- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Austin F.: Intel Iris Xe driver frissítés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja a trendeket...
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- tildy: Új élet kezdődik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
siebener
aktív tag
válasz
ubyegon2 #48876 üzenetére
Leírom a hibaüzenetet.
Pillanat.Igen, tudom, hogy nem ártana valami újabb, sajnos ilyen volt. Örülök, hogy ez is van.
Szerk.:
Csatlakoztatásnál "LGE Android Phone"-nak ismeri fel.
A hibaüzenet:
Sorry, could not display all the contents of "LGE Android Phone": DBus error org.freedesktop.DBus.Error.NoReply: Did not receive a reply. Possible causes include: the remote application did not send a reply, the message bus security policy blocked the reply, the reply timeout expired, or the network connection was broken. -
válasz
ubyegon2 #48831 üzenetére
Problémáim vannak de egyik sem megoldhatatlan. Telepítek, netbankolok stb. most már gyakorlatilag probléma nélkül. Ha nem így lenne akkor egyszerűen nem is tudnék a linuxon maradni. Borzasztóan tetszik a rendszer (és hihetetlen, hogy rászoktam az ubuntu -ra) és most már vakon particionálok, csatolok meghajtókat. Van, hogy egy a tárolókban nem található program telepítése, törlése bekavar de tetszik és nyomom!
-
válasz
ubyegon2 #48826 üzenetére
Én bátrabb voltam, úgy szabadultam meg a windowstól, hogy full tudatlan voltam/vagyok a linuxhoz és még a particionálára is ötször rákérdeztem mielőtt nekivágtam. Persze én is rengeteget olvasgatok, főleg konkrét problémák kapcsán de a problémák ellenére is tetszik ez az új világ és nem gondolkodom "visszaálláson".
Van, hogy napi rutinokkal is problémáim vannak de rájöttem, hogy nem szabad mindig ide rohannom, hanem meg kell próbálnom legalább megkeresni a megoldásokat, abból is tanulok. Hol sikerül ez, hol nem....... -
-
Rimuru
veterán
válasz
ubyegon2 #48816 üzenetére
Valszolok itt, nem feltuno hanem idegesito, ha ide jonnek kerdes miatt kb egybol zarnam is be az oldalt mielott kerdeztem volna (segiteni se jonnek).
Plusz en ugy emlekszem az az iranyelv van hogy kinyitas elott ne nagyon legyen kep, sot ha valami hosszurol van szo alapbol linkelve legyen (ez most mindegy hogy kep/leiras).
A kep nagysaga is benne van, ha a vegen lenne a osszefoglalonak akkor is letoltodik, szoval megint csak linkelni kell ekkora meretet (thumbnail kell ahogy irtak). -
-
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #48791 üzenetére
Magyar egészségügy, kis kórház:
- Te értesz ebből valamit?
- Ja...
- Akkor holnaptól te csinálod!Hát így lettem tartalék rendszergizda...
Na jó, mielőtt megérkeztek a HP szerverek, meg a Stormshield, elküldtek 2 napra Siófokra okos bácsikat hallgatni, hogy szélesedjen a látóköröm kicsit... -
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #48780 üzenetére
Igazándiból azt sem mondtam soha, hogy a Linux jobb mint a Win...
A cégnél Win Szerver 2012 rendszerek szolgálnak, és nincs velük semmi gondom. Kliens oldalon pedig a sokat szidott 10-es az eddigi legjobb rendszere az MS-nek szerintem. A titok, hogy féken kell tartani a felhasználókat, ami nálunk elég simán megy, mivel egy Stormshield hw tűzfal mögött csücsül az egész hóbelevanc... -
-
spammer
veterán
válasz
ubyegon2 #48778 üzenetére
"Mivel a Mint saját DE-je, így találd ki mennyivel lenne jobb az Ubuntuhoz hegesztve, mint a saját fejlesztésben otthonosan."
"An Argentine user of Arch Linux started the MATE project in order to meet this demand and announced the availability of MATE on 18 June 2011"
"The project is supported by Ubuntu MATE lead developer Martin Wimpress and by the Linux Mint development team" -- [link]
kiemelés tőlem.
-
Penty
aktív tag
válasz
ubyegon2 #48726 üzenetére
Alapból nem tudja senki, ez természetes, de szerintem egyszerűbb a minden disztróban alapból meglévő terminálos parancsokat megmutatni, megismertetni (ezért linkeltem a chmod man oldalát az előző hozzászólásomban), mert ezeknek hosszútávon több hasznát veszi a kezdő, mint a GUI-s cuccoknak, amelyekben minden máshol van, mint egy másik GUI-s fájlkezelőben, amit adott esetben a segítő hozzászóló használ. Disztrónként, meg GUI-s programonként (néha programverzióként!) változó, hogy hogyan kell egy-egy dolgot végrehajtani ezekben.
Persze a terminálban elsőre "ijesztőnek" tűnnek egy kezdő számára ezek a krikszkrakszok, de – ahogy korábban említettem: – ezek valójában a linuxosok legjobb barátai. -
válasz
ubyegon2 #48678 üzenetére
Hajaj....
El ne baszarintsak valamit.Így nézne ki a módosított fstab: (még nem mentettem)
# /etc/fstab: static file system information.
#
# Use 'blkid' to print the universally unique identifier for a
# device; this may be used with UUID= as a more robust way to name devices
# that works even if disks are added and removed. See fstab(5).
#
# <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>
# / was on /dev/sdb5 during installation
UUID=6cb8a85e-d6c3-4758-b757-b3bf317bedd5 / ext4 discard,noatime,errors=remount-ro 0 1
# /boot/efi was on /dev/sdb1 during installation
UUID=AD8A-3D93 /boot/efi vfat umask=0077 0 1
UUID=1d053a40-0a0b-4e37-9334-6e13ed98ee94/home ext4 defaults 0 0Az uccsó sor a csatolandó merevlemez.
A rendszerparticióhoz, beírtam a noatime és discard opciókat is..... -
törölt tag
válasz
ubyegon2 #48687 üzenetére
Hát, a francia kollégáknak fel kell kötni az alsót, ha vissza akarják szerezni az első helyet nálam...
Csak viccelek, a "kiadjuk ha készen van" koncepciónál nincs jobb, bárki mondjon bármit, és ezt már gyk. csak a Debian és a Mageia követi.A ROSA egy nagyom komoly projekt (pl. saját felhőtárhely, stb.), szerver és kliens oldalon is igen elterjedt az orosz államigazgatásban, és a mostani orosz szoftverpolitikának köszönhetően csak nőni fog.
Paranoiásoknak ott a Tails, a többiek meg nyugodtan használjanak Deepint v. ROSA-t, ha az jön be...
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #48681 üzenetére
KDE fejlesztőktől KDE felhasználóknak, a néhai Kubuntu főnök vezényletével...
A lényeg, Kubu LTS alapokon megkapod a mindenkori legfrissebb stabil KDE-t, ill. van egy kimondottan KDE fejlesztőknek szánt verziója (user edition, developer edition).
Nekem nagyon bejön, kb. 2 órája csorgott le a KDE 5.8.1... -
válasz
ubyegon2 #48672 üzenetére
Igazából amíg itt szóba nem került, fogalmam se volt, hogy MRB-lett. UEFI alól telepítettem, olyan telepítővel amivel eddig GPT lett a rendszer. Problémám semmi nincs, teszi a dolgát minden ami kell. Talán valahogy, valamiért az SSD kavart be (ehhez én már kicsi vagyok). A felcsatolt HDD-t is látja, kezeli minden (kivéve a qbittorrent).
Amiket linkeltél, nagyrészt lefuttattam (köszi utólag is) és úgy néz ki az SSD-vel minden rendben. Trim is van stb. -
válasz
ubyegon2 #48651 üzenetére
Nekem nem sokat mond, neked biztos beszédesebb:
# /etc/fstab: static file system information.
#
# Use 'blkid' to print the universally unique identifier for a
# device; this may be used with UUID= as a more robust way to name devices
# that works even if disks are added and removed. See fstab(5).
#
# <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>
# / was on /dev/sdb5 during installation
UUID=6cb8a85e-d6c3-4758-b757-b3bf317bedd5 / ext4 errors=remount-ro 0 1
# /boot/efi was on /dev/sdb1 during installation
UUID=AD8A-3D93 /boot/efi vfat umask=0077 0 1pl. mi az a /dev/sdb5 ? Még csak hasnoló sincs. van egy /dev/sdb1 és passz...... (ez a HDD egybe particionálva)
-
válasz
ubyegon2 #48646 üzenetére
Külön kodekek, olyan nincs. Az elején kell bepipálni, ha telepítés közben akarod, hogy a frissítéseket is felpakolja, illetve később lehet választani, hogy akarod e a zárt drivereket vagy nem. Én mindig úgyanúgy telepítek, frissítés telepítés közben ok, zárt driverek no. más hasonló opció nincs.
más...
Tegnap érdekesnek tartottad, nos ma is a rácsatlakoztatott HDD-t magától dev/sdb ként magától csatolta.
Semmi dolgom vele, kezeli, írja olvassa, pöpecül. -
-
válasz
ubyegon2 #48621 üzenetére
Majd még abban (lehet) hogy kell segítség, ha fel csatolom a régi merevlemezt. Első körben csatlakoztatom aztán meglátjuk.......(de csak holnap) Elvileg nem lehet gebasz..?! Régebben még az NTFS merevlemezemet is minden további nélkül auto csatolta és kezelte a linux.
-
-
-
-
Balion
senior tag
válasz
ubyegon2 #48446 üzenetére
Érdekes amit találtam. Van egy Uefi system partíció (200MB fat32) meg egy Boot partíció (ext4)
az Uefi-n van egy antergos-grub, egy boot és egy microsoft mappa.
A Microsoft mappában egy grubx64.efi file van csak. (a másik két mappában is csak grubos fájlok vannak) A Grub hozta létre neki, ahogy bekapcsoltam a gépet, és ezt látja a Bios? Nem értem a dolgot. Tényleg teljesen függetlenül telepítettem a két rendszert, konkrétan az asztalon tartottam a hddt/ssd-t -
Balion
senior tag
válasz
ubyegon2 #48435 üzenetére
Köszi, hogy ilyen segítőkész vagy, erre voltam kiváncsi!
Nekem 120-as van, és 111-et ír ki használhatónak úgyhogy bátorkodtam telibe telepíteni, és nem hagyni helyet, meg azt is hallottam, hogy manapság elég korrekten kezeli a Linux az SSD-ket, szóval nyugodtabb vagyok úgy, hogy az automatát választottam, mint hogy én bütyköljem. Amíg Dual bootoltam, és mintet használtam, saját magam hoztam létre a partíciókat, ismerős ez a része is, de most az egyszerűbb felét fogtam meg, és ha már Antergost választottam Arch telepítőként, akkor már legyen teljes a kényelem.
Mivel nem szeretném másra használni az SSD-t, ezért is választottam ezt a lehetőséget, a win-t száműztem HDD-re.
Most pedig már szembesültem is az Arch világával
Értetek ahhoz is? Mert akkor kérdezek, mielőtt belegázolok -
Balion
senior tag
válasz
ubyegon2 #48433 üzenetére
Úgy olvastam több helyen is, hogy SSD-n érdemes partícionálatlanul hagyni egy kis helyet. 5-10%-át a teljes tárterületnek. Néhány SSD-n ez gyárilag megoldott, hogy legyen egy kis kihasználatlan hely, amit nem is tudok használatba venni. Erre gondoltam, hogy lecsíp e egy kis helyet az automatikus telepítő?
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #48222 üzenetére
Velemenyem szerint ma mar annyira nem helytallo, hogy ha nagyobb az SSD, akkor gyorsabb. Persze gyorsabb, de mennyivel? A kimutathato erteket nem gondolom nehany %-nal tobbre. A gyakorlatban erzekelheto hatasa pedig nullaval konvergal. Termeszetesen nem a 32GB-os megoldasokra gondolok. Konkretizalva egy 850 Pro 128G-t nem mondanek lassabbnak egy 850 Pro 256G-nal.
-
donmackó
addikt
válasz
ubyegon2 #48127 üzenetére
Uhh sorry, ez a nyomorult helyesírás ellenőrző csak a Mb-ot ismeri és mindig javít. Természetesen igen 32 Gb-ról van szó, a RAM ami kevés. Csak 128 Mb RAM van benne. Próbáltam a DSL-t, az live-ban szépen fut, viszont telepítéskor jogosultsági problémákra hivatkozik (állítása szerint nem fér hozzá a tárhelyhez amire települne). A Puppy Linux meg bootoláskor meghal amikor a hálókártyát próbálja azonosítani.
-
válasz
ubyegon2 #47625 üzenetére
Oké, természetesen nem arról van szó, hogy 1000 APu-t teszteltem és egyik sem ment. Egyébként egy A6 6400 van a gépben. Sem extra, sem új dolog......
Gyanítom aki olvas az sejti, hogy a saját vasamról beszélek még ha -hibásan- általánosságban is írok.
Egyébként mint már írtam, lehet azért valami a dologban mert az Ubuntu.hu-n sem próbálták elmondani, mi lehet a gebasz hanem egyből a manjarohoz irányítottak. Szóval ha nem is általános, gyanítom nem is egyedi eset az enyém. -
lev258
veterán
válasz
ubyegon2 #47625 üzenetére
Nálam az Intel-AMD-s dual gépen frissebb kernelt kellett feltenni, hogy az utóbbi használható legyen, mert bug-os volt a kernel. Még csak nem is nagy ugrás volt a dolog. A hivatalos 4.4.0-s kernel helyett 4.4.1x-es kellett.
Csak nálam helyből az Intel megy, így alapvetően nincs gond.
Ahogy láttam, a Manjaro is ennyiben különbözik, követi a 4.4.x-es vonalat, míg az Ubuntu és társai a 4.4.0-ásnál maradnak.
Még csak nem is extrém új cuccom van: Radeon HD 8850M / R9 M265X. Másik AMD-s gépemen viszont semmilyen gond nem volt a hivatalos kernellel (persze az másik videókártya). -
válasz
ubyegon2 #47553 üzenetére
Viszont a rendszerindítás aggaszt.
Már tegnap feltünt, hogy egy kb. 10 másodperces fekete képernyő után áll fel a rendszer de ma bekapcsoláskor kb. dupla annyi volt az idő. Ez még windowsos szemmel sem rövid már...... igaz még mindig gyorsabban keztelhetem a cuccaimat. -
-
Rimuru
veterán
válasz
ubyegon2 #47511 üzenetére
De, befolyasolja.
A mai "modern" disztrok ISO-i tamogatjak a legacy BIOS es az EFI modu inditast is (akar egyutt van a 32/64bit is), ezeket siman lehet dd-vel irni (szerintem ajanlott is), be fog bootolni mivel az ISO-ban benne van ahogy lev258 is irta.
Ezzel szemben a csodaprogramok sokszor sajat bootloadert raknak fel, ha elore nem keszitettek fel a keszitok egy disztrohoz vagy mondjuk EFI boothoz akkor jonnek a problemak. Ezeknel szamit hogy irja ki az ember.King Unique: csinalok majd videot hogy nalam siman mukodik.
elhiszem hogy van olyan (kiveteles) eset amikor nem megy, de nem vagyok benne biztos hogy ez az altalanos.
-
-
-
Damateo
aktív tag
válasz
ubyegon2 #47162 üzenetére
Mostanában én is sokat váltogatom a rendszereket.
Jó lenne választani már egyet.
Most alap Ubuntut nyúzok. Ahhoz képest hogy az új LTS-ben nem nyúltak nagyon felülethez, elég gyakran leáll és újraindul. Csak a felület. + kisebb nagyobb hibák. Fel fel tűnő üzenet, hogy frissítés elérhető. Közben már rég telepítve van, vagy csak egy pendrive-ot húztam ki. Ezt most nem találták el. Szeretem Unityt a felső okos felület miatt, helyspórolós.
Ciammont pedig szem barátabb. Jobban szeretem a hagyományos menü felépítést. (Dash-el nem mindig vagyunk egy hullámon, nem jut eszembe a program név, ő pedig nem segít)
Mint-es repokban van egy kis plusz, ha jól vettem észre.
Nem beszélve arról, hogy az új ubis szoftverközpont még nem az igazi. Bár a Kubuntus jobban néz ki. -
Lathronos
őstag
válasz
ubyegon2 #47001 üzenetére
Rendben. Az az 500 szoftver amúgy 47 nem számolva a játékokat, hogy minden hétköznapi feladatra alkalmas legyen(beleértve az SMTube-t is, amivel még a fent említett gyenge P4-es konfigon is lehet YouTube videozni 360p-el). Helyet sem foglal sokat, feltelepítve mindössze 7.4 GB. Amúgy pedig rá lehet jönni melyik szoftverek mire való, továbbá a firefox könyvjelzői közé a linux csoportba betettem a PH-t is, az Ubuntu és linux abszolút kezdő topic-kal egyetemben arra az esetre ha elakadna aki letölti és használja.
Amúgy kíváncsi lennék, hogy a korlátozott extrák telepítése nélkül(mert a lubuntu alapértelmezetten nem tartalmazza) hogyan néz pl. online filmeket.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
ubyegon2 #45735 üzenetére
Szia! ubyegon2
Köszönöm a támogatást neked is, és minden kollégámnak is a sok segítséget.
Még biztosan lenek kérdéseim de most, gépemen tapasztalt probléma izgat....
A Boot várakozására-idő 5-percére gondolok......Az agyuram de rögtön stílusban szeretem a dolgokat meg is csinálni...
A lényeg semmit-sem halogatok.
Az os..Linux, nagyon közelálló hozzám és megszerettem...
A nyálas kifejezéssel mint egy szép nőt, vagy mást nem is mondok, mert ez már off-os és elnézést kérek ezért.
A Linux: azzal hogy majd holnap, mert akkor ette a guta lenne a vége.....
A saját véleményemet mondom és semmilyen befolyásoltság és érdekeltségem nincs és nem is lesz.
A lényeg ezúton megyek tovább....
A lényeg most: megoldására koncentrálok, mert a Linux nem: m...w....os..
Ami fontos már most mondom csak 3-hete véglegesen csak a Linux érdekel.
Kérdésem van: grubbal kapcsolatban, valamit rosszul szerkesztettem biztosan de mit nem tudom még.
A grub itt van a lenti sorokban....
# If you change this file, run 'update-grub' afterwards to update
# /boot/grub/grub.cfg.
# For full documentation of the options in this file, see:
# info -f grub -n 'Simple configuration'GRUB_DEFAULT="0"
#GRUB_HIDDEN_TIMEOUT="10"
GRUB_HIDDEN_TIMEOUT_QUIET="true"
GRUB_TIMEOUT=10
GRUB_DISTRIBUTOR="`lsb_release -i -s 2> /dev/null || echo Debian`"
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT=""
GRUB_CMDLINE_LINUX=""# Uncomment to enable BadRAM filtering, modify to suit your needs
# This works with Linux (no patch required) and with any kernel that obtains
# the memory map information from GRUB (GNU Mach, kernel of FreeBSD ...)
#GRUB_BADRAM="0x01234567,0xfefefefe,0x89abcdef,0xefefefef"# Uncomment to disable graphical terminal (grub-pc only)
#GRUB_TERMINAL="console"# The resolution used on graphical terminal
# note that you can use only modes which your graphic card supports via VBE
# you can see them in real GRUB with the command `vbeinfo'
#GRUB_GFXMODE="640x480"# Uncomment if you don't want GRUB to pass "root=UUID=xxx" parameter to Linux
#GRUB_DISABLE_LINUX_UUID="true"# Uncomment to disable generation of recovery mode menu entries
#GRUB_DISABLE_RECOVERY="true"# Uncomment to get a beep at grub start
#GRUB_INIT_TUNE="480 440 1"
Amit csináltam: GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="", innen kivettem: quiet splash-t, ami intézné amit szeretnék.
Ezután mentés és restart, változás nincs monitorozás...
Aszt hogy boot közben monitorozva: lássam mi fut éppen és miért megy lassan nálam a folyamat.
A linket köszönöm: olvasni fogom biztosan, de mos ha lehetne fentiekre kérnék segítséget.
Elnézés a hosszú kommentért: de írásban mindent világosan írni nehéz, nem vagyok előadóművész.
Tisztelettel: István -
lanszelot
addikt
válasz
ubyegon2 #45444 üzenetére
Nekem nincs UEFI -m, és windows-om se, és nincs másik op rendszer a gépemen, csak linux mint /jelenleg/
Most az a gondom a linux mint-el, hogy ha lehajtom a gép fedelét nem csinál semmit. Felfüggesztésre állítottam be, de raktam hibernálásra is, és semmi.
A power gombot is beállítottam, hogy ha megnyomom kapcsoljon ki a gép, de semmi.Tudom, már kerestem google- ban , de ahány féle találat annyi féle megoldást írnak.
-
King Unique
titán
válasz
ubyegon2 #45605 üzenetére
Ok, de az nem mérvadó ez esetben, ha pl. SATA HDD-re telepítetted. Ugyanazt a telepítést kéne megpróbálni, amit én is csináltam. Az ISO csak nem hibás, mert a hivatalos oldalról lettek letöltve a live változatok [link].
Amúgy Cinnamon alól csináltam, kipróbáltam úgy is, ahogy javasoltad. Vagyis restart és közvetlenül a grafikus telepítőt indítottam. Töröltem is az előző partíciókat a telepítővel, tettem a lemezre új partíciós táblát, létrehoztam a partíciót, de továbblépve a rendszer telepítésénél ugyanúgy hibaüzenettel elszállt...Utána közvetlenül kipróbáltam egy Ubuntuval is, ami kapásból felment rá és sehol nem problémázott. Korábban a lemezre még GParted által lett partíciós tábla téve és a partíciók is azzal lettek létrehozva. Tehát még azt sem lehet mondani, hogy esetleg a Windows alatti létrehozás okozott volna problémát. Maga a pendrive sem lehet rossz, mert utána azzal csináltam az Ubuntu telepítését is. Illetve korábban még a Chakra kapcsán volt probléma ilyen USB-s telepítéssel, mert nem került a lemezre a GRUB és restart után nem indult egyik Linux sem. De a legújabb telepítőben (Ian) már annál is megoldották és simán felmegy az is külső SSD-re probléma nélkül, a többi OS-be sem rondít bele.
Tehát a Debian esetén nem tudom mi volt a gond pontosan, de beigazolódott a para, hogy elcsesz valamit... na mindegy, nekem nem ér annyit, hogy tovább szórakozzak vele. Maradok inkább a jól bevált és felhasználóbarát Ubuntu vonalnál.(#45607) Iscariah: ha VMware alól próbálom, akkor ugye csak egy virtuális lemez van és annál először partíciós táblát rak rá kézi partícionálásnál. De azóta már ki lett tapasztalva, hogy az adott partíció kiválasztásánál csak azt piszkálja meg, ahogy kell. Illetve kéne, mert sajnos a többibe is belepiszkált...
-
King Unique
titán
válasz
ubyegon2 #45601 üzenetére
Az elsőnek említett dolog az működik, szépen ki lehet választani, hogy melyik partícióra akarom telepíteni. De vagy a telepítő bugos, vagy nem tudom, de nem tudja rendesen formázni a partíciót, telepítésnél hibaüzenetet dob. + A ráadás, hogy utána bootolva a külső SSD-ről, elcseszi az sdd1 partíciót, nem tölt be az Ubuntu. Fekete képernyő és javítani kell parancssorból...
A fentebb említett rendszereknél soha nem volt ilyen gondom. Meg aztán ez a grafikus telepítő is nem kicsit túl van bonyolítva. Ennél már csak a Fedora féle kacifántosabb.
DE terén az LXDE, Xfce eleve nem jön be, a KDE 4 szintén nem, a Cannmon már ok, de nem olyan tetszetős mint Mint alatt.Köszönöm a tanácsot, de inkább nem szopatom magam a Debiannal
, maradok Ubuntu vonalon.
-
Flowtation
őstag
válasz
ubyegon2 #45541 üzenetére
Kicsit utánaolvastam, a lényeg, hogy nem készít konkrétan slideot, hanem csak hasznája a képeket meg a zenét onnan ahonnan megadom neki. Tehát a konkrét felhasználó által készített slideot egy másik felhasználó nem tudja pl megnézni. Arra meg nem jöttem rá, hogy hogyan lehet kiirni.
De lényeg a lényeg a photofilmstrip jól működik, nem is olyan sok idő a renderelés, 57 kép és egy 3 perces zene, kb 10 perc volt, medium minőségben, mpeg4-xvid/mp3 avi-ban. Már csak arra nem jöttem rá, hogy ha megadok egy konkrét zenét, akkor ahhoz állítja e az átfedések idejét vagy sem.
Köszi a segitséget! -
Flowtation
őstag
válasz
ubyegon2 #45538 üzenetére
Akkor nem értem...nekem az elején lehet kiválasztani, hogy milyen tipusú fájl legyen... bár olvastam a leírásában, hogy valami ffmpeg encoder kell hozzá, de azt nem tudom mi, illetve az audiohoz is kell egy kiegészítő. Viszont én az ffmpeg-et nem tudom telepíteni a szoftverközpontból.
Most felraktam a photofilmstripet, eddig jó, bár ez beállítástól függően renderer jó sokat. Egyébként renderelésnél mit érdemes kiválasztani?
-
vadorzó
tag
válasz
ubyegon2 #45521 üzenetére
Nem igazán működött, sebaj, szoftverkezelőből telepítettem amit akartam.
Az alábbi figyelmeztetés pontosan mit jelent?A következő PPA tárolót készül hozzáadni a rendszeréhez:
The official PPA for the Numix Project - http://numixproject.orgEz a tároló-hozzáadásos dolog nem világos.
-
DJosef
őstag
-
PiXeL90
tag
válasz
ubyegon2 #45426 üzenetére
Én azért szoktam mert a legtöbb program oda ment mindenféle beállításokat és ha valamiért újra kell raknia a linuxot akkor elég a / particíót mert és nem vesznek el a dolgai.(Saját cuccai+Program beállítások)
Egyszer engem megmentett ez, hogy így szétszedtem. Persze nem kötelező, én csak egy tippet adtam.
-
Cool Face
aktív tag
válasz
ubyegon2 #45423 üzenetére
spammer Köszönöm, prímán működik a dolog.
ubyegon2Szerteintem a kezdő és a tanulom az alapokat között nincs nagy különbség. Nekem semmilyen előéletem nem volt Linuxon mégis betudok másolni egy előre megírt scriptet egy fájlba. Szerintem ez kezdő szint, főleg, hogy még le is van írva, hogy milyen parancsokkal csinálja az ember. Gondolkodni sem kell. Ahogy fentebb is írtam a bemásolása/kivitelezése, nem maga a script megírása. Azért címeztem neked, mert volt egy problémám, de később megoldódott így OFF-ba tettem.
-
DJosef
őstag
válasz
ubyegon2 #45412 üzenetére
A telepítéshez szeretnék kérni egy kis segítséget.
Úgy szeretném telepíteni a Mint-et, hogy a Win7-et nem szeretném meghagyni, tehát arra a partícióra ahol most van a Win7, oda szeretném a Mint-et.
Van egy másik partícióm amin fényképek és egyéb dolgok vannak, ezt természetesen szeretném meghagyni.
Ebben kérnék egy step by step segítséget.
-
spammer
veterán
válasz
ubyegon2 #45409 üzenetére
A filmes hasonlatod ferdítés egy kicsit, és az, hogy sorozatos topikba nyilvánvalóban feleslegesen írtad be azt, amit, azt nevezhetjük a trollkodásnak is.
Egy kezdő írta ezt, erre válaszoltam, neki:
"Nyitott vagyok bármire, ha szebben, jobban meglehet csinálni. Még csak most tanulom a Linux alapokat."
Neki válaszoltam, nem trollkodni jöttem a topikba. Őt érdekli, erre kapott választ. Akit nem érint a dolog, az úgysem olvassa el. A haladó topikba azért szoktuk küldeni az embereket, mert többnyire hálózatos, szerveres kérdést tesznek fel, az abban jártas emberek meg ott vannak. Abszolút kezdő a topik címe, de nem csak abszolút kezdők járnak ide. A múltkor egyébként pont az volt a baj(od), hogy az linuxos offtopikba írkálunk egy csomó infót és nem ide.
Mindegy, nyugodtan töröld azt a scriptes választ, ha zavar, meg ezt is törölheted. Ha a kollégának van kérdése, akkor a shell script vagy haladó topikban folytathatjuk. Nem zavargok itt.
-
DJosef
őstag
válasz
ubyegon2 #45404 üzenetére
A belassulás miatt esett a választás a Linuxra. A hardveres upgeade előtt ez volt az utolsó lehetőség. Szóval spórolt a Mint egy SSD-t egyenlőre.
Régebben is voltak próbálkozásaim, de utána valami miatt mindig visszakerült a Win. Az eddig látottak alapján ilyen veszély nem fenyeget.
-
King Unique
titán
válasz
ubyegon2 #45390 üzenetére
A TRIM nem megy USB-n Windows és Linux alatt, de OS X esetén ott a trimforce. Ezzel már működik, megerősítette pár almás fórumtárs. Illetve eSATA-n mókolás nélkül is működhet, de nem minden esetben és nem minden eszköznél.
(#45400) Cool Face: az eredményre majd én is kíváncsi leszek.
-
DJosef
őstag
válasz
ubyegon2 #45365 üzenetére
&Tim82, spammer
Reggelt mindenkinek!
Először is köszönöm a hasznos tanácsokat, és olvasmányokat.
Tegnap éjjel megpróbálkoztam a Mint 17.3 64 bit Cinnamon main verzió pendrive-ra írásával Liluval. Valami rosszul sülhetett el, mert az írás előtt azt írta a program, hogy nem kompatibilis verzió és a 17.2 Mate-et írja ki vagy mi.
Miután kész lett sajnos el sem indult boot-olásnál.
Valami ötlet?
Egyébként ti melyik kiadást ajánljátok, Ubuntu vagy Debian?
Thx.
-
King Unique
titán
válasz
ubyegon2 #45382 üzenetére
Itt alapvetően az a helyzet, hogy pl. az üresjáratban történő leállítást maga a külső ház USB vezérlője, annak firmware beállítása határozza meg. Ha ott 10 perc a gyári érték, akkor 10 perc után fogja leállítani. Energiagazdálkodásban megadható kisebb érték, amivel működik, de nagyobbal már nem, azaz az OS beállítása ez esetben nem tudja felülírni az USB chip beállítását. Illetve Linux alatt nem minden USB 3.0 chip támogatott teljes mértékben [link]. Az ő külső házában valamilyen JMicron vezérlő van.
sudo hdparm -B 254 /dev/sdx
sudo hdparm -B 255 /dev/sdxEzeket hiába állítom be, újraindítás / újracsatlakoztatás után visszaáll az APM az eredeti 128-as értékre. Illetve nálam előbbi parancsoknál is 10 perc után állítja le. Megadtam neki több leírást [link], [link], [link], illetve az Ubuntu topikból is néhány ötletet: [link], [link], [link]. Viszont ezek SATA-n működnek a helyi meghajtóknál, de ugye USB-n más a helyzet. Ha azt akarjuk, hogy utóbbin pl. 30 perc után leállítsa | egyáltalán ne állítsa le, akkor a következő lehetőségek vannak:
a.) USB firmware-ben az alvó mód 30 perces értékre van állítva gyárilag | ki van kapcsolva az alvó mód gyárilag.
b.) Valami x időközönként ismételten ír a lemezre, ezáltal megakadályozza az üresjárati leállítást.
Utóbbihoz van GUI-s tool Windows (NoSleepHD | KeepAlive HD) és OS X alatt is (Keep Drive Spinning). Illetve ezt csinálja a HDS is, ha beállítják [link].
Tehát valami ilyesmit kéne Linux alatt is összehozni, amihez találtam egy leírást, illetve a végén van a lényeg [link]. Azért irányítottam a fórumtársat a topikba, mert a Linuxhoz komolyabb szinten nem értek és hátha akad a tapasztaltabb szakiknak előbbi megvalósításához ötlete. -
Cool Face
aktív tag
válasz
ubyegon2 #45384 üzenetére
Esetleg még az alábbi linken található megoldás kivitelezésében kérhetném a támogatásodat?
how-to-keep-an-external-hard-drive-spinning
while true; do
touch /media/disk/.tempfile
sleep 15
doneEzzel kellene valamit csinálni
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 12 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest