Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-06-18 09:11:48

LOGOUT.hu

Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1801) Qru válasza kene84 (#1800) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Először is részvétem.

Másodszor: életben tudod tartani az új biztosítást amíg le nem zajlik a hagyatéki azaz a tényleges öröklés. Vedd fel a kapcsolatot az új biztosítóval (ahova át lett kötve jan. 1-től), jelezd nekik a dolgot (halottit megküldöd emailben, az elég szokott lenni) és befizeted a díjat ugyanúgy mintha édesapád még élne. Majd ha megtörtént a tényleges öröklés (hagyatéki lezajlott), akkor már fel tudod mondani érdekmúlás/üzembentartóváltás miatt (ez esetben visszajár részarányosan a már befizetett díj) és oda kötöd újra ahova akarod.

#nincsbennetarcsi

(#1802) kene84 válasza Qru (#1801) üzenetére


kene84
senior tag

Nagyon szépen köszönöm a választ.
Ugyan már beszéltem velük telefonon és ezt nem ajánlották fel, de mindenképp teszek még egy próbát velük.
Köszönöm szépen!

(#1803) kene84 válasza Qru (#1801) üzenetére


kene84
senior tag

Szia,

nagyon szépen köszönöm a segítséget, működött a dolog az új biztosítóval, él holnaptól a kötelező.

(#1804) Qru válasza kene84 (#1803) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Szuper! :C

#nincsbennetarcsi

(#1805) laabom


laabom
tag

Sziasztok. Olyan kérdésem lenne, hogy ha új autót vásárolok akkor a kötelező biztosítás évfordulója a vásárlás napja ha jól tudom. Casco biztosítás évfordulója is ugyanaz?

Köszi a segítséget előre is

(#1806) Qru válasza laabom (#1805) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Igen, amikor átveszed az autót akkor már kell lennie érvényes kötelezőnek, hiszen nem vehetsz részt a forgalomban kötelező nélkül. Ha a szalon intézi névre írást akkor lehet, hogy már az átvételnél előbbi dátum lesz az évfordulód (attól függ mikor iratják át a nevedre és ehhez képest mikor veszed át).
Ha teheted érdemes magadnak megkötni a kötelezőt mert a kereskedők sokszor ott kötnek ahonnan a legtöbb jutalékot kapják vissza, nem pedig ott ahol a legolcsóbb.

Casco az opcionális, akkor kötsz amikor akarsz, kivéve ha hitelre veszed/lizingeled mert akkor szintén az átvételtől fog élni a casco.

#nincsbennetarcsi

(#1807) Joker88


Joker88
őstag

lassan eljön nekem (is) a kötelező váltás.. Nagyon gondolkozok hogy megválok a Posta Biztosítótól..
Most éves szinten /negyedéves időszakonként/ fizetek nekik pár forint híján 40.000 -et..
A netrisken megcsináltattam egy kalkulációt.
A K&H nyerte 18.000-el, a második helyezett az Allianz 23.000-el , a harmadik pedig Aegon 27.000-el lett. / éves,egyösszegű befizetéssel/
A rövid kérdésem az lenne, hogy , akár privát üzenet formájában, mi a véleményetek a három dobogós helyezettről ? Igazából én semmit sem tudok róluk,azért fordulok hozzátok.
A jelenleginél megegégeltem hogy mindig az utolsó 1-2 napban esik be a negyedéves csekk.. És nemhiszem hogy amit majd talán tetszenek küldeni a biztosítótól új ajánlatot,az versenyképes lesz a három nyertes valamelyikével..

In loving memory of Garrett Lockhart

(#1808) Qru válasza Joker88 (#1807) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

K&H nagyon korrekt és jó az áruk, én tuti azt választanám. :K

#nincsbennetarcsi

(#1809) BaLee


BaLee
addikt
LOGOUT blog

Véleményetekre lennék kíváncsi. Idén vettünk egy használt autót, de mivel tele van légzsákkal meg viszonylag új, gondoltam nem árthat rá casco, biztos ami biztos. Csináltam kalkulációt, legolcsóbb az Union lett. Nincs tapasztalatom a témában, így náluk kötöttük meg. Kötéstől kezdve elindult ugye a biztosítás, jó 3 hét kellett mire odaérek szemlézni, amiről feleségem semmi papírt nem kapott, hogy megtörtént. A szemle után 1-2 hétre megjött a kötvény, már lejárt fizetési határidővel és azzal a záradékkal, hogy mivel a gépjármű nem volt még szemlézve ezért a casco csak baleseti kárt térít. Felhívtuk az ügyfél-szolgálatot, azt mondták, hogy valószínű még nem ment át a rendszeren. Nem változott a dolog így felhívtuk pár hét múlva, ahol az ügyintéző ugyan konkrétan nem tudott utánanézni, de azt mondta, ha volt már szemle nyugodtak lehetünk, mert akkor már nem érvényes a záradék, de majd utánanéz.
Párom kapott új elektronikus dokumentumot, amit megnyitva láttuk, hogy új záradék került a kötvényhez, amiben ugyanez volt, ráadásul ugyanez vagy 4-5 alkalommal külön. Szóval lehet baj a rendszerükkel... Végül még egyszer fel lettek hívva, azt mondták a záradék már nem érvényes, mivel volt szemle, de nekünk még mindig az az utolsó dokumentum amin az a záradék van, hogy csak baleset esetén térít, mert nem volt szemle.

Ti mit csinálnátok ebben a helyzetben? Nyugodtak lennétek, mert a telefonos hívás utólag visszakereshető ahol azt mondták, hogy már nem érvényes a záradék? Vagy zargatnátok őket tovább, amíg ez nem változik? Katasztrófa ez az union...

Nekem eddig kötelező volt csak náluk, de mivel csak fizetnem kellett kifizetés nem volt így nem volt problémám. Persze miért is lett volna, amíg csak fizetünk a "semmiért" addig általában nincs probléma a biztosítókkal.

(#1810) Qru válasza BaLee (#1809) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

A telefonhívás elég bizonyíték, de akkor is botrány ez az ügyfélkezelés. Ha az jobban megnyugtat kérd írásban (akár mailben), hogy írják le, hogy nem érvényes a záradék.

#nincsbennetarcsi

(#1811) Nirvatti


Nirvatti
tag

Helló!

Szeretnénk a legkevesebb anyagi ráfordítással megoldani az autócserét.

Adott egy 18 éves Renault Thalia, aminek a tulajdonosa feleségem édesanyja, üzembentartója a feleségem. Emiatt nála pörgött a bonus-malus fokozat és idén már B09-ben van.

Új autót veszünk idén és szeretnénk a legjobban járni a meglévő autóval, aminek már a legújabb javítási költségét, 50-70-kitudjaholavége eFt-ot nem vállaltuk be.
A márkakereskedésben említették, hogy van beszámítás.

Mivel ez az autó ~170000 Forinttól indul a piacon és vannak is betegségei:
- kipufogódob frissen cserélve, friss műszaki, de most elkezdett kopogni alacsony fokozatokban kis fordulatszámon
- a kilométeróra hol mér, hol nem (nem szándékos buhera) 5 éve kb felezte, mostanában a valós futás harmadát számolja el
- féltengely gumiharang kb. ezredik cseréje is indokolt lenne az egyik oldalon
- a légkondi javításra is kb. 70eFt-os ajánlatot kaptam nyáron,
én akár ingyen is otthagynám, csak ne nekünk kelljen kivonni a forgalomból.

Munkába (18 km oda-vissza) még elvihetne, de arra gondolok, hogy túl sok lenne a fenntartási költsége a megszűnő bonus-fokozat miatt.

Mit tanácsoltok, mi lenne a legjobb megoldás? (Adásvételhez ott kell lennie a tulajdonosnak is, vagy elég egy meghatalmazás?)

(#1812) Qru válasza Nirvatti (#1811) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Ha beelfér egy újabb autó akkor érdemes lecserélni. Mi is részben ezért váltunk meg anno a 18 éves Punto-tól (sorban jöttek ki a hibák amik egy ilyen idő autónál már természetes). Nem érdemes megtartani már csak azért sem mert a bónusz csak akkor vihető át ha eladod az autót vagy ha üzembentartót váltasz.
Tudsz kalulálni az alkusz oladalakon (az összefoglalóban ott vanank a linkek), hogy mennyi lenne a köteleződ A0-s bónusszal, érdemes utána számollni.

Igen, a tulajdonos bárkit meghatalmazhat az eladás lebonyolítására.

[ Szerkesztve ]

#nincsbennetarcsi

(#1813) chungee


chungee
addikt

Napot!

Nem úgy volt hogy megszüntették azt a gyakorlatot miszerint kövi évre szóló díjértesítő nem lehet több mint újrakötésnél :F Nos nekem sikerült :D Allianz díjértesítő kövi évre: 53.700ft/év, újrakötés újraszámítással 45.650ft/év :B

(#1814) máyköl


máyköl
veterán

Sziasztok,

SIGNAL IDUNA Biztosítóval kapcsolatban tapasztalata van valakinek? Biztosító váltásnál nagyon kedvező árat kaptam tőlük netrisk -en keresztül.

Btw, amennyiben Március 13. -ig érvényes a jelenlegi biztosításom, és az új kgfb biztosítás kezdetét kell kiválasztani, az Március 13 vagy 14? :) Gondolom az utóbbi, de biztos ami biztos. ;]

(#1815) Qru válasza máyköl (#1814) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

A Signal az normális biztosító.

A kockázatviselés kezdete a mérvadó dátum. Ha annak a dátuma 2019. március 13. (nulla órától indul) akkor az évforduló 2020. március 12. éjfél, azaz 13-tól kell kötnöd az újat.

mod:

chungee: Elvileg igen de gyakorlatban vannak még ilyen hibák...

[ Szerkesztve ]

#nincsbennetarcsi

(#1816) máyköl válasza Qru (#1815) üzenetére


máyköl
veterán

:R :R

(#1817) fila válasza chungee (#1813) üzenetére


fila
senior tag

pl az allianznál kedvezmény van arra, hogy ha x időn belül volt a műszaki vizsga.
A régi biztosításnál nem jelented le nekik, az újnál meg megadod, így azzal kalkulál.

5% kedvezmény kód minden rendelésre. iherb.com: ZCD546

(#1818) máyköl válasza Qru (#1815) üzenetére


máyköl
veterán

Át is szerződtem a Signal -ra.
Netrisk -en keresztül érdemes felmondani az előző biztosítóval (UNION), vagy direktben jobban járok?

(#1819) Qru válasza máyköl (#1818) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Ami neked kényelmesebb, a végeredmény szempontjából teljesen mindegy.

#nincsbennetarcsi

(#1820) BaLee válasza máyköl (#1814) üzenetére


BaLee
addikt
LOGOUT blog

Igaz már későn de valakinek még hátha info. Signal iduna biztosítóval egy munkatársam iszonyat kálváriát járt meg, nekem is volt náluk biztosításom (nem kötelező) és sosem fizettek a törvény által előírt időben, mindig nekem kellett reklamálni, ilyenkor a vicc összegű késedelmi kamattal sem vagy kisegítve...

szoval Signal iduna nálam soha többet.

(#1821) Jabby


Jabby
őstag

Sziasztok!
Netrisk már nem végzi el a kötelező felmondását a régi biztosítónál? Az ügyfélnek kell (FAX híján) postai úton elküldenie?

"KGFB előzmény szerződés felmondása:
A megrendelés kitöltése során Ön vállalta, hogy jelenlegi szerződésének felmondásáról határidőig gondoskodik."

Azért furcsállom, mert nem díjfizetés esetén megszűnik az magától is.

(#1822) laabom


laabom
tag

Sziasztok.

Kb 2 hónap múlva jön meg az új autóm. Vw T-cross. Egyik ismerősöm Aegon biztosítós mondta, hogy tud még + kedvezmény adni majd a casco biztosításba (+50% kötelezőn felül)

Milyen önrészesedés a legoptimálisabb? Számolgattam a 10% 50k és a 10% 100k közül kb 7ezer többletköltsége van éves szinten.

Szívem szerint a 10% és 50k önrészesedést vállalnám. Szerintetek?

Köszi a segítséget

(#1823) Qru válasza laabom (#1822) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Érdemes a 10% vagy 50k-t választani az az évi 7k különbség nem számottevő. Több mint 7 év után térülne meg csak, addig meg bármi beüthet...

#nincsbennetarcsi

(#1824) laabom válasza Qru (#1823) üzenetére


laabom
tag

Rendben köszi. Én is erre szavaztam elsődlegesen.

(#1825) Joker88


Joker88
őstag

nagyon alap kérdés lesz,de ez lenne az első biztosító-váltásom.
Szóval, április 6.- án van az 'évforduló' . Ma megjött a jelenlegi biztosítótól ( Posta ) az ő ajánlatuk.. B08-ra évi 42.000, balesetmentesen, 21éves 1,3-as kocsira.. dobtam egy hátast. / régebben megvolt az okom hogy miért őket választottam,de azok az indokok ma már elvultak /
Szóval, az lenne a kérdésem,hogy mi is a normális módja ennek a váltásnak ?
Gondolom kell valami ajánlott levelet írnom a jelenlegi biztosítónak, hogy az évfordulón szeretném megszüntetni a szerződést, és a levél elküldése után, például a netrisken megköthetem az újat ? (a legolcsóbb 17.000 ft.... nem mindegy..) És akkor ha ott sikerült megkötnöm április 7.-i nappal kezdődően az új biztosítást,akkor minden rendben lesz ?

In loving memory of Garrett Lockhart

(#1826) Qru válasza Joker88 (#1825) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Egy évben egyszer az évforduló előtt legfeljebb 60, de legalább 30 nappal kezdeményezheted a biztosítóváltást. A régi biztosítás felmondása történhet postai úton, személyesen de sok bitosító faxon is elfogadja a felmondást (érdemes az adott biztosítónál tájékozódni erről).
Ha felmondtad évfofrdulóra akkor bármikor de legkésőbb a forduló napkor köthetsz új biztosítást extraköltségek nélkül.

#nincsbennetarcsi

(#1827) máyköl


máyköl
veterán

Sziasztok,

Biztosítót váltottam netrisk -en keresztül. Netrisk -re bíztam az előző szerződés felmondását. Küldtek is e-mailt ezzel kapcsolatban. "A(z) xy jármű KGFB előzmény szerződésére vonatkozó évfordulós felmondást továbbítottuk a(z) UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.-hez."

Megkaptam az új biztosítótól az éves díjbekérőt (Signal), ezzel egyidőben viszont az UNION -tól is a következő éves díjbekérőt. Mi lehet a bibi? Kihez forduljak?

Évforduló dátum: 2020.03.12

Köszönöm előre is a segítséget!

(#1828) Qru válasza máyköl (#1827) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Első körben a Netrisk-nek írnék... Biztos, hogy felmondták a Union-nál?

#nincsbennetarcsi

(#1829) máyköl válasza Qru (#1828) üzenetére


máyköl
veterán

Írok nekik. Bár lehet nem várom meg a választ, ha jól sejtem még benne vagyok pont az időben, hogy felmondjam az UNION -al.

(#1830) Qru válasza máyköl (#1829) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Az a tuti ha személyesen is felmondod. Én is magam intézem mindig. :K

#nincsbennetarcsi

(#1831) Kroni1


Kroni1
veterán

Sziasztok!

Feleségem a tulajdonosa az autónknak, édesapám volt az üzembentartó, aki sajnos elhunyt. Ilyenkor az üzembentartás visszaszáll a tulajdonosra? A biztosító felé azonnal jelentenem kell, és azonnal kötni kell másikat, vagy hogy van? Mit kell intéznem egyáltalán? Megköszönök minden tapasztalatot ezzel kapcsolatban.

(#1832) Qru válasza Kroni1 (#1831) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

A kötelező biztosítás ilyenkor megszűnik, hiszen a szerződő fél elhunyt. Be kell jelenteni a biztosítónál és új biztosítást kell kötni. Mivel a tulajdonos bármikor visszavonhatja az üzembentartóit (amihez nem kell az üzembentartó), így igazából csak be kell sétálni az okmányirodába és az is intzéhető azzonnal, nem kell megvárni a hagyatéki tárgyalást.

#nincsbennetarcsi

(#1833) Kroni1 válasza Qru (#1832) üzenetére


Kroni1
veterán

Értem köszi. Csak azt nem tudom, hogy mennyi tolerancia van a bejelentésre, mert nem szeretnék fedezetlenségi büntit fizetni, de gondolom ilyenkor azért nincs ilyen. Mindenesetre hétfőn bemegyek asszonnyal a kormanyablakba és kötünk egy új biztosítást is... köszi mégegyszer!

(#1834) Qru válasza Kroni1 (#1833) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Az úgy rendben lesz, csak fordított sorrendben legyen. Előbb új bizti aztán kormányablak. Ha nincs élő biztosításod (elég egy ajánlat is) akkor elküldenek a kormányablakból.
Fedezetlenségi díj nem lesz, mert ez esetben ha halottit elküdöd a biztosítónak akkor életben tartják a biztosítást amíg végbe nem megy az üzembentartóváltás.

#nincsbennetarcsi

(#1835) Kroni1 válasza Qru (#1834) üzenetére


Kroni1
veterán

:R Köszi, ezt jó tudni. Akkor megyünk is a netriskre és kötünk az asszony nevére.

(#1836) Joker88


Joker88
őstag

nah, elküldtem a Biztosító felé a KGFB-felmondásomat évfordulóra..
A levél ajánlott,tértivevevényes lett. Lesz valami visszajelzés a Társaságtól,hogy, ' Ok sajnálattal,de tudomásul vettük' ?

In loving memory of Garrett Lockhart

(#1837) johnny82


johnny82
őstag

Hali!

2019 augusztusában volt egy káreseményünk egy 15 éves autóra, belénk jöttek. Elvittem márkaszervizbe, szeptemberben kész lett, fizettem 60K-t avultatás miatt. Most, 5 hónap után követel még tőlünk a szerviz 8K-t, mert rosszul lett számolva az avultatás. Ez szerintetek normális így, 5 hónap után??? Nagyon inkorrektnek tartom.

Köszi, üdv!

MOD: a szerviz könyvvizsgálatakor derült ki. Csináltak egy sztornó számlát a korábbi számlánkra októberben, és kiállítottak egy újat akkor, de akkor nem értesítettek.

[ Szerkesztve ]

(#1838) Zsocy155


Zsocy155
őstag

Sziasztok!
Most várom a biztosítótól (Uniqa) a kárösszeget, amit a másik fél kötelezőjére fizetnek. Felhívtam őket,hogy mi újság. Azt mondta sz egyébként nagyon korrekt ügyfélszolgálatos, hogy a pénzt elküldték tegnap postán :Y . 2020-ban miért küldi postán a pénzt a biztosító, amikor a papíron jól láthatóan ott van a számlaszám?
Köszönöm.

(#1839) Qru válasza Zsocy155 (#1838) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

A szerződő fél számlaszáma volt rajta? Mert ha nem, akkor automatice postán küldik, nehogy más kapja meg a pénzt.

#nincsbennetarcsi

(#1840) Zsocy155 válasza Qru (#1839) üzenetére


Zsocy155
őstag

Nem. A szerződő a károkozó, a károsult számlaszáma volt rajta. Szerintem semmivel sem biztonságosabb elküldeni arra a címre amit a károsult megad, mint arra a számlaszámra utalni amit a károsult megad, de hogy jóval tovább tart azt tuti. Na mindegy.
Köszönöm a válaszod.

(#1841) Qru válasza Zsocy155 (#1840) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Akkor én sem értem miért így küldik. :(

#nincsbennetarcsi

(#1842) Joker88


Joker88
őstag

Netrisknél előbb elrontottuk az autó gyártási évét.. 1998 helyett 1996 sikerült.. :U
Biztos befolyásolja a kalkuláció eredményét,épp ezért hol lehet esetleg bejelenteni a rossz dátumot ?
Személyes menü / gépjármű adatok módosítása ?
egy órája kötöttük meg az új kötelezőt itt,aztán most hogy olvasom a visszaigazolási dolgot, most láttam a rossz adatot..


Április 7.-el élne az új szerződés, a régi már jó pár napja el lett küldve, át is vették a megszüntetési kérelmet..

In loving memory of Garrett Lockhart

(#1843) Joker88 válasza Joker88 (#1842) üzenetére


Joker88
őstag

hátha másnak is tanulságul szolgál..
a budapesti telefonszámot felhívni, és ott el tudnak intézni mindent, plusz nem árt elküldeni nekik a forgalmi engedély beszkennelt változatát. Bármilyen elírást tudnak ők korrigálni a beküldött dokumentumból..
Nem kell kétségbeesni.

In loving memory of Garrett Lockhart

(#1844) Qru válasza Joker88 (#1843) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Jó tudni. :R

#nincsbennetarcsi

(#1846) plömplöm válasza #46372352 (#1845) üzenetére


plömplöm
őstag

[link]

ez engem is meglepett...

All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!

(#1847) Qru válasza #46372352 (#1845) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Egyenesági rokonok között nincs illeték, érdemes üzembentartó váltani és akkor nincs okozói pótdíj.

#nincsbennetarcsi

(#1848) Kroni1 válasza Qru (#1847) üzenetére


Kroni1
veterán

Vagy férj feleség kapcsolat is jó, csakúgy mint az egyenesági, ez is ingyenes.

(#1849) fecus


fecus
őstag

A Genertel CASCO-ról mi a véleményetek?
Van egy Takarékos CASCO ajánlatuk ami a Postához képest jóval olcsóbb lenne. A váltáson gondolkodom.
Más:
Az AEGON smartCASCO-jával van valakinek gyakorlati tapasztalata? Kifizetés, ügyintézés?

"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi

(#1850) rayoliviero


rayoliviero
veterán

Május 17-én lesz a kötelező biztosításom évfordulója. Küldte az Allianz az új csekket, ami nagyon megemelkedett a régi díjhoz képest. Szeretnék kötelezőt váltani. A biztositas.hu már küldte is az ajánlatokat, melyek sokkal kedvezőbbek.

Mikor kell váltani? Május 17-ig ki van fizetve. Hogy történik a váltás?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.