Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cog777
őstag
-
Alusky
senior tag
Kényszerből használom, mert az emberek 90%-a csak itt érhető el egy kupacban. És a tenyésztők is itt reklámozzák magukat szinte 100%-ban, de minden egyéb cég is kb.
Próbálom minimalizálni, próbálom minden létező módon blokkolni, szűrni, de csak-csak beköpködi néha a random posztokat meg idióta reklámokat a hírfolyamba amik széjjel pusztítják az ember agyát és akkor az ezek alatti kommentekről nem is beszélve. Helyi csoportokat is kénytelen vagyok nézni, mert egy csomó ingyenes vagy filléres cuccot be lehet így szerezni közelben és pörgetni kell, mert ha nem elsőnek olvasod kb. el is vitte más, mint gyöngytyúk a taknyot.
Sajnos olvasgatnom kell, mert az életben nem tudnám meg, hogy hol van épp akció vagy bármi ami viszont kifejezetten fontos nekem. Pl. az elmúlt időszakban három bolt is akciózott, mindháromban felvásároltam amit csak tudtam, így spóroltam 60k pénz körül. Ez pl. nem lenne a Facebook nélkül.
Valamit valamiért, a sok vizuális, mentális szemétért cserébe pénzt spórolok. -
T0mBd1gg3R
veterán
Ez az, hogy a mi kutyánk se nagyon használta a házát, aztán évről évre egyre többet, ahogy öregszik egyre fázósabb gondolom (6 éves).
Meg egyre lustább
Reggel addig meg szoktam kötni amíg kiállok a kocsival, alapból nem menne ki, de ha valami kutyát lát az utcán akkor lehet nem bírna magán uralkodni. Persze a pórázon is be tud menni a házába és a kajájához/vizéhez hozzáfér. Régen ugrált össze vissza. Manapság, főleg ha hideg van, van hogy be kell nyúlni a házába megkeresni tapogatva a fejét és megkötni
Viszont jó meleg van a házában így benyúlva, mindig úgy jön ki, hogy jó meleg a kutya. Lehet nincs is rá szükség.Amúgy érdekes módon most nem olyan vastag a bundája, lehet már olyan sokat tartózkodik a házban ha fázik, hogy nem alakul ki nála úgy, mint a korábbi években (van nyári vékony meg téli vastag bundája)
-
jézusom
addikt
Így nehéz kisilabizalni, megkérdeztem ai-t.
Állatorvos általában nagy kezdő dózist ad injekcióban: 2,5-5 mg/ttkg subcutan vagy intravénásan (pl. 9 kg-os kutyánál 22,5-45 mg), hogy gyorsan helyreállítsa a véralvadást
Ahogy nézem, tabletta csak max fenttartasra jó.
Egyébként nálam is fogja a kicsi a patkanyt, de csak kinyírja. És raktam ki mérget is de csak olyat ami kockaban van és drótra lehet fűzni! Mert a patkany elhordja gyűjtögeti, ha meg azt talalja meg a kutya akkor baj lehet, ami meg ki van drótozva az elzart helyen van.
Majd utana nézek érdemes itthonra venni ampullat.
-
Szia! K vitamin segíthet a véralvadásgátlós patkányméreg ellen? Nálunk is kirakják dobozba a kutyák közé is, a kutya meg megfogja a patkányt. De patkány dögöt még nem találtam, gondolom nem eltemetik őket.
Köszönöm! Rákerestem, betárazok belőle, hátha több kutya nem hal bele. -
cog777
őstag
Jah, érdekes hogy a nőstény teljesen nyugodt, a hím az hasonló mint amit írtál. Van nem messze egy dísznövény ágyás, kb 3 m átmérőjü, valami magas fűféle van beleültetve. Kutyám teljes sebességgel bele a közepébe, pisil, majd elkaparja. Nem nézem ki hogy tavaszig megmarad

A kert szélét 1 m magas vékony dróttal vettük körbe, nöstênynek simán elég volt. Most gondolkodunk hogyan magasítsuk és erősítsük meg…A kutyusaid legalább jó életet éltek… most mennyi kutyád van?
-
Alusky
senior tag
Nem véletlenül voltak a romániai botrányok 15 éve amikor a sintéreken elfogyott a fentanil olyan sok kutya került be (14 napos volt a megőrzési idő aztán altatás) és husángokkal verték fejbe a kutyákat.
Valahogy Magyarország után keletebbre olyan brutális mélyrepülés van Európában, hogy az valami hihetetlen, de persze mindenki szerint itt a legszarabb élni. Csak ezek az emberek még a büdös életben nem jártak igazán szar helyen.
Közben meg 4000-ért zabálnak két darab pici szuflépalacsintát, az utca végén a sor annyira kelendő, meg ugyanez a pisztácia agyhalállal, csurig vannak a kézműves boltok, a biopiacok, a különböző művelődési napok, megmozdulni nem tudok a szájbakúrt sok autótól, de közben meg sírnak milyen szar itthon az élet. Ja az. Menjenek át Romániába, Törökországba vagy bármelyik környékbeli országba és egy hét után sírva, visítva futnának haza a nagy tudós bajnokok. Hoztam onnan kutyákat tenyésztőtől (!), láttam milyen állapotok vannak.
Egy bizonyos életkor után kurvára belefárad az ember. Az emberekbe.Azért Kelet-Magyarország se piskóta állattartás ügyben, de sokkal rosszabb helyek is vannak és nem kell túl messze menni az országhatártól hozzá.
-
DRB
senior tag
Köszi az együttérzést, a többieknek is természetesen és én is együtt érzek veletek! btotyi fórumtárs betett két képet, na az nagyon megérintett. Tudom, egy idő után az ember elengedi a kisbarátját(bár én teljesen soha nem fogom), illetve beletörődik a veszteségbe, dehát nem is tudok mást csinálni, muszáj mert belebetegszik az ember. Én hajlamos vagyok ilyenkor nagyon megtörni, az előző kutyámnál is megtörtem, most meg még jobban, de valahogy kikeveredek belőle, sokat segítenek a barátok, meg ti is azzal, hogy írtok. De most perpill az még elvesztésénél is jobban nyomaszt(vagy inkább nagyon fáj), az amit írtam is, hogy lehet, hogy nem jó csináltam amit csináltam. Megyek a napokban, lehet ma, az állatorvoshoz, hogy beszélgessünk egyet, elmond majd mindent, mi is történ pontosan, illetve azon bizonyos utolsó napot hogy látja ő, muszáj tudnom, ha hibáztam akkor is. Nagyon jóban lettünk pár éve a dokival, amikor is rengeteget voltunk nála. Akkor(is) nagyon rosszul volt a kutya, több orvos is kezelte, vészhelyzetben kénytelen voltam egy másik, közeli állatorvoshoz vinni(többször is), szerencsére rendesen ellátták ott is, de a jó ellátás ellenére is az volt az egyöntetű vélemény, hogy jó esetben is csak hónapjai vannak hátra. Azután sikerült úrrá lenni a betegségén(mitrális szívbillentyű elégtelenség), bár nem gyógyult meg, ebből nem is lehet, de gyakorlatilag tünetmentes, stabil és teljesen jó állapotba került. Persze kapta a szűkséges gyógyszereket(szerencsére mindenből a minimumot, sőt egy idő után még annál is kevesebbet), meg egy kiegészítőt(valójában ez segített), és így még több mint 4 és fél évig együtt lehettünk, most sem az a betegség lett rosszabb. Amúgy nem csak azért lettem vagyis lettünk(merthogy a kiskutyám is bírta a dokit, sőt az asszisztenseket még jobban, mindig megsimizték, meg persze ment ölbe amikor csak ottvoltunk) jóban az állatorvosunkkal, mert milliószor ottvoltunk, hanem mert egy nagyon rendes és jó doki, meg jó ember, mindent megtesz a beteg kutyákért vagy bármilyen kisállatért, sőt a gazdiknak is segít, ha úgy hozza a sors, hogy kell a támogatás nekünk, kicsit munkamániás is, és mindezek mellett még igen korrekt pénzügyileg is. Természetesen az asszisztensekre is vonatkozik mindez, ők is olyanok mint a doki.
Totál hihetetlen, de valami történt velem, láttam egy videót egy kiskutyáról, örökbe lehet fogadni. És hát elgondolkoztam a dolgon, nem tudom miért, még nem engedtem el a kisbarátomat, sőt igazából teljesen soha nem is fogom tudni elengedni, de ennek ellenére valami történt velem ez alatt a csak négy nap alatt, nem tudom, talán kicsit emlékeztet is az én kiskutyámra, meg olyan kis gyámoltalan, és kéne neki egy jó gazdi, aki szereti és vigyáz rá élete végéig. Uhh az most azért az eszembe jutott, hogy ha itt lenne a kiskutyám és hazahoznám ezt szintén igen csak pici kutyát, hát rettenetesen mérges lenne rám, a kis jövevényre meg morogna meg minden, de aztán biztos, hogy megbarátkozna vele, és boldogabb lenne mint egyedül, és egy idő után már le sem lehetne állítani játékot, ez biztos. Jaj nem tudom mit tegyek, ilyen még nem történt velem... Ki is borultam megen, asszem megyek beülök a kocsiba és nekiindulok világnak, mert itt az újabb hullámvölgy. Nem vagyok ilyen érzelgős, kivéve ha kutyáról van szó, gyakorlatilag elvesztettem már az egész családomat, pl. az édesanyámat nagyon korán(épp hogy ötven éves volt), de még attól sem törtem meg ennyire, mint most.
Köszi a támogatást, sokat segít! És írjatok még, bármiről is! -
DRB
senior tag
Igen, a hiányérzet az nagyon rossz, nagyon összenőttünk, egész pici volt amikor hozzám került, és hamar, a legelején kialakult a kötödés, ami az évek során egyre-egyre csak erősebb lett. Nem is igen tudnám leírni mit érzek, nincsenek erre szavak. Alig tudok hazajönni, aztán meg menekülök itthonról, itt minden rá emlékeztet, de valójában a menekülés sem segít, mert egész életében velem volt a kis Barátom, úgy értem, hogy szinte mindig jött velem mindenhová. Beültünk a kocsiba és bejártuk fél Európát, voltunk Németországban autóért, vagy éppen Dániába szállítottunk egy haverommal folyadék hűtőt, de mentünk Milánóba esküvőre, kétszer is, vagy csak elugrottunk Érdre egy autóért, vagy csak itt a környéken elszaladtunk valahová, pl. vásárolni. A jobb egyen volt az ő helye. Ráadásul a hiányérzetnél is jobban nyomaszt(és ezzel nagyon óvatosan fogalmaztam) valami(több is), nem tudok erről sem nagyon írni(vagy beszélni) még, mintha valami nagy marok szorítaná a gyomromat, egyre jobban és jobban, a tehetetlen düh, hogy nem tudok változtatni a rossz döntésemen. Bármit megtennék, de tényleg bármit, de nem tudok... ez egész életemben fájni fog. Mindig is a logika vezérelt/vezérel, kivéve az utóbbi időszak, pedig végig mondogattam magamnak, hogy hogy meg fogom hozni a jó döntés, de akkor amikor kellett volna, megzavart és elbizonytalanított valami és nem sikerült, még az utolsó pillanatban is reméltem, hogy jobban lesz, de becsaptak az érzelmeim. Basszus megint elszakadt a cérna, sikerült kikészülnöm, pedig próbálom tartani magam, nem is írok többet, inkább elindulok valamerre, bár mint ahogy írtam, nagyon ez sem segít, talán maga a vezetés ami megnyugtat valamennyire.
-
H-Zol
őstag
Egy hete van kint az új jövevény ( pontosabban egy állat aki oda kidobta ) , egy hiperaktív kis öklömnyi kutya , csak annyit láttam ma reggel is , hogy a nagy fű nyílik ketté és egyszercsak elotoppant a kicsike
, megfogja a nagy kutyák farkát , csüng a nadrágon ahogy jövök megyek egy nagyon aktív kis dög , féregtelenités és egy oltás megvolt !
Itt egy 4 napos kép , esett az eső és bent a műhelyben ( raktárban ) javítottunk , egyszer csak látom , hogy lepihent
a raklapon volt egy rossz rongy ( kéztörlő ) és azon aludt egy jó ideig , csináltam neki dobozt ronggyal de két nap alatt szét szedte és a nagy kutyákkal alszik . Egy kicsit féltem mert ott kint nincs kerítés ( egy volt Tsz állat farm volt ) és jönnek mennek a traktorok , kocsik és ki ki merészkedik a nagyokkal az útra , kint szóltam a szomszédoknak , hogy figyelmesen járjanak , de jönnek idegenek is ( dillerek , alkatrész szerszám , vegyszerek stb eladók ) , remélem nem ütik el , mert amúgy én is ha beinditom a traktort , rakódót , kocsit , rögtön megy be a műhely kocsi alá ( közelébe ) mert ott találtam rá , és ott érzi magát biztonságban !! -
j.bravo
addikt
Köszönöm h megkérdezted!
Kissé megnyugodva csak arra gondoltam hogy a legutolsó akármilyen injekció óta ott volt benne; és nem tudni mennyi ideig élt ezzel és szenvedett a marha emiatt.A húst persze apróra vagdostam, nagyon figyelve hogy ne legyen benne több - persze az sem nagyon valószínű, hogy ha egyet beletörtek, akkor ugyanabba a marhába törnek bele többet is. Ugyanakkor az sem biztos hogy az 5,6kg-os egy tömbbe fagyasztott, vákuumcsomagolt hús minden darabja ugyanazon marhából származik, sőt.
#38796 jézusom: hát, franc tudja, hogy mennyire életszerű csomagoláskor észrevenni. Belegondolva, az sem triviális hogy ha beletörik, akkor valóban érdemes-e a marhát annak a stressznek kitenni amíg megkeresik és kiszedik valahogy
Azt életszerűnek érzem hogy bontáskor illetve csomagoláskor nem bukik ki.
-
Alusky
senior tag
Ezért nem szeretünk altatni izomba, csak bódítani más eljárásokhoz. Ha már úgyis kanülálva van az infúzióhoz akkor oda mehet. Gondolom kisebb magánrendelő volt, se altatógép, se lélegeztető, se semmilyen monitor, hanem izomba altatás aztán hadd szóljon. Azért az ilyen műtéti eljárások nem rizikómentesek, ezért nem vállal itthon sok falusi doki műtétet hiába van magánrendelője. Méhgyulladásnál normális az 1 órás műtét, teljes hasüreg felnyitás kell.
Én sokat csalódtam már orvosokban is (ahogy tenyésztőkben is, nagynak mondott kutyatartókban is), nem garancia már a doktori titulus sem. Múltkor egy ismerősnek vittem összeverekedett kutyáját, elég rendesen megtépték és az ő dokija csak antibiotikumot írt fel aztán helloszia. Mondtam neki vigyük el az enyémhez, ráérek, de nem akarta. Ki is fizetem mondom, csak vigyük át, mert ez nem orvoslás ami itt történt, de nem. Jó hát akkor nem. Annak a kutyának le kellett volna pucolni a sebkörnyéket, az éleket levágni a feltekeredett bőrfelületen stb... Nem antibiotikummal tömni aztán majd begyógyul ahogy sikerül.
A gazdája se nagyon volt a topon, mert nem igazán lett lepucolva az a seb csak jóvanúgy módon. Bekötözte túl szorosan, fel volt duzzadva a lába, mondtam neki hogyan kell ellátni, aztán megcsinálta-e azt már nem tudom. Összeverekedés után nagyjából lepamacsolta aztán be lett téve a helyére, mint egy tehén, egy haszonállat. Pedig nem nehéz még ekkora sérülést sem ellátni, de hogy a doki is így leszarta, ez csúcs. Nála se fog látni engem senki és nem ő az egyetlen a környéken.Bosszantó, hogy mennyire nincs érzéke sokaknak a kutyatartáshoz pedig magas szinten vannak benne, itt most állatorvosról meg tenyésztőről is beszélve. Nem várom el mindenki profi legyen, én se vagyok az, de ha látom nem megy neki ahogy kéne és már segítséget is felajánlok és el van utasítva az kurvára bosszantó tud lenni. Én meg itt vagyok egy egyszerű farok és simán kiveszem, beviszem, kihozom azt a felnőtt területőrző, nem barátságos kutyát aki még a büdös életbe sose látott engem, mert a gazdája olyan stresszbe volt inkább velem jött a kutya, három másodperc után eldöntve inkább rám bízta magát. Már mikor láttam a kocsiban nem akar a nyakörv feladás összejönni inkább átvettem egyből és én csináltam. Eleve ha ilyen mértékben össze tudnak verekedni ott már gazda instabilitási probléma van. A kutyák csipkelődnek, alapvető kommunikációjuk nem mindig békések egymással, de ez már sok.
Egy rémült, stresszes, fájdalmas sebű kutyát meg nem lehet ilyen módon egy állatorvoshoz vinni amelyik helyektől még ráadásul pluszban félnek is. Meg kell nyugtatni, meg kell mutatni neki, hogy rendben van minden, bemegyünk, kijövünk, mert ez a dolgunk és én ezt mondom, mert én vagyok aki ezt mondja, engem követsz egész életedben és ez mindig működött, úgyhogy követsz most is. Nem lehet szenvedve meg balfaszul csinálni ilyeneket.
Annyira nem nehéz egy falka tetején vezetőnek lenni, annyira egyszerű és logikus dolgokból áll az egész, miért nem sikerül ez ennyi embernek?Egy teljesen külön eset, de néhány hete feljelentettek Facebook posztok alapján állatkínzás gyanúja miatt, ennek mostanában jöttek meg a papírjai. Ez volt az utolsó, hogy én kommenteltem bárhova ennyi moslék életű szarházi ember közé. Valakinek nem tetszett amikor rászóltam, hogy kapja már össze magát, mert el van kicsit tájolva és megsértődött ennyire. Nem tudom min, lehetett tenyésztés, kutyatartás, verekedés, ivartalanítás, fülvágás, etetés, elég sok dologról írogattam, mert eléggé nincsenek képben az emberek dolgokkal, jó lenne ha észrevennék magukat. Utóbbi két hónapban elég sokat a csoportokban, mert kutyát kerestem és nem mindegyiket tudtam továbbgörgetni szó nélkül a kommentelő emberek közül. Ma voltam reggel az ügyvédnél az ellenlépések miatt. Nem kell aggódni meg fogja kapni a magáét ezért, mert nyilván semmilyen állatkínzásról nincs szó, csak ezzel nyomtak fel mert ennek van nagy hangja, meg ez btk.
-
-
Alusky
senior tag
A barnás még nem feltétlen méhgyulladás, rendes tüzelés színe is lehet ilyen főleg a végén. Ultrahanggal lehet megnézni, bár nyitott méhszáj miatt nem feltétlen látni, nagyfelbontásúval esetleg. Várni szoktak kutya viselkedésétől függően pár napot, 1-2 hetet, hogy mivé alakul, ha a gazdája nem akarja ivartalanítani. Kutya viselkedésváltozása, étvágytalanság, folyás változása ami árulkodó nagyon (mivel a méhszáj még nyitva marad kb. 2 hétig ilyenkor lehet várni kis ideig). Ezért is rakta be hétfő délutánra a szerda délutáni esetet, mert az ilyen méhgyulladások halaszthatóak, nem igényel azonnali ellátást, mint a zárt variációi, főleg ha előrehaladott.
Viszont ha van kan is mellette és ennyire lazán vannak szétválasztva egymástól akkor jobb is, ha meg van műtve függetlenül attól van-e méhgyulladása, mert előbb-utóbb odakölykezik.
Lehet együtt tartani ivaros kutyákat, csak ennél nagyobb komolysággal. Ha ez nincs akkor valamelyiket műteni kell. Utcaszéli keverékek esetén meg főleg, mert még fajtajellegűnek sem mondható ha véletlenül végeredménye van, keverékek meg tényleg vannak a menhelyeken is. Románia meg aztán főleg dúskál bennük, 10x annyi mint nálunk.Ilyenkor nem csak a méhét veszik ki, hanem a petefészkeit is, mindent. Méhgyulladás gyanúja vagy középkortól felfelé mindenképp. Méhnyaknál van lekötve, orvosa válogatja mekkora darabot hagy meg a hüvely és méh kapcsolatánál. Akárhol vágni sem lehet, mert az ereket le kell szorítani és varrni, a méhnek gazdag vérellátása van mivel kölykök táplálására lett kitalálva. Itt igazából csak annyi a szempont, hogy ritkán előfordul utólag méhnyak csonkjában is gennyes gyulladás, ezért általában nagyobb darabot kivesznek, de függ az életkortól meg mennyire van tele polipokkal stb. (legtöbb kutyának van középkor után).
Csak petefészkeket fiatalabb kutyáknál szokás kivenni, ilyenkor a méhet bent hagyják, gyorsabb felépülés, kisebb műtét, mivel nincs tüzelés többé, nincs a hormonszint ugrálásból a méh bioszférájának legyengülése és a méhfal sem redőzött a leváló petesejtek miatt, nem lesz méhgyulladás, bent lehet hagyni. Ennek is vannak különböző módszerei amikor nem kell a teljes hasfalat felvágni hozzá, illetve ilyen a petevezetékek átvágása is. Fordítottja a petefészek kímélő műtét ahol a méhet veszik ki és a petefészkek bent maradnak, ilyenkor tüzelés ugyanúgy lesz csak vemhes nem lesz soha. Itt fontosabb tényező hol van a méh levágva, mivel párosodásra képes marad a kutya, vagy meg kell hagyni a teljes hüvelyt vagy annyira lerövidíteni, hogy a népies nevén összeragadás ne tudjon fizikailag megtörténni egy műtött területen érthető okokból.
Ezek mind nyugatról átvett módszerek, főleg USA-ból, ott rengeteg kutya van ivartalanítva, sokkal több tapasztalatuk van a negatív oldaláról is már emiatt, ezért hajlanak egyre jobban az alternatív módszerek felé hogyan lehet meghagyni a hormonokat, kölyökkutyák nélkül, de nincs 100%-os módszer mert a hormonok jelenléte valamekkora esélyt ad daganatos megbetegedéseknek is.
Te kutyádnál mindenképp az első lesz.
Méhgyulladás gyakorisága teljesen lottó, vannak hajlamosabb, érzékenyebb fajták, ilyen pl. a német dog/dán dog, a többinél inkább csak ökölszabály kb. minden ötödik kutya 10 éves koráig. Aztán vannak gazdák akiknek pont egymás után több kutyája is épp az "ötödik", másoknak meg egymás után a többi négy és évtizedekig tart kutyát gond nélkül. -
Alusky
senior tag
Gerincsérv műtét az 300-500 és nem biztos sikerül vagy nem újul ki később.
20+ ezerbe kapott valami ízületvédőt is szerintem, mert a klasszikus non-szteorid vagy szteroid gyógyszerek párezerbe kerülnek amit ilyenkor adnak, a vizsgálat meg nem lehetett ilyen drága.
Hacsak nem prednizolonból kapott lórúgással, mert annak adagja 15 ezer körül van valóban nagy kutyának. -
chizuru
csendes tag
Persze, bár nyilván ahhoz bizonyítani is kellene hogy a NexGard okozta, ami valljuk be nem túl valószínű es nem is fogja tudni bizonyítani, szóval marad a vagdalkozas es mindenki más hibáztatja... az hogy o nem tudta fizetni a kutya kezelési, szintén más hibája mert ő mennyi segítséget kért. Allatvedo szervezeteket is támad, hiába próbálják neki elmagyarazni hogy azok nem a gazdas kutyak segitesere vannak...
valoszinu a te módszered lenne hatásos az esetében
-
chizuru
csendes tag
Szia! Kiderült, a mentális problémás srác. Nyilván én elmondtam a saját verziómat, bemutattam az oltási könyveket, illetve hogy kamera figyeli a hátsó kertet. A hatósági állatorvos közölte nem túl burkoltan hogy a jegyző és szerinte is a srác bolond szóval próbálja, nagy ívben kerülni (nem mintha eddig vágytam volna a társaságára).
Nekem úgy néz ki probléma nem lesz a dologból, mivel nincs is miből lennie, az közben kiderült hogy a srácnak kb az összes itteni rendelőben pld tartozása van, illetve többek között az én volt főnökömet is fel akarja jelenteni mert tőle kapta a Nexgard spectrat, amitől szerinte epis lett a kutya
-
Hát igen én sem értem. Ugyan az ment neki, mint egy hónapja. Annyi változás, hogy most volt féreghajtó is, amit itthon adtam be neki.
De mindig elcsodálkozom a kutyákon. Nincsennek régen együtt, de jött az öregebb és itt topogot és nyüszkölt. Mondom mi a fene, kimentem az előszobába és akkor láttam, hogy bedagadt a feje a picinek
-
Alusky
senior tag
Én nem tartom magam tenyésztőnek, csak elkezdtem csinálni, de már abbahagyom én is még nem tudom meddig. Bár elnézve a Facebook csoportokban, hogy kik merik magukat "a tenyésztőnek" nevezni, lesújtó. A papírokon túl sok más is kell ahhoz, hogy én valakit annak tekintsek, én magam sem értem el azt a szintet, nem is tartom magam annak. Hogy ez a sok nyikhaj C, D, E almokkal, tehát max 3-4 éve csinálják és mivel orosz fajtáknak nincs előírt orvosi vizsgálata meg se csinálják, hogy ezek minek érzik magukat meg hova fel, az meg megint egy más dolog... De nem is ez a legrosszabb, hogy nincs csípő diszplázia szűrés sem egy óriástestű fajtán, hanem a stílus amivel kommunikálnak, mikor segítséget kér valaki és úgy viselkednek, mintha ezer éve ebbe születtek volna genetikailag és észt osztanak, közben meg sehol nem látom ezt a valós tapasztalatot. Meg az ilyen baromságokba vetett hit, hogy a kutyatáptól szar a kutya, nyerset kell neki adni és akkor lesz a tuti. Ez nem a kutyákhoz való szakértelem magas szintjét mutatja.
Nem gondoltam rá sose, hogy egyszer sok kutyám lesz, de elkezdtem őket venni és jól működött, és működik most is, jó ennyi kutyával. Utána kerestem valami kutyás dolgot amit csinálni lehet velük, állatorvos nem leszek, tréner se, kozmetikus se, kiképző meg ilyen őrzővédő se, se kutyás sportok, a kiállítás meg a tenyésztés maradt ami megfelelt valamennyire, az is eléggé feltételekkel. Legalább ha valaki megkérdezi minek van ennyi nem kell elmagyaráznom fél napot, csak odanyögöm, hogy tenyésztem őket aztán kész, "azt mindenki megérti". Sokkal inkább tartom magam hobbi kutyásnak aki sokkal jobban ért hozzájuk mint egy hobbi kutyatartó, csak nem találta meg a helyét ebben az elbaszott világban.
Már amúgy is éreztem, hogy a végén vagyok ennek, nem tudok feljebb lépni, mert ahhoz engednem kéne a hozzáállásomon azon meg nem fogok. Utána tavaly két ismerősnek is meghalt ellés közben a kutyája az még jobban elgondolkoztatott, nyáron kiadta a Meoesz a közleményt a fülekről, hogy nincs több kiállítás az is rányomott még, szeptemberben voltam utoljára egy kuvaszos ismerőssel, meg egy németjuhászos ismerőssel és neki volt egy dobis csaj ismerőse ő három vágottal volt, mondtam is neki, hogy nekem ez az utolsó és befejeztem ezeket a balfasz kiállításokat ezek után, még nézőként sem, csak tenyészszemlére megyek. Most meg eltemettem az egyiket elég nagy hirtelenséggel egy pillanat alatt, úgyhogy biztos nem fogok a következő években semmit csinálni, nekem elég volt ebből.
Egyébként se hozta ez a kiállításra járás azt amit vártam tőle, a sok kapcsolatot, sok ismerőst, jófej embereket és ilyesmiket, közben meg nem ilyen... Vagy én működöm rosszul. -
Alusky
senior tag
Nekem együtt vannak. 11 kutyából egyel volt csak gondom, mert őt 5 évesen vettem meg és az előző tulaja elrontotta, ráadásul ő a Gyurka Gyuri féle gulágőrző eredeti fekete kerek kisebb méretű kaukázusi volt Oroszországból, ők tényleg hülyék tudnak lenni ha valaki nem ért hozzá. Ez volt az a típus aminél ki szokták fogóval törni a szemfogakat, hogy ne tudjon akkorát harapni. De sikerült annyira visszanevelnem, hogy együtt tudjanak lenni, csak az evésnél kellett külön etetni, mert arra támadta a többit. Arra is figyelni kellett, hogy előbb behívjam a helyére és csak utána lehetett zörgetni a tálakat és a zsákot, mert különben arra is támadta a többieket. Egy elbaszott kutyához képest aki a fél életét így élte le rossz berögződéssel, nagyon is szép eredményt értem el vele és megnyugodott elég hamar. Lehet, hogy ma már jobban sikerülne, akkor még kezdőbb voltam én is.
Már nincs régóta, a többieket én neveltem vagy amit felnőtten hoztam közéjük normális helyről jöttek, ővelük semmi gond, együtt esznek, akkor is ha kimegyek közben, együtt alszanak, a kapunál együtt ugatnak. Pedig ivaros szuka mind amitől sokan rettegnek, mert nem értenek hozzá.
És ez a normális viselkedés a kutyáknál, egy fejlett szociális hálóban élő fajnál. Az a nem normális amikor a tenyésztőknél is külön vannak kennelezve és így élik le az életüket, és minél jobban el vannak szelektálva annál jobban utálják egymást, mert azt tekintik normálisnak el vannak zárva és nem az együtt élésre törekednek. Aztán erre verik a nyálat, hogy mennyire fogós, mert a másik kennelben lévőt őrjöngve ugatja. Ilyen tenyésztőtől kölyköt se veszek, mert ebben nő fel 8 hétig és eleve szarul kezdődik az egész.Normális és egészséges esetben törekednek arra a kutyák, hogy együtt legyenek és ha összekapnak valamin az sem komoly és elég max 5 perc szünet és utána megint béke van. Ez a falka lényege. Nemcsak nálam, sokan tartanak együtt sok kutyát gond nélkül. A kidobott, mentett, kóbor kutyáknál ez attól függően változhat mennyire sérültek szociálisan, miken mentek keresztül addig, úgy már sokkal nehezebb összeszoktatni őket vagy nem is lehet teljesen. És még számít a temperamentum jellege is, egy kaukázusi meg közép-ázsiai egy domináns, erős kutya, de alapvetően nem gondolkodik túl sokat az élet kérdésein, főleg a ha a gazdája is a helyén van és őt kell csak követniük. Egy németjuhász sokkal bonyolultabb működésű és több dolgon tud kisiklani, pont a bonyolultabb működése miatt alkalmas szolgálati feladatokra amire egy kau sosem lesz az, mert agyilag fel sem fogja, egyszerűbbek.
-
-
Alusky
senior tag
Románia teljesen más állattartásban, meg konkrétan Európa másik vége mind ilyen. Keleti fajtáim vannak, ismerem milyen ott a kutyatartás. Az emberek nem tudnak a saját életükből kilépni azért furcsállnak mindent.
Chip 15 éve kötelező, akkor lett meg a digitális rendszer is hozzá (petvetdata) ami a mai napig kb. 20%-ra van elkészítve pedig mindenre alkalmas lenne mint egy autó vásárlása esetén is, az oltások, betegségek, tulajdonjog és mindenre alkalmazva. Most is a kiskönyv, pecsét és hologramos matrica az amit kérnek, a rendszerbe sokszor hónapok múlva kerül csak be és meg se nézik. Bár ez változott a 15 évben, de most 3 hónapos korig kell beadatni a veszettség ellenit, ahhoz kell chip és könyv, a könyv igazolja az oltást, a chip igazolja a kutyát. Fél évre kell kapnia egy ismétlőt és utána kell évente. A harmadik az már veszettség és lepto oltás egyben, a lepto nem kötelező, de az orvosok 99%-a így adja, mert a lepto a második ami emberre is terjed.
A tenyésztői szövetség is ugyanilyen lazán kezeli a dolgokat, szóval ez nem csak sima kutyásként van így.8000 az oltás, 1000 a könyv, akinek az az ezres nem fér bele ott tényleg gondok vannak fejben, de elfogadják a kézzel írt papírt is. Kutyaharapás esetén megvan a két hetes karantén, elején és végén is orvosi ellenőrzéssel és nem érdekli őket, ha be van oltva és az se ha nincs, a folyamat mindenképp ugyanaz, így tulajdonképp mindegy, ezért fogadnak el papírt is. Sok ilyen félkész része van a szabályainknak, de én mindig attól tartok, ha valaki egyszer elkezd ezekbe belenyúlni csak rosszabbá teszi. Egyszerűen nem találni olyan embert fent a parlamentben akire ilyet rá lehetne bízni és objektíven képes is volna megoldani.
Büntetést sem adnak, csak ha a harapott fél feljelentést tesz. Azért merik ennyire lazán kezelni, mert nálunk évtizedek óta nincs veszettség, ami van az is a keleti szélen Ukrajnából és Romániából áthozva, az ország többi felén semmi. A másik oka, hogy a vakcinák sokkal tovább hatnak, mint egy év, egyszerűen a jogszabály ennyit mondott ki és kész. Akkor is, ha a gyártó garantál 3 évet, ezért a lejárt oltásba se kötnek bele ha kifejezetten nincs feljelentés.Itt összevezetéses oltás van, évente egyszer a települések központjában ott van a körzeti orvos egy napig és kocsiból beoltja aki odamegy, vagy ha nyitva van akkor a közösségi házban, előtte. Nem sokan járnak ilyenekre, a normálisabbak elviszik saját maguk a kiválasztott orvosukhoz (mivel ezek nem drágábbak), a többi tulaj meg le se szarja, a kettő között nem igazán van átmenet aki ezt használná.
-
Vismajor01
addikt
Ah. Tegnap feleségem sétál a járdán, áll ki kapuból autó, kapun keresztül kifut a puli és megharapta feleségem a lábán.
Én nem voltam ott, fel hivtam a köztereseket azok egy krva szót nem mondtak a büntetésről, csak annyit mondtak hogy ha nem akarja bemutatni az oltási könyvet akkor hivjak rendőrt.
-
Alusky
senior tag
Amiben celebek vannak annak a fele se igaz, meg nem meglepő, ha bosszúból mindenki jelenti is. És nem akarom elhinni, hogy pont neki nincs ügyvédje aki megeszi keresztben az egész kerületet, jegyzőstől, polgármesterestől. Mi ennél durvább ügyekbe ugrottunk bele úgy is, ha nincs helye jogorvoslatnak és nem vagyunk celebek.
Most nem fogom fellapozni az állatvédelmi törvényt este tízkor, de biztos vagyok benne, hogy nem fix 6x a szorzó ehhez, hanem 1-6x inkább vagy 3-6x és a maximálisat csak szándékosság esetén lehet adni ami... Hát nyitott kapunál megállja a helyét, mert szándékosan volt nyitva, de ki lehetett volna ezt hozni a legkisebbre is. Szóval tudott volna a jegyző kisebb büntetést, nem véletlenül nem állt kamera elé, mert sumákol. Utálja a Ferót, ennyi.Az ő nem tesz rá pórázt kijelentés után nincs miről beszélni, mert akkor vagy nem viszi őket soha sétálni ami probléma, vagy ha viszi akkor ezek szerint póráz nélkül ami megint hiba. És mit keres a kutya a járdán nyitott kapuval, tessék a kutyát bezárni amíg az autóval kibejárás van akárhogy van megnevelve. Így már sejthető, hogy ezek állandóan kint voltak a kapu előtt és basztatták az arra járókat, puli temperamentumát ismerve 180 BPM-mel visítva ugatva. Az egy dolog, hogy a kamera előtt a már megismert embereket a gazda mellett nem ugatják. Ez tipikus párhuzama a vadász lelövi sztoriknak, az "én ugyan nem teszek rá pórázt" utána meg Facebook sírás, mert le lett lőve.
"Én ugyan nem csukom be a kaput", akkor meg lesz büntetve. -
falabu88
aktív tag
Brutál pusztítást tudnak végezni.. Fáraszthatom én.. 1 órát pihen, utána már nézi mit rosszalkodjon. Feleségem 2 dolgot jelentett ki, se kölyök kutya se német juhász nem jöhet többé a házhoz. Mondtam neki, hogy elvileg 2 éves korukra kb lenyugszanak, már csak bő 1 év..
Mostanában a legújabb f*szsága, hogyha az ablakban van valamelyik macska akkor ugrál a ház falára, már szarrá kaparta a nemesvakolatot (le nem esett, csak szép fehér vonalakat hagy a körme)..
Az elektromos nyakörv sem használ, max erősséggel sem nagyon zavarja a sokkolás, pedig azt én azonnal eldobtam mikor magamon próbáltam.. 
-
Major Lion
senior tag
Ha a kezedben tartod akkor nem vakitod a szembejovot? Nalunk setal egy idiota elemlampaval aztan mar a park masik vegebol bassza a szemem mert 200meterre visz es pasztaz vele osszevissza, a fejlampam meg magam ele vilagit, engem elsosorban az erdekel mi van a labam elott
A hatso kertedben meg amugy se zavarsz vele senkit, viszont kezed szabad. -
-
jézusom
addikt
Hát igen én ebből a topicból mindenkit át irányítanék kötelezően az elemlámpa topikba
Nekem a wurkkos ts22 volt az utolsó vásárlásom, de vettem tolatólámpát parkside aksira az egy kicsit erősebb
de az csak melózni inkább.
Viccet félretéve, futtatóban fél sötét van nem tudják összeszedni kutyaszart, telefonnal világítva bohóckodnak. Eleve nincs is mindenhol közvilágítás, de itthon is a ki kell szaladni a kutyák miatt a kertbe csak fogok már a kezembe egy lámpát
-
Vismajor01
addikt
Szomszéd nem tudom _pontosan_ mivel foglalkozik, de a bölcsibe együtt visszük a gyerekeket, és ott mikor mondták halloweenkor h vigyen haza tököt akkor mondta h férje ezzel foglalkozik ugyh van otthon elég.
Mondom akkor nem rossz, mivel egy GLE 63 AMG-vel viszi a gyerekeket bölcsibe.

-
-
cog777
őstag
De jo hogy megmentetted ot. Aranyos kutyus. A mostani kutyusunk melle mi is akarunk havert es ugyanabbol a menhelyrol hozzuk majd el. A macskaink is menhelyesek voltak…
Elmentunk egy 1 oras turara, elso negyedora alatt huzni kellett, de aztan mar rajott hogy nincs semmi baj es oriasit setaltunk egy hatalmas parkban. Meg a szakado eso es a 85kmph szelrohamok sem vettek el a kedvunket es megneztuk a piheno vadludakat is. A huskynk szereti a havat es a hideget, elviseli a nyarat, de az esot nem
igy vettunk neki esokabatot. Ket meretben, teli es nyari, amikor is fele meretu 

-
j.bravo
addikt
A mostani szilveszter éjszaka után én azért haragszom a kínaiakra, mert anno feltalálták a puskaport és kisvártatva a tűzijátékot
(tudom, puskapor nélkül az egész történelem máshogy alakul és jó eséllyel most nem, illetve nem így létezné(n)k, vagy ha nem ők akkor találják fel akkor feltalálja más, később, de nyilván értitek) -
jézusom
addikt
[link] én itt a kisebbet szedtem utcáról. Műteni kellett a sérve miatt. Vélhetőleg a sok féreg ami hasában volt, attól lett sérve. De láthatólag meggyógyult, tele energiával állandóan ugrál, fára mászik stb. Nagyon hálás, és jobban szereti az embereket, főleg gyerekeket

-
Nem helyeslem, de azt azért valamivel jobban el tudom fogadni, ha kóbor állat és tényleg hajtja a vadat. Nem szeretem, de ott értem miért történik. De egy nyakörves kutyát kivégezni, az nem más mint élvezetből gyilkolás. Nem tudnám sajnálni, ha John Wick kutyáját lőné le
A másik az, amivel mindig a vadászok jönnek, hogy a gyenge állatokat ki kell szelektálni stb stb. De érdekes módon, ha van 1-2 millió Forintod, akkor a legszebb állatokat is kilőheted. Szóval beteg egy világ ez sajnos. Persze természetesen vannak köztük is normálisak, de sok sajnos nem. Gondolom valamit kompenzálnak ezzel, de sok a beteg ember közöttük. No mindegy, egyszer talán majd változik a helyzet. -
-
Bencus88
nagyúr
-
H-Zol
őstag
Ő a kis tarka , ez ma délelőtti kép, reggeli volt [kép] [kép] [kép]
Vagy két éve ki lett dobva be jött oda a telephejre , több kutyával ki jártak a kukoricásba egerészni és biztos feljöttek a vaddisznók mert egy reggel a hátsó combján fent ahol hajlik egy hatalmas juk lett a csont több hejen eltörve
és ez ugye egy senki kutyája , többen azt mondták, hogy fejbe kéne lövetni, hogy ne szenvedjen !!
Pártfogásba vettem operálva nem lett de ki lett kezelve sokáig három lábon ment utánna bicegve, de most szinte meg se lehet mondani ,hogy milyen állapotban volt !
Most bent van egy nagy kennelbe egy másik kidobott kutyával és nagyon jól elvannak !
Akit érdekel privátban küldök képet , hogy hogy találtam azon a bizonyos reggel , ide nem teszem fel mert sokan nem birják a vért !!
Új hozzászólás Aktív témák
- Volkswagen Lupo 2002-es évjáratú eladó.
- Eladó D1S LED izzók Canbus 160W 25000LM 6000K 2 db
- BOMBA ÁR! ÚJ, bontatlan Dyson V15 Origin (SV51) porszívó
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Acer Predator Helios 18 AI I9 ULTRA 9275HX, 192GB RAM, 2TB SSD, RTX 5080
- MacBook Pro 14 2024 M4 Pro, 24 GB RAM, 1 TB SSD Space Black 27% Áfás
- ÁRCSÖKKENTÉS Xiaomi Redmi 13C 8/256 mint az új, garanciával eladó
- Új DreamQuest mini PC, mini számítógép
- Apple iPhone 13Pro 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
van nekik etető táljuk , de most a betonon kaptak egy kis száraz tápot , a félős is köztük van
lehet hogy eleve is csak elszökött.
ennyi állatot. Igazi féreg az ilyen
a raklapon volt egy rossz rongy ( kéztörlő ) és azon aludt egy jó ideig , csináltam neki dobozt ronggyal de két nap alatt szét szedte és a nagy kutyákkal alszik . Egy kicsit féltem mert ott kint nincs kerítés ( egy volt Tsz állat farm volt ) és jönnek mennek a traktorok , kocsik és ki ki merészkedik a nagyokkal az útra , kint szóltam a szomszédoknak , hogy figyelmesen járjanak , de jönnek idegenek is ( dillerek , alkatrész szerszám , vegyszerek stb eladók ) , remélem nem ütik el , mert amúgy én is ha beinditom a traktort , rakódót , kocsit , rögtön megy be a műhely kocsi alá ( közelébe ) mert ott találtam rá , és ott érzi magát biztonságban !!
valoszinu a te módszered lenne hatásos az esetében