- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újrakezdés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lathronos
őstag
-
Lathronos
őstag
válasz
CPT.Pirk #50250 üzenetére
Az életkorom előrehaladtával a játékok okozta függőségem is megszűnt(anno a 90-es években minden forintot játékvásárlásra költöttem és napi 12-14 órát is játszottam, főleg középiskolás éveim nyári szüneteiben. Azok a csodás billentyűzetsminkes ébredések a PC előtt reggel...
). Abban az időben a csúcs még az 56 kbps modemes száguldozás volt, torrent és warez sem létezett, persze lelkes hackerek már voltak akik sok borsot törtek már akkoriban is a szoftverkiadók orra alá. Jelenleg csak 2 db játékom van amikkel heti 3-4 órát szórakozok, mindkettő eredeti DVD-s(Test Drive Unlimited 2 és Crew), de egyik sem fut PlayOnLinux-on sajnos.
(#50251) spammer
"én is használom időnként, és játékot is futtattam vele (igaz, csak pár régebbit, mint pl. Warcraft)"
'96 nyarán a warcraft 2 volt az egyik kedvenc játékom.
-
ooszi
senior tag
válasz
CPT.Pirk #50015 üzenetére
Meg próbáltam, azt írta nincs telepítve, ezért telepítettem, de semmi ugyan az a felállás.
De mindegy hagyjuk, nem akarok Linuxon játszani ahhoz ott van a Win 8.1, dual boot.Inkább fontosabb témába kérnék segítséget, adott egy 120 GB ssd, amire menne az Ubuntu és a Win 8.1, a fő rendszer az Ubuntu lenne, néha játékra Win8.1.
Ami fontos számomra hogy az Ubuntun mennyen a PLEX, SMB, Torrent, a 120GB ssd hez meg társul pár vinyó adat tárolásnak, 500GB os torrentnek, van 1TB-2TB-3TB vinyó még ami menne EXT4-nek.A kérdés: 120GB SSD particionálása???
Ki mit ajánl, hogy osszam meg az ubuntunak és a winfosnak?
-
_NCT
addikt
válasz
CPT.Pirk #50015 üzenetére
Tessék:
OpenGL vendor string: X.Org
OpenGL renderer string: Gallium 0.4 on AMD CAPE VERDE
OpenGL core profile version string: 3.3 (Core Profile) Mesa 10.3.2
OpenGL core profile shading language version string: 3.30
OpenGL core profile context flags: (none)
OpenGL core profile profile mask: core profile
OpenGL core profile extensions:
OpenGL version string: 3.0 Mesa 10.3.2
OpenGL shading language version string: 1.30
OpenGL context flags: (none)
OpenGL extensions:
OpenGL ES profile version string: OpenGL ES 3.0 Mesa 10.3.2
OpenGL ES profile shading language version string: OpenGL ES GLSL ES 3.0
OpenGL ES profile extensions:+1:
Nálam a betűk is ilyen érdekesen néznek ki, pl:
lev258: és ez jessie-backports -ból került fel...
-
_NCT
addikt
válasz
CPT.Pirk #49969 üzenetére
Nos ezt beállítottam,valamivel jobb lett valóban, de a fullHD-s youtube videók nem mennek teljesen röccenésmentesen. Próbálkoztam ati CCC-ben tearing és vsync beállítással, nem estem hasra, elmarad a Windows-on megszokott folyamatosságtól. Az a szomorú, hogy kipróbáltam pár disztrót, ott is ez a helyzet. Mind annyira nem fontos, sokszor nem nézek videót, de azért jó lenne mikor kell, nekem zavarja a szemem Ahogy néztem 7000-es szériával más is szív, különböző fórumokon. Nem egy életbiztosítás ATI-val linuxozni... Mind1 lassan úgy is érdemes befrissíteni valami újabb vasra.
-
toth_janika
őstag
válasz
CPT.Pirk #49941 üzenetére
Én egy Hifiberry Digi+-t akarok használni. De ez nagyon offtopic
-
Fejlesztő13
tag
válasz
CPT.Pirk #49939 üzenetére
Tanulás, ismerkedés céljából több disztribúciót is telepítettem virtuálisan ahol nagyon zavaró a beállítások, frissítések, telepítések és egyéb dolgok közepette a sok jelszó kérés. Tisztában vagyok a veszélyével és otthoni vagy normál használatra nem is iktatnám ki, de egy ilyen teszt/próba/ismerkedős rendszeren nagyon jól jönne.
(#49938) Lathronos: Jelen felállásban nem zavarna a dolog.
(#49937) ubyegon2: Ha tényleg nagyon sok időt és tudást igényel a kiiktatás akkor nem éri meg a dolog, csak sokszor a hajam tépem, hogy már megint gépelhetek.
-
lanszelot
addikt
válasz
CPT.Pirk #49727 üzenetére
Oops something went wrong
Unable to create a required folder.Please create the following folder or set permissions such that it can be created:
/root/.config/nautilusOK
dollár jel volt, így beírtam "su -" , nem kért jelszót, csak kettős kereszt let ott
beírtam "nautilus" és a fent leírt jött ki, és megnyílt a nautilus nem root módbanTerminalban 3 warning ot írt ki /tudom ez a 3 fontos lenne mit írt, de igen hosszú mind a 3/
Akkor is ezt teszi, ha "sudo nautilus" -t írom be
gksudo, gksu nem működik
olvastam azt is, hogy installálni kell a "open as administrator" -t , de az se működött.Esetleg ha megírnád, hogy indítsam el ubuntut "basic graphic settings" -el, mert fedora is csak így indul el, amúgy kifagy a 4k miatt.
-
KD6-3.7
őstag
válasz
CPT.Pirk #49706 üzenetére
Az ujabb 6-os verzio mar nem tamogatja az nvidia ion videokatyat.
Az 5-os Legacy valtozattal viszont rendesen megy. Szoval KODI a notebookon! Most mar csak valami olyasmi kene, hogy elerjem a viragboltot es le tudjam tolteni a winyora a filmeket aztan valahogy lejatszni a TV-n.
Ötlet? -
KD6-3.7
őstag
válasz
CPT.Pirk #49700 üzenetére
Na megsem jo!
Videokatya nem kompatibilis. Nvidia ION. Linux Mint disztrot probaltam meg, de ott meg a telepitesnel jott valami CD/DVD ROM problema, ami nincs is a notebook-ban. Nem valami jol indul a linuxos palyafutasom.
Melyik az a disztro ami tamogatja az ilyen regebbi 2010-es hardvereket is? Intel Atom proci meg Nvidia ION videokartya van a kicsiben. -
KD6-3.7
őstag
válasz
CPT.Pirk #49696 üzenetére
Basic ARRIS TG2492S/CE Specification
* Euro / DOCSIS 3.0 (24 Downstream and 8 Upstream channels)
* 4 Gigabit Ethernet LAN Ports
* 2 x RJ-11 Telephone Ports
* 802.11 AC WiFi (2.4GHz + 5GHz)
* Download Speed of up to 1 Gbps (ignore this, you won’t ever get that on VM until DOCSIS3.1 arrives)Evileg ez a specifikacioja a routeremnek roviden.
Ezt a GeeXbox disztrot ugyan ugy kell felrakni, mint egy masik linuxot? Hallottam KODI-rol meg PLEX-rol. Ezeknek is van sajat rendszeruk? Ha ilyet teszek fel e mellett nem is tudnek mast csinalni csak filmet nezni? Gondolok itt torrentre pl. -
-
Vladi
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #49666 üzenetére
Ez tuti a kezdőbe való?
Egyébként hosszan tudnám sorolni a win nem user error által generált idiótaságait. Belassulás, töredezés, eszement frissítés, nem induló driver telepítő, stb, stb. Néha hajmeresztő.
És igen, képes az svhost csak úgy elszállni cpu és memória használattal.
Most az meg ne legyen már ue, hogy böngészek.
(#49668) ubyegon2
egy szó: kisüsti
-
válasz
CPT.Pirk #49666 üzenetére
Oké nincs semmi gond, de user error eléggé kizárt. A win 10 (egyébként nem lenne rossz egyáltalán) esetén már többször észrevettem, hogy a frissítések során egyre lassabb "melóssabb" lesz a rendszer. Én alapból (nem csak most, hogy gyakorlatilag csak linuxozok) is igen puritán rendszert használok. Semmi csicsa, semmi kutyulás, alig pár progi. Érdekes, hogy insider "korában" illetve a végleges verzió után még nem volt ez jellemző. Ahogy jöttek az újabb és újabb frissítések, úgy fullad meg a rendszer.
-
törölt tag
válasz
CPT.Pirk #49656 üzenetére
Nincs semmi kiterjesztése. Sikerült telepíteni úgy, hogy átmásoltam a home-omba, és ott már tudtam jogokat adni neki. Addig a /media/tibi/lemezB4 -be volt mount-olva. Viszont telepíteni szintén csak ide tudtam, mert a home-on nem volt hely
szóval most fel van telepítve, de elindítani nem tudom... nem lehet, hogy a mappáknak is kéne jog? csak akkor a teljes media-ra adjak minden jogot rekurzívan?
fstab-ban nincs semmi tiltva ezen a partíción
-
-
válasz
CPT.Pirk #49581 üzenetére
Na ilyet még nem szívtam
Simán leformáztam és megvolt eddig mindig.@growler : Nem sok esélyed van rá, hogy belefuss. Ha az eszköz partíciós táblája összeborul, az simán menthető, nem hibásodik meg tőle a pendrive.
Sokszor keresne ilyennel, hogy jaj elromlott a memóriakártya winyó pendrive kiskutyafüle, nem látja a gép... És a valódi hardverhibák mellett sok ilyen volt, hogy csak a partíciót kellett rá újrarakni. -
válasz
CPT.Pirk #49552 üzenetére
Nahát! Küldözgetjük az embereket másik topikba? Főleg így, hogy lassan egyesítésre kerülnek a kezdő Ubi alapú topikok és a Mint TG-je válaszolgat már a kérdezőnek?
Még rám mondják, hogy küldözgetem az embereket ide-oda....
Valami Mint specifikus gebasz lehet
Fura lenne, évek óta láttam már pár Mint telepítést, de ilyent még én sem láttam!
(#49550) odrif
Most már tényleg árulj el pár dolgot, mert az, hogy dobsz ide ilyen fura jelenségekről képeket, de azt sem árulod el, milyen disztró pontosan, amit telepítettél, milyen módszerrel telepítetted, miket csináltál, amikor ez az anomália jelentkezett......így képtelenség lesz megfejteni a hiba okát!
-
AtHoS
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #49387 üzenetére
Radeon 9600XT AGP van a gépben. Az lehet a hunyó? Illesztőprogram kezelőnél az AthlonXP-hez tudtam bekapcsolni microcode FW-t, VGA-hoz nem kínált ott semmit és amúgy a procin kívül nem is volt semmi egyéb
Szerk.
Fel fogom rakni az ajánlott Lubuntu-t, ezek szerint az jobban passzol hozzá
-
Romvr
őstag
válasz
CPT.Pirk #49323 üzenetére
Az Ubuntu nekem is eszembe jutott, de én valami sokkal célspecifikusabb disztribúciót keresek, ha van. Tényleg nem lenne másra használva mint SMB fájlmegosztás / Plex Media (a TV miatt), meg torrent. Az Ubuntu-t ehhez kicsit soknak érzem, mint ágyúval verébre.
Néztem pár "Cloud / Web" kezdetű és végződésű linux disztrót amit webes felületről is lehet macerálni meg tudja is egy részét annak amit kérek, de ott egy USB-s eszköz hozzáadása, vagy fájlmegosztás beállítása is felért Herkules tizenkét próbájával az én Redmond-ban nevelkedett lelkemnek. Persze szöszölhettem volna mind a hetvennégyezer oldal dokumentációval, de az agyam is leolvadt a huszonnegyedik oldal után mikor még mindig nem jártunk ott hogy bekapcsoljuk a gépet... valakinek van ehhez idegrendszere de én máshogy vagyok drótozva.
Persze ha nem találok valami egyszerű de nagyszerű disztrót, akkor marad az Ubi. (bár én valahol a 9-es verziónál lemaradtam
)
-
scorpfrase
kezdő
válasz
CPT.Pirk #49204 üzenetére
Ó, hát én már kezdek fáradni.
Találkoztam már ezzel a lecsatlakoztatással, de hol is?
Jól van na, szőke vagyok.Van egy új üzenet WinUSB-n.
Installation failed !
Exit code: 256
Log:
Formatting device...
Hiba: 1 partíciókra írás történt ezen: /dev/sdb, de nem lehetett a kernelt a változásról értesíteni, valószínűleg azért, mert használatban vannak. Ennek eredményeként a régi partíciók maradnak használatban. Indítsa újra a rendszert most, további módosítások végrehajtása előtt. -
-
scorpfrase
kezdő
válasz
CPT.Pirk #49120 üzenetére
Nos.
A linkről letöltve ugye nem indult el,de jobb klikk után nyomogattam mindent össze-vissza.
Olvasás, és írás, meg futtathatóság és hasonlók.
Elindult a Unetbootin,köszönöm.Na, és akkor most elméleti síkon mennék tovább,mert így,hogy van sikerélmény,annyira már nem utálom a Linuxot.
Ha arről lenne szó,hogy használni szeretném,hogyan lehetne felhasználóbaráttá tenni?
Gondolok itt valami képszerkesztőre (Paint jellegű), szövegszerkesztő - OpenOffice pl., de hogy tölteném le -, hasonlókra.Ez már csak elméleti síkon, ha van rám időtök.
Illetve, mit tudok kezdeni a flash hiányával? Arra konkrétan most is szükségem lenne, még mielőtt felteszem a wint.
-
scorpfrase
kezdő
válasz
CPT.Pirk #49087 üzenetére
sudo apt-get upgrade
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása... Kész
Frissítés kiszámítása... Kész
0 frissített, 0 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 0 nem frissített.King Unique
Na igen,nyílván nekem valami hasonló lenne a jó megoldás.
Ezer meg egy alkalommal telepítettem windowst,és készítettem hozzá USB telepítőt,de windowst használtam.
Ezen meg azt se tudom,hogyan álljak neki.Jó lehetne amit írtál,hogy próbáljak ki valamit, ami felhasználóbarát,de nekem olyan a Linux,mintha egy átlag magyarnak mostantól az egész életét kínaiul kellene leélnie.
Ez a Unetbootin amógy jól hangzik.
-
scorpfrase
kezdő
válasz
CPT.Pirk #49085 üzenetére
sudo apt-get install firefox
Függőségi fa építése
firefox csomag nem elérhető, de egy másik hivatkozik rá.
A kért csomag hiányzik, elavult vagy csak más forrásból érhető elIceweasel fent van, de elég sok minden nem nyílik benne.
-
scorpfrase
kezdő
válasz
CPT.Pirk #49083 üzenetére
Zsír.
Tudtam én hogy itt kell segítséget kérnem.
root a felhasználó és jelsző is van hozzá,szóval ezzel nincs gond,csak úgy voltunk,hogy majd csinálok telepítőt.
Na,akkor most megpróbálok firefoxot varázsolni.Szerk.:
sudo apt-get install firefox-esr firefox-esr-l10n-hu
Függőségi fa építése
E: Ez a csomag nem található: firefox-esr
E: Ez a csomag nem található: firefox-esr-l10n-hu -
válasz
CPT.Pirk #49039 üzenetére
Ha csatolva van a meghajtó akkor kapok egy kemény figyelmeztetést, hogy
"FIGYELEM!!! A fájlrendszer csatolva van. Ha folytatja, azzal
***SÚLYOS*** fájlrendszer-károsodást ***FOG*** okozni!"
szóval inkább nem folytattam. (erről olvastam is)
ha meg nincs csatolva akkor
"fsck.ext4: Engedély megtagadva a(z) /dev/sdb1 megnyitására tett kísérlet közben
r/w hozzáféréssel kell rendelkeznie a fájlrendszerhez, vagy root jogokkal"
Nem tudom a másodikat jól értelmezem e, de sudo előtaggal nem lenne oké? -
-
szuszinho
őstag
válasz
CPT.Pirk #49032 üzenetére
Eddig sosem volt problémám vele, azonban egy ideje nem működött (dvb-tuner), és ma volt vele időm foglalkozni. Arra gyanakszom, hogy esetleg egy dist-upgrade miatt szállhatott el.
Magasabb kernelekben alapból támogatott a tuner, viszont a 3.13 feletti kerneleket a processzorom nem szeretni (J1900).Na most lett egy ubuntu-trusty könyvtáram. Mi a következő lépés?
-
válasz
CPT.Pirk #48871 üzenetére
Na lezavartam a telepítést minden tükörsimán ment. Volt ugye egy EFI partició azt csak csatoltam és nem piszkáltam, volt egy rendszer partició azt is csatoltam és kijelöltem formázásra illetve volt a 320 gb-os külső merevlemez auto csatalokzással, na azzal nem foglalkoztam, gondoltam majd később. A rendszerparticióra felment a telepítés és még a külső kötete autocsatolása is megmaradt!
Öröm és bódottá! -
-
válasz
CPT.Pirk #48869 üzenetére
Mikor alaplapi integrált VGA mellé tettem PCI kártyát (még windows alatt anno) akkor az egyáltalán nem "hatotta" meg a deszkát. Nekem kellett biosban átállítanom.
Persze az is lehet, hogy ez a viszonylag újabb alaplap (Gigabyte F2A88XM-HD3) tehet a dologról.....
Mondjuk múltkor kicsit megijesztettél és telepítésnél még lehetnek érdekességek. -
-
válasz
CPT.Pirk #48825 üzenetére
Nekem magas a linux telepítési folymatainak megértése. De logikusan azon áll vagy bukik, hogy a telepítő, honnan, hogyan olvassa ki a driverek adatait. Ezt elvileg az alaplapról/ból/tól kell hogy kiolvassa. Szóval most még kiváncsibb vagyok mi lesz holnap. Az én wines (tudom itt nem sokat ér) tapasztalatom alapján az új hardvert kell majd látnia. ... holnap kiderül.....
-
-
válasz
CPT.Pirk #48821 üzenetére
Azt akartam eredetileg, de így jött össze, most már marad a link. Ha valakit érdekel, megnézi.
Jól összerakott Összefoglaló ez (
), aki nem hajlandó rápillantani vagy letojja, hogy ez egy kezdő topik, az így járt!
Aki régóta ide jár, úgyis látja, ki az aki tényleg abszolút kezdő...
én például még mindig az vagyok kicsit, tehát igen autentikusan ki tudom szúrni
-
válasz
CPT.Pirk #48813 üzenetére
Elvben az nem bonyolíthat semmit. A proci VGA-t le lehet tiltani. (mondjuk annyira még nem néztem utána de így kell lennie)
Egyébként ez az ubi 16.10 nagyon rendben van. Volt egy kis gebasz a qbittorrentel de azóta nagyon jól muzsikál. Csak a hosszú támogatás miatt váltanék 16.04-re.
-
SirRasor
addikt
válasz
CPT.Pirk #48757 üzenetére
Az nem az alap rendszer, hanem a live CD, ami csak a telepítőhöz (önmagához) elég. Ezzel is feltelepítettem egyszer és ugyanúgy azt a ~2.5 GB-ot töltötte le/csomagolta ki (pedig akkor is csak a system tools volt bepipálva és semmi más).
HDD sentinellel megnéztem a vinyót és 100/100-as, pedig kezdtem arra gyanakodni.
-
H.Istvan25
senior tag
válasz
CPT.Pirk #48602 üzenetére
Ha frissítem jó lesz? Próbáltam, de ezt írja miután rendszergazda terminálba beírtam az "aptitude update; aptitude dist-upgrade" parancsot, erre azt írja ki, hogy: "W: GPG hiba: http://repo.yandex.ru beta InRelease: Az alábbi aláírások nem ellenőrizhetők, mert a nyilvános kulcs nem érhető el: NO_PUBKEY 218017D1CC5FDB34
Nem lesz telepítve, frissítve vagy eltávolítva semmilyen csomag.
0 csomag fog frissülni, 0 csomag lesz újonnan telepítve, 0 lesz eltávolítva és 0 nem fog frissülni.
Az archívumból 0 B letöltendő. Kicsomagolás után 0 B lesz elfoglalva." -
aleister
veterán
válasz
CPT.Pirk #48424 üzenetére
... es spammer:
Koszi a valaszokat! Egyaltalan nem ragaszkodom az Adobe-hoz. Az alternativeto.net-en talaltam mas szoftvert, ami ellatja ezt a feladatot. Pl a RAW therapee-rol mar hallottam korabban. Nekem tokeltesen megfelel. Kerdes, hogy ramegy-e az osszes disztibuciora? Kell ilyenre figyelnem?
-
spe88
senior tag
válasz
CPT.Pirk #48371 üzenetére
én is így tudtam, de többen írták, hogy csak szűz lemezekre van tervezve, szóval, ha bedobom a kis lemezeimet ő megformázza magának. Nyilván szól előtte stb, de hát így mégis csak be kéen szereznem még egyszer annyi tárhelyet, hogy utána a megformázott lemezre visszatöltsem a több TB-nyi adatot.
Magam sem tudom elhinni, hogy ez így megy 2016-ban.
Vagy legalább lenne valami megoldás rá, kell hogy legyen... -
spe88
senior tag
válasz
CPT.Pirk #48367 üzenetére
Még nem néztem ki a NAS-t éppen ezért, de ahogy a másik topikban írták nem nagyon fog menni egy "bolti" NAS-sal az, hogy bedobom az NTFS vinyókat tele adattal aztán már megy is. Gondolom EXT4-et használnak az új NAS-ok.
Ha tudsz olyat mondani, aminek ez nem okoz gondot azt megköszönném, de állítólag nem létezik, csak, ha magamnak építek egyet.
Ha csak EXT4-gyel menne a NAS az működhet, hogy az egyik winyón csinálok egy partíciót, azt leformázza magának a NAS EXT4-re és oda feltelepül míg a másik partíció NTFS illetve a másik slotban lévő HDD is?
Köszi
-
válasz
CPT.Pirk #48320 üzenetére
Nem tudom a részleteket (nem értek hozzá) de azt tudom, hogy alpból ís hegeszteni kellett valamit, hogy a Mint 17.3, 18-ra frissíthető legyen, megjelenékor ez nem volt kivitelezhető. A többi környezetnél már elvileg megoldották (bár a fórum szerint most sem egyszerű) de ott olvastam, hogy a KDE alatt még mindig nem megoldható.......
-
-
-
válasz
CPT.Pirk #48309 üzenetére
Most én csak windowsos fejjel gondolkodok de ha frissít, akkor a drivereket is frissíti, ergo bukta.
Egyébként ha ilyen LTS verziókban femlerül valami hiba (pl. APU kezelés) és javítják az gondolom csak frissítés formájában jelenik meg és nem rakják be a telepítőbe igaz? Mert így sosem lesz friss mint rendszerem. (egyébként még nem raktam fel a 17.3-at, továbbra is Mint Debian van. -
Balion
senior tag
válasz
CPT.Pirk #48196 üzenetére
Upsz, kimaradt, hogy Mint. Jó lenne legalább a 13-asra felfrissíteni valahogy, van rá valami módszer? Gondolom dist-upgradenél valami komolyabb kellene, mert azt probaltuk.
ubyegon2: ez egy kicsit sok lenne neki. Nem lehet varázslatos módon feltornázni a következő verziókra?
-
-
lev258
veterán
válasz
CPT.Pirk #48049 üzenetére
Az egyik AMD nyílt driver fejlesztő azt nyilatkozta, örülnek ennek a kezdeményezésnek, mert sajnos nagyon érzik, hogy a jelenlegi (sőt a régi Catalyst) driver zárt kódja nem nyitható meg egyszerűen, ahogy tervezték. Borzasztó mértékű jogi herce-hurca van, emiatt is késik több fontos elem a nyílt driverhez, amit azokból emelnének át. Így viszont lesz egy olyan alap, amihez minden gond nélkül tudnak fejleszteni és könnyen lehet, hogy végül nem a zárt Vulkan kódjuk megnyitása lesz, hanem hozzájárulnak ehhez teljes mellszélességgel.
-
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #47940 üzenetére
De azért már tegnap nap elején linkeltem, hogy ettől eltérően valami szoftveres gond van, csak még senki nem tudott rá reflektálni érdemben.
-
törölt tag
válasz
CPT.Pirk #47940 üzenetére
De a hibernalas nem opcio, mert nincs disk a gepben, ergo nincs hova hibernalni.
(#47941) Istju
Volt egy Logitech G100s egerem, de eladtam. TrackPoint-ra csereltem, ami annyira nem kenyelmetlen, de annyira sem kenyelmes, hogy ne motivaljon a mindent billentyuzettel elmelet. -
Lathronos
őstag
válasz
CPT.Pirk #47932 üzenetére
Ezek a kínai isten tudja milyen noname alkatrészekből összerakott SSD-k mennyire tartósak? Bár az árából sejtem, hogy nem az örökkévalóságnak tervezték.
(#47934) Istju
Meg van még a patkányméreg és még több tucat hardcore arcoknak készült konzol WM amitől egy átlagfelhasználó agyvérzést kap 5 perc után, mert DOS feelingje van. Többségünknek kell a GUI, mert azon érezzük otthon magunkat.
-
qwertly
addikt
válasz
CPT.Pirk #47832 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat,igen jól néz ki a böngészőben de ha már kinyomatott akkor más lesz a betűk színe.Ezt próbáltam már novapdf nyomatóval és utána igazival a pdf fájlt és a google chrome pdf nyomatójával is.De volt a klaszikus ctrl+c ctrl+v megoldás is ms word és libreoffice is ott is ez lett az eredmény.Nem tudom miért nem lehet ugy megcsinálni mit ezt az oldalt?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest