Új hozzászólás Aktív témák

• tordaitibi

veterán

válasz sh4d0w #105675 üzenetére

Ez úgylátom egy beszélgetős hétvége, mindenki hosszabb lére ereszti a mondandóját. :) :K Ami nem baj.

Viber.
    Igen tudom mobilalkalmazás.
    Én napi 16, havi 380-400 órákat töltök 99%-ban egyhelyben üldögélős nyugis munakahelyeken.
    Imádom az asztali Vibert. Számomra 100x könnyebb billentyűzeten irkálni, képet fogadni továábítan elmenteni rögtön a megfelelő unokás műszaki elektronikai stb. könyvtárakba mint telefonon.

És egyáltalán bármit csinálni nekem a desktop a favorit.
    22-27 collon, normális egérgesztusokkal kivágásokkal, másol-beilleszt, linket elment, eeszt leletet letölt, elektronikai cuccok stb. stb.
    Böngészgetni fórumozni ügyfélkapus dolgokat intézni bankolni és még 1000 dolog. Nekem ez nem megy mobilon, akkor is desktopon csinálnám ha a telefonom a legmodernebb 600ezres mindentudó lenne. Nekem nem áll rá se a kezem sem az agyam a telefonra.
    Az nekem telefon, sms, ébresztőóra, navigáció és pár egyszerű unaloműző játék. Végszükség esetén ha nagyon sürgős böngésző, keresés és snitt.

yt-dlp.
    Adok bárkinek 1 darab 150-200 klipet tartalmazó YT. lista linket amikből az általam leírt 50 videót töltse le 720/AAC formátumban egy megadott könyvtárba.
    Ha ezt bárki megcsinálja terminálba 20-30 percen belül hogy nyomható az enter a processz indításához akkor istenkirály.
    Egy normális yt-dlp guiba vagy a 4k-ba ez nagyon komótos kattingatással 1 max. 2 perc de akkor már közben elaludtam.

Maradok a gui mellett.

Webes identitás, személyiség ellopása.
    Nekem nincs mit ellopni. Van 1 darab FB. accountom és 1 Google.
    Fb.-n semmi nincs az adatlapomon olyanon kívül amit bárki bármikor megtudhat.
    Pécelen lakom, hova jártam suliba, és van 10 darab ismerősöm. Saját üzenőfalamon 1 éve nem nyilvánultam meg.
    Nézd meg az itteni nicknevemet. Szerinted mi lehet az igazi nevem? Igen ez.
    Mutass kishazánkba vagy neten ilyet ahol nem abcd123 valaki hanem felvállaja magát.
    Nem sokat találsz. És ebből nekem eddig semmi hátrányom nem származott.
    Telefonom mint írtam üres, abből nem építnek fel személyiséget.
    PC vonal. Talán veszélyesebb, a G. accountomat erről érem el és igen, innen picivel többet ki lehet deríteni rólam.
    De ahhoz fel kéne törni a G. fiókomat. És ha fel is töri, perpill. 15MB van használatban, amiből 14,5 az archivált icsekk fizetéseim.
    Nulla, üres.

Mit tudnak tőlem a pc-ről ellopni ha nincs mit? 1,4TB filmet meg zenét? Meg egy 22,6GB méretű jól lejelszavazott Veracrypt konténert?
    Vigyék.

Ami (szerintem) egy borzasztó rossz trend, hogy mindenhez a emailcímes azonosítás kell. nem felh.név hanem mailcím.
    Te ebben jobban benne vagy légyszi magyarázd el nekem amit nem értek.
    Mindenhol a mailcím azonosít. Ergo ha bukik a G. fiók, akkor az az ember kizárta magát az egész modern világból.
    Én pl. nem tudnék egy nyamvadt villanyórát se bediktálni, csekket fizetni, 100 helyről azonnal kizárna a rendszer ha megzakkanna a mailcímem.
    Mehetnék a 100 helyre személyesen hogy kérem a mailcímem megváltoztatásást.
    Miért így lett ez globalizálva? 1 dologtól függ egy ember teljes webes mozgástere, minden lehetősége. Ha baj van mekkora utánjárkálás ez, hetek hónapok.
    Az OTP bank kivezeti a régi rendszerét, ahol felh.névvel és jelszóval volt a 2FA első fele.
    Beregeltem az új netbankos vackukra, itt már mailcím-jelszó van. Miért?

Miért lett ez így kitalálva? Miért 1 valamiől függ minden? Értelmetlennek találom ezt.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés