Hirdetés

2024. május 26., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#29901) erx470 válasza hurenzon (#29900) üzenetére


erx470
csendes tag

Rendben ezt értem. Akkor 3an indulunk a hitelbe a Feleségem adóstárs, a Nyugdíjas adóstárs és én adós.

"Ha az Asszonynak/Feleségnek később rendeződik a pénze (valszeg munkahelyet vált, gondolom 3-4 hónapnak el kell telnie az új helyen), mi a menete a nyugdíjas adóstárs kiváltásának (gondolom akkora bejelentett bérrel kell bejönnie, mint az adóstárs beszállt a hitelbe)? Új szerződés kell a bankkal? Ennek milyen díja lehet? Újra vizsgálnak engem is (mint a hitelbírálatnál) vagy csak az Asszonyt/Feleséget?"

[ Szerkesztve ]

(#29902) Bondix


Bondix
tag

Remélem tudtok segíteni azaz ha már valaki sajnos járt így vagy képbe van, akkor a gyakorlatba mi várható arra lennék kíváncsi.
Van egy lakashitelem adott egy adostarts is a volt párom és egy nagyobb összegű tartozás gyűlt össze. A hitelt én vállaltam hogy fizetem szóban megegyeztunk egy darabig ment is de sajnos ugrott a munkám egy éve.... még nem találtam munkát nem szeretnék bele menni ebbe minek vagy minek nem és segítség nincs egyenlőre tehát a kérdés az lenne amire kíváncsi vagyok ha a bank átadja behajtásra mennyi idő amíg a behajtó kitesz a házból?

Eddig is folyamatosan kapcsolatba voltam a bankkal de azt mondták ha nem lesz törlesztés akkor megszüntetik a hitel folyószámlát és szerződést bontanak és atadják behajtásra.

Tudom mielőtt atadjak a bank próbál egyezkedni folyamat tartom velük a kapcsolatot de ha netán... aztán majd a behajto cég is keresne és egyezkedne de...
A bank nem tudom meddig egyezkedik amit tudok azaz egy év tartós nem fizetés ami meg is van tehat várható hogy...

Persze nem ez a cél hogy elmenj a ház de kíváncsi vagyok a legrosszabb esetre, hogy mennyi idő után szokott lenni ilyesmi és miként?
Tudom ha lesz munkám vagy betudok törleszteni utána akkor vissza fordítható a krh stb dolog vagy eladom én a házat előtte és kifizetem a hitelt és stb de a kérdés arra irányul ha a legrosszabb eset történik akkor mennyi idő amíg...?

(#29903) axioma válasza Bondix (#29902) üzenetére


axioma
Topikgazda

Masikban feltett kerdesre: volt mar hirtelen kivont licitalas, ott vszinu kifizettek, de az nem csak a hitel plusz kamatok, brutal extrakoltseg megy ra
Sokkal jobban jarsz ha eladod amig lehet, es szuperolcso albiba mesz, amig nem rendezodik az anyagi helyzeted, utana jobbat is talalhatsz megvenni mikor mar belefer - keves kivetellel a lakas is csak egy hasznalati termek, ami raadasul avul is. Mar most keso, lepni kell minel elobb.

[ Szerkesztve ]

(#29904) eladocuccaim válasza Bondix (#29902) üzenetére


eladocuccaim
újonc

Egészségügyi problémák miatt nem tudsz dolgozni?
Mert ha nem, akkor ha akartál volna, ezerszer találtál volna bármilyen munkát.

(#29905) Dr.Én válasza eladocuccaim (#29904) üzenetére


Dr.Én
veterán

Hali.

Valamikor érkezni fog hozzám otp felől egy ingatlan becslő fazon. Miaz amit néz, mire készüljek?
:R

WOT: kissio

(#29906) axioma válasza Dr.Én (#29905) üzenetére


axioma
Topikgazda

haz vagy lakas?
lakasnal vszinu csak a muszaki allapotot (amivel tobb mint az "alapallapot"), haznal sokkal valoszinubb hogy a jogszeruseg (papiroknak megfeleloseg) az elsodleges, aztan epitesi mod, modernizaltsag
Lakasnal is ilyeneket hogy milyen tipusu a padloburkolat, furdo allapota, nem annyira esztetika.

[ Szerkesztve ]

(#29907) Dr.Én válasza axioma (#29906) üzenetére


Dr.Én
veterán

Házról lenne szó.
Győr-Moson-Sopron vármegyébn van a falu, de még is anyira rossz helyen hogy alacsony árakon mennek a házak.
Mennyire van felújítva az is számít akkor?

WOT: kissio

(#29908) dptrsk válasza Dr.Én (#29907) üzenetére


dptrsk
addikt

Igen, a felújítottság is számít, neki egy olyan árat kell becsülnie, amennyiért eladható az adott ingatlan, a becslés pillanatában.

pl. A teljesen üres (pl. Kád, wc, stb sincs) ingatlanállapot kevesebbet ér, mint ugyanezen ingatlan a felújítás/beköltözés után.

Egy “azonnal” beköltözhető ingatlan értékesebb, mint egy felújítandó.

(#29909) Dr.Én válasza dptrsk (#29908) üzenetére


Dr.Én
veterán

Azonnal be költözhető ház. :DDD
Apránként újitgattam rajt amit tudtam. Át van vezetékezve, 3*20 amper. H tarifa. Klíma fűtés. Gáz csonk az udvaron. Ajtó, ablak csere is volt. Új konyha bútor. És sok apróság mellé.
Illetve azért egy optikai Tuning se árt előtte..

WOT: kissio

(#29910) axioma válasza Dr.Én (#29909) üzenetére


axioma
Topikgazda

optikai nem er sokat [nem hosszutavu, ertekbecsloi szempontbol nem erdemi]
a foldhivatali adatoktol [+terkepmasolat] ne terjen el
gondolom ismered a mondast az ingatlanarat befolyasolo 3 fo tenyezorol: location, location, location
Ahol olcso a hasznalt, az osszes rakoltott forint fele-harmada-negyede ervenyesitheto.

[ Szerkesztve ]

(#29911) Dr.Én válasza axioma (#29910) üzenetére


Dr.Én
veterán

Köszönöm szépen az infókat :R
Mennyi idő alatt fut le egy ilyen érték becslés?
Még nem tudom mikor jön hozzám

WOT: kissio

(#29912) Incubus válasza Dr.Én (#29911) üzenetére


Incubus
tag

kb 4-6 hét

(#29913) Dr.Én válasza Incubus (#29912) üzenetére


Dr.Én
veterán

És fizetni az ingatlan becslőnek kell a helyszinen ?

WOT: kissio

(#29914) axioma


axioma
Topikgazda

Akik regebbota tekerik a lakaskeresest, hatha tudjatok:
1. Mennyire igaz, hogy ami az ingatlan.com-on nincs az nincs? (otp, jofogas, sehol nincs delta? az pont jo lenne a kisebb kozonseg miatt, raszannam es atturnam)
2. Meddig el egy ing.com-os hirdetes fizetes nelkul? van egy telszam nelkuli, szama szerint elvileg 2 eves hirdetes, az ilyen lehet ottfelejtett? [tulajos] Azert rairtam (az is csak belson megy ugye), de ha nem jar le, akkor ez csak zaj. Mennyire sikerul tulajost talalni manapsag? Alig latok... regen sztem kevesebb internetezes mellett tobb volt.
+1. ezt csak kiventillalom magambol - ingatlanos lefotozza ugyanazt a szobat 4x, vizes helyisegeket nem, kifotoz az ablakbol (pontosan meghatarozhato a lakas is akar de az epulet biztos - nem, nem csak latszik hanem konkretan mutatja hogy az ott vmi kozponti hely amire ralat), de egy nyamvadt torz alaprajzot se tud felrakni... eh

(#29915) concret_hp válasza axioma (#29914) üzenetére


concret_hp
addikt

szerintem simán vannak ingatlan.comon kívül is hirdetések, pl. kerületi fb csoportok.

ottmaradt hirdetés az lehet újraaktivált is szerintem, abszolút nem biztos, hogy teljes vakvágány.

a legtöbb ingatlanos meg hát nem a legélesebb kés... az alaprajz hiánya rohadt idegesítő :(

vagy fullba vagy sehogy :D

(#29916) axioma válasza concret_hp (#29915) üzenetére


axioma
Topikgazda

Na fb eszembe se jutott volna. Eddig sikerult nulla kozeli fb aktivitassal elnem az elmult evtizedeket... koszi a tippet.

(#29917) pit stop válasza axioma (#29914) üzenetére


pit stop
addikt

Ingatlan.com 90-95%
Van elég nagy ingatlanos ismerős, mondta, hogy próbálták máshol, de egyszerűen emberek 99%-a ezt nézi. Nekik k.drága ott hirdetni, szívesen váltana akár - legalább valami verseny lenne, de nem nagyon van.
Ventillálás: lehet hülye, de ugyan ennyi esélyt adok neki, hogy szar az elrendezés/vizesblokk stb. ezért inkább nem rak fel képet, ha már elmész hátha mégis megveszed.

Szerk.: ha egy szűk terület érdekel, akkor odamenni, hátha valaki hirdet vagy tud olyat hogy hirdet a szomszéd. Ha nem akar ingatlanokkal, lehet okos és valami olyan oldalon hirdet mellé amit sose találsz meg.

[ Szerkesztve ]

Oroszlánszívű Richárd - az első szívátültetés.

(#29918) axioma válasza pit stop (#29917) üzenetére


axioma
Topikgazda

Nem annyira klasszikus szuk terulet, de idokorlatos, vagy lesz gyorsan jo ar/ertek, vagy nem lesz lecserelve az albi lakasra (gyerek).

(#29919) AxBattler válasza axioma (#29914) üzenetére


AxBattler
félisten

OTP Otthon hirdetései.

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#29920) axioma válasza AxBattler (#29919) üzenetére


axioma
Topikgazda

Igen, azt irtam otp-nek, de hogy ilyen benak legyenek, a hirdetesfigyelo az up! -ra ujra berakja az osszes ingatlant...

(#29921) Mercutio_ válasza axioma (#29914) üzenetére


Mercutio_
félisten

2. Aktív, vagy inaktívra is vonatkozik a kérdés?
2021 végén adtuk el, de inaktívban még bent van a rendszerben, kb. 1/2 évente jön egy értesítő, hogy törlik, ha meg akarom tartani csináljak valami aktivitást, ilyenkor a szöveges részbe teszek egy pontot vagy vesszőt és elmentem :DDD

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#29922) axioma válasza Mercutio_ (#29921) üzenetére


axioma
Topikgazda

Ez aktiv gondolom, ha kereses listazza - akkor teljesen veletlen nem lehet. Koszi!

(#29923) TrollBalint válasza axioma (#29914) üzenetére


TrollBalint
addikt

2. Tervezünk házat venni, inkább csak jövőre, de már idén elkezdtük nézegetni*, hogy lássuk mennyire pörög a piac, meg egy-kettőhöz ki is megyünk, hogy "gyakoroljunk" ill. legyen összehasonlítási alapunk. És igen, tényleg inkább csak ingatlanos-os hirdetés van, én ezt annak tudom be, hogy az emberek nem akarnak vacakolni az eladással, hogy naponta hívja X ember, akkor megbeszéli vele, mégse jön el... Inkább kiadja egy ingatlanosnak azért az Y%-ért.
Ott felejteni, meg szerintem simán ott lehet. Régebben, mikor gyorsan emelkedtek az ingatlan árak, akkor kb. 1 hónap után az ővé volt a legolcsóbb és napi 10-20 hívást kapott, ami elég nagy nyomás ahhoz, hogy levegye :) De most nem pörrög ennyire a piac ugye :)

+1: na igen... olyan szépen leírják, hogy ez álmaid háza/lakása, meseszerű átvezetéssel, hoyg honnan hova jutsz, mit látsz, de egy alaprajz... Ennél még az is jobb, amikor odaírják, hogy az alaprajz tájékoztató jellegű. (Bár a kedvenc az volt, mikor a hivatalos alaprajzot befotozták és odaírták, hogy csak tájékoztató jellegű... mondjuk családi ház, de akkor meg gáz, ha az csak tájékoztató jellegű)

*Én is csak az ingatlan.com-ot nézegetem. Régebben próbálkoztam a jófogással, de annak nem volt olyan jó a szűrés

[ Szerkesztve ]

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#29924) Mercutio_ válasza axioma (#29922) üzenetére


Mercutio_
félisten

Ha élesítve vannak a fizetős funkciók is, akkor biztos valós, ha nincs fotó csak alaprajz és a szöveg, akkor lehet "ottfelejtett" is.
Aktívnál nem tudom "lejár"-e, ha nem csinálsz vele valamit.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#29925) Panthera válasza pit stop (#29800) üzenetére


Panthera
őstag

üdv!

Akkor a gyakorlatban nem lehet fizetni az 1M alatti részt sem részletekben?

(#29926) hurenzon válasza Panthera (#29925) üzenetére


hurenzon
senior tag

1m Ft-ig évente 1x lehet kérni , felette külön elbírálás van.

(#29927) Tapsi


Tapsi
addikt

Most indítottuk el a hiteligénylést. Kamat: 6,29%, THM: 6,57%. Ez csak azért, mert sikerült beszervezni egy közvetítőt, aki a nevét adta hozzá. Máskülönben 0,5%. felár. A közvetítős ügyletnek egyéb előnyei is vannak: 5 éven belül 2x ingyen lehet előtörleszteni, gyakorlatilag minden ktsg visszajár (értékbecslés, folyósítási, közjegyzői, stb.).

A 10 éves kamper és a végig fix most ugyanolyan árazáson van.

A bank adott volt (egyéb okok miatt).

(#29928) Kobe válasza Tapsi (#29927) üzenetére


Kobe
veterán

Hat ez eleg szar konstrukcio a 3-4 hettel ezelottiekhez kepest is
6.8% par hete 5.5 volt kulonosebb banki hitelkozvetito nelkul is, de meg ismerosok os 5.6% direkt ajanlatot kaptak
(mondjuk naluk lejart az offer a telekkonyv miatt igy ok is hasonlokkal fognak talalkozni, de benyujtaskor meg 5.6%ot kaptak ajanlatba)

(#29929) Tapsi válasza Kobe (#29928) üzenetére


Tapsi
addikt

Igen, emelkedtek szépen a kamatok. Most a kalkulátor alapján 6,1 talán a legjobb. Mi amúgy mindenképp ezt választottuk volna, és ennél a banknál nem volt emelés (inkább a többieknél).

(#29930) Mercutio_ válasza Kobe (#29928) üzenetére


Mercutio_
félisten

Kérdés jelenleg mi lenne elérhető ott és olyan feltételekkel, ahol pár hete az 5,5-5,6%-ot adták?

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#29931) JoinR válasza Mercutio_ (#29930) üzenetére


JoinR
senior tag

Az Unicreditnél, úgy tudom, 0.14%-kal nőtt hétfőtől a kamat. Múlt héten még kaptam ajánlatot 5.7 körülre alkuszon keresztül.

(#29932) goodboy007 válasza JoinR (#29931) üzenetére


goodboy007
senior tag

Ez mekkora hitelösszegnél volt?

"propriocepció és peroneus aktiváció a kulcsszó, mert az emelést nem előzi meg excentrikus kontrakció, magyarul stretch-reflex vagy miotatikus (excentrikus megnyúlási) reflex." - Zola007

(#29933) MrCsiT válasza Tapsi (#29927) üzenetére


MrCsiT
addikt

Ha szabad kérdeznem, milyen összegű havi jóváírást kértek ehhez a "Kamat: 6,29%, THM: 6,57%." hitelhez?
Gondolom, a végig fix-et választottad, ha azonos árban volt, mint a 10 éves kam.per-es? :F

(Láttam korábban talán MBH-nál 600e- 1M-ig havi utalás elvártat. Utóbbi azért kicsit megdöbbentett. Még ha nem fizu elvárás, csak oda kell utalni, akkor se semmi.)

[ Szerkesztve ]

"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

(#29934) Tapsi válasza MrCsiT (#29933) üzenetére


Tapsi
addikt

3 kategória volt, mi a legfelsőt, a havi 450-ezrest vállaltuk.
A 10 évest választottuk, mert úgyis visszapörgetjük pár éven belül. Már idén megy bele kb. 8 millió Fundamenta.

(#29935) axioma válasza MrCsiT (#29933) üzenetére


axioma
Topikgazda

Raiff mar lezarta a min 6-8 eve futo - bar az ido nagy reszeben akciosan 2-3 reszletben is teljesitheto - premium select csomagot, annal is 1M beerkezo volt a hatar. Attol fugg, ki milyen kozegben mozog.
Az MBH-nal attol is fugg, amit irsz szerintem az a "volt BB" besorolasu az ugyfel (itt nincs sztem 600e-nel tobb minimum), es az 1M felso hatar inkabb annak szolhat, hogy felette "volt MKB" - valodi premium besorolashoz tartozik. Persze nem mind1, hogy egyeni, vagy csaladi jovedelem.

[ Szerkesztve ]

(#29936) gg07


gg07
tag

Nyugdíjas is kaphat lakáshitelt? Pl adóstárs megjelölésével?
Arról lenne szó, hogy családtag eladott ingatlant és egy másikba költözne ,de ezt az összeget még kikellene pótolni pár M-el. Viszont mivel ő jogosult az illeték kedvezményre, csak az ő nevére kell hogy szóljon az adásvételi.

[ Szerkesztve ]

(#29937) JoinR válasza goodboy007 (#29932) üzenetére


JoinR
senior tag

50 körül, de nem tudom, mennyire számít. Lehet a kamatperiódus/futamidő jobban befolyásolja (ez az ajánlat 10/30 év).

(#29938) Tapsi válasza gg07 (#29936) üzenetére


Tapsi
addikt

Igen, de van életkor limit. A CIB-nél 75 év.

(#29939) gg07 válasza Tapsi (#29938) üzenetére


gg07
tag

Köszönöm! Akkor ez még működőképes lehet.

(#29940) axioma válasza gg07 (#29939) üzenetére


axioma
Topikgazda

Ha jol tudom, ilyenkor a hitel vegere van a 75 ev korhatar, azt azert vedd figyelembe! Tehat ha mar "normal" nyugdijas, akkor <10 ev futamidot valaszthatsz csak.

(#29941) Tapsi válasza axioma (#29940) üzenetére


Tapsi
addikt

Igen, így van.

(#29942) j0k3r!


j0k3r!
senior tag

MNB Lakáspiaci jelentés [pdf]

some men just wanna watch the world burn...

(#29943) Drizzt


Drizzt
nagyúr

[Megint egy új grafikon, amit eddig nem láttam]
Xi. kerületben érdekes nézni a keresések számában a változásokat.
Tavaly 520K-620K/hó. Majd januárban hirtelen 903K! Aztán azóta csorog lefelé, áprilisban 761K-nál tart. Ami még mindig egész sok persze.

I am having fun staying poor.

(#29944) axioma válasza Drizzt (#29943) üzenetére


axioma
Topikgazda

Nekem a januarban kiurult kereseseim megint adnak talalatot. Csokkennek az arak, me'g ha azok el is mennek amit adott tipusbol az aljara tesznek. Aki regota tulaj, konnyebben belemegy h a regi arhoz viszonyitson.

(#29945) Mercutio_ válasza Drizzt (#29943) üzenetére


Mercutio_
félisten

Csak nálam van egy kis kockában (és így a teljes mérete nem látható) az első grafikonnak? :U

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#29946) Drizzt válasza Mercutio_ (#29945) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Most nekem is szarul mutatja. De tegnap jo volt meg. Pedig pont az a lenyegi resze az oldalnak.

I am having fun staying poor.

(#29947) Madwe válasza Drizzt (#29946) üzenetére


Madwe
nagyúr

[link] ezt a grafikont tartalmazná

(#29948) Mercutio_ válasza Drizzt (#29946) üzenetére


Mercutio_
félisten

Az nem igazán tiszta számomra, hogy mi történt Bp.-n decemberben, amitől hirtelen 50%-ot ugrottak a keresések :U az új CSOK lényegesen kevesebb személy számára hozzáférhető, komolyabb kamatvágás a lakáshiteleknél se történt, januártól pedig általában jönnek az áremelések, tehát még kevesebb pénze marad az embereknek törlesztőre :U

Madwe: :R

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#29949) axioma válasza Madwe (#29947) üzenetére


axioma
Topikgazda

Arggh aki azt a szurot rarakta.... huhh

(#29950) Drizzt válasza Mercutio_ (#29948) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Azért voltak történések bőven:
- Hitelkamat sapkák. Akkortájt kezdte a lokális minimumát megközelíteni a lakáshitel kamat. Most nagyon enyhe visszamozgás tapasztalható már.
- CSOK+: valóban kevesebb ügyfél, de jóval magasabb összeghatárok.
- Babaváró változások: +1M, illetve 30 felettiek már csak idén vehetik fel.
- Nagyon sok elhalasztott korábbi vásárlási szándék.
- Az év eleji áremelések mellett az év eleji bérnövekedések időszaka is volt ez. Utóbbiak átlagos szinten jóval magasabbak voltak, mint az előbbiek. De természetesen az ember saját élménye ettől jelentősen eltérhet.

Alapvetően nagyon hitel vezérelte a tranzakciószámok növekedését. Csomóan akik teljesen kiárazódtak a hitelpiacról is, ideiglenesen újra visszaárazódtak. De persze ezt az ingatlan áremelkedések gyorsan meg tudják akadályozni. Év elején volt egy nagy hype a jó hír cunami miatt, most meg egy egyensúlyibb helyzetbe mozognak a dolgok. Van benne hype, de azért vannak benne fundamentumok is.

Viszont az árhelyzet szerintem nagyon aggasztó. Körülbelül úgy tűnik úgy működik a piac, hogy az árak az adott kategória célközönségének a maximum fizetőképességének határán mozognak. Nem tudom ezt a gordiuszi csomót át lehet-e valahogy vágni. Van egy olyan érzésem, hogy a kamatcsökkentések ezt a problémát alapvetően mélyíteni fogják, nem enyhíteni.

I am having fun staying poor.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.