Hirdetés

2024. július 4., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#30201) Drizzt válasza Drizzt (#30004) üzenetére


Drizzt
nagyúr

[DH tranzakcióbecslés, 2024. június: 9323]

Refi:
- 2021. junius: 13615
- 2022. junius: 10859
- 2023. junius: 7120

I am having fun staying poor.

(#30202) Drizzt


Drizzt
nagyúr

[Realista.ingatlan.com: Júniusban nyaralni ment a lakáspiac, de a július alapvető változásokat hozhat]

"Budapesten majdnem 1 százalékkal csökkent a kereslet éves szinten. A vármegyék közül Somogy könyvelhette el a legjelentősebb, 19 százalékos keresletcsökkenést. “Ez részben azzal magyarázható, hogy a Balaton környékén jelentősen nőtt a kínálat az elmúlt időszakban, de az eladók árai nem mindig találkoznak a vásárlóerővel” – tette hozzá a szakember. A legnagyobb keresletélénkülés tavaly júniushoz képest Zala és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyékben történt, ahol 14, illetve 12 százalékkal több telefonos érdeklődés érkezett az eladó lakóingatlanokra."

I am having fun staying poor.

(#30203) Dr.Én válasza Drizzt (#30202) üzenetére


Dr.Én
veterán

Én már egy hónapja hirdetem az eladó ingatlanom, de egy érdeklődő nem volt még. Gy M S megye.
Kíváncsi vagyok mennyi idő lesz mire el tudom adni

WOT: kissio

(#30204) werszomjas


werszomjas
őstag

Ma is igaz, hogy próbaidő alatt nem nagyon adnak hitelt a bankok?
Van bármi enyhítő körülmény? (magasabb fizetés lett, a két cégváltás között csak egy szombat, vasárnap telt el, stb) :R

üdv

(#30205) Csabroncka válasza werszomjas (#30204) üzenetére


Csabroncka
addikt

Igaz, eleve a jövedelemigazolások visszamenőleg 3 hónapra szólnak...
pl.: link

"in medias res"

(#30206) TrollBalint válasza werszomjas (#30204) üzenetére


TrollBalint
addikt

A 3 hónapot szerintem pont a próbaidő miatt kérik. Ha tudsz olyat hozni, akkor azt jelenti lejárt a próbaidőd és nem fog egyik napról a másik megszünni a munkaviszonyod. (Banknak tök mindegy, hogy Te jössz el, vagy ők dobnak ki, nekik az kockázat, hogy nem lesz onnan fizud és ők nem tudják, hogy Te mennyire akarsz / fogsz másikat keresni, főleg, hogy mennyire fogsz találni) És ezen nem enyhít a magasabb fizetés sem. (ha nincs, akkor mindegy, hogy magas fizu nincs, vagy alacsony :) )

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#30207) Revolit válasza TrollBalint (#30206) üzenetére


Revolit
senior tag

Teljesen rugalmatlanok, 2019-ben, amikor pörgött a gazdaság, IT főleg, mondtam, hogy van egy új ajánlatom, és bele mentek, hogy ne legyen próbaidő, adnak nyilatkozatot is róla. Nem, legalább 3 hónapja egy helyen kell dolgozzak. Úgyhogy el kellett csúsztatni kezdést...

(#30208) astorre19 válasza Revolit (#30207) üzenetére


astorre19
aktív tag

Ha már munkaviszony a téma.Lakáshitelnél mi ahelyzet ha a házaspár egyike határozott munakvisszonynal rendelkezik?Van ebben valakinek tapasztalata?Az ő jövedelmét nem veszik figyelembe?

Battletag: SHADOWDRAGON#26677

(#30209) Vision válasza astorre19 (#30208) üzenetére


Vision
veterán

Szándéknyilatkozatot kell hozni a munkáltatótól, amiben kijelenti, hogy meg fogja hosszabbítani a szerzit annak lejártát követően.

(#30210) Villa7 válasza astorre19 (#30208) üzenetére


Villa7
tag

2023 márciusi lakáshitelkor, 2024 november 5ig szólt határozott időm.
A lőtéri kutyát nem érdekelte, a páromnak(adóstárs) határozatlan volt.

(#30211) Revolit válasza astorre19 (#30208) üzenetére


Revolit
senior tag

Próbaidő dolog mellett ez volt a másik, feleségemnek határozott szerződése volt, de mivel még sok idő volt hátra, nem érdekelte őket. Előtte járt le egy fél évvel kb, és újra hosszabbították meg talán pont 3 évre akkor, hogy ne évente kelljen. De elvileg éves se lett volna baj. Szóval ez meg tökre nem érdekelte őket kb. Lehet azért is, mert "csak" adóstárs volt, nem tudom.

(#30212) axioma válasza Revolit (#30211) üzenetére


axioma
Topikgazda

fyi ha mar 5 evben tenyleg szunet nelkul hosszabbitjak, akkor mind1 mi van a szerzodesebe irva, jogilag az mar hatarozatlan ideju (aszerint jarnak neki a jogok/juttatasok)
a tanarokkal kicsesznek, nekik 10 ho (nyarra nem) szoktak, igy ez se ervenyes rajuk...

(#30213) Revolit válasza axioma (#30212) üzenetére


Revolit
senior tag

Megkérdeztem, igen, így van, és mégse adták meg, hiába törvény. Nem, és kész. Állami kutatóintézet... és voltak még cifra dolgok. Szerencsére eljött onnan.

(#30214) werszomjas válasza TrollBalint (#30206) üzenetére


werszomjas
őstag

Köszi mindenkinek.

Bár nem értem, nyilván az én érdekem fizetni a hitelt, a bank csak nyerne vele, mert ha nem fizetek, kapom a büntetést és viszi a házat, ami pl 2x annyit ér, mint amennyi hitelt felveszek rá.

Az sem lehet ilyenkor opció gondolom, hogy csatolok egy tőzsde számlát, amin amúgy ott van a hitel összege, amit fel akarok venni?, vagy épp van a nevemen egy másik ingatlan, ami szintén ér annyit, mint a felvenni kívánt hitel?

[ Szerkesztve ]

üdv

(#30215) pit stop válasza werszomjas (#30214) üzenetére


pit stop
addikt

Plusz fedezetet szeretik, de a bank nem ingatlanos - ő nem akarja a te ingatlanod árulni ha bedőlne vagy bármi, hanem pénzzel akar kereskedni.
Tőzsde szerintem nem számít, az a navot fogja érdekelni, ha illetéket kell fizetni és szeretnél könnyítést.

Oroszlánszívű Richárd - az első szívátültetés.

(#30216) TrollBalint válasza axioma (#30212) üzenetére


TrollBalint
addikt

tanároknál - szigorúan csak elvileg, mert gyakorlatilag nem szokták betartani - egyszer vagy kétszer lehet ilyet, utána határozatlan idejűvé kell váljon a szerződés. Valami törvény, vagy jogszabály van erre.

werszomjas: ha van a neveden egy ingatlan, az sima ügy, jelzáloghitel és kész. Tőzsdei számla szerintem nem jó, mert mi van, ha holnap felteszed és bukod az egészet? Az meg hogy a hitelfelvevő érdeke fizetni a hitelt nem feltétlen egyértelmű. A bank nem tudhatja, hogy nem-e csak arra játszol, hogy megkapod a pénzt, aztán eltűnsz. Arról nem is beszélve, hogy az ingatlannal - ha nem fizeted - annyira nem jár jól a bank, mert azt annyiért tudja eladni, amennyiért megveszik*, de ha nem veszik meg, akkor csak a költsége van vele... fizetni a számlákat, vagy a kiköttetést, közös költséget, az ügyintézőt, aki ezzel foglalkozik... Pár helyen már leírták, hogy annyira nem egyértelműen nyereséges a banknak, hogy egy 80-90%-ban beterhelt ingatlant utána elad.

*ha jól emlékszem úgy van, hogy ha nem veszik meg az ingatlant, akkor lejebb viheti az árát, de azt hiszem max a becsült értékének a feléig talán. :F De erre csak haloványan emlékszem már :)

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#30217) axioma válasza pit stop (#30215) üzenetére


axioma
Topikgazda

Az a baj, hogy hiaba adsz barmennyi fedezetet, 20 eve volt csak fedezetes hitel, most viszont kotelezo jovedelemoldalrol is vizsgalniuk (raadasul szigoritottak tudtommal, hogy mit vehetnek figyelembe).
Ezzel szivunk most mi is... amelyik bank meghitelez az nem ad epitesi hitelt, szoval jo nagy kombinalgatassal jon csak ki.

(#30218) TrollBalint válasza axioma (#30217) üzenetére


TrollBalint
addikt

Úgy tudom régen is "néztek" jövedelmet, de annyi volt, hogy odaírtad mennyi a jövedelmed (fekete + fehér együtt), most viszont már csak a hivatalos, amiről papírt tudsz vinni. Covid óta meg az albérletből befolyó bevételt nem is annyira, vagy egyáltalán nem veszik figyelembe.

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#30219) axioma válasza TrollBalint (#30218) üzenetére


axioma
Topikgazda

kb. semmit ami nem hivatalos magyar brutto (alkalmazottkent), nekem a fizum tobb mint 1/3-a nem szamit, pedig apeh-es igazolasban benne van, berjovedelem a tipusa... de nekik az se jo

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.