Hirdetés
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- bitpork: Nagy dilema
-
LOGOUT
Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
máyköl
veterán
Sziasztok,
10.26 -án van kgfb évfordulóm. Netrisken kötöttem korábban a biztosítást, ha szeretnék váltani, milyen sorrendben tegyem? Megkötöm netrisk segítségével az újat, majd írásban felmondom a jelenlegit? Majd az új biztosító küldi a következő számlát? (K&H a jelenlegi)Köszönöm!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
albiosz #1696 üzenetére
Így van, amit kaptál ajánlatot az már a végfelhasználói ár, semmi egyéb költség nem jön rá.
cashzoli: Sztem ilyet nem nagyon fogsz találni, minden egyes biztosítónak más a vonatkozó ászf-e, és casco-k közötti is vannak különböző módozatok... Pl van olyan casco ami csak lopásra térít, van ami csak töréskárra, stb. Ez kb egy átláthatatlan maszlag...
-
albiosz
őstag
Sziasztok! Most olvasom, hogy eltörölték a baleseti adót. Akkor amit a Netrisk kalkulál, meg amit kaptam a biztosítótól ajánlatot, az a teljes ár, nem jön rá semmi extra költség? Novemberben kell újrakötnöm, de úgy látszik a jelenlegi a legolcsóbb, csökkent kb 1000 HUF-ot tavalyhoz képest.
-
cashzoli
aktív tag
Van tapasztalatotok (jobb szó híjján) casco biztosítási szakértővel? Olyasvalakit keresek, aki megspórolva a száz oldalakat segít kiválasztani, és elmagyarázni a különféle konstrukciók közti különbségeket, fizetésmegtagadási indokokat - és úgy általában a buktatókat. Én úgy érzem, hogy a legtöbb alkusz csak eladni tud, mélységeiben nem látja át a palettát és/vagy sosem folyt bele tényleges kárrendezésbe.
-
Qru
MODERÁTOR
Nekem most volt évfordulóm augusztusban, szerencsére nem emelkedett a díjam (igaz közben ugrottam egy bonuszt ugye tehát kvázi nőtt). Kíváncsi vok jövőre milyen ajánlatot dobnak. Ha nagyon felemelik akkor meg egyszerűen átiratom ősök nevére a vasat. Vicc, hogy már évi 55k egy nyamvadt kgfb...
mod:
jozsi252: Köszi! Most éppenn em nálunk vagyok. Nem vagyok válogatós oda megyek ahol a legolcsóbb. Úgy sem szolgáltatnak semmit kvázi...
-
fila
senior tag
Az év közbeni évfordulós kötelezősöket szivatják a biztosítók...
Akkor lenne változás, ha nem évente egyszeri, évfodulókori, régebbi biztosításoknál év végi biztosító váltást engedne meg a törvény.
Kormányunknak ebben lépni kellene, ha a nép mellett áll. Gyakorlatilag korlátozzák a versenyt.Nálam az allianz tojta le, hogy léptem egy jobb bónusz kategóriába, és feltolta két autonál is a biztosítást díját.
Jövőre lépek az allianztól az tuti. Idén meg viszem tőlük a lakásbiztosítást máshoz. -
jozsi252
veterán
Felhívtam őket de nem tudnak semmit csinálni. Alkuszon keresztül kalkuláltam egyet a legolcsóbb az Union-nál lenne, pár ezer ft-al olcsóbb, utána jön egy másik cég ami talán 500 vagy 1000ft-al olcsóbb árat dobott mint a köv éves, majd a 3. cég az Aegon, ugyanakkorra összeggel mint ami lesz nekem. Utána meg már egyre drágább lesz mindegyik.
Nem értem hogy mi a franc változott meg a biztosítóknál. -
jozsi252
veterán
Aegon-nál vagyok, és a kötelezőm 25%-ot emelkedett. Ez szerintetek normálisnak mondható? November eleje környékén van az évforduló.
Mindenképp kalkulálni fogom alkuszon keresztül, de ez a 25% elég sok. Főleg hogy tavaly 1ft-ot sem emelkedett.
Casco meg 105k-ról csökkent 100k-ra. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Rison77 #1685 üzenetére
A következő évtől (aka fordulónaptól) sorolnak vissza 2 fokozatot személyautóval okozott kár esetén (az okozott kár mértékétől függetlenül). Tehát évközbeni visszasorolás nincs A legtöbb biztosítónál a díjtarifájukban nem csak a bónusz-malusz fokozatot veszik figyelembe, hanem magát a károkozás tényét is külön díjszorzóval büntetik. Mivel a károkozás ténye egy központi adatbázisban van vezetve ami nem naprakész lehet a most megállapítottól magasabb valós díjad is. Már csak azért is, mert ha időközben még egy károkozásod lesz akkor már újabb 2 fokozatot azaz összesen 4 fokozatot esnél vissza ami megint más biztosítási összeget jelent.
-
Rison77
senior tag
Értem köszönöm. Még június közepén volt egy károkozásom, júliusba megkaptam az index levelet a következő évre, abban felszámolták a károkozási pótdíjat, de semmi mást, 1 kategóriával feljebb lépek. Azóta semmi információt nem kaptam, hol tart az ügy, mennyit kellene a károsultnak fizetni, visszasorolnak e 2 kategóriát. 27.-én van a forduló, és a héten már kaptam a számlát a következő évre az index levél alapján. Amennyiben ezt most befizetem, akkor az index levélben leírtak lesznek érvényesek a következő évre, vagy ha befejeződik ez az ügy mondjuk októberben ,és én elutasítom az egyösszegű megtérítést, akkor év közben is visszasorolhatják a kategóriát?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Rison77 #1683 üzenetére
Nem muszáj várnod vele 27-ig, az üzembentartó köt egy új biztosítást (bárhol) és azzal beballag az okmányirodába elintézni az átírást. Te pedig a jelenlegi biztosítódnál érdekmúlás miatt felmondod a meglévő biztosítást (ilyenkor részarányosan visszajár a már befizetett biztosítási díj neked) és kész.
-
Rison77
senior tag
Sziasztok!
Üzembentartóit szeretnénk csináltatni, a jelenlegi biztosítás 09.27.-ig él. Pontosan, hogyan lenne célszerű intézni? Mert ha jól értelmezem, csak akkor fogadják el az üzembentartóit az okmányirodában, ha már van érvényes biztosítása az illetőnek. Írnom kell egy levelet a biztosítónak, hogy üzembentartói bejegyzés miatt 09.28-tól törölni szeretném a szerződésem, és akkor 09.28-tól megköti az új üzembentartó, ezután mehet az okmányirodai intézés? -
jófejsrác
senior tag
Azt elfelejtettem leírni, hogy az a skoda céges autó, így gondolom azt kár remélnem, hogy nem jelenti be a kárt.
De akkor összegezve úgy látom: nem jelentem be a biztosítónak, mert úgy is jön majd a biztosítótól levél/email a kárról és annak összegéről. Akkor pedig kalkulálhatok, hogy befizetem ha számomra elfogadható összeg. Ha nem akkor az éves díjam jövőre emelkedni fog 27-ről mondjuk 40-re (tippeltem).
Ez így helytálló?
-
jófejsrác
senior tag
Akkor ha jól értem saját zsebből való visszafizetés nélkül vissza sorolnak B2-be akkor nem következhet be, hogy a jelenlegi éves 27.000 Ft-os díjamból csinálnak éves 150.000ret?
Nem tudom mennyi lehet a kár. Egy régebbi Skoda superb hátsóját löktem meg. A saját biztosítómhoz be kell mennem és jelentenem kell mi történt?
-
Qru
MODERÁTOR
-
jófejsrác
senior tag
Sziasztok,
sajnos a mai nap volt egy koccanásos balesetem. Nem történt személyi sérülés, az autókban is minimális horpadás. Ki töltöttük a kárbejelentő lapot, elismertem hogy én voltam a hibás.
Kérdésem az lenne, hogy mi a teendő. Allianznál vagyok jelenleg B4-es besorolásban. Sajnos elég durva kötelező biztosítási díj megugrásokat olvasok. Hogy működik ez pontosan?
Köszönöm
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
daver88 #1671 üzenetére
Nincs egységes ilyen jellegű adatbázis, akár az összes biztosítóhoz köthetnél egyszerre. Fel kell mondanod az új biztosítás, ha csak nem akarsz 2 biztosítást fizetni.
Sajnos a posta lassabb mint az 1800-as évek végén, az a biztos, ha elektronikusan mondod fel (már ha lehet az adott biztosítónál).
-
daver88
aktív tag
Helló!
hátha tud valaki segíten:
Ma reggel kaptam egy levelet a jelenlegi biztosítómtól, akinél fel akartam mondani a biztosítást, miszerint nem fogadják el - mivel túl későn érkezett be a felmondó levél hozzájuk. Ami igaz is, mert 09.25-én van a fordulónap és 08.27-én kapták meg a 21-én elsőbbségivel feladott levelet...
Viszont közben én már megkötöttem egy másik biztosítánál a kötelezőt....
Mit tudok tenni ebben az esetben?
köszi!
-
karlkani
aktív tag
Sziasztok!
Érdekmúlás miatt megszűnt a biztosításom (Netrisk intézte). Tegnap megjött a biztosítótól a törlési értesítő és tájékoztatás a kártörténetre vonatkozó adatról, valamint a díjelszámolási értesítő (két külön levél). Utóbbin a 2019-2020-as időszak van feltüntetve, mely szerint nincs befizetni valóm, túlfizetésem. A biztosításom rendezve van az eladástól számított ~2 hét időtartamig (csekk, éves). Annyi szerepel az első levélben, hogy mikor szűnt meg a szerződésem és meddig van rendezve a biztosítás, túlfizetésről, visszatérítésről semmi. Nem nagy összegről van szó, <1000 Ft. Nem tudom, hogy számolják, a baleseti adó időarányos része is visszajár, vagy csak a biztosítási díjé?
-
fila
senior tag
Köszi Allianz!
Olvassátok el az online díjértesítőt! Én nem tettem meg, nagyon meg is szivattak! és ezzel én magamat is
Éves díj eddig: 51324 (B9)
Éves díj mostantól: 90528 (B10)Nem volt káresemény, és semmi olyan változás, ami indokolná ezt a fajta díjemelést.
Egyáltalán nem volt semmi.
Mint kiderült a károkozói pótdíjat emelték meg 1,86-os szorzóra.Nagyon durva vicc az, hogy ha jelenleg kötném újra a szerződést náluk, akkor ugyanolyan feltételekkel menne, mint az tavaly volt.
évforduló: tegnap volt..
béna voltam, nem olvastam el a díjértesítőt amit két hónapja küldtek.Nem baj, felmondom a lakásbiztosításom, és a másik autóra a kötelezőt, míg azzal meg nem szivom.
Újrakötöm másnál.... -
Qru
MODERÁTOR
válasz
rayoliviero #1663 üzenetére
Nem szoktak belekötni, ha csak nem nagyságrendekkel mész többet.
-
rayoliviero
veterán
Ha a casco biztosítónak megadom az éves futásteljesítményt és ha közben többet megyek, akkor az nem probléma? Pontosan elég nehéz belőnöm, hogy évente mennyit megyek az autóval. A munkahelyemet azt be tudom, de ha megyek külföldre kirándulni (amit előre nem tudok, hogy mennyit), az megdobhatja.
-
-
Rison77
senior tag
Köszönöm közben kicsit mélyebben utánanéztem a témának. Viszont ami feltűnt, hogy a K&H lehetséges, hogy 30-40 ezerrel aláígér a többi biztosítónak? Kalkulátorral számoltuk, míg minden biztosító 100k feletti összeget dobott ki addig a K&H 58K-t. Megnéztük a saját kalkulátorával is, és ugyanazt dobta ki. Lehetséges, hogy károkozói pótdíjat nem számítanak fel? Vagy ez csak marketingfogás, kitölti az ember az adatokat majd beküldi az ajánlatot, ők ezután csekkolják le a kártörténetet, és küldik a végleges ajánlatot? Meg ahogy néztem ez a károkozói pótdíj személyhez kötődik autótól függetlenül, minden további új biztosításra viszi magával, vagy tévedek?
-
Rison77
senior tag
Sziasztok!
Adott egy autó akinek a tulajdonosa balesetet okozott vele, megküldték neki az évfordulós tájékoztatót, amiben a baleset még nem érintette a besorolást, viszont a károkozói pótdíjat már felszámították. Egyenes ági rokonra szeretné az üzembentartót íratni, aki szintén üzembentartója egy járműnek és jelenleg M01 fokozatban van vele. Amennyiben megkapja ennek is az üzembentartói jogosultságát, és új biztosítást köt, akkor A00 fokozatban kezd, függetlenül a másik autó besorolásától? -
emre
veterán
Emberek ez normális?
Balesetmentesen vezetek 2000 óta egy kisteher kocsit, ami mostanra elporladt, kivonattam leadtam.
És a nemrég vásárolt személyautómra nem tudom átvinni a B10 bonusomat mert az nem ugyan olyan kategória? Hát nem én fogom azt is vezetni? Az agyam eldobom. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
rayoliviero #1655 üzenetére
A nagyobb/nevesebb társaságok általában nem olyan szőrös szívűek. Nekem konkrétan az Uniqa-val van jó tapasztalatom de a többi nagyobb társaság (Aegon, Allinaz, Generali, stb) is oké.
Az, hogy pontosan mire térít az adott casco szerződése részletezi, ezekben is van különbség az egyes társaságok között. Ha teljeskörűt kötsz akkor az térít lopásra, elemi kárra és törésre is attól függetlenül, hogy kinek a hibájából történik. Persze vannak kizáró okok, ami a vezetőnek felróható gondatlanságnak minősülnek. Pl ha a kárt szándékosan vagy súlyosan gondatlanul okozták (ittas, kábult vezetés, elalvás), vagy a kármegelőzési, illetve kárenyhítési kötelezettséget súlyosan megszegték (lopás esetén, ha a pótkulcs a járműben maradt, vagy az autó védelmi berendezése nem megfelelő (riasztó/immo)). Vagy ha a műszaki állapota nem megfelelő (pl kopott gumi, fék, stb). De ezek is fel vannak sorolva az adott casco szerződésben részletesen, szóval érdemes tüzetesen átolvasni.
-
rayoliviero
veterán
Casco biztosításból melyik cég lehet ajánlott?
Soha nem volt még Cascom. Például azt se értem, hogy a töréskárra milyen esetekben fizetnek.
Hallottam olyat, hogy volt aki elaludt és összetört az autója és nem térítették meg a kárt, mivel elaludt. Akkor milyen esetben fizetnek? -
sumsang
aktív tag
Köszi
Néztem pár caso biztosítást , de nagyon nem egyértelműek. Pl a Groupama hirdet bázis, komfort és prémium cascot. A bázisban töréskárt, csak totálkárra, mig a komfort csomagnál részleges törésre is fizet. Viszont az online kalkulációnál az e-casco konkrétan csak töréskárt ír. Ami lehet csak totálkárra vonatkozó, de lehet részleges töréskárra is érteni. Sajnos sehol egy magyarázatot nem találok hozzá, h mire is vonatkozik. Esetleg aki erről tudna több infót írni, vagy linkelni, annak hálás köszönetem. -
-
Qru
MODERÁTOR
Olyat ahol küldenek ki szerelőt? Allianz pl kínál ilyet.
Új hozzászólás Aktív témák
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- RAM topik
- Politika
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Tőzsde és gazdaság
- Parkside szerszám kibeszélő
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Last Epoch
- További aktív témák...
- Slot1 Processzor
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- HP ProBook 430 G6, 13,3" FHD IPS, I5-8265U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év g
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év garanc
- EliteBook 840 G11 14" FHD+ IPS Ultra 5 135U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A5 2017 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest