Hirdetés

2024. május 14., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#21027) Drizzt


Drizzt
nagyúr

Egyéb érdekességek.

"Októberben 10 090 darab használt lakóingatlan cserélhetett gazdát, ami 11 százalékos csökkenést jelent a múlt év azonos hónapjában feljegyzett 11 335 tranzakcióhoz képest. “Ez mérsékelt csökkenést jelent, és összecseng a kínálat és a kereslet alakulásával is. Az eladó használt lakóingatlanok iránti októberi érdeklődések száma ugyanis 12,5 százalékkal csökkent éves összevetésben, ám így is több mint 340 ezer telefonszámfelfedés történt az ingatlan.com oldalán. A tulajdonosok által októberben eladásra hirdetett lakóingatlanok száma pedig 9 százalékkal esett vissza éves szinten, ám az ingatlanközvetítőkkel együtt összesen több mint 34 ezer friss lakáshirdetés került be a használt lakóingatlanok kínálatába.” – ismertette az adatokat Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője. A szakértő hozzátette, hogy a tendenciákat megerősítik az adásvételek kötelező kellékét jelentő energiatanúsítványok számának alakulása is."

Csökkent mind a kereslet, mind a kínálat. Kereslet picit nagyobb mértékben.

“Az első félévben több mint 35 ezer lakáshitelt folyósítottak a használt lakások vásárlóinak, a szóban forgó hat hónapban pedig 69 ezer darab használt lakás adásvételére kerülhetett sor. Vagyis a hitelek tranzakciókhoz mért részesedése 52 százalékos volt, szemben a 2020 első felére jellemző 44 százalékkal.”

Laikusként ez az 52% tökre nem hangozna magasnak, de ha az ábrán megnézem mikor hogyan alakult a korábbiakban, akkor meg az látszik, hogy ez tényleg nagyon magas. Bár persze ez csak a konkrét lakáshitel, egyéb hiteleket nem tartalmaz. Kíváncsi leszek arra is, hogy a végső éves használtlakás adásvétel szám hogyan fog alakulni.

I am having fun staying poor.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.