Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#14020) rale


rale
csendes tag

Sziasztok!

Külső vinyó vásárlásában kérnék segítséget. Több dologra is használnám, többek között Xbox játékok tárolására (egy játék kb. 5-8 GB), teljes backupra a laptopomról (128 GB), média és egyéb nagy fájlok tárolására. Fontos lenne, hogy ne kelljen külső áramforrást használni hozzá, egy szál USB portról tudjon működni, illetve lehetőleg legyen gyors és olcsó :D Ami a méretét illeti, 2,5"-re gondoltam, mert néha azért hurcolásznám ide-oda.

A gépemen sajnos USB 3.0 nincs, van helyette Thunderbolt — ehhez viszont csak méregdrágán lehet kapni előre összerakott külső vinyókat, olyan házat pedig nem is találtam, amin lenne Thunderbolt csati. Thunderbolt - USB 3.0 átalakító szintén nincs még a piacon. Így a legjobb megoldás talán az lenne, hogy a gépemre egy Thunderbolt-FireWire adapterrel csatlakoztatnám a vinyót, így kb. 60%-kal gyorsabb lenne, mint a sima USB-n.

Még azon gondolkodtam, hogy érdemes-e 7200rpm-est venni, vagy nincs lényeges különbség az olcsóbb 5400rpm-esektől? Konkrétan a HGST Travelstar 7K1000-t nézegettem, viszont ez tuti nem kapna elég kraftot egy USB-ről.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.