Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Sziasztok. Bocsanat a szomoru temaert, de kivancsi vagyok a velemenyetekre. Nem valtoztat ugyan semmi de megis megkerdezem, mert most nagyon szomoru vagyok
Szoval tegnap ivartalanitasra keszulve bementunk az allatorvoshoz. Jo egy hete nem jol van a kutyam. Eloszor nem volt rontgen, csak verkep stb. Ami gyulladast mutatott, es mondta a "gyakorlo" doki, hogy valoszinu tuzeles utan visszamaradt gyulladas miatt. Mondta, hogy idos kutyaknal nem ritka ez a jelenseg de ivartalanitani kellene. Tegnap be is mentunk, ahol mar a "fodoki" volt, es egybol latta, hogy valami nem okes, mert a tunetek nem feltetlen egyertelmuek. Foleg arra lett figyelmes, hogy nagyon szapora a legzese. Tudo rontgen utan kiderult, hogy tudo daganat es sok viz van a tudejen Mondta, hogy van valami gyogyszer, de sajnos o mar nem ajanlja, azt mondta, hogy nem igazan fog segiteni!
Mi a jo fenet csinaljak? Tudom-tudom, nem lehet elkerulni ami jonni fog de megis tanacstalan vagyok. Most nem latom, hogy szenvedne. Ugat, erdeklodik, fut a postas utan, viszont latom, hogy a lelegzes nem az igazi sajnos. Piheg vagy nem tudom, hogyan fogalmazzak.Annyi mindent olvastam evvel kapcsolatban tegnap ota, de hulyeseg. Allitolag tudatja a kutya, ha menni kell. Hat nem tudat o velem semmit, most is itt ulunk a teraszon, a feje az olemben es simogatom, ugyan ugy mint eddig sokszor. Emlekszem, mennyire felt az orvostol anno, de velem mar nem fel bejonni, batran jott tegnap is. Most pedig vigyem be ugy, hogy tudom megbizik bennem es altattassam el?? Azt mondta az orvos, hogy sajnos meg fog fulladni es ez bekovetkezhet barmikor, azt pedig nem szeretnem ha szenvedne.
Szoval ki mit tenne, tudom, hogy a dontest nekem kell meghozni, de kivancsi vagyok, hogy mi a helyes Bocsanat, ha hulyesegeket irok, de nagyon szomoru vagyok, nagyon szeretem a kutyam.
-
őstag
válasz notika77 #35996 üzenetére
Az orvos tisztesseges, majdnem konkretan azt mondta, hogy folosleges gyogyszerekre koltenem. O azt mondta, hogy itt az ido, sajnos nem tud mit tenni. Tehat, nem javasolt koltseges dolgokat, eppen ellenkezoleg! Szerintunk jo allatorvos, eleg regen jarunk hozza. Pont az a baj, hogy parom anyukaja is tudobeteg volt /COPD/. O nem almaban halt meg, hanem egesz nap szenvedett egy maszkban, reggel 8-oratol delutan 5-ig amig odaert az orvos. No mind1 lesz valahogy
-
őstag
válasz j.bravo #35998 üzenetére
Koszonom neked is. Pont ez a bajom, hogy most tuti nem szenved, de mi van ha ejjel jon ra, akkor nem tudom elvinni allatorvoshoz. Most eszik, iszik, napozik. Egyetlen amit eszreveszek, hogy gyorsabb a legzese
Szerintem elviszem a cegledi allat korhazba, hogy ok is mondjanak valamit.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Koszonom mindenkinek Hat ez van sajnos, nem nagyon tudok mit csinalni, arra tudok csak gondolni, hogy jo elete volt. Talan szerencseje is, mert kiskoraban valahogy bejott az udvarra, es hat itt is maradt Lehet, ha mi nem vagyunk mar reg nem elne. Csak remelni tudom, hogy jo gazdija voltam. Faj, de lassan el kell engednem
-
őstag
válasz galervin93 #36087 üzenetére
-
őstag
válasz Cyberpunk #36199 üzenetére
Sokat gondolkodtam, hogy betegyek e egy képet, de inkább nem Sokan elitélnének. Nálunk 3 állat van bent. Szobatiszták, kivéve most ezt a kis tökmagot, de ugye ő még csak 8 hetes körül van Szó szerint családtagként tekintünk rájuk. Ha főzök, akkor úgy, hogy nekik is jusson. Teszek be nekik plusz csirkecombot, vagy akármit. Van ugy, hogy például tápot picit lelocsolom húsleves levével. Hűtöben mindig van nekik vagy párizsi vagy sonka stb. Van nekik kedven juti falat, avval ugye inkább az a cél, hogy tanítgassuk őket. Lehet nem jól csinálom, de mi így vagyunk és kész
-
őstag
válasz Cyberpunk #36201 üzenetére
Amiért nagyon haragszom a természetre, hogy miért nem lehet nekik hosszabb életük Aki meghalt nemrég, na ő nagyon különleges volt számunkra. Pár hónapja voltam akkor a párommal, ültünk kint a teraszon egyszercsak szaladt a szomszéd üres portárol. Lebegett a füle, rögtön felfalt minden kaját ami a macskáknak volt kirakva Hirtelen azt hittük belepusztul, mert szélesebb lett mint hosszú. Nem felejtem el, amikor COVID-os voltam, de ő el nem ment mellőlem, a feje az ölemben. Amikor bevitt a mentő a kórházba, akkor nagyon sírt és allítólag a kapuban feküdt 2 napig. De tényleg mindig velünk volt. No azt az űrt szerintem nem fogja betölteni senki, persze imádni fogom az újonckát is /Lulu/ de Vacak egyelőre úgy érzem, hogy pótolhatatlan.
Itt például úgy döntött, hogy tornázik velem :
[kép]
Amikor pedig hazaértünk, legtöbbször így ült a foteljában, ilyet se sokszor látok :
[kép]
A mostani pici pedig tényleg úgy néz ki mint valami elemes játék kutyu: [kép][ Szerkesztve ]
-
őstag
-
őstag
válasz jézusom #36230 üzenetére
Cuki, de nagyon rossz Vinném már sétálni, de még nem lehet. Majd okt 7.-én jön a kombinált oltás és utánna lehet majd vinni az orvos szerint Minden érdekli, a kezünket rágja sajnos elég erősen, mindenre figyel, macskát gyepálja rendesen. Viszont, ha nyitva az ajtó, akkor már kijár pisilni, ha csukva akkor még nem jelez
-
őstag
válasz Manduia #36232 üzenetére
Nagyon. Ha nem jön össze valami, akkor meg sír De mint tényleg egy baba. Szegény bújna az öreg kutyushoz, de az pedig már sokszor nagyon unja és nem engedi, akkor nagyon sír Egyelőre egyedül sem nagyon szeret lenni, sőt. Ha kimegyünk a szobából akkor ő is jön, szó szerint mint egy árnyék. Viszont a rágás és a tűhegyes fogak nem kellemesek. Játszik szegényke, csak nem nagyon kontrollálja az erősséget és néha marhára fáj. Remélem azért ez felnőtt korára el fogja hagyni. Macskusz játszik vele, de ugye neki is fáj a harapás és hát akkor nyervákol rendesen
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
őstag
válasz jézusom #36306 üzenetére
Értem, hogy, hogyan gondolod, de légyszi ne nevezzük őket "szemét"-nek. Nem tehetnek róla, hogy pénzéhes emberek miatt léteznek ezen kutyusok. Nem ők kérték az életet, ők a nagyon szenvedő áldozatok, akikért sokszor szomorú is vagyok. Nem belédkötni akarok, tényleg, csak a szemét jelző iszonyú bántó egy hűséges, örök barát élőlényre Mégha betegesek is
-
őstag
Pár napja olvasom ezt az eledel vitát. Lehet, hogy rosszul csinálom, de én tényleg adok nekik mindent. Amit főzök, abból mindenből jut nekik, most brit care lamb&rice vettünk száraznak. De van nekik konzerv is. Nem tudom, de ha belegondolok, hogy nekem életem végéig száraz tápot kéne csak egyek, hát nem vagyok happy a gondolattól Viszont mostmár érdekel, hogy én evvel rosszat teszek nekik?
-
őstag
Sziasztok. A picikém, nagylány lett Kapott chip-et. A kérdésem viszont az lenne, hogy ivartalantás nem korai 6.5 hónaposan? Beírta most a doki, de ha ez az időpont nem jó akkor még plusz 4 hónap múlva lenne a következő időpont műtétre.
[ Szerkesztve ]
-
-
őstag
Sziasztok. Nem tudom, én már úgy vagyok vele, hogy nem vennék kutyát. Annyira sok kutyus vár segítségre, és ugyan olyan örömet tudnak okozni. Talán, remélem nem is olyan betegesek. Nálunk tegnap zajlott 2 kutyun az ivartalanítás. A picike 7 hónapos lesz, tegnap kicsit aggodtam érte, nyüszkölt szegénykém amikor mozogni kellett neki, a kisfiúnak kutya baja sem volt Mára már minden oké mindkettővel, esznek isznak, a bohóckodás is megy módjával
-
őstag
válasz Manduia #36511 üzenetére
Szerintem is így van igen. A mostani pici miatt kicsit aggódtam, mert hiperaktív, de a legnagyobb félelmem az volt, hogy állandóan harapdálta a kezünket a tűhegyes fogaival. Nem bírtuk róla leszoktatni, de most, hogy lecserélődött a foga, a harapdálás átváltott puszira. Mostmár puszi van mindig A hiperaktívság még megvan, de jól elvan a rágcsájával, meg labdával, meg a fiúcskával és a macsekkal
-
őstag
Szerintetek mi kellene még ahhoz, hogy komoly, igazán komoly büntetések legyenek állatkínzóknak? Komolyan mondom, lehet korral jár, de ma is elsírtam magam ezen a nyilakkal átlőtt kis Német Juhász kutyán
-
őstag
Sziasztok. Ma a kutyum nyújtózkodott, éreztem, hogy megfeszültek az izmai, farka lekonyult és picit remegett. Most először történt ilyen, és kb 15-20 másodpercig. Mi a fene lehetett ez? Remélem nem jön ki rajta epilepszia vagy hasonló
-
őstag
válasz Alusky #37310 üzenetére
Sziasztok. Találkozott már valaki ilyennel? Szóval van egy nagyon öreg kutyusunk még 14-15 évesnek saccolta az orvos. Szóval pár napja feltünt, hogy nagyon sokat iszik, de étvágya van rendesen. Ma viszont felállt hirtelen és eldőlt. Meg amikor mászkál, akkor is dőlöngél szegény. Nem jól léát már, hallani is alig hall, foga szinte semmi Csak furcsa ez a gyors állapot romlás. 2 hete még az ágyra is fel bírt ugrani, azóta az sem megy neki sajnos. Befogadott kutyus volt, szerintem nagyon sokat szenvedett előtte. Egyszer megjelent az udvaron aa szomszéd portárol jött talán. Nem volt rajta szőr, csupa genny volt az egész teste. Ki lett kezelve, rendbejött. Azután emlő daganat volt, pár éve, megműtötték, abból is felépült. Olvastam most, hogy a sok folyadék fogyasztás vese probléma lehet, de erre a "szédülésre" semmit nem találtam, strok-on kívül, de itt nincsennek ilyen tünetek, mint amit arról írnak. Holnap reggel elviszem orvoshoz, vizeletet majd felszívom pipettával. Lehet elfáradt már szegénykém, semmiképpen nem akarom azt a hibát elkövetni mint legutóbb. Nem nagyon ment a kis Vacakom elengedése, és már nagyon szenvedett mikor rászántam magam
-
őstag
válasz Manduia #37312 üzenetére
Hát igen, tényleg sok baja lehet. Rákeresve erre a sok ivásra, valószínűleg vese probléma lesz. De ez a dölöngés elég rémisztő Arra nem nagyon találtam semmit, csak stroke vagy még van valami más ami nem annyira veszélyes. Vizeletet vinnem kellene a dokinak, de jó lesz az úgy, hogy nem engedem ki, megvárom amíg a csempére pisil és felszívom pipettával? Vagy, hogy szokták ezt csinálni?
Alusky: nyilván ezt fogom csinálni, csak holnap délután van az orvosunk, addig gondoltam rákérdezek, hogy valakinél volt e már ilyen
-
őstag
Persze elviszem. De ahogy fentebb írtam, csak holnap délután tudom Nálunk nem ilyen amit leírtál, ez a furcsa és ma kezdődött neki. Ő ugyan úgy csinál mindent, jön utánam, csóvál, néz, sokat eszik sokat iszik. Viszont dőlöngél Nem tehetek róla, aggódós vagyok, hiába tudom, hogy már öreg és bármi lehet. Bár sajnos semmi jót nem sejtek ebből, hiába tudom, hogy valószínűleg nálunk kapott boldog 8 évet. Holnap majd megírom, hogy mit mondott a doki
37320: mi hamvasztattuk legutóbb, és párom anyukájának a hamvaival szétszórtuk, ahogy kérte anno
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Intruder2k5 #37322 üzenetére
Ezelőtt mi is eltemettük őket, sajnos van pár Legutóbb valamiért Vacikámnál hamvasztás mellett döntöttünk.
Vesa: Remélem ilyesmi, de így a rengeteg ivással egybekötve sajna nem számítok sok jóra Ráadásul nekem is duplán kijutott most is, mert sajnos a párom is gyógyíthatatlan betegségben szenved. Most Februárban derült ki, bár nem halálos betegség, de mindenképpen kellemetlen. Neki is a veséje, autoimmun betegség
Egyébként van most is mentett kutyus, ő 9 hetesen került hozzám. Igaz, hogy az ördög már kérdezte, hogy jöhet e tanulni tőle, de imádjuk úgy ahogy van, és egy percét sem bánom, hogy elhoztuk, mert nagyon szeretem
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok, most értünk haza az állatorvostól. Eddig minden eredmény amit tudunk jó Cukor tökéletes, fehérvérsejt szám tökéletes, szívzörej nincs. Valószínűleg nem volt stroke, azt mondta a doki, hogy elvileg azok másképpen mozognak, mint a mi kutyánk, fülgyulladás nincs. Holnap délután vissza kell menni, addig meglesz a teljes labor. Lehet, hogy csak fáradt már szegénykém, amin átment már életében
-
őstag
válasz fojtviki #37326 üzenetére
Vesebetegség van a kutyunál is sajnos.Furcsa, hogy a vérképen még nem látható a veseromlás, vérnyomás is jó, viszont a vizeletben nagyon sok a fehérje sajnos. De ugye ez nem indokolja a koválygást. Irtak fel neki nagyon kis adag szteroidot, meg valami keringés serkentőt talán. Szigorú fehérje csökkentett étrend is kell. Most hirtelen csak Royal Canin-t vettünk neki. Esetleg tud valaki jót ajánlani? pépes lenne a legjobb, mert foga sem nagyon van már. Köszönöm
-
őstag
válasz jézusom #37330 üzenetére
Köszönöm mindkinek Nagy meglepetésemre a Royal Canin urea-t nyelte mint kacsa a nokedlit Össze tudnék állítani diétás házi kosztot, sajnos párom miatt meg kellett tanulni, de azt a kutyu biztos nem enné meg Ma reggel alig kóválygott, meg is lepődtem. No majd alakul a dolog
-
őstag
válasz fojtviki #37331 üzenetére
Sziasztok. Hát egyre rosszabb a helyzet sajnos. De nagyon utálom ezt a részt a kutya életében Ma kétszer is kimerevedett olyan volt a lába, mintha ökölbe szorítanám a kezem. Meg se bírt mozdulni 1-2 percig Hívtam a dokit, azt mondta, hogy ez biztos nincs összefüggésben a vesebetegséggel. Lehet epilepszia, lehet agydaganat is. Annyira furcsa, hogy ez az állapot 3 nap alatt következett be. Most vigyek el egy 14-15 éves kutyát MRI-re, kinozzam vele, amikor más baja is van? Nem a pénz a lényeg, de sajnos úgy látom, hogy az nem igazán segítene, ráadásul ha jól tudom, MRI-t altatással csinálják. Ugyanakkor cserbenhagyni sem akarom, a multkor is annyira lelkiismeret furdalásom volt, pedig ott tüdőrák volt. De nehéz ez, még így is oda jön ahova megyek a lakásban, ha megmozdulok már áll föl és jön. ÁÁÁÁ, hogy miért ilyen kevés idő jut a kutyusoknak
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Cyberpunk #37333 üzenetére
Úgy döntöttünk, hogy amíg eszik-iszik addig még várunk hátha. Nem szenved, még nehézkesen kiszalad elém amikor észreveszi, hogy jövök. Mondjuk az ugatás már elmarad, de jön oda ahova én Tegnap meg tegnap előtt jobban nézett ki, ma megint elég siralmas
Hát az nekem is a nagy félelmem, hogy szenvedni fogok majd egyszer, attól félek a legjobban, nehéz ügy ez!
-
őstag
Szerintem itt is meg kell hozni ezt a döntést. Mint írtam, 2 napig azt hittük javult, de tegnap ugye nagyon rossz állapotban volt. Nem tudok másképp fogalmazni, olyan szegény mint a részeg ember. Dőlöngél, már ivásnál sem tud helyben megállni. Ma már nem kelt ki az ágyból, hogy jöjjön utánam. Pisilni még megy, de alig bír, mindennek nekimegy. Azért fura ez, mert ez a dőlöngélés pár nap alatt alakult ki. Egyébként pedig olyan erős egy kutyus volt. Viszont már tavaly változott sokat, miután elvesztette a "párját"" Morgós lett, a többieket nehezen viselte el a közelében. Most pedig teljesen le van gatyásodva szegény. Rossz így látni Úgy látom, hogy javulás ebből már nem lesz, meg kell hozni a döntést. Ettől csak azért tartok, hogy időben tegyem, ne legyen elsietve. Így is az van bennem, hogy túlélné e vagy sem? Ugye ez soha nem derül ki, csak ha természetes módon hal meg. Valahol én is azt kívánnám, ha mennie kell, akkor aludjon el itthon a kiságyában, úgy lenne a legjobb.
-
őstag
válasz j.bravo #37342 üzenetére
Köszi. Sajnos úgy látom eljött az idő, viszont szerintem megint hibáztam Holnap munkaszüneti nap van Nagyon sokat romlott az állapota, alig bír már felállni, bár mikor hazajöttem, még az ajtóban várt Párom pedig mondta, hogy szerinte vinni kellene az orvoshoz. Inni iszik, de enni már csak úgy birtam rávenni, hogy májkrémet kentem a szájára, és lenyalta.
Nem kalkuláltam bele a munkaszüneti napot sajnos, hülye vagyok tudom. Nem is gondoltam, hogy van ilyen, hogy ezért házhoz jön orvos. Mi mindig 1 orvoshoz járunk, már nagyon régen, ő biztos nem csinál ilyet, mert a rendelőben is alig győzi. Pár nap alatt nagyon kicsinálta ez a valami, akármi is legyen. Ahogy olvasgatok a témában, nagyon agydaganatnak tünik ez nekem, de ez úgy sem fog kiderülni igazából.
Ne lennék ilyen hülye, hogy csak bízok benne, hogy jobban lesz. Mondjuk most azért még érzékenyebb vagyok a párom betegsége miatt is. Nehezen kezelem ezeket a dolgokat. Én szivesen ápolgatnám amíg kell, akár kerekes kocsiban is vagy akármi, csak maradna. No mindegy is! -
őstag
Sziasztok. Hát sajnos ma elaludt a Picurkám Nagyon borzalmas napom volt, de tényleg!! Nem is nagyon akarok rá emlékezni, voltak az orvossal is gondok igazából. Egy biztos, hogy injekción kívül itt Szolnokon semmit nem fogok csináltatni ezután! Se ügyelet meg 2-2 órás rendelési idők, elég volt ebből! Kinéztem a Supervet-et Budapesten, remélem náluk majd ha kell jó kezegben lesz minden
-
őstag
Köszönöm mindenkinek!
-
őstag
válasz cog777 #37357 üzenetére
Köszi mindenkinek
btotyi: el sem merem képzelni, hogy mennyit fizetsz érte? Vagyis mit takar a kozmetika? Nekünk az egyik egy pici 7kg-os kutyunak legutoljára a "fodrász" 10000Ft volt. No akkor hazajöttünk, és rendeltunk egy moser max-ot. Azóta én vágom. Nem tudom, hogy hova tart már ez a világ de komolyan
-
őstag
válasz Alusky #37359 üzenetére
Kicsit azért nevetséges már ez nem? Vettünk egy ilyet: [link] 3x nyírtam már azóta, lassan visszajön az ára. Eddig is próbálkoztam egy gagyi nyíróval, de azzal lehetetlen volt. Kutya tiszta stresszes volt tőle és alig vágta a szőrt. A linkelttel semmi baj nincs, kutyu is nyugodt. Szerintem az állatorvosi árak is az egekben. A Picurkámnak vér+vizelet labor vizsgálat, vérnyomásmérés és cukor teszt 50000Ft plusz 10 volt az altatás Tavaly Vacaknak 230000Ft volt a műtét meg vizsgálatok, de sajnos ő 4-5 hónap mulva meg is halt
-
őstag
válasz Alusky #37364 üzenetére
Én is így látom. A mi kutya "fodrászunk" tavaly vett Abádszalókon közvetlen vízparti házat, valami 100 millió körül. Szóval nem hinném, hogy megélhetés miatt lett több mint duplája az ár Nem vagyok irígy ne legyen félreértés, csak nekem így már nem felel meg, ezért is döntöttem, hogy majd én nyírom a kutyát
-
őstag
válasz Alusky #37481 üzenetére
Sziasztok. No megint van valami az egyik kutyuval. Lehet már rémeket látok, de valami nem okés szerintem Tegnap semmi baj nem volt, rohangáltak is stb. Ma már nem sokat evett, a pisije nagyon sárga volt, pont láttam a hóban. Viszont azért gyanakszom és ilyedtem meg, mert amikor jutalomfalatot kapnak, akkor kétlábra szokott állni mindkettő. Na most ez szemmel láthatóan nem megy neki. Lehuppan a fenekére, és láthatóan nem bír két lábon állni 7 éves egyébként. De kezdem már megunni, hogy mindig van valami Persze most is péntek délután van, remek
Micsurin: nagyon sajnálom, jól tudom mit érezhetsz
-
őstag
válasz volandy #37629 üzenetére
Itt most arról van szó, hogy a kutyának mennie kell a gyerek érkezése miatt!! Nagyon fel tud bosszantani az ilyen dolog.
Nagyon off: A másik dolog, ami nagyon fel tud idegelni, hogy bizonyos szülők, még egy enyhe nyári fuvallattól is óvni akarják a gyereket. Nagyon nem tesznek evvel jót a gyereknek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest