- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
sakal83
addikt
Meg semmi sem tiszta, mert ezt es azt is mondta mar.
De az eszkoz botranyos, mert hosszutavon karos. Mit csinalsz az orokolt ingatlannal? Kinek adod el? Mit csinalsz az elavult bontasra iteltekkel? Mit csinalsz azzal, hogy tobb oreg hal meg mint gyerek szuletik? Az igy kialakulo nepessegfogyast hogy potolod?
Most is van eszköz a tulnepesedes "ellen". Epitesi tilalom.
Egyszeruen a Balaton mellett hianyzik az olcso fiatal szolga az uj de oreg nemessegnek... Ezt Navracsics mar 2 eve mondta...
Ez egy teljes őrültség. A bpi fiatal tobb es kisgyerekes szulok hova menjenek a kezdeti lakasukbol? Teljes nonszensz.
-
sakal83
addikt
Na azert ez nem igy van. A foglalo duplaja akkor van, ha a szerzodeskotes az elado miatt hiusul meg. Az, hogy a finanszirozo bank, nem hitelez vmit, akar egy beepitesi szabaly megszegese miatt, az nem rohato fel kozvetlenul az eladonak, mert attol az adasvetel meg megvalosulhat.
Ezen el lehet vitatkozni peren, de felesleg. Egyik balra a masik jobbra. Foglalo vissza.
-
bexinho23
őstag
Attól nem tartok, hogy ne tudnám önerőből kipótolni, de sajnos az a felújítási alapot érintené. Ezért aggódom az értékbecslés miatt.
Gondolkodtam független értékbecslőn is adásvételi előtt, de akár 2 hét is lehet a dokumentáció kézhezvétele, ráadásul a bank amúgy is a saját listáján szereplő független értékbecslőt küldi ki és előfordulhat, hogy eltér a két értékelés.
Amúgy van annak értelme, ha a banki értékbecslősen felül csináltatok egy másikat, ha megítélésem szerint alacsony a lakás értéke? Egyáltalán elfogadná azt a bank, ha magasabbra értékeli?
-
-
astorre19
aktív tag
Hiába van benne a szerződésben,az eladónak nyialtkoznia kell a bank felké,hogy ,megkapta a teljes önerőt a vevőtől.A bank csak ezután a nyilatkozat fog utalni.
Morgenstern,sima kézzel írott saját szavas nyialtkozat teljesen jó kell legyen.Mi is úgy csináltuk anno,formanyomtatvány szeritnem nincs rá.
-
Mauzes
addikt
Hol menne híre az ilyennek? Ennek nincs realitása, csak jól hangzik.
Szerintem csak attól függ, hogy mennyire egyenes ember az eladó. Az emberek egyik fele simán eladná másnak drágábban, a másik fele pedig úgy nőtt fel, hogy a "szavamat adtam" fontos és pénzért nem érdemes feladni. Szóval lutri.
-
Qtya123
őstag
Na igen, de azért kemény, hogy ha BP-t nézzük, akkor már ott tartunk, hogy az alsó szegmens 50-60 millió Ft.
Kíváncsi vagyok, mikor jön el az, vagy eljön-e hogy általános lesz, hogy mondjuk a fővárost nézve az emberek nagyobb része már nem tulajként, hanem bérlőként lesz jelen a piacon, mert nem fér bele a vásárlás.
Én be szeretnék vonni egy bp-i ingatlant is (nem most, 2-3 év múlva) az albérletezésbe, de ha ez lesz az általános, hogy a 60-65 millás normális helyen lévő paneleket kb aznapi telefonálással tudod megvenni, akkor át kell még ezt gondolnom. Vagy +1 lesz a jelenlegi megyeszékhelyen (ott az egyetem viszi a bérleti piac nagy részét), vagy más befektetéseknél maradok.
-
axioma
Topikgazda
Na de most epitkezesre fel se lehet venni az extra penzeket, max lakashitel igenylese mellett [ami joval kesobb lesz, mint a megemelkedett teleka'r esedekessege].
Amugy ha radob valaki eleg sok milliot, en is elengedem a telket ;-) Kivancsi lennek, mennyire menne el [most ugy ertve, hogy az arfelhajtas nelkul, csak az elado hulyesegeihez kepest]. -
axioma
Topikgazda
Es miert fontos hogy hogyan nez ki a lakas az eredeti alaprajzhoz kepest, ha amugy megtekintes szerint neked jo? Legfeljebb ha az elozo lakok egyike statikat befolyasolo atepitest csinalt. De arrol az ugyveded irjon valamit a szerzodesbe. Amugy meg az a fontos, hogy a m2 meglegyen, es a "lakas" tulajdonsag.
(Teszem gyorsan hozza: csak szerintem, es mivel laikus vagyok, szigoruan szvsz. Remelem javit valaki ha kell.) -
axioma
Topikgazda
-
zerosen
csendes tag
Szia,
nekünk az ügyvéd azt mondta, hogy 21 naptári nap a fő szabály (jogszabályt is mormolt), de ezt egy hiánypótlás vagy egyéb szakhatóság késleltetheti-újraindíthatja.
Remélem nem az eladó kezébe akarod adni (a kiszemelt lakásban, 2 tanúval aláírattatva) kp-ben az előleget-foglalót jelen esetben! Tudjuk, hogy készült papír róla, de ha nem arra fordítja ezt az összeget? Persze, perelheted, mert visszajár, de mikorra, meg persze ha lesz miből visszaadni. (ne haragudj a negatív hozzáállásért)
Ügyvédhez KELL!!!! menni, és neki letétbe adni, vagy szerződésbe foglalni, hogy Te utalod el a bankjának. Az ügyvéd tudni fogja. Valószínűleg a Te hitelt nyújtó bankod is így fogja elfogadni.
A szerződésbe be kell hogy kerüljön az ütemezés, meg hogy milyen jogcímen fizeted majd (előleg, részlet, stb.). A bankodat érdemes megkérdezni, hogy ők milyen feltételekkel és határidővel dolgoznak, ezek mind mehetnek bele a szerződésetekbe persze ráhagyással (pl bank 30 napot mond, tegyetek rá még 10 napot).
Keressetek meg egy ügyvédet és tegyétek fel a kérdéseket, akár közösen is elmehettek hozzá.
Az írásodból nem derült ki számomra, hogy van-e már ügyvédetek, akivel egyeztetés is volt -
Csabroncka
addikt
Nincs gond a jelzáloggal terhelt ingatlannal, akár a bank is tehermentesítheti! Egy fontos dolog van, minden pénzmozgás ügyvéden keresztül utalva megy, a tulajdonoson keresztül pénzmozgás nem történik (ez a normális és biztos verzió)!
A letétből az ügyvéd szépen tehermentesíti az ingatlant, ez az igazolás a bankból pár nap, viszont a tulajdoni lapról lassabb a törlés.
Már most menjetek a bankba, egyeztessetek az ügyvéddel és akár a bankból kérjetek konkrét számokkal előbírálatot. Én nem hagynám ki az értékbecslést sem, ha 75-80% környékén kell a banki finanszírozás.
Ebben az esetben a finanszírozás a bank részéről a döntést követő 1 héten belül megvan. -
Madwe
nagyúr
A hitellel rendelkező ingatlan adásvételének meg van a menete, ahhoz nem kell kpzni, sőt, ott kifejezetten kerülendő, nem adsz kp-t egy hiteles ingatlanra a tulajnak, mert ő vagy kifizeti a hiteljeit vagy nem...
egyébként nagyon sok eladó a kp-t nem szó szerint készpénznek érti ingatlan eladásánál, csupán a hitelmentességet: azaz nincs ideje pl megvárni míg egy banki ügylet végbemegy. Ennél gyakoribb, hogy amúgy nem is hitelezhető az ingatlan, bank nem adna rá pénzt, mert baj van vele, s vagy ezt akarja elsunnyogni vagy csak simán a felesleges köröket megspórolni. (pl családi ház esetén hibás térképmásolat, fura hozzáépítések, nem létező használatbavételi stb)
fausto: "Egyszerűen azzal indokolta, hogy nem tartaná a számláján a pénzt, felvenné, aminek így párszázezer forintos díja lenne, ezt akarta megúszni."
Ez egyébként valamennyire valid érvelés lenne, de ha csak ennyi ez kontrázható annyival - ha ennyire spúr s amúgy jó az ingatlan s az ára is- hogy annyival megdobod az ajánlatod amennyi a pénzfelvétel lenne. valószínű nem fog belemenni, mert más oka van -
HoTDoG
tag
Vásárolni vagy költözni is? Amúgy nem lehetetlen.
Mi megtekintés után 3 nappal ajánlatot tettünk, rá 3 napra elfogadták, rá egy hétre szerződtünk, rá bő egy hétre pedig beköltöztünk, úgy, hogy még több hónap volt a teljes a kifizetésig. Mivel nem laktak az ingatlanban, megegyeztünk az eladóval.
Ehhez persze a csillagoknak is össze kellett állniuk. De ha az eladónak is idő kell a költözéshez vagy nem rugalmas, akkor ez borul.
De jól értem, hogy három gyerekkel mennétek? Akkor az a min 60nm inkább min 90nm, de inkább több, nem?
A déli környékén pedig szerintem nem akarsz babakocsival sétálgatni. -
pit stop
addikt
Holnap kéne meglenni a lakásnak, hogy legyen idő a papírmunkára, banki munkára (értékbecslés, kiutalás stb.), plusz még kéne idő beköltözésre is, hogy legyen hova tenni kicsit.
Emellett nem számoltál azzal, hogy az előző tulajdonosnak is kellene valószínű kiköltözési idő...És akkor pl. nem jött korábban baba.
Legyen terved, mert ez póttervnek is necces szvsz.
-
Madwe
nagyúr
Azt nem tudom hogy elég e a csoknál ha az igénylés pillanatában “igértek” gyereket, vagy a folyósítást nézik e.
Ha elég az igénylésnél akkor kis esélye lehet annak, hogy áprilisban elindítjátok a folyamatokat, de ehhez azért nem ártana még március vége előtt megtalálni a lakást. Ha az utalás számít akkor gyakorlatilag esélytelen, mert 2-3 hét minimum lesz az utalás, de elötte kell még értékbecslés, közjegyző, bankos dolgok, na
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus Rog Zephyrus G14 notebook - R9 4900HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 2060 6GB Max-Q WIN10
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest