én mindent jól csináltam. Most este nyomok neki még egy zero format-ot (az bő 8 óra), aztán elkészítem az ext4 fájlrendszert gparted-el és letiltom a rezervációt azt ennyi.
Még egy kérdés: (ugyan mindkettő módot kipróbáltam) de msdos vagy gpt particiós táblát érdemes létrehozni inkább? -
King Unique
titán
válasz
growler
üzenetére
Windows és Linux alatt NTFS-re formázott 1 TB-os lemeznél ~ 931,3 / 931,4 GiB lesz a használható tárterület 100-200 MiB helyfoglalással. Ellenben az Ext4-nél ez az alapértelmezett formázás után 916,70 GiB lesz és 14,81 GiB a foglalás a rezervált terület miatt. Maga a partíció teljes mérete viszont 931,5 GiB marad az utóbbinál is. Tehát ez esetben nem az SI - IEC mértékegységrendszer közti eltérés itt a probléma.
-
Frawly
veterán
válasz
growler
üzenetére
Mondjuk ebben igazad van, foglaltságtól is függ, nem csak írásmennyiségtől. Ezeket, amiket én mértem, 54%-os foglaltság mellett mértem. Ez alapján hetente kéne TRIM-elnem, és kb. ennyire is szokott kijönni, mivel kb. hetente kézzel futtatom az fstrim-et (nem szeretem az automatikus dolgokat, nekem akkor a systemd fstrim.service ne fstrimmeljen, miközben lehet valami másra használom épp a meghajtót), de nem minden héten, volt, hogy elfelejtetettem, és egy meg másfél hónapig nem volt trimelve, és akkor sem volt baja, nem lassult be. Megfogadtam, hogy legalább egy évig fstrim-mel tesztelem, majd áttérek discard TRIM-re, hogy össze tudjam hasonlítani, hogy melyik hogy érinti az SSD teljesítményét, de már a látatlanban is azt várom, hogy mindegy, mindkettő egyformán jól működik szerintem, ha a meghajtó támogatja, nagyon valószínű, hogy egyik sem lassít a meghajtón, mindkettő megtrimeli, amit kell.
Olvastam nem egy emberről, akik XP alatt használnak SSD-t, mindenféle TRIM nélkül évek óta, és még nem lassult be nekik. Pedig XP alá is vannak olyan gyári szoftverek, amikkel lehet kézi trimet csinálni, vagy be lehet bootolni live linuxra, és ott kiadni a sudo fstrim -a -v parancsot néha napján.
-
lev258
veterán
válasz
growler
üzenetére
A SteamOS eléggé mostohagyerek. Annak idején valami hasonló koncepció mentén indult a Steam Machine-ekkel, mint az XBox vagy a PS. De ők is úgy ugrottak bele, hogy nem voltak tisztában a driver és egyéb dolgokkal (pl. az akkori AMD helyzetről fogalmuk sem volt). A Steam Big Picture a fő kezelőfelülete, az asztali alkalmazások használata nehézkes (sosem volt cél).
Bár saját, patch-elt kernelt használnak ma már, valamint a grafikus drivereket is elég frissen tartják, nem igazán van a egésznek mozgatórugója, inkább csak nem hagyják meghalni.
Persze fontos megemlíteni és dicséretes, hogy a Valve alkalmaz fejlesztőket a nyílt driverekhez, amivel magát a Linuxos közösséget gazdagítja (nem tartják magukban).
Emellett, bár a Steam sokat tett a Linuxos játékok felfutásában, nincs rendes kontrolljuk a fejlesztőkkel szemben. Pl. az ARK: Survival Evolved teljesítményére Windows-on is panaszkodnak rendesen, hát még Linuxon. És mégis a Steam címoldalán szokott időnként díszelegni hozzá az "Optimized for Steam OS" felirat, ami inkább egy vicc.
Aki Linuxon játszik, az valószínűleg nem Steam OS-t használ. -
BoB
veterán
válasz
growler
üzenetére
1-től 255-ig lehet állítani az agresszivitását az áram spórolásnak, 1 a legagresszívabb, 255 teljesen kikapcsolja.
Pillanatnyilag hogy áll ellenőrizhető:
# hdparm -B /dev/s??
Kérdőjelek helyére mehet a megfelelő betűjel.Más érték beállítása:
# hdparm -B 254 /dev/s??Csak az 1 és 127 közötti értékek teszik lehetővé a lemezek leállítását.
Én személy szerint mindig a legnagyobb értékre veszem a HDD energiamegtakarítását, mert a legkárosabb az eszköz élettartamára nézve a leállítás-indítások.
-
King Unique
titán
válasz
growler
üzenetére
Készenléti állapotban teljesen leáll a merevlemez. Na meg rendszerint eleve fix fordulatszámon pörögnek, tehát nyilván nem csökkenti pl. a harmadára.
(#55800) lajos0001:
Annál még lehet meg lehetett oldani, de már ott is NTFS volt az alapértelmezett a telepítőben, ha jól emlékszem. Az újabbaknál pedig már megkövetelt a rendszerpartíciónál. Amúgy csatlakozva az előttem szólókhoz, tényleg nem sok értelme van manapság a FAT32-nek, illetve az említett régi OS-nek. -
-
-
válasz
growler
üzenetére
Naná, az már nagyon sok, igazából a bad sectorral nem is kéne már foglalkoznia a smart-nak, az már kampeca. Nekem még a táp által kinyírt WD Blakc-en se volt ilyen sok, csak pár száz, mondjuk azt a HDS vissza tudta hozni 100 százalékosra. Azóta is működik, mint tároló, persze az aktív már egy újabb Black, SSD mellé. Nagyon nem mindegy, milyen vinyőről van szó, persze ez SSD-re is igaz.
-
válasz
growler
üzenetére
&metaxxSuper! Remélem tudjátok, hogy mennyit ér az a naplózás, ami nem 5 secre van minimum állítva? Végül is úgy is lehet, hogy hetente egyszer írja felül! Addig csak nem történik semmi...no mindegy, a naplózásnak az értelmét vesszük el a ritkább gyakorisággal, erre mondtam én, hogy akkor már okosabb kikapcsolni!
Jól látod szerintem, a rendszer pendrive-nál már számíthat, mert az viszont nem bírja annyira a gyakori írást! Attól, hogy a pen is flash memó meg az SSD is, nem sok köze van a két technológiának egymáshoz! De ezt majd Winux nagymesterünk elmondja szakszerűbben!

-
Rimuru
veterán
válasz
growler
üzenetére
Nem ajanlhato jobban mint a tarsai, ma a legtobb bongeszo chromium/webkit (elobbi amugy ebbol "nott" ki), vegso soron ha elkezdesz bongeszni megeszi a ramod. Midori is addig jo amig kb semmit nem csinalsz, de ez a weboldalak hibaja is.
zram: csodat nem kell varni tole, de nem is ront ha a cpu birja.
-
bzolika10
aktív tag
válasz
growler
üzenetére
/usr/share/viber
/usr/share/applications/viber.desktop
/usr/share/pixmaps/viber.png
/usr/share/viber/128x128.png
/usr/share/viber/16x16.png
/usr/share/viber/24x24.png
/usr/share/viber/256x256.png
/usr/share/viber/32x32.png
/usr/share/viber/48x48.png
/usr/share/viber/64x64.png
/usr/share/viber/96x96.png
/var/lib/dpkg/info/viber.0
/var/lib/dpkg/info/viber.copyright
/var/lib/dpkg/info/viber.list
/var/lib/dpkg/info/viber.md5sums
/var/lib/dpkg/info/viber.postinst
/var/lib/dpkg/info/viber.preinst
/var/lib/dpkg/info/viber.prermA többi meg már csak a /opt/viber -ben van.
-
szucstom
őstag
válasz
growler
üzenetére
Valószínű, hogy a grafikus kártya volt a ludas. Ugyanis 2 is van. integrált és dedikált. Frissített, restart és minden olyan mint mikor feltelepítettem a rendszert

Graphics:
Card-1: Intel Broadwell-U Integrated Graphics
Card-2: NVIDIA GK208M [GeForce 920M]
Display Server: X.org 1.18.4 driver: nvidia
tty size: 80x24 Advanced Data: N/A for rootMostmár csak annyit segítsetek, hogy hogyan tudnám letiltani a touchpadot, ha épp gépelek vagy be van dugva külső egér, mert rohadtul zavaró, hogy gépelés közben ugrál a kurzor és teljes a katyvasz ha épp nem figyelek oda gépeléskor.
-
Jazz
veterán
válasz
growler
üzenetére
Elvileg fenn van.
ntfsfix után ennyi történik (azonnal lefut, nem javít, nem csinál semmit)root@kali:~# apt install ntfs-3g
Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
ntfs-3g is already the newest version.
ntfs-3g set to manually installed.
0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.
root@kali:~# ntfsfix /dev/sda1
Refusing to operate on read-write mounted device /dev/sda1.
root@kali:~# sudo ntfsfix /dev/sda1
Refusing to operate on read-write mounted device /dev/sda1.(#53024) King Unique:
Nincs semmi rajta. Már rég oda-vissza lett formázva, partícionálva, ext4-ben kísérletezve...stb.
Az lenne az igazi igen, de most csak a linux live áll rendelkezésre ami működik a gépen. A feladat, hogy megjavítani a vinyót és valahogy és ráerőszakolni egy windowst (most). (később veszek sata-sub kábelt aztán azt csinálok vele amit akarok egy win10-es notin, de jelenleg nem áll rendelkezésre kábel, notit meg nem fogom szétkapni emiatt) -
Jazz
veterán
válasz
growler
üzenetére
Nem tudom feltenni az ntfs-3g csomagot. Az általad linkelt forumon a 3g-re kattinta:
"The address wasn't understoodIceweasel doesn't know how to open this address, because one of the following protocols (apt) isn't associated with any program or is not allowed in this context."
Kali linux live-on vagyok amúgy. Erre gondolom nem fog menni semmilyen telepítés. Vagy de? A memóriába?
(#53020) ubyegon2:
Próbáltam keresni de semmi. Végignéztem az összes aplikácót. Illetve a "show application-on" belül "screen" és "energy" szavakra keresni de semmi értelmes találta. Csak display (horizontális- vertikális beállítás). Az energy-re meg semmi találat. Nem tudom linux-ban hogy lehet ezeket elérni. -
Rimuru
veterán
válasz
growler
üzenetére
Hat hasznalat fuggo is. Mivel kicsi az SSD ezert szazalekosan sok adat is van rajta es viszonylag sok muveletet vegzel, szerintem rakd be napira, mondjuk 50% folott (ha pedig nagyon teli van ~85% folott, akar gyakoribb is lehet).
Amugy gentoo wikin talaltam ezt a sciptet, SSDcronTRIM erdekes lehet nehany embernek.
(#52755) ubyegon2: itt az en elirasomat nem erted?

tessek:glxinfo|grep -i openglnezd meg a kulonbseget,glxinfo|grep opengl -
válasz
growler
üzenetére
Szia!
Ilyen kifejezetten kis SSD-re nem láttam leírást, de nincs igazából jelentősége, az a lényeg, hogy az SSD-nek hány százaléka marad szabadon! Ez lenne az overprovisionig, ami miatt kell 7-28 százalék üres ill. nem használt hely, ez lehet akár particionálatlan is, de nem érdekli a vezérlőt ez, csak szabad hely legyen!
A gyárilag elkülönitett hellyel rendelkező SSD-nél ráadásul igazából már megvan a szükséges minimális overprovisioning-ra a hely. például az én Intel 520-asom 120 GB-os, nem 128, így már el van különítve a 8 GB gyárilag.
A trim gyakorisága is a felhasználástól függ, normál home user használatnál bőven elég a heti fstrim, ami a mostani disztróknál alapból lefut. De ha nem kifejezetten blacklist-ben szereplő SSD-ről van szó, akkor az fstab-ba beírt discard opció is tökéletes a heti fstrim mellett.
-
-
-
-
válasz
growler
üzenetére
Köszi, valóban, most, hogy mutatod, már beugrik!
A swapnak csinált extended-et, furcsállottam is, miért csak fél gigát csinál, kézi particionálással én biztosan többet adtam volna neki.
Már sajnálom, hogy nem vizsgáltam meg jobban, de ez csak próbatelepítés volt, de a gép gazdája lecsapott rá, pedig mondtam neki, hogy még nincs semmi hangolva a rendszerén. A böngészés így hamar megfekteti neki a fél gigát, de majd visszahozza a gépet.... -
ampulla
aktív tag
válasz
growler
üzenetére
Elsősorban ez nem a Linux rendszert fenyegeti, hanem a webes alkalmazást, böngészőt és egyéb hozzá tartozó plug-int, add-ont, stb... Azonban lehet, hogy a támadó egy XSS-t sebezhetőséget kihasználva egy Social Engineering technikával, valahogy rávesz, hogy látogass meg egy oldalt, ahol rádáasul a no-sandbox miatt, meg sem kérdezni a chrome, hogy engedélyezed-e annak az oldalnak, hogy lefuttasson egy scriptet a gépeden. Így lehet létrehoz egy keyloggert, és elküldi magának egy covert csatornán keresztül az eredményeket.
-
ampulla
aktív tag
válasz
growler
üzenetére
(#51852) CPT.Pirk
Nem tudom, így van megcsinálva. Ahogy BoB is írta ez egy speckó distro. Ha megnézel pár install videót, nem kér sehol se usernevet a telepítés során.
(#51854) growler
A sandbox kikapcsolása a fejlesztőket segíti. Pl ha tesztelnek egy Javascriptet kikapcsolja az XSS prevenciót.
Na azonban most elindult egy lavina, mert tegnap előtt még jó volt mára már szar. A google-chrome felhasználómmal nem tudok semmit csinálni, mert lekorlátoz a gnome vagy az xorg.
A hibajelenség:google-chrome@kali:~$ gedit
No protocol specified
Unable to init server: Could not connect: Connection refused
(gedit:8788): Gtk-WARNING **: cannot open display: :0Elvileg nem tud az X szerverrel kapcsolatot létesíteni, mivel meggátolja a gnome vagy más, egyelőre még nem látom át pontosan, biztonsági okok miatt.
Próbálom hozzáadni az allow listhez, de meg működik...google-chrome@kali:~$ xhost +
No protocol specified
xhost: unable to open display ":0"Valaki tud erre valami megoldást? Vagy inkább hagyjam a feledés homolyába merülni ezt a dolgot?
-
törölt tag
válasz
growler
üzenetére
Nem találkoztam a masinával, meg a jelenséggel sem, de valami ilyesmi lehet a háttérben.
De az EFI mappolást senki semmilyen módszerrel nem tudja meggátolni, tehát úgy megoldható, csak macera.
Míg ilyen durva túlkínálat van a piacon gépekből, én biztos nem szopatnám magam ilyesmivel. -
-
válasz
growler
üzenetére
Most esett le, a linked nekem böngészőben csinálta, nem terminalban.
(#49799) Normi™
Ja értelek, böngészős megoldás érdekel. A netbankolás nem ettől lenne biztonságosabb, ha nagyon parázol, akkor használj virtuális billentyűzetet vagy live-ból bootolva netbankolj. Így, hogy nyitva van több lap, azért az nem azt jelenti, hogy a másik lap miatt ellophatják a banki adataidat! Amúgy érdekes helyeket nézegetsz te, ha ezt gondolod azokról az oldalakról!

(#49800) Cyrin
Lehet, nem tudom, amíg használtam woeid-del ment, de lehet, hogy az egy másik applet volt és épp azért cseréltem le, mert nem működött? Nem érdekes, azt, hogy hideg van-e, úgysem a monitorról fogom tudni.

-
Normi™
őstag
válasz
growler
üzenetére
Köszönöm a válaszod.Nem tudod véletlenül,hogy külön kezeli-e a lapokat,esetleg add-on-okat mint a chrome beépített sandbox-a vagy kompletten a böngésző fut sandbox-ban csak?Ahogy nézem ez nem add-on így gyanús,hogy az utóbbi lesz.Ez már kicsit off.
ubyegon2 : Elsősorban olyan érdekelne mint a chrome-ba van beépítve,ahogy nézem ez megoldás kizárólag az adott böngésző add-onja lehet.A firefox-ban fejlesztés alatt áll,minden egyes lap külön sandbox-ban fut így ha támadható valamelyik lap nem tudják elérni a többit.Nem kell netbanknál azzal tökölni,hogy mielőtt belépek bezárom az összes lapot,törlöm az előzményeket és a cache-t.Lényegesen biztonságosabb.Szóval kíváncsi voltam,hogy ha nem add-onk-ként telepítek sandbox-ot akkor megoldható-e,hogy ennyire részletesen szabjam meg mi is fusson benne.De gyanítom,hogy megvárom a firefox fejlesztését.
-
válasz
growler
üzenetére
OK, leesett, csak nagyon elvoltam az SSD témákkal, sorry! Azt hittem a gépben maradt valami adatmorzsa, azért írta ki Debrecent.

Legutóbb azt néztem a terminalos felületen.(#49793) Keef_Lee
Mint-en nekem se megy valamiért, most raktam fel kíváncsiságból, a 17.3-on ment, de úgy látszik a 18-at még nem laktam be eléggé.

(#49794) Normi™
Sandbox Linux alá? Az minek? Elég sandbox a Linux maga, ha úgy vesszük!

-
válasz
growler
üzenetére
Valami hasonlót én is ismerek, de az terminalban csinálja ugyaezt, nem böngészőben! Érdekes, ahogy a linkedet egy az egyben másolta, Debrecent jelenítette meg.
(#49784) berus.berus
Nekem nem akar ez a kisalkalmazás megjelenni a panelomon. Nem is örülnék neki, ha minden ott lenn minden asztalon, honnan tudnám melyik hol van éppen? Ez a sok asztalos használat is elég felesleges szerintem.

-
válasz
growler
üzenetére
Az alábbi opciót érdemes beszúrni az fstab-ba, hogy elkerüljük a figyelmeztetést, amúgy nyomni kell talán egy 's' betüt és tovább megy a boot.
nofail - csatoljuk fel az eszközt, ha elérhető, de ne vegyünk róla tudomást, ha nem az. Ezzel kiküszöbölhetők a hibaüzenetek, ha hordozható eszközről indítjuk a rendszert.
/media/ubyegon/TORRENTEK ext4 noatime,nosuid,nodev,nofail 0 0
Ismerkedjetek kicsit az FSTAB opcióival, igen hasznos néha.

-
King Unique
titán
válasz
growler
üzenetére
Csak a legelső partíciónak oszt ki betűjelet, erről nemrég egy másik topikban volt szó. Ebben az esetben pedig ok lesz a FAT32-es.
(#49583) CPT.Pirk:
Vagy hármat, mert más Linux ISO-knál jellemzően ilyen elrendezés szokott lenni. Ilyenkor adiskpart, de külső programok (pl. Rufus) is megoldják a helyreállítást. Amúgy nemrég megjelent a Fedora 25 és szóba került az FMW tool. Az elérhető Windowsra is, DD módban írja ki az ISO-kat + a helyreállítást is megoldja. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
growler
üzenetére
Ilyenkor az egyik partíciót szokta látni, ami gyakran egy fat vagy fat32-es pici partíció a bootloader számára. Egy teljes formázás szokott kelleni a pennek és van az úgy, hogy kétszer kell formázni, közben egyszer kihúzni és visszadugni a gépbe, mire visszakapod az eredeti állapotot. Ez ilyen szopás Windows alatt.
-
-
válasz
growler
üzenetére
na ez fasza....
Elindítottam, telepítette aztán kidobott egy dos-os kinézetű ablakot "ttf-mscorefonts-installer konfigurálása"
címen és azt még bezárni sem tudom......
A szöveg végén van egy <OK> de semmit sem tudok vele kezdeni. a terminál bezárásánál írja, hogy még vannak futó folyamatok, szóval azt se akarom....Egyébként ez valami microsoftos dolog. Mit csináltattál te velem?!?!
valahogy sikerült kijelölni aztán lefutott a parancssor...
-
válasz
growler
üzenetére
Az mi

Ha most nem telepítettem akkor tuti tegnap előtt sem. Igazából a firefoxal semmit nem szoktam csinálni, van egy accountom, onnan betöltöm a kedvenceket, beállításokat stb. és minden szokott tökéletesen menni.lev258: a bővitmények telepítése nem lehet ok, az csak következmény. Alapból semmiféle bővitményt nem használok egy h264ify-n kívül. Akkor telepítettem csak mikor előjött a probléma.
-
válasz
growler
üzenetére
Sziasztok
Van egy vékony kliensem, rajta OPENelec
Transmission fut rajta, de egy idő után eldobja a hálózati kapcsolatot.
Kérdés, hogyan tudnám lokalizalni mi miatt döglik le ha elindítom a torrenteket?
Tegnap éjjel óta nem volt aktív letöltés, most elinditottam es rövid idő után ledoglottStatikus ip van beállítva, de így is ezt csinálja
Alternatív megoldásként talán crontabbal x percenként ujraindithatnam az interfeszt, de ez szerintem kaki megoldás, inkább az okot kene megtalalni
Bármi tipp? Koszi
-
vadtehen
csendes tag
válasz
growler
üzenetére
Kipróbálhatja bármikor, már nem működik így a parancs.
Viszont ez működik: rm -rf --no-preserve-root /
swap és efi partíciót célszerű előtte valahova felmountolni, és előtte azok tartalmát elpusztítani, de hát ki akarna ilyen szörnyűséget tenni.....
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#48422) spammer::
"Chrome/Firefox/Thunderbird profilok elvileg átvihetők, mentsd ki a komplett profilmappát és majd linux alatt másold be a megfelelő helyre."
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 12/128GB Fekete / 12 hó jótállás
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PlayStation 5 FAT Lemezes + kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Pingvines topikokban meg még stílusos is.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

CPT.Pirk