- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- mefistofeles: Érdekes történések a hardveraprón...2.
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
Új hozzászólás Aktív témák
-
kavalkád
senior tag
válasz
Alusky #38855 üzenetére
az FB amúgy is a legalja hely, én az összes állatos oldalt tiltom a menhely és az oktatóm kivételével, ott vannak a legnagyobb kretének (akinek nem inge ne vaegye magára), az az érzésem, hogy szándék sincs ott az értelmes kommunikációra, csak valami lelki pöcegödörnek használják, ahol fröcsögve verbálisan bele lehet rúgni a másikba.
ha megfogadsz egy tanácsot akkor preferáld a saját lelki békédet és a közelébe se menj ezeknek az csoportoknak/csatornáknak. sosem fogsz egy hülyét meggyőzni hogy okosabban viselkedjen, csak magadat húzod fel.
-
kavalkád
senior tag
update akit érdekel:
pénteken voltam a kőbányai Happy Dog-nál magánórán, valóban érti az ember a dolgát, leszoktatta a kutyát a felugrálásról valamint most már el lehet sétálni vele más kutyák mellett anélkül, hogy húzna feléjük vagy morogna. a behívást is sikerült sikeresen kivitelezni pár alkalommal, de az még messze van a tökéletestől, de alakul. mindezt 1 alkalom alatt, döbbenet!
persze sokat gyakorlunk itthon is, és megyünk még oda párszor, hogy csiszoljuk a technikámat. szerencsére a kutyám nagyon okos és - ahogy azt eddig is sejtettem - a hiba bennem van, nem megfelelően kezeltem a helyzeteket.
a másik helyen - Sződ, Kutyaduma Központ - nem volt szabad időpontjuk sem olyan túljelentkezés van magánórákra.
köszönöm mindenkinek az ajánlást, tapasztalat megosztást a Happy Dogról, jó döntés volt. -
kavalkád
senior tag
válasz
Alusky #38843 üzenetére
értem amit mondasz és igazad is van, sajna az emberek ilyenné váltak, végtelenül primitívek, empatikus gondolkodás meg zéró, mindenki csak a saját igazát látja.
viszont ilyen erővel be lehetne vezetni sok más helyen a "jogsit", gyerekvállaláshoz, közügyek gyakorlásához, nagyon messzire vezet ez, ráadásul nem is hatékony, lásd gépjármű jogosítványa is van majdnem mindenkinek, mégis rengeteg a kretén, frusztrál vagy szociopata az utakon. -
kavalkád
senior tag
válasz
Major Lion #38827 üzenetére
megtaláltam a forrást, ez alapján valóban nem kapott a doboz.
az más kérdés, hogy ha a kutyák nem dobozban vannak a csomagtérben akkor milyen sérüléseket szereztek volna a hátsó ajtóba becsapódáskor, ezt már sosem tudjuk meg. -
kavalkád
senior tag
válasz
Major Lion #38827 üzenetére
fogalmam sincs, ennyi infóm van amit megosztottam, nem velem történt, nem voltam ott és a dobozt sem én gyártom
valamennyit biztos kapott mert elég csálén állnak az ajtók. -
kavalkád
senior tag
muszáj betennem ide
-
kavalkád
senior tag
válasz
whitezo88 #38791 üzenetére
én is vettem Sprenger prong nyakörvet, kétszer próbáltuk ki, egyszer én, egyszer a kutya. abban úgy sétált mellettem a kutyám mint az álom, az egyetlen bajom vele, hogy ez ugye apró rántásokra lenne, hogy kizökkentse a kutyát a figyelme elkalandozásából, de az enyém nagyon reaktív amikor más kutyát lát és olyankor brutálisan húz felé, ebben meg nem biztos, hogy ez jó neki. egyenlőre félretettem, majd az oktató megmondja, hogy kell-e és ha igen hogyan.
-
kavalkád
senior tag
-
kavalkád
senior tag
válasz
j.bravo #38785 üzenetére
köszönöm neked is!
Heves megyében vagyok, kb. egyforma távolságra van nekem mindkettő. nem annyira közel van, de már belefáradtam a helyi keresésbe. jártunk egy helyre, ami jó volt megtanulni az alapokat, kedves, rendes oktatók voltak, de kb. ingyenes volt az oktatás, (adtál amennyit adtál) önkéntes alapon és ez visszaütött a minőségre, apa-anya-kétgyerek megjelentek és hétvégi programnak fogták fel, végigzsibogva, bohóckodva, engem zavart.
akiket meg felhívtam az vagy komolytalannak hangzott vagy ilyen habos-babos-szivárványos módszereik voltak, nem hiszek benne. -
kavalkád
senior tag
két kutyasuli közt hezitálok: Kutyaduma Központ és Kőbányai Happy Dog.
akinek van tényleges tapasztalata valamelyikkel, örülnék ha megosztaná.
az "azt halottam", FB-n olvastam, stb másodkezű infók nem igazán érdekesek számomra.
előre is kösz. -
kavalkád
senior tag
magyar nyelvű könyvet tudtok ajánlani ami a kutya viselkedéséről szól? elsősorban a testbeszéd érdekelne.
-
kavalkád
senior tag
válasz
Major Lion #38726 üzenetére
köszi az infót, hasznos, a póráz probléma nem is jutott eszembe a körbekerülős technikához, teljesen jogos az észrevétel.
javarészt a saját fejem után megyek parancsszavakban, csak nem akarok a nagy átlagtól eltérni, hogyha mondjuk nyaraláskor szittert kell hívnom ne kelljen egy szótárat is kinyomtatnom neki
-
kavalkád
senior tag
válasz
kavalkád #38724 üzenetére
még pár kérdésem lenne a parancsokkal kapcsolatban.
séta közben használtok valami utasítást ha a jószág kezd elbóklászni a lábatok mellől?
a "lábhoz"-t már elhasználtam a mellém beállásra.
melyik beállást tanitjátok neki, a szemből érkezős, befordulóst (cseh) vagy a megkerülőst (porosz)?
néztem pár videót és ott használnak feloldó utasítást is, hogy tudja a kutya, hogy meddig kell csinálni az előző parancsot, pl, a "marad"-ot. ott "break" volt a leggyakoribb, ti mit használtok erre?
-
kavalkád
senior tag
oké, köszi a válaszokat.
-
kavalkád
senior tag
a "place" parancsnak mi a magyar megfelelője? (nem a szótári fordítás érdekel)
először azt gondoltam a "helyedre" lesz az, de ahogy nézem/olvasom ez bármilyen helyre alkalmazzák, nem csak a fekvőhelyre. -
kavalkád
senior tag
válasz
Alusky #38687 üzenetére
ez valami "ACA dog show", pontosan ugyanilyen kutyám van, de még senki nem tudta megmondani milyen fajta vagy minek a keveréke lehet
valami kopó féle, a németjuhász/vizsla keverék volt amire már többen is tippeltek.
sok jelentősége nincs, csak kiváncsiság.
kösz az ötleteket mindenkinek. -
kavalkád
senior tag
felismeri valaki ez milyen fajta kutya?
-
kavalkád
senior tag
tipp azoknak akik hasonló helyzetben vannak:
kutyám nagyon habzsolt, gyakorlatilag beszippantotta a száraz kaját rágás nélkül kb 10 mp alatt, vettem neki a képen látható tálat, azóta már rág is -
kavalkád
senior tag
válasz
Major Lion #38344 üzenetére
köszi az infókat!
-
kavalkád
senior tag
használ valaki Tractive nyomkövetőt? érdekelne a véleménye/tapasztalata.
-
kavalkád
senior tag
válasz
Vismajor01 #38318 üzenetére
próbáld meg, hogy ráöntesz egy kis vizet.
-
kavalkád
senior tag
kutyacipőt (vagy kutyazoknit) használ valaki a kutyáján? fárasztó a talpait takarítgatni valahányszor bejövünk a kertből és a sarat sem élvezem annyira a lakásban. vennék csak nem tudom nem-e pénzkidobás, ha úgyis lerágja magáról.
-
kavalkád
senior tag
kérek én is tanácsot, hátha van valakinek tapasztalata.
új kutyás vagyok, macska volt eddig is, amikor hazahoztam a kutyát nem is törődött vele, de mostanában olyan mintha féltékeny lenne a macskára. ha elkezdek a macskával játszani egyből megjelenik és mindent megtesz, hogy rá terelődjön a figyelem. nem bántja a macskát, csak néha megugrik felé, hogy az elszaladjon. néha meg elkezdi tisztogatni a macsekot, szóval nem nagyon értem a lelki világát
hogyan tudnám rávenni, hogy ne zavarja, ha a macskával foglalkozok épp? -
kavalkád
senior tag
válasz
bohoc71 #38146 üzenetére
köszi, ez lenne az?
https://segitokutya.eu/miben-segit-a-hetvegi-kutyaiskola/ -
kavalkád
senior tag
válasz
Major Lion #38144 üzenetére
amiről van pozitív tapasztalat, értsd: aki már elvitte oda a kutyáját és elégedett az eredménnyel. nyilván nem azt várom, hogy ténerek ajánlgassák a szolgáltatásukat.
-
kavalkád
senior tag
Hatvanban vagy környékén (max 40km) keresek olyan kutyaiskolát/trénert ahol értenek is ahhoz amit csinálnak.
ha valaki tud ilyen helyet ne tartsa magában, köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest