Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem tudom kezdő vagy haladó de kérdeznék.
Valaki aki elég mélyen benne van a KDE rejtelmeibe, hátha tudja.
Van egy funkció, a panelon állva az egérrel és fel-le görgetve a megnyitott ablakok között lehet váltogatni. Mint az alt+tab meg a fordítottja.
Mi történik a rendszerbe ilyenkor, és ezt a történést, pontosabban a kimenetét meg lehet változtatni?
Konkrétan az ablakváltások előre-hátra helyett át lehet irányítani valahogy a fő hangerő, volume-up és volume-down parancsokra?
Winen van egy ilyen szoftver ami pontosan ezt csinálja és erre keresnék linuxos alternatívát.
Nagyon praktikus és kényelmes hogy csak lerántom az egeret alulra és a görgetéssel le-fel szabályozom a hangerőt.
Hab a tortán hogy ezt a wines kis segédszoftver ezt teljesképernyőre nyitott alkalmazások esetén is tudja, de ez már a nonpluszultra lenne. Egyelőre szeretném megtudni mi történik a panelon görgetésnél a motorháztető alatt. -
válasz
shadow1901
üzenetére
Ha a letöltögetős szoftvereid a yt-dlp-t használják, az tegnap 23 órakor frissült
(itt ezúton megköszönném a csomag karbantartójának a YT. api változások 24 órán belüli lekövetését), azaz ma már jónak kell lennie minden erre támaszkodó szoftvernek és guinak.
Tegnap nekem se ment a stream helyi playeren, ma már jó. -
válasz
ubyegon2
üzenetére
Figyi feltört mint huszár segge a lovon.
Idenézz, már pariba van 42-43ezres valamennyire neves ssd-kel.
És látod az 5 csillagot...?

Érték lesz ez még nemsokára
nem is vettem rosszul 18ezerért itt a HA.-n.
Rendszer ssd-nek nekem is WD-k vannak, a jobb szériások, meg Samuk.
Vajon EZ mit tudhat, 2TB 6085 forintért, ingyen házhozszállítással?
Nem tesztelsz le egyet?
-
-
-
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Ez amikor aktívan elkezdtem Linuxozni, 7-7és fél éve volt, egy bizonyos pc-n.
Hónapokig ha nem 1 évig szenvedtem mire rátaláltam az Ubuntu 18.04-re és az azóta is egy hiba nélkül teszi a dolgát.
zekre kérnék magyarázatot, amiket az összes másik disztró produkált, erről írtam egy blogot (amiben a hozzászólások 90%-a azt próbálta kifejteni hogy én egy f@sz vagyok nem való nekm Linux, maradjak winen).
A blogból kiollózva a napi hibákat,
""Kis túlzással minden napra jut egy meglepetés,
Benedek Elek : Minden napra egy mese" című könyve jut eszembe.
Csak villanások amik beugranak,
Böngészőnek megadom a mentési könyvtárat, ami történetesen a háttértáram download könyvtára.
2-3 napig ebbe menti a netről leszedett fájlokat. Majd gondol egyet és elkezdi mentegetni a home/Felhasználónevem/Letöltések könyvtárba.
Miközben a böngészőbe továbbra is a háttérpartíció van megadva. Majd gondol egyet, és elkezd menteni a sima home/Felhasználónevem alá.
Este nyomtattam, másnap reggel gép indítás, nyomtatás nincs. Elvitte a cica.
Ennek a kijavítása volt a legnagyobb cumi, kb. 5 nap fórumozásba és sacc. 10-12 beleölt munkaórába telt.
Wine egyik nap még működik, másnap nem hajlandó, indul a szögelés.
Automatikusan induló alkalmazások random nem indulnak automatikusan, ha bejátszom a sleep paranccsal hogy szépen egymás után induljanak akkor kb. 2 hétig jó, majd megint kimarad 1-2 alkalmazás. Az összesen 5-ből... Megint megszögelem, más értékekkel késleltetem, felcserélem az alkalmazások sorrendjét és megint jó. De meddig...?
Bizonyos szoftverek a telepítés után képtelenek elindulni csak pörög az ikon a panelon, majd a program kilép. Az alkalmazás indítóját macerálva, az exec sorba fórumokról levadászott kiegészítőket beirkálva jó lesz. Hogy meddig, az első frissítésig mert akkor megint át kell írni.
Opera böngésző egyik percről a másikra összeomlik.
Hónapok óta jól működő képernyőbillentyűzet minden ok nélkül egyszer csak ékezetes betű beírásánál simán beborítja az egész rendszert, a rendszer minden ékezetes betű bevitelére szó nélkül újraindult.
Saját partíciómanagerrel létrehozott FAT32 fájlrendszerű partíciót a rendszer képtelen használni. Ez tényleg így volt, nem vicc, 1 nap szenvedés után reboot Win, abba megformáz, visszaboot Linux, a partíciót azonnal tudta használni.
Egyik napról a másikra megszűnt a pendrivek írási lehetősége. Minden erre létező alkalmazás, a saját lemezkezelők, saját image írók, az appimage Etcher, mind elszálltak ha telepítő pendrivot akartam írni vagy formázni. Ezt nem tudtam megoldani, a Manjaro ezzel a hibával szállt a sírba.
Az energiakezelés esetlegessége, random kitalálhatatlan működése.
A képernyő kikapcsolása 10 percre van állítva, és olyan orosz rulett féleség, 10-ből 3x kikapcsolta a monitort, 3-4x nem, 3-4x meg a monitor ment, totál fekete képpel, közepén az egérkurzor.
De bezzeg amikor benne vagyok nyakig egy teljesképernyős játékba (ePSXe emulátor) , AKKOR lelövi a monitort 10 perc múlva! Brilliáns.
Jpg képformátumot futtathatónak ítélt és megtiltotta hogy megnyissam. Egy képet.
Bluetooth szolgáltatás "véletlenül" nem indul el, vagy ha elindul, a hetek óta jól működő BT. adaptert nem ismeri fel, vagy ha felismeri, automatikusan már nem kezeli, közli hogy hiba van vele.
1-2 reboot és megint 1 hétig jó a BT.
Minden előjel nélkül a fájlkezelőből minden sorba hiányzik pár betű, vagy a helyére négyzeteket rak be, ezt csak egy reboot oldja meg.
Hetek óta jól működő játék emulátor elveszíti játék közben a joysticket, megoldás reboot.
Teljesképernyős játékból visszatérve az Asztal totál összekuszálva, egymás hegyén-hátán az ikonok a bal felső sarokba.
Sorolhatnám napestig.
Mielőtt valaki azt mondja hogy ez mind a fantáziám szüleménye, megadom a fórumok linkjeit ahol hónapokig mindenki ezekkel, és jó pár más problémámmal foglalkozott.
Ennyire megbízhatatlan rendszerrel életemben nem találkoztam még.""
Még annyi, ssd-ket cseréltam ramokat tápokat mindent hátha valamelyik rejtett hibája okozza az anomáliákat. és nem.
Te, vagy bárki, BÁRKI más aki úgy dönt hogy na mostaztán tényleg nekifekszek egy Linuxnak, és ezek az első tapasztalatai, ti mt csináltatok volna...? Hagytátok volna a franncba az egészet, pláne hogy még több fórumba nyíltan lehülyéznek?
Tehát mit tud a 18.04 Ubi, amit semelyik másik, kb. 7-8 disztró nem? Mivel azon a pc-n azóta is egyetlenegy hibajelenség nélkül 7. éve teljesít.
Ezt az Ubin kívül csak a W10 tudja
ha nekifeküdnék most és felrántanék arra a pc-re bármit, Mintet, bármit nagyobb összegbe fogadnék hogy ugyanazokat produkálná.
Lehet megcsinálom, az a mai napig az egyik melóhelyi gépem. -
válasz
sh4d0w
üzenetére
Ne légy már ilyen naaaa..

Megint félrértesz.
Anno nem W10-->Linux kihegyezett hiányosságok irritáltak. Azok is de nem ez a lényeg.Hanem hogy egy teljesen mezei épőelemekből építkező nem is noname mini pc-n (Intel SOC, átlagos wifimodul, átlagos BT modul kutyközönséges alaplapi összetevők stb. stb. MIÉRT csak az Ubuntu volt az a disztró amelyik a mai napi reccenésmentesen dolgozik?
Minden más, Arch alapúak, Mint, Debian, küzdöttem Fedorával, MX-szel stb. stb. és mind elvéreztek. Megmagyarázhatatlan animáliákat hibákat bugokat produkáltak, akár napi szinten. Volt amelyik a vajsimán lefutott telepítés után már kernel pánikkal vagy használhatatlan funkciókkal állt fel.
Nem, nem a hardvertámogatottság volt a gond hisz az összes disztró kapásból mindent felismert és használt azon a pc-n.És erre a kérdésemre azóta sincs válasz.
Ha a kernelek gyakorlatilag azonosak, akkor mit tudott az Ubuntu amit a többi nem?
Én erre céloztam nem amire te gondoltál. -
-
-
válasz
DarthSun
üzenetére
Én hasonlóan jártam mint te 7 évvel ezelőtt, semmi se úgy működött ahogyan kellett volna. Minden nap más apró hibák tömkelege.
Mint Manjaro Debian és még jópár disztró.Magyarázat nincs,
[innen próbáld ki a Kubuntu LTS-t] .
Tényleg csak a próba, meg a hecc kedvéért (a többiek szerintem tudják miért mondom ezt).
Ha felment, nyúzd és légyszi tudósíts hogy ez se jó vagy esetleg működik. -
-
válasz
ubyegon2
üzenetére
"Olyan érzésem van, hogy ha illogikusnak tartod a Synapticon keresztül a dolgokat, akkor elkezdünk mindannyian a terminal használatára átterelni"
Ezzel kezdte a hozzászólását, úgyhogy hova terelnéd...?
" apt install clamtk - ez megvolt, de hibás a telepítés, tele függőségekkel."
Ez betyárosan terminálosnak néz ki még nekem is.
Semmi kedvem feltelepíteni, de van neki függősége rendesen az már igaz.Csomaglisták olvasása... KészFüggőségi fa építéseÁllapotinformációk olvasása... KészA következő további csomagok lesznek telepítve:clamav clamav-base clamav-freshclam libclamav9 libcommon-sense-perllibjson-perl libjson-xs-perl libllvm3.9 libtext-csv-perl libtext-csv-xs-perllibtfm1 libtypes-serialiser-perlJavasolt csomagok:clamav-docs clamtk-gnome libclamunrar9 -
válasz
DarthSun
üzenetére
Legegyszerűbb a saját beépített szoftverkezelő.
Ubuntun így néz ki, olyan mint pl. Droidon a Playstore.
Szoftvert kiválasztod, kattintasz, telepíti.
Van ebből kismillió gui.
Synaptic ugyanez de nekem sokkal nehezebben áttekinthető, én nem szeretem.
Discover...?
Színes-szagos, mivel én guibuzi vagyok ezt használom legtöbbet.
Mindegyik egy gui az apt felett.
Ha tudod pontosan mit akarsz, terminál. -
válasz
cigam
üzenetére
Csak a példa kedvéért írtam a hsz.-t és ezt a screenshotot találtam legelsőre.
Van féltucat teljesen ingyenes ilyen szoftver, nem sokkal elmaradó tudással.
Ünnepélyesen elnézést kérek hogy egy szemléltetés miatt ekkora hibát vétettem. Nem a fizetős-vs-nemfizetős a csapásirány és pont nem is a tudást konkretizáltam hanem a felület szemléltetése lett volna a lényeg. -
válasz
cigam
üzenetére
Itt nem terminálfóbiáról van szó dehogy. Tudok bánni a sima Zillával viszont miért bűn ha más máshogyan gondolkodik?
És ebben a témakörben nem én vagyok itt az egyesegyedüli aki hozzám hasonlóan örül a guis megoldásnak.Csak gyors kérdés, Te egy tökkezdő színhülyének élete első klónozására melyiket ajánlanád?
(a másodikba a lámasegítő és biztonsági és kényelmi funkciók tömkelege nem látható de tele van ilyen hülyebiztos megoldásokkal, sokat segít és fogja a kezedet)

-
-
-
-
válasz
totron
üzenetére
Teljesen szívemből szólsz.
Droidon a legpregnánsabb ez a "proci van, ram van, lehet írni rogyásig ezeket zabáló optimalizálatlan appokat" tendencia.
Nekem ultrarégi a telóm de az asszonynak egy friss telefon és egy Telekom app másodpercekig nyílik meg. Csak így tovább.
a Skypot tudom felhozni.
Xp-n telepítve 6,4MB (!!!) volt, amit kellett azt tudta.
Mielőtt a Microsoft elkaszálta 1 éve, telepítve 600MB körül volt. 100x lett nagyobb.
Van 2001-es mp3 playerem. Mai napig mindent tud, taget is kezel, eq van benne, tud mappaszintű és playlist lejátszást, skinezhető, van vu metere, vbr és még sorolhatnám. Töknormális guival.
Mindez 0,19MB méretben. Nem elírás. Talán ezt hívták még anno optimalizálásnak. -
-
Anno csináltam ilyen DE teszteket sajnos nem dokumentáltam csak amire emlékszek.
Xfce-t kde-t Ubuntu felületet meg azt a csoda lxqt-t vagy mit hasonlítgattam. Maga az alap ugyanaz, a pc, az összes szoftver vagyis szerintem korrekt az összehasonlítás.
Pár 100mega ram eltéréssel mind egyforma volt.
Pl. Lxqt-350Mb KDE meg 600MB.
És ezt azonnal egységesen megtolta ram és procihasználat vonalon egy böngésző 7-8 tabbal.
Nem mindegy hogy ilyenkor 2GB vagy 2,2GB a ram...? teljesen mindegy. Nem az os, nem a DE hanem a rajta futó szoftverek az erőforrásigényesek.Biztosan számít persze más is, kompozitálás stb. de a felhasználói élmény és sebesség 90%-áért a user által elindított szoftverek felelősek nem DE.
Meg ami számít, számora érthetetlen egyébként, valóban picit öregurasabb egy Ubuntu mint pl. egy Manjaro.
Hogy aztán ennek mi az oka gőzöm sincs.És most lehet isenkáromlást mondok.
Nekem eddig szinte csak ratyi, vagy kevésbé ratyi pc-im voltak-vannak.
Tény és való egy W10 boot nem összemérhető egy linux bootal, előbbi 1 perc felett, utóbbi pikkpakk feláll.
Viszont utána nekem MINDEN szoftverem gyorsabban indul, pattogósabb, fürgébb. Még egy mezei Fájlkezelő is fürgébb mint linuxokon.
Ez nem bebeszélés ez tény.
Legpregnánsabb a Libreoffisz.
Linuxon egy örökkévalóság, winen 4-5 másodperc. Ugyanazon a vason. -
válasz
üzenetére
" miért nem jó a Timeshift?"
Én magam is ezt használom de erősen korlátolt, csak azt tudja amire való.
Nem tud egyszerűen használható, külső lemezre mozgatható 1 fájlos backupot.
Nem tud pl. hdd-ssd csere esetén klónozni.
Nem tudja az efi partíciót menteni.
Azt nemrovom fel hibájának hogy csakis kizárólag azt tudja amire kitalálták, arra tökéletes de egy külső backup szoftver ezerszer rugalmasabb, használható más partíciók más oprendszerek mentésére klónozására is. -
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Jogos de azért valljuk be egy kellemes magától értetődő guin síkkezdőnek is kellemesebb egy partíció backup vegy egy os klónozás.
Használom a Zillát, megszoktam a felületét de mióta egy kedves számtekes ismerősöm adott egy (tényleg) csak nagyon picit okosított teljes verziós Acronis szoftvert, azóta eléggé hanyagolom a Clonezillát.
Mindent tud az Acronis, ég és föld. Kezelésben komfortban meg összehasonlíthatatlan, nincs is értelme -
válasz
ubyegon2
üzenetére
Hehe.
Nem a sz@rrágás miatt de van idő, reggel 8-ig szórakozni.
Beírtam a gugli keresőbe számtek. cuccokat. Általában a 2-3. oldalon hozta a keresés az ipom.hu-t, ezekszerint nem tejelnek eleget mert hanyagolja őket az algoritmus.
BÁRMELYIK google találatra kattintva kész finito, beb@ssza a kloudszare captát és snitt sehova tovább.
Ha Árukeresőből vagy máshonnan, vagy a címsorba írva hogy ipon.hu akkor BEENGED a weboldalra azonnal minden chapta nélkül.
Most figyi...! UGYANEZT csinálja Firefoxból indított keresésre is,
És az Edge böngészőben is dettó.
Nem enged be ha a google keresőből egy adott termékre mennék iponra.
Ezt tudom igazolni akárhány képernyővideóval de nem terhelem ezekkel a nagyérdeműt.
Nem tartom valószínűnek hogy ezt az ipon, akinek a vásárlásai legalább 50%-a google keresőből jön létre, ezt így állította volna be. Ez ömtökönlövés.
vagyis google&klódszare--> nálam utálják egymást.
Próbáld ki. gugliba írd be pl. pc alaplap, a találatok között keress egy ipon.hu találatot és kattints rá,
Várom a válaszodat! -
Feketelistás lettem ennél a cloudförmedvénynél.
Már az ipon.hu -ra se enged be
Itt karikázik 5 perce.
Naprakész Opera böngésző, ma reggel frissült. Ublock origint is kikapcsoltam az ipon.hu-n.Érdekes a pl. a temu nem szarakodik ezzel.

Szerkesztve, most meg minden chapta nélkül bengedett
Nooormális? -
-
Dehogy felesleges , ha nem lenne ez a problémám se lenne. Jó ez durva volt de amúgy nem veszitek észre hogy az az igazi szabad internet megdöglött? Már nincs, nem az mint 2000-2015 között.
Mindehol korlátozások, nem tudok elküldeni egy exét vagy egy apk-t, a mailszolgáltatók fullra szűrnek, már örülök ha egy pdf-et vagy egy jpeget nagy kegyesen enged megnézni. és kiírja mellé hogy "megvizsgáltuk és vírusmentes. Ajvé, de jó is nekem. -
Tudom mire való, de nekem az utóbbi időbe csak keresztbetesz,
és engem mint weben böngésző angolból láma felhasználót nem vigasztal hogy az oldal üzemeltetője nem jól állította be.
Azért egy Google fordító nem egy ritkán előforduló hekker felhasználó aki feltörni szeretné az oldalt és le kell tiltani.
AI segítségével 1 perc alattmegoldottam amúgy amit kerestem és nem kellett weben szörföznöm meg fordítóval szerencsétlenkedni. Csak én már megszoktam meg szeretek szakmai oldalakon mászkálni mert néha jó dolgok ragadnak rám eközben. De ha nem megy mert ajjaj a biztonság hát nem fogom erőltetetni. -
Miért született meg az aki kitalálta ezt a Cloudflare hányadékot, és ha már kitalálta, mi baja van egy GOOGLE FORDÍTÓVAL...??? Mi nem biztonságos benne? 10-ből már 5 oldal nem enged be fordítóval. Hogydögölne meg ott ahol van a túllihegett biztonsági szaraival együtt ez a cloudflare förmedvény.
Bocs.

Ez is megöli a fórumozást előbbutóbb, pláne ha az ember színhülye angolból. Megyek is Microsoft Edge-re és a Copilot AI-tól megkérdem amit fordítózni akartam.
Az legalább még cloudflare mentes. -
-
válasz
üzenetére
Én is így gondolom, 50gb reális.
Nálam 2018-os telepítésű, minden frissítésen átesett naprakész agyonszoftverezett, tényleg ronggyászoftverelt W10 44,6GB,
3 hónapos kb. 60%-ban belakott W11 38,3GB.
2018-as telepítésű Ubuntu 45,7GB.
Az igazsághoz hozzátartozik, ez utóbbi évekig megállt 30alatt de ugye snap és társai.
Vagyis egy mai os szinte tökmindegy mi, kb. azonos a helyigény.
Valaki aki hozzám hasonló módon használ bármilyen disztrót újrabuzerga nélkül majdnem 8 éve, írja már meg mekkora helyet foglal maga az os. Ha közben dist-upgrade volt az mégjobb, az eléggé hiteles lenne.
Tényleg érdekelne.
Nem szerver, és nem csak 1 darab Firefox hanem úgy istenigazából használja is és nem tegnapelőtti telepítés. -
Nem alaprendszer, azzal lehet valaki elvan de én nem.
Használható rendszer, felszoftverezve, ami megint nem fog menni normálisan Snap vagy Flatpak nélkül azok meg rögtön 10-20 gigák.
Wine, én nem tudok nélküle meglenni, játékosok sem. Vagyis elvérzett a 6GB de a 15 is vastagon.
Ismered az én hozzáállásomat ehhez, nem tudod megváltoztatni és valahol nagyon is igazam van.
Nem az Asztalt nézegetni hanem mindere használható rendszert ha valaki 6 de a kár 15gigából megcsinál, fényes nappal cidázom le a Deák téren úgy hogy közben a 3 fő tv adó egyenes adásban közvetíti.
-
válasz
I02S3F
üzenetére
Nem flame, ez teljesen Linux témekör.
Előttem bölcs öreg disztróhopper kollégám és hcl leírta a lényeget, pár dolgot hozzátennék.2025 van. Tessenek már elengedni az évtizedes dogmatikus berögzültséget hogy egy linuxnak elég 8-10Gb partíció.
Nem elég.
Nálam Ubuntu kartárs lassan 8. éve teszi a dolgát. Indult 25 gigáról. Jelenleg, többszöri átméretezés után 50GB-ból 46 foglalt úgyhogy nemsokára ismét partíció bővítés lesz. Ez maga után vonja a Timeshift partíció növelését is.
Ha most kezdeném 60gigával indítanék. Ha meg a home is, akkor legalább egy teljes 256-os ssd.
Mielőtt bárki letámad hogy persze ott a home, nálam a home szinte üres, mármint user adat szempontból. 2,2GB összesen vagyis nem ez viszi a tárhelyet.
Snap mindennel, /home, var, stb 8,7GB. Flatpak 9GB, Wine cakkpakk 7,2GB. Stb. Persze biztosan jönnek a reagok. én vagyok a helikopter mert nem natív debes a rendszer. Ebbe ne menjünk bele többször leírtam hogy gyári repo=használhatatlan.Háttértár, adatpartíció.
Véleményem, ami eddig évek alatt többszörösen beigazolódott, csakis NTFS.
Normális naplózó fájlrendszer, redundanciával, javíthatósággal, metaadatkezelés, stb.
Igen ha beborul, ami nem jellemző, Win kell a javításhoz mert a linuxos javító érthetően nem tudhat mindent helyretenni. Nagy piros pont hogy egyáltalán van javításra lehetőség.
(csak zárójelben, mielőtt a vérlinuxosok nekemesnek, azt hogy a Linux kezeli és javítja, meg pl. a Wine, ezeket gondolom az élet hozta létre mivel ezek kellenek és sokan használnak wine-t meg ntfs-t meg Windowst Linuxok mellett)
Ma már minden lekezeli, droidos eszközök, Macos olvassa, okostévék, bármi jól kezeli. Mindez egy EXT-ről nem mondható el.
Ezeket nem azért írtam le mert Winről jöttem hanem mert az élet igazolta.Munkamappák symlinkelése meg fstabos bohóckodása.
Magánvéleményem szerint felesleges.
Egy esetleges OS újratelepítésnél, vagy másik os használatakor egyszer, egyetlenegyszer kell megadni az alkalmazásoknak hogy hova mentsenek, honnan dolgozzanak.
Pl. 1x megmagyaráztam az összes rendszerem összes böngészőjének hogy a háttér ssd "download" könyvtárába mentsen. Snitt, ennyi és örökre így lesz.
Képnézőknek, képszerkesztőknek, paintoknak 1x mondtam meg hová dolgozzanak, ez a "Képek mentett" könyvtár. És így tovább.
Ezeket kiszögezni a Wines Fájlkezelőbe, az összes Linux Helyek menübe szintén 1x kell és ennél praktikusabbat én nem tudok elképzelni.
Nekem minden fájlkezelőm bal oldala így néz ki, oprendszertől függetlenül, és természetesen a tartalmuk ugyanaz hisz mindegyik ugyanazt a munkakönyvtárat használja. Nagyon kényelmes.
Ezek közül a download, a képek, képek mentett, camera és még 3 nem látható mukakönyvtár Megasync felhőszinkronba van az otthoni gépem Win és Ubuntu, és a 2 melóhelyi gépem winek és linuxok között.
Ha valamit itthon molyoltam, bármelyik melóhelyen onnan tudom folytatni ahol abbahagytam, minden ott van minden gépen.
Nemrég próbálgatom a W11-et, kb. 10 perc volt ugyanezt a mappafelállást és mentési utakat azon is megvalósítani.Az hogy egy bármilyen linuxot többet kell állítgatni.
Többek szerint ebben rejlik a szépsége, meg ugye meg kell ismerni mélyebben hogyan is működik egy os.

Átlagtól eltérő felhasználásban nem out-the-box, ezt el kell fogadni.
Én "csak" 2 évig szögeltem, megérte. Mostanában, évek óta nem bombázom a topikot kérdésekkel mert beállt úgy ahogyan én elképzeltem. Még mindig nagyon sok korláttal szembesülök, ezek 90%-a szoftverhiányosság de elfogadtam hogy a rendszer ennyit tud.
Kimondottam kedvelem ezt a rendszert. -
Érdekességként.
Ma rendet raktam a kisszobába és kezembe akadt a régi CD tartóm.
Mindjárt összegépészkedtem az utolsónak emlékből megtartott DVD romot, még IDE a jószág úgyhogy elő kellett túrnom az ide-usb adaptert és össze kelett ütnöm egy tápegységet ami tud 12 volt 2,1 ampert és 5 volt 1,8 ampert.
(belegondoltam, egy dvd rom eszik 30 wattot, az egész mini pc-m meg a monitorom együtt szintén 30 wattot. elgondolkodtató értékek)Volt ma minden
ezeréves cd lemezeken nosztalgiáztam, összesen 3 darab dvd-m van, néztam Flinstone családot Frédivel és Bénivel 
és nicsak.... kezembe akadt 2 darab DVD-RAM diszk.
Ezek anno úgy működtek a dvd íróba téve megfelelő driverrel mint egy 4,7GB méretű hdd, több ezerszer lehet őket írni. Persze sokkal lassabban ahogy az írófej írta rá az adatokat de olyan mint egy nagyon nagy floppylemez. Speciális fájlrendszere van ha jól emlékszek.És a 2004-2005-ben ráírt adatok épségben ott vannak.
Ez 20 év. Egészen időtálló formátum.
-
Hát nemtudom.
Nálam KDE, ami ugye papíron erőforrászabáló, amúgy meg szerintem nem.
perpill megy a böngésző 6 tabbal. Viber, Smplayer, Magasync, snapes appok, egy Wine játék is nyitva van a háttérbe +félvagon user háttérfolyamat és 3,7GB ramot kér.
Swappiness 10, swapot 292 megát használ, 8 giga ramom van.Mellényitottam még egy Edge-t 2 tabbal meg egy Libreoffiszt, pár apróságot, most 4,9giga+390M swap.
Igaz ez egy öreg rendszer, nem tudom egy friss Mint mennyit ehet.
Ha ésszel használnám
simán beleférnék 4 gigába.Kollégánál a hdd lesz a nagyon szűk keresztmetszet de azt írta nem cserélhet ssd-re.
-
Nálam nincs Fast Startup, ki van kapcsolva.
Nehezen tudom elképzelni hogy nem választ le rendesen egy hálózati kapcsolatot.
Volt már hogy a saját gépemen lógott más pc smb-n, fájlműveletek zajlottak én meg le akartam állítani és felordított hogy oké leállok de mások is be vannak jelentkezve a gépemre, biztosan leállítom?
Mindegy annak örülök hogy végre elérem Ubuntu alól is az otthoni fájlmegosztást. -
Megcsináltam az umount szkriptecskét.
Futtatom, és utána rögtön nyomok a Leállításra és vajsimán 5 sec alatt leáll az Ubuntu.
Ezt a lecsatolást magától képtelen így megcsinálni? Ezekszerint igen.
(hülye Win akkor is leáll másodpercek alatt ha a Fájlkezelőbe épp meg van nyitva a router megosztás
)
Kövtkező feladatom már meg is van, egy olyan szkript ami lecsatolja, majd mondjuk
... | sleep 3 ; poweroff
és ezt teszem a startmenübe, pardon alkalmazásmenübe mint leállítás gomb.
-
Emberek....!! Sikerült!
Nem kérdezd hogyan, terminálba sikerült felcsatolni.
Rögtön beleírtam egy szkriptbe amit bedobtam az Autostarba így minden bootnál felcsatolja.
Azt nem tudom mi fog akkor történni ha nem itthon vagyok, keresgélni fogja, vagy mi lesz?
Viszont egyik megoldás hozza a másik problémát.
Mióta ez az automount működik, 3 perc után áll le a szerencsétlen Ubuntu. Addig csak karikázik a monitoron.
Mi lehet a gyíkja? Tuti a mount a baja mert ha nincs csatolva a hálózaton a lemez akkor 5 másodperc alatt leáll.
Csináljak egy umount szkriptet ami leállításnál leválasztja a lemezt?
Erre is kéne valami tanács.
Esetleg próbáljam meg fstabba beszögelni? a nofail opcióval? -
De lenne, egészen komoly Asus router.
Viszont tökéletesen csinálja amire nekem kell.
És pár éve már kikoptam ezekből firmware hekkelésekből.
7-8 éve még szénné rootoltam meg custom romoltam a környék összes telefonját de ma már nincs nagy kedvem ehhez a routerhez se.
Tényleg csak költői kérdés,
itthon használom helyi hálón mini fájlszervernek.
A gépek amúgy is látják egymást, a helyi háló meg kívülről állítólag nem elérhető.
Akkor nem mindegy smb hányast használ a user?
Érted mit akarok kérdezni? Hülye hasonlattal a kutyám az udvaron belül oda szaladgál ahová akar de az utcára sose jut ki meg másik utcai kutya sose jut be. Ott a kerítés.
Hogyan lehet egy belső hálózaton samba támadást végrehajtani, hogy lehet ezzel visszaélni? vagy egyáltalán hogyan megy ez?
Komolyan kérdezem mert ehhez tök vagyok.
Kapitány,
megörtént már hetekkel ezelőtt.
A samba confba is átírtam min_protocol=smb1-re, meg a terminálban próbálkozásokba is így irkáltam be.
Winen ezután rögtön sima ügy volt meg az androidos telefonok is azonnal látták és csatlakoztak is.
Ubuntun kb. 1 hónapja próbálkozok ezzel, egyelőre eredmény nélkül. -
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
és hcl.
Persze hogy alapból tiltott de kénytelen voltam engedélyezni.
Csak az ismerősi körömben 3 olyan NAS van amik még smb1. Nem őskövületek! És ez az Asus router is amit vettem használtan itt a HA-n. 2019-es gyártás és még ez is V1.
Sajnos ez van és erről nem az userek tehetnek hanem gyártók.
Itt a Wines fájlkezelő.
Beírom jelszót és nyitja-csukja írja-olvassa csatolja.
A Ubuntun meg az összes fájlkezelő eddig eljut, és innen nincs tovább, hiába irkálom be a jelszót.
Vagy visszadobja ezt az ablakot 100x, vagy megunja és nem létező könyvtárat meg időtúllépést produkál. -
válasz
Vasti74
üzenetére
Ezen 10féleképp túlvagyok és sajnos eredmény nulla. Rágugliztam smb mount terminal és a találatokat mind kipróbáltam.
Most megnéztam a smdb servicet és én látom úg hogy nem fut...?
de akkor ezzel az Ubuntuval hogyan tudok a szomszéd szobába a Win10-re csatlakozni, maeg hogyan érem el az Ubuntu megosztásokat...?
Vagy én értelmezek rosszul valamit? Valaki értelmezné a kimenet végét?tibi@aeroubuntu:~$ sudo mount -t cifs //192.168.1.1/klip /home/tibi/router -o username=444tibi,password=asusproba,vers=1.0,iocharset=utf8[sudo] tibi jelszava:Retrying with upper case share namemount error(6): No such device or addressRefer to the mount.cifs(8) manual page (e.g. man mount.cifs)tibi@aeroubuntu:~$ systemctl status smbd.service● smbd.service - Samba SMB DaemonLoaded: loaded (/lib/systemd/system/smbd.service; enabled; vendor preset: enabled)Active: failed (Result: exit-code) since Sun 2025-09-14 19:50:57 CEST; 1h 57min leftDocs: man:smbd(8)man:samba(7)man:smb.conf(5)Process: 3211 ExecStart=/usr/sbin/smbd --foreground --no-process-group $SMBDOPTIONS (code=exited, status=1/FAILURE)Main PID: 3211 (code=exited, status=1/FAILURE)szept 14 19:50:56 aeroubuntu systemd[1]: Starting Samba SMB Daemon...szept 14 19:50:57 aeroubuntu systemd[1]: smbd.service: Main process exited, code=exited, status=1/FAILUREszept 14 19:50:57 aeroubuntu systemd[1]: smbd.service: Failed with result 'exit-code'.szept 14 19:50:57 aeroubuntu systemd[1]: Failed to start Samba SMB Daemon.tibi@aeroubuntu:~$ -
Kérdeztem már de semmi, most hátha.
Vettem egy routert ami tud helyi SMB megosztást.
Beledugtam a 2 terás lemezt, bekonfigoltam.
Windows alatt elérem, csatolom a megosztást, írom-olvasom vagyis jó.
3 darab Androidos telefonról szintén jól működik.
Linux alatt nem megy.
Hetek óta szenvedek vele.
SMB V1 amit tud a router, Ubuntuba beállítottam, mindent kipróbáltam. Nem tudom elérni a megosztást.
Eljutok a routerig, azon belül kilistázza a megosztásokat és hiába írom be a JÓ nevet-jelszót, vagy nem enged be, vagy időtúllépés, vagy a könyvtár nem létezik vagy simán 100x visszadobja a jelszókérő ablakot.
Olyan mintha nem tudná elküldeni a jelszót a routernek.
Ha a routerbe engedélyezem a vendég belépést azaz nincs név-jelszó akkor minden jó.
Mit tudnék még csinálni hogy jelszóval is menjen?
Utóiratként, ugyanez az Ubuntu eddig kb. 20 Windowsos gépbe meg nasba és fájlszerverbe simán be tudott lépni.
itt hogy mi baja, nem tudom. -
-
válasz
Albert.Tamas
üzenetére
Winbe kikapcsoltad a Gyors rendszerindítást?
Ha nem, lehet megvan az ok, egy hibernált os mellé telepíteni rossz ómen. -
-
válasz
Vasti74
üzenetére
"Szerintem a két proci között olyan óriási különbség azért nincs ;-)"
Dehogynem...
Ha csak a nyers benchmarkot nézzük, multithread, 90%-al tud többet a 3150. Az nagyon-nagyon durva eltérés.
655-1175.
A többiről, vp9, h265 meg szó se essen.
Most teszteltem le.
VP9 1920x1080--37% procihasználat.
H265/HEVC 1920x1080--16% proci.
Kérném ezeket letesztelni az N3060-on.
És már a 3150 is egy lassúcska sebességű kis csökevény a múltból. Hát még egy ennek a felét tudó proci.
Hát még ha hdd van alatta.
Kolléga majd tudósít mire ment, mi mellett döntött és egyáltalán mire lehet használni 2025-ben ezt a kis mobilprocis laptopot. -
válasz
joysefke
üzenetére
Most olvasom a threadet, én is csak azt tudom mondani ezt engedd el.
Nekem a legratyibb mini pc-m a tiédnél kb. 500%-al jobb, 4 magos N3150, 8GB ram és 512 ssd de ez gép is sok türelmet igényel napi használatra. Nagyon sok türelmet

Nem ugyanerre vadászol Windows Enterprise LTSC-t?
Azzal se lesz jobban használható mint egy Linuxszal.
sőt talán még kevébé.
Mire ott lefut az 5400-as hdd-n egy biztonsági frissítéscsomag, lejár a személyid
-
válasz
Gyok2
üzenetére
Első körbe add hozzá magadat a samba userekhez.
sudo smbpasswd -a username
az username a te felhasználói neved a gépen.
lehet bármi de sokkal egyszerűbb így.
Ha így csinálod, amlékeim szerint létre kell hoznod egy samba paswordot is, ezután próbáld elérni a megosztást.
Előtte szükséges a samba restart vagy egy os reboot.
Ha így nem megy, bele kell túrni a smb.conf fájlba.
Igen 2025-öt írunk.... és a gui alap. Ja nem. Ja de csak nem itt. -
-
Mindenkinek, de Ubynak abszolút ajánlott, nem bírnám elviselni ha fehér foltok lennének az amúgy főhajtásra késztető SSD tudásában.
[link] -
válasz
Edorn
üzenetére
Szia, biztos hogy neked a Nobara kell? Egyáltalán kell egy rolling jellegű disztró, játszol, vagy extrém fontos hogy naprakész legyél?
Ahhoz tök vagyok de arra tanúk előtt esküszök hogy az Ubuntumon jól megy az automata frissítés 7. éve.
7 év alatt nem tudom pontosan de kb. 10x kellett ránéznem mert olyan valamiket szedett le amikhez vagy reboot vagy kézi beavatkozás kellett.
Amúgy nálam annyi egy frissítés hogy boot után megjelenik egy ikon a panelen jobb oldalt, majd vagy eltűnik 2 perc múlva azaz lefutott az automatikus frissítés. Vagy ott marad pár óráig de a legközelebbi bootnál tutira lefrissít automatán.
Nobarához majd adnak tanácsot. -
válasz
ubyegon2
üzenetére
Bölcs megoldás pedig, egy esetleges gebasz esetére.
Én imádom. Mikor ment még nálam a gyilok ezerrel, volt hogy naponta kellett rendszervisszaállítást csinálnom, nagyon jól jött.
Jól mutatja hogy öregszek és nem gyilkolom az Ubuntumat hogy kb. 2 éve nem volt szükségem a Timeshiftre.
Csak halkan jegyzem meg, az általad zsigerből gyűlölt konkurrencia 1000 éve így csinálja. Winen szar gépen hdd-vel azért tart örökkévalóságig egy ilyen verzió-upgrade mert pontosan ezt csinálja. Vissza lehet állni ha rosszul sül el, és ezért hízik meg ilyenkor a C meghajtó akárhányszor 10 gigával mert létrehoz egy old mappát benne a régi rendszerrel. Pont mint a Timeshift. -
-
válasz
GEPESZ66
üzenetére
Nyitsz egy lemezkezelő programot, ez funkcióban ugyanaz
(sokkal többet tudnak de ez most nem érdekes) mint a Windows Lemezkezelő.
Alkalmazásmenüre nyomsz (Startmenü) és elkezded beírni,
Disks, vagy
Lemezek vagy
Gparted vagy
KDE lemezek.
Valamelyiknek telepítve kell lennie.
Jól emlékszek, Mint?
Akkor a Gparted.
Kell majd a rendszergazdai admin jelszavad.
Bejön egy GUI, szerintem simán eligazodsz benne.
Ha mégsem írd le melyiket indítottad és segítünk újrapartícionálni a lemezt.
A linken nagyon részletesen szájbarágósan le van írva a Gparted használata.
Ha magyar nyelvű a Minted a Gparted is magyar lesz.
-
válasz
Rowon
üzenetére
A SteamOS Arch alapú.
Az igaz hogy szénné hekkelve és turbózva meg hardverspecifikusra átgyúrva + a Valve használatára szabva.
Nem fehér embernek való, pontosabban elég nehezen lehet desktopnak is használni.
1x volt a kezembe 1 napig, én ennyit szűrtem le.
Amúgy nekem nagyon tetszik, sajnos az ára már nem annyira. -
válasz
GEPESZ66
üzenetére
Azt a lemezt mikor leformáztad Win alól helyi lemezként, azon a Winen be volt kapcsolva a fast startup azaz a lemez annak a Windowsnak a tulajdonában van jelenleg is.
Ha már nincs meg az a Windows, ne vacakolj vele, pláne ha töküres, valamilyen lemezkezelőbe formázd újra, akár ntfs vagy amira akarod.
DE!!
Ha még megvan a Windows, és ezen a gépen van dualbootba, akkor menj át Winre és kapcsold ki a fast startupot mert ezután is mindig ez lesz, Win utáni Linux bootnál nrm tudsz rá írni mert a lemez foglalt ergo írásvédett lesz. -
válasz
KISDUCK
üzenetére
Minek változtatnál, az efat nem naplózó, nem hibatűrő,
ha meg mint írtad, Wines gépbe is van sűrűn dugdosva azaz javítható Win alatt ha gond van.
semmi oka hogy az NTFS fájlrendszert cseréld.
Jelenleg minden lekezeli, még a Macos is tudja olvasni ha egyszer szükség lenne ilyenre.Nálam féltucat ntfs külső adathordozó van használatban, winek, linuxok, okostévék okostelefonok között és soha semmi bajom nem volt még ebből.
Ha a Win alól elég hogy csak olvasod a lemez tartalmát, nem kell ráírni akkor formázd ext-re, a Winre meg tedd fel az EXT2 Volume Managert. Ezzel tudod az ext partíciókat csatolni win alá de csak read módban. Így kárt sem tudsz benne tenni.
Viszont ezzel kizárod magad hordozhatóság lényegéből.Én maradnék ntfs fájlrendszeren.
A KDE partíciókezelő egy Gparted klón gyakorlatilag.
Most Winen vagyok nem tudom a kettőt összehasonlítani de nagyon hasonlítanak. -
válasz
KISDUCK
üzenetére
Szia van elvi lehetőség, Gparted fájlrendszer javítása menüpont.
De én ezt nem ajánlom sőt ellenzem.
Az NTFS a Windows fájlrendszere és csak a checkdisk (chkdsk.exe) tudja normálisan javítani a fájlrendszert és rendbetenni a leírókat.
Ugye eszedbe sem jutna egy Win alól ext fájlrendszerre fsck-zni, még ha lenne is valami ilyen mód.
-
válasz
ViZion
üzenetére
Supergrub2disc,
Windowst natívan csak MBR/BIOS rendszeren tud indítani.
Ha UEFI/GPT van és sérült, nincs,hiányzik az EFI partíció vagy bár van de arról bármi okból gyalulták a win bootbejegyzését akkor azt semmi el nem indítja.
Csixy kollégánál meg amit leírt ott az egész Win partíció ugrott a Linux telepítésénél.
Innen nehéz a visszaút
-
válasz
I02S3F
üzenetére
Én meg kilógok a sorból mert én nem az azonnali mélyvízre hanem a kezdeti dualbootra teszem a voksomat.
Igen ez a hülyegyerekek, a bátortalan puhapöcsűek mentsvára stb. stb. Lehet emiatt a keménymagos terminálos pure Arch telepítőknek engem mosolyogva lenézni, legyinteni hogy láma amatőr 1r-user.
Inkább vállalom hogy néha visszanyúlok a winhez ha megakadok mintsem egy totális bátor átállással saját magamat szívassam meg.
Megint saját példám, én havonta 1x ha nyomtatok de akkor nagyon kell.
Mikor kezdtem Linuxozni, nekem a nyomtató életrekeltése egy 2 napos, fórumozássl és guglizással egybekötött kellemes agytorna és számtek elfoglaltság volt.
Mekkora önszopatás lett volna ha simán Win gyalu, majd mikor kellett volna a nyomi, 48 óra múlva már ment is volna a nyomtatás.
Én egy 10-15-20 éve W10-en nevelkedett usernek csakis ezt és így ajánlanám.
Bármennyire is szégyenletes és égő meg ciki meg egyéb egy dualboot.
Ehhez viszont a linkelt videó nem megoldás, a mellételepítés számomra nem megbízható. (még életemben nem csináltam ezt a telepítés Windows mellé-t). Ettől függetlenül remekül működhet.
Marad a Valami más vagy mi, valami egyéb? (rég telepítettem) de az már nem kiscsoportos játszótér mert egyetlen rossz katintással indul a gyalu. -
válasz
Rowon
üzenetére
Más a frissítések keresése, ez lefut asszem minden bootnál esetleg x időnként.
Konkrétan Snap én úgy tudom hogy óránként keres.
És más az automatikus frissítés folyamata.
Az ha később fut le boot után mint a frissítések megtalálása akkor pl. nálam 10-12 óra is eltelhet vagy a következő bootnál fog lefutni a tényleges automatikus frissítés. -
válasz
berusbacsi
üzenetére
Kár is lett volna kihagynod
Uby egyébként látensen imádja az ilyen nem felsőkategória Samu hanem fullgagyi lemezeket csak ügyesen adja az ártatlant.
Megnyugtattál hogy a nagyon olcsón vett 2 terás Intenso lemezem még szép és hosszú jövő előtt áll
-
válasz
üzenetére
A mérték. Egész jó megfogalmazás.
Én ezt veszem észre magamon hogy leáldozott már a harcos szellem bennem OS vonalon. Attól továbbra is agyf@szt kapok ha bármelyiket nekiállnak vehemensen szidni és ilyenkor bizony belepofázok a témába.
De amúgy teljesen lenyugodtam és gyakorlatilag észre se veszem mit használok.
Nálam úgy van beállítva a grub hogy a legutoljára használt rendszert indítsa.
Megy a W10 2-3-5 vagy akárhány napja. Kell valami linuxos dolog, reboot Ubuntu.
És ezután megy az Ubuntu 2-3-5 napig.
Valami bejön amihez Win11 kell, reboot és indul az akárhány napos W11 használat. Meg ezt amúgy se árt tanulgatnom.
És így tovább.
Már nem csinálok életre-halálra küzdelmet egyikért és egyik ellen sem.
Csak simán használom épp azt ami kell adott célfeladatra.
Sajnos mindenre egyik se jó ezért marad ez a felállás, én megszoktam és szeretem így.
Eljutottam lassan oda hogy az os az szinte mindegy. -
válasz
humidbrush
üzenetére
Én ebben 7 év dualboot után csak 5 olyat találtam ami nagyon nem igaz. Viszont kimondottan örülök hogy neked ez a véleményed és boldogan elvagy linuxon
-
válasz
ubyegon2
üzenetére
Kolléga jönne Winről valamire ezért szaporodott meg a Windows kifejezés és néhány rá vonatkoztatható fogalom a topikba.
Írhattuk volna helyette hogy a:
Már régóta ismert kereskedelmi célú, jellemzően kékre asszociáló, redmondi fejlesztésű, Bill Gates nevével fémjelzett ablakos operációs rendszer.
Ez bár releváns de némileg egyszerűbb leírni a nevét.
[Ubyyyy ezt nézd meg, most találtam neked!] Lehet egyszer kapóra jön, én könyvjelzőztem.
Neharagudj! Nem tudtam kihagyni.
-
-
válasz
ubyegon2
üzenetére
A Flatseal faék egyszerű.
Egy regedit buzeránál sokkalta egyszerűbb és veszélytelenebb gui ami adja magát hogy melyik telepített flatpak szoftvernek milyen jogosultságokat, nem is jogosultságot hanem lehetőséget adsz meg.
Küső tárolóeszközök elérése, link kezelés, ilyesmi.
Ez egy hasznos szerszám és ha én átláttam 15 másodpec alatt hogyan működik akkor másnak sem fog gondot okozni.Segédprogram ami Winen is kismillió van, a Win hiányosságai vagy erőszakossága ellen.
És kismillióan használnak nagyon sok win tweak programokat úgyhogy ez nem lehet elrettentő.Ez miatt én is inkább a Flatpaket ajánlom a Snap helyett mert snapre még nem tudok ilyen guis engedélykezelőt, valamint egy snap appba ha nincs benne a készítője által megadott jogosultságlistába pl. a külső tárolók elérése (removable-media) akkor az élebe nem is lehet neki ezt megadni.
Míg Flatpak alatt minden adott csak bizonyos funkciók tiltottak. Ezeket lehet állítgatni a Flatseallal.Arról ne nyissunk ismét parttalan vitát illetve ne folytassuk hogy a Flatpak (és Snap) szoftverválasztéka és azok naprakész volta már most összehasonlíthatatlan egy elhanyagolt repóéval.
És ez az idő múlásával csak még jobb lesz. -
-
-
válasz
PCProfessor
üzenetére
És Cigam,
köszi. Megint ragadt rám valami a koszon kívül.
Bár nekem ez olyan fura. -
-
Na megint csináltam magamnak (és nektek is
) feladatot.
Vettem egy olyan routert amib bedugtam a 2 terás vinyómat és teljesen saját magam, egyedül be is konfigoltam média és helyi háló smb szervernek.
Windowson minden oké, a médiaszervert azonnal látta a helyi hálón, a Winmediaplayer bedarálta róla az összes képet, videót, megy a stream simán.
Fájlkezelő is azonnal látja a samba megosztást is.
Első belépésnél a megosztás főkönyvtárába, bekérte a megadott samba felh.név-jelszót, csatlakozott majd megcsináltam a hálózati mappákat meg amit kellett kitűztem a Gyors elérésbe, minden jól működik.
Nade a Linux.
Dolphin kínkeservesen megtalálta a routert. Tovább semmi, se a médiaszerver sem megosztások nem látszanak. Hiába kattintok a Hálózatokba a routerre, semmi nem történik.
Próbáltam a Hálózati mappa hozzáadása opciót.
Minden oké, amikor a végén csatlakozna akkor kiírja vagy azt hogy Nincs jogosultságom vagy azt hogy ez az elérési út nem létezik.
Nem adja be azt az ablakot ahova be kéne írnom a smb felh.nevet és jelszót.
Próbáltam név alapján, helyi ip cím alapján, smb portokat megadni, az uána következő shared könyvtárat megadni, már mindenhogyan próbáltam. Kudarc.
Thunar ugynez, annyi hogy ez belép a routerbe, látom az összes megosztott mappát viszont ez se enged tovább, szintén hiányzik a név-jelszó megadó ablak.
Ez azt írkálja ki hogy Időtúllépés a kapcsolatba.
Ugyanilyen módon féltucat Windowsos gépet sikerült smb-n csatlakoztatnom eddig, ezek azóta is jól működnek, írom-olvasom bármiről bármelyiket.
Itt most mi a fene lehet? Miért nem tudom megcsinálni hogy lássam a router smb megosztását?
És hogyan lehet Linux alól a médiamegosztást, a médiaszervert látni? Mert ezt semmi nem listázza ki. -
válasz
PCProfessor
üzenetére
Mi az az alias meg eldobható e-mail? Bocs a hülye kérdésért 60 éves vagyok. 1 darab gmailom van lassan 20 éve.
-
válasz
sh4d0w
üzenetére
Ez úgylátom egy beszélgetős hétvége, mindenki hosszabb lére ereszti a mondandóját.
Ami nem baj.
Viber.
Igen tudom mobilalkalmazás.
Én napi 16, havi 380-400 órákat töltök 99%-ban egyhelyben üldögélős nyugis munakahelyeken.
Imádom az asztali Vibert. Számomra 100x könnyebb billentyűzeten irkálni, képet fogadni továábítan elmenteni rögtön a megfelelő unokás műszaki elektronikai stb. könyvtárakba mint telefonon.
És egyáltalán bármit csinálni nekem a desktop a favorit.
22-27 collon, normális egérgesztusokkal kivágásokkal, másol-beilleszt, linket elment, eeszt leletet letölt, elektronikai cuccok stb. stb.
Böngészgetni fórumozni ügyfélkapus dolgokat intézni bankolni és még 1000 dolog. Nekem ez nem megy mobilon, akkor is desktopon csinálnám ha a telefonom a legmodernebb 600ezres mindentudó lenne. Nekem nem áll rá se a kezem sem az agyam a telefonra.
Az nekem telefon, sms, ébresztőóra, navigáció és pár egyszerű unaloműző játék. Végszükség esetén ha nagyon sürgős böngésző, keresés és snitt.
yt-dlp.
Adok bárkinek 1 darab 150-200 klipet tartalmazó YT. lista linket amikből az általam leírt 50 videót töltse le 720/AAC formátumban egy megadott könyvtárba.
Ha ezt bárki megcsinálja terminálba 20-30 percen belül hogy nyomható az enter a processz indításához akkor istenkirály.
Egy normális yt-dlp guiba vagy a 4k-ba ez nagyon komótos kattingatással 1 max. 2 perc de akkor már közben elaludtam.
Maradok a gui mellett.
Webes identitás, személyiség ellopása.
Nekem nincs mit ellopni. Van 1 darab FB. accountom és 1 Google.
Fb.-n semmi nincs az adatlapomon olyanon kívül amit bárki bármikor megtudhat.
Pécelen lakom, hova jártam suliba, és van 10 darab ismerősöm. Saját üzenőfalamon 1 éve nem nyilvánultam meg.
Nézd meg az itteni nicknevemet. Szerinted mi lehet az igazi nevem? Igen ez.
Mutass kishazánkba vagy neten ilyet ahol nem abcd123 valaki hanem felvállaja magát.
Nem sokat találsz. És ebből nekem eddig semmi hátrányom nem származott.
Telefonom mint írtam üres, abből nem építnek fel személyiséget.
PC vonal. Talán veszélyesebb, a G. accountomat erről érem el és igen, innen picivel többet ki lehet deríteni rólam.
De ahhoz fel kéne törni a G. fiókomat. És ha fel is töri, perpill. 15MB van használatban, amiből 14,5 az archivált icsekk fizetéseim.
Nulla, üres.
Mit tudnak tőlem a pc-ről ellopni ha nincs mit? 1,4TB filmet meg zenét? Meg egy 22,6GB méretű jól lejelszavazott Veracrypt konténert?
Vigyék.
Ami (szerintem) egy borzasztó rossz trend, hogy mindenhez a emailcímes azonosítás kell. nem felh.név hanem mailcím.
Te ebben jobban benne vagy légyszi magyarázd el nekem amit nem értek.
Mindenhol a mailcím azonosít. Ergo ha bukik a G. fiók, akkor az az ember kizárta magát az egész modern világból.
Én pl. nem tudnék egy nyamvadt villanyórát se bediktálni, csekket fizetni, 100 helyről azonnal kizárna a rendszer ha megzakkanna a mailcímem.
Mehetnék a 100 helyre személyesen hogy kérem a mailcímem megváltoztatásást.
Miért így lett ez globalizálva? 1 dologtól függ egy ember teljes webes mozgástere, minden lehetősége. Ha baj van mekkora utánjárkálás ez, hetek hónapok.
Az OTP bank kivezeti a régi rendszerét, ahol felh.névvel és jelszóval volt a 2FA első fele.
Beregeltem az új netbankos vackukra, itt már mailcím-jelszó van. Miért?
Miért lett ez így kitalálva? Miért 1 valamiől függ minden? Értelmetlennek találom ezt.
-
válasz
sh4d0w
üzenetére
Nagy respect neked ezért a hsz.-ért.

Eddig a gyári weboldalakról letölthető debek is feketelistásak voltak, vagy én értelmeztem rosszul.
Hogy nem gyári repo az biztos.
Így a nyavajgásaim 50-60%-a okafogyottá vált.A maradékra.
miért nem lehet desktop Vibert használni?
én a pc-n irkálok minden viberes ismerősömnek. Sokkal jobb mint a kis kijelzőn tapicskolni.
És csatolni, képet üzenetet menteni és még 100 dolgot sokkalta egyszerűbb desktopon.
Minden pc-men fennt van a desktop Viber.
De ez tényleg nem érdekes itt most."Media-downloader - minek, ha van yt-dlp?
4Kvideodownloader - minek, ha van yt-dlp?"Mert nekem és szerintem a földön 8 számjegyű usernek a terminálos letöltögetés lehetetlen.
Én mit kezdjek pl. egy ilyennel, hidegrázásom lesz tőle.yt-dlp -f write-subs --sub-langs en “bestvideo[ext=mp4]+bestaudio[ext=m4a]” https://www.youtube.com/watch?v=1PmJeP-TphMÉn leszek az áldozat.
zerintem, magánvélemény ha kipécéztek akkor az elől nincs menekvés. Csak idő kérdése.
Telefonomat elvihetik, nincs G. accounthoz kötve, nnincs banki app, nekem zárképernyőm sincs.
Forgalmi értéke 0Ft körül van. Adatot nem veszítek max. a feltöltőkártyán lévő 2000 forintot.
pc vonalon dettó. Ami fontos 256 bites aes konténerbe.
Mindenről, az öreg telefonomról és az összes oprendszeremről meg az összes adat, kép, film stb. havi mentésem van 2 adathordozóra.szerintem mindent megtettem.
-
válasz
Petya XT
üzenetére
Én is olvastam ezt a PAM izét.
Nekem mint tök 1R usernek sokat nem mond, biztosan van itt olyan aki tudna erről beszélni.Nem a hepaj meg a flame kedvéért de leírom.
Nemrég ismerte be a Google hogy adatszivárgása volt,.
A Microsoftnak is volt elég szép ilyen mutatványa.
Apple-nek is Sirivel.
Dropboxnak is, sőt ami kemény egy egyik jelszószéf alkalmazást is hekkelgették sikeresen.
Itt ez a pam mizéria.
Uefibe csempésznek kártevőt, kikerülik a secure bootot.
Mi a búbánatot tudsz te vagy én vagy bárki elkövetni ha EZEKET feltörik, vagy csak szimplán adatot lopnak ekkora cégektől?
Ugyan már.Igen megint én leszek a felelőtlen. Pedig nem megyek elébe ezeknek csakegy bizonyos határ felett letojom a nagy biztonsági erőltetést. mert ha mindent be akarok tartani akkor inkább meghirdetem az összes IT cuccomat itt Hardveraprón és egy Morse távíróval beköltözök egy barlangba.
Bár... az is feltörhető.Inkább élek kényelmesen mint 500 lakattal meg zárral és ráccsal a házamon, mivel ezzel magamnak is megkeserítem az életemet, magamat is agyonkorlátozom. Kényelmetlen és nem jó nem praktikus, élhetetlen lenne így.
Inkább kiteszem a táblát hogy Ne törd be az ajtót, felesleges, nyitva van.
Eddig bevált.
Szó szerint így élek, a faluba mindenki tudja ha nyitva van a 3 méteres tolókapum és nem reagálok a bekiabálásra akkor épp bennt alszom.Mielőtt bárki belémköt,
Nem azt mondom így kell, senkit nem biztatok!!!
Csak azt akarom érzékeltetni ha valaki az 500 lakattal ráccsal zárral él együtt egy nagyon élhetetlen módon, és ha kinézik a házát, oda be fognak menni. Akkor is ha a még 600 rácsot feltesz. -
válasz
Petya XT
üzenetére
Az elsőre nem tudok mit mondani.
A második, hogyan állhat le szabályosan a rendszer arra igen.
Nekem KDE van de szerintem minden de-be benne vannak ezek.
Első, beállítani hogy a power gombra álljon le,
Bekapcsológomb megnyomásakor-->Leállítás.
Utána még beállítani hogy ne kérjen megerősítést azaz ne jelenjen meg a szokásos kilépő ablak ahol mégegyet kell kattintani.
Megerősítés kérése kijelentkezésnék, pipa ki.
Alapértelmezett kilépési mód a számítógép kikapcsolása, pipa be.
Oppardon nehogy valaki belém kössön, hogy butaságokat beszélek,
a rádiógombot kapcsolni.
Így ha nincs kép, megvárod míg tutira fellált a rendszer majd rövid időre megnyomod a power gombot. Teljes szabályos leállásnak kell lefutnia.
Teszteld le élő kijelzővel, ha nem működik akkor valam bios acpi nyavaja van. Nekem minden eddigi gépemen működött ez.
Nem a témához tartozik, én azért használom ezt a megoldást mert van egy hordozható mini pc-m aminél ha merül az akku, egy bizonyos feszültségdszint alatt egy picike elektronika pillanatra zárja a power gombot és szépen leáll a rendszer nem szopja nullára az akksit.
Nagyon praktikus a megoldás akkor is ha pl. az usb gyökérhub vagy a drivere vsgy az energiagazdálkodása eldobja magát.
Ilyenkor se bill. se egér nincs. Ritka de 25 év alatt 15-20x tuti belefutottam. -
válasz
growler
üzenetére
Nem tudok erre válaszolni mert kb. 3 éve nem láttam Arch alapú disztrót.
Mikor Manjaroztam aktívan használtam az AUR-t mert a szoftvereim kb. fele csak abban volt elérhető.Nem mindennapos az ilyen baklövés hogy egy újonc süldő kitesz valamit aurba amibe még ajándékcsomag is van.
Nem tudok válszolni korrekten, az én szemszögemből abszolút mindegy honnan van egy szoftver ha az úgy működik ahogy nekem kell.
Ez az átlaguser tökéletes definíciója.
Más ezzel homlokegyenest máshogyan vélekedik. És igen valahol teljességgel igaza van de akkor mit csináljon a halandó?
Van 2 vagon szoftver am egyik repóba sincs, alternatíva sincs. Én ezért nem fogok lemondani 1-2 tucat napi használatú prgramomról mert nincs benne a repókba.
És szerintem más se. -
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Így bizony.
Én próbáltam használni telefont usb hubbal bill. egérrel monitorra kitéve a képet.
Halál. A legnagyobb pofon és nagyon rossz user élmény az hogy se a telefon se az appok kb. 70%-a nincs felkészítve fektetett tájolásra.
Mivel a telefonok kijelzője állóra van optimalizálva, nem is téglalap a képernyő hanem 1:2-1:2,5 vagy még nagyobb az arány.
Egy csík a monitor közepén, ez a kép. -
válasz
sh4d0w
üzenetére
"Debian stable repoban még nem találtak malware-t."
tényleg rend kéne a fejekbe. Mivel teli van 2-3 éves szoftverekkel tényleg malware mentes.
Csak én magam, és még hol van a többi millió user,
Opera
Chrome
Edge
Megasync
Media-downloader
4Kvideodownloader
Viber
stb.stb. stb. kilométer hosszan
Naprakész, nem 2 éves
Smplayer
yt-dlp
stb. stb. stb. kilométer hosszan.
A fenntebbieket mutasd meg nekem bármelyik gyáriba. Nem flatpak, nem aur, nem külső letöltött .deb, nem snap, nem appimage nem ppa nem makeizéből forgatva, nem githubról.
Egyetlenegyet mutass ezekből gyári repóba, akár arch akár debian, ubuntu vagy a 11256 fusidisztró gyári
tárolójába.
Ja persze nem kell ezeket akkor használni.
Ja tényleg, ezek mind egyszemélyes ismeretlen garázstuning szoftverek. Összesen 5-en használják ezeket abból is 4 családtag ezért nem is érdemes a gyári tárolókba felvenni ezeket.
nem 100milliók által használt népszerű szoftverek á dehogyis.
Ezt már 100x megbeszéltük és én nem értek ebben egyet se veled se senkivel. Használnám ha lenne repóba.
És nem hinném hogy extra igények ezek. -
-
válasz
ubyegon2
üzenetére
Ha Linuxos hír és blog kell, ezt könyvjelzőzd.
https://linuxmint.hu/otracker
Kami mindent elkövet az oldal életbenmaradásáért, még ledes wc ülőke hír is lesz szerintem hamarosan de a törekvése sajnos nem hoz átütő sikert.
Fórumbejegyzés heti pár darab van már csak.
Passzív olvasója elég sok lehet az oldalnak de ez nem tart életben végtelenségig egy fórumot. -
válasz
csixy
üzenetére
Szia nem, mivel nekem így teljesen jó és ami működik azt ugye ne rontsuk el
Olvastalak ott köszi a tippet.
Utoljára 7 éve flesselgettem telefonokat, nem akarózik már ebbe belemerülnöm router vonalon.
Öregszek... már nem vágyom semmi kihívásra, múltkor katasztrófahelyzetként éltem meg hogy az autómon kiégett a fényszóróizzó és ki kellett cserélnem. -
-
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Ahhát' meg rutter és szviccccs
Én pl. pendrájvnak szoktam írni az ártatlan pendrivet.
Ugye milyen hülyén hangzik? Pl. van 3 könyvtár a pendriveomon. Brrr..
Amúgy szerintem helyes.
Én agypéniszt kapok elektronikai csoportokba mikor valaki ékes magyarsággal jó helyesírással 300 karakteren keresztül keres transistort.
Ha már nem angolul ír legyen már tranzisztor. -
-
-
válasz
ubyegon2
üzenetére
A törpenyúlnak nálam két objektív akadálya van. Az egyik 32, a másik 40 kilós.

Szerintem megennék, bár a kaukázusi az nagyon bamba és tiszteli a magántulajdont. A csirkéimet se bántja, a labradort is tanítgatom hogy a háziállat szent és sérthetetlen.
A Copilot a Microsoft AI.
Gemini a Googléé, Apple Intelligence, stb. stb. van még kismillió.
Perplexity, Chatgpt, Claude, DeepSeek, MetaAI stb. -
válasz
I02S3F
üzenetére
Én csendben vagyok mert az utóbbi időbe megkaptam finoman hogy nem kell nekem itt pofázni, amúgy is csak hülyeségeket beszélek itt is meg másik topikokba is. Tartom magam ehhez.
Másik, hiba nélkül ketyeg az öreg Ubuntum, ha nincs problémám nem kérdezek, ez logikus.
Ha mégis, ott a Copilot, válaszol és az legalább nem mondja hogy öreg te már ehhez hülye vagy. -
válasz
Edorn
üzenetére
Ezek az új kernelek.
Nem új Nobara verzió hanem csak új kernel.
Jó ha megvan az eggyel régebbi, esetleges hiba esetén azzal indítható marad a rendszer.
Nem ismerem a Nobarát, pár hétig használtam csak.
jellemzően egy normális disztró 2-3 darabot meghagy, a legrégebbit meg automatikusan törli.
Ha mégse, és kijön a következő akkor ha zavar, manuálisan törölhetőek a régiek. -
válasz
Narxis
üzenetére
Jéé egy sorstárs.
Működik.Én 1 évig szenvedtem ezzel és írtam egy hasonló szkriptet mint a weboldalon, amit bedobtam Autostartba 20 sec késleltetéssel.
Annyi hogy nekem pont az analóg sztereo kimenetbe volt beleszerelmesedve nekem meg a HDMI kellett.
Az enyém így néz ki.pactl set-card-profile 0 output:hdmi-stereo
Miután hajlamos volt menet közben is visszaváltani ha a monitor elment alvóba, kénytelen voltam egy a monitor állapotát figyelő szkriptet is írni ami szinén autostarttal indul azóta is.#! /bin/bashfunction wait{sleep 10}function monitor{xset q | grep -q "Monitor is On"}while truedowhile monitordowaitdonewhile ! monitordowaitdonepactl set-card-profile 0 output:hdmi-stereodoneRoppant kíváncsi vagyok, ebbe a hozzászólásomba ki, hányszor, miért fog belekötni, lévén ez is csak a szokásos üres okoskodásaim közé tartozik.
-
-
válasz
sh4d0w
üzenetére
Pedig jogos a kritikám. Csak lehet félreérthetően fogalmaztam.
Engem továbbra sem az zavar ha egy portable vagy appimage akkora amekkora, tucatnyit használok ezekből, sose nyekeregtem a méretük miatt.
Sőt én aktívan használom a Snapet, nem engem zavart a mérete, én elvagyok ezekkel.
Vasti kolléga említette hogy 1 programhoz kell a több GB futtatókörnyezet.Az említett Androidos és más vizilóméretű natív appok zavarnak.
Távoli ismim fejlesztget 1-2 egyszerű játékot Droid alá és elmondta ennek a menetét.
Szerintem pár nap után ha belevetném magam én is tudnék apk-t írni.
Úgy működik hogy vannak sablonok, kismillió, és ezeket összegyúrva elkészült az apk 70%-a.
Hogy egy sablonból, ami 1MB csak 1 funkció lesz használva, a is nyakatekerten, 5 helyett 500 processzor meghívással, az senkit nem érdekel.
Mivel ram van, prociteljesítmény ma már bőven van, senkit nem érdekel hogy az app 10 helyett 100MB méretű lett és a futása alatt az amúgy szükséges ram, prociidő és teljesítmény több 10-100szorosát igényli. Optimalizáció nulla, kényelem 100% Mármint ezekből kényelmesebb összegyúrni valamit mint a nulláról fejleszteni egy kicsi, hatékony gyors szoftvert.
Legó-app, nem számít, működik a felhasználó ennyit lát.Ezen hőbörögtem.
-
""ezek a guik nincsenek felkészítve 4K+skálázásra."
Letölteni azt tudod, ami fent van. Ha nincs fent 4k videó, akkor nem lehet leszedni, vagy mi."
Félrerted.
A video letöltő szoftver, vagy bármelyik más szoftver guija nem tud mit kezdeni egy 4k+200%-al és rosszul jeleníti meg a saját ablakát. -
Neki nem ez baja hogy nem tudná bármelyiket használni hanem,
csak paraszti észel gondolkodok,
ezek a guik nincsenek felkészítve 4K+skálázásra.
Énnálam csak fhd 1920x1080 van +125% skálázás, + a fontok 115-ös nagyításon és már ebbe belehal a rendszer, pardon a megjelenítés nemegyszer. Kilógnak a betűk a beállítóablakból, vagy a szoftver ablakába nem fér be amit meg kéne jelenítenie, összecsúsznak az ablakba a grafikai elemek, egymást takarják stb.
És énnálam még mindig 100-ból 100x jelentkezik az a hiba hogyha egy játék miatt átvált a felbontás, majd vissza 1980-ra, az Asztalon az összes ikon egy akkora ablakba csúszik össze, egymás hegyén-hátán a bal felső sarokba amekkora az előző játék felbontása volt. Ez 15-20 feletti ikonnál és ha még van pár widget, előtte egy 480-as felbontásnál egy lehetetlen állapotot jelent mivel egymáson vannak az ikonok, ezt ilyenkor kibogarászni pár perces procedúra. A monitor negyedén egymásra hányva.Ezokból Linuxon leszoktam az Asztalon tárolt ikonokról, widgetekről, kisalkalmazásokról.
De más lehet ezt nem így élné meg. -
válasz
Vasti74
üzenetére
Nagyon régóta így működik sokminden.
Python flatpak snap java netframework, a wine is ilyen, és még kismillió.
Beszéld meg a szoftverfejlesztőkkel hogy ne legyen ennyi felesleges marhaság és akkor nem kell 1 darab szoftver miatt több gigányi futtatókörnyezetet telepíteni.
Amíg ez nincs addig sajnos ez van.
Egyetértek veled, legpegnánsabb példa az Android.
Eredetileg egy kismérető, gyors, opzimalizált rendszernek indult ma meg egy .apk fél giga, nesze neked.
Mikor elkezdtem számtekezni egy Skype 5,1MB volt az XP-n.
Nekem van pc mp3 lejátszóm ami mindent tud ami kell és 192KB méretű. Asszem EZT hívják programozói tudásnak és opzimalizálásnak. -
válasz
Vasti74
üzenetére
2 éve használom. Nálam Snapes amúgy, nem debes.
ha nálad is snap, nem ott van valami gebasz? Jellemzően jogosultság.Ezekszerint az az átok ami rajtam ült az összes Linux disztrónál 7 évvel ezelőtt, azaz bármit csináltam rossz volt
az "szerencsére"
átment rád.
Szerkesztve,
tedd fel ezt, szerintem a legnormálisabb GUI a yt-dlp-hez.
És ha én ezt mondom akkor tényleg így van.
Tud kötegelt, playlist minden letöltést, ki tud szedni hangsávot amibe akarod stb. stb.
Köszönet érte egy itteni fórumtársnak.
Mediadownloader a neve, nincs gyári tárolóba legalábbis nálam nincs.
Keress rá Githubon és tedd fel a debet.
-
válasz
CsengődiGeri
üzenetére
Tehetsz rá akár KDE-t is de egy Mint Xfce biztosan elfutkorászik rajta bár nem a legnagyobb sebességgel.
Nekem a tiédnél kb. 15%-al combosabb procim van egyik gépmben és nem mondom hogy egy kapkodó idegbeteg de icipici türelemmel teljesen élhető.
Igaz jópár évvel fiatalabb az enyém, 10 évvel és ez jelentkezni fog sajnos sokmindenben.Csixy kolléga a nagy retrofan
ő többet tud szerintem mondani pl. a fhd videok ejátszásról meg húzósabb weboldalak megjelenítéséről. -
válasz
Vasti74
üzenetére
Most melósWinen vagyok de a Videodownloader ablakába a legelső fülön, asszem ez az 1 darabos sima letöltés, a paramétereket vagy mi fene neve, azt válaszd indulási ablaknak és akkor kiirkálja mi a baja.
Jellemzően a yt-dlp hiánya vagy nem megfelelő verziója vagy az ffmpeg hiánya, bár ettől még nyögvenyelve elmegyeget néha.Ha minden jó akkor miután beillesztetted a linket, kis mazsolázás után látnod kell a szoftver ablakában a letöltendő videó fedő -bélyegképét.
Ami lehet még, olyan letöltési paramétereket állítottál be ami nincs meg a Yutubon, felbontás, hangsáv, hangkódolás.
Sajnos ebben buta. Hogyha beállítok neki 1080/AV-t de a video csak 480/mp3-ba van meg a Yutubon akkor meghal szegényke. Ahelyett hogy leszedné a sorban lefelé következő legelső elérhető felbontásba és audiokódolásba.
Ha a legjobbat választod mindenből akkor mennie kéne, bestvideo és bestaudio.4KVideodownloader forever...
Itt van az eltérés az ingyenes programocskák és a bár fizetős de "azt csinálja gond nélkül amit én akarok, out-the-box" tipusú profi szoftverek között, pláne hülyéknek mint pl. én.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Keresem a Barkács Balázs Játékokat
- Witcher 1 Collector's Edition
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Árváltozás+játék!The Witcher 2 Assassins of Kings Collector's Edition
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Dell Latitude 7320 i5-1145G7 16GB 512GB 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro Max 64GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3253, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

nem is vettem rosszul 18ezerért itt a HA.-n.
Nem tesztelsz le egyet?