- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Nagyon szépen kérek mindenkit, hogy aki tud segítsen!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Digitális Állampolgárság Program
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen mosógépet vegyek?
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Tanári fizetések: magas béremelést jelentett be az államtitkár - és a VALÓSÁG
Új hozzászólás Aktív témák
-
flensburg
tag
A Cápa!!
Szerintem igy olyan a pofikája...
[ Szerkesztve ]
Helyes irásom gyatra,Külföldön nötem fel,,ezért is nem írok helyesen ,,Bocsi mindenkitől akinek ez bánttya a szemét.flensburg felhasználónak 44 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
total90
veterán
válasz deicide #7089 üzenetére
Ugye, ugye Van, hogy lazán eszik, de általában így fal
(#7092) iwu
Szép kutyák nagyon, jó képek.
(#7093) macikos
Én úgy gondolom igen. Nekünk régen volt egy német juhász és 7 évvel később is megismerte a kölykét, úgy, hogy addig nem látta. Ezt onnét tudom, hogy felismerte, mert a többi kutyára azonnal rámoccant, nekiesett mindegyiknek és a kölykét meg egyből nyalogatta.
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
macikos
addikt
Szerintetek ha az anya kutya találkozik az 5 hónapos, 3 hónappal ezelőtt odaadott kiskutyájával, akkor megismeri?
-
iwu
addikt
válasz deicide #7091 üzenetére
Dera patak
Csobánka és Esztergom közte, Csobánka után a 15. km kőnél kell lemenni a parkolóba, és onnét lehet túrázni. vannak sütőhelyek is kirakva.
kilátás, adottságok, adottságok 2[ Szerkesztve ]
ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
iwu
addikt
válasz deicide #7083 üzenetére
pár kép:
hegyikecske 1
hegyikecske 2
pihi[ Szerkesztve ]
-
total90
veterán
válasz deicide #7086 üzenetére
Pöcöknek sem kell sok és bekajál egy nagy tál kaját. Ezt még télen vettem fel...
Eleinte azt hittem csak félti azért habzsol ennyire, aztán rájöttem, hogy csak imád enniHa nincs jó, ló a szamár is.
-
lacos001
senior tag
válasz lacos001 #7082 üzenetére
még 1 kérdés,csak már lejárt az 5 percem.....
Reggel menstruálós kutyánk lett,igy is lehet vinni Dunára vagy felejtsem el?Azt tudom,csajoknak nem árt szünetet tartani fűrdőzéssel kapcsolatban ha véreznek,na de a kutyáknál is be kell ezt tartani?
/ elég hülye kérdés nem? /
-
deicide
veterán
válasz total90 #7084 üzenetére
Szégyellem is magam néha, mert ha jönnek hozzánk és akkor adunk neki enni, mindenki azt hiszi, hogy éheztetjük szegényt, annyira habzsol...
Lauda: igen, neki van affinitása a képzéshez, én csak szeretem dögönyözni...Hihetetlen örökmozgó amúgy, mindezt 1 óra úszás után, nem tudom honnan veszi az energiát...de gondolom a Tiéd sem áll le, ha ott vagy mellette, kihasználja a társaságot.
[ Szerkesztve ]
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
lacos001
senior tag
Hi
Ugye nem okoz problémát a francia bulinknak ha a Dunába futkározik minden nap kb. 2 órát?
Szereti bekergetni a parton heverésző kacsákat vagy libákat ( ) a vizbe!
Néha elsüllyed a mélyebb részeken,mert olyan messziről ugrik be,aztán kiúszik,majd arrébb szalad a következő,természetesen 50 méterre lévő madárcsapathoz,hogy ők se legyenek már nyugodtan a parton a napsütésben.Kifulladásig fut,full vizesen,de élvezi.....na mind1
Lehet ettől baja?
Értem ezalatt,szőrzet,betegségek,mert a kedvének nem árt,amint látom! -
INMOTEP
őstag
Üdv nálunk tegnap volt Pót oltás és már új eu-s könyvet adtak ... nem is ez a lényeg be lett oltva és 3 db féreghajtót adtak és azt mondták hogy be kell neki adni egyszerre . Ettöl nem lessz baja ?
-
capulet75
addikt
Kb 1-2 óra de lehet sokkal több is, ez évszakfüggő.De valóban időigényes kutyák.
macikos: nááájsz! Kitartó volt a bull....
[ Szerkesztve ]
Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.
-
macikos
addikt
-
capulet75
addikt
válasz Winner_hun #7071 üzenetére
Igen.Az egyik hölgy birdibolond de neki nem lehet mert szigorú a pasi.Ezért kijár a talikra és ott éli ki magát.
Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.
-
titán
válasz Winner_hun #7071 üzenetére
A Dalmata.
-
capulet75
addikt
-
titán
válasz runner 125 #7064 üzenetére
Mindenfele kotekedes nelkul irom a kovetkezoket es a kutyat is sajnalom, hidd el.
Ezt csak igy tudom en felfogni. A kutyaert a gazdaja a felelos minden esetben. Ezert is irtam, hogy jobban kellett volna figyelni ra. A rendoros temanak ehhez semmi koze. En is ramentem egyszer a kutyam labara (illetve nem mentem ra, csak surolta a szoret) es eszembe sem jutott magamrol elterelni a felelosseget. Ha jarok ki a garazsbol allandoan szemmel tartom hol van eppen (tukorben es korbe nezegetessel), ha nem latom, akkor kiszallok es ranezek. Es nagyon fontos, hogy az udvarban csak lepesben a kocsival, igy ha veletlen neki vagy ramennel, akkor sincs nagyobb baj belole, mert nyikkanik. Ezeket muszaj ahol autoval/tgk-val kozlekedsz a kutya teruleten. Az nem kifogas, hogy nehez meg lehetetlen lett volna megoldani. Oda kell figyelni, lassan kell menni, vagy el kell zarni a kutyat.
Nyilvan ami megtortent, azon mar nem lehet valtoztatni, viszont a jovore nezve hasznos lehet ha ezeket megfogadod.
-
runner 125
nagyúr
Persze, így is fel lehet fogni, de tudod ez olyan, h ha az a rendőr, akit most lelőttek nem a bal hátsó kereket nézi, hanem az elsőket, akkor most élne. ""
Ebbe nem érdemes belemenni, történt ami történt, a tényeken változtatni sajnos nem tudunk. De hidd el, h mindenkinek lelkiismeretfurdalása van, de a 11év alatt soha nem történt, de még csak ehhez hasonló sem. Pedig mikor 4-5-6 éves volt, nem egyszer húzta el a csíkot, amikor kinyitottuk a kaput, futott néhány kört, szaglászott, és 10 perc múlva ott ült az utcaajtóban.
Folyton tartotta a tisztes távolságot, illetve amint írtam már, azt nem tudtuk, h a szeme is ennyire rossz.mod. egyébként mennyire jó gyógyír szerintetek ilyenkor egy ugyanolyan színű spánielt vásárolni?
Annyira hiányzik mindenkinek a jelenléte, bár öregecske létére mostanság a bokor alatt feküdt szinte egész nap, de akkor is..[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
capulet75
addikt
válasz Winner_hun #7059 üzenetére
Ne hagyd hogy esőben felfelé nézzen.Megtellik...
-
titán
válasz Winner_hun #7059 üzenetére
Udv a klubban! Fujd le ezzel a sprayvel es nem kell ra az a csunyasag, nem fogja bantani. Egyebkent aranyos a kepeken.
-
Winner_hun
titán
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Eagl3
veterán
válasz runner 125 #7055 üzenetére
Kennel vagy valami elkerített rész... sajnos az ember a saját hibájából tanul a legtöbb esetben. Egyébként sokszor megtörténik ez a baleset, a múltkor egy 7 hónapos Shar-pei -t ütött el a fiatal hölgy gazdi, sajnos ő sem maradt életben, mikor kiengedték az állatorvostól otthon belsővérzése lett...
-
Diego!
senior tag
De így meg az élete múlt rajta.
Ez borzasztó -
titán
De naponta 8x egyszerűen kivitelezhetetlen lett volna oda-vissza mászkálni, csak azért, h bezárja szerencsétlent az ember.
Viszont ha bezarjatok most is elne. De nehogy valami lelki terrornak vedd ezt, csak ezzel nem lehet a felelosseget a helyzetre vagy a kutyara haritani.
-
runner 125
nagyúr
A vakságát az orvos mondta, amikor kijött Ettől függetlenül persze, h bánt mindenkit a történtek. De naponta 8x egyszerűen kivitelezhetetlen lett volna oda-vissza mászkálni, csak azért, h bezárja szerencsétlent az ember.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
titán
válasz runner 125 #7050 üzenetére
Sajnalom! Ettol fuggetlenul egy vak es suket kutyara jobban is vigyazhattatok volna, ha o mar nem tud epp ezek miatt.
[ Szerkesztve ]
-
flensburg
tag
Ez igy van !
Hosszú ideje tenyésztek Kutyákat ebben az esetben PL-Rottweilereket,Nem egy kutya került hozzám felnött korában,És egyböl kezdödött a ki az ur a háznál játék ,PL-ITT látható a 69kg-os rottim Na ö nála egybböl keménynek kellet lenni,,Igaz a mai napig beprobálkozik,de má nem olyan sürün...Anyí az egész Szerettet kell nekik de nem szabad hagyni,hogy a Gazdi fejére nöjön.....Helyes irásom gyatra,Külföldön nötem fel,,ezért is nem írok helyesen ,,Bocsi mindenkitől akinek ez bánttya a szemét.flensburg felhasználónak 44 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
runner 125
nagyúr
válasz macikos #7051 üzenetére
Jah...
..szerencsétlen folyton tartotta mindig a tisztes távolságot, de szinte biztosan a gyakorlatilag 0 látás, és 0 hallás miatt nem jól mérte fel az autó "sebességét", és elé került.
Arra meg gyakorlatilag nincs lehetőség, h mindig bezártuk volna őt, naponta minimum 6x oda vissza autóval, és 2x teherautóval.
-
macikos
addikt
válasz runner 125 #7050 üzenetére
Ilyet... Szegényke
Nekünk is ott vannak a kocsi mellett a kutyák, de csak a nagyok, őket simán észrevenni. A 13 éves tacskó keveréket mindig is bezártuk. Ő is vak mindkét szemére szürke-hályog miatt.
-
runner 125
nagyúr
Bocs, h ilyet megosztok veletek, de ma sajnos váratlanul meghalt a 11 éves spánielünk, Dodi.
Történt, h - mint mindig a 11 év alatt - jöttünk haza, s jártunk be esténként a kocsival a garázsba, kb. 40 méter hosszan, s szerencsétlen az 5 éves németjuhásszal folyton futottak a kocsi mellet, s Dodi mindig ugatott, persze, h örült...
Az utóbbi 1 évben már annyira megöregedett, h 2-3 méterről kiabáltam neki, és nem hallotta meg.
A mai napon is futott a kocsi mellett, de valami módon sajnos bal első kerék alá keveredett. Hab a tortán, h pont édesanyám vezetett, akit nagyon szeretett, s persze fordítva is igaz, ...szegényt alig bírom megnyugtatni.Rögtön hívtam az állatorvost, aki ki is jött, de azt mondta reménytelen, gyenge volt a keringése is, mellesleg mindkettő szemén szürke-hályog is volt. Doki szerint "amúgy sem" volt szegénynek sok hátra. De akkor is szörnyű, h így kellett távoznia.
Együtt nőttem fel vele, rettentő sok boldogságot okozott.
Nyugodjon békében."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
titán
Bexaras mik vannak:
[ Szerkesztve ]
-
capulet75
addikt
Ezért kell 2-6 hónapos korban nagyon odafigyelni a nevelésére.Később is lehet nevelni csak akkor már le kell küzdeni a rosz beidegződéseket is.Mindenképp olvassatok szakirodalmat vagy vannak erre megfelelő topicok itt.
-
wwhy
veterán
valami nem stimmel ezekkel az ebekkel
Egy tipp: ha biztos az ül, akkor amikor készülne őrjöngeni/húzni stb. pórázzal leültet/fektet. Ha kicsit megnyugodott, lehet tovább menni. És ezt eljátszani 1001x. Nincs olyan, h ne lehetne ráncba szedni egy kutyát .... Legrosszabb esetben, amikor beindul egy hatalmas grabancrázás+NEM parancsszó helyreteszi. Csak jókor és jó helyen fogni a grabancot!! Nem a nyakát/marját stb.ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
iwu
addikt
jól van, jól van, jól van...nem a tüzet akarom szítani, elnézést, ha félreérthető voltam
Tudom, hogy más a goldi, meg más az nj, mivel eddig csak nj-m volt ez a 3.
csak azt akartam mondani látatlanban, hogy jó sok évet voltam profi kutyakiképző mellett a kutyáimmal, és sajnos rengeteg olyan gazdit láttam, aki képtelen volt kezelni a kutyát, illetve rosszul alkalmazta a technikákat. Míg a leggonoszabb kutyát is rendbe szedte az ember...
üdw,iwuajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
Skizz
addikt
Szerinted ez nálam nem volt meg? Néha annyira felbassza az agyamat, hogy én is rántok rajta ekkorákat, pedig van vagy 45-50kg a "kutyus", de annyira nem érdekli, hogy azt el nem lehet mondani... Hidd már el, hogy egy goldi nem azonos egy makacs NJ viselkedésével. Meg egy NJ egy másik NJ viselkedésével sem...
-
iwu
addikt
már nem szerkeszthetek...sry.
nem az a lényege a fojtónak, hogy folyamatosan fojtsa a kutyát!
azt tudni kell használni - elnézést, ha bántó a fogalmazás.van rengeteg eszköz, de mindegyiknek meg van a technikája.
rutintalanabb gazdának azért érdemes minimum pár óra kutyaiskola, hogy a GAZDI sajátítsa el a tanítási és eszközhasználati technikákat.feljebb említette vki az elektromos távirányítású nyakörvet, jó és drága dolog, viszont ezzel is könnyen el lehet rontani a blökit, ha nem megfelelően van használva.
üdw,iwu
-
iwu
addikt
most kövezzetek meg, de:
a goldi, sima bőrnyakörv (nem fojtó volt,azt sosem használtam), kb 2m-es póráz, hagytam megindulni, majd 2 kézzel úgy rántottam vissza, hogy repült a levegőben! elég volt 3x...
ha keménykedik a kutya, neked is kell!
itt már nem arról beszélünk, hogy ha okos, kell a jutifali, hanem ha "hülye", tanuljon belőle...
nah, én ezt értettem rángatáson.
-
capulet75
addikt
Ajánlom a Jan Fennel: Kutyapszichológia.Esetleg ha beszélsz ánglishul akkor Viktoria Stilwell könyvei is segíthetnek.Ott van még Korom Gábor:neked ugatok c. könyve,az is hasznos.
[ Szerkesztve ]
-
Skizz
addikt
Bőrpóráz, egysoros fojtólánc, még mi az anyám kínját vegyek?
Jól csinálom, mert az összes itt már korábban leírt módszert kipróbáltam. Például:
-ha nem nyugszik, megállok és csak akkor indulok, amikor már rám figyel-nem használt
-addig rángatom kis, határozott mozdulatokkal, amíg be nem fejezi a rohanást-nem használt
-egész séta alatt végig húzom magam felé-nem használt/a fojtó körül már kitépte a nyakáról a szőrt
-magam mellé állítom és rövidre fogott pórázzal vezetem magam mellett-nem használtDe tök mindegy, addig nem érthetitek, miről beszélek, amíg nem látjátok séta közben. Meglátja a kezemben a pórázt és megvadul. Felborzolja a szőrét és rohan mint a veszett, közben köhög és öklendezik a fojtótól, mert legtöbbször rángatni se tudom, mert annyira húz és cikázik, hogy már fel se fogom, hogy épp hova készül...
-
iwu
addikt
hááát, pedig az menni szokott, jól van fent a nyakörv? ha rántod, valóban szorítja? fültő környékére kell tenni...
deicide, próbáltátok hosszú pórázzal? (mmint 30-50 méteressel?) elfut , parancs, és visszaránt, csak nagy rutin kell hozzá, hogy ilyen hosszúnál jóütemben jöjön a rántás.
általánosságban a fegyelmezetlenebb kutyákra: ezért írtam pár oldallal korábban, hogy a klikker meg a jutifali király, csak elmarad a fegyelem...muszáj a "porosz" iskola, hogy ne kanászodjon el..
üdw,iwu
-
capulet75
addikt
Hm.Nekem ül,fekszik,megáll ha rászólok,visszajön meg az összes hülyeséget csinálja és néha 4-6 órát kezeljük a bundáját.Pedig kutyasuliban is csak kétszer voltunk,rájöttünk hogy megy ez nekünk annélkül is.Egyszerűen következetesnek kell lenni és soha nem szabad hagyni h ő legyen a góré.Persze lehet hogy kifogtam egy ilyen engedelmes,jó kutyát.A jutifalizással és alkalmanként a szidással mindent el tudtunk érni.
-
deicide
veterán
először a miénk sem akart, de aztán ráérzett az ízére. Jók a tavak, ha fehérváron maradtunk volna, más lehetőség nemigen lenne, esetleg még a bregyó. A kajakospályánál az a rossz, hogy mindenhol betonperem van és a víz a szegélytől kb 30 centire van, ezért megyünk inkább a nádas részre, ott olyan, mint a tengerpart, egyszercsak elkezdődik a víz. Nekünk is azt javasolták, hogy sokat ússzon, attól erősödhet a mellkasa a leginkább.
-
Eagl3
veterán
válasz deicide #7026 üzenetére
Az frankó mozgás neki... mi most a palotavárosi tavakra szoktuk vinni fürdeni, de nem nagyon jött még rá a lelkem, hogy ő úszni is tud. Ahol leér a lába ott nagyon elvan, beledugja a fejét a vízbe és bugyborékol meg belevetődik a partról. Viszont oda nem nagyon megy, ahol nem ér le a lába, egyszer belevágódott, akkor kicsit megijedt, azóta fokozatosan megy csak vízbe. Nem egy vízi mentő na...
-
deicide
veterán
Akkor marad az, hogy figyelünk és kizökkentjük, amikor nagyon rámozdulna valamire...
Már nem, kiköltöztünk Sukoróra, Nadapra szoktunk menni, ott hatalmas üres tér van, ahol nagyokat tud futni a labda után, illetve a tó északi partjára, az evezőspálya után, ott szintén vannak terek, illetve most kezdtünk el vele szintén itt úszni is, a horgászok által a nádba vágott kb 2-3 méter széles rések vannak, oda leülünk párommal és csak dobáljuk be neki a vízzel félig töltött palackot...
[ Szerkesztve ]
-
Eagl3
veterán
válasz deicide #7024 üzenetére
Én szerintem felesleges ezzel "kínozni" a kutyát, csak nagyon extrém esetekben és nagy, kezelhetetlen kutyáknál szokták alkalmazni én úgy tudom.
Az én boxerem is ilyen mint amit leírtál, mindent megcsinál, csak sajnos nagyon pörög, állandóan izgul, feszül mindenre, ezért néha nehéz vele, én is abban bízok, hogy elnövi majd és komolyodik annyit, még csak egy éves...MOD: ha jól emlékszem Fehérvári vagy, merre szoktatok menni sétálni?
[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
válasz deicide #7023 üzenetére
Lejárt a modidő, annyit akartam hozzátenni, hogy ezen kívül semmi gond nincs, jön szépen láb mellett, kézjelekre/szóra ül/fekszik/áll/marad, ez az egyetlen dolog, ami még kis időt igényel, csak gondoltam, ezzel az elektromos impulzussal ki lehet zökkenteni a kutyát...
-
deicide
veterán
Párom kutyakiképző, ez sajnos a fajta sajátja, hogy 1.5-2 éves kora előtt nehéz kirántani abból a fázisból, amikor már ráizgult valamire. Ha elkezdi hegyezni a füleit, begörbíti a mellső lábát, akkor már tudom, hogy szólni kell, mert elrohan. Ha ezt nem vesszük észre, rohanás közben már nem használ semmi, amikor megunja a kergetést, visszajön. A tenyésztő azt mondta, hogy erre figyelni kell, kinövi majd, de addig résen kell lenni sétánál...(merthogy nem pórázon sétálunk).
-
Eagl3
veterán
Akkor rosszul csinálod a rántást... és valószínűleg rossz maga a nyakörv és talán a póráz is.
A nyakörv ha lehet, akkor egy vastag lánc legyen, amit rá tudsz szorítani a kutyára, így ha megrántod, rendesen bevág neki amit nincs az a kutya ami nem érez meg. Rántani meg folyamatosan kell addig míg nem azt csinálja, nem arra megy\néz amerre te akarod és irányítod. Pl.: ha folyamatosan a földet szaglássza miközben sétáltok előre, akkor határozottan rövid, de erőteljes rántásokkal rántsd felfelé a fejét a földről. Ugyan ez ha be akar menni a bokorba jelölni vagy szaglászni, akkor is rángasd el onnan.
Ezt így látatlanba nehéz, valóban nem árt egy oktató, hogy legalább az alapokat megmutassa. -
Eagl3
veterán
válasz deicide #7017 üzenetére
Azért ez nem egészen így működik... ezeket a cuccokat jó, ha olyan ember kezeli, aki ért is hozzá. Egyébként én valószínűnek tartom, hogy szükség se lenne ilyen drasztikus eszközre, elég lenne elmenni vele kutyaiskolába, hogy megtanítsák azt, hogyan kell bánni a kutyával.
-
titán
(#7011) wwhy Oksi, koszonom a tanacsaid. Megprobalom majd jobb belatasra birni, de nem sok eselyt latok ra, hogy sikerul.
(#7012) Kidus Igen, igy kellene lennie, de sajnos nem ez van. A furdetes, locsolast azt nyomatja onalloan is. Egyebkent a kefelest is szokta kicsit hagyni, amikor olyan helyeken csinalom, amit elvez. A nyakat es a hasat pl, azt szereti, de ahogy raterek a gennyesebb helyekre, mar el is huzza a csikot.
(#7013) V.Stryker Jo ez a cucc. Mar egyszer adtam neki 1-2 eve, a kullancsok es a szore rendbetetele miatt.
(#7014) iwu Nalam szoges van rajt es azzal csinalom a raszolas+visszarantast, amit irsz, de ugy szarja le ahogy van. Par metert/a kovetkezo erdekes szagig jon normalisan, aztan megint belehuz. Nem egyszeru eset.
[ Szerkesztve ]
-
Skizz
addikt
A parancs/rántás kombóra csak annyit mondok, hogy sokszor nem ilyen egyszerű az élet. Nálunk például séta közben egy ilyen parancs meg egy jókora rántás semmit nem használ. Sőt, séta közben soha semmi nem használ. Az egyetlen valamire való módszer nálunk az, hogyha meg akar állni szaglászni, akkor megállok vele és ha mindent megnézett magának, akkor utána egy kicsit lenyugszik...
Na mindegy, lassan itt az ideje, hogy tanárt hívjunk (a közelben lévő sulit nagyon szidják).
-
iwu
addikt
a kutyaszőrözésbe nem szólok bele (én sosem keféltem a juhászt pl...), de amit ebben a támában mondott wwhy, az teljesen igaz.
szerintem menj vissza az alapokhoz.
a stabil fekszik a legfontosabb egy kutyánál szerintem, mert ha bmi után megindul séta közben, ezzel az életét mentheted meg.
ki kell vinni totál közömbös helyre, és elkezdeni a kemény trenírozást.
rövid pórázzal, lábmellett, ül, fekszik. és ha nem csinálja, igen is fel kell lépni keményen.
a goldim megtanulta a 3. v 4. sétánál (3 éves kutya), hogy nem ugatjuk a kerítésen túliakat...hagytam hosszabb pórázt neki, és ha ugatva megindult, akkor jött a parancs, hogy rossz!, majd a következő másodpercben úgy rántottam vissza, hogy csak úgy nyekkent...meglepődött, nem tudta, mi van...
következő kísérleténél megint a parancs, majd utána a rántás...3.nál meg már a parancsra megszeppent, és megállt...
kellemetlen, meg én is sajnáltam a blökit, de kell a fegyelem, és célravezető..
lényeg, hogy először mindig a tiltó parancs, majd utána a negatív élmény...hamar megtanulja, hogy ha a parancsodra megáll, elmarad a negatív élmény.
ezt nagyon következetesen kell csinálni, az fontos!
sose hagyd rá a kutyára, hogy az legyen, amit ő akar. ha már lankad a figyelme, akkor is hajtsd végre az utolsó gyakorlatot, és csak utána kezdjetek el játszani...
-
V.Stryker
nagyúr
Ilyet kaptunk mi is a macskának, amikor jött egy kiscica és a nagy ettől annyira stresszelte magát,hogy véresre nyalta az orrát. Bekentem néha ezzel a kábítós vacakkal az ínyét és jókat szundított,nem idegelte magát és így jött helyre az orra. És közben a kicsivel is megbarátkozott. Szóval, van mikor kell ilyen.
-
-
Kidus
őstag
Teny, hogy a kutya helye ott van, ahova a gazdaja tette.
Nem mehet el anelkul, hogy elengedned. Ha nem megy a szofogadas, tanitani kell addig, amig nem marad. Kezdheted mondjuk szamara kellemesebb helyben maradasos dolgokkal, nem egyol kefe.
Nyugtatozni is lehet, komolyabb veszelye nincs, nyilvan nem kell lenyomni minden heten ketszer. De talan jobb megtanitani neki, hogy ott marad, ahova "tetted".
Vagy lehetoseg szerint usztatni, furdetni, sima locsolo-csovel is megfelelAzzal nyilvan nem ertek egyet, hogy a szor apolasa felesleges lenne.... de nem nagyon szeretnek vitatkozni rajta
Assuming Control
-
wwhy
veterán
(nehogy bármit kötekedésnek végy!)
Úgy látom, egy alapvető parancsot nem tanítottál meg neki, és ez az "állj". Igaz, nagyon sokan mókásabbnak tartják, h pacsit adjon a kutya. Szóval ezt meg kellene tanítani neki, de ahogy látom, már korosabb, nehezebb jobb belátásra bírni. Ilyenkor én a rövid pórázt használnám, hogy amikor elsétálna, legyen mivel korrigálni, Illetve ha tudja az ül/fekszik-et, akkor bármelyiket azonnal kiadni, ha sétálós kedves szottyan (a fekszik stabilabb). Kicsit kényelmetlen neked, de próbáld meg ül-ben kefélgetni (asztalra felültetni) abból nem szabadna felálljon és elmenjen....
Ha nem hallgat így sem rád, akkor az alapoktól kell építkezni valahogy, mert nyilvánvaló, h csak megtűr a falkában[ Szerkesztve ]
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
titán
Konkret tanacsokat kernek Toled is, hogy hogyan merre. A biztos van mas megoldas es egyeb megjegyzesekkel nem megyek sokra. Ez egy makacs kutya ilyen szempontbol. Nem bant es nem kap oda soha, viszont elmegy onnan. Akarhanyszor szolok ra, akarmilyen kemenyen, nem szamit. 10 masodpercig nyugton van, es mar megy is. Szoval otletek?
De azt sem ertem mit vagytok oda ettol a kabitos dologtol. Semmifele rossz hatasa nincs az allatra az orvos szerint, ha rendszeresen adod, akkor sem.
[ Szerkesztve ]
-
iwu
addikt
végig olvastam a 7vége történéseit...jajj
egy dologhoz fűznék hozzá:
"De jo ez a zseles kabito cucc, ennek engedelmeskedik. " - ez nem jó így szerintem...
igen is tudnia kell a blökinek,hogy ki a góré. Láttam én már 50kg-s, 4 éves kan rotit helyre tenni embert, pár alkalommal foglalkozott az ebbel, az tudta utána, hol a helye. Itt nem verésről beszélek, hanem, komoly, kemény, következetes hozzáállásról...tök jó képeket tettetek fel!
-
titán
válasz deicide #7001 üzenetére
Ezek mar ma delutan keszultek. Meg kicsit kelekola volt, de mostmar rendben van, labdaztunk meg minden, epp most kajazik.
Dokinal nalunk is ez van. Engem nem bant soha, nem is kap oda, viszont a dokit es az asszisztenset nagyon nem szereti. Ha a dokinal injekciostu van, akkor pedig vegig koveti a szemevel es mar tudja, hogy az az ove lesz valoszinuleg, akkor mar fogni kell mint allat.
Jo kep lett!
-
wwhy
veterán
válasz Winner_hun #7003 üzenetére
Ha csak 1-2x, alkalmanként, nem jelentős. De ha folyamatosan, akkor sérülhet, elfertőződhet. De a kimaradás járhat a korral is...
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
deicide
veterán
Még a drog hatása alatt készültek? Vagy csak aludni készül... Tényleg nagyon szép a szőre, meg ezek a radar fülek...
Ma nekem is sikerült egy érdekeset megörökítenem, olyan menhely érzésem van, mintha azt mondaná, engem vigyél haza, nem fogod megbánni...
[ Szerkesztve ]