Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#14601) King Unique válasza Sonja (#14600) üzenetére


King Unique
titán

Ahhoz tudni kéne, pontosan milyen lejátszó, milyen és hány db USB-port stb. :F
Általánosságban PC / notebook USB 2.0 portjában elmennek ezek, de a TV, lejátszó az mindig kicsit más...előbbieken szokott lenni direkt ilyen célra HDD feliratú, megnövelt áramerősségű USB-port, lejátszóknál ez nem tudom pontosan hogyan van, lehet annak topikjában kéne megérdeklődni, specifikációjában megnézni. Azokon általánosan több csatlakozó aljzat szokott lenni, ha esetleg nem menne el, akkor ott van az USB Y kábel használatának lehetősége is.

(#14598) King Unique : 2,5": [link] helyesbítve.

(#14599) LaMotta: szívesen és örülök, ha segíthettem vmit :)
Igaz néha kicsit lefáraszt ismételni magam (ezért is bakiztam el legutóbb a linket), főleg ha néhány hsz-el feljebb, már meg lett válaszolva a dolog, de készülget egy terjedelmesebb összefoglaló ez ügyben.

[ Szerkesztve ]

(#14602) Sonja válasza King Unique (#14601) üzenetére


Sonja
veterán

A szabvány USB 2.0 port 500mA-t ad le, ezt mindegyiknek le kell tudni adni. Szóval, ha PC-n/Mac-en egy normál USB 2.0 csatin működik, akkor elvileg máshol is. Ez csak elmélet ugye, ezért érdekelt volna, hogy valóban működnek-e ezek a 2,5"-os külső HDD-k külön táp nélkül, USB 2.0 csatlakozón. :B :K Egyébként egy Dune HD TV-101 típusú lejátszóról lenne szó.

[ Szerkesztve ]

Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!

(#14603) King Unique válasza Sonja (#14602) üzenetére


King Unique
titán

Persze egy dolog a szabvány, csak a gyakorlatban multimédiás eszközöknél előfordul néha, csak gyatrábbak a névlegesnél interfész áramleadás, akár teljesítmény terén is, mint egy PC...látom ezen a Dune lejátszón csak 1 db USB port van, de specjében írnak HDD támogatást is, vsz el fog menni egy 2,5" 5400-as rajta (gyári rövid kábelével főleg), de puding próbája az evés. :K

[ Szerkesztve ]

(#14604) Astrasattila válasza King Unique (#14598) üzenetére


Astrasattila
tag

Szervusz!

Megnézem az ajánlásaid. Mint írtam, mindegy a mérete, soha nem lesz hurcolva sehova. Asztalon is fix helye lesz, takarításkor lesz csak mozgatva. :) Árban max 45 ezerig megyek el. Csatlakozás pedig USB 2-3, mindegy. Az asztali gépemben teljesen elavultak a merevlemezek. Az oprendszer merevlemeze 1999! gyártású, 4.6GB, és mellette van 6 IDE merevlemezem, aminek a tartalmait szeretném átmásolni egy ilyen külső merevlemezre, hogy használhassam a notimmal. Meg azután a letölteni kívánt dolgaim már arra tudjam másolni. Ez a mobil rack feltétlenül kell? Régen azért használtunk ilyet, hogy könnyű legyen cserélgetni a merevlemezeket. Itt milyen szerepe van?

(#14605) King Unique válasza Astrasattila (#14604) üzenetére


King Unique
titán

Azért nem mindegy manapság néhány paraméter, de akkor neked megfelel 3,5"-os megoldás, USB3 (alap).
Nem tudom pontosan "mobil rack" név hallatán mire asszociálsz, de nem a gépbe betehető-kihúzható fiókszerűségről van szó :N . Lehet maga az elnevezés is kicsit kétértelmű, de külső fronton, külső HDD ház =? külső mobil rack szóhasználat divatos manapság, ami magára a külső vinyó házára utal, mert ugye a gyárilag összeszerelteké is egy külső rack+ benne a vinyó. Csak előbbinél külön veszed a kettőt és jobban tudod variálni, szétszedni stb., ennyi a különbség.

Tehát alternatívák fenti linkekben adottak, ha 1 TB elég, illetve noti mellé praktikusabb 2,5", akkor találsz rá példákat, ha nagyobb kell (2-3 TB), akkor 45k-ból kijön 3,5" megoldás is, akár kompakt (My Book), akár külső rackes megoldásnál is. Illetve 2 TB árban belefér 2,5"-osba is.

(#14606) Astrasattila válasza King Unique (#14605) üzenetére


Astrasattila
tag

Igen, én arra gondoltam. :) Közben már olvasgatok teszteket a merevlemezekről. Hálásan köszönöm a segítséged, tájékoztatásod! :R Jó, hogy minden fronton van itt olyan ember, aki a magamfajta halandónak értelmesen tud segíteni. Engem annyi minden érdekel, hogy nem tudok mindent ( közel )maximálisan követni.

(#14607) King Unique válasza Astrasattila (#14606) üzenetére


King Unique
titán

Ok, akkor ezt sikerült tisztázni, aztán gondolom fentiek alapján most már választani is tudsz majd. :K

[ Szerkesztve ]

(#14608) eastsider


eastsider
nagyúr

Sziasztok!

van egy icy box 3.5"-os esata HDD házam. ebbe ideiglenesen használhatok egy 2.5"-os HDD-t? tudom, hogy a csati ugyan az, de táp stb... a rögzítés nem fontos, max. 1 hétig használnám így

(#14609) King Unique válasza eastsider (#14608) üzenetére


King Unique
titán

Másik topikból: [link].

(#14610) eastsider válasza King Unique (#14609) üzenetére


eastsider
nagyúr

köszi!
közbe kipróbáltam és megy tényleg

(#14611) nemvagyokhip


nemvagyokhip
újonc

Sziasztok,
az imént hoztam haza egy western digital elements vinyót, és az a gond, hogy a samsung ue32eh5000 típusú tévémhez csatlakoztatva nagyon lassan tallózza a mappákat, kifejezetten lassú a léptetés is a mappák között, sokszor 5-10 mp-et gondolkodik egy-egy léptetésnél, megnyitásnál. a lejátszással nincs semmi gond, teljesen jól, akadásmentesen játssza a videókat, ezért is furcsa, hogy a fájlrendszert ilyen lassan kezeli :/ mi lehet a hiba? van erre bármi megoldás? vagy ez ilyen, és szokjam meg? segítsetek légyszi!

(#14612) King Unique válasza nemvagyokhip (#14611) üzenetére


King Unique
titán

Gondolom, ha elmegy rajta, akkor elégtelen táp gond kilőve.
Voltak ilyen panaszok 2,5" külső vinyó és xy Samsung TV párosításánál, amely szerintem a TV számlájára írandó, nem megfelelő partíció kezelés...amit akkor javasoltunk, az az, h ha esetleg elsődleges lenne, akkor a partíciót módosítani kell logikaira, akár több részre is osztani. Ezzel sem szűnt meg teljesen a jelenség, de sokat javult.
Esetleg még meg lehet próbálni TV-n firmware-t frissíteni.

(#14613) nemvagyokhip válasza King Unique (#14612) üzenetére


nemvagyokhip
újonc

köszi a gyors választ. az előbbi megoldásban tudnál egy kicsit segíteni légyszi? ez tulajdonképpen a merevlemez formázásával jár?

(#14614) King Unique válasza nemvagyokhip (#14613) üzenetére


King Unique
titán

Igen, de előtte lemezkezelőben nézd meg milyen a partíció rajta: elsődleges, v logikai?
Ha nincs rajt sok adat, illetve nem nyűg újra megtölteni, akkor meg lehet próbálni ezt (ha nem logikai), csak nem tudom van-e értelme, illetve esetedben mennyit javítana rajta... :F
2 fő lehetőséged van, ha belevágsz:

- vagy törlöd egész partíciót és letrehozod újból (MBR, logikai) , itt egy leírás, bár ez GPT-re van, szal 4-es lépés kihagyható [link] És értelemszerűen csak az adott WD lemezen, nehogy a többit babráld.

- több részre osztod, lecsípsz a meglévő partícióból egy xy GB-os részt, amekkora elég filmezéshez és abból csinálsz logikait [link]. Itt csak az a kérdés, h TV kezel-e normálisan több partíciót, mert van amelyik csak a legelsőt látja...Leírások: [link], [link]. Utóbbiban vannak példák külső partícionáló progikra, azokban több beállítási lehetőség van.

Ha vmi nem menne, ajánlom figyelmedbe Particionálás topikot, illetve ottani szakit, a linkből.

Akár felhívhatod Samsung ügyfélszolgálatát is, de nekem korábban csak a szokásos sablonszöveget adták le - USB2 (USB3 is jó), 5400 RPM, NTFS v FAT32, max 1 v. 2 TB - de partíciók fajtájáról gőzük sem volt...
Ezek a külső vinyók elsődlegesen adattárolásra és adathordozásra valók PC, notebook között, ugyan praktikus manapság multimédiás készülékekkel (TV, lejátszók) is használni őket, de ezekkel nem garantálható a teljes körű kompatibilitás, megfelelő működés minden esetben. Gépre rádugod, ott nyilván nincs ilyen gond, mappák tallózása közben. :N

[ Szerkesztve ]

(#14615) nemvagyokhip válasza King Unique (#14614) üzenetére


nemvagyokhip
újonc

köszi, kipróbálom, aztán jelzek, hogy sikerült-e valamire jutni. az biztos, hogy a tv firmware frissítés nem oldotta meg. a lemez elsődlegesre van állítva, úgyhogy megpróbálom az egészet logikaira állítani, meglátjuk mi lesz az eredmény :)

(#14616) péter28


péter28
tag

Sziasztok!Egy kérdésem lenne külső merevlemez formázással kapcsolatban.Mikor formázni akarom elindul és egy idő után ki irja,hogy a formázás nem fejezhető be.Tud valaki segiteni,hogy ez mitől lehet?

(#14617) Zola007 válasza péter28 (#14616) üzenetére


Zola007
veterán

típus, méret?
Milyen fájlrendszerrel próbáltad formázni?

[ Szerkesztve ]

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#14618) z123456789


z123456789
addikt

Sziasztok!

Kapni még mostanában 250 GB-os külső 3.0-ás meghajtót?
Ha igen mi az ajánlott?
(Egy kisebb külső meghajtó kell csak, egyéb esetekre, mert úgy néz ki hogy lassan de kialakul a hálózatom.)

(#14619) menyoronc


menyoronc
aktív tag

Sziasztok!

Egy 2,5 wd my passport ultra 500G használok megelégedéssel egy 42lg la620s tévével.
A kérdésem az lenne ha csak filmnézésre használom, tv adás felvételre nem, ebben az esetben le kell e külön választatnom szoftveresen a tv-ről kihúzás előtt vagy sem? Sérülhet e a vinyó vagy az adatok rajta?
Mennyit fogyaszthat amúgy ez filmnézéskor? Hibernálja-e magát használaton kívül ha igen olyankor mennyit fogyaszt?

Előre is köszönöm!

[ Szerkesztve ]

Üdv: Gábor

(#14620) Zola007 válasza menyoronc (#14619) üzenetére


Zola007
veterán

TV-je válogatja, de én inkább kikapcsolnám a tv-t, akkor rendesen leállítja, főleg ha HDD portra van dugva.
Fogyasztása minimális, a tévédhez képest elenyésző :K

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#14621) menyoronc válasza Zola007 (#14620) üzenetére


menyoronc
aktív tag

Szóval magától nem biztos h hibernálja magát ha nincs használatban?
Ha hibernálná magát automatikusan akkor rajta hagynám folyamatosan és csak akkor venném le ha filmet töltök rá pc-ről.
Egy 1,8m usb3 hosszabbítóval van összekötve a tv-vel. Így a tv hátulján nem kell matatni viszont nem tudom h esetleg a vinyó csatlakozója sérülhet e ha túl gyakran ki-be dugdosom a hosszabbító végénél :U

Üdv: Gábor

(#14622) King Unique válasza z123456789 (#14618) üzenetére


King Unique
titán

Max, ha külön veszel ekkora notivinyót és hozzá 2,5" külső racket, mert 2,5" kompaktokba manapság 500 GB-tól indul a kapacitás, ami nem is csoda... :) Vannak kisebb 1,8" kompakt meghajtók azokba találni 250 GB-osat, de ritkák és drágák. Amúgy már 2,5"-osba 320 GB-osat se érdemes venni, mert alig pár ezerrel drágább egy 500-as, és inkább legyen több, mint kevesebb helyed.

(#14619) menyoronc: illik leválasztani, új TV-knél ált. SOURCE / USB gomb megnyomására érhető el USB menüje. Másik megoldás TV-vel együtt kikapcsolni, fogyasztása meg ahogy kollega is mondta elenyésző.
Viszont ez a "hibernálás" dolog TV-ken nemtom hogy működik, mert rajtahagyva , minden bekapcsolásnál újra felpörgeti, majd leállítja, ha nincs használva, ami hosszútávon - sok indulás-leállás - rövidíthet kicsit élettartamán. Nyilván ilyen céllal jobb lett volna egy 3,5"-os, külön be-ki kapcsolóval a házon.
Melyik végénél? Mert a Passporton lévő micro-B aljzat igaz kevésbé strapabíró, de azért egy-néhány csatlakozástól nyilván nem megy tönkre, bár az is igaz, h a kábel másik vége, a Type A strapabíróbb.

(#14623) z123456789 válasza King Unique (#14622) üzenetére


z123456789
addikt

Sejtettem. Akkor marad a kényszer burzsoázié. :D
Köszönöm!

Ebben az esetben erről véleméyn?

[ Szerkesztve ]

(#14624) péter28 válasza Zola007 (#14617) üzenetére


péter28
tag

Intenso 1tb,ntfs-re akarom formázni.

(#14625) menyoronc válasza King Unique (#14622) üzenetére


menyoronc
aktív tag

Köszi!
Én meg direkt azért vettem 2,5-t mert azt olvastam h a 3,5-t nem minden tv állítja le. Persze külön be-ki kapcsolóval már nem gond:D
Indulás-leállás max annyi lenne mint egy pc belső vinyónál, azok meg bírják, gondolom akkor ez is.
A vinyónak egy csatlakozója van, gondolom azt hívják micro B-nek. Én azzal kapcsolatban kérdeztem h bírja a strapát. 1 héten max 1-2x lenne lehúzva a hosszabbító kábelről és vissza amikor filmet másolok rá pc-ről.

Üdv: Gábor

(#14626) King Unique válasza z123456789 (#14623) üzenetére


King Unique
titán

Meg lehet oldani, mint mondtam, de ha megnézed mennyibe kerül egy 250 GB natúr notivinyó, pl. Hitachi, ami még az olcsóbb kategóriába sorolható [link], meg megnézed mennyi nem hogy a 320-as, de az 500-as [link], akkor rájössz, h nincs értelme a kisebbekkel xarozni... :N Nagyobbak ár-érték aránya sokkal jobb :500 GB; 1 TB.
Nem rossz a Touro Mobil, a célnak megfelel.

(#14624) péter28 : milyen OS-ben, mivel :F Mert alap esetben ennek simán kéne mennie, akár sajátgép, akár más külső proginál, persze nyilván teljes formázás sokáig eltart (elég a gyors is), de jó lenne vmi screenshot hibaüzenetről.

(#14625) menyoronc: előfordulhat 3,5"-osnál, h nem áll le, de jobbak TV menüjében leválasztva, v azzal együtt kikapcsolva igen. Kikapcs gomb meg megoldja ezen problémát ugye és csak ténylegesen akkor használod, amikor bekapcsolod.
Nem tudom te melyik kábelvégre gondolsz, meg toldva van hosszabítóval, v az egész 1,8 m egy hosszabbító kábel :F, de a szűkebb része [link], az a micro-B, ami kevésbé bírja a strapát. Persze heti pár lehúzás nem árt neki. :N , csak ne nagyon feszegesd aljzatban, mert akadt aki beletörte :D

[ Szerkesztve ]

(#14627) menyoronc válasza King Unique (#14626) üzenetére


menyoronc
aktív tag

Ugye kis 40 cm kábelt adtak hozzá. Ezzel radugva a tv-re éppen lelógott az asztalra és rossz volt mindig kihuzni a tv hatuljából szűk helyen így inkabb vettem ezt az 1.8m kábelt es most erre van dugva. Az eredeti 40cm kábelt meg a pc-re csatlakozáshoz használom.
Az 1.8m-es pedig be van vezetve a tv tartó egy polcára ahol a bluray lejátszó és a center hangfal van és ott szépen megbújik a vinyó. Ha filmet akarok rámásolni akkor meg csak lehuzom a vegéről a vinyót vagyis a tv hátulján nem kell matatnom.
Amit linkeltél képet a kábel egyik végén usb van a másikon az a micro. Na az a vége ami belemegy a vinyó csatijába és ennek a csatinak a tartóságára voltam kíváncsi. Remélem érthető voltam:-D

Üdv: Gábor

(#14628) z123456789 válasza King Unique (#14626) üzenetére


z123456789
addikt

Köszönöm! :)

(#14629) King Unique válasza menyoronc (#14627) üzenetére


King Unique
titán

Igen gondoltam, válaszoltam is rá. :)
Azért bírja micro-B is, csak a feszegetést nem szereti, a másik vége - type A - meg nyilván bírja a kiképzést.

(#14630) menyoronc válasza King Unique (#14629) üzenetére


menyoronc
aktív tag

Okok csak gondoltam biztos ami biztos:-D
Persze nem feszegetem, óvatosan veszem le meg dugom rá. És nyilván nem a hosszabbító micro csatija izgat h tönkre megy hanem a vinyó csatija amibe beledugom. De ha ezt a heti 2 alkalmat kibírja hosszú távon akkor ok:-)

[ Szerkesztve ]

Üdv: Gábor

(#14631) dgabro


dgabro
tag

Sziasztok,

Szeretnék rendelni a médialejátszó mellé egy nagyobb külső HDD-t.

--» WD My Book HDD «--

Ezt néztem ki hozzá, de most egy picit elbizonytalanodtam. Lehet, hogy tök egyszerű, és tök hülye kérdés csak a leírásban az USB bővítő portről szóló bekezdés most bekavart nekem.
Nem wifin szeretném a média lejátszóval összekötni, hanem USB-n. Az csak egy plusz trükk lenne, hogy wifin elérjem számítógépről a tartalmat rajta, és tudjam esetleg szerkesztgetni adott esetben mondjuk a film címeket, de maga a lejátszás USB-n összekötve történne.

A kérdés, hogy ez ugye menne ezzel is? :)

Lehet bővíteni akár a tárhelyét az USB portján keresztül, de ha fixen lerakom a lejátszó és a TV mellé, akkor rádugom az USB-n a lejátszóra, és simán úgy megy vele, mint a mostani 2,5"-es 500-as HDD?

Egyáltalán jó ez amit linkeltem? Használ valaki ilyet? Vagy van valami jobb vétel ettől? 1-2 TB-os kellene minimum, de max 3 TB amit kezel a médialejátszó.
Nagyjából 25-30 ezerből szeretném megoldani ha lehet, ezért is tetszett meg ez amit linkeltem, mert az ára tökéletes.

köszi

[ Szerkesztve ]

(#14632) King Unique válasza dgabro (#14631) üzenetére


King Unique
titán

A válasz röviden: IGEN :K
Sok hülyeséget összeírnak webshopokban is, meg maga a "bővítőportos" bekezdés is félreértelmezhető. My Book-on ugyanúgy van USB 3.0 csatlakozó, kábel stb. és gyári kompakt 3,5"-osokba az egyik legjobb. Ennél max a külön összerakós, külső mobil rack + HDD megoldás jobb egy fokkal.
Van NASba is, ez a My Cloud [link], de az drágább.

(#14633) dgabro válasza King Unique (#14632) üzenetére


dgabro
tag

Köszönöm :)

Igazából most már felkeltetted az érdeklődésemet az általad linkeltre.

A hosszútávú tervekben mindenképpen szerepelne egy otthoni NAS, amivel szeretném a dropbox-ot és a copy-t is kiváltani, csak az alap terv ugye az volt, hogy veszek most egy 2TB küső HDD-t, a médialejátszóhoz, hozzá később egy NAS-t, és így épülne ki a rendszer.

De ennek a kompakt cuccnak az ára egész barátinak tűnik, mert ahogy néztem csak a NAS külön is megvan 30-40 ezer körül HDD nélkül.
Van azért ennek hátránya is a fentebb vázolt korábbi tervhez képest? Vagyis külön HDD és hozzá egy NAS?

Jól gondolom, hogy ez is működne olyan könnyen mint a Dropbox és a Copy? Vagyis van egy olyan jól megírt asztali alkalmazás is ehhez, amit feltelepítve, a fájlkezelőkből könnyen hozzáférek a tartalmához, mint egy külön meghajtó, és simán tudok rá dolgozni a munkahelyemen is adott esetben, mint ahogy most a Copy-val és a Dropbox-al teszem?
Vagy csak egy online felület van hozzá, amin elérem az otthoni tartalmakat, de közvetlenül egyből onnan dolgozni, vagy arra menteni Ai-ból vagy Id-ből nem fogok tudni.

"A My Cloud adattárolók még DropBox fiókunkkal is összekapcsolhatóak, de emellett egyéb felhő alapú tárhelyekkel is képesek együttműködni."

Ezt olvastam az egyik leírásban erről a MyCloud-ról, de ez azt jelenti amire gondolok? Vagyis mondjuk a jelenlegi 2,5 gigás Dropbox fiókommal összekötve, ugyanúgy használhatom majd azt, csak most már 2 TB + 2,5 GB tárhelyem lenne? Ha ez így működne, már meg is válaszoltam magamnak a jól működő asztali alkalmazás dolgot a MyCloud-hoz.

(#14634) cidalain válasza dgabro (#14633) üzenetére


cidalain
veterán

Sziasztok.
Külső merevlemez házat szeretnék venni. Van valami jó vétel mostanában a piacon?

2,5" Sata notebook HDD-t tennék bele. Elsősorban biztonsági mentés tárolása, néha adathordozás (ha a 8 GB pendrive nem elég). Gépemen van USB2, USB3, és eSata port is, de a más gépekkel való kompatibilitás miatt USB3 csatolós kellene (ez menne USB2 porton is, ugye?)

5000 körül szánnék rá, de ha kicsit több az még beleférhet.

>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<

(#14635) cidalain válasza cidalain (#14634) üzenetére


cidalain
veterán

na sikerült egy OFF-ot lőnöm, bocs.

[ Szerkesztve ]

>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<

(#14636) Bigemperor


Bigemperor
senior tag

Sziasztok!

Külső, USB 3.0-ás hdd-t szeretnék, a következőkre.
500Gb elég, (olcsóság miatt elsősorban)
Megbízható működés, várható korrekt élettartam, nem bánnám ha nem a leglassabb 3.0-s szerkentyű volna.
Adattárolás, biztonsági másolatként (irodai), esetleg filmek.

Előre is köszönöm a segítséget.

(#14637) menyoronc válasza Bigemperor (#14636) üzenetére


menyoronc
aktív tag

Nekem ilyen [link] van 2 hónapja. 500G-s.Eddig minden ok( kop-kop).
Gyors, átlag 100 Mb-al másolok rá usb3-on. :Y
Ja és filmnézésre használom egy lg tv-n.

[ Szerkesztve ]

Üdv: Gábor

(#14638) Bigemperor válasza menyoronc (#14637) üzenetére


Bigemperor
senior tag

:R
eMAG nevű boltról valakinek van tapasztalata?
érdemes lehet onnan rendelni, csak mert ha jól látom, külföldi alapvetően?

(#14639) Bigemperor válasza menyoronc (#14637) üzenetére


Bigemperor
senior tag

Jobb lehet ez, mint a Samsung M3 Portable?A cache mérete a Wd-nél 8Mb, ha jól tudom?

(#14640) menyoronc válasza Bigemperor (#14639) üzenetére


menyoronc
aktív tag

Passzolom...Nekem is itt ajánlották a WD-t. Így 2 hónap használat után annyit tudok mondani róla h piszok gyors.
EMAG-ról nem tudok nyilatkozni, a wd-t innen [link] rendeltem. Több mindent vettem már tőlük, nem volt gond egyikkel sem.

Üdv: Gábor

(#14641) Bigemperor válasza menyoronc (#14640) üzenetére


Bigemperor
senior tag

Értem. Én bepróbálkoztam akkor ezzel a WD-vel, a megjelölt boltnál. A feltételek korrektnek tűnnek, ez még az a kategória, ami beleférhet a kockázatba, úgy hiszem.

(#14642) menyoronc válasza Bigemperor (#14641) üzenetére


menyoronc
aktív tag

Sztem azért várd meg a többiek tippjét is. Még annyi ehhez a wd-hez h jár hozzá a wd security levédő progi és a wd smartware biztonsági mentő progi.
A kábel hozzá meg kb 40 cm.

[ Szerkesztve ]

Üdv: Gábor

(#14643) cocoon1986


cocoon1986
újonc

Hali, előre is elnézést a tudatlanságomert, de több fórumot is át neztem es nem találtam számomra is érthető megoldást a problémamra :D
Tehát, adott egy WD MyPassport ultra 1tb. Első körben ahogy hazahoztam a tv-re dugtam rá, ott nem is volt vele probléma. Aztán a mai nap, az amugy lassan haldokló Samsung rv509 laptopomrol szerettem volna le menteni a képeket. Radugom, illesztoprogram frissítése megvolt... Ezután a jobb alsoban megjelenik illetve az eszközök között is látható. Viszont a sajatgepben a meghajtok között nyoma sincs. Próbáltam a lemezkezeles menüpontban hozzarendelni egy betűt ahogy a fórumban olvastam, de ezt nem engedi ugyanis jobb klikk utan szürke az összes lehetőség. Probléma lehet az usb3.0 vagy 2.0 vagy bármi hasonló?! Fogalmam sincs...
Előre is köszönöm a részletes válaszokat!!!

(#14644) menyoronc válasza cocoon1986 (#14643) üzenetére


menyoronc
aktív tag

Hello!
nekem ugyanez van csak az 500G-s. Tv-hez vettem filmnézésre. Usb3-on szoktam használni pc-n. Simán felismeri mint akármilyen pendrivot, kap egy meghajtó betűt és kész.

Én arra tippelek h mivel elsőnek a tv-re dugtad rá az formázta meg és ezért nem látja a laptopod. Legalábbis lg tv-nél így van de csak akkor ha tv adás felvételre (timeshift) használod. Ilyenkor újra kell formáztatni a pc-vel vagy laptoppal, mert a tv vmi linux szoftot használ és ezért nem látja a pc ha jól tom.
Ezért szoktak felvételhez külön vinyót vagy pendrivot használni és egy másikat pl filmnézéshez.

De mondom még1x ez LG tv-nél tom h így van, a te tv-d nem tom milyen.

Üdv: Gábor

(#14645) cocoon1986 válasza menyoronc (#14644) üzenetére


cocoon1986
újonc

Köszönöm a segítséget ez mar egy plusz amin el tudok indulni... Ugyanis ráhibáztál :) lg tv-re dugtam es valóban próbáltam felvenni de csak érdekességképp mert még nem próbáltam... Akkor a következő lépés az lenne ha ujra formaznam ha jol ertem... Mar csak azt nem tudom hogyan :D
Köszi előre is!

(#14646) menyoronc válasza cocoon1986 (#14645) üzenetére


menyoronc
aktív tag

Mázli :DDD
Elvileg a windows lemezkezelőben tudnád formázni..Vezérlőpult- Rendszer és biztonság- Partíciók létrehozása és formázása a merevlemezen. Ekkor bejön a lemezkezelő, ott kiválasztod a külső vinyót, jobb klikk és ott kiválasztod a formázást NTFS-re. De mivel ha jól értem te ott nem láttad a meghajtójelét akkor próbáld meg ezt a verziót [link]
A parancssort a startmenü-minden program- kellékeken belül találod.

Még nem csináltam ilyet de én a te helyedben ezt próbálnám meg először.

Az lg tv-re visszatérve...ha felvenni akarsz tv adásból akkor külön pendrivot(asszem legalább 32G) vagy másik vinyót( minimum 250G)-t használj. A felvett adást pc-n nem tudod megnézni mivel nem fogja látni és más tv-n se tudod megnézni.

További infóért látogass ebbe [link] a topicba. Én itt okosodtam :DD

Üdv: Gábor

(#14647) cocoon1986 válasza menyoronc (#14646) üzenetére


cocoon1986
újonc

Valóban a particiok között nem tudom formazni, mert az igaz hogy latom mennyi szabad hely van rajta, de nincs se neve, se betűjele... Kipróbáltam a parancssoros dolgot amit linkeltel, de azzal sem akar működni. A parancssorban E:-t ir, nyilván adódhat sztem ebből a probléma hogy nekem nem E meghajtokent szerepel hiszen még nem kapott betűt :/

(#14648) menyoronc válasza cocoon1986 (#14647) üzenetére


menyoronc
aktív tag

Sajna nem vagyok nagy penge ebben:-( remélem a hozzáértőbbek majd tudnak neked segíteni.
Sztem az előbb linkelt lg fórumba is írd be a problémád, hátha ott tudják rá a megoldást.

Üdv: Gábor

(#14649) King Unique válasza dgabro (#14633) üzenetére


King Unique
titán

My Cloud-hoz jár a Smartware Pro, ami tud Dropbox-ba is menteni, + emelett van saját online kezelőfelülete a NAS-nak [teszt], de naprakész, pontos infókat topikjában kérdezz.
Kiszerelés terén, nyilván jobb egy cserélhető HDD-s ház (akár WD), viszont azok drágábbak...

(#14641) Bigemperor: arra figyelj, h az Ultrára 3 év gari jár, amit más helyeken meg is adnak.

(#14643) cocoon1986: ház ezzel, ha felvettél rá, akkor nem sok mindent lehet kezdeni, Esetleg meg lehet próbálni betűjelet hozzárendelni, v törölni a partíciót és újra inicializálni, particionizálni. Partícionálás topikban is érdeklődj, ha esetleg van vmi spec eljárás ilyen esetekre.

(#14650) dgabro válasza King Unique (#14649) üzenetére


dgabro
tag

Köszi szépen:) szerintem ez lesz az ami kell nekem. Jövőhéten meg is rendelem.

Jól láttam, hogy a MyBook fekete, a MyCloud pedig csak fehér színben van, igaz? Na de átmegyek a topikját böngészni, köszi mégegyszer ;)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.