Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4834) Kroni1 válasza noezmegmi (#4833) üzenetére


Kroni1
veterán

Én vettem egy EE25-F6B házat a Sandisk SSDPLUS 480-asomhoz, (ami nem a leggyorsabb SSD de 16k-ért jó vétel volt szerintem) Egyenlőre jónak tűnik, TRIM is támogatott Cristaldiskinfo szerint, eddig nem futottam bele jogosultsági problémákba, szépen másolja a filmeket rá és a szekvenciális értékek is rendben vannak. Van egy Toshiba USB3.0 házam, ahhoz és a belső Sata csatolóhoz hasonlítva egyértelműen látszik a különbség. Érdekes, hogy az UASP a szekvenciális tempót tudja csak gyorsitani, a többi értékre nincs nagyon hatása. Viszont a 4k értékek csúnyán elmaradnak a belső csatolótól, de hát ez van, azért egy 2.5 HDD-hez képest még ez is előrelépés...

(#4835) King Unique válasza Kroni1 (#4834) üzenetére


King Unique
titán

Ezek a teszteredmények kissé gyengék USB 3.0-n és SATA-n (6 Gbps) egyaránt, a gyártó weboldala és egy korábbi adatlap szerint ennél többet kellene tudni ennek az SSD-nek. Továbbá a teszteléshez használt program és annak beállításai sem teljesen mindegy. Ha pl. SandForce (adattömörítős) vezérlős az SSD, akkor a CDM-nél eleve a 0 Fill beállítással kell mérni a gyári értékek eléréséhez, ami többek között az alábbi cikkben is le van írva. Valamint célszerű akár más tesztprogrammal (pl. ATTO) is elvégezni egy mérést.

Egyébként egy USB 3.0 | SATA3 | UASP alapú külső házban egy kellően gyors SATA3-as SSD-nek olyan eredményeket kellene produkálni USB 3.0-n, mint pl. ennél a korábbi tesztél, valamint amit itt a topikban egy másik fórumtag mérésénél. Ahol látszik, hogy a BOT vs. UASP mód között a 4K értékeknél is volt némi eltérés. De az igaz, hogy főleg inkább a szekvenciális értékek nőttek jobban UASP módban, illetve az USB 3.0 szabvány szekvenciális maximumának (kb. 450 MB/s) kihasználásához is eleve UASP támogatás kell mind a külső ház, mind az OS felől.

[ Szerkesztve ]

(#4836) Kroni1 válasza King Unique (#4835) üzenetére


Kroni1
veterán

Egy régebbi ASUS M5A99 FX lapom van AMD FX8320-assal. Megnéztem, a vezérlője Asmedia 1042, tehát tudnia kell az UASP-t. Érdekes, hogy először én is többet vártam, így az ASUS honlapról leszedhető legutolsó (2016-os) ASMedia USB3.0 drivert feltettem a win10-hez, de azzal sokkal rosszabb adatokat produkált, 180MB/s körül volt a szekvenciális max. Letöröltem, ment vissza a win10 által felajánlott és úgy megint ennyit adott. Próbáltam a 0Fill-t is, de pont ugyanennyi lett, így szerintem ez tutira nem Sandforce chip-es. ATTO-val is próbáltam a külső házban, ott 4k 35MB/s, és a max ugyanígy 300MB/s körül van mint a CDM-ban.
A Crucial BX100-asom tud ugyanebben a gépben 400MB/s felett is, tehát nem hinném, hogy a PC-m a szűk kereszmetszet.. Még annyi lehet, hogy ebből az SSDPlus-ból van elvileg MLC-s és TLC-s is. Ez TLC-nek volt írva, olcsóbb is volt sokkal, ezért gondoltam, h esetleg lassabb is lehet. Azért ez nem akkora gond, ez a sebesség is bőven jó nekem!

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.