Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Asus B150-Plus D3 coffeetime mod! (DDR3)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
Új hozzászólás Aktív témák
-
kenwood3
addikt
köszönöm a tanácsokat megpróbálom kivitelezni majd őket

-
public73
senior tag
válasz
kenwood3
üzenetére
szia!
hátha tudok pár ötlettel szolgálni én is:
- mindenféleképp az udvarban kezdjétek el a pórázzal való sétát (ismerős környezetben), de zavaró tényezők nélkül (ne legyen ott a másik kutyád, aki zavarná, rakd el az udvarról a játékait, a kajástálját, ilyesmi.)
- ha van neki kisméretű (labda, csont, ami elfér a kezedben, vagy a zsebedben) játéka, akkor a pórázzal való foglalkozás előtt vedd magadhoz, de úgy, hogy a kutya lássa, hogy nálad van!!!
ez lesz a későbbiekben a jutalom. (lehet nálad jutalomfalat is, ha arra jobban cuppan a kutya, de mindig a kezedből etesd, ne dobd neki a földre, ne szokja meg, hogy onnan szedje föl)
- ne fojtóval kedzjetek, hanem csakis bőrnyakörvel és viszonylag hosszabb pórázzal.
ha egysoros fojtót teszel rá kezdetben és csak 30-40cm-es "szabadságot" engedsz neki, akkor a kutya beszorítva érzi magát és harcolni fog ellene....
- a kutyát mindig egy oldalon vezesd (ez a bal oldal szokott lenni!) és következetesen próbáld ott is tartani!
- mindenféleképp a játékosság jegyében kezdődjön a séta tanulása!
- kösdd össze mindig a póráz jelenlétet valami pozitív élménnyel (pl: rárakod a nyakörvet, nagyon megdícséred, megpaskolod, beszélsz hozzá, ha elindultok pórázon, akkor mutatod a játékot, hogy a közeledben maradjon.
nem baj, ha játszani akar vele, maradjatok mozgásban, mintha az utcán sétálnátok.
ha teheted naponta többször kevesebb időt gyakoroljatok így cirka 1-2 héten keresztül!
ha elfogadja a nyakörv-póráz párosítást, és nem akarja magát kitépni a kezedből, akkor lehet továbblépni majd....
a kóbor kutyák akkor veszélyesek, ha falkában támadnak, ami a legnagyobb probléma! -
rlazol
veterán
válasz
kenwood3
üzenetére
Lauda kollégának maximálisan igaza van.

Próbáljátok meg az egyik kutyát lekötni vmi játékkal, amíg a másik kinnt sétál - illetve sétálni tanul. Remélhetőleg pár alkalom elég ahhoz, h megtanuljanak viselkedni annyira, hogy már kimehessenek ketten.
Rengeteget dolgoztam hasonló kutyákkal, akik ráadásul nem nagy kertben, hanem ketrecbe zárva töltötték a napot a 3*10 perc sétán kívül. A legfontosabb tapasztalatom a "rendszeresség" szó.Ha a kutya számára a séta olyan, mint a szülinap, vagyis HA évente egyszer van, akkor úgy is fog viselkedni. Őrjöngeni fog.

Ha megszokja, hogy akár csak napi egyszer (figyelem, a kutya a "minden másnap" meg "minden héten" és hasonló, tehát az egy napon túlmutató ritmusokat borzasztó nehezen fogja fel, ha egyáltalán), de vmihez köthető módon (kaja előtt, hazajövetel után fél órával stb) kimegy sétálni, akkor egészen másképp viselkedik, mert tudja, h visszatér.
És igen - sajnos sok a felelőtlenül kint kóborló eb. Ezekkel szemben itt már millió jó tanács elhangzott, többet én se tudok - légy óvatos, bizalmatlan, és határozott.
-
kenwood3
addikt
nem az volt a fő indokom arra , hogy nem vittem sétálni mert nagy a kert , hanem azért mert 2ő van és lehetetlen úgy elvinnem az 1iket , hogy a másik ne szedje szét a kerítést vagy ne próbáljon utánam szökni . egyszerre meg 2őt vinni olyan mint ha 1 autót próbálnál visszatartani mikor elindul . illetve az uccsó indokom a rengetegszer előfordul , hogy szabadon vannak az utca kutyái , verekedést meg nem akarok
-
válasz
kenwood3
üzenetére
Most olvasom a postodat, ez a kutyas link elvonta a figyelmem mikor ideneztem. Alapbol hibas kovetkeztetes az, hogy a nagy kert eleg a kutyanak, ezert nem kell vinni setalni. Ez nem igy van.
Akkor is vinni kellene minden nap, hogy szaglasszon, ismerkedjen a kornyezettel, jelolgessen stb, ott a kertben mindig csak a sajat es a Ti szagotokat erzi, marmint a tereptargyakon. Ebbol a szempontbol szinte lenyegtelen, hogy mekkora a telek, ahol el a kutya. Ha ilyen ritkan viszed el es alig van rajt a poraz, akkor neki se allj az egesznek, mert nem jarsz sikerrel. Ennyi ido utan amugy is nehez lesz, de ha raszanod magad a mindennapos setakra, akkor tudunk segiteni a leszoktatasban. 
-
rlazol
veterán
válasz
kenwood3
üzenetére
sok-sok gyakorlással. És persze konzekvens büntetés-jutalmazással.
De ha fényévente egyszer jön ki a kertből, akkor kissé esélytelen.Alaphelyzetben futás/kocogás mellett tanulja meg a legegyszerűbbben. Rövid póráz (nagyon rövid) és rángatod magad mellett. És persze dícséred, ha kicsit sikerül jól csinálnia. Semi fizikailag sem idegileg nem egyszerű, de megtanulják.
Az alapja viszont akkor is a rendszeres séta. -
Calogero
addikt
Tiszta szívemből kívánom hogy ő is így járjon...... vagy még kellemetlenebbül.
Figyelem a linken nyugalmat megzavaró videó található, gyengébb idegrendszerű nézőknek megtekintését nem ajánlom.
-
kenwood3
addikt
válasz
kenwood3
üzenetére
egyébként vki elárulhatná , hogyan vegyem rá a kutyám aki szinte pórázszűz , hogy ne húzzon hanem mellettem sétáljon ? Az igazság az , hogy van 1 kb 5000 nm2 -es kertünk ahol szabadon vannak , így nemigazán van értelme a sétának mivel mozogni tudnak ! De azért jó lenne ezt megtanítani neki , mert azért a dokiig nem volt 1xerű elsétálni meg hazajönni ma !
-
iwu
addikt
az ázott juhászlányka...csórikám, tegnap séta közben keszin a "tóvárosban" az enyémek a jégtáblákkal játszottak, persze nyakig vizes volt mindkettő. a képek nagyon trék lettek a telefon miatt, azokkal nem borzasztok senkit, de baromi vicces volt, amikor a goldi a pofájával nyomta bele a vízbe a jeget úgy, hogy az orra is víz alatt volt, csak a szeme látszott ki, mint a vízilovaknak

bazz, múlkor meg volt eksön. utcánkban kirontott a masztiff meg a boxer, neki a goldinak, hááát, kiállt magáért rendesen, de félelmetes volt...boxert lerugdostam, a masztifot meg leemeltem, kb 30kg előnye volt...
Adonimus, a Panda videót elnézve minden juhász bolond
az enyém s ezt csinálja, ha játszunk, rohan, mint az őrült
-
V.Stryker
nagyúr
Kilencedike óta nem írtam. Úgy tűnt,hogy megvalósult a szobatisztaság és ment is a dolog, bugyi nélkül. Egészen máig. Tegnap este kilenckor levittem, pisi/kaki megvolt, de reggelre egy nagy pisi és egy kis kaki fogadott.
Mától megint bugyi... -
-
Telomanikus
senior tag
válasz
Telomanikus
üzenetére
valaki?

-
Adonimus
senior tag
válasz
Telomanikus
üzenetére
Egész nap ezt csinálja. Mikor indulok a buszhoz hajnalba, onnantól kezdve mint akit felhúztak.. Ráadásul nagyon okos is, néha már tulságosan is..
Imád játszani. A legelső játékát (ami van a videóban is) mindig magánál tartja, még aludni is azzal szokott. Amikor a sípot kirágta belőle napokig csak ült mellette.
-
Adonimus
senior tag
-
Telomanikus
senior tag
2,5 hónapos kutyus (francia bulldog) kaphat már a főtt husiról porcot? és tüdőt?
kis mennyiségben!?
-
Adonimus
senior tag
Hali mindenkinek.
Lenne egy kérdésem: Nem nagyon értek a kutyákhoz és az árakhoz sem. Egy kölyök, egészséges kan stafford milyen árba van? Nem feltétlen törzskönyvezettre gondolok.
-
Diego!
senior tag
válasz
Telomanikus
üzenetére
A video nagyon jóó
milyen jó helyei vannak
...az a felső a kosárba azért van, hogy érezze a szagod ha nem vagy, vagy csupán egy rossz ruhadarab? -
Eagl3
veterán
válasz
Telomanikus
üzenetére
Kézbe vidd a lépcsőn, nem tesz jót neki. Főleg míg ilyen pici.
-
Diego!
senior tag
válasz
Telomanikus
üzenetére
Dede, van benne valami amit Winner ír, rövid lábú, zömök testű, izületes lehet. Én azt ajánlom kölyökkorában vidd a lépcsőn még. Mi a 7-8 hónapos bully-t is vittük...tetszett a valagának

(Tacskó, francia bulldog, angol bulldog, basset hund...ezek mind ilyenek...rövid láb, hosszú vagy zömök test)
-
Telomanikus
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
nem tacskó
és egyáltalán nincs rövid lába... -
Winner_hun
félisten
válasz
Telomanikus
üzenetére
A tacskóknak a rövid lába miatt kimondottan rosszat tesz a lépcsőzés. A tiédnek nem lesz gondja? Az nem számít hogy úgy megy mint a golyó...
-
válasz
Telomanikus
üzenetére
Ok.

Probald ugy, hogy lemesz elore es hivod magadhoz.
-
válasz
Telomanikus
üzenetére
Aranyos.

Nincs meg olyan painkilleres, verfurdos videod mint a multkori?

-
Telomanikus
senior tag
egy megújult összeállítás

lessétek meg...
bár legtöbb képen alszik a malacka...
-
fero02
nagyúr
válasz
Telomanikus
üzenetére
Bár nem ismerem a fajtát, de lehet fog még neki lógni.
-
Diego!
senior tag
válasz
Telomanikus
üzenetére

-
kircipeti
senior tag
-
-
-
válasz
lacos001
üzenetére
Na latod, szerintem se adj neki.
A pro plan jo kis cucc, persze nem is olcso. Legutobb mikor vettem tenyesztoi zsakot, pont akkor emelt eleg gusztustalanul a purina, a baranyos rizses 18 kilos lett akkor 15200, most mar 16190. Mikor azok elfogytak visszaalltam szepen dog chow-ra, ebbol a 15 kilos 7000.
Nyilvan egy olyan kicsi kutyanal nem oszt nem szoroz akkorat a tap ara, hiszen toredeket eszi csak. -
lacos001
senior tag
Áhhá,megvilágosodtam még 1 dologgal kapcsolatban,még szerencse,hogy csak a pro plan-ra váltás óta kapja azt is.........az kb 2 hónapja lehet......
pedig mondták,hogy félreértelmeztem a dolgokat,de én csak erősködtem,hogy nem igy van,mert ez HÚS

thx az infót utánaolvasok......
acanát eucanubát mondjuk ugy falta naturba meg amit mellé még adtunk neki ezt-azt.....na mind1..elolvastam az angol szöveget is,ami a dobozra van irva,hát a pro plan összetétel agyonveri......igaz,nem kap több ilyen mocskot,felesleges kiszarnivalóra nincsen szüksége sztem.......
pro plantól még én is felpörögnék,ahogyan olvastam
-
válasz
lacos001
üzenetére
Az azt jelenti, hogy a hustartalmanak 100%-a pulyka, nem azt, hogy a dobozban 100% hus van.
Kivancsi lennek mennyi egy ilyen konzervben a metabolizalhato energia, szerintem toredeke lehet egy jo tapenak, na ezert penzkidobas.
Regebben en is adtam neki, aztan pont itt a topikban irtak, hogy mekkora hulladek es igazuk volt, nezd csak meg, hasonlitsd ossze a tappal. Azota nem is vettem neki, csak ami otthon volt azt kapta meg es amen. 
De ne ertsd felre, nekem teljesen mindegy mit adsz a kutyanak, csak jotanacs.
-
-
lacos001
senior tag
válasz
Telomanikus
üzenetére
Tényleg nem fűrészpor az 1000 ft/ kg kaja neki,hiszen a lazacos és a többi JÓ minőségű kaja is kb ennyibe kerül.ezt benéztem
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Pro plan is 1080 ft 800 gramm,és a többi is e körül van kilója. -
lacos001
senior tag
válasz
Telomanikus
üzenetére
Kabát sztem felejtős,5.000 ft 1 db kb,és pikk-pakk kinőtte.....majd ha nagyobb lesz.......még 1 hónapig ugysem viheted semerre sem,addigra meg már csak mégjobban enyhül az idő........vagy nem
......de sztem felesleges....és mennyit fog addig nőni ,hajjaj...
Fémtál,evésre-ivásra 2.000 ft a kettő.
Póráz 1.500 ft ( a nem kiengedős 10 méteres szarok
hanem 1-1.5 méteres ),nyakörv 3.000 ft-tól csillagos égig........gondolom kiszámoltad ez igy eddig mennyi.........
1.000ft/kg a kaja?........az meg micsoda........ne adjál neki fűrészport......
Pro plan márkát ajánlom.........kinézed súly,kor alapján a kutyának valót,és szépen behamizza,de ne aszalékot adjatok neki.Mi még etettük acanával,eucanubával és fél éve kb pro plan-al,ezt eszi legjobban......erre nem un rá,mint a többire ( de majd kitapasztaljátok ).....és nem is drága.Tiszta marha,pulyka és hal konzerv nekik 800gramm 1.000 ft.( persze attól is függ mire lesz később allergiás,és imádkozzál,hogy ne legyen semmire,mint a miénk..... ) Összekeverjük a két cuccost,és tolja befelé......persze mellette kap rágcsálható dolgokat,amikbe van kis ez az.....
A mi bulink,igaz mini francia bulldog és csaj,2 hetente 5.000 ft-ba kerül kaja ügyileg.( 2 csomag pro plan,két konzerv,és e mellé még a rágcsálnivalója )tudom sok lovéba kerül ( pláne kutyára ennyit költeni?- teszik fel sokan a kérdést ugye............) de akkor meg minek éljen velünk,ha mindenből a legszarabbat kapja....egyen jókat,játszon,ismerkedjen,szórakozzon,persze a gazdi által meghatározott kereteken belül ( néha kis engedékenységgel fűszerezve ) és akkor minden rendbe lesz.

-
lacos001
senior tag
válasz
Telomanikus
üzenetére
Nagyjából a VIDEÓn látható fajtával megegyező szőrzetűek a bulldogjaink is,ezt más felszereléssel nem éred el,az biztos.

-
Winner_hun
félisten
válasz
Telomanikus
üzenetére
A zokszigénes vízre: [KLIKK]
-
lacos001
senior tag
válasz
Telomanikus
üzenetére
Nem azt irtam,hogy ne vedd meg,csak pénzkidobás,és ezáltal haszontalan.Nézd meg a furminator oldalán vagy bárhol a cuccosról videót......nagy különbség van közöttük.Tudom hihetetlen,hogy mit is tudhat többet,de ott a linkelt képem és a sok videó,ami tükrözi,hogy nem is olyan rossz,sőt,ez a legjobb.és nem a tárgy mellett kampányolok,csak tudom,hogy jó,és a kutya is élvezi,és 1 db szőrcsuma sincsen sehol a lakásba
hasonlitani lehetne a 4.000ftos jó borotvapenge,és a 200 ftos borotvapenge különbségéhez.....inkább megveszem 1szer drágán,mint sokat olcsón,és az mind szar....
-
Telomanikus
senior tag
válasz
lacos001
üzenetére
o köszi a linket...emlékeztem én rá...csak este nem találtam meg

sajna nem Bp.n lakok, de köszi
"csak ne mindenféle hülyeséggel nyomasszátok a malacot mert az lesz belőle is" ??? ezt nemértem

...u...nem olcsó

ezek közül egyik se felel meg?
[link]
[link]
[link]nanemááááááááááár
ez már vicces 
-
lacos001
senior tag
válasz
Telomanikus
üzenetére
Mintha irtam volna már vmit ezzel kapcsolatban.......itt is van
csak,hogy lássad is mit tud és van nekik aljszőrzetük elég rendesen...... majd megtudod mikor kicsit fut a lakásba és elhányod magadat utána,persze ez csak évente 2 alkalommal kb 2 hétig történik....
vagy ha Budapesten laksz,oda is adom tesztelésre.......csak ne mindenféle hülyeséggel nyomasszátok a malacot mert az lesz belőle is
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
Telomanikus
üzenetére
En vettem ilyet a Roninak, a Te kutyad szorenek nincs erre szuksege. Asszem a francia bulldognak nincs is aljszorzete. Egy ilyen sima apolokefe tokeletes neki:[link] De valaki mar linkelt neki valo kefet a topikban. Van itt egy szosszenet a kutyad apolasarol: [link]
Vagy esetleg ilyen tenyerkefe [link], nezegess parat. -
Telomanikus
senior tag
ááá kész van a kutyám
annyit fiiiiiingik, hogy az nagyon durva... 
am most 2,5 hónapos...most már érdemes kifésülni? ezzel...azt hiszem ez való neki...
(am francia bulldog...ha valaki még nem látta volna a kis malacot
) -
kircipeti
senior tag
Hali!
Az ozekkel szerintem meg nem lenne baj, mert nem hiszem, hogy utoleri. Ellenben uldozes leloheti kozben egy vadasz, eltevedhet, eluti valami stb.
A macskakkal sem jo kikezdeni, mert vannak igen bator peldanyok, akik egy mozdulattal kikaparjak a kutya szemet.
Majd kerunk uj kepeket roluk, a regiek nagyon tetszettek.
-
kenwood3
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Szegény kutyus !
-
válasz
Winner_hun
üzenetére

-
Szia!
Vigyazz az ozekre nagyon. No nem azert, mert a kutyaban kart fog okozni, hanem mert konnyen elcsalhatja olyan messzire, hogy nem talal vissza es Te sem fogod tudni hol van. Mi ugyanigy jartunk a Ronival, 1 orat kerestem mire meglett. Amugy a kaukazusi utol sem fogja erni, nem eleg gyors es hamar kifarad.
-
lajo
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Köszi, eszembe se jutott, hogy videóra keressek, majd ezután fog.
A kutya fajtája mennyire lehet hatással a dologra? Illetve az, hogy a gidái is ott voltak? (védte őket vagy ilyesmi). Meglepődtem a végén
Új hozzászólás Aktív témák
- Gumi és felni topik
- A Ubisoft lerántja a leplet az Assassin’s Creed IV: Black Flag remake-ről
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Milyen asztali médialejátszót?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- iPhone 13 128GB 89% (1év Garancia)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! 4TB Seagate Barracuda ST4000 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 12 Pro 128GB 100% (3hónap garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- -75% Dell XPS 13 (9320) i7-1260P 16GB Ram/1TB SSD FHD+ Gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

már az a 2 sor is leblokkolt

Akkor is vinni kellene minden nap, hogy szaglasszon, ismerkedjen a kornyezettel, jelolgessen stb, ott a kertben mindig csak a sajat es a Ti szagotokat erzi, marmint a tereptargyakon. Ebbol a szempontbol szinte lenyegtelen, hogy mekkora a telek, ahol el a kutya. Ha ilyen ritkan viszed el es alig van rajt a poraz, akkor neki se allj az egesznek, mert nem jarsz sikerrel. Ennyi ido utan amugy is nehez lesz, de ha raszanod magad a mindennapos setakra, akkor tudunk segiteni a leszoktatasban. 

Van mostani képed a kutyirol?

Ti is helyesek vagytok!

Nagyon szerette, mostansag inkabb a kek labdajat cipelget, ragcsalja.