Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-06-18 09:11:48

LOGOUT.hu

Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1851) Qru válasza rayoliviero (#1850) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Irásban kell felmondanod a meglévő biztosítást legfeljebb 60 de legalább 30 nappal az évforduló előtt. Az új biztosítást pedig a fordulónapra megkötöd és kész.

#nincsbennetarcsi

(#1852) rayoliviero válasza Qru (#1851) üzenetére


rayoliviero
veterán

Rendben, köszönöm szépen.

(#1853) chungee


chungee
addikt

Napot!

Online befizettem első féléves KGFB díjat ami eltér a kiküldött ajánlattól. 22.860ft van az ajánlatban ehelyett 25.146ft-ot vontak le. Allianz. Írjak nekik :F

(#1854) Qru válasza chungee (#1853) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Igen, írj nekik. :K

#nincsbennetarcsi

(#1855) chungee válasza Qru (#1854) üzenetére


chungee
addikt

Utánanéztem, még bőven a 2 hónap türelmiidő alatt fizettem be. Szerintem írok nekik.

(#1856) Brave_86


Brave_86
aktív tag

Most kötök új Kötelező és Casco biztosítást. (Biztosító oldalán, nem alkusz oldalon keresztül /de néztem már ott is/.)
Ha van Cascom is, akkor a KGFB-ben kell/érdemes még pluszban biztosítást kötni "Vad- és háziállatkár" kiegészítő biztosítást. Vagy ez most csak lehúzás lenne így?

(#1857) Qru válasza Brave_86 (#1856) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Ha full cascod van akkor felesleges, mert a vadkárt, elemi kárt fedezi a casco is.

#nincsbennetarcsi

(#1858) Brave_86 válasza Qru (#1857) üzenetére


Brave_86
aktív tag

Igen, a casco teljes körű lenne.
Én is így gondoltam. Bugos a program a csomag összeállításnál úgy tűnik. ;]
Köszi a megerősítést.

(#1859) Mauzes


Mauzes
őstag

Sziasztok,

Belejöttek az autómba hátulról, a károkozó elismerte a felelősségét, így a dokumentumok alapján elkezdtem intézkedni KGFB terhére. Bejelentettem a kárt a biztosítónál, akik kárszakértőt küldtek ki, iratokat kértek, stb. A kárszakértő mondta és fel is írta, hogy szerinte pótszemle lesz szükséges a szerviz szemléje után.
Következő lépésként még azelőtt, hogy én a szervizhez egyáltalán elvittem volna az autót, a biztosítótól érkezett egy tájékoztatás, hogy ők a kárügyben megállapították a kártérítési összeget, és jelezzek vissza, ha elfogadom az egyezségi megállapodást. Hogy mi alapján számoltak, fogalmam sincs.

Na most az összeg szerintem messze nem fedezi a kárt, és azt sem értem, hogy miért kellene nekem bármilyen más összeget elfogadnom, mint amennyiért egy hivatalos szerviz megjavítja az autót. Még sohasem volt kárügyem, így nem tudom, hogy ez a szokásos eljárás-e. De jól gondolom, hogy ez csak egy sima bepróbálkozás a biztosítótól, hogy minél kevesebbet kelljen térítenie? Jól gondolom, hogy az ügyintézés menetét ez nem befolyásolja, és ha simán ignorálom, akkor is vihetem a szervizbe javítani?

[ Szerkesztve ]

(#1860) Qru válasza Mauzes (#1859) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Igen, mindig bepróbálkozik a biztosító. Írj nekik vissza, hogy nem fogadod el az ajánlatot és számlás javítás lesz.

#nincsbennetarcsi

(#1861) Mauzes válasza Qru (#1860) üzenetére


Mauzes
őstag

Azt is most tudtam meg, hogy ha volt meglévő sérülés az autón, akkor annak a javítási költségét a biztosító levonja a kárösszegből, mivel az "avulásnak" számít. Tök mindegy, hogy az a meglévő sérülés mennyire kicsi, és sose javíttattam volna meg magamnak, illetve mindegy, hogy effektíve okoz-e plusz költséget a javításban.

Ezt a kárszakértő mondta, mivel volt egy kis meghúzás a lökhárítómon a mostani károkozástól függetlenül. És hiába lesz most cserés a full lökhárító, azaz tök mindegy, mi volt rajta előtte és hogy a javítás költségét egyáltalán nem befolyásolja a korábbi karcolás, a biztosító szerint ez avulás és levon a kárösszegből.

Ez is standard eljárás / biztosítói policy?

(#1862) Qru válasza Mauzes (#1861) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Igen teljes kártérítésre ne számíts, biztos hogy kevesebbet fognak fizetni mint ami a végszámlán fog szerepelni az avultatás miatt.

#nincsbennetarcsi

(#1863) Mauzes válasza Qru (#1862) üzenetére


Mauzes
őstag

És azt én tudom bármilyen módon challenge-elni, hogy mennyit akarnak levonni? Ez számomra csak utólag fog kiderülni, amikor már eltűnt a korábbi hiba.

(#1864) Qru válasza Mauzes (#1863) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

2 féle avulás van: az egyik a már említett meglévő sérülésből fakadó. Ilyenkor kiszámolják mennyibe került volna megjavítani és azt az összeget levonják a végszámlából.

A másik az autó korából adódó avultatás (nyilván ha új autód van akkor nem érint). Ha az autód pl 5 éves akkor a lökhárítód is annyinak számít, viszont most a szervizben nem egy 5 éves lököst kapsz hanem, egy vadi újat. Ennek a kettőnek az árkülönbözetét is rád verik. Részben ezért is jönnek ki ilyen nevetséges kártérítési összegek itthon.

#nincsbennetarcsi

(#1865) Mauzes válasza Qru (#1864) üzenetére


Mauzes
őstag

Ezt értem, de bármilyen összeget mondhatnak erre, nekem meg el kell fogadnom? Vagy tudok reklamálni, ha pl. szerintem irreális javítási összeget akar rámverni a biztosító?

Amúgy fasz dolog ez a kgfb, de vétlenként is tényleges pénzbeli károd származik egy balesetből. Mos egy új lökhárító hogy a fenébe növelné az én autóm értékét? Inkább csökkenti.

(#1866) Qru válasza Mauzes (#1865) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Lehet egyezkedni és kell is ha megajánlott összegről van szó. Ha viszont a számlás javítást választod akkor nincs alku amennyit kiszámolnak annyi lesz, azt max peres úton tudod megtámadni utólag.

Casconál nincs avultatás de ugye az megint más.

#nincsbennetarcsi

(#1867) chungee válasza chungee (#1853) üzenetére


chungee
addikt

Fel tudna valaki világosíani engem :F Jött válasz, ez áll benne

Tisztelt "ÉN"! Kiemelt jelentőségű számunkra, hogy minden esetben teljes körű válasszal szolgáljunk Önnek. Tájékoztatjuk, hogy az kötvényszámú szerződésének évfordulója március 12-e. A biztosítás 2020. október 1-jéig díjrendezett. A számviteli bizonylaton szereplő 2.286,- Ft-os tétel a 2020. március 12-től április 1-jéig terjedő időszakra érvényes. Ez abból adódik, hogy a hónap közben kötött szerződések első díja két részből áll. Egyik része az úgynevezett töredékdíj, amelyet a kockázatviselés kezdő napjától a következő hónap első napjáig terjedő időszakra számítjuk, másik része a díjfizetési gyakoriság szerint esedékes díjrészlet. Az első díj a kockázatviselés kezdő napján esedékes. A tört hónapot követő teljes hónap első napjától már a díjfizetési gyakoriságnak megfelelő díj kerül megállapításra. A folytatólagos díjrészletek a díjfizetési időszak első napján esedékesek.

(#1868) Qru válasza chungee (#1867) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Március 12-től április 1-ig vonatkozóan kaptál egy törthavi számlát, az a 2286 Ft. Érdekes nekem hozzácsapják az első negyedéves részlethez és nincs külön törthavi számla.

#nincsbennetarcsi

(#1869) chungee válasza Qru (#1868) üzenetére


chungee
addikt

Szóval a kövi félévben ennyivel kevesebbet kellene fizetnem :F

(#1870) Qru válasza chungee (#1869) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Igen.

#nincsbennetarcsi

(#1871) chungee válasza Qru (#1870) üzenetére


chungee
addikt

Köszönöm a felvilágosítást :R

(#1873) Qru válasza Mauzes (#1872) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Pedig már kezdtem sajnálni őket... ;]

Szerencsére élből alacsony futásra kötöttem a biztosítást (úgy olcsóbb picit).

#nincsbennetarcsi

(#1874) Pityu.


Pityu.
nagyúr

Szerintetek ha leveszem a cascot az autóról lehet bármilyen gond vagy csak én vagyok babonás? Mondjuk eddig még egyszer sem profitáltam a cascobol csak befizettem egy csomót és most is rápakoltak majd 10EFt ot pluszban. azt hiszem 50000EFt os önrészem van ha magasabbra rakom akkor valószínű jóval olcsóbb lenne de ahhoz lehet 200EFt os önrészt kéne beírni.
Na igen számoltam is 10% 50000Ft akkor 50EFt felett van az éves díja ha mondjuk 10% 200000Ft akkor olyan 36500Ft a díja csak isten igazán sokallom már az 50EGt feletti díjat évek alatt befizettem egy csomó pénzt már.De levenni nem merem.

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#1875) Qru válasza Pityu. (#1874) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Ha hihetünk Murphy-nek akkor ha lemondod lehet lesz vmi vele. :D Amúgy én is lemondtam, lett is után egy üvegkárom. :( Az ilyen.. bár hosszú távon még mindig olcsóbb így.

#nincsbennetarcsi

(#1876) Pityu. válasza Qru (#1875) üzenetére


Pityu.
nagyúr

Hát csak ugye ha olcsóbbra váltok az 10% 200000Ft bár valamikor hasonlóval kezdtem az autót utána sikerült lemenni 10% 50000Ft ra de ugye kétszer volt károm ami kb 50EFt így érvényesíteni sem tudtam szóval teljes mértékben saját zseb volt a téma.Isten igazán most kicsit szűkebb a pénz szóval nem értem az emelést még talán az eddigi összegért vagy kicsit kisebbért vinném tovább de sokallom ,hogy emeltek.

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#1877) maláj válasza Pityu. (#1876) üzenetére


maláj
őstag

sztem engedd el - úgyse fizetnek ha kell(ene) ...

(#1878) Pityu. válasza maláj (#1877) üzenetére


Pityu.
nagyúr

Ez nekem is jár a fejemben bár nem is a kár dolog ami legjobban aggaszt hanem a lopásos téma pl.

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#1879) Qru válasza Pityu. (#1878) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Akkor köss csak lopásra biztosítást.

#nincsbennetarcsi

(#1880) Pityu. válasza Qru (#1879) üzenetére


Pityu.
nagyúr

És amúgy szerinted nagyon vészes a 10% 200EFt?

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#1881) Qru válasza Pityu. (#1880) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Ugye tudjuk, hogy az autó első 20 centije a legdrágább, így vegyünk például egy egyszerű koccanásos balesetet. Utolérsz valakit és te vagy a hibás. Sérül a lökhárító borítása, az energiaelnyelő belét, a benne lévő merevítés, oda a hűtőrács és mondjuk csak az egyik első lámpa. Ha ezeket megnézed egy alkatrész áruházban mennyi lenne akkor adj hozzá még egy adag munkadíjat és kiderül sok-e vagy sem a 200k önrész.

#nincsbennetarcsi

(#1882) Pityu. válasza Qru (#1881) üzenetére


Pityu.
nagyúr

Mondjuk ha komolyabb a kár akkor meg van a 200EFt

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#1883) Drizzt válasza Pityu. (#1880) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Én tavaly vettem autót, valamivel olcsóbb volt a casco, mint amit itt írsz. Viszont 3 hónap se telt el, s máris sikerült az autó alját erősen ledarálni külföldön egy padkán lefelé az Alpokból. A kár 700K lett, a biztosító mindenféle akadékoskodás nélkül fizetett. Persze mostmár nekem is így 200K lesz a 10%-os díja, de egyelőre nekem ez erősen plusszos.

A KGFB-t befolyásolja bármilyen módon, ha casco kárigényem volt a megelőző időszakban, vagy teljesen függetlenek egymástól? Arra még nem kaptam meg az idei ajánlatot.

I am having fun staying poor.

(#1884) Qru válasza Drizzt (#1883) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Az független egymástól, külön bonus rendszer van mind a kettőre. A casco-s kárjelentéssel csak a cascos-s bónszod csökkent a kgfb-s nem csökken.

[ Szerkesztve ]

#nincsbennetarcsi

(#1885) Pityu. válasza Drizzt (#1883) üzenetére


Pityu.
nagyúr

Én csak egyet nem értek,ok újonnan vettem majd 7 éve az autót akkor ugye még drágább volt a casco és akkor még nem 10% 50000Ft önrészem volt hanem magasabb és úgy is drága volt éveken keresztül aztán fura mód találtam 10% 50000Ft cuccot aránylag jó áron és ugye most megy az emelgetés de ha valaki mondjuk nem okozott kárt annak miért nem, maradhat vagy kaphatna még pici kedvezményt mert az emelést megértem ha valaki már okozott kárt bár itt az is gáz szerintem,ha az én hibám a kár akkor mondjuk ok emeljenek valamennyit de ha önhibámon kívül van arra mi a tökömért emelnek?Szóval biztos én vagyok a hülye de szerintem szar ez az egész biztosítási rendszer.Nekem most kicsit fontosabb a pénz dolog,úgyhogy ötven valahány ezer igaz 10% 50000Ft helyett lesz olyan 36500Ft 10% 200EFt de most akkor ez van.Ha gazdag lennék még a 10% 10000Ft se lenne drága.

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#1886) Ranger^41


Ranger^41
aktív tag

Sziasztok! úgy jártam, hogy azután, hogy tavaly, a balesetiadó megszüntetésekor egyazegyben beépítette a köbe a biztosítási díjba annak mértékét, most egy lakcím módosítás után !40%!-ot emelt a biztosítási díjamon (48->79), egyébként B7. Természetesen erről tájékoztatást nem küldött, hiába van E-kommunikációs kedvezmény is, csak az esedékességi értesítőt böfögték ide, nyilván a 30napos felmondási időn túl. Júni 4 az évforduló. Szabadulnék tőlük, mik a lehetőségeim?

[ Szerkesztve ]

(#1887) Qru válasza Ranger^41 (#1886) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Üzembentartó váltás pl. :K

#nincsbennetarcsi

(#1888) Ranger^41 válasza Qru (#1887) üzenetére


Ranger^41
aktív tag

Hát azzal sajnos ugyanott vagyok, 25%os vagyonszerzési + új forgalmi ugyanúgy 30000...
Amúgy durva, hogy mekkora maffia ez a biztosítás biznisz... Nettó kibaszás az egész az ügyintézéseivel együtt.

[ Szerkesztve ]

(#1889) Qru válasza Ranger^41 (#1888) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Egyenesági rokonok között nincs csak egy új forgalmi kell.

#nincsbennetarcsi

(#1890) Pityu. válasza Ranger^41 (#1888) üzenetére


Pityu.
nagyúr

A biztosító is egy nagy csaló

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#1891) Ranger^41 válasza Qru (#1889) üzenetére


Ranger^41
aktív tag

Kíváncsiságból csináltam egy kalkulációt 60éves édesanyámra, akinek nincs jogosítványa. Bár nem budapesti a lakcíme, de pont fele annyira jött ki az éves díj, mint nekem. Röhej. Az egész kgfb rendszer alapjaiban egy rothadó szarkupac, akárhonnan is nézem. Mostmár csakazértis végigveretem, ekkora különbségért már megéri. Csak kár, hogy ez is KÖBE, legszívesebben egy fillért nem adnék már nekik. Csak nem szabadulok tőlük :D

[ Szerkesztve ]

(#1892) Ranger^41 válasza Ranger^41 (#1891) üzenetére


Ranger^41
aktív tag

Egyetlen kérdésem maradt: ha most átiratom az üzembentartóit, akkor azt igazából akármikor visszairathatom a nevemre, igaz? A mostani bónusz fokozatom elévül? Ha igen mikor?

(#1893) Qru válasza Ranger^41 (#1892) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Bármikor visszaírathatod a saját nevedre, még csak az üzembentartó sem kell hozzá, hogy visszacsináld.

2 év után veszik el a bónuszod (ami a biztosítás felmondásától datálódik).

#nincsbennetarcsi

(#1894) Ranger^41 válasza Qru (#1893) üzenetére


Ranger^41
aktív tag

Köszi az infokat. Végül sikerült meglepően kellemes élménnyel pontot tenni a dolog végére. Bementem a KÖBE-hez elmondtam normálisan, korrekten mi a helyzet, írtunk egy közös megegyezés kérelmet, amit végül elfogadtak másnapra, így sikerült évforduló előtt 30 (15) napon belül felmondani a szerződést. Úgylátszik csodák mégis vannak, szóval nagy pluszpont a KÖBE-nek a kifejezetten pozitív, ügyfélbarát hozzáállásért.

(#1895) Qru válasza Ranger^41 (#1894) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Szuper! :C

#nincsbennetarcsi

(#1896) gooool


gooool
őstag

Sziasztok!

Remélem nem kérdezek nagyon hülyeséget...
Történt egy autóvásárlás, megkötöttük a kötelezőt, CLB-n, még utalás nem történt, csak az ajánlat jött meg.
Ebben az esetben van még bármilyen lehetőség átkötni másik biztosítóhoz az autót?
Még okmányban sem voltunk, esetleg az megoldás, hogy üzembentartónak bejegyzünk egyenes ági rokont?
Vagy megoldható, hogy lemondom és újrakötöm még most?

Köszönöm szépen a segítséget! :R

Qru:
Az autós topicból törölheted ezt a hozzászólásom, ha gondolod, elnézést! :R

Üdv, Balázs

(#1897) Qru válasza gooool (#1896) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Ezt meg kéne kérdezned az alkusztól/biztosítótól erre sajnos nem tudom a választ.

Az egyenesági rokonos üzembentartóira íratás viszont tuti működik. :K

#nincsbennetarcsi

(#1898) gooool válasza Qru (#1897) üzenetére


gooool
őstag

Megoldottam, szerencsére alkuszon/neten kötött biztit le lehet mondani törvényi alapon, így meg is tettem. :)
Két napra kifizetem a biztosítást, aztán holnap újrakötöm közvetlenül náluk, 6000-el olcsóbban...

Köszi! :)

Üdv, Balázs

(#1899) Qru válasza gooool (#1898) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Az tök jó! :C

#nincsbennetarcsi

(#1900) Pityu. válasza gooool (#1898) üzenetére


Pityu.
nagyúr

Nekem meg azt mondják,hogy csak évfordulókor lehet megszüntetni cascot is meg biztosítást is amúgy nem.

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.