- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
jézusom #31149 üzenetére
Ha olyan mély akkor a víz is csípi, nem a Betadine csíp, hanem minden ami folyadék és a mély sebbe kerül. Nem fogsz olyat találni ami nem zavarva, amíg nem kezd el hegesedni és a fájdalomérzékelő receptorokat lefedni.
Kipróbálhatod a Hyperol tablettát akkor, vízben kell feloldani és a seben felhabzik. Sipolyos sebeknél azt használom, mert a vulkánkitörés szerű habzás nagyon jól pucolja a hozzáférhetetlen helyeket, illetve nagyméretű horzsolásnál a felületre letapadt gennyes réteget jobban feloldja, mint a vizes Betadine. Viszont ez irritálóbb. -
Rivaul
addikt
Távoli kép mert ha közelebb megyek esélyem nincs lekapni őket ilyen nyugalomban
Szépen megnőtt a kicsi is
-
jézusom
addikt
válasz
#47205632 #31143 üzenetére
Sajnos hiába mondom a kutyának, hogy nem csíp
hidd el csíp.
Jó 7-8 centin felszakadt az irha, de érdekes nem ömlött a vér. Mintha meg akarták volna nyúzni szegényt, de úgy utána nem mutatott fájdalmat, még jo hogy észre vettem.ha ugatni kell valakit, rohan a kerítés mellett, ott sérthette fel az oldalát.
-
jézusom
addikt
válasz
#47205632 #31140 üzenetére
Nem azért higítom a betadint, hanem mert mert csípi
nem én találtam ki így, hanem a doki, de régebben is így volt úgy emlékszem.
Ez a cucc ami elvileg immunovet, csak tollal lett ráírva a fecskendő papírjára, mert kiadagolva kaptam. Egy egész üveg drága lett volna. Úgyhogy akár más is lehet.
A lényeg, hogy amit megfigyeltem kezelés után egyből mintha feloldana minden betadint, meg vért és fakó szinte csont száraz seb lesz ott, legalábbis úgy tűnik. Tehát mintha feloldana ott mindent, de ez nem fáj neki, nem nyalja le, csak pár óra múlva szoktam észrevenni, de akkor kezelem is újra. Úgy tűnik gyógyulgat, de még mindig egy jó nagy kátyú van ott, még ha nem is vérzik, elég csúnya.Amúgy az mennyire valós, hogy csinálnak olyan varrást, amit nem tud szét szedni a kutya? Hallottam ilyet, hogy "katonai" minőségű varrás, és ivartalanításhoz sem kell gallér. Szegény kutyámnak elég hamar kivették inkább, pedig nem kellett volna, csak jobb volt így, mintha ő szedné ki...
-
törölt tag
Van egy kuvaszról szóló könyv, magyar, valami Basa vagy ilyesmi a neve. Emlékszik arra valaki?
-
törölt tag
válasz
jézusom #31137 üzenetére
Mehet bele töményen a Betadine, nem kell sok egy akkora sebre pár csepp. Az rögtön gyilkol minden mikroorganizmust, utána le is nyalhatja már nem számít. Ha nincs sok akkor felesbe lehet hígítani vízzel. Kenőcsöt nem szeretem belőle, pont ezért. Ennek nem az a lényege, hogy ott kell maradnia sokáig, hanem a híg verziónak kimosnia és fertőtlenítenie. Majd ezután kell rá valami sebgyógyítást segítő kenőcs (én soha nem használtam begyógyultak anélkül), illetve védeni a legyek ellen.
Immunovet egy általános immunerősítő belsőleg, ilyen sebekhez semmi értelme. Ha le van gyengülve akkor kell adni, de kétlem hogy le lenne.
-
jézusom
addikt
válasz
philoxenia #31138 üzenetére
Persze, kontrollált körülmények mellett. Egy idő után beeszik magukat a húsba is...
Idáig nem figyeltem, de most már spotonból is repellens hatásút fogok venni légy ellen is.
-
jézusom
addikt
válasz
bajnokpityu #31135 üzenetére
Való igaz, kezelés után átnézem toklász/muhar miatt meg úgy amit kell, akkor nem egyből a sebbel foglalkozik.
Tegnap egy hét után végre kapott egy kis folyadékot valami "immunovet" ami állítólag jó erre, most ez megy a higított betadin után külsőleg. Neten rákeresve ez valami multivitamin, amivel nincs bajom, de belsőleg kap és nem állatorvostól fogom venni...
Tetran kenőcs helyett betadin kenőcsöt vettem, de még kisérletezek vele, nem tudom jó-e hogy bele ragad tőle minden. Most itthon hagyom, aztán csak poros lesz, de mondjuk a krémet ius le tudom mosni
Vigyázzatok az ilyen sebekkel, most láttam egy kutyust beköpték a legyek, nem volt szép látvány
-
jézusom
addikt
válasz
bajnokpityu #31133 üzenetére
Köszi, tényleg jó cucc! Sajnos az íze is jó mert tegnap próbáltuk. Régebbről maradt, most valami rossz ízű kell. Jó lenne valami patikai cucc, mert kisállatboltban gyenge a választék.
-
jézusom
addikt
Sziasztok!
Kutyának keresek nyílt sebre valami sebgyógyulás segítő kenőcsöt. Olyan kell, ami nem csíp, a legfontosabb, hogy rossz íze legyen, ne akarja lenyalni! Létezik ilyen?
Rajta van jelenleg Andrea gallér, de kibújik belőle (amúgy nem lenne rossz, de a méretet nagyon nehéz megtalálni), meg félig el is éri a sebet, a műanyag tölcsér kurv@ jó, amíg bent van a lakásban (ja nem, bent se jó
), és nem mozdul meg, kiengedem fél órára, darabokban lóg a nyakán... Most ennél a sérülésnél kettőt elhasznált. Erre is mondhattok valami ötletet.
Doki fecskendőt adott, hígított betadinnal tisztítom a sebét, de attól meg szerintem szétázik, plusz azt is lenyalja.
Bocsi, hogy ilyenekkel jövök ide, nagyon lassan gyógyulunk így
Remélem mindenki vigyázott tegnap a kedvencére
-
mrmft
senior tag
válasz
bajnokpityu #31119 üzenetére
Vilagos folt nekem is van nyaranta az orran, itt pigment hiany.
Nexgard tapasztalatokat, koszi. -
volandy
senior tag
válasz
bajnokpityu #31124 üzenetére
Igen itt is! Ha jól emlékszem nem volt egyértelmű a gyorsteszt alapján, hogy szív vagy bőrféreg. Ezért biztos ami biztos be lett küldve az egyetemre futárral a vér.
-
volandy
senior tag
válasz
bajnokpityu #31121 üzenetére
Oké, de ha már vérvételes vizsgálat van amit futárral kell elkűldeni. Én 17ezret fizettem érte tavaly.
-
Steady74
addikt
válasz
bajnokpityu #31119 üzenetére
Ezt a nexgard-ot lehet adni simán a kutyának, vagy előtte kell azért vérvizsgálat is? Arra gondolok, hogy ha esetleg fertőzött szívférgességel (szerintem nem), akkor az elpusztult férgek okozhatnak bajt. Amúgy tetszik, eddig nem hallottam róla.
-
bajnokpityu
félisten
nekünk nexgard előtt se volt gondunk kullancsokkal, szunyogokkal, viszont dokik ajánlották, h kevesebb mellékhatás esély van nexgarddal, és ismerettségi körülben senkinek se volt gondja.
nem volt drágább, mint előtte használt védekezés, 3 hó helyett csak 1 havi adag gyógyszer van a szervezetben, logikusnak tünt a váltás.
olyan problémát nem tapasztaltunk, ami összefüggésbe hozható vele.
lassan 2 éve védekezünk ezzel, 1x egy tünetmentes kutyából vettünk vért, és jelentősen emelkedett májfunkciós értékek voltak, ami egy ismételt vérvételnél már nem volt bent. erre azt mondták, h valszeg bezabált valamit.
illetve pár hete egyik napról másikra rózsaszin folt jelent meg az orrán. ami furi, mert ha örökletes lenne, akkor hamarabb kijött volna, égésnyom nem volt, tehát valszeg nem vegyszer, gombát is kizártuk, mert kék kenőcsre nem reagált, és sajnos a D vitamin hiányt is kizártuk, mert szintén nem reagált a vitaminbevitelre.ez a teljes kórtörténete Alfinak, helyi orvosok szerint egyiknek se lehet köze nexgardhoz, teljesen spontán esetek.
-
erik365
senior tag
A Nexgard Spectra-ról engem is érdekelnének vélemények.
-
mrmft
senior tag
válasz
bajnokpityu #30907 üzenetére
Mik a tapsztalatok a Nexgardal? Ajanlod?
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
philoxenia #31114 üzenetére
Kb. a mi kutyánk is ílyen változáson ment át....
-
Steady74
addikt
3 hét múlva megyünk Lizával orvoshoz a kötelező éves szervizre, de addig is megkérdezném, hogy ha kifekszi a vállát, mivel tudom kezelni? Nem voltunk itthon egy hétig és hiába raktam ki a szokott helyeire fekvő alkalmatosságokat, nem ott aludt/feküdt. Bezzeg, most, hogy itthon vagyunk, most igen
. Köszi előre is.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
maximilian4 #31111 üzenetére
Nem saját magadon próbáltad ki?
-
maximilian4
addikt
válasz
philoxenia #31110 üzenetére
Na pont ez alapján csináltam.
Remélem viccnek szánta csak a pacák. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
maximilian4 #31109 üzenetére
-
maximilian4
addikt
válasz
philoxenia #31105 üzenetére
Dehogy. Youtube-on vannak ilyen How to, tutorial meg DIY videók.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
bajnokpityu #31106 üzenetére
-
bajnokpityu
félisten
válasz
philoxenia #31104 üzenetére
Kizart h jo legyen. Mivel hasnal nincs gyarilag osszekotve, fojtja a kutyat. Ovre se jo, huzni meg vegkepp nem lehet jo.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
maximilian4 #31095 üzenetére
ivartalanítani kéne ... . Én rég megtettem személy szerint,
Komoly? Állatorvos vagy? -
Szajo
őstag
válasz
philoxenia #31102 üzenetére
Séta/futásra
Szánt egyelőre nem húzatok vele
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Suzuki Swift 1.3 2005 GC, 168e km, fapad, Alkuképes
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Ülőgarnitúra 3-2
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AM 5 lapok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
- 88 - Lenovo ThinkBook 16p G4 (IRH) - Intel Core i7-13700H, RTX 4060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest