Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3636) konyi79


konyi79
addikt

Hali,
Van 2 felesleges SSD-m, ami ne a fiókban pusztuljon meg, mobil adathordozót tervelek belőle gyártani. Az egyik egy 256-os 850pro, amit beleraktam egy Delock házba, fel is ismeri a gép, de amikor írok rá, rendszeresen kifagy. Bármelyik gépen, rendszer újraindítás segít csak. Van ötlet, milyen házban megy rendesen? A ház HDD-vel hibátlanul működött.
A másik egy M.2 szintén 256-os (PCI, nem NGFF), szerintetek van értelme ilyenbe beledugni? Működik? Esetleg van ismert működő típus?
Köszi.

Update:
Az összefoglalót olvastam, nézegetem a Jmicron-os külső házat hogyan lehetne fw frissíteni, hátha megoldja. De a pontos típusát se tudom kiolvasni, csak annyit ír a HDD sentinel is, Jmicron.. A pontos chipet mi írja ki nekem?

[ Szerkesztve ]

(#3637) konyi79 válasza konyi79 (#3636) üzenetére


konyi79
addikt

Na, Delock 42523/ Samsung 850pro 256 megoldva, nem is kellett más, csak az összefoglaló :R
Tényleg kiváló az összefoglalótok, köszi a topikgazdáknak!

Ha később valaki belefut:
A Jmicron JMS567 vezérlő frissítése megoldotta, egyelőre minden teszt, meg kb 100GB irás/olvasás próba után azt mondom használható. Azért az összefoglalóval ellentétben nem nyűgös a Jmicron frissítése, sőt! Ezt a file-t kell letölteni hozzá, ami kicsomagolva egy futtatható alkalmazás. El kell indítani, automatikusan megtalálja az USB-n lógó házat, nálam USB3-on simán ment. Először megijedtem, mert kb 0,1s alatt azt írta ki kész, de a tesztek alapján jó lett.
Semmi beavatkozásra, paraméterezésre nincs lehetőség, a letöltött állomány tartalmazza a fw-t is. Futtatás után így néz ki:

A frissítés után helyesen írja ki a HDS az összes írt adatmennyiséget, és a Lemez/információk/Kapacitás alatt helyesen jelenik meg a tároló mérete, azelőtt 500GB-ot írt.

Sebesség:

(szándékosan végeztem a mérést ilyen nagyméretű teszteket, most akadjon ki, ne mikor használom) A javítás nagyjából 10-15% lassulást hozott, gondolom nem bírta a tempót a vezérlő és hibázott, azért akadt ki nagy file másolásánál. Azelőtt képes volt 400MB/s fölé menni, most nagy fájlokat kb 360MB/s olvas, 260MB/s ír. HDS szerint a TRIM megy.

[ Módosította: Intruder2k5 ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.