- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- icemad: Melyik vpn-t? Help please...
- sh4d0w: Én és a számítógép
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Legyetek szívesek az offtopik témákat ne ebben a topikban tárgyaljátok ki. A topikgazda is jelezte, most törölni kellett jópár hozzászólást, most már maradjatok a (szakmai) topik keretei között.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Flowtation
őstag
válasz
Flowtation #82218 üzenetére
Sziasztok!
Erre esetleg még valakinek lenne ötlete? Egy kolléga próbált már segíteni, de nem jutottunk dűlőre.
Köszönöm! -
Flowtation
őstag
válasz
#63718632 #82227 üzenetére
Az az igazság, hogy már vagy 3 éve így van, szerintem egy éve nem is frissítettem...
Nem nagyon van időm belevágni egy friss telepítésbe, dockert sem ismerem. Valamint egy régi fujitsu vason van és amíg meg nem döglik, nem gondoltam váltani. Ha majd igen akkor egy rpi4+ valami hdd dokkoló kombóban gondolkozom. Simán frissíteni 4-ről 6-ra meg gondolom nem szerencsés, 3x1 Tb adat van, persze azokat úgy is lehúznám, de az a helyzet, hogy napi használatban van.
Olyan nincs, hogy egy process háttérben fusson?
-
Flowtation
őstag
válasz
Flowtation #82224 üzenetére
ugyanúgy ez jön vissza:
root@OMV:~# systemctl status glances.service
● glances.service - Glances
Loaded: loaded (/etc/systemd/system/glances.service; enabled; vendor preset:
enabled)
Active: active (exited) (Result: exit-code) since Wed 2022-01-12 1
9:40:05 CET; 15min ago
Process: 685 ExecStart=/usr/local/bin/glances -w (code=exited, status=
203/EXEC)
Main PID: 685 (code=exited, status=203/EXEC)
Tasks: 0 (limit: 4915)
CGroup: /system.slice/glances.service
jan 12 19:40:05 OMV systemd[1]: Started Glances.
jan 12 19:40:05 OMV systemd[1]: glances.service: Main process exited, co
de=exited, status=203/EXEC
root@OMV:~#
-
Flowtation
őstag
válasz
#63718632 #82223 üzenetére
restart után is elvileg, de megcsinálhatom még egyszer. Ja, igen a verziókat elfejettem, debian 9 és omv 4, nincs docker, és pip3-al sem tudtam telepíteni, hanem simán. Kellett még a bottle, pontosabban a python3-bottle csomag a -w kapcsolóhoz.
Újraindítom az egészet és írok, mi a helyzet. -
Flowtation
őstag
Sziasztok!
OMV alatt szeretném a glances-t beállítani, hogy automatikusan induljon. Ehhez ezt a leírást találtam. Viszont ezzel nem működik, abból tudom, hogy homeassistant alatt nem jönnek az infók, viszont ha simán indítom (glances -w) akkor pedig igen. Mit rontok el?
Beszéltem egy ismerőssel, neki minden a leírás szerint van, kivéve a két elérési utat:sudo nano /etc/systemd/system/glances.service
helyettsudo nano /lib/systemd/system/glances.service
illetve:[Service]
ExecStart=/usr/local/bin/glances -w
helyett[Service]
ExecStart=/usr/bin/glances -w
Ez a két különbség, lehet, hogy ez a gond?
Köszönöm a válaszokat! -
Flowtation
őstag
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Remélem jó topicba írok.
Használ valaki yumi-t multiboot pen készítésre? Az lenne a problémám, hogy miután megcsináltam a pen-t, (uefi yumival, unlisted iso-kkal), minden működik, csak nagyon zavar, hogy a menüpontokban szerepel az is, hogy .iso
Ezt nem tudjáttok véletlenül, hogy hogyan lehet kieszedni? Az unlisted.cfg-ben, ami az isokat sorolja fel, igy szerepel:if [ "(${multiboot_path})" = "(${bootdev},msdos1)" ] ; then
# Include the boot functions
source /multiboot/menu/boot_functions.cfg
# Where the iso files are stored (this path must change based on the folder of the ISO) : todo automate this path!
set dir="/multiboot/ISOS"
export dir
regexp --set=i "${dir}/*(.[iI][sS][oO])" "${name_ext}";
for isofile in ${dir}/*"${name_ext}"
do
_isoname
menuentry ${isoname} {
set default=0;
set iso_path="${dir}/${1}";
export iso_path;
unset looplabel;
unset root;
set root=(${bootdev},1);
De ebben nem jövök rá, hogy mit kellene átírni. Az is jó lenne, ha lehetne a sorrenden változtatni, de még erre sem találtam megoldást.
Köszönöm előre is!
-
Flowtation
őstag
válasz
ubyegon2 #65799 üzenetére
Azt nem tudom, de amit át kell írni, azt én úgy csináltam, hogy a grub-ban kiválasztottam a manjarot, majd e billentyű, ott a végén van egy sor: boot/intel.ucode.img-et kell átírni a megfelelő kernel verziószámú sorra: initramfs-4.19-x86_64.img-re. Egyébként indul a manjaro fallback módban, aztán gondolom ott egy grub-install - update-grub is megoldás. Forrás: [link]
Szerintem erre gondoltál Te is, nem? -
Flowtation
őstag
Nálam szerencse (?) hogy az office-os dolgok egyszerűek, tehát semmi különleges formázás vagy makró. Gondolom ezek okoznak inkább gondot. A PDF nekem is megy. A GIMP-et mire használod? Mert én nagyon megszerettem pl. az irfanview-t win alatt, elképesztően profi, főleg ilyen csoportos átnevezés/átméretezés funkicóban (igaz mintha a Dolphin is képes erre, kieggel), de ha csak ilyenre kell, akkor nekem az xnview is bevált. Meg kell szokni, hogy máshol vannak a funkicók, de tudja ugyanazt. Persze ha konkrét szerkesztésre használod az más. Egyébként a GIMP az nem multiplatform?
A helyzet az, hogy már a melóban is linuxot raktam a szerverre, bár még nem éles, de nyáron tervezem belőni. Viszont a klienseket nem tudom átváltani, sajnos.
(#65796) ubyegon2
Üdvözítő ezt olvasni.Arra figyelj, ha emlékszel még a manjaro nem hajlandó más distro grubjával működni. Vagy át kell írni - minden índításnál - a grub.cfg-t vagy a saját grubját kell használni. Ez utóbbi kényelmesebb, megjegyzi a legutoljára indított disztrót.
-
Flowtation
őstag
válasz
ubyegon2 #65792 üzenetére
De, hogy ne kapjunk ki: ismét kedvet kaptam a manjarohoz és természetesen KDE. Hiába...no.
most folyik egy projektem, cél, hogy mindent linux alatt oldjak meg. Ezek kiadványszerkesztés, videovágás, főként, de más apróbb dolgok is előtérbe kerültek. Főként azért, mert nem csak itthonra kell, hanem hivatalosan is, előny az openszósz.
-
Flowtation
őstag
válasz
ubyegon2 #65384 üzenetére
Na jó. A Mintet mint DE-et a cinmanóval együtt értettem. Nekem már ez a kettő összeforrt. Ezzel a pen dologgal tényleg nem találkoztam még, való igaz, hogy mindig megvárom amíg eltűnik az ablak. De ez nálam mindig is így volt, akár nc, mc, tc alatt is. A kis felugró nem csak akkor van amikor leválasztod? Nekem nem rémlik csak abban az esetben. Másolásnál nem, de lehet igazad van, majd megnézem délután, meg az nmont is.
-
Flowtation
őstag
válasz
ubyegon2 #65382 üzenetére
Nem, még nem oldódott meg. Más fájlokkal nem akarom, az a helyzet, hogy kikerültek a NASból a régi lemezek, újak be, és most így tudom legegyszerűbben felmásolni a tartalmat, jellemzően filmek, de van nem kevés kép is. Mással nem próbáltam csak a Mint saját fájlkezelőjével, a sima másolás-beillesztéssel. Mi ez a pendrive trükk? Rendes DE? Hát a Mint nem az??
Persze, ezt elfelejtettem írni az első hozzászólásban (lehet nem véletlenül
)
Mi az az nmon?
Az, hogy rég nem olvastam, azt is jelentheti, hogy minden rendben van/volt, működik szépen.
-
Flowtation
őstag
válasz
ontheground #65367 üzenetére
Szia!
Double Commander akart lenni...bocsánat. -
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Rég voltam már erre, cca 1000 hszt. nem olvastam, ha közben volt téma, bocsánat. Azt szeretném kérdezni, hogy ha DC alatt másolok egy usbs külső vinyóról (nas egyébként csak most usbn van) hálózatos gépre (kábelen van minden) akkor a másolás sebessége tűrhető, 20-25 MB/sec, viszont amikor befejez egy file-t és elkezdi a következőt, rettentő sokat várakozik. Ez lehet 45 mp is. Kb 300 megás fájlokról van szó.
Mi lehet a gond?
Köszi! -
Flowtation
őstag
Nem akarok kötekedni, de ehhez nem lenne elég a samba? Ez független az eszközök sebességétől, nem? Félre ne érts, engem is érdekel a téma. Csak azért kérdem, mert a NAS-HTPC kapcsolat is a routeren keresztül megy a kép alapján, miért kell a plusz kapcsolat a NAS-NAGYGÉP közé? Ha megfelelő a routered?
-
Flowtation
őstag
válasz
ubyegon2 #63187 üzenetére
Nekem mindig olyan az idő.
Vagy jó kis házi kisfröccs. A második állításodat nem tudom megerősíteni. Mondjuk cáfolni sem.
A mint pedig tényleg unalmas, kiválóan működik. Egyébként meg ne dohányozzatok!
Azért egy mx linux telepítés most befigyelt, ha már a marhaságoknál tartunk. Szintén videátor ajánlásra.
-
Flowtation
őstag
válasz
sh4d0w #63177 üzenetére
Igen rájöttem közben, csak megint előbb kérdeztem, mint néztem...
Ez a mappa egyébként valami újabb dolog?
(#63178) ubyegon2
Hidd el, hogy én sem kalózkodok, videátor kolléga bemutatója miatt raktam fel, de nem igazán foglalkoztam vele utána.(#63179) Frawly
Jaja, csak törölni kellett. Pedig a lutris csomag már nem volt fent, ez valahogy ott maradt. -
Flowtation
őstag
-
Flowtation
őstag
válasz
ubyegon2 #63170 üzenetére
Ezaz, hogy nem találok semmit a frissítéskezelőben, pedig átnéztem mindent. PPA-k között sincs. Azt tudom, hogy könyvtár, oda is van írva,
csak nekem régen ez úgy rémlik, hogy egy fájl volt (sources.list) aztán nem akarok belerondítani.
más: nemrég colt itt egy probléma a fontokkal, betűmegjelenéssel. Linkeltetek egy képet, hogy az oldalak a saját fontjukat használják, vagy mi, na ezt hol találni? Mert nekem csak a betűtípus beállítás jön elő, de ott nincs.
-
Flowtation
őstag
sziasztok!
Ezt kapom mióta leszedtem a lutris-t (mint 18.3), és nem tudom, hogyan lehetne kivenni:N: „lutris.listecho” fájl figyelmen kívül hagyása a(z) „/etc/apt/sources.list.d/” könyvtárban, mert érvénytelen fájlkiterjesztése van
Nem okoz gondot, inkább csak kellemetlen mint a lábszag. Viszont kíváncsi lennék, hogyan tudom eltávoltítani? Régebbről rémlik a sources.list, amiben a tárolók vannak, de ez a .d akármi nem kerek...elmagyaráznátok ezt?
-
Flowtation
őstag
válasz
infectedmann #62559 üzenetére
esetleg nem uefin akar a pen bootolni? Ha régi a vas, akkor gondolom nem ismeri az uefi módot. Esetleg a rufussal úgy ird ki, hogy dd mód legyen beállítva, ne iso. Engem már viccelt meg így pár disztró.
-
Flowtation
őstag
válasz
carrilboy #62532 üzenetére
Szia!
Én csak kevest használtam a VDJ-t, de van nativ mixer a linuxra, a neve mixxx (milyen meglepő), teljesen jól használható, persze némi megszokást biztos igényel. Még talán annyit a Kapitány úr hozzászólásához, hogy ha nagyon nem megy, akkor még virtualboxban is futtathatsz wines progikat.
-
Flowtation
őstag
Hát nem tudom, nekem ez a manjaro mindig egy kicsit fura, egyből kernel panic-hoz jut. Régebben is volt ilyen, most is előjött. Nem emlékszem már, mi lett a megoldás. Felraktam, de úgy, hogy a mint grubja maradjon meg, ez lett a vége. Miért csinálja ezt?
1. telepítés, grubbal együtt. Indult szépen, aztán Mint-en egy grub-install /dev/sda és eltört
2. telepítés grub nélkül és egyből oda jutok. -
Flowtation
őstag
válasz
CPT.Pirk #61595 üzenetére
Nézd el nekem, meleg van.
Szóval ezek az omv-n keresztül formázott lemezek, van rajtuk egy könyvtár, ami meg van osztva nfs-el. Persze felcsatolva is vannak az fstab-ban, a /srv-be. Pl:
/dev/disk/by-label/ideiglenes /srv/dev-disk-by-label-ideiglenes ext4 defaults,nofail,user_xattr,noexec,usrjquota=aquota.user,grpjquota=aquota.group,jqfmt=vfsv0,acl 0 2
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Az omv-s gépemet lecserélném egy másikra, csak annyi lenne a kérdésem, hogy elméletileg nem lehet gond abból, hogy nem telepítek, hanem csak átrakom a rendszerlemezt először, ha minden rendben akkor az adatlemezeket is. Jól gondolom? Illetve mivel mac cím szerint van fixip, azt meg a routerben átírom, ugye? -
Flowtation
őstag
Szerintem mondjátok meg kié mekkora, aztán kész...
Szeretem a linuxot, meg érdekel is, de azt hiszem kicsit túltoltátok már. Persze no offense.
-
Flowtation
őstag
-
Flowtation
őstag
elsőre:
-- Logs begin at k 2018-07-03 05:53:34 CEST, end at k 2018-07-03 05:54:00 CEST. --
júl 03 05:53:35 solus pulseaudio[802]: [pulseaudio] pid.c: Daemon already running.
júl 03 05:54:00 solus pulseaudio[745]: [pulseaudio] bluez5-util.c: GetManagedObjects() failed: org.freedesktop.DBus.Error.NoReply: Did not receive a reply. Possimásodik:
Pisi was unable to check the integrity of packages which contain files that you don't have read access.
Running the check under a privileged user may help fixing this problemsudoval ugyanez semmit nem ad vissza.
-
Flowtation
őstag
ok, ezeket megnézem, de már csak holnap. Most odáig jutottam, hogy MATE-el is ugyanez a helyzet, frissítés előtt ok, utána mint fent. Reggel megpróbálom amit írtál. Pontosan mit csinálnak ezek a parancsok? Az első valami hibakeresés a második meg meghosszabítja a grub időt? Mert utóbbival nincs gond, a másik két disztrót simán el tudom indítani egyébként. Ja ezt nem írtam, a budgiet iso módban írtam ki (rufus), a mate-et dd vel mint alól, és legacy-t használok, bár ezek gondolom most nem számítanak.
-
Flowtation
őstag
válasz
CPT.Pirk #61073 üzenetére
Ezt nem tudom megmondani, mert a grub után már fekete a képernyő. Régebben volt ilyen problémám, hogy kiterjesztett képernyőnek érzékelte a dsub-ot, de itt most ez sincs. E mellett pedig az advanced optionsban sincs semmi más lehetőségem, mármint másik kernel vagy ilyesmi.
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Belevágtam a solusOs-be én is. Minden szép és jó volt a frissítésig, azóta viszont semmi, kikapcsol a monitor (mint amikor nincs jel) és se kép se hang, ctrl-alt-del-re sem reagál, viszont a kipapcsolóval leáll (nem 5mp-es nyomásra), tehát valszeg fut, csak a vga-val lehet valami. Hogyan tudom működésre bírni? A gép egy asrock b250m-hdv lap, intel g4560 proci, integrált vga-val.
A céges régi lenovo m75 desktoppal nem jött elő ilyen gond.Köszönöm előre is!
-
Flowtation
őstag
válasz
ubyegon2 #60171 üzenetére
Akkor ok. Azt nem tudom miért van két swap, illetve de, mert csináltam mindkét disztrónak. Azt gondoltam kell külön-külön. De valamelyik telepítőben láttam, hogy pl. két 5 Gb-os swapet egy 10-esnek jelzett. Akartam is kérdezni, hogy ezek szerint nem kell csak egy és azt használja mind? Mármint, hogy a swapnak jelölt területet minden disztro felismeri és használja?
-
Flowtation
őstag
Hello!
Biztos csak nekem új dolog de ubi telepítésekor nem hagy új partíciót létrehozni. A lemezen van még két másik linux + két swap terület. Miért van ez? Esetleg lehet azért mert balga módon mind a 4et elsődlegesnek állítottam be? Csak erre tudok gondolni. -
Flowtation
őstag
(#59984) Frawly
(#59985) growlerKöszi a válaszokat! A mostani gép egy asrock alive nf6g, amd athlon x2 5600+ procival, a másik gép egy hp compaq dc7600, Pentium 4 3,2 Ghz. Ahogy néztem benchmarkot, az amd jobb, de a hp kicsit kompaktabb, meg jobb ház, halkabb. Lehet, hogy akkor csak annyit csinálok, hogy a hp házba rakok át mindent.
Igazából csak azért gondoltam váltani, mert ezeket dobálják ki csak úgy (szó szerint beb@ták a kocsiba selejtezéskor), én meg sajnálom, hátha jó lesz még valamire... -
Flowtation
őstag
Jó reggelt!
Erősítsetek meg légszives, hogy jól gondolom-e: Ha egy telepített linux lemezt átrakok egy x gépből egy másikba, akkor nem lesz gondja vele? Jól tudom, hogy a drivereket a kernelből veszi, azt amelyik szükséges? Magyarán kell újratelepítenem vagy sem?Az omv-s gépemet cserélném egy másikra, de a lemezek maradnának.
-
Flowtation
őstag
válasz
Flowtation #59323 üzenetére
Hali skacok!
Erre nincs tippetek véletlenül? -
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Biztos banális dolog, de én nem jöttem rá as megoldásra. Melóban adott egy szerver, aki megoszt. Ezt Mint alatt ragyogóan fel tudom csatolni fstab-ban ezzel a sorral://192.168.64.3/iroda /home/én/SULI cifs auto,username=én,password=titok, 0 0
user/pass jó ez biztos.
Viszont deepin (debian alap) alatt felcsatolódik ugyan, de nem hozzáférhető, minden ikonnál ott a kis lakat. Először arra gondoltam, hogy Mint alatt azért megy, mert a wines user/pass ugyanaz mint a fenti sorban, míg deepin alatt a jelszavam más, de megváltoztattam és úgy se lett jó. Cifs-utils fent van. Mit próbáljak még ki?
-
Flowtation
őstag
-
Flowtation
őstag
válasz
Frawly #58733 üzenetére
No én tényleg nem értek hozzá, de én mindig berakom az nfs megosztásokat (omv) az fstab-ba, mert nem jelenik meg auto a fájlkezelőben. Ráadásul pont manjaro alatt van gondom, mert a sima fstabos bejegyzések ott nem működnek. Olvastam sokat utána, pont manjo alatt már mehet a systemd-s felcsatolás (bármit jelent is ez), de nem tökéletes. Szóval, egy szó mint száz, nekem az fstab csatolás olyan mint win alatt a hálózati meghajtó hozzáadása, egyszer kell aztán jóvan. Tudom azt is, hogy el kell felejtenem a wint, csak az összehasonlítás végett írtam.
De akkor, hogyan oldanád meg az én helyemben ezeket? Ha kell, adok részleteket is. Tényleg nem kötekedésből kérdem.
-
Flowtation
őstag
válasz
batai15 #58592 üzenetére
Ennyire könnyen ne add fel azért. Én múlt héten ugyanerre a gépre, ugyanezzel a pennel nem tudtam telepíteni, valami EDD hibára hivatkozott...végül is kiirtam újra, ugyanazt az img-et, most meg ment. Ne gondold, hogy a win probléma mentesebb, csak már fel sem tűnik. Egyébként nagy hiba egy ilyen probléma miatt általánosítani a linuxra. Mit jelent a könnyen? Csak next,next finish? Miért szeretnél linuxot? Kíváncsi vagy, vagy unod a wint, bármi más? Nem kötekedni akarok tényleg.
Van más disztró ezer, amit ki lehet (sőt szerintem kell is) próbálni, ahhoz, hogy el tudj indulni ezen az úton. Nem győzik elégszer leírni a szakik, hogy a linux nem win, ezt észben kell tartani. Sokan azt is elfelejtik, hogy a másikat használják régóta, volt idejük megtanulni, de most meg rögtön érteni szeretnénekk egy tök más rendszerhez is, na ez az ami nincs így. Igenis tanulni kell, használni, kiismerni. Jogos, hogy ha még fel sem települ, akkor hogyan. Azért van a sok-sok alternatíva. Nekem is volt bajom a manjaroval először. Sőt most is van, de keresek, olvasok, aztán vagy sikerül megoldani vagy másik megoldást találni. Ja, és rengeteget kérdezek, van ezért egy jó nagy közösség.
Egy szó mint száz, ne akadj meg az első - remélhetően kicsi - problémánál. A legtöbbször van megoldás.
-
Flowtation
őstag
válasz
batai15 #58588 üzenetére
Épp most telepítettem egy KDE-t, céges gépre, sima vinyóra, eccerű hardverrel, de nem tartott 20 percig sem. Kb elolvastam 2-3 topicnál az új hozzászólásokat meg egy cikket. Szvsz lesz ott valami, de azért hörpints egy kávét még.
szerk: Ha megszakad a net attól miért áll le? Netinstallt csinálsz? Otthon nekem a live úgy indult, hogy nem volt net, de azért simán felment.
-
Flowtation
őstag
válasz
Slownz #58332 üzenetére
Nohát. Rufussal írtad uefis vagy bios-os módban? Esetleg ellenőrizted az iso épségét? A legujabb verziót (15.5) írtad ki? Mondjuk ha a telepítő elindul akkor gondolom jó. Mit állítottál a biosban? Nekem simán megy, mivel telepítős kedvemben vagyok, mindjárt kipróbálom a céges gépemen, aztán meglátjuk.
-
Flowtation
őstag
válasz
Slownz #58062 üzenetére
Szia!
Nem tudom aktuális-e még, de kiderült, hogy van a deepin-ben live, a failsafe módot kell elindítani és azzal live-ként indult. Én is ma jöttem rá, próbaképp indítottam a fail-t, és láss csodát. (Ráadásul van is benne alapból gparted, szal tudtam a méretezni a partíciót, telepítés előtt.)szerk:
Én is támogatnám a linux programok topicot. Vagy a nagyobb részt az összefoglalóban. -
Flowtation
őstag
Hello!
Kicsit utána néztem ennek a flatpak-nek. Fogjuk rá, hogy értem miről van szó.(nem). Felraktam, majd beállítottam a flathub tárolót. Namost a flatpak search free (vagy freefile, freefilesync) parancsokra hibaüzenet jött:
flatpak search freefilesync
(flatpak search:14724): flatpak-WARNING **: Failed to parse /var/lib/flatpak/appstream/flathub/x86_64/active/appstream.xml.gz file: Hiba a(z) „/var/lib/flatpak/appstream/flathub/x86_64/active/appstream.xml.gz” fájl információinak lekérésekor: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
No matches foundA flathub oldaláról tudtam telepíteni a progit, de csak ezzel a paranccsal:
flatpak install --from https://flathub.org/repo/appstream/org.freefilesync.FreeFileSync.flatpakref
Eztán jelezte, hogy valami nincs telepítve hozzá (valamilyen futtató környezet) csak közben logout/login volt, a list-re ezt kapom:
flatpak list
Hivatkozás Beállítások
org.freefilesync.FreeFileSync/x86_64/stable system,current
org.freedesktop.Platform.ffmpeg/x86_64/1.6 system,runtime
org.gnome.Platform/x86_64/3.26 system,runtime
org.gtk.Gtk3theme.Ambiance/x86_64/3.22 system,runtimeTöbb kérdésem is lenne. Ez a FP egy csomagkezelő, alkalmazásbolt, vagy valami ilyesmi? Azt vágom, hogy bárki készíthet programot, de akkor ez miért biztonságosabb a normál ppa-nál? Miért nem működött a keresés parancs? Ha hozzáadtam a tárolót, akkor az install parancsba miért az kell ami fent is van? A plusz 3 cucc ami lejött, az mihez kell? Azt nem értem, hogy ugye vagy letöltöm az adott progit és futtatom vagy pl. leszedem innen, de ezzel a módszerrel több dolog is együtt jött, ami mondjuk több hely.
Félreértés ne essék, nem kötözködöm, csak már többször felmerült ez a FP és szeretném megérteni, hogy mi ez és mire való,használható.
Előre is köszönöm a válaszokat bárkitől!
-
Flowtation
őstag
válasz
jackal79 #58061 üzenetére
Úgy néz ki igen, találtam egy régi ppa-t de már nem működik. Viszont a linkelt letölthető fájlból megy rendesen.
(#58062) Slownz
Ha jól emlékszem a deepin egyből telepít. Arra figyelj, hogy az egyéni partícionálási részt kissé nehéz előhozni, ha minden igaz a lemezmeghajtó sor végén lesz egy kis ikon, ott lehet manuálisan partícionálni. De van magyar telepítési cikk is, asszem itt az itcafe-n vagy a prohardveren.
-
Flowtation
őstag
Tudom ezért néhányan megköveznek majd, de én EZT a progit (is) ajánlom szinkronizáláshoz. Guis, ütemezhető, sok mindent tud.
-
Flowtation
őstag
válasz
lev258 #57983 üzenetére
ahá, így már érthető. De mondjuk ha indén kijön a 18 akkor az már alapértelmezetten a 6ost fogja tartalmazni? Vagy ez csakis és kizárólag a saját programokra értendő?
Más: ha fstab-ban csatolok fel egy wines megosztást és ahhoz kell user és pass, akkor azt be kell írnom a fstab-ba. Ez mennyire biztonságos vagy jó megoldás?
-
Flowtation
őstag
őő ezer bocsánat, pont hogy Ubi 16.04-ről van szó. Manjo otthon van csak ismerkedő jelleggel. Tehát ebben az esetben fel kell vennem ppa-t különben sose frissül az LO? Azt láttam pl. hogy van fresh és still (5.4 és 5.3) Vagy a deb telepítés ahogy írtad is? Itt nem úgy van, hogy mivel LTS, ebbe is bekerül ha átment a "teszten"?
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Buta kérdésem lenne. Megjelent ugye a LibreOffice 6. Azt mikor lehet tudni, hogy bekerül az alap tárolóba? Esetleg van saját tárolója? Bevallom ennek még nem néztem utána...Ha simán letöltöm és telepítem, akkor felülírja a régit? Magyarán megmarad a régi vagy sem? -
Flowtation
őstag
válasz
CPT.Pirk #57937 üzenetére
Ha debian, akkor ott nem a network manager szórakozik? (Igaz nem KDE-nél hanem gnome-nál, de suliban tapasztaltuk, hogy a NM eltávolítása húzta magával a komplett gnome-ot is...
)
(#57939) Frawly:
Csak kíváncsiságképp, ha untiy akkor minek kell a gnome toolja? UTT-ben is van font kezelési lehetőség. -
Flowtation
őstag
-
Flowtation
őstag
Köszi, így már kezd derengeni a dolog.
(#57764) King Unique:
Bocs, h beleugatok. Szerintem úgy értette, hogy ssd után már kínszenvedés egy hdd-s géppel dolgozni. Addig nem tudja az ember, hogy milyen különbség van a kettő között. Nekem akkor lett nyilvánvaló, mikor az AMD-s, E1-1200 procis laptopomban cseréltem. Ha a böngészést nem nézem, nagyságrendekkel jobb lett. A használhatatlan mondjuk tényleg erős jelző. -
Flowtation
őstag
Akkor az AUR csomagok a felhasználók által "készítettek"? Amolyan félhivatalos holmi?
őő, ez mi:
sudo pacman -S base-devel
[sudo] jelszava:
:: 26 tagja van a(z) base-devel csoportnak:
:: core tároló
1) autoconf 2) automake 3) binutils 4) bison 5) fakeroot 6) file 7) findutils 8) flex 9) gawk 10) gcc 11) gettext 12) grep 13) groff 14) gzip 15) libtool 16) m4 17) make 18) pacman 19) patch 20) pkg-config 21) sed 22) sudo 23) systemd 24) texinfo 25) util-linux 26) whichA yaourt base-devel parancsra is ilyet kaptam, csak szebbet, meg ott volt 3 db aur sor is, meg ugye a 26 core. A core az a hivatalos tároló?
-
Flowtation
őstag
Szia!
Megcsináltam, működik is. Köszönet érte! IDE kiraktam a menetét, csak a yaourt-ot raktam fel (a base-devel-t nem), annyit kérdeznék még, hogy az a build dolog mire való? Ebben a PKGBUILD-ben mit lehet szerkeszteni és kell-e? Tehát, hogy hogy működik ez az egész? Binárist tölt le és lefordítja a saját gépemen tulképpen? -
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Megint én.A manjaro hivatalos tárolóiban a transgui verziója 1.3.1, működik rendben, azon kívül, hogy jó régi. Megtaláltam az 5.x-es verziót, ez egy tömörített állomány, kicsomagolom és el lehet indítani simán, futtatható. Viszont ha böngészőből kattintok egy megfelelő fájlra, akkor nem ajánlja fel használandó programként, csak a régi verziót.
Hogyan tudom beállítani, hogy csak az 5ös verziót használja? -
Flowtation
őstag
A te verziódat még nem próbáltam. Viszont jornualctl -b parancsban ezt találtam, hátha mond valakinek valamit:
jan 20 09:57:56 xy-pc systemd[1]: home-lorinc-FILM.mount: Mount process exited, code=exited status=32
jan 20 09:57:56 xy-pc systemd[1]: home-lorinc-FILM.mount: Failed with result 'exit-code'.
jan 20 09:57:56 xy-pc systemd[1]: Failed to mount /home/lorinc/FILM.Ez van mindhárom sorra.
szerk: nem megy a te verzióddal sem.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Formula-1
- World of Tanks - MMO
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX G17 G713IM 17 notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- UTOLSÓ!! 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 95% Akkumulátor,MS2148
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3407
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest