Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#14051) sarkanyolo2 válasza fero02 (#14041) üzenetére


sarkanyolo2
őstag

Semmi, csak érdeklődtem én is mostanában egy szarvasinak itt a topicban. :D Csak nem szarvasi vagy?

٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ /LG OLED55A13LA / Kanto YU6

(#14052) King Unique válasza sarkanyolo2 (#14051) üzenetére


King Unique
titán

ez mehetett volna nyugodtan offba, v priváltba, nem ez a legfontosabb kérdés itt... :N

(#14053) sarkanyolo2 válasza King Unique (#14052) üzenetére


sarkanyolo2
őstag

Teljesen igazad van, siettem. :B :D

٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ /LG OLED55A13LA / Kanto YU6

(#14054) menyoronc


menyoronc
aktív tag

Ez[link] mennyivel tud többet mint ez [link]

Üdv: Gábor

(#14055) menyoronc


menyoronc
aktív tag

Ja és nem találtam róla infót h az ultrahoz milyen hosszú usb kábel jár?

Üdv: Gábor

(#14056) bennjoe


bennjoe
csendes tag

Sziasztok,

külső merevlemezen gondolkodok, de a a különböző helyeken olvasható gyakori meghibásodások elbizonytalanítottak. Tulajdonképpen nem is kell nekem, hogy különösebben hordozható legyen, annyit szeretnék, hogy néhány száz gigát egyszer rámásolnék két különböző gépről (asztali és laptop), hogy ha valamelyikben kifúj a lemez, ne sírjak annyira. Aztán ott pihenne a polcon. 1TB kellene.

Klasszikus külsőben a WD My Passport Ultra és a Seagate Backup Plus volt a kiszemelt (előbbi jobbnak tűnik, de nemrég óta van piacon és máris panaszkodnak rá néhányan...).

Egyre inkább kezdem azt hinni, hogy az összerakós megoldás a nekem való. Mondjuk WD Red 3.5" egy LC Power házban? Sajnos nem nagyon értek hozzá. Kell még valami ennek az összeállításnak a működéséhez? (Tudom, van külön topic, de kíváncsi vagyok a külsőkkel kapcsolatos véleményetekre is.) Mert ahogy nézem, nem sokkal lenne drágább (1TB kell), és nagyobb biztonságban érezném magam.

Köszi!

(#14057) Kobe


Kobe
veterán

hali

akarok venni egy 1TB os, USB 3.0-s külső vinyót, egyetlen elvárás ezeken felül hogy az átlagosnál valamivel kicsit strapabíróbb háza legyen.

3 típus van porondon:

Adata HD710
Adata HD650
Adata NH13

A HD710 tetszik a legjobban, cska úgy emlékszem a HD650 még nem volt amikor elgutoljára néztem, az lenne a 710 utódja ?

(#14058) King Unique válasza menyoronc (#14055) üzenetére


King Unique
titán

Különbség normál Passporthoz viszonyítva [link], belsőleg vsz hasonló mind3, Ultra az Elementsnél bónusz progikkal, kis szütyővel, + 1 év garival tud többet.
Kábelhossz, ahogy néztem kb.uaz mindegyiknél, középhosszú 18 inch=45 cm körül (igaz teljes hossz 48 cm körül van nálam)

(#14056) bennjoe: hol panaszkodtak az WD-kre, mert xy fórumon írt dolgokat sem kell mindig készpénznek venni :N , előfordulhat, h vki épp hibás db-ot fog ki (minden gyártónál) és utána végig azt szidja mindenhol. My Passportokkal itt a topicban inkább pozitív tapasztalatok szoktak lenni.
Általad felvetett 2 db 2,5" külsőből talán inkább WD, igaz új Seagate-ek se rosszak, mert szerencsére nem Seagate, hanem Samsung a belseje, cserélhető interfész adapterek is ügyes megoldás.
Alapvetően, ha nem gyári selejtet fog ki az ember és megfelelően használja ( ügyelve biztonságos leválasztásra, megfelelő hőmérséklet határok betartására, megfelelő tápellátás alkalmazására, külső mechanikai hatások elkerülésére), akkor főleg ritkább használat mellett sokáig elállhatnak rajta az adatok. :K
3,5"külső mobilrack megoldás se rossz, főleg egy olyan vinyóval, mint a RED, de inkább 2 TB, amiben érdemes manapság gondolkodni, mivel már 2,5"-osban is vannak ekkorák, de ha elég 1 TB, akkor jó :) Rackes megoldásnál aluház jobb hőelvezetés miatt előnyösebb lehet, ill ahogy nézegettem a 2 méretkategóriában az 1 TB vinyók kb.egy áron vannak, a 2,5"-oshoz olcsóbb a külső ház. Természetesen e 2 összetevőn kívül másra nem lesz szükség, vinyót particionálni kell és kész.

(#14059) King Unique válasza Kobe (#14057) üzenetére


King Unique
titán

Tavalyról emlékszem rád, akkor is hasonló igényekkel SP A80 felől érdeklődtél, aszem túl is tárgyaltuk a dolgot, h új fajta vezérlő, vinyó=frankó, de aztán mégsem vetted meg, pedig igazán strapabíró db [link] :F
A listából egyértelműen az új HD650-est lenne érdemes megpróbálni, v ha kifejezetten ütésálló kell, korábbi hsz-ben is megvan említve még pár, Transcendek (és SP is) szerintem minőségibbek Adatánál. :K

[ Szerkesztve ]

(#14060) bozso073


bozso073
tag

Sziasztok. A következő probléma jelentkezett. Van két db, egyenként 2 TB-s WD My Book vinyó, amiket ha rádugok a pc usb csatijaira, a kettő közül az egyiknek nem oszt ki kötet (meghajtó betűjelet) a gép. Korábban rendben volt, nem tudom mi történhetett. Megnéztem a számítógépkezelés/lemezkezelésben; ott az egyiknek van kötet neve, a másikra ott sincs kötetnév kiosztva, viszont látja a lemezkezelő, de az írja, hogy offline állapotban van. Infóként azt írja ehhez az offline állapotú lemezhez, hogy "A lemez offline állapotának oka egy aláírás-ütközés egy online állapotú másik lemezzel" (?).
Azért nem értem, mert, ha lehúzom és csak egyszerre egyet dugok a gépre (mindegy, hogy melyiket), akkor azt látja, annak oszt ki kötetnevet és az is mindegy, melyik USB3 portra dugom rá. Amelyiket először csatlakoztatom, azt látja, a később csatlakoztatottat pedig nem (illetve offline).
Ha leválasztom az online lemezt (amelyiknek oszt ki kötetnevet), akkor a másik (az éppen offline) sem vált át online-ra, de ha azt is leválasztom és utána újra csatlakoztatom, akkor azt látja online-ként
Várom a segítő tanácsokat.

[ Szerkesztve ]

(#14061) dangerzone válasza King Unique (#14035) üzenetére


dangerzone
addikt

Na készen volnék. A teszteredményekhez hozzátartozik, hogy a vinyón már csináltam 2 partíciót. Az Atto és Crystal esetén a nagyobb, 912 GB-os partíciót mértem , ahol 15%-nyi adat volt már.

Beszéljenek a képek!

WD My Passport Ultra 1TB USB3

A mért eredmények:

A HD Sentinel alapján ilyen vinyó van benne: WDC WD10JMVW-11AJGS1
Tegnapelőtt másoltam rá kb 120 GB-nyi adatot egyhuzamban, 36 fokig ment fel a hőmérséklete a 22 fokos szobában.

[ Szerkesztve ]

(#14062) bozso073 válasza bozso073 (#14060) üzenetére


bozso073
tag

Közben utánaolvastam egy fórumon, ahol a megoldás ez volt: a lemezkezelőben az offline állapotú lemeznél az offline területen valahol jobb klikk és a "csatlakoztatva" gombra nyomni. Innentől látja a másik lemezt is, de azt még nem próbáltam, hogy mi történik, ha lehúzom mindkettőt és újra kezdem; vajon akkor is el fogja a korábbi problémát játszani és minden alkalommal meg kell ismételni ezt a jobb gombos csatlakoztatást a lemezkezelőben? illetve ha nem, akkor is kíváncsi lennék, miért alakult ez így, hiszen korábban nem volt ilyen problémám.

[ Szerkesztve ]

(#14063) King Unique válasza bozso073 (#14060) üzenetére


King Unique
titán

Elvileg az okozza, hogy 2 azonos külső meghajtóról van szó és a windows nem tudja buta módon megkülönböztetni őket egymástól.
Lehet manuálisan megpróbálni lemezkezelőben a másiknak betűjelet kiosztani, v aktívvá (online) tenni a lemezt, de van erre egy hivatalos leírás [link], ami szerint parancssorban könnyú szerrel át lehet szerkezteni az egyik drive aláírását [link]. Elvileg nem jár adatvesztéssel, de biztos, ami biztos alapon, mentsd le az adott MyBook-ról a fontos adatokat.
Tehát vagy külön-külön használod őket, v előbbi leírást követed a párhuzamos használati lehetőséghez. :K
Azt nem írtad milyen opredszer alatt jött elő a hiba (win 7?), de lehet egy újabb 8 / 8.1 már megfelelően kezelné.

Amúgy köszönet a problémafelvetésért, mert ilyennel én sem találkoztam még és hasznos lehet, összefoglalóba be fog kerülni !
:R

Szerk.: látom utánaolvastál, de a végleges megoldás vsz a paracssoros aláírás átírása lesz.

[ Szerkesztve ]

(#14064) King Unique válasza dangerzone (#14061) üzenetére


King Unique
titán

Köszönöm a részletes tesztet ! :R

Sebességnél valóban számít az is mennyi adat van rajta, hány partíció, de azért frissen még elég jól hasít, illetve jól jártál vele, ebbe az ezüst-titánium színbe is eléggé tetszetős. :K

(#14065) bozso073 válasza King Unique (#14063) üzenetére


bozso073
tag

Az op.rendszer win8.1, de azért is érdekes a dolog, mert egy (ugyanabban az otthoni hálózatban lévő) másik gépen is próbáltam (w7 ultimate) és ott ugyanez volt a probléma. Utánanézek a linken, amit küldtél.
A meghajtóknak viszont (bár ugyanaz a típus mindkettő) eltérnő neveket adtam (My Book - A, illetve My Book - B), ez alapján a win nem tudja kezelni? A másik érdekesség, hogy pár hete jelentkezett csak a dolog, azelőtt nem volt ilyen probléma.
Addig is kösz a segítséget; ha megtudok v.mi újat, megosztom.

(#14066) King Unique válasza bozso073 (#14065) üzenetére


King Unique
titán

A digitális aláírást, lemez modell-sorozatszámot lehet nem tudja megkülönböztetni, manuális névadás egy dolog, illetve ha eddig jó volt, lehet akár vmi MS update kavar be megint, de mivel van rá megoldás, inkább azt érdemes megpróbálni, ha ismét "elfelejtené" a legutóbb beállított állapotot. :K

(#14067) ggg666 válasza King Unique (#14066) üzenetére


ggg666
őstag

Én éppen ezért szoktam betűjel helyett üres mappákba társítani.

Ráadásul, így sokkal gyorsabban fel is szokta ismerni a winyókat.

(#14068) bozso073 válasza King Unique (#14063) üzenetére


bozso073
tag

Elolvastam a cikket a linken, amit küldtél. A probléma okának azt írja, amit te is írtál, hogy két teljesen azonos eszközről van szó és ezért az aláírásuk ugyanaz. Ezt mondjuk nem egészen értem, hogy az MS erre nem gondol, de ha valóban ez az ok, akkor elég egyértelműen írja le, hogy hogyan kell megoldani (tulajdonképpen a digitális aláírásban az egyiknél megváltoztat egy karaktert - bár nem értem, hogy ettől viszont hogyan lesz hiteles az aláírás; igaz ez a része engem különösebben nem is érdekel, lényeg, hogy működjön). A para az a részemről, hogy nincs akkora másik külső vinyó, amire lementhetném az adatokat. 2 TB-ről beszélünk, amin már nem sok szabad hely van. Ugyan leírja azt is, hogy elvileg nem jár adatvesztéssel a dolog, de mindenki csak saját felelősségére csinálja. Szóval így nem biztos, hogy hozzáfognék.
A másik, amit nem értek, hogy amióta jelentkezett ez a probléma, azt megelőzően akkor hogyan voltak aláírva különböző aláírással? Hiszen akkor nem volt ilyen gondom és a környezet is ugyanaz volt. Annyit csináltam egyszer, hogy frissítettem ( :(( ) a gépen futó WD Quick View programot; kb. akkorra tehető a hiba jelentkezése.

(#14069) ggg666 válasza bozso073 (#14068) üzenetére


ggg666
őstag

Ezt nem értem nálam 28 darab azonos merevlemez van 5 darab azonos külső vezérlőn, mégsem keveri őket össze.

A windows 8 egyszer megcsinálta, de likvidáltam.

(#14070) bozso073 Amikor a betűjelet osztod ki, akkor nem adsz neki betűjelet, illetve én törölni szoktam, hanem üres mappába társítod, a lemezkezelőben ott van az opció.

[ Szerkesztve ]

(#14070) bozso073 válasza ggg666 (#14067) üzenetére


bozso073
tag

Ezt kifejtenéd egy kicsit részletesebben? Annyira nem vagyok otthon a témában.

(#14071) sodokan


sodokan
tag

sziasztok!

mi mostanság a bestbuy 1 terrás külső vinyó?ahogy nézegettem külföldről nem jönnek olcsóbban mint az itthoniak.
szeretnék egy külső adattárolót ami 500gigánál nagyobb, nem kell neki táp (szóval 2,5"-os), lehetőleg legyen usb3.0 rajta (mert hát nem egy hónapra vesz ilyet az ember) és az ár fontos szempont, tudtok segíteni?

üdv

ennél jobb ajánlatot nem találtam

(#14072) bozso073 válasza ggg666 (#14069) üzenetére


bozso073
tag

Ez így OK, de alapesetben nálam ezek a vinyók nem a PC-hez vannak csatlakoztatva, hanem egy médiaplayerhez (az meg a TV-hez). Ugyan a média lejátszó wifis, de néha szükség van a vinyókon lévő tartalom rendezgetésére, áthelyezésére (ez utóbbit nem tudja a lejátszó - LG DP1 - fájlkezelője). Hálózaton keresztül rohadt lassú lenne több 10 GB áthelyezése, ezért kénytelen vagyok ilyenkor pc-re dugni a vinyókat, ahol mindkettő USB3-on gyorsan teszi, amit kell.
Szóval, ha rádugom a gépre ezeket, akkor a win ugye automatikusan kioszt nekik egy betűjelet. A pc-n csak annyi ideig lógnak, amíg a szükséges műveleteket elvégzem, utána mennek vissza a helyükre (lejátszó).
Ezért az általad javasolt megoldás nem biztos, hogy esetemben jó, de azért köszönöm, jó ötlet.
Egyébként, ha mégis alkalmazom, akkor az üres NTFS mappa valamelyik meglévő kötet egy része lesz? Vagy hogyan tallózom ki? Rányomok a tallóz gombra, ahol látni fogja a rádugott vinyót és ennyi?

[ Szerkesztve ]

(#14073) King Unique válasza bozso073 (#14068) üzenetére


King Unique
titán

Akkor meg lehet az kavar be, ha átmenetileg leszedet, akkor is jelenkezik a probléma :F

(#14069) ggg666 : érdekes megoldás ez is :K , csak az adott mappát látja, tudja kezelni ilyenkor a külső vinyón, v többit is, mert még nem próbálgattam ?

(#14071) sodokan: valóban itt olcsóbbak pár ezressel, akár a rackes hitachi + captiva is jó alternatíva, de 2,5" külső házaknál fontos a stabil vinyó rögzítés (csavarral), nem tudom ezek mifélék, mert sok csak belecsúsztatós és lötyöghet benne.
Toshiba kompaktok se rosszak, innen a StorE Plus, Edition lehet jó választás. :K
Viszont ezekre szokott lenni 2-3 év gari, Hitachi notivinyókra 3 év, ha mindent 1 évvel ad csak, az hosszútávon nem éppen a legjobb...

[ Szerkesztve ]

(#14074) ggg666 válasza bozso073 (#14072) üzenetére


ggg666
őstag

Ha kiosztasz nekik egy üres mappát és kitörlöd a betűjelet, akkor nem fog kiosztani azon a gépen neki újra betűjelet.

Tavaly 35 darab winyó volt így rákötve, és nem tökölt a betűjelek kiosztásával utána.

(#14073) King Unique Bármilyen nevet adhatsz a mappának, utána rákattintva a teljes winyó tartalma fog megjelenni.

Nálam csak így lehetett, mivel elfogytak a betűjelek.

Főleg külső eszközöknél jó ez, mert ugyanaz marad az elérési útja, bármikor csatlakoztatod.

(#14072) bozso073 C-n mondjuk csinálsz egy üres mappát, hogy hdd1, ebbe belecsatlakoztatod, utána a c hdd1 mappára kattintva eléred a merevlemezt.

Ha betűjelet is hagysz neki akkor mindkét helyről eléred.

[ Szerkesztve ]

(#14075) bozso073 válasza ggg666 (#14074) üzenetére


bozso073
tag

Tehát, ha jól értem: először rádugom a gépre a vinyót; ugye a win máris ad neki egy kötet betűjelet. Bemegyek a lemezkezelőbe, kiválasztom a rádugott vinyót, majd kötet meghajtójelének változtatásában először törlöm a kiosztott betűt?. Mert ha csak módosítani akarom, ott csak más betűjelet lehet kiválasztani az eredeti helyett, de üres mappát nem. Szóval először eltávolítás, majd üres mappa...?

(#14076) King Unique válasza ggg666 (#14074) üzenetére


King Unique
titán

Értem. logikus megoldásnak tűnik ez is, főleg ahogy írtad sok külső vinyó esetén, kösz az ötletet. :R

(#14077) sodokan válasza King Unique (#14073) üzenetére


sodokan
tag

és el szoktak az ilyenek romlani?mert általában amíg garanciális valami sok bajuk nem szokott lenni :D

(#14078) ggg666 válasza bozso073 (#14075) üzenetére


ggg666
őstag

Már rég csináltam, de lehet neki adni betűjelet is mappát is, ha akarod.És csak mappát is ha csak az kell.

Nézd ott át, ott van valahol.

Betűjel hozzáadása.

[ Szerkesztve ]

(#14079) bozso073 válasza King Unique (#14073) üzenetére


bozso073
tag

Korábban is gyakran szedtem le és raktam vissza mindkettőt, de nem volt ilyen probléma. Most kipróbáltam, leválasztottam mindkettőt, majd kis idő elteltével újra csatlakoztattam őket (direkt felcserélve az USB portokat), de nem jelentkezett újra a probléma. Persze, ha majd visszarakom a lejátszóra a vinyókat és a pc is kikapcs., azért kíváncsi leszek, hogy később jelentkezik-e újra a dolog.
Egyenlőre megoldódni látszik a dolog.

(#14080) menyoronc válasza King Unique (#14058) üzenetére


menyoronc
aktív tag

Köszönöm... Akkor a wd ultránál maradok csak még a színét nem döntöttük el:-) nehéz megítélni fotók és videók alapján h milyen élénk színű a piros es a kék változat.
Vki látott esetleg élőben ezekből?

Az a 45 cm kábel hossz még éppen jó lenne, leérne a tv hátuljáról az asztalra:-)

Üdv: Gábor

(#14081) sodokan


sodokan
tag

használt külső hdd vásárlástól mennyire tántorítjátok el az embert?

(#14082) bozso073 válasza ggg666 (#14078) üzenetére


bozso073
tag

Ahogy tippeltem; ha rádugom a vinyót, kap a win-től automatikusan egy betűjelet. Be a lemezkezelőbe; a rádugott vinyó betűjelét törölni, majd kiválasztani az üres mappás verziót. Így már a fájlkezelőben (nálam TC) sem látszik a betűjel, hanem csak a mappa, amit persze külön meghajtóként is kirakhatok a kötetek közé.
Nagggyon jóóóó. Köszönöm, hogy megosztottad. :R

(#14083) King Unique válasza sodokan (#14077) üzenetére


King Unique
titán

Előfordulhat, h tönkremennek gari időn belül is, de sok műlik a rendeltetésszerű használaton, mivel az elégtelen tápellátás, túlmelegedés, v leejtés biztos meghibásodáshoz vezet. Nehéz belőni pontosan, h melyik mennyire megbízható, van, h adott típuson belül egy bizonyos méretkategóriában (pl. 500 GB) több a meghibásodás, de ez is gyártóként eltérő..
Általában nem szokott gond lenni velük, de a biztos megoldás az, ha idővel beszerez az ember több külső maghajtót és a fontos cuccok fizikálisan eltérő helyeken is megvannak. :K Műszakilag szerencsésebb pl. a kevesebb fejegységgel, kevesebb tányérral szerelt vinyó.

(#14079) bozso073 : ok, várjuk a fejleményeket. Ilyen esetben meg maga winfos is sokx bekavar, h egy adott eszközt adott USB porthoz rendel hozzá és másikra dugva okozhat bizonyos apróbb kellemetlenségeket, v éppen ott szűnik az adott hiba.

(#14080) menyoronc : neten találni csomó tesztet, youtube-os review videók is nagyon jók lecsekkolni a terméket , vmint van WD-nek egy külön website-ja, a wdbrand.com, ahol nagyfelbontású képeket találhatsz a termékeikről , de a My Passport Ultra szerintem a fentebb kolléga által is linkelt titánium színben az egyik legtetszetősebb szerintem. ;)

[ Szerkesztve ]

(#14084) sodokan válasza King Unique (#14083) üzenetére


sodokan
tag

öö hát a tápellátás egy hordozhatónál nem lehet gond, mivel csak usb kábellel csatlakoztatni kell, nem?
és a garancia leejtés esetén érvényes?mert én úgy tudom hogy ha az én hibámból nyekken meg valami akkor a garancia arra nem érvényesíthető

(#14085) bozso073 válasza sodokan (#14081) üzenetére


bozso073
tag

Lehetnek hibás szektorok benne és fene tudja, mikor adja meg magát. Nekem 4 db külső, tápos-os, 3,5-ös WD-m van;ezekből az egyiknél a Hard Disk Sentinel jelezte egyszer, hogy baj van. Lefuttattam mindenféle disk helyreállító progikat (a WD sajátját is és mást is), sőt mivel garis volt, visszavittem az eladóhoz, ő tovább a szervízbe (gyárba?), de azzal jött vissza, hogy vannak rajta ugyan hibás szektorok, de jó a vinyó. Ez kb. 2-3 éve volt, de azóta is működik hibátlanul ez is meg a többi is.
Ha garist veszel, előfordulhat ott is, hogy meghibásodik és gari keretében cserélik a vinyót. Persze ugrott minden, ami rajta volt, mert adatmentéssel nem foglakozik a kereskedő, gyártó (illetve szervizük); lementeni pedig ilyenkor meg már nem tudod, ha egyszer hibás (legalábbis egyszerűen nem). Vagy eleve kettőt veszel és az egyiken van a másik biztonsági mentése.
Szóval kisebb a valószínűsége egy új vinyó meghibásodásának.

(#14086) King Unique válasza sodokan (#14084) üzenetére


King Unique
titán

Tápellátás USB2-nél lehet gond 2,5"-osoknál, mert a névleges 500mA áram lehet kevés neki felpörgéshez bizonyos vinyók esetében, adott esetben szükség lehet 2 db USB port használatára Y kábellel, v PC-n mindenképpen hátlapi aljzatba érdemes csatlakoztatni. De sokx elmennek 1 portban is, ill. van, h névlegesnél kevesebb áram esetén is döcögve elindulnak, csak az hosszú távon káros lehet neki.
Gari gyári meghibásodásra vonatkozi, ha te okozol benne kárt - leejted, h még látszik is nyoma - akkor arra vsz nem :N , illetve boltja válogatja, ilyenkor mennyire megértőek. De ezt kiküszöbölvén célszerű a 2,5"-ost tokban hordozni, tárolni, v akár ütésálló külső vinyót venni, fentebb arról is volt szó.
+ Meg amit fentebb említ fórumtárs, a kereskedő adatot nem ment és általában az szokott a fontosabb lenni...

[ Szerkesztve ]

(#14087) menyoronc válasza King Unique (#14083) üzenetére


menyoronc
aktív tag

Nekünk is a szürke tetszik a legjobban, az menne is a grafitszürke tv-hez, nem mintha a tv helyett majd azt nézegetnénk:-D
Csak sajna azon az oldalon ahonnan rendelném nincs szürke, máshol meg kb 3k-val drágább :-(
Ez a 45 cm kábel hossz tuti? Mert nekem nagyon rövidnek tűnik a videókon.

Üdv: Gábor

(#14088) bozso073 válasza sodokan (#14084) üzenetére


bozso073
tag

Ha nem látszik rajta a leesésből kifolyólag külsérelmi nyom, akkor nehéz bizonyítani, hogy leesés miatt történt a dolog. :)

(#14089) King Unique válasza menyoronc (#14087) üzenetére


King Unique
titán

Tuti :K , de 2,5"-okhoz zömmel mind ilyen rövideket adnak, hirtelen Transcend, Silicon Power jut eszembe, amikhez hosszbakat adnak, illetve Passporthoz is lehet (A male---Micro-B), de 1 m-nél (1.8 m szabványos) hosszabbakkal vigyázni kell, mert áramerősség csökkenhet és nem fog elindulni, de van, h előbbivel se. Ilyenkor jó az, ha a TV-n direkt külső HDD-s dedikált 1A-es USB port, v USB3, v 2 db aljzat van (Y kábel lehetőség).

[ Szerkesztve ]

(#14090) sodokan válasza King Unique (#14086) üzenetére


sodokan
tag

+(#14085) bozso073
köszönöm a válaszokat, találtam egy adata 750gb-osat 12 ezerért használtan, elvileg jó állapotút, szerintem az lesz a befutó

(#14091) King Unique válasza sodokan (#14090) üzenetére


King Unique
titán

Használt az mindig necces...milyen típusú Adata, vinyó milyen benne, illetve egy HDS állapotképet csatolt hozzá a hirdető, mert van, h azzal is trükköznek :F

(#14092) menyoronc válasza King Unique (#14089) üzenetére


menyoronc
aktív tag

Akkor ok:-) Köszi az infókat!

Üdv: Gábor

(#14093) Tutti-amigo


Tutti-amigo
tag

Hali!

Van egy WD my book essentials 1TB-s vinyóm ami egyszer csak nem akart csatizni a géphez. Hallani hogy felpörög de nem lát eszközt a gép.

Nem is ez a lényeg mert már végigjátszottam pár dolgot és megvan hogy mi történt. A házban lévő PCB-n lévő chip elpukkant. Van egy kis barnás folt a nyákon is. Na most a sérülés jellege túlfeszültségre utal. Ami egybe vágna abba hogy elpusztult a lapom is a táp miatt. Node ez a motyó külső tápról megy. A lábakat kimérve a külső táp tökéletesen adja le a feszültséget 4.98 ill. 12.08V. Az lenne a kérdésem, hogy a vinyó kaphat-e valami feszültséget az USB-jén keresztül vagy jöhet-e onnan valami feszültséglöket. Csakmert az elszineződés a nyákon az usb vonalán van.

Vagy a táp pusztulásának nincs köze a wd megpukkanásához csak szerencsétlenül egy időben érzékeltem a dolgot.

Pusztán csak kiváncsi vagyok.

Tutti

(#14094) czanga


czanga
őstag

Sziasztok.

Mac Mini-ből kivett 500-as, 2.5"-os Hitachi HDD-nek keresek egy külső tokot, ami USB 3-as. Ebay-en nézelődtem, mert sokat nem akarok költeni, mivel csak a mini mellett feküdne az asztalon, és mentenék rá.

Ez szimpatikus például, mivel műanyag, emiatt kevéssé rezonálhat, és egyszerű mint a faék. Kifejezetten Apple termékekhez haosnlítót nem kerestem, és nem tudom mik a vélemények az ebay-es cuccokról. A vezérlőkből nagyon rosszat foghatok ki? Van tippetek milyet érdemes?

Találtam WD Essentials tokokat is, de ha jól láttam ebben az elektronika nehezen lehet benne, mivel közvetlen a vinyóra van aplikálva/forrasztva.

(#14095) King Unique válasza Tutti-amigo (#14093) üzenetére


King Unique
titán

USB 5V-ról azért normál esetben akkora túlfeszültséglöketet nem kaphat, h kinyírja a 3,5" külső vinyót, ha csak nem, pl. PC tápja hibásodik meg, de akkor vsz alaplapot is gallyra vágná. Szerintem ez esetben MyBook tápja okozta a túlfeszt, olyanra már volt példa, h hibás táp kinyírta külső vinyót.
De most mi is van pontosan, gép tápja és külső vinyóé is kaputt?

(#14094) czanga: eléggé primitív ez a rack, aluházasat érdemes venni jobb hőelvezetés miatt, vmint fontos a HDD megfelelő rögzítése (csavarral), ebbe látom csak bele kell tuszkolni, azt vagy stabil lesz benne, v lötyögni fog.
Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja ajánlanám, ott van egy-néhány alternatíva, ill batagy szokott gyakran ebayes rackeket tesztelni [link], általában jókat szokott választani, azok jobb alternatívák lennének, mint általad nézett.

[ Szerkesztve ]

(#14096) ggg666


ggg666
őstag

Van egy külső dokkolóm, miért van az, hogy ha az usb3 kábelt a laptopban hagyva kapcsolom be, akkor, azt írja ki, hogy teljesítményimpulzus a hubon?

Ha bekapcsolom a dokkolót és csak utána dugom be a laptopba az usb3-as kábelt akkor semmi gond nincs.

A tápegység hibás volna?

(#14097) czanga válasza King Unique (#14095) üzenetére


czanga
őstag

Átnézem, köszönöm. :R

Akkor az nagyjából igaz, hogy alu legyen, az elektronika gondolom egy kaptafa.

(#14098) King Unique válasza czanga (#14097) üzenetére


King Unique
titán

Elektronika se teljesen, mert a vezérlő chip lehet különböző (JMicron, ASmedia, VIA stb.) és kivitelezés (forrasztások minősége) is eltérhet. 2,5" rack topicban találsz alternatívákat, "házi teszteket".

(#14096) ggg666: érdekes probléma, nem találkoztam még vele :N Néhány fórumban van ahol tápproblémára, v ahol USB vezérlő / zárlatosságra hivatkoznak.
Meg kéne próbálni egy külső vinyóval indítani, másik USB portban is, mert ha annál nem jelentkezik a hibaüzenet, akkor dokkolóval lesz a gond (v éppen adott USB port körül) lehet ráférne egy firmware update, ha van hozzá.

[ Szerkesztve ]

(#14099) tfalcon96


tfalcon96
aktív tag

Sziasztok, külső HDD-t keresek. 500 Gb-set vagy 1 Tb-set, még nem tudom. Ezen kapacításban mi az ajánlott? Fontos lenne a minőség, élettartam és az USB- csatlakozó. Mit ajánlanátok?

_______"I Am Consciousness. I Am Alive. I Am Chappie."_______

(#14100) Rx


Rx
aktív tag

Sziasztok!

A Jézuska meghozta a WD Elements 2,5" 1TB USB3.0 külső vinyót!
Két hete használom, a felét már sikerült tele pakolni.. :)

A kérdésem az lenne, hogy mire figyeljek/ mit csináljak ami hasznos a vinyó számára?
Ez a első külső hdd-m és szeretném ha sokáig kiszolgálna, ezért szeretnék rá vinyázni. :-)

Előre is köszönöm a hasznos infókat!

keep it simple! "Régi rendszer: Rx felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.