- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- A siker két szabálya
- A HyperOS 2.0 egyik legnagyobb vizuális újdonsága!
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Munkahelyről leselejtezett laptopot vettem
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
sakal83
addikt
Azert irtam le. Ha mindent o csinal 5%. Azzal meg miert foglalkozol ha o mokol, ha 5%os szamlat kapsz?
Az az o dolga. Kapsz egy arajanlatot es osszehasonlitod azzal az arral, ha te venned es szervezned.
Azert hoztam a gyakorlati peldat, hogy nekem egy befejezesnel mekkora volt a 27%os afatartalmas resz es mekkora a nem, aminek tudsz afat szamolni, ha hianyzik neked.
A generalios 20% kozvetitesert adja a kapcsolatait szervezeset altalaban. Ha neked van ismerosi korod aki annyiert dolgozna neked mint a generalosnak es szamlazna, akkor kb egalban lehetsz munkadijban. Ha viszont nem a generalos hozza az anyagot, akkor arra 27%os afa megy.
De egy peldat is hozok. Munkafazis a kivizetelzotol 550e ft anyaggal. Vettem boltban 45e ftnyi anyagot es fel nap megcsinaltuk testveremmel. Innentol kezdve nemlehet kalkulalnod elore, csak ha tetelesen kersz egy generalos befejezest, es te is kalkulalsz arat.
Meg egy dolog:amit en csinaltattam volna a generalnal, ahhoz kepest a fenti modszerrel 3-4m maradt a zsebemben.
[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
Naszoval. Ha nem szamla nelkuliben agyalsz, akkor a generalos fejezze be es akkor 5% az afa.
Ennyi az egesz. Ha te bizol meg embert, akkor 27% afa.
De ezt az adot csalok reszt szerintem tulfujod. Az anyag ugyis 27%. A tobbi eseteben pedig a szakik amugy sem a szamlairok hos peldanyai😀
Plusz azert te is sok mindent meg tudsz csinalni ha akarsz.
En most fejezzem be egy emeltszintu futeskeszet kb 111nm 19nm garazs 16nm terasz, ugy h az anyag egy resze a szaki nevere ment a kedvezmenyevel kb 13m volt egy masfel millios konyhaval tisztes anyagokkal es kivitelezessel. nmerenkent 100e fttal tudsz szamolni, szamla eseten meg kb 10-14% plusz a szamla ara.
Kb a szamla nelkuli resz: 3.8m volt. Erre jon az afa a tobbi szamlas illetve jofogas volt😀
[ Szerkesztve ]
-
TrollBalint
addikt
azért ezt ne kiabáld el. Nekünk is ERSTE lakástakarék volt, amit lakástörlesztőbe toltunk be, de minden vackot bekértek. És mivel online ment az ügyintézés lassú is volt... (beküldtük, és kb. 1 hónap múlva jött a válasz, mi nem jó (levélben)), majd pótoltuk és megint 1 hónap, hogy mi az ami nem tetszik neki....
Pedig szerintünk nem (és a bankunk szerint sem) volt bonyolult a dolog. Annyi, hogy egy lakáshitelt kiváltó (lakáscélú) hitelbe törlesztettük be. De a Unicreditbe is azt mondták, hogy az Erste kezd olyan kötekedő lenni, mint az OTP
De nálad ne így legyenhttps://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
axioma
Topikgazda
Persze hogy nem, mi a 4M-s szamlat kuldtuk be es 4 lak.takarek volt ossz 3.2 vagy hasonlo, egy ugykent, a tobbire meghatalmazas volt a nevemre, online ment az egesz.
Nem atruhazas, hanem kozeli hozzatartozo hasznalja fel. Kerdezd meg emailben. Talan megvan a levelezes vhol, de nem igerem.[ Szerkesztve ]
-
bandus
veterán
erstétől is ezeket az infókat kaptam, jövedelemigazolás+ 3 havi bankszámlakivonat. elég easy. viszont nem adhatnak eur alapon hitelt, csak forintban. persze nem reális, hogy valaha más irányt vesz a forint árfolyama az eur-hoz képest, így még akár nyerhetek is a forintban való eladósodáson. de azért fáj látni a 4,3% osztrák thm-et a 7,13% magyarral szemben.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
bandus
veterán
köszi, teszek náluk is egy próbát.
Tapsi: még van, bár hivatalosan nem lehetne, szóval ez biztos változni fog, ha egyszer nem leszek lusta elintézni. de ez valszeg megmarad, amíg nem házasodunk össze, mert annak intézését is egyszerűsíti a lakcím.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
félisten
Nem tudom, mekkora a családod, de havi 900k HUF-ból szerintem azért ki lehet jönni, szóval mindenképpen az elsőt választanám... legyen kipörgetve a hitel minél előbb, addig talán még nem olyan nagyok a gyerekek, kevesebb költséggel járnak.
Havi 10k HUF-ot nem sajnálnék egy normálisabb életbiztosításra, pl. Kiszámoló Csoport.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
sakal83
addikt
2020 ota bizony elofordul, de kerjel teteles arlistat a beepitendo anyagokrol arral a szerzodeskoteskor, hogy ne legyen vita es pontositsa az ugyveded, hogy a beepiteskori aktualis anyagar a relevans, nem a befejezeskori! Es csak a 10% feletti reszt fizetitek illetve a bizonyitasi teher az ove, ertsd be kell mutatnia relevans szamlakat, amelyen azonosithato h a tiedbe kerult beepitesre.
Egyebkent ez korrekt, foleg ha utemes a fizetes, mert boven normal uzleti kockazaton tuli a 10%+
+ egy jo tanacs: addig nem egyeztetek meg amig nincs vegleges szerzodes, tehat ne is szivd fel magad rajta, ha kitalal dolgokat szerzodeskotes elott
[ Szerkesztve ]
-
Segal
veterán
Az még a legkisebb bajod lesz ha odaszarik...
Sokkal fontosabb pl hogy vannak az órák (víz, gáz, áram) az épületben, mert ott csúnya kárt tud neked csinálni a kedves szomszédod...
Szerintem messziről kerüld az ilyen ingatlant!"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Madwe
nagyúr
Usában egyébként sok ilyen felállás van, én csak videókon láttam róla élménybeszámolókat - ezek természetükből fakadóan mind szidták. Ettől függetlenül biztos van ami jó s jól működik, csak nem volt róla szó.
Ott pl a fentebb soroltakon kívül olyanokat szoktak még példálózni, hogy a monopol üzemeltető által hozott szabályok s bírságok eszementek lesznek. Pl kiköti, hogy minden ház ablakának ausztrál csodacseresznye fából kell készülnie, pontosan ekkora s akkora méretben, ha ettől eltérsz akkor havonta folyamatosan nagy bírság. Vagy hogy a házad vakolata mindig tökéletes állapotban kell legyen, amit valami beszennyezi, jön a bírság. Ha az általuk megállapított 25 km/ó sebességet átléped, jön a sokszázezres bírság.
persze ezeket lehet úgy is nézni hogy akkor körülötted mindenki szépen betartja a szabályokat (amiket monopol entitás hoz) s szép rendezett lesz minden…
Ha ilyenre is lenne jogi lehetőségük én 100% kerülném.
Ha csak az általad leírt dolgokra, akkor is -
gerii
addikt
Veresegyház környékén volt ilyen sztori, hogy a házakat nem fejezték be, vagy mi. Tévében is volt.
Másik ilyen a Pilisborosjenő szélén félig felépített, általam csak Auschwitznak benézett lakópark. Durva helyzet van ott is.
Ami ilyen működő lakópark az Mogyoródnál a Szentjakab parkfalu, de ott meg nem tudom ki a fele vesz 100m-re az M3 mellett 200 milliós ikerházakat... -
axioma
Topikgazda
A fodem feletti reszt ha sose epited be, akkor lehet, DE
- altalaban ha a vallalkozonak van sajat eszkoze, akkor a vb fodemet javasolja es ervel a gerendas ellen
[ha van monolitoshoz is akkor azt]
- ha nincs, akkor ugy arazza, hogyy ne akard kerni...
Tipikus hatranya az epitkezesnek, hogy csomagot veszel, ha nem te szervezed. Mi kaptunk egy kutyauto vizest, akit nem volt jogunk lecsereltetni. Es mivel nem dolgozott csak par orat, utolag draga fittingekkel kerult ki pl villanyvezeteket, ami ele/ala kellett volna beferjen...
Nem egyszeru.[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
1. - a fizetesi utemek osszefei fedjek az elvegzett munkat -ez akkor a bank altal meghatarozott keszultseg igaz?
Igen, jellemzően, de figyeljel ne legyen az utem az elejen tularazva, mert a vege draga illetve idoben nohet a koltseg is.
2. ugy idozitsetek, hogy a mar az elejetol leefyen hitelreszlet folyositas - ez miert jo? az a baj, hogy egyelore nem 100%, hogy kelleni fog hitel, csak sanszos.Ez azert fontos, ha a bank a vegen nem ismeri el a keszultsegi fokot, epp akkor kell belenyulnotok a zsebetekbe, amikor mar ures. De itt inkabb pontosabban:legyen lehetosegetek szamlat benyujtani, tehat idoben legyen meg a hitellehetoseg.
3. legyen szovegszeruen benne hogy 1. osztalyu munka legyen - ez segit valamit?
Ha per lenne rosszabb minoseg miatt (pl ferdebb fal, nem tul egyenes vakolas stb) , tud a kivitelezo arra hivatkozni, hogy nem vallalt 1. Osztalyut. Velem ez megtortent.
4. a hataridoket igy szablyatok, hogy lefyen ido szaradni, csuszas eseten is. - szaradni?
Igen száradni, epp most szivok ezzel, februar vegeig van nalam vegso hatarido befejezni (ugy, volt h novemberre kesz, de csuszas lett), es hiaba mondom a kivitelezonek h nyugi, nincs gond, kotber se kell, elkezdte nyomni ilyen idoben befejezze, kozben ilyen idoben nem szarad semmi... Ismeros ugyanigy jart es osszecsaptak a veget... Most kell neki ujra belteri ajtokat venni, mert megszivta magat... Inkabb varjon az ember 3 honappal tobbet, de a technologiai szaradasi idok legyenek meg.
A 665k csak az epitmeny kulcsrakeszen?betonfodemes?[ Szerkesztve ]
-
axioma
Topikgazda
Ugy szerzodj, h a penzt a banki szemleben szereplo keszultsegnek megfelelo %-ban lesz mindig nala, nem a szerinte beepitett ertekben. Nyilvan az elejen vagy kifizetsz egy felesleges szemlet vagy ott me'g megbizol benne.
[Ez azt jelenti, h 1 resz mindig nalad lesz pluszban, ezt ne tudja o semmikepp!]
Mondjuk nem tudom, h van-e me'g szemle, azt a bankod epitesi hitel oldalan nezd meg.
Ja es TE viszel femu-t vagy ellenort, hivja barhogy, aki a szakszerusegre figyel [nagyobb takarasok elott, fontosabb csomopontoknal stb.] akkor is, ha van sajatja es benne van az arban, az jelentsen neki, a hivatalos papirokon meg a tied.
[Amugy ha vegre me'g egyszer epitkezunk, a szerzodesbe bele kell iratni, h ket mondat tilos az epitkezesen: "Igy szoktuk" es "jo lesz az ugy". Tapasztalat...] -
sakal83
addikt
Igen, mar most beszelj a bankkal.
A szerzodest irja ugyved, de amire figyelj:
- a fizetesi utemek osszefei fedjek az elvegzett munkat
- ugy idozitsetek, hogy a mar az elejetol leefyen hitelreszlet folyositas
- legyen egy 10%-20 nyi gaped, szabad penzed, hatha a bank genyozik a vegen a keszultsegi fokkal
- legyen szovegszeruen benne hogy 1. osztalyu munka legyen
- legyenek ertelmes kilepesi pontok a szerzodesbol
- reszletes legyen a muszaki tartalom
- a hataridoket igy szablyatok, hogy lefyen ido szaradni, csuszas eseten is.Ha nem vagyok indiszkret, milyen hazat terveztek es mennyi lesz a nm ara a kivitelezesnek?
[ Szerkesztve ]
-
axioma
Topikgazda
Kersz egy koltsegvetest, majd megnezeted massal [v. banki ertekbecslovel], hogy a beszallasi pont [=elfogy az onero] penzben az keszultsegben ugyanott van-e nekik, amire a hitelt elkezdik folyositani. Nem sok esely h ott lesz, a vallalkozo 'fejnehezen' szamlaz: az elejebe busas hasznot, a veget aka'r minuszosra, csak hogy jo szam jojjon ki amikor valasztasz, de utana mar ne tudj problema eseten valtani se, mert ara'nyaiban ma'r a maradek penzbol mas nem csinalja meg azonos minosegre sem [tisztelet a kivetelnek, gepi szamolt rezsioradijas ktgvetes a baratod].
[ Szerkesztve ]
-
Segal
veterán
Esetleg tegyél egy 86-os ajánlatot és ha nemet mond még mindig megemelheted az ajánlatodat 87-re, de jelezve hogy ez a vége.
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
VMatteo
őstag
Ha nekem, mint eladónak benyögnéd hogy pang a piac és Te ezért alkudsz, szerintem szemrebbenés nélkül kinevetnélek.
Itt kérsz segítséget, hogy mennyit tudsz alkudni?
Mi vagyunk ott?
Mi látjuk milyen az eladó, az ingatlan?
Felnőtt emberként nem érzed mennyit lehet alkudni?Tisztelet a Gépésznek!
-
axioma
Topikgazda
Abban van pangas, ami nem kelendo. Ha szerinted masnak is tetszene, akkor ne szamits arra, h sokat tudsz alkudni.
Ha nem lenne baj h elmegy, ket strategiat tudnek elkepzelni:
1. megmondod h most 87 jon ki az ossz lehetosegetekbol, ahogy gyulik a kamat az onreszen ugy tudsz feljebb menni [foleg ha kicsi az onresz es honapok mig osszejon] - itt az a selling point h o ugyanazt a kamatot a teljes vetelarra bukja addig
2. ha ennyire nem akarsz bizonytalan jovobeli vevonek tunni, akkor hivatkozz arra h a kamatplafon [most akarjak ugye max 8.5% thm-et kikenyszeriteni] utani kondiciokkal jobb lehet, bar most is alatta van az ajanlatod, de addig neked [sejttetve h masnak is ha hitelt akar] ennyivel kevesebbet er sajna a rosszabb kondiciok bebetonozasa miatt
Csak nehogy o is olvassa ezt ;-)[ Szerkesztve ]
-
MrCsiT
addikt
Szia,
Szerintem, az alábbi kérdéseket tedd fel magadnak:
- mennyire van ott, ahol szeretnéd?
- van-e a környéken másik, amit szintén ugyanennyire szívesen megvennél? (ha netán van, és az ára is hasonló, akkor összevethető lehet/alku alap lehet. Ha nincsen, az is alku alap, csak nem neked..)
- bosszantana-e, hogy ha mivel 2M-val "vacakolsz" egy hosszútávú dolgon, közben elvinné más a meghirdetett áron?
- mennyi időt kellene arra szánnod, hogy találj valamit, ami hasonlóan tetszik?Ha fentiekre vannak válaszaid, azzal a helyére teszed ezt magadban.
Nálunk az volt tavaly, hogy egyedi helyen (tó mellett) lévő ingatlant - mivel mi hitelesek voltunk - elvitte egy kp-s vevő, amikor ajánlatot tettünk, de végül visszalépett. Amikor megjelent, ráajánlottunk még +2M-t az első ajánlatunkra, de azt is tartotta. Ekkor tudtuk, hogy elvitte, mert még magasabb árat nem akartunk ajánlani és értelmét sem láttam volna úgymond versenyezni a kp-s vevővel. Amikor visszalépett, lett volna opciónk csökkenteni az ajánlati árat azzal a rizikóval, hogy az ismét nyílttá tett ajánlat miatt megint jön egy másik vevő, és ismét elbukjuk. Nem vállaltuk be, tartottuk az emelt összegű ajánlatot.
A pár nap alatt amíg azt gondoltuk, hogy elment, néztünk más házakat, de mind csalódás volt az.eredetileg kinézetthez képest. Tehát, ha alkudsz és közben elviszik, azt a rizikót te is futod, hogy mit találsz majd helyette?Majd oszd meg kérlek, mi lett végül?
[ Szerkesztve ]
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
RexpecT
addikt
-
axioma
Topikgazda
En olyanon voltam sok-sok eve hogy egy meghirdetett idopontban mutattak meg a lakast mindenkinek, es aki ott a legnagyobb szamot mondta (papirozas is volt meg kp foglalo ha nem is teljes merteke), az vitte. Ez akkor annyira nem tetszett, mert szulok messze, reszben o penzuk miatt en nem mondhattam elore semmit... mondjuk lett masik, nem biztos hogy rosszabb.
-
axioma
Topikgazda
hazastars kozeli hozzatartozo, testver is, egyenesagi nyilvan
de anyos/apos az nem jatszik... az mukodne hogy csak egyikotok neven van ingatlan es mind2 arra van felhasznalva, de az nem hogy olyan ingatlanra ami az egyiknek nem kozeli hozzatartozoja (itt ugye azt nem lehet eljatszani, hogy hirtelen a te szerzodeseden a hazastarsad lesz a kedvezmenyezett, mert az alltam csak 1 szerzodes utan jar, es van egy sajatod)
Az mondjuk lehet, hogy ha valamelyikotoknek van olyan testvere, aki atfedo idoszakban nem hasznalta fel a kedvezmenyt, akkor a testvert megjelolni kedv-ttkent es attestalni ra a multban szerzett alltamokat virtualice, meg a hazastarsen a masik felet aki igy felszabadult, es igy a szulok ingatlanja mindketto alltamigenylonek kozeli hozzatartozoja, de egyreszt nem vagyok biztos benne hogy kepes lenne atmenni az adminisztracion (es dija is van sztem, sok evvel korabbinal az atiratasnak is), szoval hiaba egy elvi megoldas, ennel me'g az is valoszinubb a gyakorlatban, hogy keresztben kertek szamlat aztan veletlen nem jo helyen lesz felhasznalva (khm). -
Csabroncka
addikt
A következő van igazából, sokkal többen vannak nálad lényegesen rosszabb helyzetben, úgy hogy lényegesen több a bevételük , nagyon sokan a -0-ról indulnak, és ezen küszködnek, hogy 40 éves korukra beérjék a nulla pontra azokat akik örökölnek (vagy nem). Jótanácsként (mivel gondolom gyerek az első) marhára válogasd meg hova mész, mert az oktatás mára kritikus állapotúvá vált. Példámnál maradva, itt a nagyvárosban Gérten az 50 fős testületből hiányzik 7 ember (valahogy megoldják), kistelepülésen 10 emberből 4 felmondás alatt....a lényeg, hogy nagyvárosban fog utoljára kritikussá válni az oktatás színvonala és a tanárlétszám!
"in medias res"
-
Árpi001
senior tag
Mi most megyünk egy kertkapcsolatos sorházba.
Egy kis, panelban lakunk még jelenleg, pár száz méterre a kiszemelt háztól.
Van kb 15 m megtakarításom
Az a terv hogy ki fizetem az önrészt, és egy részét fogalalónak adom.
A maradékból meg fel kéne újítani.
Eléggé.
Erre marad mondjuk kb 5.5 millió.
És kb 29 milliát fel kell vennünk 25 évre.
10 év fixált.
A panelen is van kis hitel kb 60 k havonta. Azt ki kéne adni. Úgy számoltam 110,120 k havonta amit bejöhetne belőle.
Mínusz a 60 k törlesztő.Legrosszabb esetben el tudjuk adni, ha nem bírjuk fizetni a hitelt. Persze ha ki van adva, akkor necces gyorsan eladni.
Igazábol vannak félelmeim, most fel venni, és ennyi hitelt.
Pedig lehetne rosszabb szitu is.Nektek is ott a lehetőség hogyha nem megy, el adjátok a panelt...
Minden véleményt szívesen veszek!
[ Szerkesztve ]
A Föld a Naprendszer elmegyógyintézete.
-
gerii
addikt
Elárulom jelenleg hogyan: sehogy.
Túlságosan felmentek a kamatok, átlagbérből már nem lehet fizetni 30M törlesztőjét,, úgy hogy az asszony gyesen van.
Ott a panel, beköltöztök, vagy vesztek egy szobával nagyobbat. Vagy szeretettel vár Kelet-Magyarország sok sok bazi nagy háza.
Lecsúsztatok erről a körről, de jelenleg én annak is örülnék ha megmaradna a jelenlegi életszínvonal, tudnának az emberek ugyanolyan ételt venni, és nem az olcsóbbat, és maradna gáz/áram télire.
A pesti agglomerációban tavaly ilyenkor 3-4 oldalnyi új építésű ház volt hirdetve településenként, most 3-4 db!
Szóval én összeszorítanám amim van, mert lesz itt még baj. -
-
axioma
Topikgazda
Nyitasit a funda nem szokott akciozni, az otp szinte mindig (igaz a 0.1% beteti kamatu termekcsaladjan), erste eleg komoly, teljes futamidore szolo valtoztathatatlansagi feltetelekkel, Aegont nem tudom arrol nincs sok infom.
Regen tutifix otlet volt az 5e-re nyitom 20e-rel fizetem (negyed annyi nyitasi), most mar csak 99.99% (belekerult egy olyan a torvenybe, hogy visszautasithatja a befizetest - vszinu penzmosas elleni lepeskent; otp mintha kicsit konkretabban is fogalmazna hogy szo szerinti akt. megtak felett visszadobja).
Alltam csak lakascelra jar, de a lakascel azert itt sokkal bovebb. (Ha csak reszben forditod lakascelra, akkor a kulonbozetre juto alltamot kell visszafizetni.) Nem csak vasarlas, felujitas, hanem barmi komfortfokozo dolog lehet (lakasnal nem aktualis de ilyeneket szoktak mondani hogy epitett kerti medence - mobil nem! -, vagy napelem-napkollektor is).
A lakascel igazabol barmikor lehet, de tudni kell, hogy egy szerzodesre max. 10 evig jar alltam, es azt is erdemes tudni, hogy eleg rendesen csokken az evesitett hozam (4 evesnel netto 12-13% volt a 3%-oson, a 8 evre ugyanez mar csak 6% korul, kozben minden mas adat ugyanaz; na ilyet ma mar nem is tudsz kotni csak ezt a kettot tudom fixen fejbol). Az mind1, hogy 4 vagy 10 evesre kotod (nyilvan elozon kisebb a nyitasi), ugyanugy lehet hosszabban kiszedni az alltamot.
A hitelresze az mas teszta, eloszor is kulonboztessuk meg az athidalo hitelt (lejarat elott) meg a lakaskolcsont. Az ossz kezbe kaphato osszeg a szerz.osszeg (de ha kicsire nyitod is ez adminisztracios atfutasi idovel, a nyitasi-kulonbozet akkori kifizetesevel +2eFt orvosolhato), lejarat utan ill. athidalo lejarathoz elerese utan mar csak a megtak. feletti resz kolcson. Az athidalo altalaban rosszabb (foleg jovedelem oldalrol nagyon durva), mintha ugyanazt felveszed ker.banktol, persze ez az evek alatt valtozhat de most mar eleg regota ilyen - legalabbis fundanal, otp-nel nem is volt athidalo sokaig most nem tudom hogy van-e -; a lakaskolcson viszont egyszerubb csak a rovidebb futamido miatt altalaban magasabb havi koltseg jon ki mintha ugyanazt 20 evre veszed fel. De fix es barmikor ingyen elotorlesztheto.
Funda nemszeretemsege: szerintem ez attol fugg. Ha kepben vagy, hogy milyen muveletet akarsz veluk megcsinaltatni, es csak vegrehajtok, akkor nem lesz gond. Ha toluk szeretned megtudni, hogy a sajat celodhoz milyen megoldast ajanlanak, hat ott mar lehet... meg hat a hiteligenyles azert (foleg az athidalo, azonnali athidalo) maceras lehet, meg amikor sok esett rajuk hirtelen pl. forintositasnal, akkor lassu is volt, ez biztos. De jo uzletkotot kell valasztani es hatarozottnak lenni. OTP se jobb sokkal, mert ott is fiokonkent 1 hozzaerto van altalaban, es ha nem talalkozott eleg esettel, akkor megprobal jogi szakszoveget olvasni ami hat volt hogy nagyon nem ment...
Ha valami me'g kimaradt, kerdezz vissza.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest