Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Klaus Duran: Páramentesítők minősége
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Meggyi001: A Lidl Silvercrest kenyérsütő jó?.........Jelentem:Jó!
Új hozzászólás Aktív témák
-
z123456789
addikt
válasz
philoxenia #23199 üzenetére
Igen, mondta is hogy most jön az 5. hónap, szépen lassan elkezdi hullajtani a fogait, és hogy erre figyeljek, mozgassam finoman neki nyugodtan mint a kisgyerekeknek,hogy minél előbb helye legyen a másik fognak.
Hát...nem szívesen megyek oda vissza.
Ez hosszú történet...
Nem tudtam milyen helyről hozom el, de szerintem jól járt a kutya hogy nálam kötött ki. AHogy akkor írtam egy facebookos post alapján szereztük.
De mindegy, mert ha nem lesz akkor is marad természetesen. Mondjuk a 9 hónap még odébb van.Addig csak nől a kis buksi feje.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
z123456789 #23198 üzenetére
A kutya korára a fogazat alapján a legbiztosabb a becslés, azt nézte az orvos?
Nekünk volt sarplaninac németjuhász keverékünk, igazoltan, ismerőstől, az olyan kilenc hónaposan a szülők magasságát és nagyjából a testméretét is elérte. A szülőket nem tudod megnézni?
-
z123456789
addikt
válasz
philoxenia #23197 üzenetére
Hát szerintem a videón ami van az nem 4 hónapos.
De aranybogár a mindenit!
Az enyém az 4 hónapos. Persze nem tudom hogy mikor született. A doki május 15-re írta be a szülinapot. Abból számolta hogy amikor elhoztam 6 hetes volt. Az kb az itteni első hsz-emhez köthető.
Ha akkor 6 hetes volt, akkor a születése inkább május vége mint május 15, de a lényegen nem változtat, hogy már elmúlt 4 hónapos.
Tudom hogy nem magas a fajta, de ha ennél tényleg nem nő nagyobbra, akkor az még azt sem éri el.Ez egy ökör.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
z123456789 #23194 üzenetére
Négy hónaposan még elég kicsi. A négy hónap az biztos?
Felnőtt kutya.
Egyébként a kaukázusi annyira nem magas... -
Bferibörs
addikt
válasz
kb. 7 hónapos korára fogja elérni a végleges mar magasságát , utána erősödni fog persze az erősödésével is némiképp növekedhet a mar magassága 1-2 cm-t ( várhatóan szuka esetében 55-65 cm, kan esetében 60-70 cm ) ,nem sok nagytestű kutyára jellemző már ez a növekedés , kb. 2-2,5 éves korában lesz "igazi" kutya kinézete.Persze ha tényleg a leírt keverék kutyusról és tényleg 4 hónapos korról van szó.
Kép esetleg ,valami ismertebb nagyságú tárgy mellett ?
-
Dorian
félisten
válasz
Inkább 1 év lesz az.
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
A kis blöki megkapta a veszettség ellenit, illetve a csipet. Most néztem a petveten fent is vannak az adatok.
De a doki egyébként azt mondta hogy már sokat nem fog nőni, de nagyon remélem hogy csak félre értettem. (4 hónapos)Én egy nagy kutyát szerettem volna, ezért is hoztam el, mert azt mondták kaukázusi, és németjuhász keverék. Jó, szülőket nem láttam, de ha hazudni akartak volna, akkor akármlyen kutyát mutogathattak volna ott nekem. Ez persze nem azt jelenit hogy mostmár nem kell, ellenkezőleg, imádom, csak szeretném megkérdezni hogy 4 hónapos korában lehetséges hogy eléri a majdnem maximális méretet?
-
Bferibörs
addikt
-
Bferibörs
addikt
Szerencsés vagy , jobban mondva az ebed !
Nekem öreg kutyám van már csak,mondjuk ész nélküli, nem igényel túl sok mozgást,illetve hamar fárad nem terhelhetem túl,vigyázok rá, egy-egy séta, illetve multi füves területen labdázás ami közel van, futtatóra amúgy sem viszem max. ha egy szuka van ott.Nem szocializált :-) nem arra volt nevelve, lányokat imádja a fiuk ha fogmutogatósak leveri őket.
Fiatal korukban ha nem volt edzés szabad naposak voltak akkor víz vagy távolabbi réten élték ki magukat.Városi kutyának sajnos nehéz ilyen lehetőségeket biztosítani.
Itt nálunk előbb lépett hatályba a kötelező pórázon vezetés közterületen mint ahogy kutya futtató épüld, a gazdák nyomására végül elkészül lassan.Persze sok kutyát mozgatnak így is szabadon a futtatón kívül, néha akad gondom is velük ha bepróbálkoznak az öreg kanomnál aki természetesen pórázon közlekedik. -
-
Bferibörs
addikt
Papírforma szerint kellene.Hosszas huzavona után el is készül.Nekem nem probléma ha nincs az sem,megoldom máshol a szabad mozgást.Viszont aki a lakótelepen lakik annak nélkülözhetetlen mivel nem szabad a város területén sehol póráz nélkül sőt a város határban sem nagyrészt mert tájvédelmi terület kutyát sétáltatni.Mondjuk erre is van ötletem.
-
-
Dorian
félisten
Ilyenkor tudok örülni csak, hogy a válság miatt a társasház többi üteme nem valósult meg, így a lakóhelyem környéke kvázi forgalom nélküli zsákutcának minősül + egy jó nagy, 7,5 hektáros üres füves platz-cal mellettünk
-
Bferibörs
addikt
válasz
philoxenia #23183 üzenetére
Sajnos sok helyen nincs kutya futtató,sőt nem szabad szabadon engedni sem a kutyát közterületen,én is ilyen helyen lakok.
Mivel valszeg a kutya jól érzi magát a futtatón,bepróbálkozik,hogy minél előbb oda érjen, fegyelmezéssel,akár irány váltásokkal helyre tehető.Szerintem normális reakció a próbálkozás.Időben helyes irányba kell tetelni,amig lehet. -
Bferibörs
addikt
Úgy gondolom, ha elviszem a kutyámat sétálni az nem arról szól,hogy folyamatosan láb mellett kell sétáljon.Ha séta akkor séta,nem fegyelmező gyakorlat.Mindig rossz kutya sétáltató voltam :-) A séta valahol a kutya szabadságáról,felszabadultságáról kellene,hogy szóljon,persze bizonyos korlátozások közöt.Séta közben különbséget teszek a fegyelmezett rész és a szabadon mozgás között.Ha pld. Kerítéseken belül lévő kutyák vagy pórázon vezetett kutyák mellett haladnánk el akkor a kutya megkapja a lábhoz vezényszót amire minden körülmény között lábhoz kell igazodnia,ezt nem sétáltatás közben tanítom meg,külön feladat, a tanítás kezdete nyugodt,ingermentes környezetben történik.Ha elhaladtunk a probléma mellett jön az újabb vezényszó ,mehetsz vagy futás, a póráz ebben az esetben már egyáltalán nem korlátozhatja a hosszától függöen.A szabadság a póráz hosszáig vagy a körülményektől függ,ekkor sincs póráz feszítés megnövekszik a kutya mozgástere.A húzást,belefeszülést úgynevezett " koccolással" állítom be, ha a kutya húz rángat akkor a méretének erejének megfelelő egyszeri rántással figyelmeztetem,esetleg a lassan vezényszót kapja.Fontos a póráz kezelése a hogyan,mivel a kutyát nem csak fékezni lehet a pórázzal hanem gáz is adható neki, ezt a hibát-gáz adás- sokan elkövetik.Ez is korlátozott szabadság, de nem várhatom el egy pörgős kutyától,hogy az 1-2 órás séta alatt folyamatosan a lábam mellett kullogjon mert az számára nem séta.Szerencsés az a kutya aki szabadon tud futkározni önfeledten.Az ilyen mozgatásnak vagyok a híve, nem a pórázon rángatásnak.
-
philoxenia
MODERÁTOR
A pórázon vezetésre megvannak a megfelelő fogások. A magabiztosság nem Veled szemben, hanem a világgal szemben értendő.
-
MurdR
veterán
válasz
philoxenia #23179 üzenetére
Pedig most már úgy viselkedik mint egy kiscica, ha közeledek felé.
Ha van valami, és rá kell szólni, akkor abban a pillanatban abbahagyja amit nem szabad, de a sétáltatás kezd rémálom lenni -
MurdR
veterán
Srácok az miért van, hogy Rosszcsont az elmúlt időszakban már nem olyan szépen jön láb mellett?
Pár hete szinte csak dísznek kellett a póráz, most meg előttem akar menni, és húz mint az állat. -
-
-
Jaded
őstag
válasz
Zsocy155 #23171 üzenetére
Én ahogy olvasgattam, 8-10 hetesen állni szokott. Anyjának is és az apjának is állt, tehát neki is kellene. Csak a mikor a kérdés
Olvastam olyat is, hogy össze szokták nekik ragasztani, de ha azt is úgy tűrné, mint a fésülést, nem hiszem, hogy sokáig maradna fenn a ragasztó
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
válasz
z123456789 #23165 üzenetére
Ahogy a Velveten mondanák, kimaxoltuk a cukiság faktort.
-
erik365
senior tag
Ti az őszi-téli időszakban, jó minőségű táp mellé adtok valami vitamint?
-
-
Orlin
addikt
válasz
philoxenia #23153 üzenetére
Múlthéten nálunk sikerült a kutyának!
Munkába mentem reggel és ilyenkor még bent szoktuk hagyni a szobámban ,hogy lustálkodjon még.A család többi tagja is elaludt még és amikor engedték volna ki akkor láttak meg a meglepetést,hogy szép a sarokba végezte a dolgát!2 éve alszik bent,de ez volt az első eset és gondolom akart jelezni mert ahogy néztük megjárta az ágyat is,csak mindenki aludt.Amúgy meg amikor felhívtak a munkában,hogy elmondják mi történt,Az volt az első kérdésem,hogy jól van?Nem fáj a hasa?
Mire hazatértem már ki volt takarítva...De lenne egy kérdésem a többiekhez is!Ma este kaja után nem tudott kakilni.Pedig akkor szokott.Este is még kimentünk szaladgálni egy picit,hogy talán kedvet kap,de semmi.Nálatok is szokott ilyen lenni?Holnap majd figyeljük és,ha nem tud még mindig akkor hívjuk a dokit.
-
Bferibörs
addikt
válasz
-
Siriusb
veterán
válasz
Nagyon jó!
Tegnap kutyasétáltatás közben látjuk, hogy két kutyával jönnek szemben, s pórázra veszik. No, biztos ami biztos, mi is. Az egyik egy bull terrier volt, ahogy közelben értünk, egyből rángatta a pórázát, hogy jönne ismerkedni. Gazdája mit tesz? Volt a kezében egy üres 1,5l-es műanyag palack és azzal csapdosta ütemesen a kutya fejét, miközben kántálta, hogy "nem".
És ezt álljam meg szó nélkül... -
philoxenia
MODERÁTOR
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3,3 millió eladott példánynál jár a Clair Obscur: Expedition 33
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Autós topik
- Nintendo Switch
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Háztartási gépek
- Építő/felújító topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nintendo Switch 2
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest