Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-06-18 09:11:48

LOGOUT.hu

Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2351) Kube válasza Qru (#2350) üzenetére


Kube
senior tag

Ismerősnek is okoztak kárt, a reális munkadíjhoz képest bőven tettek rá pluszban, aztán utólag feleztek a szakival.

[ Szerkesztve ]

No emotion, any more than a wave, can long retain its own individual form.

(#2352) Qru válasza Kube (#2351) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Erdemes sajat szerelotol is kerni arajanlatot. :K

#nincsbennetarcsi

(#2353) molnarpeter válasza Tibiajax (#2348) üzenetére


molnarpeter
nagyúr

Körül kéne nézni bontott vonalon (testvér modellekre is keresve), hátha lenne színhelyes ajtó emberi pénzért, ezt szerintem is meg lehet úszni kevesebből.

(#2354) Grekooo


Grekooo
csendes tag

Sziasztok,
Meg szeretném venni majd egyik ismerősöm céges autóját. A lizing cég elvileg csak neki vagy egyenesági rokonnak akarja eladni. Hogyan lehet ezt legolcsóbban és leggyorsabban lemendzselni. Ha az ismerősöm megveszi és aznap eladja nekem, akkor is kell illetéket fizetnie neki és majd nekem is?

(#2355) Qru válasza Grekooo (#2354) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Sajnos igen, akkor is kell.

#nincsbennetarcsi

(#2356) solti válasza Qru (#2355) üzenetére


solti
senior tag

biztos? link
IMHO átirás után van illeték nem adásvétel után

[ Szerkesztve ]

(#2357) molnarpeter válasza Grekooo (#2354) üzenetére


molnarpeter
nagyúr

Ő megveszi, te meg tőle, és együtt a kettő papírral sétálj be okmányirodába. Tudtommal így, "köztes adásvételivel" is működik a dolog :F Bár lehet egy kérdést megér személyesen is, helyenként is változó lehet a dolog.

(#2358) Qru válasza solti (#2356) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Nekem így nem engedték anno de ha már lehet az szuper!

#nincsbennetarcsi

(#2359) venom8888


venom8888
őstag

Sziasztok. Tortent egy kissebb tragedia a csaladban. Fater kolcson adta tesomnak az SX4 et. 1.5 benzin, alap felszereltseg, klima. fekete, sotetitett ablakok. gyonyoru allapot, 13 eves. Es tilosban alt meg vele, es egy kamion fordulaskor meghuzta az ajtot a kilincsnel,es a benzin sapkaig. Epp most akartak autot venni masikat, es ezt eladni. 124k km van benne jelenleg. Ha megcsinaljak el lehet adni meg araban? n ugy lattam olyan 1.5-2M Millioert arulgatjak. Sokat csokken az ara a tores miatt vagy hogy kell ezt megelni?

(#2360) Qru válasza venom8888 (#2359) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Szerencsere nem volt szemelyi serules, az auto meg javithato. Biztos, hogy csokkent az erteke. Erdemes megtartani a fotokat a serulesrol, hogy latszodjon nem egy durva baleset tortent vele.

#nincsbennetarcsi

(#2361) venom8888 válasza Qru (#2360) üzenetére


venom8888
őstag

Koszonom

(#2362) No.01


No.01
őstag

Sziasztok,

Mi a bevalt, preferalt modja a kulfoldon szerzett bonus besorolas "jovairasanak"?
Az ismeros "ugynok" szerint felejtsem el mert nem szoktak elfogadni, de 9 ev karmentes idoszak az azert csak v.mi ne kelljen mar A0-rol kezdeni.
A kinti biztosito szerint minden EU-s tagallam lekerdezheti a kozponti adatbazisbol, de v.mi rossz hold egyuttallasbol ez termeszetesen magyarorszagra nem terjed ki.

Szoval barmi pro tipp??

(#2363) Qru válasza No.01 (#2362) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Próbáld meg, hogy kérsz egy bónuszigazolást a kinti biztosítótól. Azt hátha elfogadják...

#nincsbennetarcsi

(#2364) No.01 válasza Qru (#2363) üzenetére


No.01
őstag

Mar megtortent igaz nem volt egyszeru menet reven a kozponti adatbazisra hivatkoznak, h ott marpedig minden EU-s biztosito tarsasag lathatja a dolgokat.
Ujra telefonaltam es elmeseltem az itthoni kalvariat igy majd kuldenek v.mit, de a vegeredmenyt illetoen azert vannak ketsegeim mert erre ugye nincs semmilyen formanyomtatvany vagy akarmi. En kertem, h legyen rajta az adatokon kivul az idoszak, datum es az elmaradhatatlan pecset (ezt mondjuk viccesen kinevettek a telefonba)

Az ismeros ugynok szerint viszont ha ez meglesz (BTW az sem mindegy allitolag, h emailben kuldik vagy “hivatalos” nyomtatott verzioban oldschool postai uton) az sem garancia semmire. Par hete hasonlo esetet probalt intezni igaz ott angliabol jottek vissza es nem sikerult meg ugy sem, h mar azt is bedobtak, h a brexit vegett vonjanak lesz a 1-et a B10-bol.

(#2365) Qru válasza No.01 (#2364) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Biztosító szeretne elgáncsolni, nekik jól jön ha többet fizetsz ugyanazért. Ha nem fogadják el akkor simán éljél panasszal. :K

#nincsbennetarcsi

(#2366) No.01 válasza Qru (#2365) üzenetére


No.01
őstag

Ez meg nem a biztosito. Ott meg nem jarunk... A megadott adatok alapjan az ugynok keresi a legjobb 3 biztositot. Idokozben lakcimvaltozas is volt...
Neki nem fuzodik hozza semmi erdekeltsege a csaladban es ismeretsegi korben mar sokaknak segitett es tenyleg korrekt.
Ezek amolyan tapasztalati problemak amiket szeretnenk megelozni, de szerinte ez amolyan fej vagy iras dolog. Van amikor az ugyintezo siman befogadja, de van, h mar csak azert sem es mint tudjuk ajanlat es ajanlat kozott azert eleg kiugro kulonbsegek tudnak lenni.

Ha oda kerul a dolog akkor majd esetleg beirom a tapasztalataimat, h mas is okulhasson. (mar ha lesz mibol ugye :DDD )

(#2367) acsati


acsati
aktív tag

Sziasztok!
Kereskedésben vettem egy használt autót, ők intézték a biztosítást is. 60 napos türelmi időm van a befizetésig. Kalkulátorral találtam jóval kedvezőbb ajánlatot. Van lehetőségem a kereskedés intézte biztosítást "büntetés" nélkül felmondanom és egy újat kötnöm, az általam választott biztosítóval? Ha igen, mi a menete ennek?

(#2368) Qru válasza acsati (#2367) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Közös megegyezéssel felmondható de ebbe ritkán megy bele a biztostó. Egyoldalúan nem tudod felmondani. Egyedül díj nem fizetés miatt szűnhet meg, ami számos negatív következménnyel és extra költséggel jár, valamint ilyen esetben az újrakötés is bonyolultabb, ugyanis csak bizonyos feltételek mellett köthetünk új szerződést.

Sajnos a kereskedések többsége nem az árat nézi, hanem azt ahonnan a legtöbb procentet kapja vissza.

#nincsbennetarcsi

(#2369) acsati válasza Qru (#2368) üzenetére


acsati
aktív tag

Ó értem. Mindenesetre felveszem majd a biztosítóval a kapcsolatot, mert a bónuszom sincs beállítva és a kalkulációk között az ő ajánlatuk is jelentősen olcsóbb, mint amit kaptam. Remélem ilyen módosításokra azért van lehetőség.

(#2370) molnarpeter válasza acsati (#2367) üzenetére


molnarpeter
nagyúr

Nincs kedvezőbben biztosítható közvetlen hozzátartozó? Üzembentartó papír, és máris új biztosítás kezdődik.

(#2371) acsati válasza molnarpeter (#2370) üzenetére


acsati
aktív tag

Sajnos nincs.
Az nagyon elborult és magyaros ötlet lenne, hogy lemondanám úgy, hogy eladtam az autót egy kitöltött adásvételivel? Majd másiknál újrakötöm. Csak tényleg, szinte fele ennyiért tudnék máshol kötni. :U

(#2372) No.01


No.01
őstag

Jo regeglt,

Tapasztalatok alapjan melyik biztosito ma az ahol erdemes egyszerre kotelezot es Cascot is kotni tovabba barminemu problema eseten valoban ugy kezelik az ugyfelet ahogy az el is varja/varna?

Olvasni mindenfele minden felet (is) de kiigazodni mezi halandokent nem egyszeru...

(#2373) Qru válasza No.01 (#2372) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Passz nincs olyan aki végig próbálta az összeset. Nekem pl az Uniqával jó tapasztalatom van de amúgy meg több negatív kritikát is olvastam már róluk a neten...

#nincsbennetarcsi

(#2374) No.01


No.01
őstag

Basszus te minden autos temaban ott vagy? :B :DDD

Ezt ertem en, de maradjak a nagy nevek mellett meg akkoris, ha nem az o ajanlataik a legjobbak vagy esetleg erdemes nezelodni, kerdezoskodni?

(#2375) Qru válasza No.01 (#2374) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Aáá de hogy, ez csak a véletlen műve. :DDD

Az a baj, a netes véleményekkel, hogy aki elégedett az nem nagyon írja meg aki nem az viszont telesír mindent is a bánatával. De a nagy nevek általában normálisan állnak az ügyfelekhez mert nem érdekük a jó hírnevük erodálása.

#nincsbennetarcsi

(#2376) oszi666


oszi666
őstag

sziasztok
ma kézhez kaptam rokonom halotti anyakönyvi bizonyítványát, viszont a a hagyatéki eljárásra azt mondta az ügyintéző hogy normális esetben 1-2 hónap, de mivel a XIII kerületről van szó valószínűleg sokkal tovább fog tartani (eleve magát a halotti anyakönyvi bizonyítványt két hónap után adták ki)
van egy autó a hagyatékban, és 100% hogy én fogom örökölni, viszont az autón lassan lejár a kgfb. Viszont mi nagyon szeretnénk használni az autót, szükségünk lenne rá.
szóval a kérdés: halotti anyakönyvi kivonattal én köthetek új, az én nevemre szóló KGFB-t erre az autóra (azért faramuci a helyzet, mert még nincs átíratva a nevemre az autó, még nem történt meg a hagyatéki tárgyalás, és nem szeretném, hogy az udvaron álljon több hónapot, plusz szervizbe is elvinném egy állapotfelmérésre)?

It is not birth, marriage, or death, but gastrulation, which is truly the most important time in your life.

(#2377) molnarpeter válasza oszi666 (#2376) üzenetére


molnarpeter
nagyúr

A lejáró biztosítás automatikusan meghosszabbodik, ha a papírt nem tudod felhasználni e célra, akkor is biztosítva marad (csak legyen fizetve). [link] Jelenteni kellene az adott biztosító ügyfélszolgálatán a helyzetet, szerintem nagyjából ennyi a teendő.

[ Szerkesztve ]

(#2378) Qru válasza oszi666 (#2376) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Nem tudsz új szerződést kötni amíg nincs hivatalos papírod az öröklésről. A meglévő biztosítást tudod fenntartani (a hagyatéki lezárása után max 30 napig), ehhez a halotti anyakönyvi kivonatot kell megküldened a jelenlegi biztosítónak.

#nincsbennetarcsi

(#2379) oszi666 válasza Qru (#2378) üzenetére


oszi666
őstag

köszönöm a válaszokat.
A biztosító nemrég küldött egy levelet, hogy xy napjával, amikor lejár a KGFB egyébként is, felmondják a biztosítást. Akkor ezt meg sem tudom hosszabbítani?

It is not birth, marriage, or death, but gastrulation, which is truly the most important time in your life.

(#2380) Qru válasza oszi666 (#2379) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Az nem derül ki mi miatt mondják fel? Küldd be a halottit nekik email-en, akkor elvileg nem szüntetik meg.

#nincsbennetarcsi

(#2381) HUTCHDB


HUTCHDB
nagyúr

Sziasztok !

Nem tudom jó helyre írok -e, hátha….
Hasznalt autóra keresnek általános garancia biztosítást.
Hallottam korábban arról, hogy egy egyszeri díjért vallanak garanciát 1 évre.
Tud valaki ilyet ajanlani?
:R

" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -

(#2382) Qru válasza HUTCHDB (#2381) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Mapfre kínál ilyen szolgáltatást ha jól tudom.

#nincsbennetarcsi

(#2383) HUTCHDB válasza Qru (#2382) üzenetére


HUTCHDB
nagyúr

Igen, van ilyenük, de elég gyenge a hiba utáni térítés…

" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -

(#2384) Qru válasza HUTCHDB (#2383) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Mas cegelrol nem tudok aki foglalkozna ilyennel itthon. Talan a tobiek tudnak…

#nincsbennetarcsi

(#2385) macikos


macikos
addikt

Sziasztok!

Tavasszal új rendszám került az autónkra. Volt rajta kötelező biztosítás, ami még most is érvényes, viszont nem lett átírva az új rendszámra. Ilyenkor mi történik? Büntetés kapunk? Járt már valaki hasonlóan?

(#2386) CortezX válasza macikos (#2385) üzenetére


CortezX
aktív tag

8 napon belül le kellene jelenteni minden változást, de bünti még nem volt ebből. Jobb cégek BM alapján automatikusan frissítik amúgy :)

HUTCHDB: Én sem ismerek másik biztosítót. Itthon sajnos nem nagyon éri meg efféle módozatokat lefejleszteni/fenntartani.

[ Szerkesztve ]

(#2387) Qru válasza CortezX (#2386) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Pláne annak fényében, hogy többnyire a nyugati szemetet hozzák ide... :N

#nincsbennetarcsi

(#2388) #41635072


#41635072
törölt tag

Sziasztok!

KGFB-nél számít kinél kötöm, van különbség a biztosítók között, mint pl egy lakás vagy utasbiztosításnál?

Eddig K&H-s voltam és kb a számomra legolcsóbak között volt, viszont jövőre a Magyar Posta konkrétan fél áron adná. Megszívhatom ha váltok? Van értelme a felárnak?

(#2389) Qru válasza #41635072 (#2388) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Köbét kivéve nincsenek különbségek. Nyugodtan menj át a Postához.

#nincsbennetarcsi

(#2390) solti válasza Qru (#2389) üzenetére


solti
senior tag

mi a baj a köbével?

(#2391) Qru válasza solti (#2390) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Mert a köbe nem egy biztosító, hanem csak egy egyesület és ott a tagoknak van kártérítési kötelezettsége.
Itt leírtam hosszabban: [link]

#nincsbennetarcsi

(#2392) solti válasza Qru (#2391) üzenetére


solti
senior tag

Szvzsz nehéz megállapítani hogy ez mekkora veszély. MAVnál se fizettek végül a tagok, bár az csúnya történet ovlt, míg a köbe most már nagyon régóta működik.

(#2393) Qru válasza solti (#2392) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Szerencsére mindenki eldönheti, hogy kivel szerződik. :K

#nincsbennetarcsi

(#2394) CortezX válasza solti (#2392) üzenetére


CortezX
aktív tag

Voltak már nem egyszer felfüggesztve... Én minden ügyfelem lebeszélem inkább róla. Szerencsére mifelénk a dél Dunántúlon már sok esetben nem is a legolcsóbbak (teherre és nyergesre sem). :)

(#2395) Winner_hun válasza Winner_hun (#2029) üzenetére


Winner_hun
félisten

15. év, csökkenés (változott pár dolog)

2008-ban: 129 564 Ft/év (Köbe) (ebből "csak" 29 521 Ft-ot kellett kifizetni)
2009-ben: 89 060 Ft/év (Köbe)
2010-ben: 49 795 Ft/év (Posta)
2011-ben: 24 852 Ft/év (K&H)
2012-ben: 27 017 Ft/év (Köbe) (innentől van baleseti adó)
2013-ban: 24 144 Ft/év (Köbe)
2014-ben: 17 472 Ft/év (Allianz)
2015-ben: 19 831 Ft/év (Köbe)
2016-ban: 24 242 Ft/év (Wáberer)
2017-ben: 19 828 Ft/év (Groupama)
2018-ban: 26 754 Ft/év (Groupama)
2019-ben: 28 912 Ft/év (GenerTel) (B10 elérve)
2020-ban: 31 208 Ft/év (Genertel)
2021-ben: 31 768 Ft/év (Genertel)
2022-ben: 29 996 Ft/év (Union)

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#2396) Dexter68


Dexter68
addikt

Sziasztok, holnap a nevemre kerül egy autó, de pár napig megmarad a régi is, amire B10 bonus-malus besorolásom van. Ha eladom a régit, hogyan tudom a B10-et átvinni az újra?

Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu

(#2397) CortezX válasza Dexter68 (#2396) üzenetére


CortezX
aktív tag

Lejelented ügyfélkapun v személyesen az eladást, utána jelzed a régi biztosító felé is (automatikusan kéne törölniük, de ez sok esetben nem történik meg), majd ha visszaigazolták a törlést akkor írsz az újnak hogy milyen előzményről kéred az átvezetést (biztosító, kötvényszám, rendszám).

(#2398) molnarpeter válasza Dexter68 (#2396) üzenetére


molnarpeter
nagyúr

Alkusz, illetve biztosító ügyfélszolgálatán bónusz átvezetést kell kérni, mikor elkelt a régi.

(#2399) 98bja


98bja
senior tag

Sziasztok.
Első autómhoz megkötöttem a kötelezőt (Allianz, ha ez számít). Befizettem a díjat még tegnap, viszont a biztosító oldalén még mindig úgy mutatja mintha nem lenne befizetve. Most én olvastam hogy 2-3 nap is lehet amíg a rendszerben frissül, ez igaz lehet? Mikor kezdhetek izgulni?
Direkt kártyás fizetést választottam, így az sem lehet hogy esetleg elütöttem valamit.

[ Szerkesztve ]

(#2400) Qru válasza 98bja (#2399) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Igen van par nap atfutasi ido, ez normalis ilyenkor.

Az a lenyeg, hogy a biztositasd mar el, tehat mehetsz nyugodtan a kocsival.

[ Szerkesztve ]

#nincsbennetarcsi

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.