- eBay-es kütyük kis pénzért
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
- Sol4r: DDR2-es processzorok összehasonlítása "azonos" órajelen
- RIOS Gépház: Új design az IT Cafe-n!
-
LOGOUT
Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
CortezX
aktív tag
válasz
Tibiajax #2345 üzenetére
Szia! A legegyszerűbb a https://ekarbejelento.hu/ de lehet a klasszik "kéksárga" betétlapot is használni. Neked mint okozónak 8, a károsultnak 30 napja van bejelenteni a Te biztosítódhoz. Ha kis mértékű a kár (20-30 eFt) lehet célszerűbb kp rendezni, főleg ha alacsony bónuszban (A0, B1) van a köteleződ.
-
Tibiajax
nagyúr
sziasztok,
eléggé alapkérdéssel fogok hozzátok fordulni segítségért, de még soha nem volt részem semmilyen baleseti kárban, így nem igazán vagyok képben, ilyenkor mit a legjobb csinálni, meg egyáltalán mit hogyan kell csinálni.Meghúztam egy autó oldalát kismértékben. A hibás én voltam, elismertem, a károsult azt kéri, kérjek a biztosítómtól betétlapot.
mit jelent ez pontosan, mit kell csinálnom ilyenkor? illetve, hogyan járhatok a legjobban anyagilag, amennyiben csak a kötelező biztosításom van? plusz biztim nincs sajnos.nagyon köszi a segítséget!
-
oszi666
őstag
válasz
CortezX #2341 üzenetére
azt hogy kell érteni, hogy a biztosítási kötelezettség címzettje nem állapítható meg?
azt eddig is tudtam, hogy a hagyatéki eljárás után új biztosítást kell kötnöm, amit nem tudok, hogy az új biztosítás kötéséig a jelenlegi kgfb érvényes-e arra is, ha esetleg én okozok balesetet? (nyilván nem szándékozom, de akkor is jó lenne tudni)
az autót jó lenne használni, viszont amíg nem zajlott le a hagyatéki eljárás, és nincs konkrétan az én tulajdonomban az autó, nem tudok rá új kgfb-t kötni
a googlezés alapján úgy tűnik, hogy a korábbi, az elhunyt által kötött és kifizetett kgfb rám is érvényes de szeretnék biztosra menni -
CortezX
aktív tag
válasz
oszi666 #2340 üzenetére
A kgfb törvény szerint: "4. § (6) Az üzembentartó halála esetén, ha a biztosítási kötelezettség címzettje nem állapítható meg, a szerződés legkésőbb a hagyatéki eljárást lezáró határozat jogerőre emelkedésétől számított 30 napig tartható hatályban, amennyiben a gépjármű birtokosa a halál tényét a biztosítónak bejelentette, és a szerződést díjfizetéssel hatályban tartja."
-
oszi666
őstag
Sziasztok
örököltem egy autót és az érdekelne, hogy
1. ) amíg a hagyatéki tárgyalás nem zajlott le, és nincs az én nevemre írva az autó, én használhatom? Egyenes ági leszármazott vagyok, de nincs a tulajdonomban a kocsi és nem vagyok üzemben tartója.
2. ) Amikor átíratom az én nevemre, akkor kell új kötelező biztosítást kötnöm. Viszont amíg nincs átírva, addig a jelenleg érvényes kötelező biztosítás elégséges? Úgy tudom a KGFB-t autóra köti az ember és nem személyre. -
karlkani
aktív tag
Lassan egy hónapja (8.23) vásároltam meg a Fabia-t, kérdeztem emiatt a fórumon, meg beszéltünk privátban is. Ajánlatom nekem is volt még aznap (Netrisk) az Allianze-hoz, de magát a kötvényt csak 4 napra rá küldték meg, pénteken, elektronikusan. Azon a héten nem volt időm az átírást intézni (szerencsére), 30-án bejelentkeztem eredetiségvizsgálatra, a kötvényt nem tudtam hétvégén kinyomtatni, így az ajánlattal mentem. Már felhívták a figyelmemet az eredetiségvizsgálaton, hogy NEM fogják elfogadni az okmányirodában. Mondom tök jó, kötvényszámot nem írtam fel, kinyomtatni usb-ről meg biztonsági okok miatt nem vállalta az ember... A közeli okmányirodában pont 30, 31-én nem volt gépjármű ügyintézés csak délután, mehettem odébb néhány km-rel egy kormányablakba. Számhúzás után még be sem értem a terembe, mehettem is rögtön az egyik ablakhoz. Mondtam a hölgynek, hogy ajánlatom van csak kinyomtatva, de usb-n nálam van a kötvény. A válasz az volt, hogy az ajánlat az NEM elég, megnézi a rendszerben a biztosításomat. Pár pillanat múlva mondta, hogy látja, hogy az Allianz-nál van biztosításom. Ha nem látta volna, még nincs kötvény, csak ajánlat, azzal kitörölhettem volna a ...
Az a fura az egészben, hogy az utóbbi tízen pár év alatt két autóm volt ezelőtt, egyiknél sem volt kötvényszám még átíráskor, igaz azokat nem én intézem, hanem a kereskedés...
-
Qru
MODERÁTOR
Igen amit küldtek kötvényt, azzal már elég az átíráshoz (van ahol elég ha csak a mobilodon megmutatod, ki sem kell nyomtatni de az hivatal függő).
Igen a kötvény megvan, így már részt vehetsz a forgalomban.
Előző tulaj mondja fel a biztosítást és akkor visszajár neki az előre befizetett összeg az eladás napjáig.
Igen, más nem kell az átíráshoz. Illetve majd még ott helyben is kell fizetned, szóval pénz/bankkártya is legyen nálad.
-
Kube
senior tag
Sziasztok!
Most kötöttem meg szombaton életem első kötelezőjét az aegon-nál.
Kaptam egy ajánlatot emailben a bankkártyás befizetés után. Ha jól olvastam itt, akkor azzal amit küldtek elég kinyomtatnom és vihetem a kocsit okmányirodába átíratni, valamint a forgalomban is részt vehet amíg elviszem eredetiségvizsgára.Viszont regisztrálni/belépni az online rendszerükbe semmilyen azonosítóval nem tudtam
Az előző tulajdonosnál a biztosítás ebben a hónapban jár le. (Azon kívül, hogy ügyfélkapun bejelenti a tulajdonosváltást) A biztosítóhoz neki be kell jelentenie, hogy megszűntetné a biztosítást vagy elég neki kihagynia a befizetést?
Illetve még az átírással kapcsolatban lenne kérdésem. A kapott kötelező bizt ajánlattal, eredetiségvizsgával, forgalmival és törzskönyvvel kell csak bebattyognom az okmányirodába?
-
-
-
Üdv!
Tudja valaki, hogy a Wáberer KGFB esetén mit jelent az Előzmény pótdíj?
A Netrisken kitöltöttem mindent is és 30%-os előzmény pótdíjat csaptak a Wáberer ajánlatra, de sehol nem találom, hogy ez micsoda és miért kell fizetni. Kárt nem okoztam, biztosító nem mondta fel a biztosításomat, díjnemfizetéssel nem szűnt meg biztosítás szóval nem tudom elképzelni, hogy mire fel számoltak sarcot.
Jó volna megkerülni, mert szeretnék minél kevesebbet fizetni
a nagy büdös semmiért cserébe.Köszönettel:
Rhino666 -
Danex
addikt
Allianznál hogy tudok több szerződés is felvinni egy profil alá?
Szalonban CLB-n keresztül kötötték meg a biztosítást, majd az ott látott szerződésszámmal beregeltem az allianzhoz és látom is szépen a kötelezőt, viszont a Casco hozzáadására egyszerűen nem látok opciót, hogy új szerződés hozzáadása vagy valami ilyesmi.
CLB-n amúgy látom, hogy a kötelező már élő, a casco viszont még "biztosítóba benyújtva az ajánlata", de ha ennek a szerződésnek a számát is beírom mondjuk a befizetéshez akkor már látom ,hogy mennyi is lenne a befizetendő.
Az érvényességi időtől számítva 1 hónapon belül kell befizetnem igaz? -
KisTücsök
addikt
Sziasztok!
Autót szeretnék átírni. Unionnál kötöttem biztosítást, de az egyetlen dolog amit kaptam eddig, az egy "ajánlat" nevű pdf, amin viszont rajta van a kockázatviselés kezdetének időpontja (meg persze minden egyéb adat is). Bankkártyával befizettem az összeget, de azt írja, hogy 4 nap is lehet, mire megkapják. Ha ezzel a kinyomtatott pdf-el megyek az okmányirodába az elég, vagy várnom kell még valami visszaigazolásra a Uniontól?
-
Danex
addikt
Köbe-t tényleg ajánlott elkerülni így hogy egyesület?
Most veszem majd életem első autóját, első biztosításommal és nézegetem az online kalkuszokat KFGB + Casco-ra, 1-1 oldalon elég kedvezményes számokat kapok (pl köbe kfgb + casco 120e) mikor máshol csak a casco 120.
De Allianz-ra is valahol 35e a kfgb máshol 60e ugyan azokkal az adatokkal, elvileg a márkakereskedés majd kalkulál nekem biztosítást de szeretnék felkészült lenni, ne egy szerződött partnerrel kössek 2x annyiért. Fura módon az Insura kalkusz, nem ismeri a Vitarát, de casco kalkulálásnál már a Suzukit sem.
Biztositás.hu, netrisk cascora meg csak a köbe-t hozza fel, a többitől nincs ajánlat (próbáltam játszani a fizetési mód, önrész, mindennel de nem jött fel több ajánlat)
Mit ronthatok el, vagy mit ajánlanátok ,hogy ne legyek átb*sszarintva? -
Willie
őstag
Sziasztok!
2016. novembere óta a nevemen van egy autó, ez az első autó a nevemen. Jelenleg B4-ben vagyok, novemberben kerülnék át B5-be. Hétfőn a nevemre fog kerülni egy másik autó, amivel A0-ba fogok kerülni. Hogyan működik ez a folyamat? Ha én most azonnal felmondom a korábbi autón lévő biztosításomat, akkor is A0-ba kerülök egészen addig, ameddig el nem adom az autót és lekerül az én nevemről? Utána mikor és hogyan fogok B5-be kerülni? Nem teljesen egyértelmű nekem ez a folyamat, kérlek segítsetek tisztázni a dolgokat.
Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget.
-
karlkani
aktív tag
válasz
molnarpeter #2315 üzenetére
Az a baj, hogy ez nem megoldható, sajnos. A közelben levő rokonoknál nincs autó, ahol meg van, az már évek óta ki van vonva a forgalomból (ideiglenesen).
-
karlkani
aktív tag
válasz
molnarpeter #2312 üzenetére
Kizártnak tartom, hogy büntetés nélkül megúsznám, lévén, hogy ez 20+ nap, ráadásul egy vadidegen ember az én biztosításomra autózzon, na azt nem vállalnám be. Kár esetén visszalépés, meg szorzó, azt fizetek sokkal többet, mintha A0-ba indolok...
-
-
molnarpeter
nagyúr
Vagy ma esti dátummal kötnek biztosítást és adásvételit, aztán kölcsön adja a régi tulajnak az autót, magánál tartja az összes adásvételit, és a nyaralás végére (kis késést vállalva) adják be közösen a papírokat okmányirodában... Mármint talán bünti nélkül meg lehet úszni a későbbi bejelentést, és ha meghiúsul az üzlet, akkor is csak fel kell mondani a biztit és kész. Tudom, van a leírtakban logikai bukfenc, csak egy ötlet
Vagy ha már üzembentartó, lehetne őt bejelenteni a vásárlásra váró autónál, megfelelő papírokkal bebiztosítva. -
karlkani
aktív tag
Sziasztok!
Holnap14:20-kor lesz két éve, hogy eladtam a személyautómat, azóta nincs a nevemen jármű. Ma összejött volna egy vétel, de a tulaj sajnos nem tudta megoldani a nyaralását a kocsi nélkül, így csak 24-e környékén lehet elhozni az autót. Értelem szerűen adásvételit nem töltöttünk ki, le sem foglalóztam (3 hét hosszú idő). Megbeszéltük, hogy amikor hazajönnek a nyaralásból, akkor lehet elhozni a kocsit, értesít és megyünk érte. Nem örülök neki, mert nagyon jó vétel lenne, ebben a három hétben nem is nézek semmit addig (eddig kibírtam, 3 hét már nem a világ), de nem szeretném a B10 besorolásomat elveszíteni. Az a baj, hogy elég későn kezdtem el nézelődni (tudom, én vagyok a hülye), nem kevés pénzt, meg időt elpazarolva a sok "kitűnő" állapotú vas megnézésére, volt ~160km-re levő potyautunk is. Van rá mód, hogy megtartsam a besorolásomat?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
alex devil #2308 üzenetére
A sajat biztositodnak kellene jelezni, hogy szivessegi karfelvetelt kersz. Ok majd bevasaljak a lengyel buszos biztositojan. Legalabbis elmeletileg igy mukodik.
-
alex devil
senior tag
Szevasztok,
kedves régi nőismerősöm parkoló autóját egy éjszaka megtörte egy lengyel busz és továbbhajtott. Szerencsére valószínűleg egy jó fej járókelő felírta a rendszámot egy papírra és az ablaktörlő alá rakta, a rendőrök voltak kint.
Mi ilyenkor a teendő a biztosítóval, ki kell hívni őket szemlézni? Van valakinek tapasztalata ilyen ügyben? -
arcsin
senior tag
Sziasztok! Bocsi hogyha rossz helyre írok, de úgy ítéltem meg hogy ez a legpörgősebb topik a kérdésem feltételéhez.
Vettem egy 16nm-es garázst nemrégiben, ami egy (cseréptetős)panel aljában helyezkedik el. Szeretnék rá biztosítást kötni, de nem igazán találtam erre megfelelőt.Leginkább ugye attól félek hogy felnyomják, ellopják az ott tárolt dolgaim(kisebb éléskamra/ pót egér/billzet stb), vagy párom autóját.
Mivel nem igazán lakott épületről van szó, nem is különösen önálló melléképületről, és nincs is szükségem igazán pld üvegbiztosításra(nincs ablak, csak garázsajtó). Lényeg a lényeg, nem igazán találtam az igényeimnek megfelelő biztosítást erre a célra. Lakásbiztosításokat néztem eddig.
Tudnátok-e adni némi iránymutatást hogy mit csinálok rosszul. Az Allianznál találtam garázs opciót, de közel 20ezer Ft-ra jönne ki az a csomag egy évre, ami lopás/betörés/vandalizmus kárra is adna biztosítást. Ami azért vicces mert a 120nmes ingatlan 45 ezer/évre jött ki a maxos csomaggal (hűség nélkül) az allianznál idén.
Hátha jár valaki még ebben a cipőben. -
No.01
addikt
Jo reggelt,
Ujabb buta kerdes: furdulopont elott (3-4 hettel) kell eladnom az autot ilyenkor az uj autora nem vehetem igenybe az egyel magasabb bonust ha jol sejtem ugye?
Van erre barmi alternativa esetleg?? -
Chereiose
addikt
Végül uniqua-nál kötöttem egy új kgfb-t.
A biztositas.hu-n keresztül intéztem, és ha jól láttam/értettem, akkor ők intézkednek a régi allianzos felmondásról, vagy azt nekem kell lemondanom most?Szerk.: most látom belépve az allianzra, hogy már törölték is, akkor nincs vele gondom
-
Chereiose
addikt
válasz
molnarpeter #2300 üzenetére
Á ezt nem is tudtam, előtte kalkulálok valahol, hogy hol mennyi lenne az éves. Tavaly pl. felmondtam az Allianzot, de rögtön kötöttem is egyet náluk és olcsóbb lett, lehet most is ez lesz ha úgy adja ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Robotporszívók
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED monitor topic
- World of Warships
- További aktív témák...
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA A2000 Ada -8GB-, 64GB , 1TB NVMe, Magyar vil bill
- IPHONE SE 3 (2022) 64GB NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, 98% AKKU, GARANCIÁVAL, ÜZLETBŐL
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN Z1 Plus Corsair 850W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest