Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ketogén étrend
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz
bucihost #29299 üzenetére
Keményebben kell fognod a havaneze-t. Attól, h kicsi, semmivel sem kell vele máshogy bánni, mint akár egy Rotival, ő is kutya. A nagy kutyák ugyan sokszor fel sem veszik, ha egy ilyen kicsi agresszorkodik, de ha egyszer a pitbullnak elege lesz, esetleg egy mozdulattal ketté harapja. És nem ő lesz a hibás. Sőt, most, hogy ezt mondtam neked és tudsz róla, már nem is a kiskutya lesz az.
-
bucihost
senior tag
Sziasztok.
Adott egy bichon havanese kislány, aki nem bír a vérével... a maga 2 kilójával állandóan bepróbálkozik a szintén kislány, 20 kilós pitbullnál. Rendszeresen bele akar enni a kajájába, valamint random neki megy csak úgy... Le lehet erről valahogy szoktatni, vagy hagyjam rendezzék le ők? Sokszor már a Pit sem tűr neki, és oda oda csíp neki. Ilyenkor a bichon 2-3 napig észnél van, majd megint megkergül....
-
daninet
veterán
Sziasztok!
Van egy kis gondunk a border collienkkal.
Van egy gereblye amit megtámad, bármit csinálunk. Több gereblyénk van, csak egy zöld fűgereblyét támad és csak akkor ha mozog. Egyáltalán nem érdekli semmilyen fegyelmezés, teljesen elborul tőle az agya, úgy harapta, hogy kiesett egy foga és vérzett a szája.
Soha semmilyen negatív élménye nem volt a gereblyével (nem borult rá, nem lépett rá), egyszerűen ez hirtelen jött. Van több gereblye de egyáltalán nem érdekli, viszont amikor a zöldet használjuk (egy széles fűgerebélyéről van szó), egyszerűen kezelhetetlen. Most egyelőre az a megoldás, hogy pihen ilyenkor kicsit a garázsban, de ez egyértelműen nem a probléma kezelése.
Nagyon türelmesen próbáltuk megoldani, egy egész délelőtt ott álltunk a kutyával és a gereblyével, de bármit próbáltunk nem használt. Odatettük az etető tálja mellé, hátha a kajával együtt azzal is megbékél, hogy nem bánt. Nem sikerült. Próbáltuk fegyelmezni mikor támadt, nem sikerült. Nincs ötletemSemmi más gond nincs vele, soha sem agresszív, totál alkalmatlan házőrző, mindenkit nyalogat meg lefekszik a hátára, számomra ez a viselkedése érthetetlen...
Talán legegyszerűbb lenne elcserélni a szomszéddal a gereblyét? -
Rivaul
addikt
Sziasztok. Eltűntünk egy jó időre. Egy nagyon komplikált több pozícióváltással történő költözés áll a háttérben ami vidéken állt meg. Mind1. A lényeg hogy Bonci jól van és éli vidéki kutyus világát 850nm-en kerget mindent amit tud. Annyira jól érzi magát hogy kinti kutya lett. Nem mi akartuk de egyszer csak már nem akart éjjelre sem bejönni. Ez nekem egy kutyaházat jelentett de nem bánom, ha neki így jó akkor nekem is.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
philoxenia #29294 üzenetére
tudok én, de ha pl hamarabb venne észre valami érdekeset, akkor olyat ránt, hogy 120nak érződik.
sokan sok pénzt leakasztanak abból, hogy sétálni tanitják a blökit. annyiból jogos, hogy tanulni kell a közös sétát. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
bajnokpityu #29291 üzenetére
Nem tudsz negyven kilót megemelni?
-
rwin5
őstag
válasz
bajnokpityu #29291 üzenetére
Akkor lehet hanyagolom ezt a hám vásárlást. Az én Dogóm a séta kezdetekor az első 5 perckor annyira izgalomba van, hogy gyakorlatilag hátradőlve kell sétáltatni, hogy megtartsam az "egyensúlyt" pedig reméltem, hogy a hám az pont hogy jó lesz erre, de akkor tévedtem. No mindegy, ezért is írtam ide, hogy okosabb legyek.
-
Sziasztok! Monge kutyatápokról mi a vélemény? Én eddig még nem hallottam róla, de ismerős ezt eteti az ebekkel, féláron lenne a mostani happy dog bárányos rizses táphoz képest. Ha jó, váltanék, ha szar, akkor marad a mostani. 20dkg táp + 40-50dkg főtt csirke nyak/szárny a napi adag, 35kg-os golden retriver.
-
bajnokpityu
félisten
erre azt tudom mondani, hogy 110kilómmal se tudnám megfogni a 40kilós kutyámat, ha úgy igazán akarna menni, ha hám van rajta. a hám konkrétan olyan hatású, hogy beindul tőle a blöki.
konkrétan az 5 éves kislányom vitte a múltkor a kutyák között a kiállításon a dobermannt. ha elindulna, kb röpülne sárkányrepülőként a kutya után.
-
-
gabormgp
senior tag
Sziasztok!
Mindenkit sok szeretettel várunk július 1-én Szentesen a CAC kiállításon.[link] -
berek21
őstag
Nálunk is át vette az irányítást egy csöppség. Ajándéba kaptunk egy fekete pomerániai törpe spicc kislányt. Elképesztő hogy milyen pici.
Nagyon játékos, és meglepően fürge. Vakmerő, legalábbis szerintem mivel a hétvégén elég keményen és peckesen ugatva indult el egy dán dog felé. Igaz hogy nagyon rá sem hederített a nagy, de ennek gondolom a jámborsága az oka. A második képen, egy cigisdoboz demonstrálja a méretet. 3,5 hónapos, 80 deka. -
Itt egy blog, kitérnek a mennyiségekre, csak lapozz vissza párat. Amúgy meg majd kitapasztalod. Ismerősöm a Tervuereneknek azok olyan 25 +/- 3 kg-ot nyomnak és egy egész farhát, meg egy merőkanál rizs a kajájuk. Majd megkérdezem a másik ismerősömet akinek huskyja, meg németjuhásza van, hogy ő mennyit ad, szerintem abból már ki tudsz indulni.
Kutyás bolt ami olcsó az a zooplus, Pesten ott a Bende manufaktúra, vagy a K9 webshopján tudsz venni jóárasított hámot, pórázt, bár már régen néztem. A K9 alapból fényvisszaverős de lehet kapni hozzá LED villogó csíkot, illetve van ugye a LED nyakörv, de az hosszú szőrű kutyán nem látszik. Szerintem az is jó ha adsz rá egy fényvisszaverő mellényt.
-
rwin5
őstag
Kutyatápot akarok váltani tudtok valamit ajánlani? Vagy azon is gondolkozom, hogy átállok teljesen nyers etetésre. Akitől vettem a kutyát az kacsafarháttal eteti a kutyáit meg ritkábban vitamin miatt dob mellé jó minőségű tápot. Most nézem a tápokat de olvasom az összetevőkön és ámulok, hogy mennyi szar van bennük, ezért is gondolkoztam el a nyers húson inkább.
Van valami táblázat, hogy egy ~40-45 kilós kutyának mennyi volna nyersből a napi szükséglete?
+ Ezer éve volt már szó róla, de már nem tom hol. Tudtok még ajánlani webshoppot ahol kutyás felszerelések vannak főleg? Venni akarok most már tényleg egy hámot, meg egy új pórázt is.
-
válasz
monti0222w #29275 üzenetére
Kezd javulni a nemek aránya nálatok!
Nagyon édes!
-
Steady74
addikt
válasz
bajnokpityu #29261 üzenetére
Foresto nyakörvet használunk már 1,5 éve, jók a tapasztalataink. Kullancs bele fog menni a kutyába bármilyen nyakörvvel, viszont 48 órán belül elpusztul, pont, mielőtt elkezdené visszaüríteni a mérgező anyagot. Cseppet is érdemes adni a kutyára a nyakörv mellett, mert a nyakörv bolha és kullancs ellen jól véd, viszont a lepkeszúnyog ellene nem jó, viszont a csepp utóbbi ellen (szívférgességet terjeszti) is véd. A mi orvosunk így mondja, így teszünk.
-
R@ymonD
tag
válasz
bucihost #29272 üzenetére
Sziasztok!
Elegge kezdo vagyok a kutyatartas teren. Egy 5 honapos szuka maltai selyemkutyusunk van. A tenyeszto Royal Caninnal kezde el etetni, igy mi is avval folytattuk az etetest amikor hozzank kerult. Viszont ahogy neztem abba eleg sok a gabonaszarmazek, igy vettem neki a Fressnapfbe masik tapot, a Real Nature-os fajtabol, amibe nincs gabona es magas a hus tartalma. Mivel nem akartam rogton kapasbol az ujat adni neki igy keverve adtam a Royalal, de volt hogy 1x 2x higabb volt a szeklete, volt amikor meg nornalis, de amit eszrevettem hogy sokkal tobbszor kakil napi szinten miota kapja ezt az ujat. Szerintetek ne adjam neki ezt a tapot vagy mit csinaljak? Ti milyen tapot tudnatok ajanlani? Koszi elore is a segitsegetU.i.: A Pro Planos taprol mi a velemenyetek?
-
bucihost
senior tag
Sajna ez sok mindentől függhet. Hogy nevelték a kutyát, milyen ideggyenge szaporulatból való. (De tenyésztőtől származó hipiszupi kutya is lehet ideggyenge.) Nálunk 3 pit mellett van 1,5 és 3 éves gyerek. Eszük ágában sem lenne a kutyáknak még csak rámordulni a gyerekekre. (előtte is volt kisgyerek mellett 14évig ugyan ilyen fajta, akkor se volt gond). Pedig a pitek milyen veszélyesek... Annó öcsémet egy tacskó harapta meg csak úgy, engem meg egy
kötsögcsau-csau.De gondolom itt is, mint legtöbb esetben a kutyát okolják, és menhely vagy altatás lesz a vége... aztán kitudja lehet a gyerek épp tépte a szőrét, vagy rámarkolt a golyszlikra, vagy sorolhatnám. -
rwin5
őstag
Pont pár napja volt szó a gyerekről meg a kutyáról, eszembe is jutott a topic munka közben. Behoztak a kórházba hozzánk egy kislányt akinek megharapta az arcát több helyen is a kutya + a homlokánál még lett egy dudora valami karmolástól vagy egyébtől. 3 felnőtt volt a kislánnyal és senki sem tudtam megmondani hogy mi történt. 2 harapás nyom látszódott az arcán, nem tudom maradandó lesz, a kisgyerek (5-6 év körüli volt már nem emlékszek hosszú volt a nap) meg azt hajtogatta hogy nem értette miért bántotta a csúnya kutya, mert amúgy gondolom "jóba" vannak.
-
válasz
monti0222w #29269 üzenetére
Gratula! Sok örömöt vele!
-
monti0222w
addikt
Tegnapi nappal bővült a falka egy helyes kis fiúval,
képet amint tudok teszek fel róla, egy kis cukor falat ő is a lányok még tartózkodóak vele szemben, pláne a Luna, Fannika nyitottabb vele szemben, plusz mintha látnék féltékenységet is náluk!
Gondolom és remélem hamar befogadják maguk közé majd őt! -
amigo1987
csendes tag
válasz
philoxenia #29249 üzenetére
Sztem kan
-
bucihost
senior tag
Sziasztok! Kutya szőr nyírót keresek. westie és bichon blökinek. Valakinek tapasztalata az ilyenekkel? Néztem neten, de itthon 20-30e Ft ért adnak, de nekem a leírásban szereplő 10-15w teljesítmény elég gyengusznak tűnik. Ebayen néztem, 10-11 ért van 55w-os. Csak az meg zsákbamacska, hogy milyen lehet.
-
Dorian
félisten
Lehet, én csak leírtam a nekem átadottakat. Valószínűleg nagyobb termetnél tovább tarthat míg kialakul a károsodás, és a vizsgálat időtartama nem volt ehhez elég hosszú, de ez csak ötletelés.
Tegnap Vincent ki lett heréltetve. Megtekintettem a golyókat
A testüregből kibányászott példány egész máshogy nézett ki, magyarázta a doktornő, hogy pont az ilyen jellegű szövetekből alakul ki későbbiekben a rákos burjánzás. Ha Vini ezt tudná, biztos jobban örülne most, mint amennyire
-
-
monti0222w
addikt
válasz
philoxenia #29253 üzenetére
Ahogy mondod, neki címeztem volna, de így sikerült bocsi.
-
vibra
tag
válasz
Dorian #29260 üzenetére
A szomszédban lépcsőházban normál, a szomszéd házban törpe pincser van.
Mindkét gazdi nyakörvet javasolt,Ők évek óta használják.Úgy vettem észre mintha a hosszabb szőrű kutyát tartók inkább a cseppet részesítik előnyben.
Nem tudom jó ötlet-e egymás után vagy épp egyszerre használni mindkét védekezési módot?bajnokpityu:A nyakörvet ajánlók azért arra felhívták a figyelmem,hogy nem 100%-os védelem,évente legalább 1-2 kullancsot kiszednek a kutyusukból.A tablettára azt mondták,hogy ugyan belemegy a kullancs,bolha;de az élősködők által terjesztett fertőzésektől megvédi az állatot.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #29258 üzenetére
na várj, a bravecto 3 hónapnyi hatóanyagot tartalmaz egyben. a nexgard havonta adandó, nyilván jóval kisebb dózisű vegyszert tartalmaz, kiméletesebb a szervezettel. mi ezt használjuk. drága, de elméletem szerint jó, és aránylag kiméletes.
egy kis spániellel járunk sétálni szinte minden nap.ő nonstop tele van kullanccsal. volt már nyakörv, csepp, most tablettáznak. az első kettő elvileg repellenes, tehát be se fúródik a bőrbe. hát sajnos de, befúródik. minden nap találtak befúródott kullancsot az elmúlt hónapban
a tabletták meg úgy működnek, hogy befúrhatják magukat, még szivhatnak is vért, de vissza már nem nyomják a vért, tehát a fertőzést, mert addigra elpusztulnak. azóta csak olyan kullancsot találtak, ami nem volt épp befúródva.
-
vibra
tag
bajnokpityu, Dorian,köszönet mind kettőtöknek az infóért.
Akkor a többségben hallott nyakörv marad. -
Dorian
félisten
1-2 hónapja véletlenül beszéltem egy kutató állatorvossal, aki elmondta, hogy most fejeződött be a hosszas, nagyobb populáción végzett tesztelési időszakú vizsgálat, miszerint a Bravecto (de vélhetően minden fajta tabletta) kistermetű kutyáknál (le sem merem írni, de) 10%-ban(!) okozott vese, májkárosodást.Akkor ezt még nem hozták nyilvánosságra.
Az igazságtartalmát nem tudom elbírálni, de az infót átadom. -
vibra
tag
Sziasztok !
6 hónapos német törpe pincsernek bolha, kullancs ellen mit javasoltok?
Jelenleg 2x kapott Bravecto-t, a legutóbbi 12 hetes volt.
A környezetemben több kutyást is kérdeztem, de mindenki mást mondott.
Valaki a nyakörve, valaki a cseppre esküszik.
Az állatorvos a tablettát javasolja. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
monti0222w #29251 üzenetére
Gondolom Morrisnak akartál válaszolni.
-
rwin5
őstag
válasz
bajnokpityu #29250 üzenetére
nekem is megakadt rajta a szemem
-
monti0222w
addikt
válasz
philoxenia #29249 üzenetére
Szukát, könnyebb velük mint a kanokkal, írtam hogy beszélj Rivaul-al, mert õha jól tudom nagycsalâdos és amstaff szukája van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- Politika
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Diablo IV
- Milyen légkondit a lakásba?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kompakt vízhűtés
- Kérdés, hogy mit tudnak gyenge látási viszonyok mellett a Tesla robottaxik
- További aktív témák...
- OPEL CORSA D OPC 1.6 Áron alúl, magánszemélytől kihasználatlanság miatt!
- Hiseeu vk10v 4hd405 hd nvr komplett szet
- Babzsák fotel (Dr. Relax - Gamer, sötét zöld, keveset használt, hibátlan)
- Tchibo Esperto Caffe szemes kv föző hibátlan működéssel
- Eladó Zenga Giulia gamer szék / Daccormax ergonomikus irodai szék
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest