Hirdetés
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
Diego!
senior tag
Húú de rég jártam erre, és mennyi jó kép lett
muszáj 'lekommentelnem'
(#8553) V.Stryker: Nagyon nagyon szép a kutyus is, a nyakörv és az a medááál
(#8559) Viszlát: Szépek a vizsláid...szeretem ezt a fajtát
(#8570) Telomanikus: Adj neki, ne hagyd hogy uralkodjon, a kiabálás általában nem használ...azt nem próbáltad, hogy egy az egyben kitereled a szobából? Nem megy ki?
(#8571) lacos001: Ezeket a képeket szerintem láttam már
de mindig jó megnézni, nagyon édeees
és tényleg neki már akkor állt a füle...
(#8573) kircipeti: De érdekes
lehet németjuhászbőrbe bújt macskád van
(#8609) deicide: Jó képek, szép kutyák
(#8637) peterszky: Jajjj de szép
én is hasonlóval élek együtt, imáádom.
-
V.Stryker
nagyúr
Na, meglett az éjjel, pont felébredtem. Éjjel háromkor kezdett mocorogni, kiindult a konyhába, aztán gondolom észrevette,hogy rajta a bugyi, ezért visszafordult és engem kezdett buzerálni. De éber voltam, levittem. Két kaki, két pisi. A lakás reggel tiszta. Most gondolom szépen lassan elkezdtem kitolni az időt, fél négy, négy és így tovább. Csak bírjak felkelni...
-
kircipeti
senior tag
válasz
peterszky #8637 üzenetére
Szeretjuk a komondorokat is, amig a keritesen belul vannak
Ha valaki nem olvasta volna Winkler kutyas konyvet, akkor egy kis kedvcsinalo hozza. Ezt irja a komondornal:
"A nyolcvanas évek elején egyszer hazafelé tartottam egy buliról, és mivel rövidíteni akartam az úton, szovjet versenybringám nyergében hasítva az éji szellőt, eltévedtem egy kertvárosi részen. A közvilágítás nem vetett túl jó fényt a helyi tanácsra, ám azt ki lehetett venni a sötétben, hogy az egyik kerítés mögött bömbölő fehéres derengés egy komondor. Hálásan gondoltam a kerítés építőjére, ám ahogy eszembe jutott, mi lenne, ha kiugrana a kutya, megmutatkozott a komondorok telepatikus képessége. Kiugrott. Én tökéletesen megértettem az ő szempontjait, unalmas egy garnizon ez a félreeső telek, kevés a meló, ő meg szeret dolgozni. Beletapostam hát a pedálba, ám az éppen a felső holtponton volt, a nagy igyekezettől hátrafelé nyomtam, így az ismeretlen szovjet konstruktőr műve a Halley-üstökös sebességével vágódott bele bal sípcsontomba. Láttam már szerencsésebb repülőrajtot is, mitagadás. De Zénón megsejthetett valamit: papírforma szerint én voltam a teknősbéka, a kutya pedig a gyors lábú Akhilleusz, mégsem ért utol. Gondolom, hazasétált, és visszaugrott a kerítésen át. Én pedig kimostam a vért igényes Kaszuccsi-farmeremből, és azóta is hálás szívvel gondolok a komondor disztingvált intelligenciájára. Egy pitbull megölt volna."
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Viszlát #8634 üzenetére
Köszönöm a leírást.
Rajta vagyok az ügyön.
Reggel úgy van,hogy reggel hétkor kap enni. Utána fél nyolckor indulunk vele melóba és akkor még általában egy kicsit "pupu"-l.Aztán fél ötkor elindulunk hazafele, ekkor már megvan a helye, ahol mindig üríti a reggelit. Tehát ez megoldva.
Este szintén 7-fél 8 körül kap vacsit. Na ezt nem tudja mikor kell üríteni.
Napközben, pl hétvégén itthon nem ürít, mert leviszem naponta akár hatszor is, hadd pisiljen ha más nem. Az esti és a reggeli séták azok meg általában nem öt percesek hanem 45-60, lightos 3km-ert szoktunk sétálni és mindig ugyanott ürít.
Kivéve ugye éjjel, de akkor meg látszik az állagán,hogy nem tartja, mert a délutáni, amit haza fele csinál, az keményebb állagú, látszik,hogy tartotta. Az éjszakai meg ilyen lágy, amin látszik,hogy nem tartotta egy fikarcnyit sem. -
peterszky
őstag
Volt talán a Logouton egy remek kuvaszos írás, mintha Kalandor írta volna, azzal mi történt? Egyszerűen nem találom...
Szerk.: És ha már betértem, akkor Báróról egy kép, mellette András barátunk, aki besegített a nádvágásnál.
-
kircipeti
senior tag
válasz
Viszlát #8634 üzenetére
"érdemes választani egy szót (nálunk pupu lett)"
Csak megjegyzem, hogy ez nalunk a "csoki"
Egyebkent jo iras! Egyik naprol a masikra dolog tenyleg nem mukodik a kutyaknal, plane ha mar raszokott a rosszra.
Kutyasuliban szoktak is mondani, hogy a hulyeseget hamarabb megtanuljak, leszoktatni roluk nagysagrendekkel tovabb tart. Tudom, hogy ez semmiseg a lakasban uriteshez kepest, de pl. az ulesnel, ha nem igazitod meg mindig, hogy parhuzamosan uljon hozzad kepest, akkor kesobb ezt megszokja es megoszulsz mire rendesen fog ulni.
-
Viszlát
addikt
válasz
V.Stryker #8633 üzenetére
A bugyi semmiképpen nem megoldás. Lehet, hogy nem kakil be, de kellemetlen érzés/helyzet neki, nem véletlenül próbálkozott a félrehúzással.
Emellett a kutyus nem számítógépes játék, hogy megváltoztatod a beállításokat és várod a változást. Egyszer adtál neki korábban enni délután és nem kakilt egyből az esti kieresztésnél, aztamindenit... Szoktatni, nevelni kell, alakítani a szokásait, napirendjét.
Írtak már páran jó dolgokat, de a folyamatot magát úgy láttam senki nem véste ide. Ha megnézel bármilyen szobatisztaságra tanító leírást, mindenhol azzal kezdik, hogy az új helyre kerüléskor azonnal neki lehet állni a tanításnak. Eleinte a szobatisztaság annyit jelent, hogy rászoktasd a kutyát egy adott helyre, szépen, folyamatosan "beprogramozod" a kutyus reflexeit. Erről már kissé lecsúsztál, de szerintem a következőket kéne tenned:
- figyeld meg, hogy napközben a reggeli etetés után körülbelül mikor szokott kakilni
- amikor már kitapasztaltad, ne várd meg, hogy ő szóljon vagy menjen ki magától, hanem kicsivel előtte vidd ki te és legyél vele ott végig, folyamatosan biztatva a tevékenységre. Mint minden más szituban, itt is érdemes választani egy szót (nálunk pupu lett), amihez kötni tudja majd, hogy miért is jött velem most ki a gazdi
- nagyon fontos, hogy ha végzett, dicsérd meg jó alaposan, így csatolsz egy pozitív élményt is a dologhoz
- a délutáni etetést úgy kell időzíteni, hogy este még jusson idő bőven a pottyantásra és ne csak kiugorj vele két percre már hullafáradtan (főleg eleinte mindenképpen több időt kell rá szánni, aztán ha már beletanult, akkor pikk-pakk menni fog)
- bármikor rajtakapod a lakásban, akár pisi, akár kaki, azonnal határozottan rá kell szólni a már betanult tiltószót használva és felkapni/kivezetni arra a helyre ahol elvégezheti a dolgát és a fentebb írt módon biztatni majd dicsérni. Persze az is lehet, hogy bent már kijött belőle minden és kint nem folytatja, akkor sincs gáz, a lényeg, hogy a benti ürítéshez a tiltást kapcsolja.
És a legfontosabb. Nem fog egy nap alatt megoldódni a helyzet, kitartás, fegyelmezett, következetes odafigyelés kell, de megéri, mert mindenki jól jár vele.
-
V.Stryker
nagyúr
Tegnap ahogy haza értem vele, fél hat táján, adtam neki enni és olyan háromnegyed kilenckor lementem vele. Hát a kaki elmaradt. Éjszaka az eredmény ugyanaz. :S
Két hete kezdett el tüzelni és akkor az első hétre kapott ilyen tüzelő bugyit. És láss csodát egyik napról a másikra szobatiszta lett. Három nap mulva rájött, hogy odébb tudja húzni a bugyit és akkor pisi volt, kaki nem. Amióta nincs rajta a bugyi, azóta megint meg már kaki is van. Szóval szerintem az lesz, hogy megkapja a bugyit éjszakára...
-
Bibby
addikt
válasz
V.Stryker #8629 üzenetére
Nem biztos hogy ez ilyen egyszerű. Nálunk reggel meg estefelé kap, de attól még éjjel sincs semmi probléma. Szvsz ha egyszer szobatiszta az állat, akkor ilyen gondja nem lehet, fizikailag értve. (Mondjuk a mi kutyánk ilyen szempontból "áldás", ha 8 órát alszunk addig bírja, ha 10-et akkor addig
Ja és ez még nem is nagyvécére vonatkozik, csak kicsire. )
Persze ki lehet próbálni hogy korábban kapjon, hátha bejön a dolog. -
-
V.Stryker
nagyúr
Igen, azt nem tudtuk,hogy nem etetési időhöz közel kell kaját kapnia. :S
-
-
Telomanikus
senior tag
válasz
V.Stryker #8625 üzenetére
hát csak idézném magamat...illetve a netet...
"Egy fontos tanács: szoktassuk hozzá egy etetési és itatási programhoz. Etessük minden nap ugyanabban az órában, de sosem a lefekvési időhöz közel, és rejtsük el az ennivalós tálat mielőtt lefekszünk. Reggel, tegyük vissza a tálat a helyére. Így kialakul egy rutin, ami a szükségleteket is alakítja."
-
Telomanikus
senior tag
válasz
V.Stryker #8620 üzenetére
Délután kapjon kaját és akkor még este kiviszed...remélhetőleg kijön belőle...és akkor este már nem nagyon lesz...de persze nem tudom...nekünk az újdonsült 2 hónapos kutyus (franciabulldog) már többnyire az ajtóhoz megy ha kell neki valami és akkor kimegyek vele...a lakásban újságpapír van leterítve egy helyen és odaszoktattuk, mert hát nem ülünk egész nap és lessük, hogy mikor óhajt üríteni...
"Egy fontos tanács: szoktassuk hozzá egy etetési és itatási programhoz. Etessük minden nap ugyanabban az órában, de sosem a lefekvési időhöz közel, és rejtsük el az ennivalós tálat mielőtt lefekszünk. Reggel, tegyük vissza a tálat a helyére. Így kialakul egy rutin, ami a szükségleteket is alakítja."
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni. Szóval a kutyulink 7 hónapos és k.rvára nem akar szobatiszta lenni. Éjszaka, hajnalban még a lakásban elvégzi a dolgát.
Már keltem hajnali ötkor, hogy levigyem, de akkor már ott volt a cucc. Napi 2-3 szor mindig le van vive sétálni, este is. Napközben ráadásul velünk van a melóba, kertesházban.
Kölyök kutya, egy éves koráig elvileg napi 2-3 szor kell ennie. Nálunk reggel este kap. Mit tudjak tenni, hogy leszokjon az éjszakai beszarásról? -
deicide
veterán
válasz
kircipeti #8617 üzenetére
A hétvégén már jobb idő lesz, megpróbálkozom megörökíteni...
fero02: köszi, a nevükben is.
Tegnap Slayerrel elkezdtünk klikkelni, én azt gondoltam, hogy 13-14 hetesen még korai, de nem, 4-5 klikk után már fülelt és várta a hangot, iszonyú hamar összekapcsolta a klikket a kajával.
-
deicide
veterán
válasz
Telomanikus #8610 üzenetére
Köszönöm. Viszont az első 2 kép az a nagyobbik kutyánk, az utolsó 3 pedig a pici...
ps: sp@rtan megelőzött.
-
sp@rtan
senior tag
válasz
Telomanikus #8610 üzenetére
Két kutyus van a képeken, a nagy Duma, a kicsi Slayer...
-
Telomanikus
senior tag
válasz
Winner_hun #8604 üzenetére
nem olyan pici, hogy simogatásnak vegye te -.- de nem is akkora, hogy lefejelje a földet...
úgy értem akkor értette amikor 40x elmondtam neki de nem vágtam fejen... bahh.... -.-lacos001 -
hát kisebb korában anyám, de aztán már én tanítgattam olyan alapokra, hogy "ül, fekszik, marad" meg én is sétáltatom...
A kis bulldoggal hát az ünnepek alatt egész nap én voltam vele...most pedig már délután vagyok vele...délelőtt pedig nagyrészt alszik... -
iwu
addikt
húbazz, kimarad egy hét, és nem folytonos hszek, mi volt itt kérem
!
A lépegetős kép nagyon találó, nekem is az jutott eszembe egyből
-
macikos
addikt
válasz
macikos #8106 üzenetére
Na, "Jimmyke" (tulipán jimííí)
szépen fejlődik. Már több mint 11 kiló. Igaz, eszik is, mint a disznó. Az egy dolog, hogy naponta 2-3-szor kap egy nagy tál kaját, de még kiharcolja, hogy megzabálhassa az öreg kutyánk kajáját is, amit az meghagy. Ja és rossz, de nagyon. Max. 5 percet bír ki csendben, utána játszani kell vele, különben ugat, mint a veszedelem. Amilyen kicsi, olyan erős és veszélyes már most. Munkavédelmi kesztyűben sem lehet vele játszani, mert átharapja
Persze megenni nem fog minket, de játszani már most óvatosan kell vele. Ja és azon felül, hogy mindenevő, mindenrágó is
A cipők a kedvencei, vigyázni kell, mert alaposan rendbe rakja őket
A hideget jól bírja, alig akar bejönni. Legszívesebben egész nap kint játszana a nagyokkal.
-
lacos001
senior tag
válasz
Telomanikus #8603 üzenetére
Nem felejtettem el neked irni,csak nem tudom,hogy az oktatás folyamatáról irjak ahogyan mi cselekedtünk,vagy az evidens dolgokról,mert azok tényleg a neten fellelhetőek.......minden.
A régebb idő óta veletek élő kutyával ki foglalkozott?
A kis francia bulival ki van egész nap,vagy mi történik vele?
bocs a pár kérdésért -
Winner_hun
félisten
válasz
Telomanikus #8597 üzenetére
e egy pici (tényleg kicsi) fejre pacsi.
Tényleg pici? Szóval nyugtasd csak a kutyát hogy jót csinált...
mert érteni szerintem eddig is értette...csak lesz*rta
)
Lol. Miből értette meg, már bele van nevelve?
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- Formula-1
- Azonnali informatikai kérdések órája
- BestBuy topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Home server / házi szerver építése
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- OLED TV topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Videós, mozgóképes topik
- További aktív témák...
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Fornetto Explorer DeLuxe gömbgrill/faszenes grill, pizzakemence feltét, pizzakő, elemes forgatónyárs
- Babzsák fotel (Dr. Relax - Gamer, sötét zöld, keveset használt, hibátlan)
- Midea klíma akciós áron beszereléssel együtt!
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- IPhone 16 256GB!!! Bontatlan! One függő! Jótállás: 2028.04.04.-ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest