Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- arden: Önjavító szoftver (Healing Agent) koncepció és demó
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bferibörs
addikt
kicsit messzebb a fővárostól, egy kutyás barátom szervezésében.
-
-
-
válasz
Siriusb #23345 üzenetére
Gondoltam rátok.
Mikor mi mentünk országszerte viharjelzések voltak, előző nap Ceglédről jöttünk hazafelé hajnalban végig szakadt az eső... Délelőtt vacilláltunk több mint egy órát menjünk-ne menjünk mi legyen.. Végül elindultunk nagy nehezen és csodálatosan szép napos időnk volt, egy felhő sem volt az égen és sütött nap még fotózni se lehetett nagyon annyira tűzött.
Remélem jövő héten szerencsétek lesz!
Amúgy tudjátok hogy juttok oda? Nem kell bemenni Vasadra Budapest felöl a 4-es főúton haladva Oázis virágkertészet után jobbra lesz egy földút Széles út táblával ott kell menni Y elágazásnál is menni kell tovább és az út végén lesz a tanya egy sárga kaput kell keresni.
-
Dorian
félisten
Advantix nekünk úgy tűnik bejött, 1 éve használjuk, és nagyon nem csak aszfaltozott területen sétálunk.
-
Siriusb
veterán
Az eső keresztbe tett nekünk
Elhalasztva következő hétre.(#23342) Steady74:
Advantixot kb. 24-25 naponta szoktam ráadni, de tök mindegy, mert ha a környéken az adott hatóanyagra rezisztens kullancstörzs van, akkor úgyis próbálgatni kell, mi válik be. Nálam a csepp most csak a második védővonal lesz, bizakodom, hogy a fújkálós cucc eleve távol tartja őket. -
válasz
Steady74 #23342 üzenetére
Pedig kizarolag a tabletta az, ami ha bejut a kullancs azelott kinyirja hogy meg tudna fertozni a kutyat. Pont ez az ertelme, veraramban van a cucc, kullancs belesziv aztan megdoglik. A betegseg akkor jut a kutyaba amikor a kullancs megszivja magat es elindul kifele, ekkor köpi be amit nem kene... Ugye ez tablettaval nem valosulhat meg. Tovabba a tabletta nem ved a betegseg ellen, ha mondjuk belenyomod a kullancsot a kutyaba es az fertozott volt, akkor a kutya el fogja kapni a babeziat. Ez nem imizol
Az valoban kinyirja a babesia bacikat a veraramban, 1 honapig ved, mert lassu a bomlasi ideje. A dokik azert nem szoktak ajanlani, mert kizarolag injekcioval lehet beadni, ami nagyon fajdalmas (napokig duzzanat, akar láz stb.) es mellesleg csak a babeziatol ved, pl. a lyme kortol nem, amit a tabletta szinten meg tud elozni.
-
Steady74
addikt
válasz
Siriusb #23333 üzenetére
Az állatorvosunk véleménye a kullancsvédelemről: a nyakörv és a csepp úgy működik, hogy jelentős részét távol tartja ezeknek a dögöknek, míg amelyik rámászik és belefúródik a gazdaállat testébe, 48 órán belül kilökődik, mielőtt kezdi beleüríteni a cuccot. A tabletták nem tartják távol a kullancsot, viszont ha beleüríti a szervezetébe a salakanyagot a kullancs, akkor a betegség kialakulása ellen véd. A Killtix 7 hónapja: kullancsra 5 hónapot tud max, bolhára 7et. Advantix csepp: távoltartó hatás 3 hét, 48 órás kilökődéses hatás 4 hét, emiatt ajánlott 3 hetente cseppenteni. Kizárólag a tablettát nem ajánlja, mert nincs távol tartó hatása.
-
-
-
erik365
senior tag
Valaki szokott a kutyájának lazacolajat adni?
Eddig még nem próbáltam, de most kíváncsiságból, vettem egy 125ml-est.
Majd leírom a tapasztalatokat, ha érdekel valakit. -
válasz
zolynet #23334 üzenetére
En sem azert mert ott a helye egyszeruen praktikussagi szempont. Ha eppen pesten vagyunk es nalunk a kutya mert mondjuk kutya topikos talalka van mi van ha be akarunk nezni. Vagy ha bemegyek setalni egy barattal baratnovel mert meg akarunk inni egy kavet es szet akarunk nezni az alleban is miert ne vihetnenk.
Csak a legtobb magyar ember ki se viszi a kertbol a kutyat...
En is csak reszleteket hallottam nagyon tetszett mikor valaki leirta hogy ha majd a ruhaboltban megrazza a bundajat a kutya akkor tiszta szor lesz az osszes ruha...
-
-
Bferibörs
addikt
Bolha,kullancs nyakörvvel kapcsolatban: célszerű havonta 1x a szőr felőli részét megtisztítani a rárakódott szennyeződéstől. Ha ezt nem tesszük nem tudja kifejteni a hatását.Sokan ráteszik a kutyára és azt hiszik, hogy 6-8 hónapig le van tudva a cucc.
Még 1x 100 %-os védettség sajnos nincs kullancs ellen.A szájon át szedhető tabletta sem az , a kullancs elpusztul tőle de az esetleges fertőzéstől nem véd.
-
zolynet
veterán
Én is azt hallgattam, és lehet hogy most el fog térni a véleményünk, de szerintem Janinak valahol igaza volt. Teljesen más az értékrend egy osztráknak és egy magyarnak, ezért is sokkal több a szemét, kosz, mint kint a sógoréknál. Mondjuk engem nem érintett meg nagyon a téma, mert egész egyszerűen nem vinném be a kutyát egy áruházba, minek. Sms-ekről lemaradtam, azt már nem tudtam meghallgatni.
-
Siriusb
veterán
Egyszer már babéziás volt, de szerencsére azonnal észrevettük, mentünk dokihoz és estére már sokkal jobban volt a kutya, de mégegyszer nem szeretném ezt eljátszani. Sajnos tavasszal advantixszal is volt benne több kullancs, emiatt váltottam. Tudom, hogy úgy működik, ha megszívja magát a kis dög, akkor pusztul el, de akkor is minimalizálni akarom a kockázatot. Ezért próbálom most ki újra az Advanixot, extraként a repellens fújkáló szerrel. Remélem így kombinálva beválok. Sajnos Forestoval is volt benne kullancs.
Killtixet azért nem vettem, mert ha bemennek fürdeni, az károsíthatja az ottani élővilágot, elvileg a Foresto nem.Holnap délután megyünk terelni, remélem száraz idő lesz. Nagyon-nagyon kíváncsi vagyok, mi lesz.
-
válasz
Siriusb #23329 üzenetére
Nyilván számít, hogy milyen hosszú a szőre meg hány kiló a kutya de nem kell kétszer mondani cserélem én is.
Ezen kívül mindig átvizsgálom és figyelem a viselkedését/étvágyát /pisijét. Bent van velünk így remélem gyorsan észrevenném. Amúgy kiszedegeti magából, azt is észreveszi ha rászáll egy tollpihe.
Nem tudom hogyan csinálja.
rii megoszlanak a vélemények de azt mondják jó még ivarérettség előtt 8 hónapos kor körül megcsinálni a kanoknál. Szerintem 8-9-10 hónapos koruk körül lesznek ivarérettek, abból látod, hogy emeli a lábát, érdeklődik a szukák után. A szukákat nem tudom, de a szukák elég későn kezdenek el tüzelni nem?
-
rii
nagyúr
sziasztok
fiú és lánykutyák ivartalanítását mikor javalt megcsinálni?
mikortól fogmazóképes egy szuka, és mikortól nemzőképes egy hím kutyus?
-
Siriusb
veterán
Még tavasszal beszéltem az állatdokival, s azt mondta múlt ősszel 3 kutya is volt nála babéziával, 6 hónapos Forestoval. Nekem is az van, hamarosan 6 hónap lejár, váltok vissza Advanitxra. Meg séta előtt most már befújom egy repellens szerrel is. Sajnos egyféle védelem nem elég.
-
Nexgard rágótablettát ajánlotta az állatorvos kullancs ellen.
Állítólag jobb mint a Bravecto. -
válasz
zolynet #23325 üzenetére
Volt szerencsém reggel a Morning Show-hoz ahol ez volt a téma, hát kiakadtam rendesen. Vadon Jani akinek van kutyája benyögi, hogy nem tudja ezt a dolgot elképzelni, mert majd a kutyára az Alle közepén jön rá a hatnék és oda fog üríteni. A beküldött sms-ekről meg ne is beszéljünk, jó távol van Nyugat tőlünk az biztos.
-
zolynet
veterán
Irány az Alle: kutyásoknak is bemehetnek
Mondjuk én inkább viszem a Duna-partra mint az Alléba. -
Bferibörs
addikt
válasz
tboy93 #23315 üzenetére
Megértelek, én is ezt tenném ha gond lenne, csak hangosan gondolkodtam amikor írtam.Nekem is volt kutyám babésias többször is, szerencsére időben észre vettem,nem volt nagy gond belőle.Azóta azokat a szereket nem használom,ígyekszek időben váltani ha problémát veszek észre.
-
-
válasz
Bferibörs #23314 üzenetére
Én meg úgy vagyok vele, hogy inkább ez mintsem újra babéziás legyen mint pl. az exspot vagy advantix mellett. Ez bevált, azok sajnos nem, pedig nyakörvük is volt, nem csak csepp
A sok fürdés miatt gyorsan elvesztik hatásukat. Mindkét kutyával átestünk már a babézián, nem kockáztatok újra
A bravecto gyakorlatilag teljes védelem, akkor lehet baj ha:
1) elfelejted mikor adtad be és késel akár egy napot az új tablettával, ugyanis hajszál pontosan 3 hónapra jó, egy nappal se többre
2) a döglött kullancsot rosszul szeded ki és belenyomod a kutyába a kullancstrutyitPersze mindenki azt ad a kutyájának amiben hisz
-
Bferibörs
addikt
+1
Sajnos a nyakörvek méreg anyaga is felszívódik,nem tudni,hogy milyen károsító hatásuk van a kutya szervezetére.A tabletta hatóanyaga is egyértelműen a véráramban utazik folyamatosan.Sajnos szükséges valamit használni , nagy kérdés,hogy mi lenne a leg hatékonyabb és a legkevésbé egézség károsító.
-
válasz
tboy93 #23312 üzenetére
Nekem eddig nincs rossz tapasztalatom a Forestoval. Árban is jobb (7eFt/6-7 hónap) az is vízálló, szagtalan stb. A bravectoval annyi bajom van, hogy nem szívesen adok belsőleges dolgot ha nem muszáj. Ha azt látom majd, hogy nem jó a Foresto akkor csak oda tudok váltani. Plusz van valami hatóanyag amire érzékenyek a borderek szóval annak is utána kellene néznem mehet-e neki.
-
Bravectot tudom ajanlani. Nem olcso, 7-9k/3 honap. Viszont egyszeru beadni (kutya befalja...), nem veszit a hatekonysagabol ha furdik a kutya, nem tudja letepni masik kutya mint egy nyakorvet, ja es mukodik
Akkor nyirja ki a kullancsot amikor az elkezd vert szivni. Utana vagy kilokodik vagy ha eszreveszed akkor kiveszed Te a halott kullancsot. Bolha ellen is jo. Gyakorlatilag 99%-os vedelem, en nagyon szeretem.
-
Orlin
addikt
-
Bferibörs
addikt
válasz
z123456789 #23307 üzenetére
sajnos szezonja van.
Amit használok jelenleg, foresto nyakörv állandoan , 7 havonta cserélem nem 8, havonta letakarítom a szőr felőli részét a rárakódott kosztól.Ha fertőzött területre vagy ismeretlen területre megyünk akkor neostomosan lefújás is -
válasz
Daffni2 #23305 üzenetére
Örülök, hogy nem lett nagyobb baj! Én most cserélem majd a Forestót mert elvileg még bírná de félek, hogy egy komolyabb invázió ellen már nem lesz olyan hatékony.
Van egy olyan problémám, hogy Nucky mellső lábaival amikor fékez akkor mindig lejön a bőr arról a felső kis párnácskáról. Vérzik aztán napokig azt nyalogatja tépkedi. Mit lehetne rárakni, ami védi azt a részt? Fáslit folyton tekergetni az kínlódás, a cipő meg nyilván zavarná... Másnak nincs ilyen problémája?
-
Daffni2
addikt
Most úszott meg Athéne egy komolyabb babéziát.
Tegnap reggel kedvetlenebb volt,és nem ette meg a reggelijét.Melegebbnek éreztem a testét,és a szive is másképpen dobogott mint amit megszoktam.
Gyors lázmérés,39,9 nosza hívtam az orvost/ nemrég linkelt Hungarovet/
Du már 40,6 volt a láza, az orvosnál vérvétel, azonnal Imizol injekciót és lázcsillapítót kapott.Ma reggel már kuncsorgott a reggeliért, nem volt láza,ugyanolyan jókedvű mint szokott lenni.
Nemrég hívott az orvos,hogy a labor eredmény szerint babézia volt.Ezért is szoktam mindenkinek javasolni,hogyha a kutyája viselkedése megváltozik,nem kéri a kaját,azonnal gyanakodni kell komolyabb dologra és orvoshoz kell vinni.
Nincs idő vacillálni,hogy majd meglátjuk másnapra milyen lesz.
24 óra alatt egy ilyen fertőzés esetén már komoly kockázatot jelent. -
Bferibörs
addikt
válasz
VANESSZA1 #23301 üzenetére
ha komoly eredményes munkát akarsz akkor lépésenként tanítod jutifalattal akár póráz nélkül nyugodt ingerszegény környezetben, leírni szerintem lehetetlen,látni,tanulni kell a gazdinak- 3 hónapos korban mindenképpen jutival,játékkal nagyon kevés "munkával" szabad tanítani a kutyát.Fontos,hogy a kutya kötődjön hozzád, egyébként rángatás lesz a vége.
-
Kutya pórázhoz szoktatását mikor érdemes elkezdeni, és hogyan?
3 hónapos korban már lehet?
Hogy tanítható, hogy ne húzzon, mindig egy oldalon jöjjön?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Horgász topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Linux felhasználók OFF topikja
- Be is futott a Honor GT Pro
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest