Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- weiss: Autó költségek
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
Új hozzászólás Aktív témák
-
H-Zol
őstag
válasz
cog777
üzenetére
Mekkora állat emberek vannak
, szerencse nállunk nagy büntetések vannak a durrogásra , az de Szilveszter óta nem is hallottam durrogást és a szilveszter is elég csendben zajlott , mert van az a kutyám amit a földeken találtam és a sasok kikezték , na az nagyon stresszes , de aránylag most könnyen túlvészeltük !! -
whitezo88
nagyúr
válasz
cog777
üzenetére
mi elvonultunk de a hang azért így is elért minket messziről. Nagyon érzékeny a miénk, és tegnap is még lőttek itt, tiszta tortúra levinni is mert összeköti a hangokkal, itthon nyugodtabb de lent zavart és fülel, minden hangra összerezzen (pl ajtócsukás vagy szemétkidobás). Tavaly rosszabb volt, most hamarabb visszarendeződik, de csak miután elhagytuk az utcát.
-
H-Zol
őstag
válasz
cog777
üzenetére
Sajnos van egér és pocok is ( kutyáktól védett hejen van méreg letéve mindég ) , macskák nincsenek , de ha valaki kidobja oda és találok neki gazdát ( több esetben is találtam találtunk ) akkor elkerül onnan , mert a kutyák előbb utóbb levadásszák
, ha ott vagyok és van macska jöhet mehet köztük nem foglalkoznak vele , de ha egyedül vannak akkor már előjön belőlük a vadász ösztön ( a múltkor is találtam egy macska tetemet , gondolom kidobta valaki és egyből elintézték , sajnos ) !
Igen én is a kemény telekhez szoktam , novembertől márciusig szánkoztunk , csúszkáltunk és most már három éve havat sem láttunk erre az Alföldön! -
H-Zol
őstag
válasz
cog777
üzenetére
Köszi , én meg előre kívánok Boldog Új Évet !!
Látom felétek szép idő volt , felénk egész nap ködös hideg deres volt az idő, és egész januárra éjszakai fagyokat mutatnak , ma és még holnap is a kinti ( tanyasi ) kutyák helyét csináltam , jó bőven tettem nekik szalmát , a bejáratokon a függönyöket megigazitottam , holnap a félős kutyának próbálok valami hejet csinálni , mert ő nem jön be sehova , csak kint a gépek alatt , vagy a szomszédba van egy rossz kombájn , ott sokat tartózkodik alatta , oda próbálok neki csinálni hejet !! -
Alusky
senior tag
válasz
cog777
üzenetére
Pampafű a neve, nekem is van. Illetve volt, a szukák szeretnek ilyen nedvszívó dolgokba belepisálni és kiszáradt tőle mind. Belemegy, szétrakja a lábait, leguggol illeszti a valagát, becéloz vele és belepisál a közepébe. Konkrétan van mikor maga alá néz, szagol hova célozzon. Kiöntök egy vödör homokot akkor napokig abba járnak pisálni, mint a macskák.
-
H-Zol
őstag
válasz
cog777
üzenetére
Írtam régen , 6 kutya volt ithon egyhelyen tartva két testvér németjuhász keverék ( valamikor régen amikor még volt tél , nállam volt a szirveszteri buli , kint kemény - fokok , fújta a szél kavarta a havat és egy lakott területnél jóval kintebb ott szaladgált ez a két kis , kb kéthónapos kutya , és egy pár jött messzebbről hozzánk a buliba és őket is hozták , és így itt maradtak hatodiknak
) , és ők verekedősek lettek , így kénytelen voltam kettőjüket külön hátsó udvarba tenni , de szigetelt kutyaházba laktak életük végéig ( sajnos 10+ évesen mindkettőt elkelett altatni , le bénult mindkettőnek a hátulja , hiába volt a sok drága gyógyszer ) !!
Na de elkalandoztam az egyik nőstény a másik kan volt , na a kan egy örökmozgó Rambo lett a neve , mert olyan látvány maradt utánna , mint Rambo után a filmekben
, de regényeket tudnak róluk írni !! -
H-Zol
őstag
válasz
cog777
üzenetére
Köszi
!
Na megvolt a műtét, ki lett véve a méhe ( baj volt vele , nem sokáig lehetett volna játszani ) , de az altatás , gondoltam , hogy bajos lessz , mert többször is írtam , ahogy szét szedték a sasok amikor kicsi vokt , kapott egy életre szóló stresszt ( sokkot ) eljött a doki , be adta az adag altatót , negyed óra múlva hívom , hogy vinném le de ez liheg , néz de szerintem nem lát csak a fejét forgatja , nyüszög a párom mellettem pityergett de fogtam és elvittem , ment a másik adag altató de az is alig ütötte ki , és műtét közben is elég rendesen kellett adagolni , már én is tiszta streszbe kerültem , sajnáltam is nagyon 😪 , de a vége jó lett , igaz a 30-40 perc egy óra lett de jó lett , 17 órakor haza értünk , le tettem a földre egy kutya fekhejre , ott feküdt aludt este 19,30 ig akkor felállt és felugrott az ágyra
, na ott nyomta egész 23 óráig , felkelt kiment a kutya ajtón pisilt , be jött és most a kutya fekhelyen nyomja tovább !!
A doki azt mondta hogy a harmadik hejre került a listáján , az altatás szempontból , pedig ő szinte minden nap műt , van hogy többet is , délelőtt rendel és a sürgősségi , délután műtét !! -
-
Alusky
senior tag
válasz
cog777
üzenetére
Én nem tartok újévet, minek. Nincs semmilyen varázshatárvonal ami a régi csúnya rossz gonosz előző évet eltakarítja és az új csodálatos jó évet elhozza.
Minden ugyanaz marad. Persze azért az ember fejlődik, lépked előre, nekem is jobban megy minden évről-évre. Viszont sok baromság is jön vele, minden évben valami új gyökér törvény korlátoz, valakinek kifárad az agya és bekattan olyan akiről sose gondolnád és még sorolhatnám. Évről-évre egyre nehezebb ellavírozni a szarban amit a világ generál anélkül, hogy ne legyek szaros. Így meg elég hamar elveszik a jóság érzete annak, hogy évről-évre kicsit jobban élek. Már előre aggaszt mikor fognak valami ordenáré faszságot belevésni az állatvédelmi törvénybe mikor majd előveszik drága politikusaink mindkét oldalról (meghatározott évente kötelező felülvizsgálniuk) és szopatnak szarrá minket kutyatartókat még jobban. Ezért kell ügyvédet fenntartani, hogy az ilyen esetleges ökörségek eljövetelekor élből lehessen támadni az önkormányzatot vagy akár az államot. Aki nem csak random tart egy kutyát kedvencként, hanem annál többet is csinál velük, azoknak a kutyatartás szépségei kicsit megtépázódnak az ilyenek miatt.Az emberekről meg ne is beszéljük. Nem tudom mikor jártál itthon utoljára vagy mennyire használsz magyar nyelvű fórumokat aktívan, de rohadt fárasztó és tépázó manapság magyarokkal beszélgetni ilyen fórumokon és ez alól a PH sem kivétel, hiába egy nívósabb hely ugyanaz a frusztráció, fröcsögés, stressz és az önelégült tudálékosság erőltetése megy itt is, mint akár a Facebookon. A szakmai topikok egy részét leszámítva baromira nem kiemelkedő itt bármiről is olvasni vagy bárkivel beszélni.
Csináltam tesztként unalomból szilveszter este egy rövid blogot itt szándékosan provokatívra és a Facebook néhány csoportjába is beírtam ugyanazt a szöveget, hogy a kommenteket összehasonlítsam. Pontosan ugyanolyanok, az égvilágon semmivel nem különb itt, mint ott. Az ember belefárad, nem is csak a PH-ba, magába a teljes lakosságba, mert mindenhol ez megy.
A való életben is, az emberek nem előzékenyek, mindenen kiakadnak, egyből ordítanak mindenért, már bevásárolni se lehet elmenni anélkül, hogy ne faszok vennének körbe. Még szerencse, hogy a kutyázáson keresztül azért elég sokakat megismertem akik nagyjából normálisak.Nem tudok én erre semmi boldog új évet mondani.
-
Major Lion
senior tag
válasz
cog777
üzenetére
Azert ne dolj be ennek teljesen, ez nem tobb mint mikor a kutya az ajtoban all es jelez hogy mennie kell, vagy varja az ebedet a taljanal, vagy jelez a mancsaval hogy simogasd meg. Nem tudnak osszetett mondatokat letrehozni, tul sokat latunk bele abba amit "mond", foleg hogy ezek a videok manipulaltak is, vagy ugy vagnak vagva hogy jol mutasson. Csak gondolj bele hanyszor hiszed azt hogy a kutyad ezt vagy azt akart toled vagy igy vagy ugy reagalt valamire amit "mondtal" neki.
A tuskes video is vagott... pont a lenyeg hianyzik.
-
jézusom
addikt
válasz
cog777
üzenetére
Vettem én is ilyen gombot, saját hangodat rá tudod venni. A kicsinek akartam ,hogy ha ki akar menni megnyomja, de csak megérinti az orrával, túl kemény neki, és Így nem működik rendesen
Tervben van hogy házilag tákolok neki valamit. Először kis csengőset vettem, de neki az se volt jó. Ő valahogy a mancsával nem nagyon szeret nyulkálni, rossz a súlypontja
felborulna vagy nem tudom, pacsit se akar adni, csak az orrával piszkál 
-
j.bravo
addikt
válasz
cog777
üzenetére
Rég néztem, de van magyar gazdi-kutya páros is, biztos nem is egy, de egynek tuti van insta oldala is, sokáig követtem: “Fülöp, a beszélő beagle.” (hirtelen nem tudok linkelni)
Otthoni videó rendszerrel felvett videók (is) vannak fent, nemcsak a nagyon menő sikeresek, hanem a nem egészen egyértelműek is. Nagyon érdekes. Az teljesen egyértelmű hogy nem véletlenszerűen nyomkodja a kutya a gombokat, hanem tudatosan.
Egysuer volt említve hogy (világszerte) vannak akik más állatokkal, pl lovakkal is kommunikálnak így. -
H-Zol
őstag
válasz
cog777
üzenetére
+1 , én kis városban élek , most két kutya van ithon egy az anyósom kutyája ( őt három éve költöztettük ide , megöregedett 91 évet tölti májusban ) , azelőtt őt kutyánk volt , most egy a miénk és az anyósé , az nem fél a legnagyobb durrogásba ment ki ( meg élvezte is
) , de viszont őt ki kell engedni , pedig van kutya ajtó, de az istenért nem megy ki rajta , a miénk az amikor hall valamit szabályosan ki repül a kutya ajtón ( sokszor nézem , hogy megvan még , vagy kitörte ) , és kettő is van , de nem számít ő jön megy , de viszont itt már délután óta megy a buli
, és ő nagyon fél , majd nemsoká megpróbálom kicsalni , most melegszik a tömb kályha mellett !!
Rolla írtam már , valami állat kidobta a határban , messze mindentől , olyan 10 hetes volt , ő meg a testvére , de őt megtámadták a sasok , a hátsó combja belül szét volt hasítva , kívülről is voltak sebek ahogy a karmait bele engedte , az első lába és a mellkasa közt nagyon szét volt tépve
, ősze szedtem őket a testvérének találtam jó hejet , és öt haza hoztam ő lett akkor az ötödik kutya !!
Rögtön elvittem állatorvoshoz és másfél órán át tisztította és varta , szépen helyre jött, gondolom onnan maradt meg neki a félelem !
Majd holnap nézek egy két képet , hogy milyen kis ártatlan volt és volt valakinek szíve az isten háta mögé kidobni !!
Boldog Új Évet neked is , és minden fórumtársnak !! -
Alusky
senior tag
válasz
cog777
üzenetére
Sokkal jobb a helyzet. 80-ban ment a kutyák egy része amerre látott az utcákon, jól rábaszott aki szukát akart tartani, mert akkor valóban csoportosan kaparták a kapu alját az így bandázó kandögök vagy verekedtek a kanok egymással és hiába ordítottál a gazdáiknak zárják be őket, hülyének néztek mi a bajod, "kutyának az a természetes ha ellik" meg az ilyen jellegű dumák. Legtöbbször a kölykök földbecsapkodása az ellés után volt a befejezése a dolognak félévente, ma maximum a lánc vagy a kennelbe zárás meg a "nem viszik sétálni" a legnagyobb problémája mindenkinek, meg a menhely. Kösz, de én örülök inkább ezeknek a problémáknak, mint a 40 évvel ezelőttieknek. Inkább legyen láncon a kutyája, mint az utcán. A kilőtt, hurokba futott kutyák is sokkal gyakoribbak voltak akkor, ez is mind azért, mert kint voltak. Egyértelműen fejlődés ami mára lett, nem is kicsi.
Nem véletlen, hogy akkor a kutya szó egyet jelentett a kannal, az nem ellett haza, azzal nem volt "semmi gond". Ami a mai napig érződik az emberek mentalitásán, hogy hülyének néznek, ha szukád van. Tenyésztőknél is látni olykor, hogy a szukákat alacsonyabb rendűnek tekintik, sokkal kevesebb kiállítási eredménnyel, még akár rondábbak is, mint a kanok, mert nem veszi a fáradtságot annál komolyabban foglalkozni vele.
Mára szerencsére nem vérizzadás szukát tartani, mert nem özönlenek a kanok a kapuba, még sétálni is tudsz vele, mert bezárják a kutyákat és ha ráordítasz az önsétáltató korcs gazdájára előbb-utóbb betakarítja a kutyáját az is. Az utcára eresztés népi szokásnak a megszűnése javított a legtöbbet ezen, a legtöbb problémán ez javított. Ez hozta magával azt a pozitívumot is, hogy általánosságban megszűnt a kutyák őrjöngése ivarzáskor. A kint bandázó kutyák rendszeresen felcsinálták egymást, amikor ehhez nem jutottak hozzá jött a vaskapu szétrágása, mára néhány példányt kivéve ez totálisan megszűnt. A sose pároztatott, szűz kutyák még ivarosan is teljesen buták, kikapcsolt állapotban maradnak, tenyésztőként is szenvedni kell velük, hogy elkezdjék az első alkalmakkor. Ezért nem dilis az egész utca hiába megy el a tüzelés szaga távolra és nem ül a kapuban vinnyogva a szuka se. Nyilván akad kivétel, de össze se lehet hasonlítani azzal az állapottal ami 40 éve ment. Ég és föld a különbség ma a kutyatartás az akkorihoz képest.Nem kell elkezdeni az ivartalanítás szónoklást senkinek, tele van már a padlás a közhelyekkel, nem ezért lett leírva. Ezerszer jobb ma kutyát tartani, mint 40 éve, csak látni kell a különbséget és nem leragadni a jajjszegénykutyamenhelyláncnemvisziksétálni részeknél.
-
falabu88
aktív tag
válasz
cog777
üzenetére
Szerintem nem sokkal jobb a helyzet, mint volt.. Az emberek 90-95%-a még mindig csak kerti/szobadísznek veszi a kutyát, és semmit nem foglalkozik azon kívül vele. Max annyit javult a helyzet, hogy nincs már annyi kutya láncon (már ez is haladás). Itt Hajdúböszörményben csak azon a rövid útvonalon még kiérek a város határába kb 30 ház van, abból kb 25-ben van kutya. A 25-ből 1 (!!) helyen szokták kihozni sétálni a kutyákat.
Legjobb példa a szomszédom, van egy labradorjuk. Mikor ide költöztünk mondta, hogy kennelben van, mert 3 gyerek kint hagyott játékait szétszedné, de szoktak kimenni a határba, ott szabadon engedik. Mondom tök jó, hány óra körül szoktatok menni, járhatnánk ki együtt. "jah mi nem úgy.. 2-3 havonta jut rá időnk"
-
Alusky
senior tag
válasz
cog777
üzenetére
Régen tényleg az volt a kutyatartás, emlékszem nekünk is futott a Wartburg után a németjuhász, én egyáltalán nem bánom, hogy annak a kornak vége van. Akkor nem kutyát tartottál, hanem állatot és vért kellett izzadnod, hogy akkoriban a ma ismert társállat módon tartsad. Rossebnek se hiányzik.
-
falabu88
aktív tag
válasz
cog777
üzenetére
Nem, ez egy magasfeszultségű alatt fekvő zöld terület, egyik oldalról vasút (már zajvédővel végig), másik oldalról a lakópark. Van egy épített agility pálya, az önkormányzat vágja a füvet időnként, meg ki is van taposva, mert minden nap oda-vissza sétálnak a kutyakkal csoportosan. Sajnos az egyetlen veszély kb 200m-re egy 4 sávos forgalmas út. Baleset még szerencsére nem volt,pedig nyúl után már futott keresztbe kutya.
-
válasz
cog777
üzenetére
Köszi mindenkinek
btotyi: el sem merem képzelni, hogy mennyit fizetsz érte? Vagyis mit takar a kozmetika? Nekünk az egyik egy pici 7kg-os kutyunak legutoljára a "fodrász" 10000Ft volt. No akkor hazajöttünk, és rendeltunk egy moser max-ot. Azóta én vágom. Nem tudom, hogy hova tart már ez a világ de komolyan
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Arc Raiders
- One mobilszolgáltatások
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Tőzsde és gazdaság
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- E-book olvasók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5330 - 13,3" touch, i5-1245U, 16GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Új, Aktiválatlan, iPhone Air (256 GB) (rendelhető)
- iPhone 17 White 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- OnePlus Nord 2T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
, szerencse nállunk nagy büntetések vannak a durrogásra , az de Szilveszter óta nem is hallottam durrogást és a szilveszter is elég csendben zajlott , mert van az a kutyám amit a földeken találtam és a sasok kikezték , na az nagyon stresszes , de aránylag most könnyen túlvészeltük !!
, ha ott vagyok és van macska jöhet mehet köztük nem foglalkoznak vele , de ha egyedül vannak akkor már előjön belőlük a vadász ösztön ( a múltkor is találtam egy macska tetemet , gondolom kidobta valaki és egyből elintézték , sajnos ) !
, ithon most két kutya van a tanyán viszont öt és + kettő hétvégén és esténként , a Francia tulaj este és hétvégén kienged két gyönyörű kutyát ( kasztrált szuka mind a kettő ) majd csinálok már egy pár képet róluk !!

, nállunk ma kertészkedés volt a kutyák is kint voltak egész nap , most ki vannak álva , pont így hanyatt fekve alszik az egyik
( a másikat nem látom az az anyós kutyája és ők már alszanak ) !!
!
Rolla írtam már , valami állat kidobta a határban , messze mindentől , olyan 10 hetes volt , ő meg a testvére , de őt megtámadták a sasok , a hátsó combja belül szét volt hasítva , kívülről is voltak sebek ahogy a karmait bele engedte , az első lába és a mellkasa közt nagyon szét volt tépve