- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Gurulunk, WAZE?!
- moonlight115: Privát, oh!
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Quake III. , ahogy nekem kezdődött
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
H-Zol
senior tag
válasz
fojtviki #38667 üzenetére
Lehet ütközik a kettő az oltás és a féreg hajtó ( durva ez a kémia , sokan emberek is rosszul szednek gyógyszereket , egyik üti a másikat , vagy egyiknek se nincs hatása vagy csak az egyiknek stb ) !
Nekem is volt egy ilyesmi sztorim , dolgoztam kint a földeken , hív a párom , hogy a kiskutya ( amit a sasok szétszedtek ) rögtön elpusztul , nem messze voltam a tanyáról , irány be , ugrás a kocsiba ( apám sehol , mert ő is állatorvos , de ő inkább disznó , ló , tehén , de mostmár régen nyugdilyas ) , haza értem a kétöklömnyi kutya hány , forog , dölöngél mint a részeg , forognak a szemei , gyorsan betettem egy dobozba is irány a doki , ( nem hittem , hogy túléli ) meglátja a doki rögtön veszi a fecskendőket hármat, szívja bele a szereket és mondogatják , hogy toxikácio valami toxikácio , tele nyomta inekcióval és azt mondta , hogy az idő megoldja , hazavittem a többi kutya körbe rajta ( érezték , hogy baj van ) , benne hagytam a dobozba és elaludt , megnyugodott és egy jó két óra múlva már jelezte , hogy ő kiakar menni a dobozból , ki vette a párom , a kutya kiment elvégezte a dolgát és vissza bejött , ment a hejére , aludt még egy jó darabig és vacsorára már ott ált várta ő is a részét
Hogy mi volt vele rejtély , a doki szerint lehet rovar , darázs , méh csípés is , erre meg nekem volt három éve egy sztorim , de már így is hosszú lett !! -
H-Zol
senior tag
válasz
fojtviki #38428 üzenetére
Akkor rögtön kellett volna hívni a 112-őt !!
Öcskös lányának szét csapták a kocsiját , fő úton haladt ( szerencse , hogy olyan 80 al , lakott területen kívül , és egy bozótos mellék útról vagy 60-al bele csapódott egy 78 éves öreg faszi , ( a kocsi totálkárosra tört , a 16 légzsák mind kinyílt és a rendőrök kijöttek és elmentek , nincs sérült , intézzék a dolgokat ( kocsik elszállítása , de az övé kerék nélkül a másik sem nem indult ) , és menjenek be a rendőrségre , a kiscsaj megijedve , hívta az apját ( az öcsköst ) , hogy ő most mit csináljon , mondja az apja , hogy ugye elég rosszul érzed magad , hányingered is van akkor rögtön hívd a szerveket, na onnan sínen volt a dolog jöttek , irányították a forgalmat , hívták a trélert aki elszalitotta a roncsot , a mentősök tettek neki nyak merevitőt , mert tényleg utánna kezdte érezni a nyakát , hogy megtanította , másnap a biztonsági öv nyoma is jól meglátszott !
Nem érdekel itt már senkit semmi a vadász mellőled lövi ki a kutyát , a rendőrök egy súlyos baleset melett elmennek , fején áll itt a világ !!! -
H-Zol
senior tag
válasz
fojtviki #38421 üzenetére
Állat emberek vannak
, nem vagyok vadász , de itt nállunk ( Romániában ) szervezetten vadásznak , nem csak úgy kimegy egy állat a fiával és sebzett vad keresése közbe mindent lelől ami mozog !! Ha rögtön csinált videót amin látszik , hogy ő hol van a kutyától és a vadász is rajta van az már egy kiinduló pont !
Én rögtön hívtam volna a 112-őt , hogy nagyon rosszul vagyok az ijedtségtől , adtam volna én neki mentő rendőrség mindenkit oda rendeltem volna , igaz ő is hibás volt , de ez visszaélés a fegyverrel , ezt így nem lehet elintézni !!
Írtam már nektek , nállunk is a tanyán , ( egy volt nagy Tsz állat farm , most 14 tulaj ) kidobott kutya mindég van , hol több , hol kevesebb , és melyik kiszokott a szántókra azt előbb utóbb lelőtték, még az egerésző anya macskát is lelőtte egy vadállat, az látta is valaki ( és szerintem a sokszorosán megbánta, lehet nem tudta , hogy miért veri az isten , de sorozatosan keresztbe lett téve neki ) , most szerencsére olyan kutyák vannak , hogy nem mennek sehova !!
-
jézusom
addikt
válasz
fojtviki #38409 üzenetére
Én is sajnálom a kutyákat, de ezt mindkét oldalról végetlenségig lehetne magyarázni. Én a kis őzet is sajnálom, akit a kutya halálra hajt poénból. Bár nem tudom mikor vannak kicsik, de érted.
Az mondjuk érdekes, hogy a vadász a gazdi mellett lövöldözik, de ha tényleg Így van az meg egy csomó kérdést felvet kutyától függetlenül. -
H-Zol
senior tag
válasz
fojtviki #38383 üzenetére
Akasztani való emberek vannak
!
Mi kis községben lakunk ( pár éve Városi címre emelték , azóta háromszoros adók lettek ) , és felfigyeltek az emberek , hogy piaci nap ( nap után ) jelennek meg az újabb és újabbnál újabb kóbor kutyák , és piaci nap kora reggeltől kezdtek figyelni a polgárőrök , és megfogtak egy pár nagyobb városi lakost akik itt engedték el a kutyákat ( volt jó nagy büntetés és azóta megcsappant a kóbor kutyák száma itt nállunk ) , de most is tudok egy jópár kutyát , de itt rendes emberek élnek és etetik őket , sőt van aki dobozból lefóliázva hejet is csinál nekik ( annak ellenére , hogy tilos , de szerencsére a szervek nem foglalkoznak vele ) !! -
falabu88
aktív tag
válasz
fojtviki #38305 üzenetére
Semmiképp nem.
Fél éve velünk van, nem tudnám "elengedni". Kerül amibe kerül, rendbe kell rakni. Igazából így a tenyésztő felajánlásával anyagilag sem lesz megterhelő, főleg ha a diszplázia sem kerül fel a leletek közé és a lakásbiztosítás is fizet.
Viszont tanácsokat szívesen fogadok, hogy mire készüljek egy ilyen volumenű műtét után, fogalmam sincs mi vár ránk.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
fojtviki #37623 üzenetére
...úgy úgy. Világéletemben volt kutyánk az is vált természetessé, hogy van kutya még ha néha nehéz is mint volt pár hónapja. De az élet ilyen, a négylábú társain meg maguk a csodák, nekünk adják az egész életüket.
-------
Btw ismét kéttagú a falka és imádják egymást a 4,5 éves kisráccal.
Hihetetlenül rossz a kislány de komolyan (rattan ülőgarnitúra lábát be kellett drótózzuk mielőtt elfogyna)... messze überli az előző két Havenese-ünk. Az a csomó nem tartott tovább mint 2 nap.
Makk egészség leszámítva, hogy a héten kijött egy kis cseresznyeszem. Most 4,5 hónapos nem egész 5. Ha eléri a 6-ot akkor doki mondta megműti, elvileg rutin dolog mondta nem kell semmi komolyra készülni.
Az a szélfútta feje mindent visz, van 3 forgó a búbján olyan mint akit megtépett a szél még frissen fésülve is. -
Alusky
senior tag
válasz
fojtviki #37365 üzenetére
100 milliót előrántani az szélsőséges eset, valószínű nem is a kis kozmetikából szedett össze annyit, inkább örökölte.
Másabb értelemben gondoltam rá, inkább tájékozatlanság jellegűen. Bele van verve az emberekbe, hogy mennyire szar nekünk itthon, ez ad egy alapfélelmet, a magyarok amúgy sem szeretnek munkát ölni a tájékozódásba, amit igen azt is félinfókból féleszűektől, inkább a minél hangosabb emberek szájából késztermékként, akik legtöbbször pont a legtájékozatlanabbak is. Főleg nem a kisiparos/maszek ebbe nem öl túl sok időt, így hát mit tesz a kis kozmetikus, biztosan nem fog görcsölni esténként rajta mennyi is a pontos matek meg a valóság, hanem rátol hasraütve +50%-ot időnként az árára aztán akkor tuti jó lesz. Közben meg már simán lehet a végére, hogy összességében többen keres így, mint a gazdasági problémák előtt.
Ez nem azt jelenti értelem szerűen, hogy nincs olyan aki ne csődölt volna be, vagy nincsenek szegények, meg van épp elég szar itthon, csak annyit jelent, hogy simán lehet 8 ezerért nyírva a kutyát is ugyanolyan jó életminősége lenne, mint 10 ezerért, mert sosem számolt utána, az ügyfél meg csak a magas árral találkozik ami lehet indokolatlan (vagy lehet indokolt is, nyilván nem mindegy hol van az adott kozmetika). -
Vesa
veterán
válasz
fojtviki #37360 üzenetére
Minden, mindennel összefügg. Mivel irdatlan magas az infláció, mindenkinek árat kell emelnie ha nem akar éhen pusztulni. A kutyakozmetikások többsége bérli a helyet ahol dolgozik, és a bérbeadó is emel, fizeti a rezsit (ami ugye vállalkozóknak nagyon nem annyi, mint sima magánembereknek), járulékokat, adókat, stb. ezt ki kell tudni termelni. Ez van.
-
Alusky
senior tag
válasz
fojtviki #37360 üzenetére
Nézőpont kérdése, én 60 ezret nem adnék sose egy nyírógépre, mondjuk nekem nincs is nyírós kutyám, csak kefések, fésűsök. Egy furminatorom van meg néhány másfajta fésűm, max 30 ezret fizettem értük együtt.
Állatorvos meg nagyon erősen függ lakóhelytől/felkapottságtól, ahogy kb. minden az országban.
-
j.bravo
addikt
válasz
fojtviki #37336 üzenetére
Ha eljön az idő, kérdezzétek meg a környékbeli dokikat, hogy ha indokolt esetben kijön-e házhoz, és ha igen, akkor a méltó körülmények között történő altatástól is vállalja-e. Nálunk szerencsére volt erre mód legutóbb (8 éve).
A rendelő fémasztala helyett itthon, gazdi ölében, a kedvenc takaróján. Most is elhomályosodik a tekintetem ahogy felidézem, de százszor jobb volt mintha a rendelőbe vittük volna. -
Cyberpunk
félisten
válasz
fojtviki #37336 üzenetére
Ez a legnehezebb dontes nekunk, hiszen a kutyank is csalad tag, de vannak esetek, mikor nem feltetlen kell. Lattam mar itt diszplazias nemet jucit, benult hatso labakkal, de vidaman szaladt, vagy gurult a kis kerekes kocsijaval. 10/8 ember tuti altatna, mert ugye macera.
-
Vesa
veterán
válasz
fojtviki #37334 üzenetére
Mi végül altattuk, mert már méltatlan volt a helyzete. Előtte hónapokig ápoltuk, vártunk az utolsó pillanatig, és azt gondoltuk elalszik szépen magától. Sajnos nem így lett. Nem a fájdalom a lényeg, arra lehet adni gyógyszert és akár évekig is éldegélhet még fájdalommentesen. Van azonban egy pont, amikor már a létezése nem méltó. Nem hall, nem lát, nincs tudatánál, maga alá pisil/stb., képtelen mozogni, képtelen már bármire, csak létezik a semmibe. Az állatorvosunk mondta végül, hogy ha szeretjük, elengedjük és elaltatjuk, mert ez már nem élet, pontosabban méltatlan "élet".
Amíg elétek tud "szaladni", addig ez még nem áll fenn szerintem, de ezt nektek kell látni. Ha szerencsétek van, belealszik majd szépen valamikor...ha nincs, akkor sajnos nagyon nehéz döntés lesz.
-
válasz
fojtviki #37331 üzenetére
Sziasztok. Hát egyre rosszabb a helyzet sajnos. De nagyon utálom ezt a részt a kutya életében
Ma kétszer is kimerevedett olyan volt a lába, mintha ökölbe szorítanám a kezem. Meg se bírt mozdulni 1-2 percig
Hívtam a dokit, azt mondta, hogy ez biztos nincs összefüggésben a vesebetegséggel. Lehet epilepszia, lehet agydaganat is. Annyira furcsa, hogy ez az állapot 3 nap alatt következett be. Most vigyek el egy 14-15 éves kutyát MRI-re, kinozzam vele, amikor más baja is van? Nem a pénz a lényeg, de sajnos úgy látom, hogy az nem igazán segítene, ráadásul ha jól tudom, MRI-t altatással csinálják. Ugyanakkor cserbenhagyni sem akarom, a multkor is annyira lelkiismeret furdalásom volt, pedig ott tüdőrák volt. De nehéz ez, még így is oda jön ahova megyek a lakásban, ha megmozdulok már áll föl és jön. ÁÁÁÁ, hogy miért ilyen kevés idő jut a kutyusoknak
-
jézusom
addikt
válasz
fojtviki #37327 üzenetére
Vannak vesebetegségre spéci tápok. Házi kosztot nem tudom hogyan kellene össze állÍtani. Mindenképp diétás kell, de azt mondják kevés fehérje legyen mert az terheli a vesét, de közben meg attól romlik el ha a szénhidrát sok, és az összes olcsó táp ilyen. Üres zsÍrt meg mégse lehet adni neki, úgyhogy passz. Szürt vizet adnék neki, én is azt iszom.
-
-
válasz
fojtviki #37326 üzenetére
Vesebetegség van a kutyunál is sajnos.Furcsa, hogy a vérképen még nem látható a veseromlás, vérnyomás is jó, viszont a vizeletben nagyon sok a fehérje sajnos. De ugye ez nem indokolja a koválygást. Irtak fel neki nagyon kis adag szteroidot, meg valami keringés serkentőt talán. Szigorú fehérje csökkentett étrend is kell. Most hirtelen csak Royal Canin-t vettünk neki. Esetleg tud valaki jót ajánlani? pépes lenne a legjobb, mert foga sem nagyon van már. Köszönöm
-
Vesa
veterán
válasz
fojtviki #37321 üzenetére
Egyensúlyi probléma is lehet. Toklász nem ment a fülébe véletlenül?
Köszi (és neked is Intruder
), mi is a hamvasztás mellett döntöttünk. Itt van mindkét kutya urnában, szerintem el lesznek temetve a kertben, de erről még nincs meg a családi konszenzus.
Intruder2k5
Ez lenne kézenfekvő, de éppen fél lábbal már másik országban élünk, és bár a ház még marad egy darabig az biztos, azért van esélye, hogy egyszer megy és akkor itt maradnának a kutyák idegeneknél. Lehet, hogy szét fogjuk szórni, nem tudom még. -
Vesa
veterán
válasz
fojtviki #37316 üzenetére
Látatlanban senki nem fog tudni tanácsot adni.
Az előbb említett öreg kutyám csinált hasonlót, az utolsó 2 hónapban már csak aludt, ha felkelt, akkor is alig tudott menni (gyógyszer segített rajta valamit), Ő is instabil volt már, meg sokszor csak meredt maga elé, vagy szembe állt a fallal és mozdulatlanul bámulta. A kora miatt már az orvos sem foglalkozott vele sokat, mélyebb vizsgálatokra nem küldött, vagy nem végzett, gondolom ő már látta, hogy nincs sok hátra. FÁjdalomcsillapítás volt, meg persze kapta az ilyen-olyan erősítőket, hogy az életminőségét még javítani tudjuk.
Szerintem ilyen korban már bármi lehet, apró vérrögöktől kezdve az idegi leépülésen át az izületekig, minden sorban és lassan leáll.Dokihoz vidd el, aztán majd mond rá valamit.
-
Manduia
csendes tag
válasz
fojtviki #37311 üzenetére
Szia. Sajnos ennyi idősen már sok minden elérheti őket, amit nem tud olyan jól kezelni a szervezetük, mint fiatalon. Ezt az orvos fogja tudni megmondani, hogy szédülés miatt dülöngél -és mitől szédül, ennek sok oka lehet a stroke-on kívül is, pl. akár fülgyulladás is-, vagy esetleg mozgásszervi okok miatt. Egyik ismerős 13 éves kutyájánál nemrég mozgásszervi ok volt, de ő járás közben nem dülöngélt, csak, ha valami egyéb mozgást kellett végeznie, akkor nem tudta jól megtámasztani magát. De így a sok ivással együtt valószínűbb, hogy nálatok valami más lesz a probléma.
-
Manduia
csendes tag
válasz
fojtviki #36593 üzenetére
Szia, nem vagyok orvos, de ez nekem nem epilepsziának tűnik, inkább mintha valami nagyon fájt volna nyújtózás közben. Esetleg óvatosan próbáld meg végigtapogatni, hogy jelez-e valahol fájdalmat. De majd a doki megmondja, hogy epilepszia tünet-e ez így, vagy valami más.
-
jézusom
addikt
válasz
fojtviki #36539 üzenetére
törvények úgy ahogy vannak, de nehéz érvényt szerezni nekik. Valahogy senki nem meri felvállalni, hogy büntetést szab ki egy állatkÍnzóra. De még a fórumokon is csomószor olvasom, hogy bezzeg a gyerekekkel meg a bántalmazott nőkkel ki törődik... Nehéz Így jót tenni. A tetovált mentőkkel nem tudom mi van, rég hallottam felőlük, de ők azért kimentek helyszinre, de őket is csomószor csak basztatták. De erről is megvan a véleményem, nem szabdna engedni azt a fröcsögést, akár milyen ingerek is jönnek egy állatkÍnzó ellen. Egy-egy poszt alatt csak azt lehetett olvasni, hogy ki hogyan kÍnozná meg az állatkÍnzót. Nem csinálnám Így a posztokat.
-
Manduia
csendes tag
válasz
fojtviki #36507 üzenetére
Én sem vennék kutyát, annyi kutya közül lehet választani a menhelyeken, állatvédő szervezeteknél, nincs olyan, aki ne tudná megtalálni a hozzáillőt. Ráadásul azzal, ha valaki onnan fogad be kutyát megmenti azt is, akit a helyére tudnak tenni az utcáról/rossz körülmények közül.
Szerencsére gyorsan regenerálódnak, holnap már leszedik egymásról a kötést
-
-
j.bravo
addikt
válasz
fojtviki #36424 üzenetére
Orvosa válogatja
van aki szereti megvárni az első tüzelést, van aki szereti ha egyszer ki is hord és megszül egy almot, és van aki szerint ezek alaptalanok és jobb a kutya egészsége szempontjából ha még az első tüzelés előtt ivartalanítják, de legalábbis nem jár előnnyel várni, csak felesleges stressz a szervezetének.
Kanoknál dettó, van aki 6 hónapos, van aki egy éves kornál húzza meg a vonalat.
Ha eddig elégedett voltál a dokival és megbízol benne, akkor - szerintem - bízd magad rá, de ha jobbnak látod várni még, végülis kereshetsz - akár csak a műtétre is, ha amúgy itt maradnál a kislánnyal - másik dokit is, csak ne legyen nagyon messze (a műtét utáni hazaútra gondolva) -
Ispy
nagyúr
válasz
fojtviki #36367 üzenetére
A mi kutyánk 2 éves múlt, azóta csak száraz tápot kap, reggel/este, és minden alkalommal úgy folyik a nyála, mintha isteni manna lenne, majd 12mp alatt befalja az egészet, de már előtte alig bír magával. Pont így eszik meg bármi mást is, nem ízlelget, nem kóstolgat, minél előbb lent legyen.
-
nyesteb
tag
válasz
fojtviki #36372 üzenetére
Mi is így jártuk szerencsére, nálunk már körömnyi volt, be is vörösödött, de a doki fénykép alapján megmondta, hogy várjunk 2 napot. Kenni kellett neki valamivel, már nem emlékszem mivel, de magától felszívódott. Valami zsírcsomó volt. Azóta sincs gond vele.
Azt mondta a doki, hogy ha már látszik a daganat (rák), akkor a kutya kedvetlen, nem eszik, nem fut, nem aktív. Ilyenről szó sem volt.
De a doki mondja ki a véglegest rá, mert én infós vagyok, nem állatorvos, csak a tapasztalataim írom le. De az biztos, ha megint találok ilyet a kutyán, akkor megy a dokihoz ismét. Ehhez ők értenek. -
jézusom
addikt
válasz
fojtviki #36367 üzenetére
Nem az a baj, hogy adsz neki konzervet. Eredetileg a kérdező azon filózott hogy át kéne állni konzervre, mint ha az jobb lenne.
Lehet neki adni csak semmi értelme. Egyébként az hogy neked (semmi személyeskedés) szar érzés ha száraz tápra gondolsz, hát nem tudom szerintem nem releváns
A kutyának tápanyagra van szüksége, nem kulinális élvezetekre.
Persze nyilván jobb rendes húst adni, de az megint más történet.
-
jézusom
addikt
válasz
fojtviki #36235 üzenetére
Én még engedem a kéz harapdálást, de direkt azért, hogy rá tudjak szólni, ha túl erősen harapja. (11 hetes sarplaninac) Nem biztos, hogy ez a jó út, de szerintem ez a "játék" bele kell, hogy férjen megfelelő szabályokkal. Az előző nagy kutyám ugyan úgy finoman tudott harapdálni felnőtt korában ha játékos kedvében volt. Ha lenne gyerekem lehet másképp gondolnám, de egyelőre Így csináljuk.
-
notika77
senior tag
válasz
fojtviki #36233 üzenetére
Szerintem az ember kezét ne harapja. Én ezt a második napon, ahogy hozzánk került "kineveltem" belőle (ahogy harapni/fogni próbált megfogtam a pofáját jobb kézzel és a szemfogak közt a hüvelykujjammal a nyelve alá nyúlva tartottam pár percig, majd játék és mikor fogott, újra fogtam én is). Menet közben talán a fülét is "megharaptam" párszor. :)
-
jézusom
addikt
válasz
fojtviki #36198 üzenetére
Igazából nálam is bent van a kicsi
csak jó tanács lett volna, mert ha egyből beszoktatod, utána szÍvás lesz neki kint
Én is most hozok el egy kölyköt, de megpróbálom egyből kintre szoktatni, mert szar lesz neki ha megyek melózni. Igaz nem is hiszem hogy sokáig megmaradna bent a fajtája miatt. A másik nagy kutyám is csak azért jött be, hogy megnézze minden rendben vane
aztán kiment.
-
-
galervin93
addikt
válasz
fojtviki #36089 üzenetére
És sajnos nagyon rosszul jött ki, nyaralni voltunk (ilyenkor mindig a szomszéd vigyázott rá, meg mi is az ő kutyusukra sokszor), és az utolsó nap jött a telefon. Nem voltunk ott mellette, bántó a sors e furcsa fintora...
Az vigasztal, hogy ennyi idő nem lehet véletlen, biztosan jól érezte magát velünk. -
Tigger0113
újonc
válasz
fojtviki #36003 üzenetére
Őszintén sajnálom ☹️ És egyben átérzem. Az én első saját kutyám, vagyis KUTYÁM, a legjobb, leghűségesebb barátom egy éve aludt el a karomban örökre. Csontrák. 11 éves volt. Három hét alatt került a semmiből olyan állapotba, hogy úgy döntöttem,ezt nem hagyhatom, nem érdemli. Kitartás. És tudja, hogy nagyon szereted. És igen, nagyon jó élete volt melletted, ebben biztos vagyok.
-
bnorci71
addikt
válasz
fojtviki #35994 üzenetére
Az előző berninket 1-1,5évig gyógyszereztük a csípője kezdett szar lenni, volt, hogy alig bírt felállni, de nem láttuk hogy szenvedne, aztán karácsony előtt 2 nappal színházból jöttünk haza és kint feküdt az udvar közepén az esőn .....átöltöztem, hogy kimegyek és fedett helyre viszem. Mire kiértem valahogy csak feltápászkodott és elvonult a házikójába, akkor eldöntöttük reggel hívjuk az állatorvost. 11éves volt a szenvedést nincs értelme tovább odázni.
Neked kel döntened nem egyszerű és fájdalmas döntés. -
Dorian
félisten
válasz
Nagyon sajnálom.
Azt gondolom, hogy amíg láthatólag jól érzi magát, addig semmiképpen nem kell altatással foglalkozni, majd akkor, ha szenved. Kicsit más, de nekem tengerimalacom járt pont ugyanígy. Ott azt mondta a doki, hogy ilyen estben nem úgy kell elképzelni, hogy órákig agonizál és kapkod levegőért, meg ilyesmi, hanem a tüdőben kevés lesz az oxigén, és sok a CO2, ettől elalszik és nem ébred fel. Így is történt.
Én 1,5 éve, tavaly februárban temettem el az egyik kutyám, egyszercsak fejtől lefelé megbénult, csigolya-probléma. A nyaki csigolyánál ez nagyon kockázatos műtét, de persze, próbáljuk meg. Vittem előtte MR vizsgálatra, mentünk az állatkórházba, ott már készen állt a stáb. Aztán a doki meglátta az MR-t: ezen kívül is 5 súlyos, külön műtendő, külön rehabilitálandó gerinc probléma + légcsőszűkület + lépben daganat. Mondta, h ő szívesen megműti, hiszen az neki sok pénz, de nem ezt kell javasolnia a továbbiak miatt. Úgy döntöttünk, hogy ettől a tortúrától megkíméljük. Az eszemmel tudom, hogy jól döntöttünk, de mai napig bánt a dolog. Az akkor 3 éves fiamat is nagyon megviselte, hiszen családtag volt.
Éppen ma álmodtam vele, hogy visszajött. Játszottunk, simogattam, aztán mondta, h most már mennie kell. Erre álmomban elbőgtem magam és felébredtem.A másik kutyánk meg múlt héten bezabált a lepotyogó ringlóból és orvoshoz kellett vinni. Röntgenen nem volt elakadt mag (csak brutál mennyiségű bélgáz), viszont megmutatott egy brutális veleszületett ékcsigolya-torlódást. Valamikor biztos, hogy le fog bénulni.
A műtét pedig kevés eséllyel kecsegtet. Szerencsére nála ez viszonylag alsó részen van, így a legrosszabb esetben kap két hátsó kereket. Bár amennyire mozgékony kutya, nehezen viseli majd...
-
Yamahás
junior tag
válasz
Csak arra ne gondolj sosem,hogy te nem tettél mindent meg érte....
4 Westie ktyánk volt. 1.5 éve lett daganatos az egyik, nem írom le az egészet mert hosszú lenne. Az utolsó nap felnyitották,és akkor derült ki teljesen. Felhívott az orvos,elmondta mi a helyzet,és mit javasol. Úgy döntöttünk,hogy az altatásból már ne ébressze fel.... :-(
Most márciusban,ugyanez a másikkal,csak nála 1 nap alatt lezajlott. Reggel agyvérzést kapott, éjszaka már el kellett altatni... :-(
Szerencsére még van 2, Ők "még" csak 10 évesek.
Mai napig nem bántam meg,hogy így döntöttünk, rossz volt látni,ahogy szenvednek,de most is könnyes a szemem... (54 vagyok,férfi,nem szégyenlem)
Így ültem végig 2 hétig vele az infúziókat,azóta már nem evett, az utolsó napig...
Már megbántam,és egyáltalán nem a pénz miatt...
Szóval ami a kutyának jó!!! -
j.bravo
addikt
válasz
Ez nagyon nehéz, és sajnos sosem lesz könnyebb
előző kutyánknál minden apró pozitív jelbe belekapaszkodtunk, tápláltuk a reményt, hogy jobban lesz. Utólag látva korábban el kellett volna engednünk - de amikor a kérdés épp aktuális, az ember nehezen veszi rá hogy “ne legyen önző” és nyújtsa meg az életet akkor is amikor a kutyának már nem jó, mert a másik oldalon meg az van hogy szükségtelenül megrövidíteni se akarja
Vsz. megkérdezném a dokit, hogy a hasonló korú és állapotú kutyák mekkora részének segít a gyógyszer; hoz-e életminőségjavulást.
Ha van rá lehetőség, esetleg másik doki, vagy specialista véleményét is kikérném.Ha a diagnózis teljesen biztos, akkor a kutya életminőségét figyelném árgus szemekkel.
Kitartást, és (reméljük, megis lehet) jobbulást kívánunk!
-
notika77
senior tag
válasz
Jó eséllyel álmában fullad meg, mint édesanyám. Fel sem ébredt, nem szenvedett, de előtte azért többször fulladozott és sokat köhögött.
Ilyen esetekben a "jó gazda" felelőssége, mikor legyen vége. Rábízhatod az orvosra is, aki ha tisztességes, akkor sokkal hamarabb mondja majd, hogy itt az idő, mint ahogy azt te érzed, de sajnos van olyan orvos is, aki csak a pénztárcádat látja. Ez egy kemény próbája annak, hogy hogyan viszonyulsz a kutyádhoz, az élethez, mit engedhetsz meg magadnak anyagilag és mit hiszel magadról, hogy később mennyire tudsz együtt élni azzal, hogy "mi lett volna ha". Sajnálom
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Update 07.30. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!