Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Bencus88
üzenetére
Sok helyen le vannak szerződve, ez kb. annyit takar, hogy a kutyát így könnyebben bedobják menhelyre, nem kell könyörögnie az önkormányzatnak ki fogadja be, gördülékenyebb meg gyorsabb. Régen a körzeti állatorvost szokták magukkal rángatni a jegyzők. Kutya szempontjából nem jó a hivatalos út, de mivel a tulaj nem engedi elajándékozni, így mindenképp ez maradna csak megoldásnak.
Első körben valószínű csak felszólítás és bírság lesz. Hacsak a tulaj nem egyezik bele a kutya átadásába akkor gyorsabban rendeződik.Egyébként nálunk is most zajlik egy ilyen, csak itt mi vagyunk a farok rossz oldalán, csak én meg már meguntam a barom embereket úgyhogy ügyvéddel megy a reakció.
-
Manduia
csendes tag
-
H-Zol
őstag
válasz
Bencus88
üzenetére
Nállunk is a kutyák család tag ként vannak tekintve , és sajnos őket is egy egy baj eléri, 4 éve volt egy máj beteg , három és fél éves kutyám , nem is írom le, hogy mennyi pénzt költöttem rá és mégis altatás lett a vége !!! Több orvoshoz is vittem de sajnos egyik sem tudott segíteni !
Várom, hogy meg írd , hogy mit mond a másik orvos ! -
H-Zol
őstag
válasz
Bencus88
üzenetére
Tudom ilyenkor aggasztja az embert ! Több kutyám van , volt , sok minden történt , de ilyet még nem láttam , de hátha valaki tudja !!
Én is így voltam tavaly egy gombás fertőzést kapott az egyik tanyasi kutyánk, utánna át terjedt a másikra, nagyon nehezen múlt el róluk , a kenőcsök semmit sem értek , de két hetes gyógyszeres kezelés segített , nyomtalanul elmúlt róluk !! -
Kobe
veterán
válasz
Bencus88
üzenetére
feleslegesen parázol
A opció: nem adsz neki semmit, időközönként (évente 2x legalább) csinálsz szívféreg tesztet és havonta nyakonborítod spot-onnal, aztán ha egyszercsak bejelez a szívféreg teszt akkor telirakják a nexguardnál 10x erősebb gyógyszerekkel a kutyát és fingers crossed hogy megmaradjon.
Cserébe még drága isB, havonta adsz neki valami kombináltat vagy külön külön. Árban olcsóbb, felhasználóbarátabb mint a kezelés és teszt
nem úszod meg "méreganyag" nélkül. Szvsz szívféreg kezelésbe több kutya pusztul bele mint a nexguardba
-
Dorian
félisten
válasz
Bencus88
üzenetére
Nézd, ebből itt mindjárt vérre menő vita kerekedik, mert egy csomó mindenkinél meg semmi problémát nem okozott.
Én hidegebb időszakban sem adok neki semmit.
Még sosem volt a kutyámon egy kullancs sem, most 7 éves.
Kobe :
Féregtelenítőt adok neki negyedévente, szívféregre nem. Spot-on-t kap kullancs ellen, a vegetációs időszakban és ennyi. Mondjuk idén ezt is elhagytuk, talán 2x kapott. A kertünkben nincs kullancs, sétálni pedig ritkán visszük. -
Kobe
veterán
válasz
Bencus88
üzenetére
Valószínűleg ha magas lenne a mellékhatások aránya, akkor forgalomba sem lehetne hozni.
A neten olvasta sztori általában a 100ból 1, vagy 1000-ből/10000-ből 1 esete.
Ha a kutya szarul reagál rá, akkor pillanatok alatt kijön rajta (ismerős kutya kb 1 órán belül őrült viszketésbe kezdett tőle, a mienknek évek óta semmi baja tőle).Dorian: ez így elég mehh kijelentés. Akkor szívféregre, féregtelenítésre sem adsz neki semmit ? csak mert az összes olyan gyógyszer szájon át szedhető, hosszú hatású gyógyszer....
btw nexguardból súlyarányos kiszerelések vannak, így akikről hallottál esélyesen túladagolta a kutyáját ?Mi kipróbáltunk mindent, nyakörvet, cseppentőt, semmi nem használt úgy mint a nexguard. Minden külső szirszar annyit ért mint halottnak a csók. 1x hagytuk ki a nexguardot és adtunk neki drop-on-t, az első erdei kiránduláson teli volt a kutya kullanccsal. Előtte és utána soha a büdös életben nem volt benne 1 sem.
Ismerős (akinél nexguard allergia alakult ki) szintén drop-ont használ, de minden kiránduláson és sétán látni lehet ahogy szaladgál a kullancs a kutyán. -
Dorian
félisten
válasz
Bencus88
üzenetére
Figyi, tavaly volt műtétem, az én vénámat sem találták el, csak harmadszorra sikerült beszúrni. Altatócuccot kicsit túltolták, utolsó emlékem, h a műtőasztalom a doki épp nyomja belém a cuccot, a másik mondja neki: - Nem lesz az sok? És ebben a pillanatban megszűnt a világ
Volt utána némi mellékhatás. -
-
válasz
Bencus88
üzenetére
Csodás állat, nagyon jó kisugárzása van.
(Mi megműttettük - másképp nem is adták volna oda a menhelyről a mostani kutyánkat -, pár nap kellemetlenség után teljesen jól volt, és van azóta is. A két cicánk is túlesett eme műtéten, náluk is pár nap volt csak nehézkes. Természetesen van kockázat, de szerintem mostanában már elég ritka. Mindig ugyanoda visszük az állatainkat, és eddig nem csalódtunk. Komolyan, ha olyan lenne az ellátás a közgyógyban, mint ott, akkor "felüdülés" lenne kórházba menni.)
-
-
t256
őstag
válasz
Bencus88
üzenetére
Lehet próbált jelezni csak aludtatok?
A mi kutyusunk lassan két hónapja van nálunk. Két hét után szobatiszta lett.
Átjött hozzánk egy barátunk, akit azelőtt egyszer látott. Volt egy kis örömpisi.
Talán szerdán, amikor hazajöttem annyira örült nekem, hogy szintén volt egy kis örömpisi.
Kölyökkutya, én azt mondom normális.
Nem tudja még úgy uralni a hólyagját, mint egy felnőtt kutya.
Tegnap átestünk az ivartalanításon. Szegény iszonyatos letargiában van. Kapott fájdalomcsillapítót, most jobb. Nagyon gyenge, sokat pihen. Szörnyen érzem magam, hogy kitettem ennek. Nem egy életmentő műtétről volt szó.
Tudom, hogy muszáj a nem kívánatos szaporulat miatt. Az emlőrák kockázata is minimálisra csökken. Csak rossz azt látni, hogy nem a kertben szaladgál és hívogat játszani. Ha eszünk valamit arra azért még mindig jól reagál. Ebből tudom, hogy nincs nagy baj. -
Aaron14
őstag
válasz
Bencus88
üzenetére
Még csak 3 hét telt el. Ennél több időre van neki szükség, hogy megtanulja, mi a helyes. Szép lassan ő is hozzászokik. Ettől függetlenül később is simán előfordulhat, ha pl. este valami sósat adtok neki, alvás előtt teleissza magát, majd éjszaka kilopózik pisilni és ti csak a már felszáradt nyomokat találjátok meg pár nap múlva.
-
-
törölt tag
válasz
Bencus88
üzenetére
Ágyneműt a legtöbb kölyök megtámadja idővel, ha valami értékes darab akkor célszerű átcserélni egy kutyásra nappal mikor nincs használva.
Nekem is összepisálja még magát, soha egyik se csinált ilyet. Fekszik az oldalán, megsimogatom és már csöpög is. Leszidás miatt viszont nem pisált be. Ez amúgy alárendeltségi viszonyt is jelez, akkor is bepisálnak kicsit. Abba fogja hagyni, csak türelem kell hozzá.
-
válasz
Bencus88
üzenetére
Szerintem az öröm és ijedős pisi miatt ne büntesd, mert egyrészt nem szándékos a dolog, ezért nem is tudja szabályozni, másrészt pedig nem jó dolog rossz érzést kelteni benne azért, mert örül neked
. Hamar kinövi.Ha a szidásod következtében pisili össze magát, akkor szerintem rosszul csinálod és kicsit túltolod. Lehet, hogy érzékenyebb lelkivilágú kutya, mint az átlag vagy korábbi tapasztalatok (verés, túl kemény büntetés, akár előtted is) következménye is.
-
törölt tag
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Bencus88
üzenetére
Eddig mind a két alkalommal január felé jött az új apróság és legkésőbb áprilisra szobatiszta lett.
Igaz ezek negyed méretű 7-8 kilós kutyák szóval ketten tesznek ki egy fél kutyát. 
Öröm pisivel szerintem nem lehet mit kezdeni ilyen kis korban nekünk az magától szűnt meg mindig, az elején ha elmentem fürödni és kint maradt az előtérben a kicsi idegességében bepisilt pedig már javában szobatiszta volt. Olyan félév alatt oldódott meg ez is de ez már magától.
Bepisilésre nekünk mindig azt mondták anno faterom kutyás járőr kollégái, hogy próbáljuk meg kivinni a kutyát ilyenkor még akkor is ha már elvégezte dolgát, viszont ne szidjunk érte legalábbis ne túl eréjesen mert csak rossz beidegződés maradna. A ki-kivitel tényleg megszokta nálunk oldani a dolgot.
Ellenben a pelenka az első kutyánál csak hosszabbította a folyamatot.
-
bnorci71
addikt
válasz
Bencus88
üzenetére
6-8 hetes kor között nekünk is bent volt a berni óránként kivittem, de még így is sok pisi volt bent, néha kaki is
utána 2-3hétig már csak délután lehetett bent nappal és éjszaka odakint, aztán után a csak kint nem jöhet be, lassan mintha kezdené elhagyni a sírást odakint, mondjuk 5-10 perc után megunja, pedig lassan 5hónapos, meg kel tanulni a a bent a mi világunk a kint az övé és ha nem tudunk kint lenni vele akkor van játéka foglalja el magát.
A pille palack jön be neki nagyon ép ma kellett cserélni mert az előzőt kilyukasztotta -
Rendo84
senior tag
válasz
Bencus88
üzenetére
Bent nyilván jól érzik magukat, mert társaságban vannak folyamatosan.

Régebben nekem volt doberman és roti keverék, német juhász, tibeti spániel, de kizárólag kint voltak tartva.
A benti és vegyes nevelésről nekem fogalmam sincs, majd remélhetőleg ad tippeket olyan akinek már van.
Ez a két kutyus neked teljesen eltérő személyiség, de össze lehet szoktatni őket apró lépésenként. Szigorú folyamatos felügyelet mellett. Szagoltatni kell egymással őket és figyelni a reakciókat. A nagyobb kutyust pedig rendre inteni folyamatosan, nagyon határozottan és szigorúan rászólni. 1-2 hét és boldogan játszanak majd egymással.
-
Rendo84
senior tag
válasz
Bencus88
üzenetére
Nem értem pontosan hogy a házat vagy a kutyát hoztátok el tegnap, de ha foglalkoztok vele és kap sok törődést, akkor kb 3-4 nap alatt megszokja az új közeget. Gondolom akkor most lett elszakítva a szüleitől testvéreitől, illetve a helytől amit megismert.
Egyenlőre én a helyedben ez idő alatt nem is erőltetnék rá semmit, a pár napban tényleg meg kell neki adni mindent és nagyon sokat foglalkozni vele.
Ha hangoskodik vonyít akkor nem éhes, hanem hiányérzete van valamiben, igényli a törődést.
A kint és bent is van a kutyus téma érdekes, én nem tartom jó ötletnek beengedni a házba, de egyre inkább e felé tart a szokás.
Nekem megszakadt a szívem érte az első napokban, alig tudtam megállni hogy ne engedjem be. Én a Husky-t úgy szeretném szocializálni hogy kint éljen, ezt a fajtát pláne nem is jó ötlet bent tartani. -
Micsurin
nagyúr
válasz
Bencus88
üzenetére
Pelenka szerintem idő és pénzkidobás. Nekünk eddig minden kutya sokkal hamarabb lett szobatiszta ha figyeltük az elején és szoktattuk az ajtónál, hogy jelezzen ha kell.
A pelenkának mindig az volt a vége, hogy lusta lett egy hét után mert megszokta, hogy oda lehet és volt, hogy csak a mancsát tette rá és már végezte is dolgát.
Soha többet pelenka.
-
törölt tag
válasz
Bencus88
üzenetére
A malamuttal semmi ilyen gondom nem volt, gyakorlatilag szobatisztán kaptam. A kuvasz is szobatisztán érkezett, de állandóan bepisál örömében mikor délután hazaérek, meg mikor enni kapnak. Majd kinövi, túl sok mindent nem tudok vele csinálni.
Az esti felébresztés ellen meg majd az lesz, hogy elveszem a vizet fél órára. Este játékból berohannak és isznak marha módjára és fekszünk. El fogom venni a vizet aztán fél óra után mikor már lenyugodtak akkor kapják vissza, akkor majd ésszel isznak és nem kell feleslegesen pisálniuk két óra múlva.
Az öreg kuvasz miatt szívesen felkeltem az sose zavart, de a kölyök a hülyeség miatt issza túl magát úgyhogy nem nagy kedvvel kelek fel kiengedni.
Még nem nagyon fogadtam be, idő kell ehhez mire arra a szintre jut. -
törölt tag
-
Vesa
veterán
válasz
Bencus88
üzenetére
Miért csalódtál a Rotiban? Ez teljesen normális reakció. Ha jól van nevelve, és Te vagy a falkavezér -ami rotinál alap kell legyen-, fegyelmezéssel és közös sétával, óvatos játékkal, össze lehet szoktatni őket. Ha netán gond lenne a rotival, akkor keményen fel kell lépni, hogy lássa, ez nem kívánatos viselkedés. Emellett viszon nagyon kell arra figyelni, hogy a roti érezze, nem szorult háttérbe és pont úgy szeretitek, mint előtte! Akkor van gond, ha állandóan a kicsi a sztár, mert így féltékeny lesz a roti ami baj. Néha össze is fognak kapni, ez benne van.
Én egy Boxert vittem a Roti mellé anno, fentiek szerint jártam el, és pár héten belül már puszipajtások lettek. Pedig ott is volt habzó száj, pörgő szemek és minden.
Persze néha-néha összevesztek a közösen leélt 10évük alatt, de ez is teljesen természetes. Ettől függetlenül imádták egymást! Persze az Akita is domináns fajta, roti is az, szóval nem állítom, hogy a legkönnyebb kombót választottátok. -
törölt tag
válasz
Bencus88
üzenetére
Össze fognak szokni, csak idő kell hozzá. Nem szabad őket teljesen különzárni egész nap, mert akkor sose szokják meg egymást. Nekem is mindegyik támadott mikor az új idekerült, a felnőtteknél annyira nem gond, de a kölykökre figyelni kell, mert még könnyen törik a csontjuk stb. ha megrántja. Ez pár nap vagy egy hét általában, legalábbis nálam ennyi volt mire már nem úgy tekintettek az újra mint akit szét akarnak tépni.
Igen, ezek alaptanácsok, legtöbb doki el is mondja. Olyanokat kell vele csinálni amiket felnőtten is fogunk, előre megszokja akkor, kölyökként sokkal fogékonyabb. Nyakörv, póráz, autó szoktatás is érdekes lesz. Voltak érdekes dolgok mikor eleinte ezeket csináltam.

Csak aztán eszembe is jut, hogy. Mindegy.
-
Rendo84
senior tag
válasz
Bencus88
üzenetére
Én régebben felnőtt kutyus mellé vittem kis cicát.
Az első héten ki akarta nyírni, de körülbelül 1,5-2 hét alatt összeszoktak és a macsek bárhogy is ellenkezett vele később, a kutya sohasem bántotta már.
Össze lehet a két kutyát is szoktatni, tényleg csak türelem és apró lépésekkel kell haladni. -
törölt tag
válasz
Bencus88
üzenetére
Brit care-nek a puppy large breed tápja jó lesz vagy bármi amivel kiváltható hasonló minőségben. Vagy adható drágább is akár. Amerikai vagy japán?
Elég makacs fajta, nehéz tartani, nem olyan mint a roti.
Te vidd be a kölyköt, mutasd meg neki, hogy te mint falkavezér engedted be a területre a kölyköt. Nálam minden új kutyát elfogadtak. Fontos, hogy ne érezze azt a másik kutya hanyagolva lesz emiatt. Etetésnél főleg figyelni kell.
Napi 3x eszik a kölyök. Oltásokból pedig kapott elvileg egy parvot eddig, két hét után egy kombinált és megint két hét után egy kombinált ismételni. Ha sok a kutya a környéken akkor ezek után lehet vinni sétálni. Ha nem sok akkor az első kombinált után lehet már vinni. -
Jovanny2
őstag
válasz
Bencus88
üzenetére
Chippel tényleg nincs semm gáz, érdemes beletetetni. Nagyon vastag a tű, de csak 5 mp az egész. Több szempontból is jó, a gazdi (elvesztés) és a kutya (állatkínzás esetén számonkérhetőség) érdekeit is szolgálja. Jó ha van.
@Canniball: A veszettség elleni oltás is kötelező, de állítom, hogy a kutyák fele sem kapja meg. Ha nem tenyésztőtől veszel kutyát, esélytelen a chip (tenyésztőnél sem száz...).

-
opeter87
senior tag
válasz
Bencus88
üzenetére
Elfogadom a véleményed.
De bármikor elszökhet, kifuthat, stb. akkor felbecsülhetetlen lehet egy chip ez tény.
De van még egy tény: a chip beültetése kb. 6 másodperc volt nekünk és nem fájt és semmi baj nem lett a kutyának. Ha a kutyának baja van a chiptől, akkor ott az orvos hibázott valahol, sztem.
Mondom ezt úgyhogy eddig két kutyámba tettem chipet és az ismeretségi körben (pl. kutyaiskola) soha nem hallottam olyat, hogy valami baja lett volna a kutyának. -
opeter87
senior tag
válasz
Bencus88
üzenetére
A chipnek sok jó oldala is van.
Az én személyes indokom a chip mellett:
1. Csak így lehet külföldre hivatalosan vinni a kutyát (EU), pl nyaralásnál
2. Bármikor elkószál stb. a nyakörvet a legkönnyebb letépni, bármibe beleakad és akkor már csak a chip marad
3. bármilyen állatorvosnál, munkakutya vizságán könnyebben azonosítható a kutyatöbbet nem tudok.
és a kutya életében 1x kerül kb 4-8 ezer forintba.
de mindenki maga dönti el, hogy van-e vagy nincs. -
fattyu
veterán
válasz
Bencus88
üzenetére
"De chip?ááá én nem fogok bele ültetni semmit."
Igazad is van. Hallod szerintem oltást se adjatok neki. Úristen belszúrni a kutyába? Az oltásnál meg mennyi cuccot belenyomnak má???
Nembaj ha többet nem veszlek komolyan és nem kívánok kommentálni a sötét középkort tükrőző mentalitásodra?
Szerk: a fentebbi komented csak alátámasztotta a véleményem.
milyen gyógyszerre iszol? mert azt a kombót tuti kihagyom. -
opeter87
senior tag
válasz
Bencus88
üzenetére
Az én véleményem az, hogy egy kutyát el kell vinni akár 100x állatorvoshoz addig, míg nem ismered ki a kutyád (nem a fajtát, hanem azt ami a tied).
Nekem most két éves a goldim, de kb 10x voltam "feleslegesen" dokinál, mert nem ismertem.
Mára már kiismertem annyira a kutyát, hogy tudom mikor "kell" elvinni.
Ez egy nagyon nehéz folyamat. Sok odafigyelést igényel és a legapróbb részleteknek is fontos szerepe lehet.Normális, hogy nem tudod hogy megfázott-e, hiszen nem ismered a kutyád. Nem tudod milyen a normális orr nedvessége. (vagy éppen előtte ivott, vagy a kertben hozzáért valamihez, stb.) És amit most tapasztalsz az jó-e vagy sem. Ezért én is inkább százszor elmennék a dokihoz.
-
válasz
Bencus88
üzenetére
Erre szoktak mondani, nem vagyok annyira gazdag, hogy megvegyem az olcsobbat. Egy problemas kolyok tizszer annyiba is kerulhet, szoval ez nem jatek. Nezesd meg dokival a kolkot szerintem es ha nem ok, add vissza inkabb most.
Remelem amugy, hogy nincs vele semmi gond, de fo a biztonsag. -
fattyu
veterán
válasz
Bencus88
üzenetére
a nedves hideg kutyaorr az normális... a takony az más... A szapora légzés relatív és megesik a előtte mozgott, bezabált melege van bármi.
Ettől független orvos. Bemutatkozol megmutatod megnézi rendben e minden. tetetsz bele chipet ami mivel az olcsóság volt a fő szempontod gyanítom nincs benne....
Szerintem.
-
fattyu
veterán
válasz
Bencus88
üzenetére
Állatorvos.
és mielőtt megin bunkónak leszek titulálva genetikailag nem értem az ilyen postokat. Nem kapcsol be a fényképezőgépem. Mi lehet a baja micsináljak? A válasz szervíz.
Ha valami nem stimmel a kutya viselkedésén működésén akkor állatorvos. Inkább vidd el feleslegesen 10szer mint 1szer ne vagy későn. De nem is értem hogy ilyeneket le kell írni.
-
Winner_hun
félisten
válasz
Bencus88
üzenetére
De nekem ne legyen kutyám, mert nem tudok rá 100ezreket havonta költeni?Azért engem is meg lehet érteni szerintem.
Mi ez, valami kötelező muszáj? Mindegy hogy milyen áron csak olcsón legyen egy kutya? Feltétlen szükséges? HA van miből eltartani és az egyéb költségeket fedezni akkor lehet kutyát beszerezni. Ellenkező esetben mégis minek? Csak azért hogy legyen?
-
Winner_hun
félisten
válasz
Bencus88
üzenetére
Gödről Kecskemétre mentem a kutyámért. Nem a távolság a lényeg.
5-6 ezer forint benzint plusz 20 30 ezer forintot, mert most nem tehetem meg magamnak.
Aha, enni fog kapni a kutya? Ha erre nincs pénzed akkor oltásokra (kölyöknél pláne) meg kajára miből fogja futni?
Igen, biztosan rossz a felfogásod. Inkább csak plüss kutyát kérj karácsonyra. -
válasz
Bencus88
üzenetére
Hat olvass utana peldaul, hogy mire van szuksege egy kutyanak, illetve egy Rottweilernek. A tapok (minosegi) koncentralt formaban tartalmazzak, amire a kutyaknak szuksege van. Ha osszeveted az ar/ertek aranyt, akkor a legdragabb tap is olcsobb, mint ezek a fozott cuccok. A tapra azert nem reagalt, mert nincs hozzaszokva, 3 nap alatt ra fog allni es utana eszi, mint kacsa a nokedlit.

-
Kidus
őstag
válasz
Bencus88
üzenetére
Egy kutya taplalasaban az a mervado, hogy mire van szuksege.
Ez merettol/fajtatol fugg, teljesen maskepp kell taplalni egy kistestu kolykot, es egy nagytestut, ezen belul is figyelembe kell venni, milyen gyorsan nonek, van fajta amelyik gyorsan, van amelyik lassan.
Tudnek most linkelgetni par guglizott infot, de nincs kedvem, nezz utana, hogy egy rotinak mik a szuksegletei, es hogy egy olyan tap, ami ennek megfelel, mennyibe kerul.
Gondolok itt feherje/zsir/kalcium aranyokra, amik pontosan a fentiek szerint valtoznak.
Amelyik tap nem akkora aranyban tartalmazza a felsoroltakat, amik egy kozep-nagy rotikolyoknek megfelelnek, az neked nem jo.Hazikoszt, igen. Neha. Viszont nem tudod megnezni, mibol mennyi van benne, es nyilvan ki kell egeszitened a fott hust ( biztos vagyok benne, hogy erre gondoltal hazi koszt alatt ) valamifele feherjevel, teszem azt teszta/rizs, kell neki adni tojast, es meg par okossagot, amirol fogalmam sincs micsoda, mert ugye nem tudom, mit szeretnel fozni a kutyanak.
Na ezert jo a tap. Odateszed, es tudod, hogy mit eszik, mennyit kell neki adni.Iz a kutyaknal nem olyan fontos, mint nalunk embereknel, annyival szarabbak ilyen teren, mint amennyivel jobbak szaglas teren. Az hogy racuppan valami konzervre, nem jelent semmit, altalaban ami sosabb azt szoktak dijazni ( emlekeim szerint ), viszont nem igazan lenyeges, tapot is ugyanugy megeszik.
Csontra is buknak, az meg tilos. Csokira is ugranak, mereg. Fagyallora is. Halalos.Ezen kivul:
Nezz utana, hogy milyen fajta kajak lesznek jok a kutyadnak, lodd be, mennyit kell belole adni ( ezt az infot is megtalalod a tapoknal ), igy ki tudod szamolni, mennyibe kerul etetni a kutyat.
Vedd hozza a fentebb leirt osszegeket ( oltas, fereghajtas, chip, nyakorv/csepp ).
Ez az alap, amirol indulsz az elejen.Es akkor vedd meg hozza a lehetoseget fejben, hogy lehet a kutya beteg, erheti baleset, lehet hogy elszakad a poraz, venni kell jatekokat, lehet hogy megrongal valamit amit potolni kell stb.
Ha ugy erzed, eselyes hogy nem eleg a penz, inkabb varj es ne vallald be.
Ha ugy erzed, mindent meg tudsz adni neki, amire szuksege van ES emelle jon a szeretet ( ami a felelossegtudattal indul ), akkor pedig hajra, es ide barmikor johetsz segitsegert, biztos vagyok benne, hogy szivesen fognak latni
-
Jovanny2
őstag
válasz
Bencus88
üzenetére
Azért nem egészen, de a legtöbb dolog igazsátalan volt szerintem. Csak a tisztánlátás kedvéért: 4 oltás kell a kiskutyáknak, Ez kb. 4x2500-3000 forint, és egy chip (4-8000) jó esetben, mielőtt az új, szerető gazdijához kerül. Erre számíts, ha olcsóbb a kutyu, mint az oltások, akkor nincs neki még oltási könyve sem.
Én azért szorítok, hogy legyen rotid, Nekünk van (14 éves), és szerintem az egyik legjobb természetű kutya, kisgyerek mellé is jó választás. -
válasz
Bencus88
üzenetére
Azt szoktak mondani, holtig tanul az ember es ez nagy igazsag. Szoval mi is mindig tanulunk valamit es ezzel Te is pontosan igy vagy. Aki a vinyos topikokba jar tobbet, az a vinyokrol fog tobbet tudni, aki itt nyomul tobbet, az a kutyakrol es a veluk kapcsolatos dolgokrol lesz tajekozottabb. Pl sokan hajtjak ezt a csont kell a kutyanak baromsagot is, amiert itt olni szoktunk
, szoval egy szonak is szaz a vege, kerdezni kell es el is fogadni, amit a tobbseg mond, mert nem veletlen mondjak.El is varjuk a kepeket!

-
-
opeter87
senior tag
válasz
Bencus88
üzenetére
Imágyja az enyém a házi kosztot, de
1. nincs időm és tudásom főzni (párom szokta)
2. minőségi húst venni ugyanolyan drága!!!
3. vitamin kell mellé, mert a húsban sincs minden.
4. rengetek olyan pluszt tartalmaznak a minőségi tápok, amitől olyanokat mondanak az emberek, hogy: "De szép a szőre..." -
válasz
Bencus88
üzenetére
Aha , finom kis cucc, de tul sokba kerul ahhoz, amit tartalmaz, ugyanis nagy resze viz. A minosegi tapokkal jobban jarsz, koncentraltabb es tenyleg bent van ami kell. Amit en javasolok, acana, flatazor, purina dog chow, szerintem utobbival jarsz a legjobban.

(#10381) Ripper03 Ne butaskodj. A darlingot megveszed neki 300-ert, az bennevan 10 deka szaraztapban, tehat a darling nem rossz a kutyanak, hanem Neked kerul sokba, nem eri meg.

-
fattyu
veterán
válasz
Bencus88
üzenetére
Nem de basszus micsinálsz ha benyel valamit?
Nekem a nagyobbik dög problémás gyerek volt... 200 magasságban költöttünk állatorvosra.
És nem azért mert így mostam pénzt hanem mert ebbe került hogy életben marad. Igen ez pech és jó eséllyel veled nem történik ilyen meg nyilván nem is szívátültetés költségeire kell készülni reálisan de basszus arra sem számíthatsz hogy sose lesz semmi baja.Légszi ha már hozzáértesz akkor a pedigrétet nevesítsed. Mi normális kajamárka amivel nem mérgezed?
Nem kell visszavonom. A darling az bazzeg márka.
-
opeter87
senior tag
válasz
Bencus88
üzenetére
Meg lehet értni, hogy ha nincs pénzed, akkor az olcsó tápot veszed, de ennek semmi értelme.
Ne legyen kutyád inkább, mert a tesco-s táp tényleg szar.
én 13.000 ft ért veszek egy 15kg tápot és ez nem a top!Szóval inkább költsd magadra a kutya költségeit, mert annak a kutyának nem lesz jó, hiába szereted.
A kullancs sajnos belemegy, ha nem veszed meg a nyakörvet 6ezerért, ami csak 6 hónapra jó. és még sorolhatnánk. -
válasz
Bencus88
üzenetére
Ha valamit nem tudsz, legyszi kerdezz itt es segitunk, kozosen. Ha ugy latod nincs annyi energiad es penzed, hogy normalisan menjen a dolog, akkor ne vagj bele. De ez most komoly, nagyon jo itt a kozosseg es mindenben segitunk amiben tudunk, csak kerdezz batran.

Ripper03 Na azt pont nem szabad neki adni.
Latod fingod nincs az egeszrol, de majd lesz, ha tobbet jossz ide. 
-
válasz
Bencus88
üzenetére
De nem egy torolkozot veszel ember, hanem egy tarsat, aki veled lesz 10-15 evig. Nyilvan ami ingyen van az is ugyanugy tarsad lesz es szeretni fog, de Te akarsz rotit, ez nem olcso mulatsag. Az igenyek penzbe kerulnek, sokba. De amugy jo Eagl3 kollega felvetese. Mit fog enni az a kutya?
-
Eagl3
veterán
válasz
Bencus88
üzenetére
De basszus, nincs kutyára 10.000Ft-nál több pénzed... miből fogod eltartani? Vagy valami szar TESCO-s bobi tápot kap vagy mit? És ha allergiás lesz valamire és havonta kell orvoshoz vinned 10.000/alkalom -áron vagy több, akkor mit csinálsz?
Ezeken kéne elgondolkodni szerintem. -
lacos001
senior tag
-
lacos001
senior tag
válasz
Bencus88
üzenetére
Nem szar alak vagy,hanem hiéna,mint oly sokan.......Inkább vegyél riasztót a házhoz,mint vigyél oda akármilyen kutyát is......Ha te felneveltél 2 kutyát ( bár nem tudom nevelés alatt mit értessz.... ) akkor nem ilyen igényeid lennének,hogy ingyen,vagy 10K-ért......
Nekünk "tisztánlátóknak" furcsa ez a kérés/kérdés............nem hiába kattantak rá az irományodra oly sokan percek alatt.........biztosan itt a hiba.......
De persze nem vagyunk egyformák.........
-
opeter87
senior tag
válasz
Bencus88
üzenetére
Igen de először 10ezret írsz aztán meg...
"Számomra ez is durva, hogy kutyáért pénzt kérnek..."szóval néha saját magadnak is ellentmondasz.
Még egyszer megkérdezem, hogy szerinted nem kerül pénzbe és mérhetetlen időbe 4-8 kiskutya minimum 8 hétig egy háztartásban?
Ezért elkérni 15-35 ezer forint szerintem nem sok. Főleg egy népszerűbb fajkutyánál.
Vagy ahogy előttem is írták el kell menni egy menhelyre és segíteni egy kutyusnak, de ott meg az lesz a baj, hogy nem faj kutya.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! EVGA FTW3 Ultra Gaming RTX 3080Ti 12GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- ASTRO A50 WIRELESS HEADSET + BASE STATION 4th gen. fejhallgató
- Lenovo Legion 9 16" 3.2K Mini LED Laptop! i9-13980HX / RTX 4090 / 32GB DDR5 / 2TB NVMe! BeszámítOK
- HP EliteBook x360 1040 G11 - 14" WUXGA Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 512GB - Win11
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
nyugi jobb neki ivartalanul, hiszen nem hághat kedvére. Nem vagyunk kiskutya gyárosok. Így nincs meg a késztetés se neki. Ettől függetlenül dominanciából hághat még
Volt utána némi mellékhatás.

milyen gyógyszerre iszol? mert azt a kombót tuti kihagyom.