Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-06-18 09:11:48

LOGOUT.hu

Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2401) 98bja válasza Qru (#2400) üzenetére


98bja
senior tag

Szuper, köszönöm szépen!

(#2402) qqzs


qqzs
őstag

Ha a kocsi kolcson volt adva es karesemeny tortent, A kolcsonvevo altal okozott kar eseten van lehetoseg arra hoyg a feleloseget atvalalja es az o kotelezo biztositasara rendezzek a kart?

Eladó: GTS450

(#2403) molnarpeter válasza qqzs (#2402) üzenetére


molnarpeter
nagyúr

Tudtommal nincs, mert autóra szól a bizti, nem személyre :R egymás között viszont szvsz jogosan kérhetsz tőle kártérítést az emelkedett díj, bizti által nem térített javítási költség, értékcsökkenés miatt.

(#2404) Qru válasza qqzs (#2402) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Nem, mert az autóra szól a biztosítás nem a sofőrre, ahogy molnarpeter írja.

#nincsbennetarcsi

(#2405) tylerddd


tylerddd
veterán

Üdv! Allianz-nál van Cascom. Ma éjszaka jött egy e-mail, hogy a szerződésem a "biztosító felmondása évfordulóra törlési okkal megszűnt". Havonta fizetek, úgy hívják le mindig, a legutóbb nov. 15-én. Itt azt írja, hogy hátralékom van, ami nyilván a decemberi összeg, mert dec. 18-ig fizetnem kell, gondolom majd lehívják.

A kérdés inkább az, hogy miért szüntetik meg a szerződést?! Hétfőn hívom őket, de mégis ... dec. 20-án lejár a műszaki, amit megint csak intézek persze, de lehet, hogy emiatt vagy fogalmam sincs. Van valami tippetek?! Ez az első olyan autóm, amire Casco-t kötöttem, lehet valami elkerülte a figyelmem vagy egyszerűen nem tudok valami apróbetűs részről. Köszi!

[ Szerkesztve ]

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#2406) CortezX válasza tylerddd (#2405) üzenetére


CortezX
aktív tag

A biztosítónak is ugyanúgy joga van felmondani évfordulóra, manapság egyre gyakrabban meg is teszik (főleg a régebben kötött alacsony díjtételű szerződéseket). Groupamanal is bevett gyakorlat.

(#2407) tylerddd válasza CortezX (#2406) üzenetére


tylerddd
veterán

Értem, köszi! Hétfőn telefonálok, rákérdezek a lehetőségekre.

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#2408) Qru válasza tylerddd (#2407) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Ujra kell kotnod. Valoszinuleg dragabban. :(

#nincsbennetarcsi

(#2409) tylerddd válasza Qru (#2408) üzenetére


tylerddd
veterán

Igen, gondolom. Ez egy nagyon kedvező márkacasco volt, havi 6e ill. sajnos volt egy vadkárom tavaly. Nem volt nagy a sérülés, de elég vaskos volt a számla végösszege, én 50e önerővel "megúsztam". Talán ez is közrejátszott. Pedig pont ez volt az elsődleges szempont a szerződéssel, mert felénk mozognak az őzek rendesen.

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#2410) Qru válasza tylerddd (#2409) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Valtozott a kockazati besorolasod, nekik nem eri meg ennyiert biztositani teged.

#nincsbennetarcsi

(#2411) #214


#214
tag

Sziasztok! Szeretném az autót a téli hónapokra ideiglenesen kivonni a forgalomból, preferáltan online, ügyfélkapun keresztül. Ahogy olvasom a kivonásról a kormányablak értesíti a biztosítót, viszont a visszahelyezést majd nekem kell intéznem velük. Van valakinek ezzel tapasztalata úgy általában, vagy még jobb, ha konkrétan K&H biztosítóval?
Kivonás után rögtön érdemes egy email/ telefon feléjük, hogy ők is tudnak-e a kgfb szüneteltetéséről? Visszahelyezéskor mennyivel az autó használata előtt szükséges szólni a biztosítónak? Emailben érdemes erről kommunikálni? Formanyomtatványt nem találtam, ugyanakkor az írásos forma jobban megmaradna mindkét félnél.

(#2412) CortezX válasza #214 (#2411) üzenetére


CortezX
aktív tag

K&H-nál automatikusan megy a szüneteltetés/újraindítás, annyi hogy új kötvényszámot fog majd kapni ha visszahelyezed. De ha biztosra akarsz menni, akkor írj nekik 1-1 emailt. :)

(#2413) #214 válasza CortezX (#2412) üzenetére


#214
tag

Ez jól hangzik, köszi az infót.

(#2414) qqzs


qqzs
őstag

Sziasztok. Ket autó éppen elfér szelességű földúton haladok en meg mögöttem egy autó. Jobbra a kapuba be akarok kanyarodni, ezért balra kihúzódtam hogy nagyobb ívem legyen, közben jobbra indexelek. a mögöttem jövő úgy gondolja elsuhan köztem es a kapu között . Mar elkezdtem a kanyarodást, amikor a jobb első kerekem mögé ütközött, tehát nem én ütköztem az oldalának a jobb első sarokkal. Egy biztosítós, ismerősöm ismerőse azt mondja nem érdekes, hogy szabály szerint nem lehet jobbról előzni úgy is en leszek a hibás ha ha nem ismeri el.
A helyszínen - aki belem jött - elismerte a hibát, de azóta (3 napja) nem jön össze, hogy kitöltsük a bejelentő papírt, amire helyszínen csak rendszámot irtunk meg telefonszámot, mondván, hogy adatai otthon vannak. Egy utcába lakunk tehát tudom ki az csak nem akar összejönni ez a találkozó.
Ki mikor, hogy dönti el ki a hibás akkor ha elismeri es akkor ha nem ismeri el mi az eljárás?
Mit javasoltok varjak rá vagy jelentsem be?

Eladó: GTS450

(#2415) CortezX válasza qqzs (#2414) üzenetére


CortezX
aktív tag

Ez sajnos necces kategória, ezért mondom minden ügyfélnek hogy bármi történik rögtön fotózzon. Ha nincs kamera, nehéz bizonyítani utólag. Ott helyben kell ilyenkor kitölteni a papírt és beiratni a megjegyzésbe hogy el ismeri. A biztosító még ezt is van hogy felülbírálja. Ha sehogy nem áll kötélnek, a mabisztol le tudod kérni hogy hol van kötelezője és be tudod rá jelenteni. Lehet nem lesz egyszerű kör...

(#2416) solti válasza qqzs (#2414) üzenetére


solti
senior tag

ezért balra kihúzódtam hogy nagyobb ívem legyen, közben jobbra indexelek.
de miért??? sose fogom megérteni...

(#2417) qqzs válasza solti (#2416) üzenetére


qqzs
őstag

Mit nem ertesz ezen? Dontsem ki az oszlopot naponta ha nem tudok befordul csak nagyobb ivben?

Eladó: GTS450

(#2418) solti válasza qqzs (#2417) üzenetére


solti
senior tag

ha balra mész akkor balra indexelj, ha jobbra, akkor - wait for it - jobbra! Ha meg attól félsz hogy ilyenkor neked jönnek, akkor szépen lehúzódsz indexelve amerre szeretnél, megvárod amíg elmennek majd indexelve befordulsz.
De ha jobbra indexelsz és balra mész akkor sajna nincs min csodálkozni.
ui: az még kérdéses, hogy álló autó mellett elmenni az mennyire előzés és mennyire kikerülés...

(#2419) qqzs válasza solti (#2418) üzenetére


qqzs
őstag

olvasd el lassan mi tortent, nem allt az auto hanem mozgasban volt azrt indexeltem jobbra mert jobbra lekanyarodasi szandekomat jeleztem amihez balra kellet az iv miatt szedni akormanyt. az van a kreszben hoyg a lekanyarodasi szandekot arra fele tarto mozgassal jelezzuk???

Eladó: GTS450

(#2420) CortezX válasza solti (#2418) üzenetére


CortezX
aktív tag

Pedig ez elég gyakori közlekedési szitu, főleg teheratutóknál traktoroknál. Menyasszonyoméknál is pl olyan keskeny és rövid a híd, hogy személyautóval is muszáj nagyobb ívet venni, másképp nem tudsz ráfordulni.

(#2421) solti válasza CortezX (#2420) üzenetére


solti
senior tag

persze, gyakori.
De attól még indexszel jelzünk irányváltási szándékot (is). Ha. valaki jobbra indexel akkor azt várom, hogy az eredeti irányától jobbra fog eltérni és nem balra...
qqzs: Te 2 dolgot csináltál: először egyik majd masik irányba mentél de már az első előtt a másodikat jelezted előre. Hiba volt. Hogy ettől vétkes vagy-e a balesetben azt nem tudom.

(#2422) #214 válasza CortezX (#2412) üzenetére


#214
tag

Végül automatikusan jött is a mail a K&H-tól, viszont ebben a biztosítás megszűnése szerepel, és ha jól értem a fordulóig fennmaradó részarányos összeg visszafizetése. Ez (tehát, hogy konkrétan törlik a biztosítást) ilyenkor bevett gyakorlat? Egyben ez azt is jelenti, hogy visszahelyezéskor megint fizetnem kell a fennmaradó díjat? Ilyenkor a forduló napja változik?
Ne haragudjatok a láma kérdésekért, ezektől a biztosítós dolgoktól egyelőre fázom kicsit.

(#2423) CortezX válasza #214 (#2422) üzenetére


CortezX
aktív tag

Igen, jól látod, a KH-nál (sajnos) ez a bevett gyakorlat. Ha 1 éven belül visszahelyezed akkor automatikusan újraindítják és küldik a díjbekérőt az időszaki díjról (de biztos ami biztos írj nekik). 1 évnél hoszabb kivonás után új szerződést kell kötnöd.

(#2424) #214 válasza CortezX (#2423) üzenetére


#214
tag

Nem mondom, hogy ez a legkényelmesebb megoldás, én bőven beértem volna azzal, ha a fel nem használt részt a fordulókor visszafizetik. De úgy tűnik akkor más a logika, köszönöm a megerősítést. :R

(#2425) qqzs


qqzs
őstag

Kulfoldrol jovok ahol az volt a a tapasztalat hogy evfurdlokor jott a level hogy mondjuk 10%-al tobb en felhivtam oket est azt mondtam ha nem lesz 20%al kevesebb atmegyek masik biztositohoz erre ok azt mondjak ok megnezik es 15%-al kevesebb arat adtak. Itt tavaly egy 10eves renault scenicre tana duplajara akartak emelni en meg eljatszottam hasonlot de azt mondtak ok menjek. el is mentem picit olcsobb lett mint azelott. Most Opel vivaro 6 eves megyeszekhely kulvaros 55 ev. 59rol 63ra akarjak emelni. Van ertelme itt vacakaolni a fentiekkel vagy ez meg belefer?

Eladó: GTS450

(#2426) Qru válasza qqzs (#2425) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Itt az osszefoglaloban van dij kalkulator nezd meg mashol mennyi lenne.

#nincsbennetarcsi

(#2427) ReSeTer


ReSeTer
senior tag

Helló!

Van egy gépjármű kötelező biztosításom az Allianz-nál. Február elején lesz majd az évforduló, már kaptam tőlük egy levelet is, hogy mennyire számíthatok. Elég durván drágább összeget írnak, pedig a bónuszom elvileg ha minden marad így, akkor fentebb menne.
Ha én befrissítem a weboldalon a km állást, meg műszaki vizsga mikor volt, és mentek, akkor beélesíti a következő évre a szerződést, vagy még felmondhatom utána is? Csak szeretném tudni, hogy lentebb megy-e az összeg, mert jelenleg kevesebbet fizetek náluk, és érthetetlen számomra. Legutóbb is úgy volt, hogy valamit kalkuláltam náluk és még a független kalkulátoros oldalaknál is jobb ajánlat jött ki, akkor meg is hosszabbítottam, de most valahogy nem egyértelmű a weboldaluk.

Tehát nekem az a lényeg, hogy felmondhatom még ezután is a szerződést, miután frissítettem az ügyfélportálon azt a pár adatot, és rámentek, vagy beélesedik?

[ Szerkesztve ]

(#2428) Qru válasza ReSeTer (#2427) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Igen utanna is felmondhatod. Nyugottan frissitsd.

#nincsbennetarcsi

(#2429) #41635072


#41635072
törölt tag

Sziasztok!
Netrisken már egy hónapja megrendeltem az évfordulóra váltást, azonban azóta sem jött semmi díjbekérő vagy szerződés az új biztosítótól. Ez normális, hogy ilyen lassú az ügyintézés?

(#2430) Qru válasza #41635072 (#2429) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Mikor van a fordulonapod? Elvileg a fordulonapkor kell csak kuldeniuk a kotvenyt.

[ Szerkesztve ]

#nincsbennetarcsi

(#2431) #41635072 válasza Qru (#2430) üzenetére


#41635072
törölt tag

Januárban lesz majd.
Azt hittem előre be kell fizetni.

(#2432) Qru válasza #41635072 (#2431) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Majd ha kuldik a dijbekerot.

#nincsbennetarcsi

(#2433) Pttypang


Pttypang
veterán

Sziasztok, korabbi automat eladtam, a kh pedig bontotta a biztositast az uj tulajdonos miatt, nekem nem kellett tennem semmit.

Most kotnek masik autora kotelezot, a szerzodesnel ezt irja az elozore, de nulla huf a fizetendo potdij. Erdemes verekednem az ugyfelszolgalattal ,hogy ezt korrigaljak, vagy csak fogadjam el a nullat es kossem meg az ujat?

Ha B1 volt az elozo es a fordulo elott ket honappal eladtam, akkor az ujat B2-be kothetem, ahogy a kepen is latszik?
Koszi

Everybody lies.

(#2434) Tigi


Tigi
őstag

Sziasztok

Most vettem új autót és a szalonba kötöttek nekem KGFB-t és Casco-t is, viszont a Casco-n belül a vételár biztosításra vonatkozó alábbi idézetet nem tudom értelmezni.

"A biztosító az általános szerződési feltételek vételár biztosításról szóló szabályai szerint megtéríti a
személygépjármű újkori értékének és a kárkori értékének különbözetét, de legfeljebb az újkori érték 30%-át, de
maximum 6 000 000 Ft-ot, ha a casco fedezetek szerinti érdekmúlást okozó biztosítási esemény a gépjármű
első forgalomba helyezéstől számított 12 hónapon belül következik be. A fedezet kizárólag a Magyarországon
újként vásárolt személygépjárművekre (M1 kategória) vonatkozik, amennyiben a biztosítási szerződés
megkötésére a gépjármű első forgalomba helyezésétől számított 6 hónapon belül került sor. A vételár biztosítás
további feltételeit és az alkalmazott kizárásokat az általános szerződési feltételek tartalmazzák."

Az én értelmezésem szerint, ha az első 12 hónapon belül történik mondjuk totálkár, akkor szinte semmit nem fizet a biztosító, vagy teljesen félreértek valamit.
Ti ezt, hogy értelmezitek?

Előre is kösz a választ. :R

Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!

(#2435) Qru válasza Tigi (#2434) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Pont forditva, a karkori ertek es az ujkori ara kozotti difit is fizetik (max 30% vagy max 6M-ig).

#nincsbennetarcsi

(#2436) Qru válasza Pttypang (#2433) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Kerdezz ra, mert a valtozasokat koteles vagy bejelenteni a biztosito fele.

#nincsbennetarcsi

(#2437) Tigi válasza Qru (#2435) üzenetére


Tigi
őstag

Volt egy ilyen gyanúm, de valami teljesen félrevezetett.
Köszi szépen a segítséget. :R

Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!

(#2438) joe979


joe979
aktív tag

Üdv egy egyszerű kérdésem lenne mert számomra nem volt világos a dolog. Vagyis valahol igen : 2021.11.11 - én lejárt a kgfb, váltottam , igaz nem jelentettem le 30 nappal korábban .Kb 22 nappal előtte juttok eszembe .
Az új biztosító az Allianz lett, be is fizettem pár napra addigra az éves díjat.Abban a hitben voltam elég is ennyi, nem kell más tennem.
Viszont a régi az Union nem hagy békén fizessem be az összeget, mert nem mondtam fel a szerződést. Így forduljak ahhoz akinek fizettem és jelezzem feléjük érvénytelen a szerződés, mert az előzőt nem mondtam fel náluk.

Ez komolyan így van ?

Szissz

(#2439) CortezX válasza joe979 (#2438) üzenetére


CortezX
aktív tag

Igen, így van. Évforduló előtt min. 30 nappal, írásban tudod csak felmondani.

(#2440) Winner_hun válasza Winner_hun (#2395) üzenetére


Winner_hun
félisten

Újraszámolták, a korábban megadott az netriskes, küldtek róla levelet 11.23-án (gyorsan jutottam el idáig...), így 28 281 Ft lett az éves díj.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#2441) guftabi96


guftabi96
addikt

Sziasztok!

Március legelején van az évfordulóm. Most érkezett a levél az Allianztól.
Biztosítás várható díja: 61.800. Csodálkoztam is, mert most 53.000Ft volt az éves díj. (nem volt semmilyen eseményem).
Gyorsan megcsináltam egy kalkulációt Insura-n, ott 50.000Ft-ot ír Allianzra.
Ilyenkor mi van? :F

#KeepFightingMichael

(#2442) Qru válasza guftabi96 (#2441) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Felmondod a meglevot es megkotod naluk ujra.

#nincsbennetarcsi

(#2443) guftabi96 válasza Qru (#2442) üzenetére


guftabi96
addikt

Ez lesz, de ennek csak én nem látom az értelmét?
Miért jó az, hogy a meglévő ügyfélként rosszabb ajánlatot kapok?

#KeepFightingMichael

(#2444) Qru válasza guftabi96 (#2443) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Mert sokan elfelejtenek valtani, lemaradnak a hataridorol a biztosito meg nagyot kaszal rajta.

[ Szerkesztve ]

#nincsbennetarcsi

(#2445) galervin93 válasza Qru (#2444) üzenetére


galervin93
őstag

Vajon más országokban is így megy ez az egész biztosítósdi (ezer évvel előtte jelezzem a váltást, "elfelejtenek" emlékeztetőt küldeni, egy letört tükör ugyanaz mintha sokszázezres kárt okozok stb.), vagy csak nálunk ilyen elcseszett ez az egész rendszer...?

Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!

(#2446) Qru válasza galervin93 (#2445) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Nincs nemzetkozi ralatasom de pl Nemetorszagban ugyan magasabbak a dijak de cserebe nem szoroznek annyit, meg nem probaljal meg lehuzni az ugyfeleket.

#nincsbennetarcsi

(#2447) solti válasza galervin93 (#2445) üzenetére


solti
senior tag

letört tükör is simán lehet sok százezres :U (de értem amit mondasz)

szerk: de pl a karokozoi pótdíj nevetséges.. az akkor is van, ha kifizeted a kárt... és jobban fáj mint a bonusmalus...

[ Szerkesztve ]

(#2448) Qru válasza solti (#2447) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Szerencsere arra van kiskapu de jah, eleg nagy szivatas a meglete. :(

#nincsbennetarcsi

(#2449) Shade45


Shade45
senior tag

Kötelező:

Másik városba költöztem, így változott az állandó lakcímem, a biztosító a napokban küldte meg a következő időszakra szóló tervezetet (még a régi lakcímem alapján); kíváncsiság kedvéért megnéztem, hogy hogyan módosul az összeg, ha az új lakcímem alapján számolnak, azt hittem leesik az állam, majd +20.000 Ft-al mutatott többet a biztosító kalkulátora pusztán az irányítószám változás miatt (39e- --> ~59e Ft éves díj, nem Budapest...).

Erősen gondolkozom, hogy baxok rá bejelenteni feléjük az új címet, a díjbekérőt online kapom, szóval ez nem befolyásol.

Lehet ebből esetleg probléma, ha a későbbiekben pl károkozás történik?

Mit javasoltok?

(#2450) Qru válasza Shade45 (#2449) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Koteles vagy 8 napon belul bejelnteni az adatvaltozast szoval nem tudod meguszni. Ha elmulasztod a bejelentest es kiderul akkor jobb esetben utolag kifizettetik a dijkulonbozetet rosszabb esetben nem fizetnek helyetted es/vagy szerzodest bontanak.

#nincsbennetarcsi

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.