Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Aktív témák
-
Emu
őstag
Megjött a TV, Samsung B550. Végül a 220V-tól rendeltem meg, mert már senkinek nem volt ez a tipus, csak a b551 és a b554 de azok meg majdnem annyiba kerültek mint a b650...
Eddig minden ok, itt melegedik mellettem Beüzemelés után majd alkotok róla véleményt. -
ati888
senior tag
Hello
Most nézegettem a Philips honlapját és aszerint 40-42-es méretben csak a 9000-es széria méregdrága típusai vannak. Keresgettem a 42-es 7404 utódját, de ezek szerint nem lesz olyan?
Amúgy a 42-es 7404 és a Sony 40 KDL EX500-asa között variálok jelenleg.
ati
-
TayRol
nagyúr
7605-nek fogjak hivni, es 32, 37, 40 es 46 colos meretben lesznek.
Ambilight Spectra 2
Pixel Precise HD
LED
100 Hz Clear LCD
2x10W speakers
NET TV
DLNA
Wi-Fi with Dongleez lesz benne.
azert az uj, 9705 jol nez ki.
-
BBéci
legenda
December közepe óta plazmát használok, ugyanúgy, mintha CRT vagy LCD lenne és semmi ghostingot, beégést nem látok rajta. Az igaz, hogy játszani nem szoktam, abból már kinőttem.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
harry
veterán
Napokban nézegettem a 32" tv-ket, de... szóval valahogy olyan kicsinek tűntek.
A 37" már jobban tetszik, és ahogy néztem, 130-140 között vannak javarészt - mármint sok darabot láttam ennyiért, van mégis valami indok, ami miatt érdemes lenne többet rászánni?
32"-ban mi az az ár, amitől már érdemes megvenni egy TV-t? Mert láttam 90-ért is, aztán nagyon sok van 100-105-110 között. Nem tudom, érdemes lenne-e rászánni azt a +30 ezret 5"-ért (már ha tényleg ezek az "érdemes megvenni" árkategóriák).
40"/42" pedig már 140(?) - 170 - sokkal több - között van, szóval az valószínűleg nem játszik.Frissítési frekinél mi számít jónak? Mindenképp min. 100Hz, vagy ez mennyire általános manapság? Kontraszt arányra mennyire figyeljek (nem a dinamikusra)? Válaszidő?
Amúgy kéne 1080p felbontás (gondolom ez nem nagy kritérium), meg pár bemenet (esetleg hdmi, de elég nekem a DVI is - vagy ezeken mi szokott lenni? scart mennyire általános? meg persze hang, esetleg vga).Van olyan márka/típus/széria, ami tud olyan extrát (pl. képjavító rendszer, vagy hasonló) ami miatt többet tud hasonló kategóriás társainál?
Az lepett meg még, hogy ahogy ott nézegettem őket, azért néha voltak elég komoly eltérések a színek között (maga a szín, telítettség, kontraszt, stb)... Ez ennyire változó, vagy csak nem voltak ugyanúgy beállítva (?), vagy tényleg csak úgy lehet megvenni egy TV-t, hogy előtte megnézem élőben?
Szerintetek mennyire várható akciózás nyáron a foci VB miatt?
[ Szerkesztve ]
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
harry
veterán
Átnéztem több TV-t is (argep.hu), lényegében Philips, LG maradtak versenyben leginkább (37"-ban. Samsungból 1db 37" van 130-ért, a többi 150 körül/fölött, ezért inkább nem). Illetve Philips-ből ezt láttam [link], csak ez meg nem 100Hz... vagy ezek már drágábbak, és felejtsem el ilyen árkategóriában?
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
TayRol
nagyúr
nemreg Nyugdujas forumtars is nezte ezt a modellt illetve a 7404-et, es a ketto kozott ez a kulonbseg:
a 7404 3ms-os az 5604 5ms-os, illetve a 7-esben van HD natural motion es pixel precise hd (szemben az 5-os pixel plus hd-jevel) es 3 vs. 2 hdmi.
Amugy jo tv az 5604 is.
mod: aztan irtak, hogy valahogyan az 5604ben is be lehet kapcsolni a pixel precise-t - asszem. de lenyegeben az 50-100Hz a differencia.
[ Szerkesztve ]
-
TayRol
nagyúr
válasz nightshadow #49217 üzenetére
hat itt eleg pocsek ertekelest kapott.
de szvsz az araert jo tv.
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
válasz TayRol #49218 üzenetére
"de szvsz az araert jo tv"
A teszt szerint a fekete az szürke, a backlightot nem lehet manuálisan állítani, nem éles a kép, gyors mozgásoknál látható ghosting, viszont szépek a színei, és jók a betekintési szögek. Mindezt kb. 160k-ért. Hát, nem tudom, hogy jó vétel-e. Szerintem akkor inkább a B550, és az 10k-val olcsóbb.
[ Szerkesztve ]
-
gabor1000
csendes tag
válasz nightshadow #49219 üzenetére
Akkor szerinted melyik a jobb, a b650 vagy a 7404/8404. Esetleg egy Sony?
-
nightshadow
veterán
válasz gabor1000 #49220 üzenetére
Szerintem jelenleg ár/értéket figyelembe véve a B650 a best buy. Én elég sok tesztet végigolvastam, én nem tudok másik tv-ről, ami a B650 áráért jobb tv lenne. Egyedül a fényes, tükröződő képernyőt tudom negatívumként említeni, ha nagyon világos a lakás. A Sony is jó, de az viszont drágább. Ami most kijött EX500-as, most már vagy 3 teszt is kijött róla, szinte csak jót írnak. (Ebből az egyik magyarnyelvű egyébként.) Így nálam harmadik a 7404/8404. Ha szinte csak analóg kábeltévét néz az ember, akkor viszont a Philips ajánlott. Tehát nálam a sorrend: 1. Samsung B650 2.Sony EX500 vagy W5500 3.Philips 7404/8404
Hangsúlyozom, hogy ez az én szubjektív véleményem.
[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
válasz TayRol #49199 üzenetére
Igen. Ez van fent. A fura az az, hogy a change log-ban nem említették, így teljes mértékben meglepi volt. Lényegét tekintve, Abu-nak jár a köszönet. Persze mázli, hogy én szóltam, és pont nálam is előjött a hiba.
Fel is hívom Abu-t, egy "köszönöm" minimum jár neki.
Globálisan pedig azért ér nagyon sokat ez az infó, mert így akinek előjön a fekete keret, tud reklamálni a tv gyártójánál, egy esetleges firmware update-ért, mondván, hogy a Philips megtette, és jó lett. Tehát nem VGA, és VGA driver gond. Ez a legfontosabb.
Gyorsak voltak. Respekt a Philips-nek is.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
BBéci
legenda
válasz nightshadow #49221 üzenetére
Ezzel a sorrenddel egyetértek.
Két napja az EW-ben néztem az 5xxx-es filipszet, hááát, jogos a teszt két csillagja.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Fidai
csendes tag
Hali! Olyanba szeretnék segítséget kérni, hogy a PiP az azért nincs feltüntetve egyik modellnél se mert ez ennyire alapfelszereltség vagy mert ennyire luxus/ritka?
PiP alatt olyat értek, hogy hdmi-n megy a pc és közbe kis ablakba tudjak kábeltv adást nézni.(ha jól tudom ez az 1 tuneres PiP)
Illetve mit tudtok ajánlani készüléket ami tudja a fent említett PiP-et, 32"os, FullHD, hdmi-s, (samsung?), úgy hogy legfőképp monitornak lesz , analóg adás csak a fent említett PiP módba néha?
(Illetve még egy, a PiP-es ablak méretét és helyét a képernyőn lehet állitani vagy ezen tulajdonságai fixek?)
Köszönöm -
BBéci
legenda
Nem alapfelszereltség, ha tudja a tévé, az adatlapon fel szokták tüntetni.
Úgy működik, ahogy leírtad.
A jobb tévéken lehet változtatni a kis ablak helyét, méretét.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Rolvik
csendes tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek az alábbi Philips LCD-ről 42PFL5405H?
-
Fidai
csendes tag
Hát ez alapján akkor mindegyiken lehet változtatni ha a jobbakon, mivel még a 180k-s 32"os tv-ken sincs feltüntetve a PiP(árgépen, webáruházakba, sehol, még a gyártó oldalán se samsungnál), elég érdekes. Vagy esetleg ne igy keresem hogy PiP?
Ui: Nemnagyon nézek HD-t, 25mbit-es nettel csak divx-re futja -
BBéci
legenda
Adatokat csak a gyártó oldalán szabad nézni, néha még azok sem teljesen pontosak. Az áruházakéra rá se pillants!
Divikszhez totál felesleges full HD tévét venni. Szerintem.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
szabi__memo
nagyúr
EX500 vs B650-ről pro/konta? valami összehasonlitást nem tud valaki??
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz TayRol #49234 üzenetére
Nálam 10-es van, mégis másfél éve kizárólag HD-t töltök le.
A 32 colos tévé olyan pici, hogy nincs értelme PIP-est gyártani, annyira apró lenne a kis kép. Persze ettől még előfordulhat PIP-es 32-es, de nem tudok róla.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Fidai
csendes tag
Na igen,de a gyártó oldalán sincs az égvilágon semmi info erről, ilyenkor honnan?
Igazából a film dolog sokadrangú szempont, játszani/netezni(közbePiP) kell.Szerk: Hát az jól hangzik ha nem is hallottatok még ilyenről Kb 40 centiről használnám, nem merek nagyobbat venni, illetve ekkora távolságról 32" fölött már kevés a FullHD.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Figyelmetlen voltam, nem néztem az utolsó számot.
Amúgy nem hinném, hogy amin 5 év alatt nem változtattak, az épen most sikerült nekik.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
zack
nagyúr
-
BBéci
legenda
Sajnos nekem kell értemenni, nem hozzák házhoz.
Kedden jártam cimborámnál, 16 db 2 terás merevlemeze van egy dobozban, csak HD filmek vannak rajtuk, de nem volt időm válogatni, majd legközelebb.
Addig letöltöm ami érdekel.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
zack
nagyúr
válasz szabi__memo #49242 üzenetére
Majdnem. Mindent megkapok, mindenből, és minden héten. Ez így kielégítő válasz volt? 1-2 apróság van, amit netről pótolok, de az nem tétel. Egy DVD5-ös méret kb. 10-12 perc.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
-
szabi__memo
nagyúr
Bőven : Jó az olyanoknak mint BBéci és Te, akik ismernek ilyen adatforrásokat.
Nekem is gyors netem van, de nem is a gáz nem hanem, hogy sokszor nem osztják meg túl sokáig a cuccokat (ami teljesen érthető). Aztán akkor annyi. Lejön (jópárszor jártam igy) esetleg 98-99% aztán várhatsz az örökkévalóságig, hogy a többi is lejöjjön. Általában ez nem is következik be.
No de inkább az EX500-ról irjon aki tud. Ugy látom a C650-nel nincspartiban, legalábbisa DTS miatt semmiképp. -
der_
tag
Manapság minden szolgáltató a letöltési sebességre gyúr. De hogy tartsad az arányod vissza is kell tölteni. Hiába a 30-as meg 60Mbps-os net.
A feltöltési sebesség nevetséges. Nem a hd-s agyagoknak kedvez...[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Call of Duty: Black Ops 6
- CPU léghűtés kibeszélő
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- EA Sports WRC '23
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest