Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
- Ketogén étrend
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
H-Zol
őstag
válasz
üzenetére
A tanyára amikor kidobnak egy egy kis kutyát , ott van most 5 darab 25-35 kiló közötti nagy kutya és nem bántják őket , kettő nehezebben barátkozik , ők rájuk morognak de ennyi ( de ha velük valamelyik megbarátkozik akkor lefekszenek nekik , játszanak velük ) , szerencsére ( elne kiabáljam ) régen dobták oda ki kutyát !!
-
H-Zol
őstag
válasz
üzenetére
Na akkor oda jobban összpontosítok ahol nincs kerítés ( 10-12 méter hosszú ) , ott van a behatolások nagyrésze , oda teszek négy öt, de akár hat szál vezetéket , azt majd a csinálásnál látom meg!! Ilyen [link] üvegszálas oszlopok és ilyen [link] a vezeték tartó , ezzel olyan sűrűn és olyan távolságra testem ahogy akarom !
-
H-Zol
őstag
válasz
jézusom
üzenetére
Ez jó hír , hogy más is használja
, igen impulzusokban ráz ( szerintem masodparcenként ) és a dobozban van egy kattogo relé, itt nem fogják hallani mert az bent lessz egy épületben és magasfeszültségű kábelen vezetem ki az áramot a kerítésig ahonnan indul majd a buli , és onnan lessz 85 méter amit védeni kell , itt nem fogják átugrani , mert rövid a táv és teszek 4 sor vezetéket ahol nincs semmi kerítés , mert azon van kerítés ( szedett vedett , tldott foldott , ott csak lyukak vannak ott elég a két sor , de majd lefotózóm ha kész lessz ( ma megrendelem ) ! -
H-Zol
őstag
Én egy nagy állatbarátnak tartom magamat ( nállam etetve vannak a madarak egész télen , nyáron a sünök , de a békáknak is van mindég víz ahol hűsölhetnek
) de most elegem lett az egészből , hatalmas kértem van 100 + gyümölcsfa és a végembe üres porta az melett megint üres porta , az én kerítés részem rendben van , de a szomszédok nagy ívben tojnák rá , hét szomszéd kutyája ide jár sz@rni a mi kertünkbe de a portálról is jönnek mennek kóbor kutyák , az én kutyáim soha nem járnak be a kertbe ( van nekik két hatalmas udvar , egybe nyitott kapuval ) !
Ma kimentem megnézni a fákat és vigyázva is három adag sz@rt szetapostam
és legalább ötven csomagot láttam !
Holnap rendelek egy villanypásztort és körbekerítem a kertet , a szomszédokat felhívtam ( de nállam lesz az egész , es nincs kifogásuk ellenne) !
Nektek van tapasztalatok , hogy ha egyszer megrázza őket a kerítés még fognak próbálkozni ( nekem van , engem már kétszer rázott meg a földeken bekerített napraforgó a vadnyulak ellen , és azóta nagyon vigyázok
)! -
H-Zol
őstag
válasz
jézusom
üzenetére
Volt régebben a teleshopban az amelyik a villany vezetékeket is reszketteti
( anno napi többször sztárolták , még a vizcsapból is az fojt ) , attól a patkány , egér, pókok , rovarok , minden elköltözik , na mondom azért a kis pénzért , és még a reklám végére kettőt is adnak
kipróbálom , de vettek a rokonok ismerősök szomszédok és egyhangúlag mondtuk ki , hogy itt az járt jól aki eladta mert nem ért az az égadta világon de semmit !! Utánna én meg vettem nagyokat ( két , három hangszórósat ) , Német is volt , drága is volt és sz@r is volt , már egy se nincs meg , mind kidobtam őket is és a pénzemet is !! -
H-Zol
őstag
válasz
cog777
üzenetére
Itt ( Dél Alföld ) még megvan a hó , még két napra mutat +1 fokot , attól nem hiszem , hogy elolvad és utánna megint 10 napra nappali mínusz három négy fokokat és éjjelre mínusz tíz tizenkét fokokat jósolnak ( jobb mint a sár
)!
Két kutya van ithon a hóban játszik hempereg mindkettő , szaladgálnak , rohannak hátra a kert kerítéshez ugatni de ha eső sár van akkor csak az egyik , de az megy mint az állat a másik ( szerencsére csak lábujjhegyen megy ki a dolgát elvégezni
( benti kutyák ) !! -
H-Zol
őstag
válasz
vendingo
üzenetére
Volt kankutyám ( nem is egy ) ami szinte semmit nem pisilt le , de pár éve anyost ide költöztettük és jöt vele egy kis korcs kankutya, na ez mindent
, mondtam is az asszonynak , hogy el nem tudom képzelni , hogy ennek a kis dögnek mekkora húgyhójagja van 
Magaságyás előtt voltak az asszonynak fűszer növényei , de már csak voltak , kihugyozta őket de a kukáktól elkezdve a portát körbe az utca ajtót, a kocsi összes kerekeit , de ha behozok a kertből egy vödör gyümölcsöt és leteszem az udvaron azt rögtön lespricceli , de szerencse , hogy bent ( mert bentlakásos anyosnál ) nem , bent semmit nem jelöl meg !! -
H-Zol
őstag
válasz
cog777
üzenetére
Mekkora állat emberek vannak
, szerencse nállunk nagy büntetések vannak a durrogásra , az de Szilveszter óta nem is hallottam durrogást és a szilveszter is elég csendben zajlott , mert van az a kutyám amit a földeken találtam és a sasok kikezték , na az nagyon stresszes , de aránylag most könnyen túlvészeltük !! -
H-Zol
őstag
válasz
jézusom
üzenetére
Nállunk is , Kisváros ( nagyobb község ) tiltva volt , és csak kimondottan éjfélkor volt megengedve , de mivel itt vegyesen élünk Románok és Magyarok és van egy óra elcsúszás így két éjfél volt
, egy nagyon félős kutyám van de könnyen túltette magát rajta ( tavaj egéssz éjjel ment a környéken valahol a petárda , ki sem bírtam csalni , de amúgy kutya ajtókon közlekedik , de ijenkor nem megy ki , de viszont bent sem rendezi le a dolgát , gondolom attól is szenved ) !! -
H-Zol
őstag
válasz
cog777
üzenetére
Sajnos van egér és pocok is ( kutyáktól védett hejen van méreg letéve mindég ) , macskák nincsenek , de ha valaki kidobja oda és találok neki gazdát ( több esetben is találtam találtunk ) akkor elkerül onnan , mert a kutyák előbb utóbb levadásszák
, ha ott vagyok és van macska jöhet mehet köztük nem foglalkoznak vele , de ha egyedül vannak akkor már előjön belőlük a vadász ösztön ( a múltkor is találtam egy macska tetemet , gondolom kidobta valaki és egyből elintézték , sajnos ) !
Igen én is a kemény telekhez szoktam , novembertől márciusig szánkoztunk , csúszkáltunk és most már három éve havat sem láttunk erre az Alföldön! -
H-Zol
őstag
válasz
cog777
üzenetére
Köszi , én meg előre kívánok Boldog Új Évet !!
Látom felétek szép idő volt , felénk egész nap ködös hideg deres volt az idő, és egész januárra éjszakai fagyokat mutatnak , ma és még holnap is a kinti ( tanyasi ) kutyák helyét csináltam , jó bőven tettem nekik szalmát , a bejáratokon a függönyöket megigazitottam , holnap a félős kutyának próbálok valami hejet csinálni , mert ő nem jön be sehova , csak kint a gépek alatt , vagy a szomszédba van egy rossz kombájn , ott sokat tartózkodik alatta , oda próbálok neki csinálni hejet !! -
H-Zol
őstag
válasz
üzenetére
Az én esetemben amit leírtam a lihegés ( szapora légzés ) elmaradt , de olyan fehér volt a nyelve meg a szálya széle, hogy megijedtem tölle , de az utolsó száz méterbe sikerült megmenteni , éjszaka is keltem haromóránként és ment a K vitamin neki ( elnem lehet mondani , hogy milyen jó érzés volt amikor láttam , hogy megszűnt a vérzés ) !!
-
H-Zol
őstag
válasz
jézusom
üzenetére
Nem volt időm , de most leírok egy esetet !!
Évekkel ezelőtt kimegyek a tanyára reggel , vár az egyik cég éjjeli őrje ( aki sok kutyával jót tett , de sajnos tavaj , majdnem egy éve meghalt fiatalon , agyvérzés szívinfarktus , de akkor írtam pár sort itt róla 😪 ) , hogy összeverekedtek a kutyák és az egyik kistermetű kutyából dől , néha spriccel a vér , hófehér kéthónapos köjke volt , az is tiszta vér lett tölle , először azt hittük, hogy a köjök is meglett harapva , de nem , doktornőm szülési Szabin ( szülés előtt ) , beszéltem egy másik orvossal az azt mondta , hogy be kell vinni a városba és össze kell varni az eret , mondom neki , hogy K vitamin nem jöhet szóba
, azt mondta nem azzal legfeljebb megöljük mert túl lessz adagolva , na mondom fasza
, felhívtam a városba egy klinikát de szabságon voltak , mondom lessz ami lessz felhívom a doktonőt , fel is vette és azt mondta , hogy zárjam be olyan hejre , hogy ne birjon sokat mozogni ( mert akkor vérzett jobban , amikor jött ment ) , be is rekesztettem és az mondta a doktornő , hogy egy fél ampullát szájon át három óránként , ez elkezdődött délelőtt és virradatkor amikor mentem adni az adagot már rá volt alvadva a vér a szőrére , a biztonság okáért még két adagot kapott és pár nap múlva az alvadt vér is eltűnt mintha semmi baja nem lett volna !!
( Hosszú lett , bocsi ha van benne hiba
) -
H-Zol
őstag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
6 éves kutya még nem öreg , nállam megöregedett két idős németjuhász keverék azok 10 éves koruk után látványosan lelassúltak az egyik 12 a másik 13 évet élt de akkorra már alig járkáltak , igaz mind a kettő alig bírta a hatúlyát !! Kint a tanyán van egy 11 éves keverék ( korcs de nagy testű 35 kiló ) , na az olyan kondiban van ( csak el ne kiabáljam
) , hogy egész nap szaladgál , hajtja a vadgalambokát , verebeket , bogarakat , mindent ami mozog
, sajnos a párját tavaj cukorbetegség végett el kellett altatni , féltem , hogy unatkozni fog de nem , sőt még aktívabb !! -
H-Zol
őstag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Szerintem fent a plafont nem bántja , én a tanyán csináltam a kutyáknak buvó helyet, de belül nem borítottam le semmivel és nem bántják , és most ahogy hülik az idő , kezdik használni ( amúgy egész nyáron kint alszanak , de ezek ilyen nagy telephelyen mindenki és senki kutyájai
) !! -
H-Zol
őstag
válasz
jézusom
üzenetére
Én nem vagyok állatorvos de leírom amit nekem mondtak és a hatást , ha a kutya mérgezett patkányokat eszik , abban is felhalmozódik a méreg de arra megelőzésre elég a K vitamin tabletta ( humán gyogyszertárba vettem és napi egy tabletta ) de amikor a kutya mérget evett ( valószínű nem nagy mennyiséget , itt egy kép
[kép] ránagyitva a képre látszik , hogy itt már csepegett az orrából a vér ide már kellett szintén a humán gyógyszertárbol a K1 vitamin , ez ampulla [kép] 5x1 mili és ezt szájon át adtam reggel egy fél ampullát és este a másik felét és erre a vérzésre ami a képen van 6-8 napig kapta ( ez a kép után még élt több mint 4 hónapig ) de akkor nagyon sokat ehetett mert már nem segített ( mindenhol vérzett és amikor kivittem a dokit azt mondta , hogy vége a tüdő is televan vérrel és altatás lett a vége 😪 ) !!
Ez Román gyógyszer de ez a Magyar megfelelője [link] !
Most is van ott kint aki felelőtlenűl mégez , de szerencsére ezek a kutyák nem eszik meg , még a patkányt sem ( kettő nagyon fogja a patkányokat de addig érdekes nekik ameddig mozog
) !! -
H-Zol
őstag
válasz
üzenetére
Tudjátok nekem egy nagy telephelyen van a tanyánk és olyan 2,5 éve jött két kutya ( szerintem testvérek voltak ) a kani minden zörgésre mozdulatra menekült a nőstény az nem annyira , az már egy hét múlva a nyakamig ugrált a kani tisztes 5 méter távolságot tartott !
És történt , hogy hülye emberek hülyén mérgezték a patkányokat és a nőstény rákapott a méregre , én nem mehetek be mindenkihez ( 11 tulaj ) de ők igen , kétszer megmentettem K vitaminnal de a harmadik eset az durva volt , már nem csak az orrán száján csepegett a vér , hanem a végbelén és a tüdőben is volt , mondta a doki akit kivittem és elaltatta ( senki kutyája és egy komoly összeget rákoltöttem , de a gazdájára is költenék ha tudnám , hogy ki dobta ki
) , na mindegy elkalandoztam megint , a kani a mai napig megvan , nekem a nyakamig ugrál , de aki ott kint van és szereti a kutyákat , mindenkihez odamegy , de erre sok idő ( talán fél év is kellett ) , de enni úgy eszik , hogy ha valamelyik másik kutya felé mozdul ő odébb áll , vagy furcsa ( nem megszokott zajokra ) , mondjuk fúj a szél és zörget valamit , rögtön odébb ugrik , menekül , pedig ott kint nem verte meg senki ( el nem tudom képzelni , hogy mit csinálhattak vele ) ! Olyan 4-5 éves lehet , most megyek úgyis ki és csinálok egy fotót!! -
H-Zol
őstag
A kutya megfogja a patkányt
[link] ! -
H-Zol
őstag
válasz
üzenetére
Én nem vagyok tenyésztő , de nállam is voltak sztorik
, könybe lábadt a szemem amikor jött velem szembe a pár napos ( kurva drága ) tv távirányítójával , de én voltunk az oka , mert mellettem volt az ágy szélén és onnan vette le , de volt szemetes kiürítéstől elkezdve a szőnyeg kihúzásig az udvarra minden
! -
H-Zol
őstag
válasz
rajzol01
üzenetére
Nem ismerem őket , de ez nagyon aranyos
, nekem mindég mentett korcs kutyáim voltak , vannak és lesznek , de csatlakozom " vendingo " kollégához , mostmár késő bánat , de egy ilyen aranyos kutyának örülni kell ( ő nem tehet semmiről ) , szegény nagyapám mondása volt , hogy fő az egészség a többi majd lessz valahogy !! -
H-Zol
őstag
válasz
cog777
üzenetére
Írtam régen , 6 kutya volt ithon egyhelyen tartva két testvér németjuhász keverék ( valamikor régen amikor még volt tél , nállam volt a szirveszteri buli , kint kemény - fokok , fújta a szél kavarta a havat és egy lakott területnél jóval kintebb ott szaladgált ez a két kis , kb kéthónapos kutya , és egy pár jött messzebbről hozzánk a buliba és őket is hozták , és így itt maradtak hatodiknak
) , és ők verekedősek lettek , így kénytelen voltam kettőjüket külön hátsó udvarba tenni , de szigetelt kutyaházba laktak életük végéig ( sajnos 10+ évesen mindkettőt elkelett altatni , le bénult mindkettőnek a hátulja , hiába volt a sok drága gyógyszer ) !!
Na de elkalandoztam az egyik nőstény a másik kan volt , na a kan egy örökmozgó Rambo lett a neve , mert olyan látvány maradt utánna , mint Rambo után a filmekben
, de regényeket tudnak róluk írni !! -
H-Zol
őstag
válasz
volandy
üzenetére
Ez jó megoldás
, nekem is volt több kankutyam de nem volt különösebb problémám velük , pedig mind nagytestű volt , de mostmár három éve ide költöztettük anyost és a tíz kilós kis korcs
kankutyáját , na ez az udvaron mindent de tényleg mindent lehugyizik !!
Bent van az öregaszonyal a lakásba , de bent komplett szoba tiszta , de ahogy kimegy a kaput a kukákat , körbe a kerítéseket , bokrokat , és ha kiteszem az udvarra a láncfűrészt , fűnyírót stb azt is
, de azért már sokat kikapott , úgyhogy ha nagyon sokáig van kint idegen tárgy a végére csak megjelzi
-
H-Zol
őstag
válasz
jézusom
üzenetére
Egy cég van ahol nem tudtam szétnézni ( azokkal ma beszélek ) , de vannak ott Franciák , egy család , ők a legnagyobb kutyások , kint van két kutyájuk és másik 6 amit két kocsival hoznak visznek ( ők már két kidobott kutyát befogadtak ) de ők szombat vasárnap nem jönnek ki , van még egy Holland cég , rájuk őrző védők vigyáznak huszonnégy órából huszonégyet ( láttam ők is tettek ki vizet a kutyáknak és a megmaradt kaja maradékot is nekik adják ) , a múltkor hátra jött az egyik ilyen őrző védő és van egy kutya Mérges a neve
mert amikor megjelent harapni akart ( ő verve lehetett , sok sebhej is van rajta , ő már 6 éve ott van ) és minden idegent ugat , de annak az őrző védőnek csóválta a farkát , akkor mondta , hogy jóban vannak a kutyákkal és ha nem is sokat , de enni is adnak nekik !! Lehet az egyik közülük vitte el a kiskutyát
! -
H-Zol
őstag
válasz
jézusom
üzenetére
Sajnos eltűnt a kis kutya , ma délben nem találtam már
, baj nem érhette mert a hétvégén ott csend van ( semmi munka ) !! 11 tulaj , sok munkás , sok kutya szerető ember ( idősebb kutya van szabadon négy , a legidősebb már hat éve ott van de a legújabb is a harmadik évet kezdi tavasszal ) ! Szerintem ( remélem ) valakinek megtetszett és elvitte , volt már rá példa , hogy szóltak , de olyan eset is volt , ami utólag kitudódott , hogy nem szólt , de jó helyre került !! Lelkileg bánt , de amit tudtam megtettem és remélem jó heje lett !!
Ha megtudom a sorsát , megírom ! -
H-Zol
őstag
válasz
üzenetére
Itt ahol én élek itt azért kulturáltak az emberek ( de vannak gondosabb helyek is ) , de ezt embere válogatja ( a 7 év otthonról sokat nyom a latba ) , szerintem aki szarember az szarember mindegy , hogy hol él és , hogy milyen nemzetiségű !!
A megelhetőség , életszínvonal nállatok sokkal jobb ( én itt élek de hozzátok is járok ) mint nálunk , csak egy példa , a villany áram ára itt hozzátok képest a háromszorosa de január elsejétöl a négyszerese lessz !! -
H-Zol
őstag
válasz
kavalkád
üzenetére
Romániában Délkelet Magyarország túl oldalán ( a Magyar határ pár kilométerre van tőlünk ) !!
Sajnos a tanyánk egy volt Tsz állattartó telepen van ( több tulaj is van ott ) és a régi időkben megszokták az emberek , hogy oda kihordták a megunt kutyákat , macskákat és hiába vannak mostmár ott magán birtokok , csak kihordják őket
, vannak kamerák , de nem ott engedik el , hanem a közelben , és mivel ez körbe lakatlan ( mezőgazdaságilag művelt területek ) oda bejönnek !!
Pár éve egyik ismerősöm látta , hogy menő kocsiból dobták ki a kutyát , de ő traktorral volt , másképp utánna ment volna , szörnyű emberek vannak !! -
H-Zol
őstag
Nézem tegnap délben , hogy mi mozog a tanyán a bokorban , hát ő volt az
szívtelen , rohadék ember megint ki dobott egy kutyát
, borzasztó fél mindentől, mindenkitől, de ma már a nyakamig ugrált , a többi kidobott kutya elfogadta , nem bántják ( látjak , hogy kicsike ) !!
Holnap méregtelenítés és kedden oltás lessz , mert ott kint több kutya ment el valamejik kutya betegségben , azóta be oltalom ( vagyis én oltom be őket ) !!
Most itt nem írom le , hogy mit tudnák csinálni az ilyen emberrel aki csak így ki tesz egy ilyen kedves kiskutyát
!! -
-
H-Zol
őstag
válasz
jézusom
üzenetére
Én akarok és dolgozok is , de ahogy ebben a szörnyű szárazságban megy a mezőgazdaság , másodállásban nem is rossz ötlet a kutya panzió
!! Viccet félretéve itt nállunk heileg ( kis község ) egy ilyen van , az sem nagyon megy , pedig hűtött , fűtött , fürdő medence stb , amúgy kutyakiképző , csak ezt az újítást egy pár éve csinálta a panziót !! -
H-Zol
őstag
válasz
vendingo
üzenetére
Ezt már fel akartam itt vetni nektek !
A doki a cukorbeteg kutyánknak ezt [link] ajánlotta , jó drága de legalább két pofára ette ( írtam már rolla , sajnos altatás lett a vége ) , de ugye ketten voltak és a másikat is érdekelte ( megvolt őrülve érte , minden áron ő is azt akarta enni
) , úgyhogy szortam neki az ő tápja tetejére egy egy kicsit , és amikor elfogyott nem nagyon akarta megenni az nélkül , mondtam is a dokinak , hogy tán valami függőséget okozó szer van benne
! -
H-Zol
őstag
Együtt érzek veled ( és itt mindenki ) , nekem annyiból volt könnyebb , hogy mindég több kutyám van ( volt ) ithon is , és a tanyán ( Telephely) is , most igaz ithon egy kutya van nekünk és egy kutya anyosomnak de egy házban lakunk és a kutyák is együtt tudnak lenni ( volt idő amikor 6 kutya volt ithon , de szép idők voltak azok ) , és a tanyán most három saját kutya van két 9 éves és egy 12 éves ameiknek a testvére cukros lett és az ősszel el kellett altatni 😪 , hiába volt a sok kezelés próbálkozás , speciális cukor beteg kutyáknak táp , kisebesedtek a lábai , rengeteg vizet ivott és a vesék is károsodtak , kezdett megvakulni és dönteni kellett megint !! Féltem , hogy a testvére keresni fogja , de aránylag könnyen túltette magát rajta , és jól megvan egyedül ( a másik kettő külön van , mert verekedés volt amikor egyben voltak ) , és amióta egyedül marad azóta több időt töltök vele , 12 éves , de úgy játszik szalad mint egy fiatal kutya !
Az itthoni kutya ( többet írtam már rolla , otba földekre ( szántókra ) kidobta valaki és szét tépték a sasok , de megmentettem , ki lettek tisztítva a sebek , össze lett varva és anyira hallás érte , hogy több időt kell vele tölteni mint az asszonnyal
, kora tavasszal kapott egy méh gyulladást és ki kellett venni a mehét , pedig natmr nem fiatak , ő is 8 éves !
Most még nagyon fáj neked is az elvesztése , de ahogy telik az idő egyre könnyebb lessz , és előbb utóbb be kell szerezni egy másik kutyát ( pótolni nem fogja
) , és sokkal könnyebb lessz !! -
H-Zol
őstag
Sokszor ez a legjobb megoldás nekik ( sajnos ilyen kegyetlen az élet ) , pár éve 5 kutya ment el így , három nállam ithon , egy a tanyán és egy anyuméknál , de az is hozzám nőtt , na akkor nagyon megviselt , pláne az egyik itthonról a többi mind idős volt de ő három és fél éves , vele született máj probléma , amit lehetett minden meglett próbálva ( már a doki sokszor nem vett el pénzt mert azt mondta , hogy kevés ember költene ennyit egy kutyára ) , de sajnos a végére a vesék is kikészültek , felvizesedett , nem evett és csak altatás lett a vége 😪 , a párom még most is hetente szóba hozza , hogy mennyire hiányzik neki !!
-
H-Zol
őstag
válasz
jézusom
üzenetére
Akkor ezzel nem vagyok egyedül , lefekszek a nappaliban a heverőre a kutya ugrik mellém és egy hirtelen fordulattal már hanyatt fekszik melettem , hogy simogassam a hasát
, de már félve érek hozzá , sokszor úgy megráz , hogy az asszony is hallja a csattanást , de nem mindég olyan 10 alkalomból 7-szer !!
A kinti kutyákkal nincs baj , a nyakamig ugrálnak amikor kiérek a terepre , hogy mindet szeressem meg , de ők nem ráznak , mást megrázza a kocsi , engem az sem csak az otthoni kutya ( szerintem ahogy hirtelen hanyat fordul a pokrócon , ágy takarón akkor töltődik fel ) ! -
H-Zol
őstag
válasz
üzenetére
Oda semmi vad nem jár be , de ott volt a 4 nagy kutya akik az idegen kocsikat ugatják , és én péntek este , még megetettem , és szombat tíz óra felé már nem találtam ( ott semmi kocsi nem ment el szombaton reggel ) , ijesmitöl nem tartok , hogy elütötte valaki !! Amikor kí értem a kocsival ő már szaladt elebem de nem jött oda inkább hátrább ment amikor betolattam a raktár elé, de amikor kiszálltam és szóltam neki , rohant oda hozzám , tíz napig ott volt amikor beindítottam a rakódót , traktort , kocsit , ment a hejére a műhely kocsi felé ( olyan kis ügyes volt , nagyon sajnálom , és szerettem volna tudni a további sorsát , de én minden állatot sajnálok ) !
-
H-Zol
őstag
válasz
jézusom
üzenetére
Sajnos ilyen emberek is vannak
, csak sajnálom mert tíz napig ( hétvégén is kimentem 7 kilométer oda és 7 vissza ) napi kétszer adtam neki enni , és hozzám nőt , mástól félt , de hoztam rohant oda , és így kétségeim vannak , hogy más vitte el de szerintem nem hanem a szóban forgó méhész ( megpróbálom kideríteni , csak nem ismerem őt se közelről és a szomszédait sem , de dolgozok az ügyön
)
1989 óta megvan az a telephejünk , de ott anyi kutya megfordult , hogy három oldal kéne mire mind leirnám , és azok mind kidobott kutyák voltak 🙈 !! -
H-Zol
őstag
válasz
üzenetére
Ugye
, egy hosszabbító és három különböző dolgot külön fázisba lehet beledugni , vagy ha hiányzik egy fázis akkor is jól jön !!
Szombaton este megetettem a kis jövevényt és vasárnap délelőtt már nem találtam ( el lopták ) , írtam , hogy ott kint a telephelyen sok kis cég van és szombat délután én nem voltam kint csak este mentem ki etetni , és a szomszédos cég embere mondta , hogy egy méhész ( jár oda be több méhész is ) mondta , hogy mivan itt ezzel a kiskutyával , mondta , hogy szokás szerint valami állat kidobta , erre a méhész , hogy neki kéne , mert egy nagyon öreg kutyája van se hall se lát ( már a fogai is kihulottak ) , mondja neki a szomszéd , hogy már be van oltva a kicsike , és ezzel lezárták a témát , aznap este még megetettem !!
Szerintem másnap reggel kiment és elvitte , mert már nem volt ott , nem értem az ilyen embert , ha szólt volna akkor is elvihette volna mert ott kint nincsenek biztonságban ( pláne ilyen kis falat kutya ) !!
Csak így ez egy feltételezés , de hogy valaki elvitte az biztos , csak jó lett volna tudni , hogy hová került , mert 10 nap alatt megkedveltem , és így csak egy kérdőjel maradt utánna , amit lehetett én megtettem féregtelenités és a második ( a legfontosabb oltást ) megkapta !! -
H-Zol
őstag
Egy hete van kint az új jövevény ( pontosabban egy állat aki oda kidobta ) , egy hiperaktív kis öklömnyi kutya , csak annyit láttam ma reggel is , hogy a nagy fű nyílik ketté és egyszercsak elotoppant a kicsike
, megfogja a nagy kutyák farkát , csüng a nadrágon ahogy jövök megyek egy nagyon aktív kis dög , féregtelenités és egy oltás megvolt !
Itt egy 4 napos kép , esett az eső és bent a műhelyben ( raktárban ) javítottunk , egyszer csak látom , hogy lepihent
a raklapon volt egy rossz rongy ( kéztörlő ) és azon aludt egy jó ideig , csináltam neki dobozt ronggyal de két nap alatt szét szedte és a nagy kutyákkal alszik . Egy kicsit féltem mert ott kint nincs kerítés ( egy volt Tsz állat farm volt ) és jönnek mennek a traktorok , kocsik és ki ki merészkedik a nagyokkal az útra , kint szóltam a szomszédoknak , hogy figyelmesen járjanak , de jönnek idegenek is ( dillerek , alkatrész szerszám , vegyszerek stb eladók ) , remélem nem ütik el , mert amúgy én is ha beinditom a traktort , rakódót , kocsit , rögtön megy be a műhely kocsi alá ( közelébe ) mert ott találtam rá , és ott érzi magát biztonságban !! -
H-Zol
őstag
Gyerekek megint egy Sz@rember járt a tanyán ( írtam már többször , egy volt Tsz állat farm , most 10 tulaj van és nekünk is van ott egy kis részünk ) , csütörtök délelőtt megyek ki és nézem , hogy valami kis furcsa kis állat surrant be a műhely kocsi alá , amikor kiszálok akkor már halomm , hogy égtelenűl sír egy kis kutya
, előcsaltam de fél menekül , bújik be a vasak közé, próbáltam megsimogatni de pisilt a félelemtől de a végén az étel az nagyon érdekelte
!! Kint szabadon ( senki kutyája , de azokat rendezzük etetjük többen is ) 4 kutya van 25 és 35 kiló körüliek , de nem foglalkoznak az új jövevényel ( nem bántják , de miért is bántanak olyan kicsi mint nekik a fejük ) itt egy kép !
Ő Bandi ( a nagy ) őt nagyon érdekli
, ő három éve jött , hozták nem lehet tudni , egyik napról a másikra megjelent , verve lehetett mert mindentől fél és nagyon kevés ( talán 5 ) emberhez megy oda !!
Tegnap kapott a kicsike féreg hajtót és beszéltem kint pár talajjal és össze dobjuk neki az oltásra a pénzt , mert másképp elpusztul ( több oltatlan kutya pusztult már ott kint el ) , hétfőn be adom neki az első oltást ( azt be tudom én adni , anyit megtanultam apámtól
) , van egy kis szőrhullás a homlokán és a hátsó combján belül, arra azt mondta a doki , hogy Betadinnal kell tamponalni ( több kutya bőr problemát hoztam már hejre Betadinnal ) !
Utó szó -az ilyen emberekkel akik csak így kidobnak egy kutyát , volna egy két ötletem , hogy mit csinálnák velük

-
H-Zol
őstag
válasz
kavalkád
üzenetére
Ez nállunk is így szokott lenni
akár milyen mélyen alszik és akár milyen óvatosan nyitom ki a hűtőt rögtön kipattan a szeme
, vagy ha kirohan ugatni , na gyorsan kibonatok egy napolyit , csokit , sütit vagy akármit , már vissza is van és bámul
( szerintem megérzi , vagy csak már tudja , hogy ha ő kirohan , bent kezdődik a nassolás
) !! -
H-Zol
őstag
válasz
j.bravo
üzenetére
Az előbb meséltem az esetet az édesapámnak ( ő már régen nyugdilyas) a beletört tűvel , jót nevetett , 40 + évet dolgozott állatorvosként egy tehén farmon ( de voltak ott lovak is ) , egyszer sem tört bele tűt
, de igaz azok a tűk még másképp voltak megcsinálva , de nem is eldobhatók voltak , hanem fertőtleníteni kellett őket !! Szerinte kényszer vágott lehetett a marha ( gyógyszeres kezelés alatt állhatott , és vannak bizonyos gyógyszerek aminek érzik az íze a húson és azt már emberi fogyasztásra nem teszik be , de attól semmi baja a húsnak ) !! -
H-Zol
őstag
válasz
üzenetére
Igen jól írtad , kis heji állat gyógyszertár és orvosi rendelő, egy végtelenül lelki ismeretes és rendes doki , izomba alatt ( egy ismerősöm nálla dolgozik , minden hétköznap több műtétet vegez , és nem szokott probléma lenni , nekem a tanyáról szét tépett senki kutyáját műtötte , várta vasárnap este , én voltam a segéd
) itt egy szerdai kép
hempergett a porba , fűbe
tegnap meg tisztítottam és olyan szép , az a pirosság is elmúlt rolla ( szerintem össze karcolazta attól volt olyan piros ) ! A. Jövő héten ki kell szedni a szálat , de azt majd én és az asszony , elmagyarázta , hogy hogy kell , de sajnos tudjuk , mert két éve ért egy baleset és a homlokom 11 öltéssel volt be várva , és az asszony szedegedte ki !!
Amiket írtál arra anyit írok , hogy sok furcsa ember van , vagy ( nagy az isten állat kertje
)! -
H-Zol
őstag
válasz
cog777
üzenetére
Köszi
!
Na megvolt a műtét, ki lett véve a méhe ( baj volt vele , nem sokáig lehetett volna játszani ) , de az altatás , gondoltam , hogy bajos lessz , mert többször is írtam , ahogy szét szedték a sasok amikor kicsi vokt , kapott egy életre szóló stresszt ( sokkot ) eljött a doki , be adta az adag altatót , negyed óra múlva hívom , hogy vinném le de ez liheg , néz de szerintem nem lát csak a fejét forgatja , nyüszög a párom mellettem pityergett de fogtam és elvittem , ment a másik adag altató de az is alig ütötte ki , és műtét közben is elég rendesen kellett adagolni , már én is tiszta streszbe kerültem , sajnáltam is nagyon 😪 , de a vége jó lett , igaz a 30-40 perc egy óra lett de jó lett , 17 órakor haza értünk , le tettem a földre egy kutya fekhejre , ott feküdt aludt este 19,30 ig akkor felállt és felugrott az ágyra
, na ott nyomta egész 23 óráig , felkelt kiment a kutya ajtón pisilt , be jött és most a kutya fekhelyen nyomja tovább !!
A doki azt mondta hogy a harmadik hejre került a listáján , az altatás szempontból , pedig ő szinte minden nap műt , van hogy többet is , délelőtt rendel és a sürgősségi , délután műtét !! -
-
H-Zol
őstag
válasz
üzenetére
Köszi , hogy írtad , amikor kicsi vokt az első honaalja nagyon szét volt tépve , a hátsó combján is volt jó nagy teljes és a hasán is , akkor nagyon szépen viselte a varratokat , már amikor ki kellett volna szedni akkor besegített , szépen elharapta és kihúzta , csak elöl nem fért oda az egészhez
, rá fogunk nagyon figyelni , mert benti kutya , és akkor éjszakára leszarom a kutya ajtót és a párom vállalja , hogy felkel éjszaka többször ránézni , mert ennek a nyakába tenni tölcsért vagy ilyesmit nem lehet
!! Tavaly a tanyán is lett varva egy senki kutyája ( valahova , valamibe fel akadhatott ) , mert olyan 20+ centi hasadas lett a hasán ( bele lehetett látni
) , beszartam a raktárba a műtét után , és két éjszaka is kimentem ránézni de nem bántotta , ő is már a végére kezdte szedegetni és azt mondta a doki , hogy hagyjam és vagy hármat kellett kiszedni , a többit elrendelte ő, sajnos már azóta el kellett altatni mert valami furcsa betegsége lett ( elkezdett belülről genyesedni , már nem velekszek mi volt a diagnózis neve de a gyógyításbol altatás lett 😪 ) , 10 év körül élt ott kint , és nem volt fiatal amikor ki lett dobva , de a szó szoros értelmében ki lett dobva , az éjjeli őr pont látta , ahogy a nemzetközi út melett vasárnap reggel 7 órakor megállt egy kicsi , ki nyílt az ajtó ki hajították és elhajtottak 🙈 , sajnos ilyen emberek is vannak !! -
H-Zol
őstag
válasz
Dorian
üzenetére
Ez elmaradt mert sajnáltam is nagyon , ez egy olyan kutya , ahogy kis korában a sasok szét szedték kapott egy életre szóló traumát ( több ismerős mondta , akkoriban , hogy altassam el , de én nem az a fajta ember vagyok
) , bentlakik a kutya velünk , de megtanultuk , hogy ha ő álmos , vagy alszik nem szabad piszkálni , simogatni mert harap , de nem egyből, hanem felhúzza a szája szélét ( vicsorog ) morog és ha nem ért az ember a szép szóból mint az asszony
, akkor megkapja , de nem a kutya az oka hanem ő, engem még soha nem harapott meg ( tudja hogy én mentettem meg ) , amikor haza érek olyan öröm van , bújik ugrál , ugat , hempereg , és ez minden nap így van !!
Az altatás is úgy fog történni , hogy eljön a doki én megfogom és elaltatja , öt perc és már a rendelőben vagyunk !! -
H-Zol
őstag
válasz
üzenetére
Köszi a gyors és kielégítő választ
, egy öreg németjuhász korcs ( már a hátulját is nehezen bírta ) kapott méh gyulladást , operálni már nem akarta a doki , kapott kezelést , de altatás lett a vége , úgyhogy már ha ki van tűzve a műtét akkor hétfőn megcsinálja ( különben nagyon jó ismerős és barát ) !!
Nincsenek felelőtlenül tartva
, anyós megöregedett (91) éves és ide lett hozva egy kis idős korcs kan kutyája van , bent lakik vele egy hidegben , a miénk is velünk , van két kutya ajtó is egymás után, de az övé nem megy ki rajta ( a miénk ki repül
ha hall valamit ) , amikor a tüzelésű volt az ő kutyája csak keveset volt kiengedve és akkor a miénk előtt el lett zárva a kutya ajtó , ha én vagy a párom kint voltunk csak , csakis akkor voltak kint mindketten , azért írtam , hogy vigyázva volt rájuk , de nem hanyagul !!
Amikor több kutyám volt a kanik mindég ivartalanítva voltak , és nekem mindég mentett ( mások által kidobott ) kutyáim voltak , vannak és lesznek !! -
H-Zol
őstag
Van nekünk az a határból mentett sasok szétszedték rendesen kutyánk , nőstény soha nem volt kiskutyája , egy hete járt a kan után ( meg múlt csütörtökön nagyon kellett volna neki
, és van is egy ithon , de vigyáztunk rájuk , hogy ne
, már vasárnap nem érdekelték egymást ) , de tegnap a párom észrevette , ahogy leült a kő járdára véres maradt , és nyalja is magát rendesen , nem folyik de utánna figyelte és bizony véres barnás dolog a kövön , ha leül ! Ma elmentem a dokihoz és azt mondta , hogy ez méh gyulladás ( öreg kutyám pusztult el .ár ebbe 😪 ) , úgyhogy hétfő délután ki veszi a méhét mert szerinte ez csak rosszabb lessz !!
Nektek volt már hasonló esetetek
-
H-Zol
őstag
válasz
whitezo88
üzenetére
Sok a beteg ember ( eléggé a fején áll a világ , és az a baj , hogy a segg áll felfelé
) Van ez a határtól megmentett kutyám ( szét szedték a sasok , olyan két hónapos lehetett , állat ember oda a szántókra az isten háta mögé kidobta
) , írtam már többet rolla majd két óra volt mire ki lettek a sebek takarítva és össze lett varva !! Ezt még itt nem írtam , a kutya tudja , hogy én mentettem meg ( így kutya örülni nem tud mint ahogy ez örül nekem , még olyankor is ha csak egy fél órára átmegyek a szomszédba
) , biztosan álmában támadta meg a sas mert ha álmos vagy alszik akkor nem lehet piszkálni , simogatni mert először nyöszörög utánna felhúzza a szája szélét közben morog és utánna harap , ezt az asszony ki szokta provokálni
, nem érti meg , hogy ő egy sérült kutya , de nem harapja nagyon meg , csak egy kicsit megcsípja és utánna meg szégyenli magát de ez van , megtanultunk vele élni , én soha nem bántom olyankor és nincs gond ( pedig benti kutya , most egyedül van , de még voltak ketten a másik kutya is megtanulta , hogy a kicsi morog ha aludt és ő túl közel ment hozzá , de soha semmi verekedés marakodás nem volt ) !
Több ismerős is megkérdezte , hogy miért nem adok neki nyugtatót
, és sok gazda adott is volna neki , de nem kell
amikor alszik nem kell bántani és kész
Közbe lőttem egy képet rolla , itt szeret pihenni , hiába van nagy párnás helye itt a kemény padlón a kályha mellett sokat van , de többször kint alszik , mert van kutya ajtó és ott van ahol jólesik neki "kutya élete van "
!!
-
-
H-Zol
őstag
válasz
chizuru
üzenetére
Helló!
Köszi , ez durva , hogy egy elmebeteg milyen bonyodalmakat tud okozni , az egyszerű emberektől egészen a hivatalos személyekig
( tudnám én az ilyet kezelni , de nem írom le
) !!
De nem a volt főnököd ellen kéne feljelentést tegyen , hanem a gyártó ellen ( de az már nehezebb és bonyolultabb
) , így marad a főnök ! Itt ilyen esetben a hatóság kéne erőteljesebben fellépnie egy ilyen zűrös pali ellen !! -
H-Zol
őstag
válasz
Vismajor01
üzenetére
a bipp ( bippelhetlek ) rövid csörgess a másik telefonjára jelzésnek egy rövid bipp , sajnos mi ilyen keverékek vagyunk a románok le néznek ( utálnak ) mert Magyarok vagyunk , a Magyarok ( tisztelet a sok kivételnek
) szintén zenész mert Románok vagyunk , holott mi erről nem tehetünk ( ez a nagyok harca volt anno ) !! -
H-Zol
őstag
válasz
üzenetére
Semmi gond
, én itt lent , rögtön a keleti Magyar határ melett lakom , a szép helyekre én is kirándulni járok , ( például székely földre , ők még tályszólásosan is beszélnek és több helyen sok román szavat is használnak , itt egy példa [link] 17 éves szám , a polgármestert veszik palira , de ti ebből sok szót nem fogtok érteni ) ! -
H-Zol
őstag
válasz
üzenetére
Pedig annyira odafigyeltem
, sajnos én egy országgal keletre lakom , és én nem úgy tanultam mint ti ott ( még a régi rendszerben ) , nehéz , nagyon nehéz , sok kevert szót is használunk , amit mi itt értünk , de ti nem értenétek , ( amikor átmegyek hozzátok Magyarországra mezőgép alkatrészeket vásárolni , na akkor fel kell kötni a gatyát
, mert azoknak a nevét itt Románul használjuk , de azért mostmár javarészt tudom , hogy hol minek mi a neve ) a fogalmazásom is más , de azért igyekszem , ( ezért nem szeretek sokat írni, mert akkor jobban kitűnik a sok hiba
) !! -
H-Zol
őstag
válasz
fojtviki
üzenetére
Lehet ütközik a kettő az oltás és a féreg hajtó ( durva ez a kémia , sokan emberek is rosszul szednek gyógyszereket , egyik üti a másikat , vagy egyiknek se nincs hatása vagy csak az egyiknek stb ) !
Nekem is volt egy ilyesmi sztorim , dolgoztam kint a földeken , hív a párom , hogy a kiskutya ( amit a sasok szétszedtek ) rögtön elpusztul , nem messze voltam a tanyáról , irány be , ugrás a kocsiba ( apám sehol , mert ő is állatorvos , de ő inkább disznó , ló , tehén , de mostmár régen nyugdilyas ) , haza értem a kétöklömnyi kutya hány , forog , dölöngél mint a részeg , forognak a szemei , gyorsan betettem egy dobozba is irány a doki , ( nem hittem , hogy túléli ) meglátja a doki rögtön veszi a fecskendőket hármat, szívja bele a szereket és mondogatják , hogy toxikácio valami toxikácio , tele nyomta inekcióval és azt mondta , hogy az idő megoldja , hazavittem a többi kutya körbe rajta ( érezték , hogy baj van ) , benne hagytam a dobozba és elaludt , megnyugodott és egy jó két óra múlva már jelezte , hogy ő kiakar menni a dobozból , ki vette a párom , a kutya kiment elvégezte a dolgát és vissza bejött , ment a hejére , aludt még egy jó darabig és vacsorára már ott ált várta ő is a részét
Hogy mi volt vele rejtély , a doki szerint lehet rovar , darázs , méh csípés is , erre meg nekem volt három éve egy sztorim , de már így is hosszú lett !! -
H-Zol
őstag
válasz
üzenetére
Én nem vagyok tenyésztő, én csak szeretem a kutyákat ( és nem csak a kutyákat , az állatokat , nállam esznek egész télen a madarak , tavasszal a sünökkel foglalkozom a kertbe ) , nekem mind mentett és sok nehéz körülményeken átment kutyáim vannak , voltak !
Amelyiket írtam , hogy szét tépték , annak kék volt a szeme amikor fogtam , azelőtt nem sokkal nyílhatott ki , kint -10 fok , az utcán ordít egy kiskutya , elmegy egy autó akkor még jobban , vettem egy lámpát és kimentem , de akkor csend volt , bejöttem és megint kezdődött a sivalkodás , és az asszony az ablakból meglátta , hogy a szembe szomszéd hídja alá beszaladt valami , kimentem lámpával és egy öklömnyi kutya nézett vissza rám , megfogtam és be hoztam ( ő lett a legkisebb , és az ötödik ) !!
Másnap végig kérdeztem a szomszédokat , de senki nem vállalta , úgyhogy kapott féregtelenítőt , és megkapta az oltásokat , úgy nézett ki mint egy Magyar vizsla , csak sötétebb barna volt a szőre , még akkor sparhet volt a konyhában és ő oda beköltözött alá ( három napig csak evett ivott és aludt ) , de végülis egy félénk kutya lett belőle , mindentől megrettent , ha jött idegen akkor támadott ( de ha bemutattam neki , utánna nem foglalkozott vele ) , 12 évesen szív , tüdő probléma miatt el lett altatva ( én minden kutyám altatását végig néztem , először az altató , attól mélyen elalszik és utánna a méreg , de azok megsem mozdulnak , csak szépen leáll a légzés , ez a kegyes halál , sokszor majdnem túl van húzva , de mindent megpróbál az ember és a vége csak altatás lessz ) !!
Most nem , de írok egyet a mostani kutyámról , amit a határban a szántón találtam ( messze mindentől ) pár hetesen oda kidobták őket , ketten voltak , de ezt ami nállam maradt szét szedték a sasok , kivolt a comb csontja , az oldal bordája 😪 , de jó állatorvosom van és helyre tette , majd holnap írok rolla
!! -
H-Zol
őstag
válasz
vendingo
üzenetére
Nagyon szép
, amikor 5 kutyám volt ithon két fiatal testvér ( németjuhász korcs ) , öklömnyi kutyák voltak egy szilveszterező család jött hozzánk , kint havazott fújt a szél és egy lakatlan út mellett szedték őket össze , a másik kettőt is kidobták , de ők külön jöttek tavasszal és volt egy öregebb 7 éves ( a világ legjobb kutyája , soha nem felejtem el ) , egészen őszig megvoltak egy helyen ( első udvar , hátsó udvar ( 25 méter széles és vagy 45 méter hosszú, mellék épületek , szín , góré stb) , ahol minden az övéké volt , de a két testvér és egy másik kicsi rákapott a harmadik kicsire , egyre durvább lett a helyzet , hiába volt minden fenyités és egy nap arra telefonál haza az asszony , hogy elgurult a pirulájuk és szabályosan szét szedték a kicsit , ott mindenki vert mindenkit , de főleg azt az egyet
!
Több mint egy órát varta az állatorvos ( a hasa szétszakítva vagy 15 centin , és rengeteg kisebb nagyobb harapás szakadás , úgyhogy első udvar és hátsó udvar elzárva , a két testvér hátra az öreg és a két kisebb előre , az öreg többször hátra jött velünk , de akit szétszedtek arra a kerítésen keresztül 12 évig morogtak és támadták ( de ott volt a kerítés ) !!
Végül is az öreg ment el először majd 15 évesen , azután ameiket szétszedték 12 évesen ( szív probléma volt ) , és utánna a két testvér a nőstény 13 a kani 14 évet élt és az ötödik 15 és fél évesen megváltás volt neki az altatás !!
Többet ilyen sok kutya egyhelyen nem kell !
Vannak egy merevlemezen képeim , majd , ha bekapcsolom megmutatom őket ! -
H-Zol
őstag
válasz
falabu88
üzenetére
Nagyon szívós állat a kutya , de sokszor az sem elég !!
Kint a volt Tsz területén a tanyán ( kidobott mindenki kutyája ) , 7 éve egy aránylag kis termetű ( 10 kilós ) korcs kutyának lettek kiskutyák ( ijenkor ha valakinek onnan kintről kell , vagy tud valakit akkor megszoktunk hagyni belőlük , de senkinek nem kellett , nekem egy ismerősöm mondta , hogy neki nagyon kell egy kis pockos kutya ) , egy meg lett hagyva , ugye volt tej bőven és szépen cseperedett a kicsike , nőtt a szőre is rendesen ( igaz ez szeptemberben volt , mentünk a tél felé) , már tíz naposan gyanúsan nagy volt de nemsokára már akkora volt mint az anyja
( hogy milyen kutyától lett nem lehet tudni , de olyan lett mint egy Román Bukovinai pásztor kutya ) , mondom az ismerősnek , hogy a kis pockos már nem olyan kicsi , és el lehet vinni , erre Ő hát , hogy neki így már nem is kell ( fasza
) , kint a telepen kocsik , traktorok , kombájnok jönnek mennek , féltettem és csináltam neki egy elrekesztett helyet amíg találok neki egy jó gazdát , de nem ( többnek kellett volna , de télire nem ) !!
Rá vettem a családot és haza hoztam , akkor ithon ő lett az ötödik kutya
, három bentlakásos ( ő is az lett ) kettő a hátsó udvarban , két testvér , a két kutya szépen befogadta és nőt szépen , egy éves korára 36 kilós lett ( a kapható legnagyobb kutya ajtón még éppen kifert
) , rengeteget tudnàk rolla mesélni de sajnos három és féléves korában jöttek a problémák ( valami vele született máj betegség ) onnantól orvosok , inekciók , mindenféle csodaszerek , gyógyszerek , speciális tápok , ( mondta is az állatorvos , hogy ennyit amennyit én a kutyára költöttem kevesen csinálták volna meg ) , de minden hiába , egyszer volt valami inekció amitől úgy hejrejött , hogy húsz kilóról , vissza hízott 30-ra ( és szinte három hónapig jó volt ) , de utánna jött a vizesedés , arra a vízhajtó, nem evés ( ő aki a vas szöget is megette ) , egy egy falatot tudtam neki adni , nagy kinlodva ( már mindegy volt , hogy mit , csak egyen valamit ) , és a végén én is azt mondtam , mint a doki már hamarabb , hogy altasuk el ( egy világ omlott bennem , össze , de nem maradt már más opció 😪) !!
Jó hosszú lett
!! -
H-Zol
őstag
válasz
üzenetére
"Fáj, hogy mikbe tudnak meghalni főleg mikor végignézed magad előtt és nem tudsz rajta segíteni. Nem is tudom mi a francnak csinálom egyébként a kutyázást, mert a vége mindig az, hogy meghalnak sokkal hamarabb nálam."
Ne is mond , megsem tudom mondani , hogy hány kutyám ment már el ( igaz én sem vagyok mai gyerek ) , az utóbbi négy év volt a leg rosszabb , 8 kutyám ment el ( mind 10 + évesek voltak ! Most a tanyán van három ami az enyém , másik négy amit csak úgy kidobták és ott vannak ( egy volt Tsz állat telep ) általában nállam vannak , mert ott rendszeresen kapnak enni inni , ithon most csak két kutya van , egy a miénk és egy az anyosomé ( három éve ide hoztuk anyost és a kutyáját , mert megöregedett 91 éves ) ! Engem nagyon megvisel lelkileg egy kutya távozása , de az is igaz , hogy nállunk a kutya is családtag ! -
H-Zol
őstag
-
H-Zol
őstag
Ahogy írtad "Jóban voltak " múlt időben
, én a hejében megszivatnam úgy , hogy azt is megbánná hogy a világra jött !! Nem értem én az ilyen szívtelen embereket , a kutya az ember legjobb barátja , sokkal hűségesebb mint egy ember , de ezek a saját kutyájukat is lelövik ( megsebzi egy vad , vagy csak simán nem válik be
) !! -
H-Zol
őstag
Így is , hogy az előtörténet nem ismert , így is azt mondom , hogy ezek a vadászok egy vérengző állatok ( tisztelet a kivételnek
) , nekik mindegy , hogy mire lőnek , csak mozogjon ( írtam már többször irtam , hogy milyen ember az aki az egerésző anya macskát , a tanya melett aki a kölykeinek hordta az egeret , a vadász lelőtte
) !! -
H-Zol
őstag
válasz
KisTücsök
üzenetére
Nem tudom nállatok mi a hejzet ( törvények ) de itt végig mehet az ember , utcák ,hosszát és csak házőrző kutyák vannak , semmilyen könyv ( esetleg veszettség elleni oltás , a körzeti állatorvos szokott háztól , házig járni és beoltják őket ) !! Egy pár éve felröppentek olyan hírek , hogy kötelező csippezés kell , sokan megcsináltatták , de többen nem ( az enyémek se nincsennek csippelve , csak oltva ) !
-
H-Zol
őstag
válasz
Vismajor01
üzenetére
Na tessék , egyik végletből a másikban , az egyiket szarrá büntetik , a másikkal , ahol már élesben megy a dolog azzal nem is foglalkoznak
És bemutatták az oltási könyvét
-
H-Zol
őstag
válasz
üzenetére
Köszi , hogy így kifejtetted
, csak úgy elébem jött a videó, és érdekességként betettem , én egy kicsit keletebbre élek , itt még jóval szelídebb törvények vannak , és a hatóság sem veszi olyan komolyan mint nállatok !!
Két kocsim van a mindennapi az általában az utcán áll a másik az udvarban , és amikor ki be hajtom akkor vagy be zárom a kutyákat , vagy valaki vigyáz rájuk , hogy ki ne szaladjanak , mert évekkel ezelőtt , elrohant egy macska , a kutyák utánna , alig bírtam összeszedni őket , azóta nagyon odafigyelek !! -
H-Zol
őstag
Nagyon oda kell figyelni , mert komoly büntetést lehet kapni egy semmiségért is [link] , itt egy példa !!
-
H-Zol
őstag
válasz
falabu88
üzenetére
Ezen jót nevettem
, mostanában nem volt kölyök kutyánk , de 10+ pár éve négy egyszerre ( sajnos azokból egy sem él 😪, egy elpusztult , hármat meg el kellett altatni , mind 10 év felett élt a legidősebb 14 ) , az egyiknek Rambo lett a neve , ahol ő elment őt kő kövön nem maradt
, van olyan képem is , hogy egy nagy rongyot húznak mindannyian !! Ilyenkor jut eszembe , hogy mi is öregszünk , nem csak a kutyák !! -
H-Zol
őstag
válasz
Major Lion
üzenetére
Már ha így le offoltuk a topikat
, én is sokat sétálok , de mindég úgy világítok , hogy az mást ne zavarjon ( vannak nagyon jó szórt fényű, kis lámpáim , is ) , kár hogy nem járok arra mert rá világítanák én , arra a pásztázós csávóra , és elmenne a kedve tölle
! Hosszú évek óta lámpázok , nállam ez már egy hobbi ( van aki iszik , nőzik, más hobbira költi a pénzt , én lámpákba fektettem ) , és egy fejlámpám se nincsen , van pipa lámpám , de nekik mágneses a kupakjuk és úgy használom őket a mágnesel fel ragasztva , főleg javításra , itt van egy kétéves kép , azóta vagy 10 lámpával bővült a csapat , a pepszis üveg a méret viszonyítás miatt került oda
[kép] !! -
H-Zol
őstag
válasz
Major Lion
üzenetére
A fejlámpa nem jó , ( kutya sz@r szedésére ok ) de ha sétáltatás közben is használod akkor elvakitja a járókelőket , ha csak nem mindég a lábad elé nézel de amit fentebb említettem az már igen , egy kis videó rolla [link] a videó elején egy pár pillanatra , és a végén egy kicsit többet világítanak vele !!
-
H-Zol
őstag
válasz
Major Lion
üzenetére
Ez nem olcsó ( mert egy zseblámpáért kevesen adnak még Kínában is 18000ft-ot , és ezt egy kereskedő felkínálja nekem 37660 ) , ezt arra írtam , hogy a kolléga szerint mindent ithon kellene megvenni , de ne ilyen áron
Már ha úgyis ennyi off lett itt egy kép [kép] ez a lámpa ezt tudja a telefon antenna 240 méter , ameddig a szem sötétben el lát ez addig elvilágit , ez nem 1000 Ft Temu-s szemét , én ott amúgy sem vásárolok Temu -n !! -
-
H-Zol
őstag
válasz
Major Lion
üzenetére
Emag egy Román cég ( én itt élek Romaniában ) , eMAG eleinte egy korrekt cég volt , de utánna rengeteg kis üzlet elkezdett árulni eMAG oldalon , az első időkben sokan szívtak, mert nem figyelték és olyanokat is kosárba tettek , ami nem anyira kelett , csak hogy kijöjjön az összeg az ingyen postára , és a végén ( ez megtörtént eset , ismerős járta meg ) a berendelt 6 tételt 4 különböző üzlet küldte és az + négy posta költség volt ( olcsó húsnak híg lett a leve ) , és most eMAG is televan minősíthetetlen alja kategória kínai szeméttel !! Felhozok itt nektek egy példát és reagáljátok le !!
Convoy L21A fekete 21700 zseblámpa a gyártói oldal , itt több LED -ből tudok választani , de eMAGon SFT40-ES LED ( az jó ) van úgyhogy a kínai oldalon is azt választottam 6500K ( kelvin ) és eMAGon nem írja az aku típusát de Kínába a legjobb akut teszem be Vapcell F60 6000mAh , és ez nekem 10 nap alatt hazajön 213 lejért ( különben van 5%cupon mindenre de azt nem teszem be ) itt a link [link] nem tudom , nektek lehet ft- ba fog megjelenni !! Na ugyanez a lámpa eMAG tol 439 lej ( ingyen postán ) az az 223 lejel drágább itt ( több mint a duplája ) [link] , akkor miről beszélünk ( megértem én , hogy mindenkinek meg kell élni , de ez már szabad rablás , szerintem ) már ha úgyis el offoltuk a topikat írjátok meg , hogy szerintetek
-
H-Zol
őstag
válasz
Vismajor01
üzenetére
Nekem egy 25 és egy 20 éves kocsim van
, nállatok azért sokkal fejlettebb ( előrébb vannak a mezőgazdászok ) , mi itt egy kicsit keletebbre vagyunk , de 2021 óta itt is ott is ( és az egész euban ) olyan alacsonyan tartják a gabona árakat , hogy nem , hogy fejlődni , de megélni alig lehet , még így is nagyon nehéz , hogy mi csináljuk , nincsenek fizetett munkások , de nem offolok itt tovább , valahogy majd csak lessz !! -
H-Zol
őstag
válasz
üzenetére
+1 , ezt nagyon szépen összefoglaltad , eggyet értek veled minden pontban
, több topikban aktiválok , már nem is merek felhozni semmit , mert egy egyszerű semmiségen elszabadul a pokol !!! Te kutyában utazol , én egy kis családi gazdaságban , mezőgazdaságból próbálunk megélni , de ez mostanában akkora kihívás , egy az időjárás is ellenük dolgozik az utóbbi időkben , és a nagy urakat akik az országot vezetik , inkább hagyjuk , a hülye Eus törvények amiket nem oda való személyek hoznak , az már csak hab a tortán , ha döcögve is de menni kell tovább !! De vigyázni kell , hogy mit ír az ember , mert itt a szmájlik alatt , ahogy írok emlékeztet a link , hogy csak higgadtan
!! -
H-Zol
őstag
Nem értek veled egyet , én sokat rendelek Kínából ( mostmár egy hét 10 nap és itt van a csomag , szinte mindenhonnan ) , a Magyar gazdaság sokszor ahogy írod a 200ft kacatokat hozzá és a többszörös árán akarja eladni , és én nem kacatokat veszek de nem is 200 Ft - ért
, fentebb betettem azt a távcsövet amit az USA ban 300$ ért kínálják és én Kínában a kis gyártótól megvettem 146$ és úgy volt csomagolva , hogy akár a repűlőröl is le dobhatták volna !! Ez a kés szett [kép] 24000ft volt többmint egy éve használjuk , [kép] célszerszám , inoxból van , [kép] multiméter ( tv szerelő ismerősöm be mérte és azt mondta , hogy ez igen ) igaz nem 2000ft volt , 12000-er ezeket ithon meg sem kapod !! Ez csak töredéke amiket rendeltem idáig ! -
H-Zol
őstag
válasz
jézusom
üzenetére
Sajnos sokan visszaéltek ( élnek) és már a kínai is elővigyázatos ( amit mégis érték , mert senki nem akar egy tökéletes árut kétszer elküldeni ) , tudok is valakit aki ezt műveli ( nem szimpatizálom a csávót , de egy telep helyen vagyunk ) , mindent elkövet , hogy kép és , videó alapján bemutassa , hogy hibás a termék , és küldik neki a másikat , gerinctelen emberek , és miattuk egyre nehezebb amikor tényleg baj van !!
-
H-Zol
őstag
válasz
Major Lion
üzenetére
+1 az a szemét kategória , azzal nem szabad foglalkozni , én nem azokat veszem
, itt [link] Convoy zseblámpákat árulják 10+ éves lámpáim tökéletesen üzemelnek , de nem az az 1000 ft-ért kettőt kapsz
, vagy itt egy oldal kínai távcső [link] ez már kereskedik , van az oldalon egy link és rögtön a kétszeres ára a távcső mint Kínából , ez egy kis gyárban készül , és több távcsöves fan bele nézet már és , csak ámúltak bámultak
[kép] [kép] [kép] ez tényleg egy minőségi darab , ez csak két példa volt , hogy Kínában vannak minőségi áruk jó árban , de nem az a pár ezer Ft árban !! -
H-Zol
őstag
válasz
Major Lion
üzenetére
Miért haragszol anyira a kinaiakra
, én rengeteget rendelek , igaz nem ilyesmit , hanem szerszám , elektronikai cuccok , zseblámpa , aksik stb !! -
H-Zol
őstag
válasz
cog777
üzenetére
+1 , én kis városban élek , most két kutya van ithon egy az anyósom kutyája ( őt három éve költöztettük ide , megöregedett 91 évet tölti májusban ) , azelőtt őt kutyánk volt , most egy a miénk és az anyósé , az nem fél a legnagyobb durrogásba ment ki ( meg élvezte is
) , de viszont őt ki kell engedni , pedig van kutya ajtó, de az istenért nem megy ki rajta , a miénk az amikor hall valamit szabályosan ki repül a kutya ajtón ( sokszor nézem , hogy megvan még , vagy kitörte ) , és kettő is van , de nem számít ő jön megy , de viszont itt már délután óta megy a buli
, és ő nagyon fél , majd nemsoká megpróbálom kicsalni , most melegszik a tömb kályha mellett !!
Rolla írtam már , valami állat kidobta a határban , messze mindentől , olyan 10 hetes volt , ő meg a testvére , de őt megtámadták a sasok , a hátsó combja belül szét volt hasítva , kívülről is voltak sebek ahogy a karmait bele engedte , az első lába és a mellkasa közt nagyon szét volt tépve
, ősze szedtem őket a testvérének találtam jó hejet , és öt haza hoztam ő lett akkor az ötödik kutya !!
Rögtön elvittem állatorvoshoz és másfél órán át tisztította és varta , szépen helyre jött, gondolom onnan maradt meg neki a félelem !
Majd holnap nézek egy két képet , hogy milyen kis ártatlan volt és volt valakinek szíve az isten háta mögé kidobni !!
Boldog Új Évet neked is , és minden fórumtársnak !! -
H-Zol
őstag
válasz
fojtviki
üzenetére
Akkor rögtön kellett volna hívni a 112-őt !!
Öcskös lányának szét csapták a kocsiját , fő úton haladt ( szerencse , hogy olyan 80 al , lakott területen kívül , és egy bozótos mellék útról vagy 60-al bele csapódott egy 78 éves öreg faszi , ( a kocsi totálkárosra tört , a 16 légzsák mind kinyílt és a rendőrök kijöttek és elmentek , nincs sérült , intézzék a dolgokat ( kocsik elszállítása , de az övé kerék nélkül a másik sem nem indult ) , és menjenek be a rendőrségre , a kiscsaj megijedve , hívta az apját ( az öcsköst ) , hogy ő most mit csináljon , mondja az apja , hogy ugye elég rosszul érzed magad , hányingered is van akkor rögtön hívd a szerveket
, na onnan sínen volt a dolog jöttek , irányították a forgalmat , hívták a trélert aki elszalitotta a roncsot , a mentősök tettek neki nyak merevitőt , mert tényleg utánna kezdte érezni a nyakát , hogy megtanította , másnap a biztonsági öv nyoma is jól meglátszott !
Nem érdekel itt már senkit semmi a vadász mellőled lövi ki a kutyát , a rendőrök egy súlyos baleset melett elmennek , fején áll itt a világ !!! -
H-Zol
őstag
válasz
falabu88
üzenetére
Azt én sem mertem leírni
, volt egy kutyám kint a tanyán , akár mit csináltam vele jót ki a traktor után , ha tarcsaztam , vagy szántottam , mindég ott szaladgált , kis növésű , a vádakat nem bírta volna megfogni ( de nem is érdekelte , meg a nyúl se , de az egér az igen , ásott utánunk ) , na szóltam a vadőrnek , hogy a kis fekete velem van , jön a Rába után ( szereti a hangját
) , de úgy próbáljon valaki rá lőni, hogy a Rába át fog menni a terepjárojukon , de ahogy vége lett a szántásoknak ő már egyedül is kiment a földekre , úgyhogy valaki oda a terepre kihozta , én meg haza hoztam ( anyumnál van , mostmár 14 éves , de még nagyon aktív ) !!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Packeta
- HP notebook topic
- Gyúrósok ide!
- Projektor topic
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- iPad topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ryzen 7700X / RTX 4070 Ti Super / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 800w GOLD! BeszámítOK
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4398, 100% Akksi
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 14 M1 Pro (2021) 16GB/500GB karcmentes 85% akku 353 ciklus
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
, igen impulzusokban ráz ( szerintem masodparcenként ) és a dobozban van egy kattogo relé, itt nem fogják hallani mert az bent lessz egy épületben és magasfeszültségű kábelen vezetem ki az áramot a kerítésig ahonnan indul majd a buli , és onnan lessz 85 méter amit védeni kell , itt nem fogják átugrani , mert rövid a táv és teszek 4 sor vezetéket ahol nincs semmi kerítés , mert azon van kerítés ( szedett vedett , tldott foldott , ott csak lyukak vannak ott elég a két sor , de majd lefotózóm ha kész lessz ( ma megrendelem ) !
) de most elegem lett az egészből , hatalmas kértem van 100 + gyümölcsfa és a végembe üres porta az melett megint üres porta , az én kerítés részem rendben van , de a szomszédok nagy ívben tojnák rá , hét szomszéd kutyája ide jár sz@rni a mi kertünkbe de a portálról is jönnek mennek kóbor kutyák , az én kutyáim soha nem járnak be a kertbe ( van nekik két hatalmas udvar , egybe nyitott kapuval ) !
és legalább ötven csomagot láttam !
, én nem tartom magamat kövérnek , de egy pár kiló elmehetne
, mondtam is az asszonynak , hogy el nem tudom képzelni , hogy ennek a kis dögnek mekkora húgyhójagja van
, azt mondta nem azzal legfeljebb megöljük mert túl lessz adagolva , na mondom fasza
)
van nekik etető táljuk , de most a betonon kaptak egy kis száraz tápot , a félős is köztük van
, nekem is volt több kankutyam de nem volt különösebb problémám velük , pedig mind nagytestű volt , de mostmár három éve ide költöztettük anyost és a tíz kilós kis korcs
!
, baj nem érhette mert a hétvégén ott csend van ( semmi munka ) !! 11 tulaj , sok munkás , sok kutya szerető ember ( idősebb kutya van szabadon négy , a legidősebb már hat éve ott van de a legújabb is a harmadik évet kezdi tavasszal ) ! Szerintem ( remélem ) valakinek megtetszett és elvitte , volt már rá példa , hogy szóltak , de olyan eset is volt , ami utólag kitudódott , hogy nem szólt , de jó helyre került !! Lelkileg bánt , de amit tudtam megtettem és remélem jó heje lett !!
, vannak kamerák , de nem ott engedik el , hanem a közelben , és mivel ez körbe lakatlan ( mezőgazdaságilag művelt területek ) oda bejönnek !!
szívtelen , rohadék ember megint ki dobott egy kutyát
a raklapon volt egy rossz rongy ( kéztörlő ) és azon aludt egy jó ideig , csináltam neki dobozt ronggyal de két nap alatt szét szedte és a nagy kutyákkal alszik . Egy kicsit féltem mert ott kint nincs kerítés ( egy volt Tsz állat farm volt ) és jönnek mennek a traktorok , kocsik és ki ki merészkedik a nagyokkal az útra , kint szóltam a szomszédoknak , hogy figyelmesen járjanak , de jönnek idegenek is ( dillerek , alkatrész szerszám , vegyszerek stb eladók ) , remélem nem ütik el , mert amúgy én is ha beinditom a traktort , rakódót , kocsit , rögtön megy be a műhely kocsi alá ( közelébe ) mert ott találtam rá , és ott érzi magát biztonságban !!
Ő Bandi ( a nagy ) őt nagyon érdekli
hempergett a porba , fűbe
!
Rolla írtam már , valami állat kidobta a határban , messze mindentől , olyan 10 hetes volt , ő meg a testvére , de őt megtámadták a sasok , a hátsó combja belül szét volt hasítva , kívülről is voltak sebek ahogy a karmait bele engedte , az első lába és a mellkasa közt nagyon szét volt tépve