Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Legyetek szívesek az offtopik témákat ne ebben a topikban tárgyaljátok ki. A topikgazda is jelezte, most törölni kellett jópár hozzászólást, most már maradjatok a (szakmai) topik keretei között.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anakin007
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Lenovo T410 lapos, SSD, NTFS és ext4 FS-ek. Kavarodás történt UEFI/MBR ügyben, aztán eltűnt minden partíció. A noti nem tud (U)EFI-t elvileg. KDE NEon-t használok évek óta, disztró frissítés jött, nem volt elég hely, hát csináltam úgy, hogy hazament a Neon
Pen-ről boot, telepítő indít, partícionáláskor vmit mekegett az UEFI-ről, nem érdekelt, nem is olvastam végig, úgyse tud ilyet a noti. Utolsó lépésben csináltattam egy partíció átmozgatást, amit órák után is 1%-on maradt, de a "HDD-LED" szerint baromira dolgozott, egér is mozgott, tehát nem fagyott ki. Egy 100Gb-os partíciót mozgatni úgy, hogy a fél SSD üres, maga a partíció sincs tele adattal és órák után sem mozdul a folyamatjelző 1%-ról, kissé gyanús. Jobb híján kikapcsoltam a gépet.
Azóta minden partíció eltűnt. Régi SSD be, azon van működő rendszer, win10 és ubuntu is, a problémás most rack-ban van, nem írtam rá. cfdisk, fdisk, diskpart, megvolt. Valamelyik makog, hogy MBR-es partíciós tábla van, de GPT-s hivatkozások, ESP-flag, meg hasonló marhaságok.... Tudom, külön-külön mit jelentenek, csak nem értem, hogy lehet ilyen állapot. fdisk-el csináltam új partíciós táblát, MBR szerintit, hátha... Sajnos nem nyert, ill. megjelent a WIN10-es partíció, ami eredetileg is volt a Neon mellett, csak pont nem az a lényeg.Valami adatmentő-ötlet? Testdisk-el az a bajom, hogy egy image-t akar csinálni első körben, de mivel ez egy 500Gb-s SSD, nincs sehol egyben 500Gb helyem, bukta. win-en van GetDataBack-em, írtó jó, a fat32 -re kitalált változat talál is több száz állományt, olyanokat, amiket még a Neon telepítés előtt(!) töröltem, de frissebbeket nem ill. pár Grub-állományt sikerült visszahoznia, ami EXT4-es.
Bármilyen megoldás érdekelne, köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Milyen processzort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Jövedelem
- Milyen légkondit a lakásba?
- Elektromos autók - motorok
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Nem okoz az adattárolón hibát a Windows 11 augusztusi frissítése
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest