Hirdetés

2024. június 3., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#29951) pit stop válasza Drizzt (#29950) üzenetére


pit stop
addikt

Kamatcsökkentések?
Azokból már nem lesz sok, közel az alja az alapkamatnak.

Oroszlánszívű Richárd - az első szívátültetés.

(#29952) gg07 válasza Drizzt (#29950) üzenetére


gg07
tag

itthon olyan a piac..(bár nem tudom máshol milyen), hogy úgy alakul az árazás, hogy az eladók ismerik a lehetséges vevők támogatásait, tehetősebb rétegek lehetőségeit, a szomszédok/ismerősök storyát, hogy ők mennyiért adták el a kéglit+ megnézik a com-ot..és ebből kijön egy olyan ár amit elfogadnának + a lehetséges alku (aki ezzel számol egyáltalán). Tehát nem egy korrekt árazás van feltétlenül(ha létezik ilyen) hanem minden spekuláció és vágyat beépítenek.

(#29953) Mercutio_ válasza Drizzt (#29950) üzenetére


Mercutio_
félisten

Szerintem irreálisak az árelképzelések, év végére várom a kijózanodást a hiába hirdető szélesebb réteg részéről.
Sem a gazdaság, sem a hitelkamatok, sem a már eddig is túlfújt ingatlan lufi nem indokolja szerintem :N és a "de alig épülnek új lakások" mantra is felesleges (nem rád értve), hisz egyrészt a már elkészültekben is sok helyen vannak eladatlan lakások, másrészt aki új lakást akar azok nagy része nem fog felújított régibe menni.

Egyébként is becsapós ez a grafikon, jó lenne hosszabb távú adatokat látni. (legalább covid előtti évig)

Amúgy vicces, hogy ismerős Edinburgban vesz lakást az ott tanuló gyereknek, mert jobban megéri mint albérletet fizetni, vagy itthon fektetni ingatlanba :DDD

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#29954) _NCT


_NCT
őstag

Sziasztok!

Ha nem gond itt is feltenném a kérdést; fizetett mostanában valaki foglalót utalással? 20M alatt ha jól tudom az azonnali utalási rendszeren megy keresztül. Ezt illik/kell jelezni a banknak, hogy ha ilyen jellegű utalást indítok bankon kívülre vagy sem? Nem szeretném, hogy megakadjon.

(#29955) axioma válasza _NCT (#29954) üzenetére


axioma
Topikgazda

Ha az utalasi limited rendben - figyelj, h nemreg kitalaltak h 1M limitet raraknak mindenki vedelmeben - akkor nem lesz gond, plane bejelenteni nem kell. Fizetesi szamlarol fizetesi szamlara van csak 5mp, azt tudd, mas esetben meg a regi, munkanapon napi parszor elszamolos.

(#29956) _NCT válasza axioma (#29955) üzenetére


_NCT
őstag

Szuper, köszi szépen a választ!

Még arra gondoltam, hogy MÁK-ból utalni az eladó számlájára, de ha jól tudom ezen már szigorítottak, csak saját névhez kötődő számlára lehet kiutalni a pénzt. Pedig úgy ingyenes lenne :D

[ Szerkesztve ]

(#29957) pit stop válasza _NCT (#29956) üzenetére


pit stop
addikt

Ha a bank Fraud rendszerén fennakad, akkor felhívnak/keresnek.
Én is azt hittem, hogy lesz valami miután milliós utalásom sem volt - de simán átment rendszeren ilyesmi, nem volt fennakadás (részben aggasztó, részben jó mert sima volt).

Akkor ingyenes onnan a kiutalás, ha oda megy a pénz vissza, ahonnan jött úgy tudom.

Oroszlánszívű Richárd - az első szívátültetés.

(#29958) _NCT válasza pit stop (#29957) üzenetére


_NCT
őstag

Azt tudom, ami meg is lepne ha fennakadna, nincs semmi shady tevékenységem, se szerencsejáték stb. Átlag Jóska vagyok, csak próbálok felkészülni mindenre :)

(#29959) pit stop válasza _NCT (#29958) üzenetére


pit stop
addikt

Fennakadást úgy értettem, hogy feltörték bankszámlád és más szeretne utalni - ők meg jófejek és mielőtt átengedik keresnek, hogy biztos te vagy-e és biztos el akarod tőlük vinni a pénzt :D

Oroszlánszívű Richárd - az első szívátültetés.

(#29960) _NCT válasza pit stop (#29959) üzenetére


_NCT
őstag

Jaaa, értem :) Eddig csak 1 ilyen sziauram féle telefonos próbálkozás volt, de már az elején sejtettem, mire megy ki a játék.

[ Szerkesztve ]

(#29961) axioma válasza pit stop (#29957) üzenetére


axioma
Topikgazda

mak ingyenes -> mivel nem feltetlen utalassal ment be a penz (kartyas vasarlas), ezert az elotte legalabb 2 nappal rogzitett barmelyik szamlaszamodra

@pit stop: altalaban az utalason olcsositani ugy lehetne, ha a masik ker indit fizetesi kerelmet, de azon sajna nem 20M hanem darabonkent 2M a limit... ezt azert nem hiszem hogy bevallaljak az ugy szereploi tobb/sok darabban

(#29962) Qtya123 válasza _NCT (#29954) üzenetére


Qtya123
őstag

Ahogy axioma is mondta, figyelj a napi utalási limitre, kérdezd meg a bankod, hogy mennyire van állítva és módosítsd, ha kell.

Nekünk az elmúlt pár évben összesen 5 adás, vagy vétel volt és mind eladói, mind vevői oldalon a foglaló és a teljes összeg gond nélkül ment az utalásokkal, nem akasztotta meg a bank, pedig egyszer sem jeleztük.
Foglaló általában úgy volt, hogy ott ültünk az ügyvédnél, elutaltuk a pénzt, az eladónak meg jött a telefonjára az értesítés, hogy megérkezett, vagy épp fordítva, ha mi voltunk az eladók. 20 milla (ami korábban 10 milla volt ha jól emlékszem) felett meg nem azonnali volt, de mivel az már nem a foglaló összege volt, így nem gond, hogy nem azonnal megy át.

[ Szerkesztve ]

(#29963) Memo96


Memo96
csendes tag

Sziasztok!

A segítségeteket kérném az alábbi esettel kapcsolatban:

Nagyapám a 3 unoka között (unokatestvérem, öcsém és jómagam) szándékozott szétosztani 6 millió forintot “támogatásként” 2-2-2 millió forint megosztásban még 2022-ben. Az év áprilisában en 2+2 millió forintot kaptam (a saját részemet, illetve öcsémét), mivel egy lakásvásárlás előtt álltam. Most pedig szeretném majd az öcsém “akkori” 2 millió forintját visszaadni neki.

Abban kérném a segítségeteket, hogy szerintetek mi lenne a legigazságosabb módja - úgy, hogy magammal és vele sem szeretnék kiszúrni - a 2 millió forint visszafizetésének a forint inflációja miatt? Egészen 2022. áprilisától a visszafizetésig az inflációs adatokkal kalkulálva, minden hónapban az adott havi %os inflációval növelt összeget felszámítani a visszafizetés napjáig?

Köszönöm a segítséget. :)

(#29964) Madwe válasza Memo96 (#29963) üzenetére


Madwe
nagyúr

Én ilyen helyzetben így járnék el: fognám az összeget, megnézném a megszerzés pillanatában milyen állampapírba tettem volna ha fixen nem kell, ennél jobban nem bonyolódnék benne. Az idő elötti visszaváltási büntetést elengedném :D
Tenném ezt azért, mert aki kölcsönözte nekem a pénzt, az is így járhatott volna el, a havi inflációs adatok elméleti vásárlóérték megőrzésre jók lehetnek, de a gyakorlatban ha nem adja neked a pénzt, akkor valahova befektethette volna.
Egyébként a legtisztább akkor lett volna, ha ezt az akkori kölcsönzéskor lefektetitek, hogy a visszafizetés mi alapján fog történni

(#29965) cdl válasza Madwe (#29964) üzenetére


cdl
senior tag

pont úgy jártam el februárban. Akkor 9.9% volt az egyik állampapír kamata, avval számolunk.

(#29966) _NCT válasza Qtya123 (#29962) üzenetére


_NCT
őstag

Köszi neked is. Akkor nem aggódok, a limit ha jól tudom egységesen 1M-ra van már állítva a banknál. De lehet aznapra kivételt kérni, ez a legjobb és legbiztonságosabb megoldás.

[ Szerkesztve ]

(#29967) Memo96 válasza Madwe (#29964) üzenetére


Memo96
csendes tag

Köszi szépen.
Igen, ez valóban egy jó megközelítés, ez lesz szerintem a leginkább élethű megoldás. :R

(#29968) venom8888


venom8888
őstag

Sziasztok. Valaki magyarazza mar el nekem, mert 26 fele kulonbozo tablazatot,es magyarazatot talalok neten a CSOK-ra. Tehat van 1 gyerekunk 7 hetes, olyan tamogatast szeretnenk felvenni, ami csak felujitasara, korszerusitesre hasznalnank, festes, klima, ajtok stb. Es vissza nem teritendo, tehat ingyen kapnank. Letezik ilyen tamogatas? Es ha igen, akkor mennyit adna?

(#29969) _NCT


_NCT
őstag

Sziasztok! 35 felett a csoportos vagy egyéni kockázati biztosítást választanátok? Mondjuk van egy 15 éves hiteletek, nincs egészségügyi problémátok, nem dohányzó, karbantartott, balesetmentes férfiemberről van szó?

(#29970) Csabroncka válasza _NCT (#29969) üzenetére


Csabroncka
addikt

Ezen gondolkozz el (csak egy felvetés):
amennyiben van gyereked, de alacsony a vagyonod:
1. hitelek mellé külön biztosítás
2. saját magadra külön balesetre, műtétre + rokkantságra 30-40mill
3. baleseti, csak halál kockázati ~40-60mill
amennyiben van gyereked, de rendelkezel saját vagyonnal (50-100mill között):
1. és 2.
amennyiben nincs gyereked, de rendelkezel saját vagyonnal (50-100mill között):
(2.) itt azt kell megnézni mennyi a pénztermelő vagyon ebből, alapvetően 1-2 kiadott ingatlan elég fedezet 1 embernek.
nincs gyereked, és alacsony a vagyonod:
2. (de itt a munkaképtelenség és rokkantság biztosítása fontosabb)

"in medias res"

(#29971) _NCT válasza Csabroncka (#29970) üzenetére


_NCT
őstag

Köszi. Főleg magamra akarok és min 40M Ft-ot, hogy legalább a hitelt fizesse, ha esetleg eltávozok és ne jelentsen gondot a feleségemnek se. Ezen kívül jó lenne törésekre, égési sérülésre stb, nem csak min 70%-os baleseti rokkantság esetére; magyarul ne csak a legrosszabb esetben fizessen. Bár ahogy néztem a legtöbb helyen 6 hónap a várakozási idő, annyi idő alatt azért kisebb törésből helyre lehet jönni.

Nem tudom a kiszámolós mennyire jó vagy sem, pontosabban a csoportos vonatkozása. De ha jól tudom a történet indexálódik, ha esetleg az megszűnik 10 év múlva és akkor kell egyénit kötnöm, az szívás, mert sokkal kockázatosabbnak fognak titulálni a biztosítók, mint most. Bár lehet ezt túllaggódom és max lesz egy másik csoportos, amibe átmegyek.

(#29972) Tapsi válasza _NCT (#29971) üzenetére


Tapsi
veterán

A várakozási idő azt jelenti, hogy a bizti megkötésétől számítva ezen az időn túl térít csak. Nem azt, hogy 6+ hónapig kell lábadoznod. :)

Csoportos előnye: jellemzően olcsóbb, de évente újra szokták kötni.

(#29973) _NCT válasza Tapsi (#29972) üzenetére


_NCT
őstag

Na jó, ezt jól benéztem, már amikor leírtam éreztem, hogy valami nem kerek :) Ráadásul van ahol egészségügyi nyilatkozattal kiváltható. Kicsit keverednek a gondolatok, hiteltörlesztésinél szokott még jellemzően 2 hónap "önerő" lenni, de azt nem kötök, mert baromi drága (25k+/hó) és a kockázatival jobban járok. Unit-linked meg eléggé zsákutca, attól azért van jobb befektetési lehetőség is.

Ami jó lenne; egy olyan portál mint az insura/netrisk stb, ahol megadom a szükséges adatokat és kalkulál nekem egy kb árat / hó, több biztosítót összehasonlítva. Elvétve találtam árakat 1-2 helyen, de pár nagyobb biztosító csak ügynökkel összekötve akar kiadni ilyen információkat.


sakal83: :R

[ Szerkesztve ]

(#29974) sakal83 válasza _NCT (#29971) üzenetére


sakal83
addikt

Ha egyénit kotnel en az NNt javaslom. Osszessegeben a legjobb aru es szolgaltatasu. 40 evesen par helyrol kertem be, es brutal arak joztek 40mra. Sok helyrol havi 40e/ho. Az NN volt a legjobb.

(#29975) concret_hp válasza _NCT (#29971) üzenetére


concret_hp
addikt

kisebb serulesekre sztem netto felesleges a biztositas, egyreszt nem fizet sokat, masreszt az ugyintezesre forditott ido is lehet tobb ora is.

vagy fullba vagy sehogy :D

(#29976) Tapsi válasza _NCT (#29973) üzenetére


Tapsi
veterán

...egy olyan portál mint az insura/netrisk stb, ahol megadom a szükséges adatokat és kalkulál nekem egy kb árat / hó, több biztosítót összehasonlítva. Elvétve találtam árakat 1-2 helyen, de pár nagyobb biztosító csak ügynökkel összekötve akar kiadni ilyen információkat.

Csoportosnál ugye nem lesz ilyen, mert ott egyedi ajánlatok vannak. Az kvázi B2B szitu.

Egyébként az eltérő feltételrendszer miatt nehéz összehasonlítani az ajánlatokat. A biztik pedig azért terelnek az ügynök irányába, mert életbiztosítást csak ügynökön keresztül köthetsz, az árazás pedig elég bonyolult, és a kérdőív kitöltése után lesz elérhető.

Ilyen piti balesetekre felesleges kötni, úgyse térít értelmezhető összeget. A csoportost választanám a helyedben.

(#29977) _NCT válasza Tapsi (#29976) üzenetére


_NCT
őstag

Köszi, én is arra jutottam, hogy azzal járok a legjobban. Általában ahol találtam összeget ott 25-35k-tól indult az egyéni, de ez kb a minimum, ha nagyobb összegre/extrább dolgokra is akarok biztosítani, a duplája sem kizárt havonta.

Igazából a lényeg tényleg csak az, ha gyorsan megmurdelek ne hagyjam trében a családot. Lehet később ahogy gyarapodik a vagyon, elgondolkodok egyéni biztin is, de most jó lesz a csoportos.

Sorry a sok offért és köszönöm a tanácsokat :R

(#29978) Csabroncka válasza _NCT (#29977) üzenetére


Csabroncka
addikt

Én annyit tudok, hogy a Cig Pannóniánál kötöttünk 3 éve felségemmel csak kockázati halálra biztit kettőnkre (32;35) (2 gyerek, alacsony vagyon arány miatt), ez fejenként 40milla, 7900 Ft a havi díja (természetesen kettőnkre összesen), a kombi élet (rokkantság, műtét, betegség) biztosítások a Groupamánál vannak, azok persze drágábbak.
Most talán pár hete hallottam az üzletkötőnktől, hogy idén kivezetik "Pannónia Bárka Élet-, Baleset", talán érdemes utánakérdezned, összehasonlítanod a kiszámolós kombival.

"in medias res"

(#29979) AxBattler válasza _NCT (#29977) üzenetére


AxBattler
félisten

Kiszámoló csoportot talán érdemes lehet csekkolni.

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#29980) Peetey91 válasza _NCT (#29977) üzenetére


Peetey91
senior tag

Kiszámoló biztosítás +1

(#29981) _NCT válasza Peetey91 (#29980) üzenetére


_NCT
őstag

Köszi srácok/lányok a megerősítést :R Nekem is ez jött ki mint ár/érték arányban egyik legjobb konstrukció, + a transzparencia is egy fontos érv volt.

(#29982) kb00


kb00
csendes tag

Sziasztok,

nemsokára költözünk egy új ingatlanba, és a jelenlegit szeretnénk megtartani és kiadni. Amikor vásároltuk, igénybe vettünk CSOK egyszeri kedvezményt. Hogy bérbe lehessen adni, ezt a kedvezményt utalással visszafizettük a megadott számlaszámra, és a kapcsolódó kérelmet elektronikus úton benyújtottuk a kormányhivatalba, hogy az állami jelzálogjog lekerüljön.

Ez már hetekkel ezelőtt volt, azóta viszont nem jött semmiféle visszajelzés, legalább arról hogy megkapták volna a kérvényt / befizetett összeget és elkezdték volna a folyamatot. Személyes ügyfélszolgálata a Lakástámogatási főosztálynak nincs, telefon állandóan foglaltat jelez, gyakorlatilag elérhetetlenek, az albérlők viszont hamarosan jönnének.

Valaki járt már hasonló cipőben? Ha igen, mennyi ideig tartott a folyamat, esetleg valami ötlet hogyan lehetne előremozdítani a dolgot?

Köszönöm ha valaki megosztja a tapasztalatait, akár privátban is :)

[ Szerkesztve ]

(#29983) Kickass válasza kb00 (#29982) üzenetére


Kickass
őstag

Május 9-én adtuk be a felfügesztési kérelmet minden dokumentummal és tegnap ielőtt kaptuk meg határozatot. Telefonon először másodjára, majd a konkrét kérelemmel kapcsolatosan érdeklődve kb. 5. alkalommal sikerült őket elérni telefonon. Egyébként hivatalosan 30 nap az ügyintézési határidő erre az ügyre. Igaz, mi nem elektronikusan adtuk be hanem személyesen kormányhivatalban.

Illetve nálunk eladás miatt volt szükséges bejelenteni.

[ Szerkesztve ]

(#29984) kb00 válasza Kickass (#29983) üzenetére


kb00
csendes tag

Köszi! Én Május 7-én adtam be, akkor még várok következő péntekig, hátha.

(#29985) sakal83 válasza Kickass (#29983) üzenetére


sakal83
addikt

Mi a telefonszamuk? Kit kellene keresni ilyen ugyben?

(#29986) Kickass válasza sakal83 (#29985) üzenetére


Kickass
őstag

Itt fent van szinte minden:
[link]

(#29987) sakal83 válasza Kickass (#29986) üzenetére


sakal83
addikt

Köszönöm

(#29988) queens


queens
csendes tag

Sziasztok!

Erste lakástakarékpénztárnál ha minden igaz, akkor a felmondást követő 30 napnál frissebb hitelintézeti igazolást kell csatolni.

Mi történik akkor,hogyha ez 35 napos?

Akkor bukta, vagy van valami más szankció?

Köszi

(#29989) Csabroncka válasza queens (#29988) üzenetére


Csabroncka
addikt

A beadás napja számít, ha akkor már lejárt, akkor elvileg nem jó, de átcsúszhat ennyire közeli határidővel.

"in medias res"

(#29990) Dorian válasza queens (#29988) üzenetére


Dorian
félisten

OTP-nél ezt elfelejtettem, és 60 nap után vittem be. Semmi gond nem volt

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#29991) queens válasza Dorian (#29990) üzenetére


queens
csendes tag

A banktól kikérés is több volt, mint 30 nap, vagy a dokumentum az már megvolt, csak későn vitted be?

Csabroncka: a kikérés napja is számít, azt írja, hogy a felmondást követő 30 napnál nem régebbi nyilatkozat kell.

Köszi mindkettőnek, kikérem, beadom lesz ami lesz, majd megírom mi volt.

(#29992) Csabroncka válasza queens (#29991) üzenetére


Csabroncka
addikt

Az számít mikor írták alá bankban. Én eleve úgy kértem anno, hogy személyesen bementem érte.

"in medias res"

(#29993) Dorian válasza queens (#29991) üzenetére


Dorian
félisten

Nem volt meg semmi, valamiért azt hittem ráérek, mert negyed év van rá :DDD
Aztán jó 2 hónap utan előjerült a levél amiben írtak róla, és rohantam a bankba :))

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.