Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#14651) King Unique válasza dgabro (#14650) üzenetére


King Unique
titán

Igen, a My Cloud csak fehérben van, de majd topikjában útbaigazítanak, ára is tényleg kedvező NAS létére. :K

(#14652) SUPREME7


SUPREME7
őstag

Sziasztok, picit off, de tudtok arról valamit, hogy a transcend világgaranciát nálunk lehet-e érvényesíteni, és ha igen, akkor milyen formában? Kéz alól vettem egy vadonatúj bontatlan 25M3 1TB külső HDD-t, és beregisztráltam a világgaranciára, mert papíros gari nincs rá, sikerült is, de semmi infót nem találok, hogy ez, itthon hogyan működhet.

(#14653) King Unique válasza SUPREME7 (#14652) üzenetére


King Unique
titán

Ugye alalpban, ha boltban veszed, akkor őt intézik a garit, szállítást.
Ha fű alatt, akkor be lehet regisztrálni nemzetközi garira, ha javítani kell, RMA számot kell kérni, v mit és saját költségeden kell kiküldeni a legközelebbi hivatalos szervízbe. De, h pontosan hova, milyen feltételekkel passz...talán netes felületen megadják.
Aztán mennyivel volt olcsóbb így, mert sok helyen már bőven 25k– os, ha csak pár ezressel volt így olcsóbb, akkor nem érte meg...?

(#14654) SUPREME7 válasza King Unique (#14653) üzenetére


SUPREME7
őstag

Köszi, sejtettem, hogy ilyesmi lenne a megoldás. Hát, 1-2 ezresnél több, 15K volt :) Apródon lőttem, még fent van, talán több is van neki, passz, nem kérdeztem.

(#14655) King Unique válasza SUPREME7 (#14654) üzenetére


King Unique
titán

Így fogjuk rá, h ennyiért megérte , csak garancia cinkes ez esetben...., de hát vmit vmiért. :K

(#14656) Ferink


Ferink
tag

Sziasztok!

Külső merevlemeznek jó választás a következő?
Samsung 1TB HX-M101TCB Egyelőre HD filmeket tárolnék rajta. HD TV-m még nincsen, de szempont hogy majd azzal is használni tudjam.

A pc-ben is Samsung winchester és ssd van. Én elégedett vagyok a márkával. Érdekelne ha van ilyen valakinek mik a tapasztalatai.

Illetve ha nem Samsung akkor milyen más jöhet szóba.

(#14657) King Unique válasza Ferink (#14656) üzenetére


King Unique
titán

M3 Portable, nem rosszak, jó kis szoftveres csomag jár mellé, átlagos felhasználásra megfelel. :K
WD My Passportokat szoktuk még itt nagyba ajánlgatni, ill. annak is Ultra változatát manapság. Továbbá akadnak spec. funkciókkal felvértezett (ütés-vízálló, prémium aluház stb.) db-ok is, ha vkinek olyanra van szüksége.
Meg ott van a legózós módszer, külön megvenni a HDD-t [link] és betenni egy 2,5" külső USB-s házba [topik], ha nem kell semmi, inkább a kompaktokra jellemző szoftveres és egyéb extra. Ezen megoldásnál sokx az aluház jó hővezető képessége miatt jobb választás, mert fémház kompaktoknak, mint az M3, csak a prémium modelleknél van. Igaz azért nem melegednek ezek annyira, h megfőljenek, max nyáron szokott lenni egy kis szauna. :D

[ Szerkesztve ]

(#14658) Ferink válasza King Unique (#14657) üzenetére


Ferink
tag

Köszönöm a válaszod.

Van nekem most egy alu házas 3,5"-os rack-em egy 250-es Samsung winchesterrel.
Kezdetben azon gondolkoztam hogy veszek bele egy 1TB-os WD winchestert.
Viszont megtetszettek ezek a kompaktabb, apróbb kivitelűek mint amiről kérdeztem.

(#14659) King Unique válasza Ferink (#14658) üzenetére


King Unique
titán

Persze, értem :K , nagy divat manapság a kicsi 2,5"-os, mert apró, könnyű, csak USB tápos stb. Viszont a rackes megoldás azoknál se rossz, de a sok extra miatt talán egy fokkal jobban ajánlott a gyári kompakt kivitel, mint akár ez az M3. Igaz, ha már extrák, vannak ennél jobb modellek is, de célnak, mint mondtam megfelel.

(#14660) Vikus


Vikus
tag

Sziasztok!

Lenne pár apró kérdésem, hátha ti tudtok nekem segíteni a tájékozódásban.
A helyzet az, hogy vásárlás előtt állok, és szeretnék kicsit biztosabbra menni, mivel amúgy is nehéz dönteni, ezért inkább előbb kérdezek.

A kinézett darab egy Toshiba Stor.e Alu 2S 2,5" 1 terrás külső vinyó. [link]
Van már egy ilyenem, kb. fél éve, eddig nem volt vele gond (kopp-kopp). Hirtelen felindulásból vettem, mert jól hangzott, hogy Toshiba, eddig laposokkal se volt gond, hátha, gondoltam..Alu házas, szép, könnyű.. szóval eddig laikus szemmel nekem oké! :)

Viszont most nézegetem, hogy van egy másik egy Toshiba Stor.e SLIM [link] ami hasonló paraméterekkel rendelkezik. Viszont "több" szolgáltatást kapok hozzá..

Kicsit el vagyok veszve, mert igazából semmi különbséget nem vélek felfedezni. a "Slim" se annyira "szlim", mert nem vékonyabb... árban is hasonló...csak mintha a közepén egy műanyagos valami futna körbe. Lényegtelen. Ennyi.

Mit ajánlanátok? Melyikkel járnék "jobban"? Vagy egyáltalán a toshibáról vélemény? Erről nagyon teszteket, semmit nem találtam, csak pár kicsomizós videót. Azt' ennyi. Relatíve azért annyira nem olcsó, vannak olcsóbb társai, de remélhetőleg az ár növekedésével, talán minőségibb cuccot kapok.. Ez az alumíniumos dolog tetszik. Más kérdés, hogy mennyire hatékony. Hőmérsékletre valamint "zúzódás" esetén védelemre gondolok.

Ha már itt tartok. Mennyire tartjátok biztonságosnak ezeket a kis masinákat? Mármint ha mondjuk tételezzük fel, telepakolom, aztán csak használom és kész, lehet rajta valami adatveszteség? Mármint, tudom, nem lát senki se a jövőbe, de nyilván nagyon sok olyan cumóm van, ami nagyon sok munkámba és időmbe is került, ugye, nyilván mindenki félti ezeket a dolgokat, sajnos volt már rá példa, hogy gépem elszállt, vele az agyam is, mikor megtudtam, hogy "emberi körülmények között" nem tudom visszahozatni az adatokat.. (persze vannak cégek, amik nagyon ügyesen visszahozzák - jó pénzért, de más kérdés, mennyire áldoznék ilyenre... inkább elfogadom a tényt, hogy szevasz) .

Fizikai behatások tekintetében. Ha cipelem magammal, vagy véletlen nekiütöm mondjuk táskástul az asztalnak, vagy bármi ehhez hasonló? mennyire lehet belőle gáz? (Nyilván nem baltával akarom csapkodni.. :D csak átlagos használatról beszélek) ....
Ha esetleg működés közben mozgatom vagy "rángatom", lehet belőle baj? Nem vagyok technikus, de láttam már nagyjából hogy működnek ezek.... Nem olyan, mint egy "pendrive". Az már tuti.
Próbálok odafigyelni, hogy mielőtt lekapom gépről, "hardver biztonságos eltávolítása" meglegyen, de ha esetleg nem nézem, vagy áramszünet miatt pikk-pakk elmegy az áram mennyire lehet belőle baj? Elég para számomra így is az a hang, mikor leszedem, - ugye usb-ről kapja az áramot - elég fura hangot ad... :(((

Van lényegi különbség, ha 5400 fordulatos vagy 7200-es? Vagy csak 1 féle létezik?

Baj, ha mondjuk készenlétbe rakom a gépet, az ugye "leáll", viszont usb-ről kapja a kicsike az áramot, és hallom, hogy még "pörög", szóval ha úgy hagyom nem gáz?

Fuhh... előre is bocsi a kérdésekért, de próbálok bizonyosságot találni, hogy amiket rápakolok, jó helyen legyenek... Jah.. "felhő" nem érdekel. ;)

Meg tudnátok világosítani? :B :K :R :R :Y

(#14661) King Unique válasza Vikus (#14660) üzenetére


King Unique
titán

Hát ha 2,5" Toshiba, akkor kétség kívül a Stor.E Slim a csúcsmodelljük és hivatalosan vékonyabb az Alu2S-nél 2,5 mm-el. Ezekben vsz a kilapított a kilapított 7 mm-es 1 TB vinyók lehetnek, ha csak nem tuszkolták nagyon a hagyományos 9,5 mm-est a házba.
Érdemes külföldi oldalát megnézni, mert a magyar sokx hiányos adatokat tekintve...Slimnél elvileg van titkosítás, MAC HFS+ driver (alapban fizetős, tehát jól jöhet), online tárhely és dizájn is ott van, aluház is ok. Pont az ilyen extrák miatt érdemes kompakt, gyárilag összeszerelt külső vinyót venni. :K
Biztonságos leválasztásra ügyelsz, az helyes, ha leállításkor esetleg kattan, azért van, mert OS (újabb Windows) nem mindig veszi el USB-portról az áramot. Ezen, ha valóban ez van és nem másmilyen hangot ad ki, egy kis registry buherával lehet segíteni [link] Global kell.
Nyilván mindennemű durva külső mechanikai behatás árthat neki, bár kisebb ütődéseket kikapcsolt állapotban kibír, de érdemes nem feszegetni a határokat. Ez az aluház szép, hőelvezetés szempontjából ideális, viszont esésnél maga ház nem fog összetörni, de a vinyó tönkremehet. Ilyen esetekre vannak spec ütésálló szériák, ill célszerű venni hozzá egy tokot és abban utaztatni, tartani, mert a hozzá adott szűtyők is portól óvják max.
Adattárnak 5400-as elég, ha elhajtod notit, azért előbb-utóbb alvóba le szokta kapcsolni rákötött USB eszközt is, egyébként erre eszközkezelőben is van beállítás, viszont ha folyamatosan pörög, az se tragédia, mivel a sok felpörgés-leállás se tesz jót vinyóknak.
Tökéletesen biztonságos külső drive nincs :N , a legbiztosabb megoldás, ha több helyre, akár több külső HDD-re archiválsz. Továbbá állapotukat folyamatosan nyomon követed, pl. HD Sentinellel, h ne érjen meglepetésként egy esetleges meghibásodás.

Egyébként Slim elődje a Stor.E Steel S volt (acélház), kapni még pár helyütt [link], de a Slim összeségében többet tud.

kimerítő kérdésre, kimerítő válasz, remélem nem gond..? :)

[ Szerkesztve ]

(#14662) Vikus válasza King Unique (#14661) üzenetére


Vikus
tag

Gond-e? :) Inkább minden tisztelet! ;) :R :R köszönöm a választ. :R És a gyorsaságot! :R

Leválasztás XP és Win 8 esetén is ugyanúgy játszódik le. Eltávolít, majd minimális várás, és kihúz. Ekkor van hang.. hogy milyen?, nehéz lenne leírni, talán egy star wars-os lézerpisztoly lövésére hasonlít, csak halkabb. :D :D :D :D :DDD gondolom ugye, elvettem tőle az áramot és a hirtelen leállás. Ha megbuherálom a registry-t akkor elvileg ez megszűnne?

Annyi kérdésem lenne még, ha menet közbe, mikor rá van kötve, másolok vagy megy valami... pakolgatom, vagy emelgetem... :) - na ezt elég hülyén lehet leírni - , szóval arrébb rakom, akkor azzal, hogy "mozgatom" nem teszek kárt? Lehet ezekbe valami kisebb "rezgéscsillapító" vagy valami védelem... mint mondjuk laposoknál?

;)

(#14663) TheCsics


TheCsics
csendes tag

Sziasztok!

Egy ismerősöm megkért, hogy nézzek neki külső "nagy" vinyót. Nagyon régen fogalkoztam ezzel a témával, így a ti/hozzáértők segítségét kérném. :)

USB3.0 & 3,5" mellett mit ajánlanátok most? Samsungokról írnak jót, rosszat, nem tudom hova tenni.

Amiket kinéztem:
- Samsung D3 Station 3TB USB3.0
- Western Digital 3TB 3,5" My Book2 Essential

Ajánlhattok mást is, lényeg, hogy megbízható és gyors legyen!

Köszönöm!

(#14664) King Unique válasza Vikus (#14662) üzenetére


King Unique
titán

Én arra gondoltam, h leválasztásnál, ha nem veszi el portról az áramot - megfogod és még vibrál, pörög a vinyó - , úgy kihúzva kattan egyet az olvasófej a hirtelen árammegvonás miatt, ami nem a legjobb. :N Na erre jó ez a registry buhera, viszont ha leáll rendesen, csak van egy alap, talán kicsit fura hangja, az normális ilyenkor.
2,5" notivinyók vmivel többet bírnak a nagyoknál, pont ugye belsőként a notebookok hordozható használata miatt is, van, h alapban a HDD-ben, v külsőknél a burkolatban is van vmi rezgéscsillapítás, de előbbi inkább Toshibákra, utóbbi meg ütésálló külsőkre jellemző. Viszont használat közben nem ajánlott mozgatni, döntögetni, v durvább módon ütögetni, mert akár árthat is a mechanikájának! Jobb fixen letenni egy helyre és úgy használni. Persze, ha finoman arréb tolod picit, attól még nyilván nem fog tönkremenni, csak, ha nem muszáj, akkor nem kell erőltetni az ilyesfajta használatot. :N

(#14663) TheCsics: 2 közül inkább a My Book és abból is az újabb (WDBFJK0030HBK), mert az Essential már kifutó széria.
Vagy másik megoldás, külön megvenni a HDD-t (pl. WD RED) és ahhoz nézni egy külső 3,5" USB-s házat, mint pl. a Sharkoon Rapidcase. Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja

[ Szerkesztve ]

(#14665) TheCsics válasza King Unique (#14664) üzenetére


TheCsics
csendes tag

Köszönöm a gyors választ!

(#14666) Vasinger!


Vasinger!
nagyúr

Adott most egy USB 3.0-ás Medion külsőwinyó, amiben van egy 2 TB-os winyó. Kicsit a tápja kontaktos, de egyébként jó.

Most terveznék még 2-3 TB-ot venni mellé, de akkor arra gondoltam, hogy az lenne a legegyszerűbb, ha inkább egy dokkolót vennék, amiben kedvemre cserélgethetném a winyókat, neadjisten egyszerre mind a kettő benne lenne.

A dokkolókkal csak az a bajom, hogy a winyó nagyon szabadon van bennük, így eléggé sérülékeny mindenre, tehát nem biztos, hogy jó megoldás. Ki mit mond?

(#14667) King Unique válasza Vasinger! (#14666) üzenetére


King Unique
titán

Dokkolók terén kevés a tapasztalat...3,5" mobil rack topikba pedzegettük legutóbb a témát.
Szabadon van HDD, viszont ez hűtés szempontjából jó, más kérdés por meg ilyenek mennyire árt neki, de talán annyit kibír. Sérülékenység amúgy is necces mindig, mert rackbe téve is, ha leejted, főleg egy 3,5"-ost, akkor sokx mechnikai sérülés, v kuka lesz a végeredmény...
Másik dolog, h dokkolóknál sokx maga a belső SATA csatlakozó gyenge anyagú és ugyan átlag rakosgatást kibírja, de ha túl sokx van benne cserélve a vinyó, akkor egy idő után elöregedik, mivel a SATA-t nem gyakori csatlakozásra tervezték, mint az USB-t. :N
Használat terén kb.uaz a dokkoló, mint a külső HDD ház, v a kompakt gyári külső vinyó, de néha panaszkodtak olyan dolgokra, h ledobálta vinyót, nem állította le stb., ami utóbbiak esetében kevésbé fordult elő.

[ Szerkesztve ]

(#14668) Vasinger! válasza King Unique (#14667) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Rendben akkor inkább veszek még egy külső házat, amibe rakom majd a másikat.

Mit tudnál ajánlani? Semmi extra nem kell, a lényeg megbízható legyen USB 3.0 és 3.5"-os. Nem lesz hordozva, rakosgatva, notihoz kell.

(#14669) King Unique válasza Vasinger! (#14668) üzenetére


King Unique
titán

Linkelt topikba, ott a táblázat, pl. a Sharkoon Rapidcase.
Nem akartalak lebeszélni dokkolóról, de ha fixen, ritkán cserélgetve lesz tárolva egy házban, akkor szerintem kiforrottabb a külső mobil rack.

(#14670) Vasinger! válasza King Unique (#14669) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Azt hittem, hogy a mobil rack az ezt takarja, ezért nem írtam oda. link

A Sharkoon jó lenne, de 8k-t kicsit sajnálom rá. Akkor inkább veszek rendes külső winyót és nem belsőt+házat hozzá.

(#14671) King Unique válasza Vasinger! (#14670) üzenetére


King Unique
titán

Igen, valóban kicsit kétértelmű a dolog, de topikok is így lettek elnevezve, persze előtagként a külső jelzőt kihangsúlyozva. Sőt külföldi site-ton a külső HDD ház--->external HDD enclosure megjelölést használják inkább.
Pedig az egyik legjobb a Sharkoon és 3,5" USB3-as rackbe mind 6-8k körül van, v drágább, talán LC-Power, ami olcsóbb (5-6k) pár ezressel, v ebay.
Ezek (külső rack+ HDD) is rendes külső vinyók, csak furán ivódott be a köztudatba az elnevezés, én inkább gyári kompakt jelzőt szeretem használni. Ilyen téren továbbra is WD My Book az egyik fő ajánlott kategória, ami még jó árban van.

[ Szerkesztve ]

(#14672) Attas


Attas
aktív tag

Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Vettem egy [link] ilyen 2,5" keretet, tettem bele egy [link] ilyet. Rátettem a HTPC-re amiben egy ilyen alaplap dolgozik. Megformáztam ahogy kell, de csak a lemezkezelésben látom. Se TC-be se intézőben nem látható. Próbáltam minden USB porton. Az asztali gépbe átdugva meg simán kezeli, látja és másolhatok rá. Találkozott valaki ilyen problémával?
Köszönöm a válaszokat előre is

[ Szerkesztve ]

"Az élet olyan mint az ásás. Néha pár gyökér feltart, de annak jól odacsapsz és mehetsz tovább!"

(#14673) King Unique válasza Attas (#14672) üzenetére


King Unique
titán

Én még nem... :N , tápgond se nagyon lehet, mivel gépen van USB 3.0 port. Ha megfelelően volt inicializálva (MBR)---->particionálva (elsődleges v logikai), formázva lemezkezelésben (NTFS), akkor márpedig látnia kéne a rendszernek.
Így távolról passz...ahhoz a problémás gépen látni kéne lemezkezelőről egy screenshotot, mert lehet csak meghajtó betűjelet kell hozzárendelni, v ott lemezen kattintva "online" kell tenni. [link]

(#14674) Vikus válasza King Unique (#14664) üzenetére


Vikus
tag

Szia!

Megpróbáltam az általad leírt módszerrel, hátha valami nem stimmel és ez "helyrehozza".. Igazából azt vettem észre, hogy nem vettem észre semmit .. :D vagyis nem változott semmi.. most vagy valamit rosszul csináltam, vagy ami volt eddig is jó volt. Most már én is belezavarodok.

gyorsba leírom mi is volt, amit csináltam. :)
(xp esetén)

- start menü--futtatás--regedit--enter. (belépve)
- megkeresem a HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\usbhub
- csinálok egy "HubG"-t.
- itt kéne egy egy "DWORD (32-bit) Value" csinálnom, de magyar a rendszer és baromira nem ezt adja, vagy én vagyok lüke. De magyarán csináltam egy "szerkesztés--új--duplaszó" valamit.
Ekkor megadtam a nevet: "DisableOnSoftRemove" típusnak ez lett: "REG_DWORD", értéknek pedig (jobb gomb, módosítással) megadtam "1"-et. "Hexadecimális" alappal. vagy mi. :D
Most értéknek ezt mutatja: "0x00000001 (1)". és kész. csináltam egy restartot.
Amúgy két dolgot mutat ebben a "mappában" - mármint a "HubG"-ben.
amit csináltam, és egy "(Alapméretezett)" -- REG_SZ -- "nem beállított" értéket.

Szóval restart és vinyó rádug. majd "biztonságos eltávolítás".. de ahogy megemelem picit - (mert olyan halk, hogy nem hallom) érzem, hogy még "pörög" vagyis remeg, gondolom megy... szóval vagy valamit nem csináltam jól, vagy ez a normális... :U :U :U

Jah.. Global settings-et használtam.. ;)

[ Szerkesztve ]

(#14675) szasanyi


szasanyi
félisten

Üdv srácok!
Tervezek beszerezni egy 2,5" külső, USB 3.0 házat [link] (ha ebből van jobb választás hasonló áron mondjátok azt is) és bele egy megbízható 320-500GB 2,5" HDD-t. Elég nagy választék van mint gyártó mind típus tekintetében, és mivel ebben nem vagyok otthon segítsetek ebben pls! :R
Mivel a megbízható adattárolás a cél, így as sebesség nem fontos szempont (már ha választani kell). Melyek lennének a legajánlottabb típusok?

(#14676) King Unique válasza Vikus (#14674) üzenetére


King Unique
titán

Azt mondtam, akkor érdemes megcsinálni, ha valóban nem áll le teljesen, de elmondásod alapján alapból nem.
Ez csak egy opcionális beállítási lehetőség, azt vettem észre, h Windows-ok között is van eltérés, pl. Win7 Ultimate alatt kellett ez, Prof alatt már nem, vmint újabban 8-casokon se babráltam vele. De mint mondtam nagyon sok függ maga a külső HDD vezérlőjétől, úgy látszik Toshibák nem állítják le rendesen.
Pedig, ha jól csináltad (lépések leírása is jónak tűnik), akkor ennek működnie kéne, max töröld HubG és próbáld újra egy jegyzettömbbe bemásolva a paramétereket [link] auto hozzáadni a registry-hez
win7-re itt van az auto batch file [link], 8-ra inkább abban hozd létre újra, ha ott is szükséges lenne a használata!

(#14675) szasanyi: nem ismerem annyira Captiva házakat, elvileg nem rossz, meg olcsó, de 2,5" rack topikba összeszedtünk más fajtákat is , igaz azok mind drágábbak.

[ Szerkesztve ]

(#14677) szasanyi válasza King Unique (#14676) üzenetére


szasanyi
félisten

Köszi. Sokkal több nincs rá, úgyhogy valszeg ez marad. Viszont a HDD fontosabb lenne, ha abból ajánlanál egykettőt azt megköszönném! Nem lesz sokat használva (hetente fél, max.1 órát adatmentésre), és a megbízható üzem és élettartam ami fontos.

(#14678) King Unique válasza szasanyi (#14677) üzenetére


King Unique
titán

# 14026, v agy a milyen winchestert vegyek topik.

[ Szerkesztve ]

(#14679) Attas válasza King Unique (#14673) üzenetére


Attas
aktív tag

Szia! Köszönöm a válaszod! Tényleg a meghajtó betű jele hiányzott. Fura, hogy az asztali meg simán látta.
Köszönöm még egyszer!!

"Az élet olyan mint az ásás. Néha pár gyökér feltart, de annak jól odacsapsz és mehetsz tovább!"

(#14680) szasanyi válasza King Unique (#14678) üzenetére


szasanyi
félisten

:R

(#14681) drmazsi


drmazsi
aktív tag

Sziasztok!

Külső USB3-as 2.5-es 1TB-os winchestert szeretnék.
Szeretném ha gyors lenne /7200 rpm-es belsővel/ alu ház, vékony.
Ezt néztem, de ez sajna csak 5400 rpm : Toshiba Canvio Slim 2

USA-ban vagyok, ha kint veszem meg, akkor garancia itthon nem érvényes?
Illetve láttam még ezt is : Seagate Wireless plus

Ezek a színek jönnek be. Nagy adatokat szoktam megmozgatni ha úgy van /40-90 GB videóvágásból adódóan/ ezért szeretném ha nem 10 perceket kellene várnom átvitelnél.

Vagy ha valakinek más, és olcsóbb véleménye van, megköszönöm! :R

Don't hate the player, hate the game ...

(#14682) King Unique válasza drmazsi (#14681) üzenetére


King Unique
titán

Alapvetően elég 5400 RPM-es is, főleg adatsűrűség és interfész (USB 3.0) számítanak, előbbi terén mostani 5400-asok se lassúk. 7200-asok gyorsabbak vmivel, de nem hú de sokkal [link] és ugye jobban melegszenk, többet fogyasztanak, USB tápolása bizonytalan, mképp Y kábel, vagy USB 3.0 ajánlott hozzá.
Ha mképp ki akarod centizni, akkor vagy megveszed a tesztben lévő Hitachi 7k1000-as notivinyót és belerakod egy 2,5" külső házba, v kompakt formában a Touro Pro-ban van.
De mint mondtam, elég javarészt az 5400-as is, jók WD My Passportok, Trancend, Toshiba termékei, meg amik fentebb lettek megemlítve. :K
Az a Seagate meg wifis külső vinyó, azért olyan drága, de az se a leggyorsabb.

Másolás sebessége függ fájlmérettől (nagy=gyors), gazda gép HDD / SSD sebességétől, telítettségtől (minél jobban tele van belső és külső HDD--->lassul), alaplap USB-vezérlők közt is lehetnek sebesség eltérések stb.

(#14683) drmazsi válasza King Unique (#14682) üzenetére


drmazsi
aktív tag

Ertem. Koszonom a részletes válaszod :)
Lehet h ez lesz akkor : [link]

Ha meg gyorsan kell majd valami, akkor SD kártya.

Koszi mégegyszer ! Big Up! :R

Don't hate the player, hate the game ...

(#14684) malnabokor


malnabokor
senior tag

Sziasztok!

1 TB-os külső USB 3.0-ás külső HDD-t szeretnék venni, ahol fontos lenne az ütésállóság (nem lenne jó, ha véletlen leesésből egyszerűen tönkremenne :) ) és ne kelljen neki külső táp.

Amit eddig néztem: [link] és [link]

A márkát viszont nem ismerem sajnos. Tehát szeretném kérdezni, hogy szerintetek ezek optimális választások-e, (a márka, illetve ár-érték arány szempontjából), illetve ha tudtok más hasonló HDD-et, hasonló árban, akkor nyitott vagyok a tanácsokra :)

Köszönöm szépen!

köztudott hogy az elektromos dolgok füsttel működnek, azaz ha egyszer kijön a füst nem működnek többet.

(#14685) zso1986


zso1986
csendes tag

Sziasztok!
Decemberben vettem egy Verbatim (Toshiba) külső HD-t. Mostanában egyre többször a TV-re csatlakoztatva nem játszik le néhány filmet (TV azt írja ki, hogy "nem megerősített vagy érvénytelen fájl").
Ma ellenőriztem először és le vagyok döbbenve a kondíciós adatain, meg a becsült hátralévő élettartamán.
Nem dobáltam, mindig "kiadás"-sal húzom ki a laposból..
Gondolom ezen már nem lehet javítani.
Visszavihető így ez a selejt cserére?
Köszi!

[ Szerkesztve ]

CompaQ 615

(#14686) King Unique válasza malnabokor (#14684) üzenetére


King Unique
titán

Alapvetően jók a Transcendek ütéssállókba :K , korábban a 25H3P-ben régi WD10TPVT vinyó volt, 25M3 már az újabb 2 tányéros ToshibaMQ01ABD100, vagy Samsung M8, tehát utóbbi M3-at érdemesebb szerintem.
Adata HD650, SP A15 és A80, esetleg ha keret engedi Lacie Rugged Mini is minőségi ütésálló termékek.

(#14685) zso1986: zsír új terméknél ilyen rövid üzemidő utáni meghibásodás irreális, még szép, h reklamálnál és visszavinnéd.
Viszont elvileg HDS-ben 0 % kondi a hivatalos garis csere, vmint sok bolt nem is fogadja el más progi minősítését, csak a gyáriét, ami Verbatim esetében szerintem nincs is, max Toshibának van vmi HDD tesztelője. De bolton is múlik mennyire jó fejek ilyen ügyben..
Esetleg lehet HDS-ben rövid / részletes ööntesztet, + egyebeket is csinálni [topik], de amikor vmi ilyen hamar megy tönkre, akkor nem érdemes bajlódni vele, mert időigényes, másrészt eléggé selejtszagú a dolog.
Ami a lényeg: erre már ne pakolj fontos adatokat :N , járasd még (vsz tovább fog romlani), h menjen lejjebb a kondi, v ha nem, akkor picit ütögesd meg, h a burkolatán ne látszódjon :D
Azt nem tudom, h gyári selejtet fogtál-e ki, v TV-s használat miatt ment- e tönkre, mert utóbbi esetén ok, h nem ahhoz való elsődlegesen, hanem PC. noti használatra, de csak úgy TV-n se szoktak megnyekkenni. :N
Azért egy S.M.A.R.T. táblát megnéznék decimális adatmezővel!

[ Szerkesztve ]

(#14687) zso1986


zso1986
csendes tag

Köszi szépen az infókat! :)
Én is gondolkoztam a TV-s használaton, hogy amiatt amortizálódik-e így.
TV-nél nincs sajna "kiadás", és sokszor előfordult, hogy hiába szakítottam meg a filmet és léptem ki a TV főmenüjébe, kikapcsoláskor adott egy kis hangot a vinyó, ahogy leáll...
De hát pont a TV miatt vettem ezt a vinyót. :(((

CompaQ 615

(#14688) drmazsi


drmazsi
aktív tag

Hello

A laptopban lévő winchestert kikapnám, helyére SSD megy majd /és nincs hely sajnos HDD-nek/
Milyen USB3-as külső házat ajánlanátok, ami jol vezeti a keletkező hőt, masszív fém/alu és esetleg még rázkódás elleni védelemmel is bír?

Köszi

[ Szerkesztve ]

Don't hate the player, hate the game ...

(#14689) King Unique válasza drmazsi (#14688) üzenetére


King Unique
titán

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja - natúr külső házaknál rázkódásvédelem (ütésállóság) kevésbé jellemző, inkább kompakt gyári külső HDD-kre. Előbbinél legjobb, ha veszel hozzá egy tokot és abban hordozod, tárolod, pl.

(#14690) drmazsi válasza King Unique (#14689) üzenetére


drmazsi
aktív tag

Értem, köszi! :R

Don't hate the player, hate the game ...

(#14691) grigo


grigo
őstag

Alapvetően olyasmit szeretnék kérdezni tőletek, ami inkább ilyen felfogásbeli különbségeket döntene el.
Szeretném a fotóimat külső merevlemezen tárolni úgy, hogy ne nagyon kelljen fele foglalkozni, hogy most mennyi van ott és mennyi fér még. Nyilván fog még mellé menni pár dokumentum, film és program is de azokat nem félek belső hdd-n tárolni.
A kérdésem az lenne, hogy véleményetek szerint érdemes feladni az usb 3.0 lehetőségeket egy nyilván nem olyan penge 2 terrás változatért (pl ez) vagy igenis sokat számít, hogy 3.0 legyen és vegyek inkább egy Transcend vagy Adata (ezek voltak elsőre szimpatikusak) verziót pár ezer forinttal olcsóbban és akkor marad az 1 terra.

Szóval érdemes ilyen területen feláldozni a színvonalból? (nyilván az a válasz, hogy ezt nekem kell tudni és a saját igényeim stb...) Azaz inkább úgy kérdezem, hogy volt e már valaki aki hasonló dilemmában a nagyobb hely mellett döntött. Ha igen megbánta e és mennyire lett szenvedés?

Előre is kösz.

https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/

(#14692) King Unique válasza grigo (#14691) üzenetére


King Unique
titán

Inkább azt kéne pontosan eldönteni, hogy asztali 3,5", vagy hordozható 2,5" kéne-e és mekkora tárhely :F
USB 3.0 mára szinte kommersszé vált, abszolút nem drágább külső vinyóba sima 2.0-nál, tehát nem hogy nem érdemes, de egyenesen hülyeség csak utóbbit választani, főleg gyárilag egybeszerelt modellek esetén. Ha külön megveszed külső házat és hozzá vinyót, az más, mert ott lehet utólag variálni, átrakni másik rackbe.
Ha 2 TB kell, WD My Book se drága különösebben [link] és jobb, mint a Maxell, sőt manapság akár 2,5" 2 TB se annyira húzós árban [link].

Emlékszem saját eseteimre, ahol inkább kivártam pár hónapot mire megjelentek az USB3-as modellek, mert előzőleg tapasztaltam, h USB2-n "kínszenvedés" az adatmozgatás, v még néhány éve vettem elhamarkodottan MM-ban 3,5" Verbatim 500 GB külső vinyót, de hamar vissza is vittem, mert egyrészt nagyobb kellett, másrészt USB2 + eSATA csati is, szal vettem egy Story Station Plust helyette, anno... :)

(#14693) grigo válasza King Unique (#14692) üzenetére


grigo
őstag

Köszi a választ.
Hordozható kell, mert notebook mellett használnám elsősorban.

https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/

(#14694) King Unique válasza grigo (#14693) üzenetére


King Unique
titán

Akkor adottak, ha elég 1 TB, akkor a fentebb is sokat tárgyalt Adaták, Transcendek, WD-k, ha van rá keret, akkor 2,5" 2 TB-osokat érdemes.

(#14695) grigo válasza King Unique (#14694) üzenetére


grigo
őstag

Köszönöm, ezek közül fogok választani. Szép napot.

https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/

(#14696) Peczek


Peczek
aktív tag

Valakinek van-e tapasztalata a Samsung Station 3-al ? Külső vinyó kellene, és mivel fixen (otthon) tartanám, 3,5-es, 2TB-ra gondoltam. Van egy régi Samsung Station-om, az utólag jó vétel volt, de ez az új már ugye Seagate, nem Samsung.

Vagy kezdjek neki külső rack + vinyó összeszerelésbe ?

(#14697) King Unique válasza Peczek (#14696) üzenetére


King Unique
titán

Másik topikba kitárgyalván, ez már nem Story Station 3 :N , ez D3, ami nem nagy szám, tehát "legózás" marad. :K

(#14698) turit


turit
tag

sziasztok

Archiválásra szeretnék egy külső merevlemezt keresni. Nagyjából 250 GB adatról van szó, szóval egy 500 GB-os bőven megfelel. Ezt néztem ki, vagy tudtok olcsóbbat , vagy jobbat ajánlani?

Egy fémhálóval bevont cipős dobozban tartanám, valamilyen puha anyaggal kibélelve, elzárva a szekrénybe, a szekrénykulcsot pedig lenyelem :DDD

(#14699) King Unique válasza turit (#14698) üzenetére


King Unique
titán

Jó választás, minőségi db. :K Olcsóbb 500-asok akadnak, de nem mondhatni hogy jobbak.
Árakkal nem tudom mennyire vagy tisztában, de ennyiért már 1 TB-osat is lehet venni [link], ill Slimből se kerül 2x annyiba [link]
Persze, ha elég 500 GB, akkor elég. Szekrényben tárolás is jó megoldás végülis, de azért ne cipősdobozban :D , hanem külső HDD védőtokban tárold, nem drága az se [link], ebay-en meg pláne nem.

[ Szerkesztve ]

(#14700) bendeguy


bendeguy
csendes tag

Sziasztok,

2TB-s USB 3-as külső vinyót szeretnék venni, egy Mac Minivel használnám, elsősorban RAW képek tárolására/szerkesztésére (bár gondolom ez utóbbi úgyis memóriában történik, mert nem nyúl a fájlokhoz a szerkesztő).
Lehetőleg megbízható, gyors és csendes legyen (hordozhatóság nem elsődleges, valamint nincs szükségem semmi szoftverre a vinyón, backupról majd gondoskodok Crashplan-nel). Elsőre a WD My Book 2TB és WD My Passport Ultra 2TB-t néztem, de egyrészt nem igazán találtam meg, hogy sebesség és zaj tekintetében hogyan viszonyulnak egymáshoz, másrészt pedig ha van bármi jobb ötletetek azt is szívesen venném.
Előre is köszi a segítséget.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.