Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-07-30 21:19:19

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1401) Di Natale válasza t72killer (#1400) üzenetére


Di Natale
aktív tag

Szépen kiforgattad a szavaimat.

(#1402) t72killer válasza Di Natale (#1401) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Értelmezd akkor kérlek, mert ennyiből nekem az jött le, hogy az éghajlat változását a második mondatrészben leírt jelenségek okozzák :R

A kontinensmozgásnak valóban van hatása az éghajlatra, pl Antarktisz vagány zöld hely volt mielőtt lekerült a déli pólusra - csak az ilyen változások nem 1-200év alatt válnak láthatóvá.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#1403) Di Natale válasza t72killer (#1402) üzenetére


Di Natale
aktív tag

Tudom, hogy több összetevőből áll az éghajlatváltozás, de 10 éve nincs normális tél Magyarországon. Na most ez a 10 év is lehet 200 év eredménye.

(#1404) t72killer válasza Di Natale (#1403) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Legnagyobb valószínűséggel 200év eredménye :R. Ebben a 200évben dörrent be az ipari forradalom, ráadásképp nagy erdőterületeket irtottunk ki egyidejűleg. Nagy erdőirtási kampányok voltak már korábban, pl az ókorban fátlanították a Földközi-tg vidékét, illetve D-Amerikában a spanyolok érkezése előtt volt nagy erdőégetősdi, amit orvosolt az európaiak által behurcolt nátha & Co. Viszont ezek nem szinkronban történtek, illetve nem adódott hozzá extrém üvegházgáz-kibocsátás, mint az utóbbi 100-200évben.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#1405) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

Az emberi kreténségnek nincsenek határai:

"Peter K. a gyanú szerint hulladékokat kevert a trágyához, és kihordta a földekre. A rendőrség állítása szerint az eddigi egy éves nyomozás során legkevesebb 6 millió euró (Szlovákia, nem Luxemburg!) mértékű jogellenes cselekményekre derítettek fényt."

Ezek után csodálkozunk, hogy miért magas a rákos megbetegedések aránya €urópában, gondolom nem egyedüli eset.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#1406) MrChris válasza Vladi (#1397) üzenetére


MrChris
nagyúr

Ezek sajnos elég elszomorító dolgok. Folyamatosan mennek a nagybani csalások, pl ahogy a francia élelmiszeripar tulajdonosainak átjátszották privatizáció néven a hazai előállítókat, azok meg röhögtek egy nagyot és lerombolták.

t72killer: Ez egy örök kérdés, mert akkor a korábbi kis és nagy éghajlatváltozások mitől voltak? Az indiánok talán ezer év alatt irtottak annyi erdőt mint most egy év alatt, úgy éltek az erdővel, ahogy a pusztai vándornépek a sztyeppékkel, vagy a halászatból élők. Most viszont akkora lett a természetrablás (erdőirtás ami látványos, tengerek teljes lehalászása ami nem látványos, mezőgazdasági műveléssel zöldsivatagok létrehozása) amit az már nem tud pótolni.

(#1407) Vladi válasza MrChris (#1406) üzenetére


Vladi
nagyúr

"a korábbi kis és nagy éghajlatváltozások mitől voltak?"

Kisebb éghajlat változásokkal a föld elvolt 3-500 évig. Most 30-50 év alatt zajlik. Ehhez az élővilág nem képes alkalmazkodni.

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#1408) t72killer válasza Vladi (#1407) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Grönland lehűlése és ezzel összefüggő elnéptelenedése (pontosabban a vikingek eltűnése a területről) a poszt-viking korszakban pl nem tudom, mennyi idő alatt történt, de a mostani még annál is jóval gyorsabb.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#1409) MrChris válasza Vladi (#1407) üzenetére


MrChris
nagyúr

Úgy látom az egyes élőlények, fajok alkalmazkodásra való képessége minimális, szerintem valójában hétköznapi értelemben nincs is. Eleve rendelkeznek egy biológiai ablakkal, adottságokkal tanulási képességgel, szokások változtatási képességével, tűrőképességgel..., ha ennek intervallumából kicsúsznak akkor kipusztulnak. Ha nem a komfortzónájukban élnek akkor visszaszorul a számuk, vagy az abban a környezetben magát otthon érző rivális faj kiszorítja és végképp kipusztulnak. A gyakorlat legalábbis ezt mutatja. Ez akár el is húzódhat, pl. a késő devon kihalási esemény 20 millió évig tartott, ez alatt lett volna ideje a fajoknak alkalmazkodni, de nem tették, 70% kihalt, ami meg bírta kibírta.
A folyamatos éghajlatváltozás, glaciális és interglaciális ciklus folyamatos kihalással jár, év százezredek alatt egyre csökken a fajok száma, új nem jött létre, csak volt egy idők ennél távolabbi homályába vesző múltja és egyszer csak ma már nincs. Ezért ezt az utóbbi pár százezer évet szintén kihalási hullámnak lehetne tekinteni, tekintik is mint 7. kihalási esemény. A kérdés persze ott marad, mitől, hogyan képes növekedni a fajok száma. Esetleg még robbanásszerűen is. Becslés szerint 'utóbbi' 500 millió évben legalább 1 milliárd faj létezett ez átlagban évente 2 faj létrejöttét jelentené, ha ehhez hozzávesszük, hogy hullámzik akkor ennek időnként többszöröse is lehetett.
Jelenleg naponta 24 faj hal ki a Földön, én sajnos nem látok olyan folyamatot ami ezt pótolná és fogalmam sincs hogyan lenne lehetséges, egyáltalán miként nőtt a fajok száma, miként történtek a fajrobbanások...

(#1410) cinemazealot válasza MrChris (#1409) üzenetére


cinemazealot
addikt

"... 'utóbbi' 500 millió évben legalább 1 milliárd faj létezett ez átlagban évente 2 faj létrejöttét jelentené..."

Én semmiképp sem lineáris eloszlásban gondolkodnék, hanem inkább exponenciálishoz közelebbiben, amit persze az időjárási viszontagságok és a helyi eloszlás (terjedés) is gyorsíthatott vagy éppen lassíthatott. Elég egy genetikai deformáció és máris új fajról beszélhetünk, ráadásul úgy, hogy mi emberek fel sem vagyunk képesek fogni a létét vagy az eltűntét, hiszen a Földön rengeteg olyan hely van, amit meg sem tudunk figyelni ilyen szempontból.

Attól, hogy az utóbbi pár száz évben mi okoztuk a Föld történetének legnagyobb pusztítását, szerintem még mindig csak egy apró bolhafing vagyunk az egész ökológiai körforgás gépezetében. :) Ezzel persze nem elbagatellizálni akarom a tettünket, de valószínűleg a földtörténetből épp olyan gyorsan fogunk eltűnni, ahogy megjelentünk.

Erre pedig készült nemrég egy remek illusztráció, talán egyszer már linkeltem:
Timelapse of the future: A Journey to the End of Time (YouTube, ~30 perc, sötétben nézzétek) :)

(#1411) Vladi válasza MrChris (#1409) üzenetére


Vladi
nagyúr

Ezt így elég rosszul látod. Széles spektrumon tudnak alkalmazkodni. Minél fejlettebb, annál szélesebb ez a spektrum, lásd ember.

" pár százezer évet "
Jah hát csak itt pár tíz évről beszélgetünk, mint kihalási hullám. Ez egy emberélet alatt belátható.

"én sajnos nem látok olyan folyamatot ami ezt pótolná és fogalmam sincs hogyan lenne lehetséges, egyáltalán miként nőtt a fajok száma, miként történtek a fajrobbanások..."

Talán le kellene állítani a pusztítást. Akkor nem lenne kihalás. A fajok köszönik szépen nőnek, meg csinálják a dolgukat, amint az ember abbahagyja a baromkodást. Most látszik tisztán, hogy:
- Velencébe visszatértek a delfinek
- spanyolországban vadállatok sétálgattak az utcákon
- kínában újra látták a csillagokat.

A természet extrém gyorsan tudna regenerálódni. 100 évre be kellene állnunk a zöld létezésbe, az bőven elég lenne.

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#1412) MrChris válasza cinemazealot (#1410) üzenetére


MrChris
nagyúr

"semmiképp sem lineáris eloszlásban gondolkodnék, hanem inkább exponenciálishoz közelebbiben"
Ezzel még nehezebbé teszed a helyzetet, mert kényszerűen növelnéd az évente létrejövő fajok számát. Ilyen folyamat jelenleg nem ismert, a mutációt kiváltó hatások (szennyezés, sugárzás, belterjesség...) pusztítják az életet, rontják a tulajdonságokat, jelenleg ezeknek igen csak ki van téve az élővilág, tömegével kellene megfigyelnünk a fajképződést, nincs ok, hogy most miért ne következhetne be. Ezt Richard Dawkins is belátta, ő szimplán baromságnak tartja a fajrobbanást. Sajnos az csak egy illúzió, hogy évmilliók vannak a diverzitás növekedésére, a nagy számok miatt erre nincs idő. Az utóbbi ezer évben nem egy gerinces fajnak kellett volna létrejönnie. Eddig ilyenről nem tudunk. Az 500millió évre vetített 1milliárd faj a legalsó becslés, evolúcióbiológusok szerint 5 és 50 milliárd közé is tehető, ezek óriási mértékű fajképződést igényelnek, nem maradhat titokban.

Vladi: Most mint egy kozmikus becsapódás okozta kihalás úgy pusztul minden. De az tény, hogy 100.000 éve folyamatosan csak csökkennek a fajok száma.
A természet visszaköltözését azért ne keverjük össze az alkalmazkodással. A velencei lagúnákban kiirtottuk az életmódunkkal, nem tudtak hozzá alkalmazkodni, most hogy újra számukra kedvező, vagyis természeteshez közelít újra megjelenik az élet, visszahódítja, nem alkalmazkodik.

(#1413) Vladi válasza MrChris (#1412) üzenetére


Vladi
nagyúr

Ez 2 külön dolog amiről írtam, csak kicsit összemosódott.

Én szívesen társalgok ilyen témákról is, de például itt a topikban nagyon nem globális témákról kéne elmélkedni, mert szétrobban az agyunk.

Mi van a Kárpát medencei madárvilággal?

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#1414) cinemazealot válasza MrChris (#1412) üzenetére


cinemazealot
addikt

"...tömegével kellene megfigyelnünk a fajképződést..."

Ne érts félre, de ez megint egy tipikus egoista emberi felfogás. :B Miből veszed azt, hogy ha valami történik a Földön, azt nekünk embereknek lehetőségünk (tovább megyek: jogunk) van egyáltalán észrevenni? Kik vagyunk mi, hogy mindenről, ami a Földön történik, értesülnünk és tudnunk kell? Ki mondta, hogy ilyen téren nekünk osztottak-e egyáltalán lapot?

"Az utóbbi ezer évben nem egy gerinces fajnak kellett volna létrejönnie."

Megint. :) Csak a gerinces faj faj?

(#1415) Vladi válasza cinemazealot (#1414) üzenetére


Vladi
nagyúr

Értékelem a törekvésed, hogy az modern ember énközpontúságát kicsit visszavegyük, deeee azért megfigyelni legyen már szabad. :P

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#1416) cinemazealot válasza Vladi (#1415) üzenetére


cinemazealot
addikt

:R A jog nem összetévesztendő a lehetőség meglétével. A megfigyelés pedig nem összetévesztendő magával az észrevétellel. A gravitációt is figyeljük már pár száz éve, mégis csak pár éve jutottunk el a közvetlen észleléséhez.

(#1417) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

Fiatal bálnatetem az Essex-i parton, kíváncsi vagyok, ebből hány mázsa műanyagszar kerül elő boncoláskor...

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#1418) MrChris válasza cinemazealot (#1414) üzenetére


MrChris
nagyúr

Ezt nem jogként gondolom, eszembe se jutott. Már annyi mindent meg tudunk figyelni, az atomot alkotó részecskéket alkotó részecskéktől kezdve újabban a gravitációs hullámokat is, molekuláris szinten az élőlényeket, bolygóképződést, hegységképződést, csillagképződést, sejtképződést... egy ilyen gyakori dolgot is kellene tapasztalnunk.

t72killer: gondolom a fóliazacsi alap lesz, mellett latexóvszertől kezdve a kólás flakonon át a ledarált kerti ülőgarnitúráig minden.

(#1419) t72killer válasza cinemazealot (#1414) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

A gerinceseké most a pálya, ők számítanak az evolúció legbonyibb alkotásának - értelemszerűen itt lenne érdekes előrehaladást látni. Az öszvéren és a kutyakeverékeken kívül nemigazán tudnék mondani újat ebből a törzsből.

Influenzavírusból, baktériumból persze dögivel vannak újak, nem is kell 1000évig visszamenni, egy multirezisztens baci kifejlődéséhez kb 1-2 évtized is elegendő (ezzel lehet sokat is mondtam).

Az evolúció munkáját viszont nagyban megnehezíti az ember, nehéz úgy variabilitást felmutatni, ha a populáció 95%-át kiirtják:

Ok, ez csak a szárazföldiekre vonatkozik, de a rommá halászott vagy épp halfarmokkal rommá telepített vagy éppen megfőzött tengeri élőhely sem áll sokkal jobban.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#1420) Vladi válasza MrChris (#1406) üzenetére


Vladi
nagyúr

"Ezek sajnos elég elszomorító dolgok. Folyamatosan mennek a nagybani csalások, pl ahogy a francia élelmiszeripar tulajdonosainak átjátszották privatizáció néven a hazai előállítókat, azok meg röhögtek egy nagyot és lerombolták."

Kis adalék ehhez, a dolog engem is meglepett. Valószínüleg ez is kovid melléktermék. Nem érkezik az unióba minden vacak, úgyhogy az akácméz felvásárlási ára 1200 forintról felpattant.... 1800.-ra. :Y Bár erre hatással lehet a szokásos pocsék termés.

Mostmár kíváncsi vagyok más élelmiszer piacok hogy állnak, ahol kiesik az import. Zöldség aktuális tipikusan. :F

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#1421) Vladi válasza Vladi (#1420) üzenetére


Vladi
nagyúr

link. Nem hagylak békén titeket ezzel. :P

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#1422) MrChris válasza Vladi (#1421) üzenetére


MrChris
nagyúr

Elképesztő az a pusztítás amit az elmult 200-250 évben itt végeztek. Meg persze korábban is. Ez és az összefüggései nincsen benne az iskolai magyar történelemkönyvekben.
Kemény munka lenne visszaállítani, főképp az érdeksérelmek miatt.

(#1423) Vladi válasza MrChris (#1422) üzenetére


Vladi
nagyúr

A helyzet az, hogy kisebb munka lenne helyreállítani, vagy inkább egy modernizált formában felépíteni, meg olcsóbb is lenne, mint a mostani rendszert tovább foltozni. Arra gondolj csak, hogy a következő 20-50 évben mennyi termőföld megy tönkre. Abból mennyi bevétel esik ki! Plusz mibe kerül a műtrágyázás stb.

Szelídvízország.

"az összefüggései nincsen benne az iskolai magyar történelemkönyvekben."

:( A történelem könyv azt írja, hogy a magyarok megérkeztek a Kárpát medencébe, aztán a környéken raboltak, fosztogattak addig, amíg Ausburgnál pofán nem gyűrték őket.

ezzel ellentétben a valóság az, hogy megérkeztek és nekiláttak a természettel együttműködő ártéri vízgazdálkodási rendszert létrehozni. Ami mai szemmel hyperzöld és ontotta a halat és gyümölcsöt.

Aztán jött a török hódoltság, és széthullott a korábbi jó rendszer. Ami maradt az elvadult árvizes mocsaras terület. Ezt kezdték el beszabályozni. Akkor jó ötletnek tűnt, mára kiderült, hogy olyan kicsi a csapadék, hogy nettó sivatagosodást okoz.

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#1424) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

Bajok a Dunával. Micsoda véletlen, itt is "keresd az embert":W

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#1425) Vladi válasza t72killer (#1424) üzenetére


Vladi
nagyúr

Na látod, nyakig vagyunk a témában. link.

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#1426) t72killer válasza Vladi (#1425) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Az a baj, hha így haladunk, lassan p.csig se leszünk benne - mmint a vízben:(

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#1427) MrChris


MrChris
nagyúr

Az alakul bennem ki, hogy amihez az iparosodott ember nyúl azt mind tönkrevágja, méghozzá olyan helyen, ponton is ami talán eszébe se jut/ nem tulajdonít jelentőséget.
Akkor úgy néz ki a vízerőművek még nagyobb kárt okoznak mint eleinte látszik. Persze lehet a hordalékot pakolgatni, de biztos azzal nincs teljesen megoldva és majd kiderül, hogy további problémát okoz.

(#1428) Vladi


Vladi
nagyúr

Bakker milyen dumát találtam megint.. :Y

Hajszoljuk az olcsó meg ingyen sok energiát, mint atom, meg hideg fúzió...
De minek, hogyha után környezet rombolásra használjuk???? :Y :W

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#1429) t72killer válasza Vladi (#1428) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Érdekes gondolat, ahogy a kolléga is írja feletted, bennem is megfogalmazódott, hogy a modern ember genetikailag hülye, néhány mutáns figurát leszámítva, akik tényleg aggódnak a környezetért és tényleg felveszik az erdőben a kidobott covid-os maszkot(:Y).

Egy időben abszolút megmentőként tekintettem a fúziós energiára - tény, a CO2 problémát nagyjából meg is oldaná (ingyen energiával akár még a légkörtisztításnak is nekiállhatnánk) - de ettől még senki se fogja a tajparaszt brit, német, stb turista fejébe verni, hogy ne hajigálja el a csikket, ne essen ki a kezéből a műanyagpohár, ha megunta a benne lévő cukros löttyöt. Ezenkívül az ingyen energia még nem fog 15Mrd embert ellátni marhahússal sem és termőföld, horribile dictu zöldterület-teremtésre is elég körülményesen használható csak.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#1430) Vladi válasza t72killer (#1429) üzenetére


Vladi
nagyúr

"hogy a modern ember genetikailag hülye,"
Teljesen így van! A lényeg a modernen van. Az ember nem hülye, hanem értelmes lény. Csak a modern ember elhülyült.

Tudod/tudjátok, hogy én röghöz kötött szabócsialföldimagyarkárpátmedencei paraszt vagyok, én csak az európai lavórból tudok kigondolkodni a világba.

Leszarom a céókettő kvótát, de léci léci léci vegyétek komolyan, hogy rászánjátok az időt, mert megéri:

Mérgezett föld.
Tanulság: A fődbe trágya kell, érted? TRááGGYYaaa!!! 10.000 éve tudjuk, csakamodern embernem. :DDD :W

kettő: Balogh Péter előadásai 1, 2.
Slusszpoén: "Az nem reális, hogy a tóban víz van." :))

Deee ugyanakkor van megoldás, sokkal, sokkal könnyebb, mint hinnénk. Ki kéne lépni a mátrixból, szemügyre venni a valóságot és egy kicsit dolgozni. Slussz.

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#1431) t72killer válasza Vladi (#1430) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

"Ki kéne lépni a mátrixból, szemügyre venni a valóságot "

Egyre inkább oda befele tuszkolják a népet, nehogy kifelé tudj kacsingatni. A vidéki élet ellehetetlenítése globális programnak tűnik, ahogy a "valóság" 6 colos kijelzőkön adagolása is. 10. emeleti betonketrecben, képernyő előtt ülve, majd B-M-V-n, kisebb képernyő előtt üldögélve 90%-ban a beleprogramozott gondolatokat fogja felböfögni a humanoid.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#1432) Vladi válasza t72killer (#1431) üzenetére


Vladi
nagyúr

Nekem amúgy a zöld propaganda is halálom. A marhahús termelés nagyon megterheli a termőföldet. 1 hambi vízlábnyoma 1600 liter víz. A megoldás, az iparilag előállított műhús.

De most komolyan? Van annyira elhülyült ember aki ezt elhiszi?? :Y :W

1. szabad tartásban a mahahús ökológiai lábnyoma: 0. Vízigénye 0. Mivel a körforgásban vesz részt.
2. én ilyet használok, marhajó. De akkor most ne legyen marhahústermelés és ne legyen trágya? Hát kell a fődnek a trágya!!
3. inkább vegyileg állítsuk elő mindkettőt, a húst is, a trágyát is, egyiket eszi az ember, degenerálódik, másikat eszi a föld, degenerálódik, de legalább az előállításának legalább 100.000 liter víz a lábnyoma.

Értelmes nem? :(

Jó hát akkor a marhák mennek szépen vissza a rétre, oszt az ökológiai terhelés gyakorlatilag negatív. A hús ára meg szépen felmegy, legalább nem zabál annyit a nyugati ember, nem hízik annyira és nem kell megint a vegyiparnak egy csomó gyógyzwsert előállítani. Jah és a gazda is keres egy kis lóvét végre. :P

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#1433) t72killer válasza Vladi (#1432) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

A vágómarha semmiféle természetes körforgásban nem vesz részt, mert nem a környékbeli farkasokat eteti, hanem a 10e km-re található hambifogyasztót. Ráadásul a környékről biztosamibiztos kiirtották az összes ragadozót, hogy azok ne tudják ésszerű határok között tartani a populációt. Hogy arról ne is beszéljünk, hogy a legelők nagyrésze egykor ERDŐ volt, nem rét.

Attól, hogy adott, valamilyen szinten a természetből származó lényt mesterségesen odateszel valahova az még nem lesz 0, pláne mínuszos lábnyomú, pláne ha a természet helyett te mondod meg, mennyi legyen belőlük - mert ugye nem csak a tanyát akarod ellátni tejjel, hanem egy fél várost hambival.

Egyszerű: ne legyen 15milliárd ember a földön, hanem csak egy fenntartható szint. Akkor nem kell tejért és húsért a gépekhez imádkozni.

A műhús nem olyan biztos, hogy egészségtelenebb, mint a modern, természethez semmi köze + antibiotikumozott "állattartás" végterméke.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#1434) Vladi válasza t72killer (#1433) üzenetére


Vladi
nagyúr

Na jó de te ebből indulsz ki. Mert ezt látod a mátrixodban. Én meg ezt nem értem, a paraszt agyamba nem fér be. Mert nekem a marha az ez.

mert én ezt látom. Ha marhahúst akarok, akkor kimegyek Vicáékhoz a tanyára, és megkérdem mikor vágnak, meg kéne nekem marhahús. S ezt nem csak légből kapom, tényleg. :Y

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#1435) t72killer válasza Vladi (#1434) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Az megvan, hogy a tanya területén csekély 200évvel ezelőtt természetes lápvidék volt, ahol ez a típusú élőlény elsüllyedt volna? A mai paraszt agyába lehet nem fér be, de az ük-ükapja ott forgatta az ásót a csatornaépítéseknél/vígan verte agyon a nádi farkast, ahol találta.

Az ilyesféle "paraszt" gondolkodás semmivel sem bolygókompatibilisebb, mint a panelben lakó, busszal irodába ingázóé, aki befizeti a 2hetes Bali+Thai nyaralást x tonna keró elégetése társaságában.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#1436) Vladi válasza t72killer (#1435) üzenetére


Vladi
nagyúr

"Az megvan, hogy a tanya területén csekély 200évvel ezelőtt"

Menthető vagy Neó! Gyere ki a Mátrixból!!!! Vedd be az a rohadt pirulát és nézd meg videóimat.
Tudod hogy miért volt lápvidék????? Azért, mert török szétbaszta a magyarok vízgazdálkodását. 500 évvel korábban tudod mi volt? Legelő! Ahol a bocikák vígan kérőztek, a paraszt meg zabálta a 0 lábnyomú marhahambit. Kétpofára. Csak ez a történelemkönvekből kimaradt. Ott csak a faszaagát fejezet van meg. :O

"ük-ükapja"

Az a baj, hogy csak az ük-ük nagyapjáig lát el, de az Ük^17-enig kéne.

"Az ilyesféle "paraszt" gondolkodás semmivel sem bolygókompatibilisebb,"
De. Csak vehetnéd a fáradságot, hogy megnézd a filmeket.

Az elhangzik például, hogy a világon a termőföldnek már csak a 20%-a használható. Ha ráengednék a teheneket odaszarni, akkor ezt csuklóból duplázni lehetne úgy, hogy az utcán is öko marhahúst sepernénk, annyi lenne.

Ott tartunk, hogy környzetvédelemmel etethető lehetne 10 milliárd emberrel. Csak akkor nincs profit, csak kövér indiai... :U

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#1437) Vladi válasza Vladi (#1436) üzenetére


Vladi
nagyúr

"csak kövér indiai..."

Akkor megyek tovább. Gondol el, ha a helyi közösségek jobban élnek, Inkdiában, Afrikában akármi. Nő az életszínvonaluk, csökken a születésszám.... hátcsak szólok.

mod: Azt mondják, hogy az ember a kapzsiságával a jövőjét pusztítja el. Szerintem ez már megtörtént. ezt ne ma jövőben vájuk, és most kéne takarékoskodni, hanem ez már lezajlott és kárt kéne menteni.

Nem azért van a környezetvédelem, hogy a gyerekeink, meg unokáink jövőjét ibztosítsuk, hanem már a sajátunkat.

[ Szerkesztve ]

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#1438) t72killer válasza Vladi (#1436) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

"Az elhangzik például, hogy a világon a termőföldnek már csak a 20%-a használható. Ha ráengednék a teheneket odaszarni, akkor ezt csuklóból duplázni lehetne úgy, hogy az utcán is öko marhahúst sepernénk, annyi lenne."

Ezzel sztem a konteó topikban kellene jelentkezni:R. Valahogy amikor hazalátogatok a nagyalföldre, nem látom a szántók 4/5-énél az aknamező/sugár/bioveszély tábla miatt lezárva vagy homokdűne elmosta jelet.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#1439) Vladi válasza t72killer (#1438) üzenetére


Vladi
nagyúr

"konteó topikban kellene jelentkezni"
:Y Bakker nemá.... ezt a szakértők mondják a dokumentumfilmben. Megnézted már?

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#1440) t72killer válasza Vladi (#1439) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

A többi része teljesen rendben is van, a szántóra természetesen kell a trágya, csak én a teljesen eltűnt 80%-nyi termőterületet nem látom:R

A műtrágya full mesterséges környezetbe való, ahol korábban sem volt talaj.

A bocik által felböfögött metán kérdése azért még nyitva van, az ugyebár a CO2-nél kb 60x erősebb üvegházgáz. Illetve még érdekelne a könyvelés pontossága: bocicsorda igényel x hektár legelőt, aminek szintén szüksége van arra a trágyára. Hogyan is osztozik akkor az ember búzaföldje és a boci legelője a trágyán? Tudtommal eddig sem a veszélyes hulladékba ment a tehenészetek outputja...

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#1441) Vladi válasza t72killer (#1440) üzenetére


Vladi
nagyúr

Nahát ez van, amikor nem olvasod az ajánlott irodalmat. A 80% globálisan értendő. Termékeny félhold, Egyiptom. Egy merő sivatag.

Nahát ez van, amikor nem olvasod az ajánlott irodalmat. A probléma a rendszerben van. Meg a gondolkodásunkban. Ha normálisan elosztanák, akkor jutna. Pont azt mutatja be a dokumentum film, hogy hogy. Tök egyszerűen.

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#1442) t72killer válasza Vladi (#1441) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

?? Ez van, amikor a jellemzően magyar "forrás" nem olvas utána a nemzetközi szakirodalomnak. Egyiptom., komplett Arab világ.

Az továbbra sem világos nekem, hogy a boci hogyan fog elegendő kakimennyiséget előállítani a saját legelőjének ÉS a humanoid búzaföldjének:F? Szimpla anyagmegmaradás törvénye egyébként:
1. a legeléssel kiveszünk x tonna anyagot a termőföldből
2. ebből lesz x/a tonna hús, x/b tonna bőr és egyéb szerves, x/c tonna csont, ami max mészkőhegység-építésre lesz jó, x/d tonna trágya.
3. x/d tonna trágyából szeretnél újra x tonna füvet ÉS y tonna búzát előállítani.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#1443) t72killer válasza t72killer (#1442) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Kieg: kakihelyzet, ezen valóban lenne mit javítani, de akkor se lenne elég a jelen népesség környezetbarát etetésére sem.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#1444) Vladi válasza t72killer (#1442) üzenetére


Vladi
nagyúr

Te figyi má. 2006-tól ír adatokat? Egyiptomban 6000 éve van civilizáció. :F

Ez most megint olyan, hogy beteszünk egy kutatást, hogy minden milyen fasza.
Az alföldön se látsz sivatagosodást. Deeee ugye a filmben az is benne van, hogy 20 cm termőrétegen gazdálkodnak. Ha meg a trágyát hordják akkor az felmegy 8 év alatt 120 centire.

A trágya se úgy működik, hogy bedobsz a földbe 100 kg trágyát és kijön 270 kiló búza.... most. jövőre meg 280, utána meg 290 stb. Szóval a természet épül.

Csak nem 14 éves ciklusban kéne nézni, meg nem 4 évesben, meg 16 másodpercesben. Meg nem a gdp-t számolgatni, mert jajj ha nem műtrágyázunk akkor csökken a dzsidipipi. Jah az elosztási rendszer meg javul, degáz. Egyre kevesebb gazdag és egyre kevesebb szegény lesz. De a gdp az tényleg csökken...

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#1445) t72killer válasza Vladi (#1444) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

klikk a "max" feliratra a grafikonon, kb 1960-tól indul, amikor ugyebár Egyiptomban kicsit több, mint negyedannyi éhes száj volt, mint ma ;).
Láttam mi van a filmben, kérdés, hogyan varázsolsz elég trágyát 1hektárnyi legelő = kb 2db tehén terméséből vissza az 1hektár legelőnek PLUSZ 1 hektár búzaföldnek?

Kérdezném: tehát akkor szerinted a termőföld megváltója a barominagy marhacsorda? Mit adsz nekik enni? (ld fentebb: a boci nem a teszkóból veszi a gazdaságos takarmányt, hanem lelegel kb fél hektár fűtermését Magyaro.-i éghajlati adottságok alatt) Szerinted ma angolWC-t használnak a bocik és a potyadék megy a szennyvízfeldolgozóba/Dunába?

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#1446) Vladi válasza t72killer (#1445) üzenetére


Vladi
nagyúr

"1960-tól indul, amikor ugyebár Egyiptomban kicsit több"
Sokkal jobb... nem nem jobb. Iparosodás kezdete óta? Pl. Túl szűk még mindig az ahogy nézzük.

Egyébként meg elég stagnáló, 2-30%-os ingázással. A minősége milyen volt anno? mennyi errőforrással termesztettek?

Kicsit azt látom, hogy idejössz a topikba, sírsz egy sort, hogy deszar, utána meg hozod a kamu adatokat, hogy dejó. Meg nincs megoldás, de amúgy meg is van oldva. Szal kőkemény vívódást látok én itt.

"Láttam mi van a filmben, kérdés, hogyan varázsolsz elég trágyát"
Na ha láttad a filmet, akkor láttad erre a kérdésre a választ is.

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#1447) t72killer válasza Vladi (#1446) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

a kérdésekre, amit már harmadjára tettem fel esetleg válasz? A kamumegoldás nem megoldás, és én azt nem látom, hogy művelt termőterületek hektármillióit zárták volna le, bár valóban, x millió évvel ezelőtt a Szahara egy zöld terület volt tele dínókkal és mindenféle nagyobbfajta négy+többlábúval, de azt nem az ember sózta-szántotta be.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#1448) Rive válasza Vladi (#1444) üzenetére


Rive
veterán

Az alföldön se látsz sivatagosodást.

Pedig ugye az alföld egy részének pontosan az lenne a természetes állapota ;]

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#1449) Vladi válasza t72killer (#1447) üzenetére


Vladi
nagyúr

Nézd dobálózhatunk itt egymásra számokkal, csak semmi értelme. Ha tudsz jobb megoldást, akkor mutasd be én tutira kíváncsi vagyok.

(#1448) Rive:

Na ha már beszálltál: nem, nem az a természtes állapota. Kronológiailag úgy fest, hogy volt nomális élővilág, termelés stb. Aztán szarrá lett legeltetve, mert kell a hús export. Akkor sivatag lett. Utána akáccal lett megfogva a föld, hogy ne fújja már el a szél.

A vízzel ugyan ez a helyzet. Először nomálisan volt kezelve a folyók vize, pont annyi volt a medencében tartva, ami a termeléshez kell. Aztán hagyták szétfolyni. Most meg a budin van leeresztve, a termelő meg sír, hogy aszály van.

Ebben van logika?? Sírsz, hogy aszály van, miközben nézed a folyót, hogy ottfolyik el a víz. :Y

[ Szerkesztve ]

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#1450) t72killer válasza Vladi (#1449) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Debizony, pont hogy a számokat kéne rendberakni. Mert nagyon szép ideál az, hogy a kertembe megrendelek 100mázsa szálastrágyát (tettük annakidején) és istencsuhaj lett tőle a talaj a következő 10 évben, csak kérdés, hogy ennek a megtermeléséhez mennyi legelő kell.

Párszor leírtam már, hogy az ökoszféra gondjainak enyhítésére két dolgot kell meglépni: csökkennie kell a népességnek ÉS csökkennie kell az egyéni fogyasztásnak/szennyezésnek. Lehet ábrándozni mérnöki csodákról, de mérnökként mondom, hogy ezekről jellemzően olyanok ábrándoznak, akik műszaki tudása kimerül a megfelelő szelepcsatijú bicajpumpa kiválasztásában. 100év autófejlesztésével pl annyit sikerült elérni csak, hogy a szennyezést "sikeresen" kiszerveztük a lítiumbányákba.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.